Σύνδεση

View Full Version : ΑΓΟΡΑ ΜΗΧΑΝΗΣ - ΔΑΝΕΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ

ironcross
18/06/2017, 23:23
Χαιρετώ όλα τα παλικάρια και τους λεβέντες στο φορουμ. Οπως βλέπετε σκέφτομαι να κάνω άνοιγμα στο θέμα μηχανής.
'Εχω κάποια ερωτήματα γι αυτό θα ήθελα λίγο το χρόνο σας!
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

1. Δανειο σε συνεργασια με τον αντιπροσωπο ή παω μονος σε μια τράπεζα και το κανονίζω?

2. Το επιτόκιο σε ποιά επίπεδα κυμαίνεται?

3. Το μοντέλο που σκέφτομαι να πάρω(yamaha tracer 900) έχει ανακλήσεις..το έχω κανει τεστ ραιντ τα εχω ψαξει έχω ρωτήσει και εφόσον έχει γίνει η ανάκληση στο μοντέλο έχει φτιάξει το θεματάκι του?

ευχαριστω και παλι!προσοχή στους δρόμους! :cool:

cityfly
19/06/2017, 09:48
Χαιρετώ όλα τα παλικάρια και τους λεβέντες στο φορουμ. Οπως βλέπετε σκέφτομαι να κάνω άνοιγμα στο θέμα μηχανής.
'Εχω κάποια ερωτήματα γι αυτό θα ήθελα λίγο το χρόνο σας!
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

1. Δανειο σε συνεργασια με τον αντιπροσωπο ή παω μονος σε μια τράπεζα και το κανονίζω?

2. Το επιτόκιο σε ποιά επίπεδα κυμαίνεται?

3. Το μοντέλο που σκέφτομαι να πάρω(yamaha tracer 900) έχει ανακλήσεις..το έχω κανει τεστ ραιντ τα εχω ψαξει έχω ρωτήσει και εφόσον έχει γίνει η ανάκληση στο μοντέλο έχει φτιάξει το θεματάκι του?

ευχαριστω και παλι!προσοχή στους δρόμους! :cool:

για το 3 δεν ξέρω αλλά για τα άλλα δύο ρώτα και στον αντιπρόσωπο και σε τράπεζες σύγκρινε κι αποφάσισε, το τι επιτόκιο θα σου δώσουν εξαρτάται από διάφορους παράγοντες δεν είναι το ίδιο απαραίτητα για όλους. Σημαντικότατος παράγοντας πχ είναι αν θα πάρεις δάνειο για όλο το ποσό ή μέρος του, επίσης η διάρκειά του, ή αν έχεις άλλες εγγυήσεις, το εισόδημά σου κλπ
Ρώτα και σύγκρινε δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος
αν θες να πάρεις μια χοντρική ιδεά όμως μπορείς να τσεκάρεις και ονλάιν
βρήκα πχ για yamaha το παρακάτω σε κάποιον αντιπρόσωπο

0% προκαταβολή έως 72μηνες εξόφληση
30%προκαταβολη έως 18μηνες ατοκα(μεσω τραπεζας)
50%προκαταβολη έως 24μηνες ατοκα(μεσω τραπεζας)
50%προκαταβολη και 12μηνες ατοκα(μεσω πιστωτικης καρτας)

αλλά αυτά είναι ενδεικτικά πρέπει να ρωτήσεις τα μαγαζιά, εδώ πχ δεν λέει πόσο είναι το επιτόκιο στην πρώτη περίπτωση

anavatis19
19/06/2017, 16:58
εγω το πηρα μεσω του αντιπροσωπου στην VW bank. να ξερεις πως οι μοτοσυκλετες εχουν πολυ μεγαλο επιτοκιο σε σχεση με τα αυτοκινητα. Οι ελληνικες τραπεζες δεν μου εδιναν για καποιο λογο ακομα και αυτη που εχω τη μισθοδοσια μου σκεψου! τραγικο.

ironcross
19/06/2017, 18:54
cityfly σε ευχαριστω για την πληροφορια εστω και προχειρη κατι ειναι και αυτο!εχω την εντυπωση οτι ειναι καλυτερο να παω σε αντιπροσωπο..
διοτι οπως λεει και ο anavatis19 εδω οι τραπεζες ειναι λιγο "μαγκωμενες" προφανως με οτι εχει συμβει στην Ελλαδα μνημονια,capital κλπ.
Οι προυποθεσεις?
1) προκαταβολη
2) 2 μηχανες (εγω μαζι με εναν φιλο μου)
3) σιγουρος μισθος
Πιστευω ειμαι σε καλο δρομο..

theofilos888
19/06/2017, 19:16
cityfly σε ευχαριστω για την πληροφορια εστω και προχειρη κατι ειναι και αυτο!εχω την εντυπωση οτι ειναι καλυτερο να παω σε αντιπροσωπο..
διοτι οπως λεει και ο anavatis19 εδω οι τραπεζες ειναι λιγο "μαγκωμενες" προφανως με οτι εχει συμβει στην Ελλαδα μνημονια,capital κλπ.
Οι προυποθεσεις?
1) προκαταβολη
2) 2 μηχανες (εγω μαζι με εναν φιλο μου)
3) σιγουρος μισθος
Πιστευω ειμαι σε καλο δρομο..

