Σύνδεση

View Full Version : Κρανος μεχρι 200€

geopaok
16/05/2017, 16:15
Καλησπερα, ειμαι νεο μελος και θα ηθελα καποιες προτασεις για κρανος.
Budget ~200, μηχανη xtx660 και χρηση κυριως καλοκαιρι σε νησι, μικρες αποστασεις με πιθανες εξορμησεις 1-2 φορες το χρονο με λιγο μεγαλυτερες ταχυτητες. Εχει διαφορα ενα κρανος των 150-160 με καποιο των 200? Αξιζει η διαφορα? Δοκιμασα ενα icon νομιζω το alliance στα 160 με 2η μαυρη ζελατινα. Τι γνωμη εχετε? Ευχαριστω πολυ.

Lumiel
16/05/2017, 19:16
Αν και δεν είμαι ειδικός, επειδή τα έψαχνα πρόσφατα, όσον αφορά την ασφάλεια δεν σημαίνει ότι πρέπει να δώσεις 400 ευρώ για ένα κράνος. Για παράδειγμα εδώ μπορείς να δεις κάποιες απο τις μετρήσεις για το κράνος που ανέφερες. https://sharp.dft.gov.uk/testsratings/icon-alliance

Για να πάρεις και μια ιδέα εδώ είναι τα 5άστερα: SHARP (https://sharp.dft.gov.uk/testhelmetlist?order=field_price_value&sort=asc&sharp-make=All&sharp-model=&sharp-type=2&sharp-rating=5&sharp-price-from=0&sharp-price-to=9999) | HelmetCity (http://www.helmetcity.co.uk/categories/Sharp-5-Star/)

Απο εκεί και πέρα κοιτάς να έχει καλή εφαρμογή στο κεφάλι σου. Τα πιο ακριβά κράνη έχουν και άλλα υπερ όπως λιγότερο βάρος ή καλύτερη αεροδυναμική.

geopaok
16/05/2017, 21:27
Το ξερω το σαητ αν και δε το πολυπιστευω.. κρανη των 100€ εχουν πιο πολλα αστερια απο αλλα των 300+ εννοειτε οσο πιο πολλα δωσεις τοσα περισσοτερα θα εχεις, ενα κρανος των 150-160 σου προσφερει την ιδια προστασια με καποιο των 250 χωρις καποια εξτρα πχ εσωτερικη ζελατινα για τον ηλιο. Πρισσοτερο ρωταω μηπως καποιος εχει προσωπικη γνωμη πχ εχω διαβασει οτι τα agv πασχουν στην αντοχη στα μαξιλαρακια.

NIKOS.
16/05/2017, 23:23
σε αυτά τα λεφτά εγώ θα κοίταγα, τα hjc νομίζω ότι έχουν το καλύτερο vfm σε αυτή την κατηγορία χρημάτων.

Panos76
17/05/2017, 10:16
Ρίξε μια ματιά σε αυτό το θρεντ, (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=150430&highlight=givi) είχαμε γράψει αρκετό πράγμα και κατατοπιστικό.

alexis_d
17/05/2017, 12:25
Shark race-r απο το γνωστό Αγγλικό ιντερνετομάγαζο σε αυτα ακριβως τα χρήματα με δωρεάν μεταφορικά..
Γενικά θέλει λίγο ψάξιμο έχει αρκετές επιλογές.

geopaok
18/05/2017, 23:02
Ξερετε καποιο μαγαζι με hjc, shark, nolan στη Θεσσαλονικη?

NIKOS.
19/05/2017, 07:31
Ξερετε καποιο μαγαζι με hjc, shark, nolan στη Θεσσαλονικη?
τα hjc τα εισάγει η colori παρε ενα τηλ , στην colori στην Αθήνα να σου πουν με ποιον συνεργάζονται η αν έχουν υποκατάστημα στην Θεσσαλονίκη.

Nitse3
25/05/2017, 11:49
Shark race-r απο το γνωστό Αγγλικό ιντερνετομάγαζο σε αυτα ακριβως τα χρήματα με δωρεάν μεταφορικά..
Γενικά θέλει λίγο ψάξιμο έχει αρκετές επιλογές.

Νικητάκης εκεί που ενώνεται Εγνατία με Παπαναστασίου.

geopaok
26/05/2017, 23:49
Σας ευχαριστω πολυ, την τριτη λογικα θα παω να δω τι παιζει και θα επανελθω για τυχον αποριες

geopaok
07/06/2017, 15:44
Δοκιμασα το agv k3, ενιωθα μια μικρη ενοχληση στο υψος των ματιων (αν και μου ειπαν οτι στρωνει με τον καιρο) και στο μετωπο μου χωρουσε το δαχτυλο μου (που μου ειπε οτι δε πειραζει αλλα σε αρθρα διαβαζω οτι δεν πρεπει να χωραεο), οποτε φανταζομαι δεν μου ταιριαζει σαν μαρκα, ειναι για πιο μακροστενα κεφαλοα, επισης δοκιμασα και το shark s700 αλλα το agv το ενιωσα πιο καλα. Hjc και nolan δε βρηκα. Καποια αλλη εναλακτικη?

NIKOS1987
07/06/2017, 16:27
Χαιρεται φιλε!! ριξε μια ματια σε CABERG..πολυ καλη ποιοτητα,πολύ καλη ορατότητα και αθόρυβο, για τα λεφτά που θες να δώσεις είναι πολύ καλή επιλογή. ρίξε μια ματιά

http://www.skroutz.gr/c/573/krani-mhxanhs/m/9224/Caberg.html

geopaok
07/06/2017, 19:21
Ευχαριστω πολυ, Θα τα δω, αν ξερει και καποιος καποια αλλη μαρκα που να ταιριαζει σε πιο στρογγυλα κεφαλια για να δω

est
08/06/2017, 11:49
Όταν έψαχνα για το δικό μου, είχα δοκιμάσει AGV & Suomy και δεν μου κάθονταν καλά. Είχα το θέμα που λες με την πίεση στο πλάι και υπήρχε κενό στο κούτελο. Στα Nolan και X-lite που δοκίμασα η εφαρμογή ήταν όπως έπρεπε (για μένα). Και τα HJC έχουν παρόμοια εφαρμογή, απλά εμένα μου έκατσε καλύτερα το Nolan.

geopaok
08/06/2017, 16:08
Καποιο μαγαζι στη θεσσαλονικη με nolan και xlite? Η γενικα Β. Ελλαδα?

