Σύνδεση

View Full Version : Τοποθέτηση συναγερμού σε CBF600SA8

ΝικόλαςXL
21/05/2017, 11:18
Οταν αγόρασα το μηχανάκιον ακουγόταν ενας θόρυβος πίσω δεξιά στις λακκούβες .
Αφαίρεσα το πίσω δεξί πλαστικό της ουράς κ βρήκα πεσμένο εκεί μέσα τον συναγερμό κ μερικά μέτρα καλώδια πιασμένα με ταινίες κλπ.
Τον είχαν ''πιάσει'' μάλλον απο τον σκελετό της ουράς με ταιραπ, που κόπηκαν κ ο συναγερμός έπεσε .

382592

Φυσικά υπήρχαν κ κάτι χιλιόμετρα απο καλώδια που τα περισσότερα δεν χρειάζονταν κιόλας ...

382594

Ο συναγερμός δούλευε κανονικά , αλλά δεν υπήρχε λεντάκι , αφού ηταν κ αυτό μαζί με τα καλώδιά του στην ''αποθήκη'' :) κ καλά αυτό είναι κ άποψη όσων δεν θέλουν να ανοιγουν τρύπες.

382593

Συνεχίζεται ...

ΝικόλαςXL
21/05/2017, 11:23
Ηταν συνδεδεμένος να κόβει την μίζα κ ευτυχώς που ο εγκαταστάτης του δεν είχε κόψει την καλωδίωση. Απλά είχε βγάλει τον ακροδέκτη απο τον κονέκτορα κ είχε συνδέσει εκεί μια προέκταση ενα πράμα.

382595

Το θέμα είναι για πιο λόγο αφου το μηχανάκιον διαθέτει κονέκτορα με τις βασικές συνδέσεις

382596

Προτιμήθηκε η λύση να μπουν μικροί ακροδέκτες καρφάκια στον κονέκτορα κ να σφραγιστει όλο αυτό με μακαρόνι κ ταινία.

382597

ΝικόλαςXL
21/05/2017, 11:30
Ισως να μην είχε στην διάθεσή του την έτοιμη πλεξούδα του συναγερμού που διατίθεται απο την αντιπροσωπεία στην τιμή των 20 ευρώ , αγοράζεις βισματωνεις κ είσαι μάχιμος με την μία.

382598

Τέλος πάντων για εμένα ήταν μια ευκαιρία να καθαρίσω τις επαφές του ρελέ της μίζας

382599

Αλλά κ του κονέκτορά του που επειδή έχει μόνιμο (+) μια ζωή προβληματίζεται απο την ηλεκτρόλυση λόγω υγρασίας κυρίως στις δύο επαφές του, εβαλα κ λίγο γράσο λιθίου ωστε να διώχνει την υγρασία κ βλέπουμε πόσο θα αντέξει.

382600

ΝικόλαςXL
21/05/2017, 11:35
Καλοί οι συναγερμοί αλλά μερικές φορές δημιουργούν προβλήματα, αρα καλύτερα να γυρίσω σπιτι με ενα μηχανάκι που βαράει ο συναγερμός παρά να με αφήσει στη μέση του πουθενά η να καλώ οδική για τρίχες.
Ετσι αφαίρεσα τον έλεγχο της μίζας .....

382603

επαναφέροντας τον ακροδέκτη της μίζας στην θέση του, έβαλα κ το καπάκι του κονέκτορα να μην μπαίνουν νερα κ όλα οκ

382604

ΝικόλαςXL
21/05/2017, 11:47
Ο κονέκτορας που βρίκεται πάνω στην δεξιά καλωδίωση είναι αυτός:

382605

και για καθαρά εγκυκλοπαιδικούς λόγους τα καλώδια που συνδέονται σε αυτόν είναι για τις παρακάτω λειτουργίες:

382606

Να σημειώσω εδώ οτι επειδη στην μονάδα του συναγερμού είχαν σπάσει τα πλαστικά αυτάκια που τον στερεώνουν, επισκεύθηκα την αντιπροσωπεία στην Λ. Αθηνών κ μου εδωσαν κ αυτά αλλά κ το βιβλίο του στα Ελληνικά με πλήρεις οδηγίες τοποθέτησης χωρίς να ζητήσουν χρήματα κ είχα μια πολύ καλή συνεργασία με το τεχνικό τμήμα .

Μέχρι εδώ πάμε καλά, τώρα έμενε ενα θέμα αυτό της σωστής τοποθέτησης του συναγερμού.

Απο μια ψαχτική στο νετ βρηκα οτι η Χόντα μας δίνει σαν αξεσουάρ ενα συναγερμό με κωδικό ανταλλακτικού : 08E55MER800C.
Και το όνομα αυτού ? Averto alarm kit 08E55-MER-800-C, μάλιστα ο κωδικός αυτός αφορά ειδικά τον συναγερμό μαζί με όλα τα παρελκόμενα σετάκι για το CBF600SA8.

