View Full Version : Ατύχημα με ποδήλατο. Ποιός πληρώνει; (θεωρητική ερώτηση)
Ρε παιδιά να ρωτήσω κάτι;
Εάν σε περίπτωση ατυχήματος εμπλέκεται ποδηλάτης που μπορεί να είναι ο υπαίτιος, ποιός πληρώνει;
Θεωρώ ότι ο ποδηλάτης ούτε αρ. κυκλοφορίας έχει, ούτε κτεο έχει περάσει για την καταλληλότητα του οχήματος (φώτα, φλάς κλπ.), ούτε άδεια ικανότητος έχει, ούτε ασφάλεια, ούτε....
Και σε περίπτωση που δεν πληρώνει τι γίνεται;
Πώς αφού είναι παράνομοι κυκλοφορούν με τέτοια ευκολία στους δρόμους;
Όπως κυκλοφορούν όλοι οι παράνομοι. Ανύπαρκτο κράτος.
Δεν είναι παράνομο να κυκλοφορείς με ποδήλατο ε. Τουλάχιστον όχι παντού.
Τα ποδήλατα δεν εξαιρούνται του ΚΟΚ. Σε περίπτωση ατυχήματος που εμπλέκεται ποδηλάτης και το αν είναι υπαίτιος ή όχι, υπάρχουν διαδικασίες που ακολουθούνται κανονικά.
Καλείς αστυνομία, τον ασφαλιστικό σύμβουλο που στέλνει η ασφαλιστική όταν γίνει το ατύχημα, μάρτυρες, καταγραφή, φωτογραφίες, κλπ.
Αν δεν υπάρξει συμφωνία στη δήλωση, τότε δικαστήριο.
υπάρχει πλέον και ασφάλεια αστικής ευθύνης για ποδηλάτες απο κάποιες ασφαλιστικές.
:lol:
Έλληνες ποδηλάτες που δηλώνουν υπαίτιοι ατυχήματος και ασφαλίζονται. :lol: :lol: Σε καλό σας...
George_Sp
29/05/2017, 14:12
:lol:
Έλληνες ποδηλάτες που δηλώνουν υπαίτιοι ατυχήματος και ασφαλίζονται. :lol: :lol: Σε καλό σας...
κι όμως υπάρχουν. προφανώς είναι ελάχιστοι αλλά υπάρχουν.
κι όμως υπάρχουν. προφανώς είναι ελάχιστοι αλλά υπάρχουν.
Ναι....ζουν ανάμεσά μας....
382963 :lol:
Cpt_Slow
29/05/2017, 15:56
Μην τρελενεστε με τους ποδηλατες.. Κατα 99% δεν φταινε αυτοι, εμεις δεν τους δινουμε την προσοχη που πρεπει. Αν τους φερθουμε σαν ολα τα αλλα οχηματα δυσκολα θα γινει κατι.
Μην τρελενεστε με τους ποδηλατες.. Κατα 99% δεν φταινε αυτοι, εμεις δεν τους δινουμε την προσοχη που πρεπει. Αν τους φερθουμε σαν ολα τα αλλα οχηματα δυσκολα θα γινει κατι.
Ή είσαι ένας από αυτούς ή δεν έχεις πετύχει ποδηλάτη στην Αθήνα.
Νο mercy.
Ε εδώ που τα λέμε είναι κάπως δύσκολο να δώσεις "την προσοχή που πρέπει" σε ανθρώπους που παραβιάζουν κόκκινα/στοπ/οποιοδήποτε ίχνος προτεραιότητας 11 στις 10 φορές.
anavatis19
29/05/2017, 16:14
μυαλο κουκουτσι οι περισσοτεροι..και ειδικα οταν ειμαι με το αμαξι τρωνε βρισιδια..ετσι γιατι καταλαμβανουν δρομο χωρις να εχουν εξοδα..οχι μετακινησης...σημα, ασφαλεια κτλ. ομως πανε στο δρομο και περνανε και με κοκκινα..ψοφος
Ε εδώ που τα λέμε είναι κάπως δύσκολο να δώσεις "την προσοχή που πρέπει" σε ανθρώπους που παραβιάζουν κόκκινα/στοπ/οποιοδήποτε ίχνος προτεραιότητας 11 στις 10 φορές.
To αυτό ακριβώς.... τους τρώω στην μάπα κάθε μέρα.