Bob_o_mastoras
08/06/2017, 23:21
Καποιο μαγαζι στη θεσσαλονικη με nolan και xlite? Η γενικα Β. Ελλαδα?

Ο, αντιπαθεστατος, Riders Market στην Καραμανλη πριν το Ιπποκρατειο.

geopaok
09/06/2017, 15:27
Αντιπαθεστατος ε? Τοσο χαλια? Αν μπορεσω θα παω για δοκιμη.

tselotrelo
24/08/2017, 10:07
Καλησπέρα αν και έπραξα ανάποδα αγόρασα ήδη το κράνος αλλά θέλω και τη γνώμη σας έστω και μετά την αγορά. Αγόρασα το agv k5 για x max 250 99% θα είναι η χρήση. Έκανα καλή επιλογή ή όχι
Ευχαριστώ

harris_x
24/08/2017, 10:33
Καλησπέρα αν και έπραξα ανάποδα αγόρασα ήδη το κράνος αλλά θέλω και τη γνώμη σας έστω και μετά την αγορά. Αγόρασα το agv k5 για x max 250 99% θα είναι η χρήση. Έκανα καλή επιλογή ή όχι
Ευχαριστώ

Μια χαρά κράνος πήρες, καλοφορετο και αχρείαστο να είναι:beer:

tselotrelo
24/08/2017, 13:10
ευχαριστω πολυ
θα κανω μια ερευνα αγορας τωρα για παπουτσακι αλλα κυριως για μπουφαν και θα ρωτησω γνωμες σας

Garfield
30/04/2019, 18:09
Για να μην ανοίγω άλλο θέμα θα γράψω εδώ το πρόβλημα που αντιμετωπίζω. Πριν λίγους μήνες αγόρασα σε προσφορά το Airoh Movement-S από εδώ https://www.motomarket-shop.gr/eksoplismos-anabath/kranh-endoep-nies-kameres/full-face/5831-kranos-airoh-movement-s-faster-kokkino. Η διάμετρος του κεφαλιού μου είναι μετρημένη στα 59εκ. έτσι σύμφωνα και με τον κατασκευαστή πήρα μέγεθος Large (και το προηγούμενο Caberg πάλι large ήταν). Όταν το δοκίμαζα μου φαινόταν ότι ήταν πολύ στενό αλλά φοβήθηκα να πάρω το XL γιατί όπως μου είπαν θα ανοίξει με τον καιρό και πιθανότατα θα μου κολυμπάει. Σήμερα που δοκίμασα να βάλω και την bluetooth ενδοεπικοινωνία (https://www.amazon.com/d/Bike-Helmet-Accessories/BOBLOV-Motorcycle-Wireless-Motorbike-Interphone/B071KBDLSJ) η πίεση ήταν τέτοια που δεν το άντεχαν τα αυτιά μου ούτε για δευτερόλεπτα (ακόμα πονάνε μετά από δυο ώρες). Ένας φίλος μου είπε ότι μετά από χρήση τουλάχιστον ενός έτους θα ανοίξει το κράνος και δεν θα με πιέζει τόσο. Τι να κάνω όμως που έχω ταξίδι σε 20 μέρες και την θέλω την ενδοεπικοινωνία; Υπάρχει τρόπος να "χαλαρώσω" το κράνος πιο σύντομα;

Kas_Tracer
30/04/2019, 20:10
Για να μην ανοίγω άλλο θέμα θα γράψω εδώ το πρόβλημα που αντιμετωπίζω. Πριν λίγους μήνες αγόρασα σε προσφορά το Airoh Movement-S από εδώ https://www.motomarket-shop.gr/eksoplismos-anabath/kranh-endoep-nies-kameres/full-face/5831-kranos-airoh-movement-s-faster-kokkino. Η διάμετρος του κεφαλιού μου είναι μετρημένη στα 59εκ. έτσι σύμφωνα και με τον κατασκευαστή πήρα μέγεθος Large (και το προηγούμενο Caberg πάλι large ήταν). Όταν το δοκίμαζα μου φαινόταν ότι ήταν πολύ στενό αλλά φοβήθηκα να πάρω το XL γιατί όπως μου είπαν θα ανοίξει με τον καιρό και πιθανότατα θα μου κολυμπάει. Σήμερα που δοκίμασα να βάλω και την bluetooth ενδοεπικοινωνία (https://www.amazon.com/d/Bike-Helmet-Accessories/BOBLOV-Motorcycle-Wireless-Motorbike-Interphone/B071KBDLSJ) η πίεση ήταν τέτοια που δεν το άντεχαν τα αυτιά μου ούτε για δευτερόλεπτα (ακόμα πονάνε μετά από δυο ώρες). Ένας φίλος μου είπε ότι μετά από χρήση τουλάχιστον ενός έτους θα ανοίξει το κράνος και δεν θα με πιέζει τόσο. Τι να κάνω όμως που έχω ταξίδι σε 20 μέρες και την θέλω την ενδοεπικοινωνία; Υπάρχει τρόπος να "χαλαρώσω" το κράνος πιο σύντομα;

Εγώ σπό ότι καταλαβαίνω έχεις πάρει λαθος κράνος.
Τα κράνη χωρίζονται σε σχήματα για οβάλ - λιγότερο οβάλ - ή στρογγυλά κεφάλια.
Μάλλον είσαι στην τελευταία περίπτωση. Τα Nolan από ότι δει ταιριάζουν σε στρογγυλά κεφάλια , αν και αυτό δεν είναι απόλυτο γιατί πιθανόν οι εταιρίες να έχουν διαφορετικά μοντέλα για κάθε περίπωση.

Το μόνο που ανοίγει σε ένα κράνος είναι τα μάγουλα (τα οποία σε πολλές περιπτώσεις μπορείς να τα αλλάξεις με άλλο μέγεθος ).