Kαι είναι αυτός : https://www.cmsnl.com/cbf600-access-2008-8_model17147/averto-alarm-kit_08e55mer800c/#.WSFPddR95kg

Βέβαια εγώ δεν θα εδεινα 300 ευρά για συναγερμό , αλλά ετσι για την ενημέρωση κ μόνον.

Μήπως εχετε παρατηρήσει μια ομοιότητα με τον Spyball? λέω μήπως :) Τωρα ποιός αντέγραψε ποιόν , ας το σφήσουμε να το αποφασίσει η ιστορία.

Το θέμα είναι οτι στο κιτ αυτό του συναγερμου περιέχονται τα παρακάτω:

382608

ΝικόλαςXL
21/05/2017, 12:02
Το κακό σε αυτη την ιστορία είναι οτι το σετάκι αυτό διατίθεται ολόκληρο αν κάποιος το επιθυμεί απο τον Σαρακάκη.

Το καλό όμως είναι οτι στο πάνω μερος του σχεδίου φαίνεται η μεταλική βάση που είναι η ιδανική για την τοποθέτηση του συναγερμού.

Φυσικά δεν θα εδεινα 300 ευρω για την βάση κ ετσι αρχισα να ψάχνω για λύσεις.

Πήγα σε στραντζα αλλά δυστυχώς δεν μπορούσαν να κατασκευάσουν γωνίες με περιεχόμενη απόσταση μικρότερη του εκατοστού κ όλοι επέμεναν οτι αυτη η βάση κατασκευάζεται απο πρέσα κ καλούπι.

Ετσι αγόρασα ενα κομμάτι γαλβανισμένη λαμαρίνα 30Χ30εκ κ ενα μασίφ σίδερο για να φτιάξω καλούπι κ τον ρόλο της πρέσας θα τον έπαιζε μια μέγγενη κ μια βαριοπούλα .:)

382609

Μετα απο δυο αποτυχημένες προσπάθειες κ πολλά γκάπ γκούπ, τελικά εφτασα σε ενα πολύ καλό για χειροποίητη κατασκευή αποτέλεσμα ...

παραθέτω μερικές φωτό :

Η βάση του συναγερμου:

382610

Η βάση της βασης του συναγερμου :D

382611

ΝικόλαςXL
21/05/2017, 12:04
Ετσι βιδώνει η μονάδα στην εξωτερική βαση:

382612

382613

Ετσι οι τα δυο μερη της βασης μεταξύ τους

382614

ΝικόλαςXL
21/05/2017, 12:09
Και δοκιμαστικά πάνω στο μηχανάκι που για την διαδικασία αυτη πρέπει να λυθει κ να κατέβει πιο χαμηλά το πίσω φτερό με ότι αυτό συνεπάγεται :D

382615

382616

δεν χρειάζονται σχόλια

382617

ΝικόλαςXL
21/05/2017, 12:21
.... και με το πλαστικό της ουράς επάνω, εχει πολύ χώρο κ δεν βρίσκει πουθενά

382618

Φυσικά υπολογίστηκε η βάση να είναι 2 χιλοστα φαρδύτερη ωστε να μπεί λάστιχο ανάμεσα στην λαμαρίνα κ τον σκελετό για να μην τον γρατζουνίσει, αν κ δεν υπήρχε περίπτωση επειδη σφίγγει πολύ καλά , αλλά λέμε τώρα ...

Η βαση ασταρωθηκε κ βαφτηκε σε μαυρο χρώμα . Οι βίδες μπήκαν με αυτασφαλιζόμενα παξιμάδια κ όλες ανοξείδωτες.

Στην συνέχεια εγινε μια περιποίηση στην καλωδίωση, επειδη είχε μήκος πάνω απο 110 εκ κ εγώ ηθελα μόλις 8 εκ για να κουμπώσει στον κονέκτορα της μηχανής.

382619

Επειτα τα καλώδια που βγαίνουν απο τον κονέκτορα του συναγερμου είναι κάπου 14 κ εγώ ηθελα μόνον 5 για τον κονέκτορα της μηχανής + 2 για το λεντ.

Τα υπόλοιπα αφου τα εκοψα τα σύνδεσα σε δύο στεγανούς κονέκτορες 3ών κ 5 επαφών για μελλοντική χρήση κ για να μην τα κάνω πακέτο , που δεν ... αλλά λέμε τώρα ...

382620

ΝικόλαςXL
21/05/2017, 12:25
Και τέλος ο συναγερμός τοποθετημένος κ συνδεδεμένος :

382621

382622

απο επάνω

382623

ΝικόλαςXL
21/05/2017, 12:39
κ απο το πλάι

382624

(Δεν θέλω σχόλια για το ροζουλί τσαντακι, είναι δώρο της κόρης μου, μια κασετίνα σχολίου δλδ που εχω μερικά εξτρα εργαλεια ....:D)

Και το κερασάκιον στην τούρτα η τοποθέτηση του λεντ.

