Σύνδεση

View Full Version : Χαιρετάει η ΚΛΕρη μου;

X-Virus
03/06/2017, 21:02
:cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry:
Καλησπέρα παιδιά.
Τώρα 2-3 μέρες είμαι σε πένθος και θέλω μια γνώμη και απο εσας στο πως να κινηθώ.
Έχω 3 χρόνια τώρα ένα ΚΛΕ500 του 2004.
Πρίν 6 μήνες έβγαλε ζημιά το κόμπλερ.
Μετά απο κανα μήνα έβγαλε ζημιά το βολάν και το άλλαξα.
Τις προάλλες με άφησε κάνοντας ένα δυνατό μπαμ απο τον κινητήρα. Ο μάστορας λέει οτι ήταν το γρανάζι που γυρνάει το βολάν και ότι είχε φαγωθεί. Το άλλαξε αλλα μου είπε οτι πρεπει να την πουλήσω άμεσα γιατί το πρόβλημα είναι στον στρόφαλο που στραβογυρνάει και θα έχω μεγαλύτερο πρόβλημα.
(Να ξεκαθαρίσω απο την αρχή οτι δεν υπάρχει περίπτωση να την πουλήσω χωρίς να αναφέρω το πρόβλημα στον επόμενο.)
Και ρωτάω τα εξής:

1)Υπάρχει περίπτωση να έχει κάνει λάθος ο μάστορας;

2)Βρίσκω κινητήρα με 350 ευρώ. Δεδομένου οτι δεν έχεις ιδέα απο πότε είναι και τι προβλήματα έχει, αξίζει να πάρω κάτι τέτοιο; (έχω και λίγο στραβωμένο σταυρό στο τιμόνι και γενικά θέλει κάποια μαζέματα η μηχανή)

3)Μήπως να πάω για άλλο;

4)Γενικά πως προτείνετε να κινηθώ;

Πείτε κάτι να βοηθήσετε γιατί είμαι σε μεγάλη κατάθλιψη.
Θένκ γιού

MISKIN
03/06/2017, 21:58
Ο ίδιος μηχανικός επισκεύασε το μηχανάκι και τις δύο προηγούμενες φορές; Χωρίς να γνωρίζω το συγκεκριμένο μηχανάκι, θα σου έλεγα να αλλάξεις μηχανικό, ή τουλάχιστον να πάρεις μια δεύτερη γνώμη.
Θεωρώ τουλάχιστον έλλειψη παρατηρητικότητας το γεγονός ότι δεν εντόπισε το φαγωμένο γρανάζι από την προηγούμενη φορά που το άνοιξε.
Και πόσο δηλαδή στραβογυρνάει ο στροφαλοφόρος; Δε σου είπε; Σιγά μη στραβογυρνάει ο στροφαλοφόρος και το πρώτο που χάλασε είναι το γρανάζι που είναι βαμμένο (και όχι τα κουζινέτα ή τα ρουλεμάν, δε ξέρω τι έχει το κλε).

Coyote.V
03/06/2017, 22:14
Τι να σου πούμε και εμείς από εδώ;

Τι μπάμ ήταν αυτό, σκάσιμο ή μεταλλικός από τα σωθικά της μηχανής;

X-Virus
03/06/2017, 22:29
Ναι, πάντα για τον ίδιο μηχανικό μιλάμε.
Το μπάμ ήταν μεταλλικός ήχος νομίζω. Έχω και την εντύπωση οτι προς στιγμή μέχρι να πατήσω συμπλέκτη μπλόκαρε η πίσω ρόδα αλλα δεν είμαι σίγουρος.

astrapogiannos7
04/06/2017, 00:30
Aν σ εκατσε ζημιά στο κλε και όντως δεν αξίζει να το φτιάξεις γνώμη μου είναι αν το γουστάρεις το μηχανάκι και το θες πάρε ένα ίδιο και κάνε το ένα δωρητή οργάνων ;)

X-Virus
04/06/2017, 02:07
Αυτό θα ήταν καλη ιδέα αλλα είναι δύσκολα τα οικονομικά.

πώς ελέγχουμε ένα καινούριο μοτέρ που πάμε να αγοράσουμε; σε κάποιες αγγελίες γράφει πόσα χιλιόμετρα έχει. ποιός το πιστεύει και πώς μπορούμε να ξέρουμε;

devil's animal
04/06/2017, 09:07
Αυτό θα ήταν καλη ιδέα αλλα είναι δύσκολα τα οικονομικά.