Εάν έχεις πίεση στα αυτιά και έχεις και κενό ψηλά στο μέτωπο είμαι σίγουρος ότι αγόρασες λάθος σχέδιο κράνους για το σχήμα του κεφαλιού σου.

motormaniac
01/05/2019, 20:21
Κατά πάσα πιθανότητα ισχύει ότι γράφτηκε παραπάνω. Στο μέτωπο δεν θα έχει μεγάλη διαφορά με τον χρόνο.
Σαν προσωρινή λύση δες αν υπάρχει χώρος να τοποθετήσεις τα ακουστικά σε λίγο διαφορετική θέση λίγο μπροστά η πίσω π.χ.

basilis_k6
01/05/2019, 21:09
ποιος λέει οτι τα κράνη ανοιγουν?!
σωστα λεει ο κας. μονο τα μαγουλα και ελαχιστα καθετε ολο το εσωτερικο αλλα μιλάμε για 1mm. Βγάλε την επένδυση να δεις μηπως έχει κάποια ανωμαλία το eps απο κατασκευής του και σε πονάει. αν οχι, πηρες μικρο ή λάθος κράνος.

Garfield
03/05/2019, 17:42
Λοιπόν έβγαλα τα μάγουλα και είδα ότι τα αυτιά μου είναι εντάξει. Απλά το άνοιγμα του κράνους είναι λίγο στενό και τα μάγουλα πιέζουν και μου "γυρίζουν" τα αυτιά. Το θέμα είναι στο βάλε-βγάλε και μόλις κάτσει το κράνος έχει λίγο κενό για να "ισιώσω" τα αυτιά μου. Ίσως με την τοποθέτηση των ακουστικών και του μικροφώνου του bluetooth να πίεζαν παραπάνω. Ίσως να δοκιμάζω να τα βάλω σε άλλες θέσεις.

ποπαϋ
03/05/2019, 19:31
Βάλε μπαλακλαβα.
Βοηθάει στο βάλε βγάλε και κρατάει το κράνος καθαρό

SONone
03/05/2019, 20:16
.....Τα κράνη χωρίζονται σε σχήματα για οβάλ - λιγότερο οβάλ - ή στρογγυλά κεφάλια.
Μάλλον είσαι στην τελευταία περίπτωση. Τα Nolan από ότι δει ταιριάζουν σε στρογγυλά κεφάλια , αν και αυτό δεν είναι απόλυτο γιατί πιθανόν οι εταιρίες να έχουν διαφορετικά μοντέλα για κάθε περίπωση.....

πλεον οι σοβαρές εταιριες βγαζουν διαφορα μοντελα. και δινουν στο σιτε τους το σχημα του καθε μοντελου.

katsar
04/05/2019, 09:37
Και εγώ είχα θέμα με τα αυτιά στο δικό μου (HJC Fg-ST),με πονούσε στο δεξί αυτί ο λοβός κάτω μετά από ώρα,έβαζα δάχτυλο βέβαια (δε θέλω ΟΥ) και τα έστρωνα από το πλάι γιατί γύριζαν.
Τώρα μετά από αρκετούς μήνες σχεδόν δεν γυρνάνε στο φόρεμα αλλά το δάχτυλο μπαίνει πολύ πιο άνετα για να τα στρώσω.
Θέμα είχα εκεί μόνο,στα αυτιά κάτω χαμηλά,μέτωπο και κρανίο περιμετρικά δεν με ενόχλησε στο παραμικρό .
Βρήκα κάτι ωραία ακουστικά INTERPHONE PRO SOUND για το κράνος συγκεκριμένα αλλά δεν ξέρω αν θα βολέψουν,μάλλον πρέπει να πάω να τα τσεκάρω και ίσως να χρειαστεί να βάλω τα λίγο μικρότερα μαγουλα.

motormaniac
04/05/2019, 12:20
Βρήκα κάτι ωραία ακουστικά INTERPHONE PRO SOUND
Αν μπορείς κράτα μας ενήμερους για το θέμα καθώς με ενδιαφέρει και μένα το συγκεκριμένο.
Εχει υποδοχή για ακουστικά το FG ST;

katsar
04/05/2019, 19:51
Έτσι λέει,υποθέτω ότι έχει. Πρέπει να πάω από εκεί να δω τι παίζει,είναι ήδη οριακό το fg st στα αυτιά μου.
Δεν ξέρω κιόλας αν τα βάζεις απευθείας σε κινητό ή mp3 player ή θέλει κάτι σαν κεντρική μονάδα που συνδέετε με το κινητό.
Βάζω λινκ,δεν είναι διαφήμιση.. https://www.motoraid.eu/interphone-pro-sound-hjc-rpha-fg-for-urban-tour-sport-link
Κατάλληλo για:

HJC RPHA 11
HJC RPHA 70
HJC RPHA 90
HJC FG-ST
HJC FG-17

azar41
04/05/2019, 20:01
Η φωλιά των αυτιών μπορεί να διαμορφωθεί κατάλληλα αν αφαιρέσουμε λίγο σφουγγάρι απο τα μάγουλα.

doctor_john
02/09/2019, 11:20
Kαλημέρα! καλό μήνα!

Ετοιμάζω την επόμενη φιλενάδα μου και είναι ώρα να κοιτάξω για το επόμενο κράνος.
Θέλω να ρωτήσω αν έχει κανείς εμπειρία από το ΝΕΧΧ sx100.

O "τύπος" κράνους που έχω δεί πως με βολεύει είναι στα πρότυπα της SHOEI, σχεδόν ευχάριστα χρησιμοποιώ Αrai
και για κάποιο λόγο (κεφάλας; ) δεν με βόλεψε ποτέ κάποιο AGV.

doctoras
04/09/2019, 17:21
Kαλημέρα! καλό μήνα!

Ετοιμάζω την επόμενη φιλενάδα μου και είναι ώρα να κοιτάξω για το επόμενο κράνος.
Θέλω να ρωτήσω αν έχει κανείς εμπειρία από το ΝΕΧΧ sx100.

O "τύπος" κράνους που έχω δεί πως με βολεύει είναι στα πρότυπα της SHOEI, σχεδόν ευχάριστα χρησιμοποιώ Αrai
και για κάποιο λόγο (κεφάλας; ) δεν με βόλεψε ποτέ κάποιο AGV.