Ηταν μια ιδέα ενός φίλου σύντροχου απο την ομάδα μας στο φεισμπουκ , το τοποθέτησα εδώ :

382626

382627

Αφου έβγαλα την τάπα, κ η τρύπα με το Μ8 σπείρωμα για τους καθρέπτες του Ν ηταν παραγγελία για το ανταπτοράκι του λεντ.

Είχε όμως κ μια μικρή ταλαιπωρία , αφου το καλώδιο του λεντ ακολουθησε αρχικά την διαδρομή του καλωδίου του διακόπτη μεχρι μπροστα , απο εκεί ακολούθησε την διαδρομή της πλεξούδας στην αριστερη μεριά κατω απο το τεπόζιτο στα αριστερα του σκελετου , την στερέωνα στα ίδια στηρίγματα μεχρι τον ανορθωτή, απο εκεί μπαίνει πίσω απο το πίσω φανάρι , στροφή κ περνάει στην δεξιά μεριά κ συνδέεται στον συναγερμό με ενα αδιλάβροχο διπλό κονέκτορα.
Ιδιο κονεκτορα τοποθετησα κ εμπρός ωστε αν χρειαστει να βγει να μην πρέπει να βγει ολόκληρη η καλωδίωσή του.

ΝικόλαςXL
21/05/2017, 12:44
Τέλος , ανοίγοντας τον συναγερμό

382629

βρήκα την επαναφορτιζόμενη μπαταρία του σε ασχημη κατάσταση, με σχεδόν μηδενική τάση .

382630

Δεν είναι τπτ το τρομερό, 6 στοιχεία επαναφορτιζόμενα των 1.2 Volt με κόστος στο ευρω το ένα , το θέμα είναι να κοληθουν με ηλεκτροπόντα κ να τοποθετηθεί κ το καλώδιό της.

Κατι που μου κόστισε 15 ευρώ (μπαταρίες + εργασία) σε γνωστό κατάστημα ηλεκτρονικών .

Grafton 505
21/05/2017, 20:03
έτοιμη πλεξούδα του συναγερμού που διατίθεται απο την αντιπροσωπεία στην τιμή των 20 ευρώ , αγοράζεις βισματωνεις κ είσαι μάχιμος με την μία.

Χρήσιμη πληροφορία αυτή.

Και δοκιμαστικά πάνω στο μηχανάκι που για την διαδικασία αυτη πρέπει να λυθει κ να κατέβει πιο χαμηλά το πίσω φτερό με ότι αυτό συνεπάγεται :D

δεν χρειάζονται σχόλια

Ωραία δουλειά, αλλά πως κατάλαβες ότι μπαίνει εκεί ο συναγερμός ;

υγ1 : Το ότι φαίνεται που είναι η μονάδα του συναγερμού σου τώρα πάνω στην μηχανή, είναι ένα θέμα.

υγ2 : Πως διάολο την γυάλισες έτσι την εξάτμηση ; :sun:

ΝικόλαςXL
24/05/2017, 19:28
Ωραία δουλειά, αλλά πως κατάλαβες ότι μπαίνει εκεί ο συναγερμός ;

Είδα την βάση , ηταν κ η θέση του κονέκτορα , ε αφησα κ την φαντασία μου να οργιάσει :)

υγ1 : Το ότι φαίνεται που είναι η μονάδα του συναγερμού σου τώρα πάνω στην μηχανή, είναι ένα θέμα.

κ λοιπόν? ποιός θα βγάλει πίσω κάθισμα, θα βγάλει πλαινο πλαστικό, κ θα λύσει 4 αυτασφαλιζόμενα παξιμάδια δίχως να βαρεσει ο συναγερμός ?
Ασε που η Χόντα δίνει σαν αξεσουαρ συναγερμου μαγνητικό διακόπτη για να μπλοκάρει το πίσω κάθισμα, θα βαλω κ εγω , είναι η καλύτερη λύση σφού δεν ανοίγεις τρύπες , ασε που είναι όλα εκεί γύρω μαζεμένα παρείτσα.

υγ2 : Πως διάολο την γυάλισες έτσι την εξάτμηση ; :sun:

Την εδωσα μαζί με τους λαιμούς για βούρτσα, είχα σκοπό να τα κάνω χρώμιο αλλά είναι ανοξείδωτα .

toyar
24/05/2017, 19:45
οι παγιδες αυτες υπαρχουν και εξω σχεδον τσαμπα δε χρειαζεται να πληρωσεις honda (προφανως το γνωριζεις)

L'ocean Des tempetes
03/06/2017, 20:39
Αμά πιάνουν τα χέρια βρε παιδί! Πολύ ωραίο!! Να κάνω κι εγω μια ερώτηση που μου ήρθε με την ευκαιρία.Αρχικά ποιός είναι ο σκοπός του κονέκτορα; Είναι για αξεσουάρ γενικά; Π.χ μπορείς να συνδέσεις θερμαινόμενα στο καλώδιο του διακόπτη και την γείωση; (Ο λαός απαιτείιι φωτογραφίες με τα χρώμιααα να δει!)