Και ποιος σου ειπε, πως οι 2 μηχανες ειναι ατου; Ειναι παραπανω εξοδα, τα οποια μπορει να ειναι αρνητικα στο τελος. Επισης ο σιγουρος μισθος δεν λεει απολυτως τιποτα. Ποσο ειναι το εισοδημα σου; Ποσα ειναι τα εξοδα σου; Περισσευει το 1/3 του μηνιαιου εισοδηματος για τη δοση; Ειχες παλαιοτερα δανεια; Εξυπηρετηθηκαν σωστα; Εχεις αλλα τωρινα χρεη;
Βλεπεις και μονος σου, πως ειναι πολλες οι μεταβλητες. Μην εχεις τιποτα σιγουρο.

Nik0s_Dk
19/06/2017, 19:26
Βασικά σίγουρα ζητάνε εκκαθαριστικό, βεβαιωση μισθοδοσίας και κατά πάσα πιθανότητα και εγγυητή. Είτε πας σε τράπεζα είτε σε εμπορο το ίδιο είναι καθώς ο έμπορος με τράπεζα συνεργάζεται. Όσον αφορά το επιτόκιο εξαρτάται πολύ όπως είπαν παραπάνω από το πόσο χρονικό διάστημα θα κάνεις την αποπληρωμή. Σαν τιπ (δεν μπορώ να ξέρω αν ισχύει ΔΕΝ το έκανα) μου είπαν να βάλω όσο το δυνατόν περισσότερες δόσεις. Οσο μικρότερο το μηνιαίο ποσό τόσο πιο εύκολο να το πληρώσεις τόσο πιο εύκολα θα δεχτει η κάθε τράπεζα να σου δώσει δάνειο γιατι θα έχει διπλό κέρδος. Θεωρητικά σιγουρη μηνιαία πληρωμή πλας περισσότερους τόκους από το μήκος του δανείου. Α το εκκαθαριστικό σου πρέπει να έχει το λιγοτερο 10.000 εισόδημα . ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ (Ανεπίσημα επίσημο).. Τωρα το επιτόκιο αυτο καθαυτο μονο να ρωτήσεις μπορείς και σε τράπεζα και σε εμπορο.

anavatis19
19/06/2017, 23:27
εγω εβαλα ΚΑΙ εγγυητη σκεψου γονεις και ενω μενω σε ιδιοκτητο σπιτι με γονεις που δεν εχω εξοδα. γιατι στα ρωτανε αυτα. και παλι ακυρο ομως. αφου ομως το θελουν ετσι ας μας τα παιρνουν οι γερμανοι..εγω την δουλεια μου την εκανα και ειμαι τυπικοτατος με τις πληρωμες μου..ψαχτο με την VW αδερφε αλλιως δεν!

ironcross
20/06/2017, 13:22
theofilos888 δε ειπα οτι εχω κατι σιγουρο!ειπα τι πιστευω..στα ερωτηματα που εθεσες..και γενικοτερα στη ζωη μου μπαινω και λιγακι στη θεση του αλλου!Το εισοδημα μου?για την εποχη μας καλο..τα εξοδα μου?πανω-κατω τα ιδια (εκτος απροοπτου) ναι περισσευει το 1/3 του μισθου μου για την δοση.. παλαιοτερα δανεια ειχα και τα ξεχρεωσα οχι στην ιδια τραπεζα τωρινα χρεη τιποτα..
Nikos_Dk ευχαριστω για τις πληροφοριες..το ετησιο εισοδημα ειναι ενταξει!οσο αναφορα το τιπ με τις μικροτερες δοσεις για μεγαλυτερo χρονικα δανειο δε θα το ηθελα γιατι γενικα με τετοια θελω να ξεμπερδευω ;)
anavatis19 ευχαριστω για τις πληροφοριες και τον χρονο σου! :)

Nikos988
20/06/2017, 14:23
Κλησπέρα.