νομίζω τα agv είναι πιο κοντά στα σχήματα της shoei αλλά πρέπει να γνωρίζεις καλά τα μοντέλα για να τα συγκρίνεις μεταξύ τους γιατί η μια έχει μοντέλα που ξεκινάνε απο 100ευρώ και η άλλη απο 300ευρώ.

Για το Nexx sx100 δεν γνωρίζω ούτε γνωρίζω την καθευατου εταιρεία, απο ότι είδα διαθέτει θερμοπλαστικό υλικό στο κέλυφος και η ερώτηση είναι γιατί δεν πας σε κάτι ποιοτικότερο απο το θερμοπλαστικό όπως το Fiberglass?
τα παρακάτω που έψαξα για σένα μέσω σκρουτζ είναι εύρους 200ευρώ
Airoh T600
HJC FG-17
HJC FG-ST
Shark Speed-R 2
Bell RS-1
Caberg Drift
LS2 FF385.7 FT2
.

George_M.
04/09/2019, 17:32
Nolan N87.
Με 200 παιρνεις άνετα μονοχρωμο.
Πολυ κράνος σε αυτα τα λεφτα κ με βολικο καλουπι.

doctor_john
05/09/2019, 00:09
Ευχαριστώ παιδιά! θα τσεκάρω και κάποια από αυτά, κυρίως τα BELL, Nolan, LS2.
Tα HJC τα εμπιστεύομαι και μάλιστα είχα εισάγει κανα δυο χρόνια πριν έρθουν εδώ. Λεω να δώ και κάτι άλλο.

Τα πραγματικά αναγκαία χαρακτηριστικά που θέλω είναι πολύ καλό εξαερισμό και καλό επιρρίνιο γιατί είμαι χέβι μπρίδερ
και εσωτερική Ηλίου γιατί με έχει βολέψει απίστευτα στην πόλη και σε μεγάλα ταξίδια ακόμα και νύχτα.

Η καθολικά αφαιρούμενη επένδυση του ΝΕΧΧ είναι κάτι που με βολεύει και σκέφτομαι το φτερό που έχει πίσω γιατί πλέον θα αλλάξω αρκετές
μοίρες στάση κορμού και θέλω λίγο τράβηγμα προς τα πίσω αλλά και να αποφύγω αν είναι δυνατόν να σουρώνουν τα νερά στο σβέρκο μου
που με διαολίζει όταν συμβαίνει.

Το θερμοπλαστικό σε σχέση με το fiberglass δεν το βλέπω τρελή διαφορά.
Όντως κοιτώ να υπάρχει σε άσπρο για να το χρησιμοποιήσω εύκολα σαν βάση και να μην ξεβάφω καινούριο κράνος.

Το να μπορεί να μένει ελάχιστα ανοικτή η ζελατίνα μέχρι τα 90-100km με εξυπηρετεί πολύ στη βροχή μακράς διαρκείας και
το τσεκάρω και αυτό αλλά θα κριθεί και από την κάλυψη της μάσκας αν μπορεί να λειτουργήσει αυτό.

Βρήκα κάποιες παρουσιάσεις του SX100 που τα λένε καλά αλλά θα πρέπει να τις μελετήσω πιο πολύ να δω αν κρύβουν τίποτα ενοχλητικούς θορύβους κλπ.

Έχω ενθουσιαστεί με την ποιότητα που υπάρχει πλέον στα 150ε-250ε, όπως και με την πληθώρα προσφορών και μοντέλων στην ελλάδα.

Σε περίπτωση που διαβάζει κάποιος χωρίς εμπειρία να θυμίσω πως το κράνος δεν σε κάνει να χάνεις μαλλιά, ίσα - ίσα που προστατεύει τα ευαίσθητα.
Το DNA και οι σκατοτροφές που αυξάνουν την οξύτητα στο αίμα είναι ο κύριος παράγοντας.
Επίσης πως απαγορέυεται να βάζουμε τα γάντια μέσα στο κράνος γιατί είναι πολύ βρώμικα και βοηθούν σε μολύνσεις - μύκητες.

doctor_john
06/09/2019, 08:38
Ρε 'σεις, δεν θέλω να φαίνομαι παρορμητικός και ενθουσιώδης σαν
πιτσιρίκα που ανακαλύπτει το ντύσιμο μόλις πέρασε σε κάποια σχολή...

Αλλά, μέχρι στιγμής έχω πάθει πλάκα με τα χαρακτηριστικά και τα review του Ν87.
Μου έκανα πλάκα εχθές σκεφτόμενος πως είναι αφορμή να καβαλήσεις! :lol:

Μήπως το έχει κάποιος να πει την εμπειρία του; με ενδιαφέρει πως συμπεριφέρεται ψηλά (για εμένα.. 180-230).

Το SX100 είναι κοντά αλλά έχω την εντύπωση πως δεν το πιάνει και στα review λένε πως έχει λίγο πιο στενή
φόρμα εσωτερικά (που μπορεί να διαμορφωθεί όμως).

leo1964
06/09/2019, 14:57
Nolan N87.
Με 200 παιρνεις άνετα μονοχρωμο.
Πολυ κράνος σε αυτα τα λεφτα κ με βολικο καλουπι.

Πολύ καλό κράνος και άνετο

SONone
06/09/2019, 18:32
Ρε 'σεις, δεν θέλω να φαίνομαι παρορμητικός και ενθουσιώδης σαν
πιτσιρίκα που ανακαλύπτει το ντύσιμο μόλις πέρασε σε κάποια σχολή...

Αλλά, μέχρι στιγμής έχω πάθει πλάκα με τα χαρακτηριστικά και τα review του Ν87.
Μου έκανα πλάκα εχθές σκεφτόμενος πως είναι αφορμή να καβαλήσεις! :lol:

Μήπως το έχει κάποιος να πει την εμπειρία του; με ενδιαφέρει πως συμπεριφέρεται ψηλά (για εμένα.. 180-230).

Το SX100 είναι κοντά αλλά έχω την εντύπωση πως δεν το πιάνει και στα review λένε πως έχει λίγο πιο στενή
φόρμα εσωτερικά (που μπορεί να διαμορφωθεί όμως).