Κόντεψα να χτυπήσω 2 από δαύτους στην Λαυρίου στα γλυκά νερά όταν έσφαξαν ανερυθρίαστα το φανάρι αν και έβλεπαν ότι ερχόμουν (με φορτηγό....) με πράσινο από στην διασταύρωση...το πανικόφρενο πήγε σύννεφο μην τους πατήσω και δεν ίδρωσε καν το ζελέ στο μαλλί τους! :mad:
Στοίχημα ότι οι περισσότεροι δε γνωρίζουν καν ότι ο ΚΟΚ ισχύει και για τα ποδήλατα. Νομίζουν ότι είναι ακόμα στο χωριό τους.
τι έγινε Μανο είχες τίποτα;; με ποδηλατη;;
οι περισσότεροι ποδηλάτες που έχω συναντήσει ειναι για κλωτσιές (με ελάχιστες εξαιρέσεις) είμαι σε φανάρι και περιμένω το πρασινο για να στριψω δεξιά εννοείται ότι είμαι σχεδόν τέρμα δεξιά με την μηχανή ,και στο μισο μέτρο που απόμεινε την ώρα που ανάβει το πρασινο , περνάει ποδηλάτης και συνεχίζει ευθεία ακριβώς την ώρα που έχω ξεκινάω και ρίχνω την μηχανή προς τα δεξιά ,τον περνώ χαμπάρι και τον αποφεύγω στην γουρονοτριχα που λέμε ...εεε μετά ακουσε τα γαλλικά του...@#$$#@@$ ,
μπορώ να γράφω τέτοιες περιπτώσεις δυο σελίδες ....
το 90% μ@λακες που έχουν την αίσθηση ότι παντού και πάντα έχουν προτεραιότητα ,αλλα ο κ.ο.κ δεν υσχιει για αυτούς υσχιει για όλους τους άλλους όμως ..και οι άλλοι θα πρέπει να τον τηρούν ευλαβικά, αυτους δεν τους πιάνει .
"Εχω και εγώ κάποια ανάλογα περιστατικά, εκεί όμως που τα "παιρνω" στο κεφάλι είναι στους επαρχιακούς που συνήθως πάνε κατά ομάδες και συμπεριφέρονται λές και τους ανήκει ο δρόμος..
Δεν λέω και εμείς με ποδήλατα γυρνούσαμε στις γειτονιές κάποτε, αλλά οι συμπεριφορές μας ήταν τελείως αλλιώς.
Τώρα αντιλαμβάνομαι μία αύρα σνομπαρίας από μέρους τους, ίσως νοιώθουν ότι όλοι εμείς με τα βενζινοκίνητα, ξέρω γώ, καταστρέφουμε το περιβάλλον και αυτοί είναι οι ορκισμένοι υπερασπιστές; Λέω εγώ τώρα...
"Εχω και εγώ κάποια ανάλογα περιστατικά, εκεί όμως που τα "παιρνω" στο κεφάλι είναι στους επαρχιακούς που συνήθως πάνε κατά ομάδες και συμπεριφέρονται λές και τους ανήκει ο δρόμος..
Δεν λέω και εμείς με ποδήλατα γυρνούσαμε στις γειτονιές κάποτε, αλλά οι συμπεριφορές μας ήταν τελείως αλλιώς.
Τώρα αντιλαμβάνομαι μία αύρα σνομπαρίας από μέρους τους, ίσως νοιώθουν ότι όλοι εμείς με τα βενζινοκίνητα, ξέρω γώ, καταστρέφουμε το περιβάλλον; Λέω εγώ τώρα...
ναι ρε έχουν εκεινο το στυλάκι του κουλτουριαρη ,που σε σνομπαρει και ειναι υπεράνω κλπ ..
και νταξει τωρα αφού ειναι τόσο και γ@μω δεν τους πιάνει και ο κοκ κλπ
στης ομάδες που πηγαίνουν πολλοί μαζί περνει αέρα ο κ@λος τους επειδή ειναι καμία 30αρια και νταξει...ειναι μαγκιά , έχω μπινελικιαση άγρια κάνα δυο ,μεσα σ αυτούς και αυτος που ανεφερα πιο πάνω.....τεσ,πα αθάνατη ελλαδαρα ,σε όλα κακή αντιγραφή ,με υφάκι, κλπ από σκύλους ,μεχρι ποδήλατα...
https://www.youtube.com/watch?v=otMdr9F88IM
προσπερνατε τους με καθε τροπο και απομακρυνθειτε...........
ριχνωντας 3-4 χουφτες με.......
382988 :lol:
..τεσ,πα αθάνατη ελλαδαρα ,σε όλα κακή αντιγραφη...
Σε όλα όμως! Και στη δική μας συμπεριφορά προς αυτούς.
Γιατί μη μου πείτε ότι είναι όλοι ίδιοι ή ότι η συμπεριφορές των αυτοκινητιστών είναι σωστές απέναντι σε κάποιους που δικαιωματικά χρησιμοποιούν το δρομο με πιο αργά οχήματα!
