View Full Version : πατέντα σε κράνος για να μπαίνουν γυαλιά μυωπίας;
γιώργος κ.
03/06/2017, 15:44
Υπάρχει τρόπος σε κράνος τα μαξιλαράκια του οποίου δεν διαθέτουν "αυλάκι" για γυαλιά να δημιουργηθεί με κάποια πατέντα ένα τέτοιο;
basilis_k6
03/06/2017, 15:45
δεν είχα πρόβλημα με κανένα κράνος και κανένα γυαλι. Μήπως ειναι χοντρος σκελετος όπως τα ηλίου? κάποιοι τα εσκαβαν αλλα ειναι λίγο τζεπετιά
δεν κάνουμε πατέντες με κράνη. εάν δεν μπορούν να συνυπάρξουν ή αλλάζεις κράνος ή γυαλιά
Pan (dvs)
03/06/2017, 20:19
Πας σε εναν τσαγκαρη και τους λες να σου κανει προσεκτικα δυο γαζωματα περιπου εκει που εχω τις κοκκινες γραμμες.Δες που βολευει εσενα,αλλα με πολυ προσοση να μην κοψει το πλαστικο.Το εκανα πριν τρια χρονια και με βολεψε παρα πολυ.
383179
Πολυ επικίνδυνο να φοράς γυαλιά μεσα απο το κράνος,με μια απλη πτωση θα σε σκίσει ασχημα ο σκελετος στη μύτη σου(το εχει παθει φιλος).Προσπάθησε να φοράς φακούς.
μπορεις να αφαιρέσεις λίγο υλικό για να μη σε ζορίζει αλλά δεν το συνιστώ.
ΕΠΕΣΑ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΚΡΑΝΟΣ ΚΑΙ ΓΥΑΛΙΑ.......
2 φορές το κράνος έπαθε ζημιά χοντρή.
Σε καμμία περίπτωση δεν ένοιωσα να χτυπάει ο σκελετός στο πρόσωπο μου.
Ή εγώ είμαι πολύ τυχερός ή ο φίλος σου πολύ άτυχος,τι να πω..??
Εννοείται το κράνος πάντα κλειστό..!!
Και πάντα οι φακοί ΑΘΡΑΥΣΤΟΙ ΟΡΓΑΝΙΚΟΙ,βασικό αυτό.
Οι φακοί επαφής δεν είναι ανεκτοί από όλους και είναι προτιμότεροι μόνο αν
υπάρχει μεγάλη μυωπία όχι μόνο για αισθητικούς λόγους.
Όμως θέλουν φροντίδα και ειδικά για χρήση σε μοτό απαιτείται το κράνος να είναι
πάντα κλειστό όταν κινείσαι κ.λ.π.....σκόνες,μυγάκια και βάλε.
Δεν είναι ότι καλύτερο οι φακοί επαφής για κάποιον που κινείται με μοτό.
Φίλε ποιό κράνος έχεις και δεν μπορείς να βάλεις τα γυαλάκια; Μήπως δεν προσπάθησες αρκετά να τα προσαρμόσεις; σόρι αλλά μου ακούγεται απίθανο ;) εγώ βάζω να φανταστείς δύο γυαλάκια, το ένα πάνω στο άλλο :)
Μανολης67
08/06/2017, 08:23
Πολυ επικίνδυνο να φοράς γυαλιά μεσα απο το κράνος,με μια απλη πτωση θα σε σκίσει ασχημα ο σκελετος στη μύτη σου(το εχει παθει φιλος).Προσπάθησε να φοράς φακούς.
μπορεις να αφαιρέσεις λίγο υλικό για να μη σε ζορίζει αλλά δεν το συνιστώ.
Επεσα και εγω πολλές φορές (πιτσιρικάς) με κρανος και γυαλιά,,,,,δεν ειχα θεμα ευτυχως μπορεί και να ετυχε όμως,
Με γυαλιά εχω προβλημα στο χωμα, θολωνουν και ειδικά σε βροχη-υγρασία -ομίχλη δυσκολευομαι πολυ,
Οι φακοι μειονεκτούν στην ασφαλτο γιατί ξηραίνεται ο οφθαλμός και απαραίτητα πάλι γυαλιά ηλιου η οδηγησης.
harris_x
08/06/2017, 11:00
Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ όταν είχα φάει το high side στα μέγαρα τα γυαλιά δε με ενόχλησαν καθόλου.
Για να σου κάνουν ζημιά τα γυαλιά θα πρέπει να μετακινηθεί το κράνος. Αν μετακινηθεί το κράνος σημαίνει ότι δεν είναι σωστό μέγεθος. Σίγουρα λοιπόν δε θα φταίνε τα γυαλιά.
γιώργος κ.
08/06/2017, 20:00
Παιδιά σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Τα γυαλιά φταίνε. Είναι λεπτά με σκελετό από τιτάνιο και λυγίζουν πολύ εύκολα για αυτό και δεν μπαίνουν. Pan (dvs) Η ιδέα σου ακούγεται ενδιαφέρουσα και σε ευχαριστώ. Θα δω πάντως τι θα κάνω. Ίσως φτιάξω ένα οικονομικό δεύτερο ζευγάρι να το έχω κάτω από τη σέλα και να το χρησιμοποιώ όταν φοράω κράνος.
christoi
09/06/2017, 03:43
Αν θα πας σε φθηνό ζευγάρι, ενημέρωσε τον οπτικό για την χρήση του, γιατί μπορεί να χρειαστεί κανένα φίλτρο για αντανακλάσεις κλπ. και να στραβωθείς στην οδήγηση, αν δεν το έχεις.
Παιδιά σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Τα γυαλιά φταίνε. Είναι λεπτά με σκελετό από τιτάνιο και λυγίζουν πολύ εύκολα για αυτό και δεν μπαίνουν. Pan (dvs) Η ιδέα σου ακούγεται ενδιαφέρουσα και σε ευχαριστώ. Θα δω πάντως τι θα κάνω. Ίσως φτιάξω ένα οικονομικό δεύτερο ζευγάρι να το έχω κάτω από τη σέλα και να το χρησιμοποιώ όταν φοράω κράνος.
Αν θελεις στειλε μου σε μυνημα μια φωτο του γυαλιου σου μηπως μπορω να βοηθησω πριν κανεις οτιδηποτε! Οπτικος εδω!