το ειχα. θα σου πω 2 πραγματα που με ενόχλησαν προσωπικά.
αν πεθάνει κατι στον αεραγωγό τον πανω. ξεχασε το δεν καθαρίζει με τιποτα. πρεπει να τον ξεκουμπώσεις.
αν εισαι οδηγος, παρα την μεγαλη wide ζελατινα ειναι κοντη οποτε στο cbr σε σκυφτή θεση δλδ μου έκοβε αρκετά απο το βαθος της εικονας και του δρομου. κανε ενα τεστ πανω στο μηχανακι σου τι βλέπεις.
κατα τα αλλα μια χαρα κρανος με τα ψιλο τριξίματα του κτλπ δεν θα το ελεγα ήσυχο

doctor_john
07/09/2019, 10:13
Ευχαριστώ παιδιά!
@SONone αυτό που λες για το ύψος του ορίζοντα στο κάδρο είναι πολύ σημαντικό για να περνάω καλά και δεν το είχα σκεφτεί.
Μάλλον είναι ο βασικότερος παράγοντας όταν ρυθμίζω την θέση οδήγησης πάνω μου και από όσο βλέπω μέχρι στιγμής, θα χρησιμοποιήσω
τουλάχιστον 5cm rise τιμόνι γιατί η θέση που καβαλάω σταματημένος και ξεκούραστος μπορεί να δείχνει πως έχω καλούτσικο κάδρο
αλλά η πραγματική θέση είναι μετα από λίγη ώρα στο δρόμο που κουράζονται λίγο σβέρκος - χέρια και σκύβω λίγο ακόμα.

Αυτο με τα πτώματα το παλεύω βάζοντας καλαμάκι γρανίτας στο σωλήνα της σκούπας που ασφαλίζω με την χούφτα. :D

karateo
07/09/2019, 11:06
Σε περίπτωση που διαβάζει κάποιος χωρίς εμπειρία να θυμίσω πως το κράνος δεν σε κάνει να χάνεις μαλλιά, ίσα - ίσα που προστατεύει τα ευαίσθητα.
Το DNA και οι σκατοτροφές που αυξάνουν την οξύτητα στο αίμα είναι ο κύριος παράγοντας.
Επίσης πως απαγορέυεται να βάζουμε τα γάντια μέσα στο κράνος γιατί είναι πολύ βρώμικα και βοηθούν σε μολύνσεις - μύκητες.

Το pH του αίματος δεν αλλάζει με τις τροφές (στο 99% των περιπτώσεων).

Τα υγρά του στομάχου με pH 1-2 θα έπρεπε να μας σκοτώνουν ;)

Άλλο το ισορροπημένη διατροφή και άλλο το να διαβάζουμε σε κ0λ0σιτε για ph αίματος.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3195546/ (τυχαίο λινκ)
Άλλοι τρώνε σόδα, άλλοι πίνουν οξυζενέ και ο κόσμος πάει κατα διαόλου γιατί δεν κάνει ο καθένας μας τη δουλειά του (ούτε καν αυτή σωστά) αλλά θέλει να τα ξέρει όλα.

στο θέμα μας,

black friday αγόρασα το Shoei RYD €260 delivered
αν δεν είναι άμεση ανάγκη βρές τί σου ταιριάζει και περίμενε για προσφορές

doctor_john
07/09/2019, 11:49
Καμία αντίρρηση, αναφέρομαι χονδροειδέστατα στο σύνολο των λειτουργιών άμυνας του οργανισμού μας που παράγουν διυδροτεστοστερόνη
στην οποία είναι ευαίσθητες λόγο κατασκευής μέρος των δικών μου τριχών. Μη με παρεξηγείς, δεν είμαι γιατρός, σχεδιαστής είμαι. :)

Στα υπόψιν για τσεκ και το RYD, λίγο άδικα γιατί δεν μου αρέσει τόσο το σχέδιό του όπως τα άλλα.

karateo
07/09/2019, 11:58
Τουλάχιστον αν σε παίρνει περίμενε για Black Friday γιατί όντως υπήρχαν προσφορές.

doctor_john
07/09/2019, 17:38
Nαι, χαλαρά δεν υπάρχει βιάση.
Μαζεύω τα κομμάτια της μοτο που χρειάζομαι αυτή την περίοδο.
Εχω και τα ληγμένα αν κάτσει καμια βόλτα, στο Δρέπανο (https://www.motomag.gr/news/leshes-epikairotita/sygkentrosi-klasikon-melodikes-exatmiseis) δεν πήγα κάθομαι και δουλεύω σα μλκς μες την ζέστη...

Τι να πεις, δύσκολοι καιροί, δύσκολα γούστα, δύσκολες συνιστώσες :lol:

drade
08/09/2019, 09:34
black friday αγόρασα το Shoei RYD €260 delivered
αν δεν είναι άμεση ανάγκη βρές τί σου ταιριάζει και περίμενε για προσφορές

Από που το πήρες;

karateo
08/09/2019, 14:23
https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=155828&p=2966134&viewfull=1#post2966134

Garfield
30/12/2021, 17:58
Μάλλον είσαι στην τελευταία περίπτωση. Τα Nolan από ότι δει ταιριάζουν σε στρογγυλά κεφάλια , αν και αυτό δεν είναι απόλυτο γιατί πιθανόν οι εταιρίες να έχουν διαφορετικά μοντέλα για κάθε περίπωση.

Το μόνο που ανοίγει σε ένα κράνος είναι τα μάγουλα (τα οποία σε πολλές περιπτώσεις μπορείς να τα αλλάξεις με άλλο μέγεθος ).

Εάν έχεις πίεση στα αυτιά και έχεις και κενό ψηλά στο μέτωπο είμαι σίγουρος ότι αγόρασες λάθος σχέδιο κράνους για το σχήμα του κεφαλιού σου.