Αν πας κατευθείαν στον αντιπρόσωπο να βγάλεις δάνειο, ΔΕΝ θα έχεις κάποια έκπτωση. Αν όμως πας σε τράπεζα και πάρεις δάνειο και μετά πας με τα λεφτά στο χέρι στον αντιπρόσωπο (τραπεζική επιταγή ή μεταφορά σε λογαριασμό, δηλαδή εξόφληση όλου του ποσού απευθείας) τότε θα κερδίσεις και έκπτωση. Πρέπει να δεις τι σε συμφέρει ανάλογα τα επιτόκια της τράπεζας του αντιπροσώπου και της τράπεζας που θα πας εσύ. Να δεις τη συνολική επιβάρυνση και την έκπτωση που πιθανώς θα πάρεις και να κάνεις σύγκριση.
Φίλος μου κέρδισε έτσι 500 ευρώ σε αγορά καινούριας μηχανής αξίας προ έκπτωσης 8.750€.

ironcross
20/06/2017, 15:50
Nikos988 σε ευχαριστω θα το κοιταξω ;)

nathair
20/06/2017, 16:12
Απλά οι Τράπεζες δεν έχουν λεφτά.

anavatis19
20/06/2017, 16:13
Κλησπέρα.

Αν πας κατευθείαν στον αντιπρόσωπο να βγάλεις δάνειο, ΔΕΝ θα έχεις κάποια έκπτωση. Αν όμως πας σε τράπεζα και πάρεις δάνειο και μετά πας με τα λεφτά στο χέρι στον αντιπρόσωπο (τραπεζική επιταγή ή μεταφορά σε λογαριασμό, δηλαδή εξόφληση όλου του ποσού απευθείας) τότε θα κερδίσεις και έκπτωση. Πρέπει να δεις τι σε συμφέρει ανάλογα τα επιτόκια της τράπεζας του αντιπροσώπου και της τράπεζας που θα πας εσύ. Να δεις τη συνολική επιβάρυνση και την έκπτωση που πιθανώς θα πάρεις και να κάνεις σύγκριση.
Φίλος μου κέρδισε έτσι 500 ευρώ σε αγορά καινούριας μηχανής αξίας προ έκπτωσης 8.750€.

κανεις λαθος! εγω το πηρα μεσω του αντιπροσωπου το δανειο και πηρα εκπτωση 350 ευρω και δωρο συναγερμο

Nikos988
20/06/2017, 17:31
κανεις λαθος! εγω το πηρα μεσω του αντιπροσωπου το δανειο και πηρα εκπτωση 350 ευρω και δωρο συναγερμο

Μήπως το πήρες από έμπορο και όχι από την αντιπροσωπεία?
Η επίσημη αντιπροσωπεία της ΥΑΜΑΗΑ, η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, έχει 4 καταστήματα εντός Αττικής και λειτουργεί με την πολιτική που έγραψα παραπάνω. Τουλάχιστον μέχρι και το 2016!
Αν το πάρεις από έμπορο, εκεί είναι ανάλογα την πολιτική του κάθε εμπόρου.
Επειδή ο ironcross έγραψε ότι θα το πάρει από αντιπρόσωπο, γι' αυτό έγραψα τι ισχύει στα καταστήματα της επίσημης αντιπροσωπείας.

anavatis19
20/06/2017, 17:39
Μήπως το πήρες από έμπορο και όχι από την αντιπροσωπεία?
Η επίσημη αντιπροσωπεία της ΥΑΜΑΗΑ, η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, έχει 4 καταστήματα εντός Αττικής και λειτουργεί με την πολιτική που έγραψα παραπάνω. Τουλάχιστον μέχρι και το 2016!
Αν το πάρεις από έμπορο, εκεί είναι ανάλογα την πολιτική του κάθε εμπόρου.
Επειδή ο ironcross έγραψε ότι θα το πάρει από αντιπρόσωπο, γι' αυτό έγραψα τι ισχύει στα καταστήματα της επίσημης αντιπροσωπείας.

εμπορος ειναι ναι..νταξει εννοω δεν το πηρα απο μαντρα η μετεχειρο

ironcross
22/06/2017, 12:34
Μάγκες anavatis19,Nikos988,Nikos_Dk καί οι υπόλοιποι σας ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες πρώτα ο Θεός Δευτέρα χαρτί στυλό και θα παώ να το ψάξω να είστε καλά όλοι σας και προσοχή στους δρόμους! :beer: :wave2::wave2:

Nikos988
22/06/2017, 12:39
Μάγκες anavatis19,Nikos988,Nikos_Dk καί οι υπόλοιποι σας ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες πρώτα ο Θεός Δευτέρα χαρτί στυλό και θα παώ να το ψάξω να είστε καλά όλοι σας και προσοχή στους δρόμους! :beer: :wave2::wave2:

Καλό ψάξιμο και καλές αγορές!

Nikos988
22/06/2017, 20:28
Ironcross

Έχεις πμ.