πώς ελέγχουμε ένα καινούριο μοτέρ που πάμε να αγοράσουμε; σε κάποιες αγγελίες γράφει πόσα χιλιόμετρα έχει. ποιός το πιστεύει και πώς μπορούμε να ξέρουμε;

κανεις δεν μπορει να ξερει ποσα χλμ εχει ενα μοτερ ή πως ειναι το μοτερ εσωτερικα, αν δεν το ανοιξει...
η ακοη ειναι μια ενδειξη αλλα με τοσα ματζουνια που κυκλοφορουν ειναι επιφοβο γιατι τα ριχνουν μεσα και ακουγεται λουλουδι για Χ χλμ και μετα...:cry:

επισης για να δεις αν εχει ανοιχτει το μοτερ κοιτας βιδες...τα κεφαλια ειναι ελαφρως φθαρμενα...

αμα σ'αρεσει τοσο η καλυτερη λυση εινα να παζαρεψεις ολοκληρο μηχανακι για ανταλλακτικα και οχι μονο μοτερ...
επισης παρε μια 2η γνωμη απο αλλον μαστορα...

Coyote.V
04/06/2017, 18:13
Νομίζω μερικοί τα βάζουν μπροστά και τα ακούς, τσεκάρεις λάδια σε τι κατάσταση είναι και τι είναι, κοιτάς πόση διάβρωση έχουν οι σωλήνες του νερού.... αν δεν μπορεί να μπει μπρος τότε αν μπορείς μετράς συμπίεση, λογικά ο μάντρας θα έχει τέτοιο όργανο..

NIKOS1987
04/06/2017, 23:33
Καλησπέρα σας!!! είμαι ολοκαίνουριος στο Forum και συγχωρεστε με για οποιο λαθος!
Σαν κάτοχος KLE θα ήθελα να προτείνω στο φίλο Χ - VIRUS να πάρει και μια δεύτερη γνώμη από μηχανικό . Μου ακούγεται πολύ περίεργο να δουλεύει ένα κινητήρας με στραβό στρόφαλο , εννοώ ότι αν ένας στρόφαλος τοποθετηθεί λάθος θα σου δώσει σημάδι ότι κάτι δεν πάει κάλα σχεδόν από τη στιγμή που θα ζεσταθεί ο κινητήρας. Μια δεύτερη γνώμη από μηχανικό πάντα βοηθάει. και αν είναι όντως ετσι,καλυτερα μεταχειρισμένο μοτέρ και όπως ειπαν πιο πανω, κάνεις μεταγγίσεις.

lykourgi
05/06/2017, 17:04
Ο ίδιος μηχανικός επισκεύασε το μηχανάκι και τις δύο προηγούμενες φορές; Χωρίς να γνωρίζω το συγκεκριμένο μηχανάκι, θα σου έλεγα να αλλάξεις μηχανικό, ή τουλάχιστον να πάρεις μια δεύτερη γνώμη.
Θεωρώ τουλάχιστον έλλειψη παρατηρητικότητας το γεγονός ότι δεν εντόπισε το φαγωμένο γρανάζι από την προηγούμενη φορά που το άνοιξε.
Και πόσο δηλαδή στραβογυρνάει ο στροφαλοφόρος; Δε σου είπε; Σιγά μη στραβογυρνάει ο στροφαλοφόρος και το πρώτο που χάλασε είναι το γρανάζι που είναι βαμμένο (και όχι τα κουζινέτα ή τα ρουλεμάν, δε ξέρω τι έχει το κλε).
Συμφωνώ.
Πρέπει να δει το μηχανάκι και άλλος μηχανικός.

X-Virus
07/06/2017, 19:11
ξερουμε κανενα μηχανικο στο Ηρακλειο κρητης που να εχει εμπειρία απο καβασακια;

X-Virus
08/06/2017, 18:45
πηγα σε αλλο μάστορα να μου πει γνωμη. μου ειπε αυτο που ειχα και εγω στο μυαλο μου. το κομπλερ λογικα θελει αλλαγη ολοκληρο. ο προηγούμενος μου ειπε οτι το ειχε φτιαξει και καλα αλλα δεν το ειχε αλλαξει. ο καινουριος μαστορας ειπε οτι δεν παιζει να γυριζει στραβα ο στροφαλος. θα με παρει αυριο να μου πει αν τελικα ειναι αυτο η αν δει κατι αλλο. παντως παιζει με 150 ευρω να τελειωσει η ιστορία

NIKOS1987
08/06/2017, 19:57
Λογικα ναι κομπλερ είναι..και η τιμη 150 είναι νορμαλ