Τελικά μετά από 3 χρόνια χρήσης του κράνους διαπίστωσα ότι τελικά αρκετά έκανα υπομονή και μάλλον θα πρέπει να βρω κάποιο άλλο κράνος (αφού μαλλον πήρα λάθος σχήμα). Το βάλε-βγάλε είναι αρκετά επίπονο και ειδικά αν βάλω τα ακουστικά του bluetooth μετά από αρκετή ώρα που το φοράω τα αυτιά πονάνε πολύ. Έτσι πρέπει να πάρω κάποιο που να είναι για πιο στρόγγυλο κεφάλι. Ταυτόχρονα θέλω το νέο κράνος να έχει σίγουρα εσωτερική φιμέ ζελατίνα, μικρομετρικό σύστημα κουμπώματος, pinlock (ακόμα και σαν έξτρα), να μην είναι πολύ βαρύ και όλα αυτά σε τιμή 100-200€ (οικονομική στενότης τελευταία). Ζητάω πολλά;

Σκέφτομαι να πάρω CABERG αφού τα δύο προηγούμενα που είχα ήταν από αυτή την εταιρεία και δεν είχα ποτέ ενόχληση όπως με το AIROH. Βέβαια στο κατάστημα που το αγόρασα μου είπαν ότι μπορεί να φταίει το συγκεκριμένο μοντέλο και όχι το σύνολο των κρανών της AIROH. Απλά ψυχολογικά δεν θα ήθελα να την ξαναδοκιμάζω (αν και κατά τα άλλα είναι αρκετά ποιοτικό). Επίσης κοιτάζω και μάρκες όπως MT, GIVI ή HJC αλλά δεν ξέρω αν αξίζουν.

Ενδεικτικά αυτά που είδα και σκέφτομαι να δοκιμάσω είναι:

Caberg Jackal Imola (https://www.skroutz.gr/s/16920743/Caberg-Jackal-Imola-I0-Matt-Black-Anthracite-White-%CE%9A%CF%81%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%9C%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%AE%CF%82-Full-Face-1450gr-%CE%BC%CE%B5-Sunvisor.html)
Caberg Avalon (https://www.skroutz.gr/s/29851314/Caberg-Avalon-Blast-Matt-Black-White-Red-%CE%9A%CF%81%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%9C%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%AE%CF%82-Full-Face.html)
HJC I70 Reden (https://www.skroutz.gr/s/25781427/HJC-I70-Reden-MC1SF-%CE%9A%CF%81%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%9C%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%AE%CF%82-Full-Face-1500gr-%CE%BC%CE%B5-Pinlock-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-Sunvisor.html)
HJC C70 Canex MC1 (https://www.skroutz.gr/s/20684837/HJC-C70-Canex-MC1-%CE%9A%CF%81%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%9C%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%AE%CF%82-Full-Face-%CE%BC%CE%B5-Sunvisor.html)
MT Thunder 3 SV Carry (https://www.skroutz.gr/s/24451321/MT-Thunder-3-SV-Carry-E0-Pearl-Gloss-Black-White-%CE%9A%CF%81%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%9C%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%AE%CF%82-Full-Face-1500gr-%CE%BC%CE%B5-Sunvisor.html)
Givi 50.6 Stoccarda Follow (https://www.skroutz.gr/s/21673013/Givi-50-6-Stoccarda-Follow-Titanium-Silver-Red-%CE%9A%CF%81%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%9C%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%AE%CF%82-Full-Face-1490gr-%CE%BC%CE%B5-Sunvisor.html)

Ακούω απόψεις και προτάσεις.

azar41
30/12/2021, 22:13
Έχω πάρει το C 70 στη σύζυγο και το χρησιμοποιώ συχνά όταν κινούμε ασφάλτινα μόνος μου μιας και φοράμε ίδιο νούμερο.
Πέρα απο το γεγονός οτι έχει σχεδόν το ιδιο βάρος με το Arai Tour x4 που έχω σαν κύριο κράνος,είναι πιο αθόρυβο,έχει καλή εφαρμογή και είναι ξεκούραστο.
Απο τα υπόλοιπα που ζητάς δεν έχει το pinlock.

Dr.Monty
31/12/2021, 03:25
Τελικά μετά από 3 χρόνια χρήσης του κράνους διαπίστωσα ότι τελικά αρκετά έκανα υπομονή και μάλλον θα πρέπει να βρω κάποιο άλλο κράνος (αφού μαλλον πήρα λάθος σχήμα). Το βάλε-βγάλε είναι αρκετά επίπονο και ειδικά αν βάλω τα ακουστικά του bluetooth μετά από αρκετή ώρα που το φοράω τα αυτιά πονάνε πολύ. Έτσι πρέπει να πάρω κάποιο που να είναι για πιο στρόγγυλο κεφάλι. Ταυτόχρονα θέλω το νέο κράνος να έχει σίγουρα εσωτερική φιμέ ζελατίνα, μικρομετρικό σύστημα κουμπώματος, pinlock (ακόμα και σαν έξτρα), να μην είναι πολύ βαρύ και όλα αυτά σε τιμή 100-200€ (οικονομική στενότης τελευταία). Ζητάω πολλά;

Σκέφτομαι να πάρω CABERG αφού τα δύο προηγούμενα που είχα ήταν από αυτή την εταιρεία και δεν είχα ποτέ ενόχληση όπως με το AIROH. Βέβαια στο κατάστημα που το αγόρασα μου είπαν ότι μπορεί να φταίει το συγκεκριμένο μοντέλο και όχι το σύνολο των κρανών της AIROH. Απλά ψυχολογικά δεν θα ήθελα να την ξαναδοκιμάζω (αν και κατά τα άλλα είναι αρκετά ποιοτικό). Επίσης κοιτάζω και μάρκες όπως MT, GIVI ή HJC αλλά δεν ξέρω αν αξίζουν.