Όλοι οι Έλληνες οδηγοί τα ίδια χάλια είμαστε, αλλά το ποσοστό των ποδηλατών που παραβιάζουν φανάρια, μονόδρομους και ό,τι άλλο υπάρχει είναι πολύ, πολύ πέραν του "φυσιολογικού". Για κάποιο λόγο θεωρούν ότι δεν ισχύει ο ΚΟΚ γι'αυτούς ή ότι "οκ και τι έγινε; ποδήλατο οδηγώ, όχι αυτοκίνητο". Ξεπερνούν άνετα και τους ντελιβεράδες.
Όλοι οι Έλληνες οδηγοί τα ίδια χάλια είμαστε, αλλά το ποσοστό των ποδηλατών που παραβιάζουν φανάρια, μονόδρομους και ό,τι άλλο υπάρχει είναι πολύ, πολύ πέραν του "φυσιολογικού". Για κάποιο λόγο θεωρούν ότι δεν ισχύει ο ΚΟΚ γι'αυτούς ή ότι "οκ και τι έγινε; ποδήλατο οδηγώ, όχι αυτοκίνητο". Ξεπερνούν άνετα και τους ντελιβεράδες.
Δε διαφωνώ πουθενά με αυτά και τα έχω διαπιστώσει και εγώ όπως όλοι μας. Ήθελα όμως να επισημάνω ότι ούτε εμείς είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε σωστούς ποδηλάτες στους δρόμους.
Στην προηγούμενη σελίδα διαβάζω ότι οι ποδηλάτες "καταλαμβάνουν δρόμο" , "ψοφος" κ.α.
Σε όλα όμως! Και στη δική μας συμπεριφορά προς αυτούς.
Γιατί μη μου πείτε ότι είναι όλοι ίδιοι ή ότι η συμπεριφορές των αυτοκινητιστών είναι σωστές απέναντι σε κάποιους που δικαιωματικά χρησιμοποιούν το δρομο με πιο αργά οχήματα!
αυτό σηκώνει πολύ συζήτηση ,και εν μέρη υσχιει , από την άλλη δικαιωματικά χρησιμοποιούν το δρομο , αλλά όχι ορθά δλδ ...
ειναι άλλο να πηγαινει ένας ποδηλάτης σε ενα νορμάλ δρομο και δεξιά ,σιγα σιγά , και άλλο να ειναι στη Συγγρού στην μέση η στην αριστερή λωρίδα , ναι το έχω δει και αυτό ! και να έχουν δημιουργήσει ουρα οχημάτων!
πιστεύω ότι για τους ποδηλάτες που βγαίνουν σε κεντρικές λεωφόρους , θα έπρεπε να επανεξεταστεί , το αν πληρώνουν τέλη ? και το αν έχουν το καταληλο διπλωμα .
σίγουρα και αυτό που λες υσχιει.
Cpt_Slow
30/05/2017, 08:04
Κάνετε ακριβώς όπως αυτοί που οδηγούν τζιπ 5000cc και τους ενοχλούν οι μηχανές γιατί νομίζουν οτι ο δρόμος ανήκει σε αυτόν με το μαγλύτερο όχημα.
SHOOTER045
30/05/2017, 08:06
Οι ποδηλάτες στο μονο δρόμο που τα έχουν όλα δικά τους, είναι οι ποδήλατόδρομοι,π.χ ποδηλατοδρομος παραλίας Θεσσαλονίκης.
Σε ολους τους υπόλοιπους ισχύει ότι για όλα τα οχήματα .
Δηλαδή ο κοκ.
Το ποδήλατο δεν έχει πινακίδα και άδεια, αλλά ο οδηγός - αναβάτης έχει στοιχεία αφμ.
Και μια χαρά βεβαιώνεται μια παράβαση στον οδηγό.
Σε περιπτωση ατυχήματος με ποδηλάτη, δεν είμαι σίγουρος τι ισχύει.
Αν δηλαδή καλυπτομαστε αν έχουμε στο συμβόλαιο μας ζημιες απο ανασφαλιστο.
Η αν η διαδικασία παει κατευθείαν μέσω δικαστικής οδού
Εγω παντος βλεπω να περνανε με κοκκινο κυριως σκουτεραδες και μπολικοι με μηχανες. Αν σκεφτούμε ποσα ποδηλατα κυκλοφορουν στο κεντρο και ποσες μηχανες, μαλλον "εμείς" εχουμε θεμα.
