PDA

View Full Version : βαλβιδα ρελαντι σε suzuki adress 125 "08



vasilis_
20/06/2017, 18:58
Καλως σας βρηκα.
Εχω ενα θεματακι με το συγκεκριμενο παπι.Ακουγεται η βαλβιδα ρελαντι στο injection.Στην αρχη πιστευα οτι παει για αντικατασταση.Αυτο που μου φαινεται περιεργο ομως ειναι οτι δεν θα επρεπε να την ακουω σε ολο το ευρος των στροφων αλλα μονο στο ρελαντι(εκει που ειναι κλειστη η πεταλουδα).Πως πρεπει να δουλευει η βαλβιδα ρελαντι?

OldMan
21/06/2017, 12:46
Εξαρταται αν ειναι βηματικού κινητήρα ή ηλεκτρομαγνητική 2 πηνίων..

Πριν παμε παρακάτω, είσαι σίγουρος ότι:

1. Το μηχανάκι σου έχει βαλβιδα ρύθμισης ρελαντι..??
(παίζει να έχει πεταλούδα ηλεκτρονικα ρυθμιζόμενη απο την ECU..)

2. Αυτό που ακούς είναι οντως η εν λογω βαλβίδα..??
(οι ηλεκτρομαγνητικές διπλου πηνίου καθως και οι βηματικου μοτερ με μεσαία ληψη δεν ακούγονται - οι 2 μονών ή 2 διπλων ανεξαρτητων πηνίων όντως ακούγονται..)

vasilis_
21/06/2017, 15:53
εχει βαλβιδα πανω στο injection.απο αυτα που κοιταξα την ονομαζουν βαλβιδα ρελαντι.αν θες να ανεβασω και φωτο και τον part number της suzuki.αυτη το ονομαζει solenoid assy. και είναι απλη ηλεκτρομαγνητικη βαλβιδα.Στην αρχη ο θορυβος ακουγοταν ελαχιστα (ακουγεται σαν καδενακι) ,αλλα τωρα εχει παραγινει το κακο.
ειμαι σιγουρος οτι ειναι αυτο γιατι το ξυλωσα και το δουλεψα στο χερι.αυτο δουλευει συνεχεια, ισως σε καθε πιστονια ανοιγοκλείνει.

vasilis_
21/06/2017, 17:27
εκανα μια δοκιμη και εβγαλα την φισα της τελειως.λαμπακι δεν αναψε παντως.ο θορυβος σταματησε τελειως.ρελαντι βεβαια δεν κραταει καθολου.στις γκαζιες δουλευει κανονικα,θα το βγαλω μια βολτα μετα να δω συμπεριφορα.υποθετω αυτη ανοιγοκλεινει μονο στο ρελαντι για να κραταει σταθερες τις στροφες.
πεταλουδα ηλεκτρονικα ρυθμιζομενη δεν νομιζω να εχει.η ντιζα γκαζιου την ελεγχει.εχει επισης τον λαμδα να. ελέγχει οξυγονο εναν αισθητηρα στο πλαι της πεταλουδας(για αυτο εγραψα πριν δεν.νομιζω) ο οποιος πρεπει να ελεγχει την θεση της πεταλουδας.και την αντλια /μπεκ.

OldMan
22/06/2017, 15:52
Αν όντως ειναι απλή ηλεκτρομαγνητική (ενός πηνίου) η φισα της θα πρεπει να εχει 2 ακροδεκτες (η διπλου πηνίου εχει 3 με κοινή την μεσαία λήψη..)

Μπορείς να μετρήσεις με ενα πολύμετρο την αντίσταση του πηνίου (πρέπει να ειναι μερικά Ohms) αλλα πολύ φοβάμαι ότι η ζημια έχει γίνει μεσα στην ECU..!!:(

TONYBANDIT
24/06/2017, 08:10
Στο δικο μου bandit 1250 η βαλβιδα κολλαγε και το ρελαντι πηγαινε στις 500 στρ και εσβηνε .ελυσα τα 2 torx στο πλαι εβγαλα το μοτερακι το επλυνα με καθαριστικο και το ξαναβαλα .Κοιτα μηπως και το δικο σου ειναι παρομοιο.Προσοχη βγαλε την φισα και οσο λειπει ΜΗΝ ανοιξεις τον κεντρικο διακοπτη .

vasilis_
24/06/2017, 14:08
Συγνωμη,για την καθυστερηση.
Τonybandit
Η βαλβιδα δουλευει κανονικα,ουτε κολαει ουτε τιποτα.Το μονο που κανει ειναι οτι ακουγεται στην λειτουργια της.Αυτη η βαλβιδα σε εσενα εχεις προσεξει ποτε δουλευει?μονο στο ρελαντι ?

Οldman εχω την υποψια οτι οφειλεται εκει το προβλημα.

Τηνε χω ξυλωσει 3 μερες τωρα.ΤΟ μηχανακι περα απο το οτι δεν κραταει ρελαντι δουλευει κανονικοτατα.ΤΟ λαμπακι αναψε μετα απο κανενα 20 λεπτο λειτουργιας που σε καποια κατηφορα ειχα κλειστο το γκαζι.Απο τοτε το λαμπακι δειχνει σφαλμα,αλλα σαν κινητηρας δουλευει κανονικα

TONYBANDIT
24/06/2017, 20:25
Οχι εμενα θορυβο δεν εκανε,ο θορυβος μηπως προερχεται απο τζογο στο εμβολακι που εχει μεσα? Ανεβασε μια φωτο της βαλβιδας να δω αν ειναι παρομοια με την δικια μου και σου λεω.

vasilis_
29/06/2017, 17:00
κατι εγινε και δεν μου εστειλε μηνυμα οτι υπαρχει απαντηση.θα σου στειλω μεσα στο σαβ/κο.
οχι δεν ειναι τζογος δεξια αριστερα.ακουγεται οταν το τραβαει πανω ο μαγνητης.