Ενδεικτικά αυτά που είδα και σκέφτομαι να δοκιμάσω είναι:

Caberg Jackal Imola (https://www.skroutz.gr/s/16920743/Caberg-Jackal-Imola-I0-Matt-Black-Anthracite-White-%CE%9A%CF%81%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%9C%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%AE%CF%82-Full-Face-1450gr-%CE%BC%CE%B5-Sunvisor.html)
Caberg Avalon (https://www.skroutz.gr/s/29851314/Caberg-Avalon-Blast-Matt-Black-White-Red-%CE%9A%CF%81%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%9C%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%AE%CF%82-Full-Face.html)
HJC I70 Reden (https://www.skroutz.gr/s/25781427/HJC-I70-Reden-MC1SF-%CE%9A%CF%81%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%9C%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%AE%CF%82-Full-Face-1500gr-%CE%BC%CE%B5-Pinlock-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-Sunvisor.html)
HJC C70 Canex MC1 (https://www.skroutz.gr/s/20684837/HJC-C70-Canex-MC1-%CE%9A%CF%81%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%9C%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%AE%CF%82-Full-Face-%CE%BC%CE%B5-Sunvisor.html)
MT Thunder 3 SV Carry (https://www.skroutz.gr/s/24451321/MT-Thunder-3-SV-Carry-E0-Pearl-Gloss-Black-White-%CE%9A%CF%81%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%9C%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%AE%CF%82-Full-Face-1500gr-%CE%BC%CE%B5-Sunvisor.html)
Givi 50.6 Stoccarda Follow (https://www.skroutz.gr/s/21673013/Givi-50-6-Stoccarda-Follow-Titanium-Silver-Red-%CE%9A%CF%81%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%9C%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%AE%CF%82-Full-Face-1490gr-%CE%BC%CE%B5-Sunvisor.html)

Ακούω απόψεις και προτάσεις.

Σε περίπτωση που δεν σε ενδιαφέρει το χρώμα, το ΚΡΑΝΟΣ HJC I70 SEMI FLAT BLACK το δίνουν 30 ευρώ κάτω. Νομιζω είναι τα ίδια. Το έχω και είμαι ικανοποιημένος.

Garfield
03/01/2022, 10:54
Για τα LS2 τι γνώμη έχετε; Πχ το LS2 FF800 Storm Nerve (https://www.skroutz.gr/s/22637558/LS2-FF800-Storm-Nerve-Matt-Black-Red-%CE%9A%CF%81%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%9C%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%AE%CF%82-Full-Face-1400gr-%CE%BC%CE%B5-Sunvisor.html);

ptc
03/01/2022, 16:12
Για τα LS2 τι γνώμη έχετε; Πχ το LS2 FF800 Storm Nerve (https://www.skroutz.gr/s/22637558/LS2-FF800-Storm-Nerve-Matt-Black-Red-%CE%9A%CF%81%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%9C%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%AE%CF%82-Full-Face-1400gr-%CE%BC%CE%B5-Sunvisor.html);

Ρίξε μια ματιά εδώ (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=158720&page=2) Γιάννη. Σχόλιο #22.

Εν ολίγοις το βασικό μειονέκτημα είναι ότι έχει δύο μεγεθών κελύφη μόνο.

Garfield
03/01/2022, 20:48
Ρίξε μια ματιά εδώ (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=158720&page=2) Γιάννη. Σχόλιο #22.

Εν ολίγοις το βασικό μειονέκτημα είναι ότι έχει δύο μεγεθών κελύφη μόνο.

Το σίγουρο είναι ότι θα πάω να τα δοκιμάσω από κοντά. Την τελευταία φορά ενθουσιάστηκα από την εμφάνιση και δεν έδωσα σημασία στην άνεση. Απλά δεν ξέρω αν τα LS2 θεωρούνται γενικά ποιοτικά κράνη (είναι ελαφρύτερα κατά 100gr σε σχέση με τα HJC).

Garfield
10/01/2022, 16:31

Χθες πήγα και έψαξα στην αποθήκη το παλιό Caberg κράνος που είχα. Είδα ότι και τα δύο (Caberg και Airoh) γραφουν πάνω μέγεθος Large και 59-60cm. Μέτρησα όμως πόσο είναι το μέγιστο άνοιγμα του κελύφους (εκεί που ξεκινάνε τα μαξιλαράκια) και είδα το μεν Airoh στα 18,7cm ενώ το Caberg στα 19,6cm. Άρα τελικά μπορεί να είναι ίδιο μέγεθος αλλά το σχήμα διαφορετικό (το Airoh πιο στενόμακρο).

Garfield
17/04/2022, 22:31
Τώρα που άρχισε να μπαίνει η Άνοιξη (λέμε τώρα) νομίζω ότι ήρθε η ώρα πια να πάρω καινούριο κράνος για τους λόγους που προανέφερα. Αφού πήγα και δοκίμασα αυτά τελικά που μου κάθονται καλύτερα στο κεφάλι και από κοντά δείχνουν αρκετά ποιοτικά είναι:

Nolan N87 (https://www.skroutz.gr/s/16247472/Nolan-N87-Emblema-N-Com-73-Flat-Black-%CE%9A%CF%81%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%9C%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%AE%CF%82-Full-Face-1400gr-%CE%BC%CE%B5-Pinlock-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-Sunvisor.html)
Nolan N80-8 (https://www.skroutz.gr/s/32819291/Nolan-N80-8-Staple-N-Com-Flat-Black-Red-54-%CE%9A%CF%81%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%9C%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%AE%CF%82-Full-Face-%CE%BC%CE%B5-Sunvisor.html)

Αν κάποιος από εσάς έχει εμπειρία από κάποιο από τα παραπάνω θα ήθελα να την ακούσω.

basilis_k6
17/04/2022, 23:42
Τώρα που άρχισε να μπαίνει η Άνοιξη (λέμε τώρα) νομίζω ότι ήρθε η ώρα πια να πάρω καινούριο κράνος για τους λόγους που προανέφερα. Αφού πήγα και δοκίμασα αυτά τελικά που μου κάθονται καλύτερα στο κεφάλι και από κοντά δείχνουν αρκετά ποιοτικά είναι:

Nolan N87 (https://www.skroutz.gr/s/16247472/Nolan-N87-Emblema-N-Com-73-Flat-Black-%CE%9A%CF%81%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%9C%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%AE%CF%82-Full-Face-1400gr-%CE%BC%CE%B5-Pinlock-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-Sunvisor.html)
Nolan N80-8 (https://www.skroutz.gr/s/32819291/Nolan-N80-8-Staple-N-Com-Flat-Black-Red-54-%CE%9A%CF%81%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%9C%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%AE%CF%82-Full-Face-%CE%BC%CE%B5-Sunvisor.html)

Αν κάποιος από εσάς έχει εμπειρία από κάποιο από τα παραπάνω θα ήθελα να την ακούσω.