Αν και κανω ποδηλατο κυριως στο βουνο, εκνευριζομαι με την συμπεριφορα ποδηλατών αλλα και μοτοσυκλετιστών. Και αποφευγω τις βολτες με το ποδηλατο μαζι με αλλους γιατι οντως καποιοι ποδηλατες ειναι προκλητικοι στον δρομο. Συμφωνω πως θα πρεπει να υπαρξει στο μελλον καποιο ειδος αδειας οδηγησης και για τους ποδηλατες οπως και περισσοτερη αστυνομευση, λεμε τώρα.
Και για αλλη μια φορα καταληγουμε στο συμπερασμα πως ειναι θεμα Παιδείας, τρομάρα μας που συμπεριφερομαστε σαν ζωα γενικως.
SHOOTER045
30/05/2017, 09:37
Αν δουμε ποσά ποδήλατα εκμεταλευομενα το κενό που υπάρχει ανεβαίνουν και κινούνται σε πεζόδρομους και πεζοδρόμια σε σχέση με αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες τοτε έχουν τα πρωτεία.
Βλακείες και ανάρμοστη συμπεριφορά στην οδήγηση κάνουν όλοι,και οι οδηγοί μότο, αυτο,κλπ κλπ.
Είναι ελλειψη παιδείας σε συναρτηση με το νομοθετικό κενό νομίζω.
sapila racing
30/05/2017, 09:41
Και πάλι σε αυτό το thread βγάζουν κάποιοι τα κόμπλεξ τους και χρησιμοποιούν ακραίους χαρακτηρισμούς. :yuck:
Ομως είμαι σίγουρος οτι τουλάχιστον οι μισοί περνανε κι αυτοί κόκκινα αβέρτα.
ratamahatta
30/05/2017, 10:10
Εγώ θα πω και παραπάνω από τους μισούς.
Μιας κ η εργασία μου είναι 2χλμ από το σπίτι πάω με ποδήλατο.
Στα 5 χρόνια έχω περάσει 3-4 κόκκινα,τι στιγμή που δεν υπάρχει περίπτωση να είμαι σταματημένος και να μην περάσει ειδικά μότο (και αμάξι βεβαίως) το κόκκινο.
Είναι θέμα παιδείας καθαρά, οπότε ας σεβόμαστε τους άλλους όπως θα θέλαμε εμείς να μας σέβονται άσχετα με το όχημα που οδηγούμε.
sergiosm
30/05/2017, 10:21
Ρε παιδιά να ρωτήσω κάτι;
Εάν σε περίπτωση ατυχήματος εμπλέκεται ποδηλάτης που μπορεί να είναι ο υπαίτιος, ποιός πληρώνει;
Ο ποδηλάτης
Θεωρώ ότι ο ποδηλάτης ούτε αρ. κυκλοφορίας έχει, ούτε κτεο έχει περάσει για την καταλληλότητα του οχήματος (φώτα, φλάς κλπ.), ούτε άδεια ικανότητος έχει, ούτε ασφάλεια, ούτε....
Αυτό δεν έχει καμία σχέση με την υπαιτιότητα
Και σε περίπτωση που δεν πληρώνει τι γίνεται;
Τον κυνηγάς δικαστικά
nikos_abel
30/05/2017, 13:50
Πάντως του μηχανοκίνητου που με περνάει φίλερ στα στενά ενώ κάθομαι αριστερά και πίσω από τον μικρό, επειδή τον καθυστερώ,
μάλλον έχει αυτός πρόβλημα κατανόησης και προτεραιοτήτων.
Θέλω απλά να γράψω ότι, σχετικά με ατύχημα με ποδηλάτη που είχα πριν λίγα χρόνια (για την ακρίβεια "πεζό με ποδήλατο", κατά τη στιγμή του ατυχήματος), έχω κερδίσει και το αστικό και το ποινικό, και ο τύπος έχει κερδίσει μερικούς μήνες φυλάκισης στο τεφτέρι του. Μεγειές !!!11
Θέλω απλά να γράψω ότι, σχετικά με ατύχημα με ποδηλάτη που είχα πριν λίγα χρόνια (για την ακρίβεια "πεζό με ποδήλατο", κατά τη στιγμή του ατυχήματος), έχω κερδίσει και το αστικό και το ποινικό, και ο τύπος έχει κερδίσει μερικούς μήνες φυλάκισης στο τεφτέρι του. Μεγειές !!!11
μαλλον σε ειχε βρει μετα την κολωνα του οδηγου :D
ανυποτακτος
05/08/2018, 13:04
αδεια κυκλοφορειασ ποδηλατου εν ετει 1959 κανονεσ κυκλοφορειασ ποδηλατου και πινακιδα δεξιον ακρον του δρομου και οχι παρελαση ομαδικη