η χειροτερη κατηγορια τιμης. αυτα ολα ειναι θερμοπλαστικα αλλα η νολαν εχει μακραν το καλυτερο θερμοπλαστικο (λεξαν) και μάλλον τα καλύτερα κράνη σε αυτα τα λεφτα. θα έδινα κατι παραπανω παντως η κάτι λιγότερο αν το ηθελα για καθημερινο σε κανα σκουτερ.

runner
18/04/2022, 00:49

Εχω το Nolan N87, ποιοτικος μηχανισμος στο sun visor και στη ζελατινα την οποια ανοιγοκλεινω συνεχεια χωρις να εχει κολλησει ποτε χρόνια τώρα. Τα μαγουλα μπορει να ξεκουμπώσει καποια υποδοχή που και που στο βαλε βγάλε αλλα μικρό το κακό. Θελω να πιστευω οτι δεν θα βγει την ώρα που θα το χρειαστω. Καλή εφαρμογή για στρογγυλο κεφάλι. Καλό σε βάρος, έχει 2 μεγέθη εξωτερικού κέλυφους και από το large και μετά παίρνει το μεγάλο. Καλό για αυτους που φοράνε γυαλιά, κοβεις λιγο υλικο απο τα μαγουλα για να μην τα πιεζει. Το pinlock μέτριο καθώς θαμπωνε η ζελατινα τον χειμώνα οντως πλήρως κλειστή. Πρεπει να το εχω ανοιχτο στην χαμηλοτερη σκάλα. Το ένα διακοπτάκι στους πάνω αεραγωγούς μου έσπασε μετά από κάποια χρόνια (κάπου στα 4) αλλά το κόλλησα. Για ταξίδι μετρια θορυβώδες, θα προτιμουσα κάποιο άλλο αλλά σίγουρα πας στα διπλάσια χρήματα. Σε γενικές γραμμές για την τιμή του καλό αλλα με πλήν το pinlock και τον θορυβο αν το θελεις για touring.

Garfield
18/04/2022, 09:40
Εχω το Nolan N87, ποιοτικος μηχανισμος στο sun visor και στη ζελατινα την οποια ανοιγοκλεινω συνεχεια χωρις να εχει κολλησει ποτε χρόνια τώρα. Τα μαγουλα μπορει να ξεκουμπώσει καποια υποδοχή που και που στο βαλε βγάλε αλλα μικρό το κακό. Θελω να πιστευω οτι δεν θα βγει την ώρα που θα το χρειαστω. Καλή εφαρμογή για στρογγυλο κεφάλι. Καλό σε βάρος, έχει 2 μεγέθη εξωτερικού κέλυφους και από το large και μετά παίρνει το μεγάλο. Καλό για αυτους που φοράνε γυαλιά, κοβεις λιγο υλικο απο τα μαγουλα για να μην τα πιεζει. Το pinlock μέτριο καθώς θαμπωνε η ζελατινα τον χειμώνα οντως πλήρως κλειστή. Πρεπει να το εχω ανοιχτο στην χαμηλοτερη σκάλα. Το ένα διακοπτάκι στους πάνω αεραγωγούς μου έσπασε μετά από κάποια χρόνια (κάπου στα 4) αλλά το κόλλησα. Για ταξίδι μετρια θορυβώδες, θα προτιμουσα κάποιο άλλο αλλά σίγουρα πας στα διπλάσια χρήματα. Σε γενικές γραμμές για την τιμή του καλό αλλα με πλήν το pinlock και τον θορυβο αν το θελεις για touring.

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Ήσουν πολύ κατατοπιστικός. Να σε ρωτήσω και κάτι που θέλω μιας και έχεις το συγκεκριμένο κράνος. Θέλω σε αυτό να προσαρμόσω το κιτ ενδοεπικοινωνίας που έχω (Freedconn TCOM-SC) και θα ήθελα να ξέρω αν θα χωράνε τα ακουστικά στις υποδοχές που έχει. Τα ακουστικά έχουν διάμετρο 44 χιλιοστά. Αν μπορείς να το δεις θα με βοηθούσε πολύ.

Vassilis
18/04/2022, 09:56

Τσεκαρε λιγο αυτο: https://motokinisi.gr/gr/catalogsearch/result/index/?cat=32&q=i70

CorpseAlive
18/04/2022, 10:04
Τσεκαρε λιγο αυτο: https://motokinisi.gr/gr/catalogsearch/result/index/?cat=32&q=i70

Ξέρουμε αν αυτό έχει υποδοχή ενδοεπικοινωνίας?

Garfield
18/04/2022, 20:25

Το δοκίμασα το συγκεκριμένο αλλά μου ήταν πιο σφιχτό από τα άλλα. Άσε που η ποιότητα των αεραγωγών του μου φάνηκαν υποδεέστερα από τα άλλα.

runner
18/04/2022, 20:52
Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Ήσουν πολύ κατατοπιστικός. Να σε ρωτήσω και κάτι που θέλω μιας και έχεις το συγκεκριμένο κράνος. Θέλω σε αυτό να προσαρμόσω το κιτ ενδοεπικοινωνίας που έχω (Freedconn TCOM-SC) και θα ήθελα να ξέρω αν θα χωράνε τα ακουστικά στις υποδοχές που έχει. Τα ακουστικά έχουν διάμετρο 44 χιλιοστά. Αν μπορείς να το δεις θα με βοηθούσε πολύ.

Από ότι μέτρησα η υποδοχή για τα ακουστικά είναι 41 mm, αρα οριακά δεν κάνει.

Garfield
18/04/2022, 21:45
Από ότι μέτρησα η υποδοχή για τα ακουστικά είναι 41 mm, αρα οριακά δεν κάνει.

Μάλλον θα χρειαστεί να λιμάρω το πλαστικό τους για να χωρέσουν! :)

Βέβαια τώρα που τα μέτρησα πιο προσεκτικά βρήκα την διάμετρο τους 42-43mm. Και στην Caberg που τους έστειλα email μου απάντησαν ότι οι υποδοχές έχουν διάμετρο 42mm.

435311