PDA

View Full Version : Η τουμπα παει συννεφο

Nikossss
13/07/2017, 16:15
Καλησπερα παιδες.Αρχικα να πω οτι η οδηγικη μου εμπειρια με μηχανες δεν ειναι και πολυ μεγαλη. Πιο συγκεκριμενα μεχρι προτινος οδηγουσα παπακι και γενικως μονο παπακια και κατι αυτοματα 50cc σκουτερ ειχα οδηγησει καπου στο μακρινο παρελθον :D Οταν ανεβηκα για πρωτη φορα για να οδηγησω παπακι μου φανηκε ''αστειο'' και αμεσως το συνηθισα χωρις να εχω αντιμετωπισει καποιο ιδιαιτερο προβλημα με στροφες,τουμπες η να εχω γλιστρισει ποτε.Παμε τωρα στο κυριως για να μην μακρυγορω :D Προσφατα αποφασισα να μεταπηδησω σε κατι πιο κοντα σε αυτο που εχω στο μυαλο ως μηχανη και ετσι επελεξα να αγορασω ενα μεταχειρισμενο χτχ600 του 06 μοντελο. Αφου πρωτα εκανα ενα στοιχειωδες ψαξιμο για το τι θα ηταν καταλληλο για εναν αρχαριο σαν και μενα που δεν ειχα μεχρι τωρα οδηγησει με συμπλεκτη και αφου εβαλα κατω να δω τι ακριβως ψαχνω(δλδ μια μηχανη οικονομικη,ευκολη για να μαθω να οδηγω και να μπορω να κανω που και που κανα ταξιδακι καθως και να μπορω να εξασφαλισω μια σχετικη ευελιξια) θεωρησα και εξακολουθω να θεωρω πως εκανα μια σωστη επιλογη.Το προβλημα μου ειναι οτι απο τοτε που την πηρα η τουμπα παει συννεφο :D Καθε φορα που παω να στριψω παω σαν χεσμενος γτ τις περισοτερες φορες, επειδη σιγουρα κανω καποιο λαθος με το γκαζι και τον συμπλεκτη, μου σβηνει η μηχανη πριν καλα καλα ολοκληρωσω την στροφη και σε συνδυασμο με το οτι παταω σαν μπαλαρινα (εχω υψος 1.73) σαβουριαζομαι. Η αληθεια ειναι οτι ψιλοαπογοητευομαι αλλα δεν το βαζω κατω γτ πιστευω οτι ειναι μεχρι να της παρω τον αερα αν και αυτο για την ωρα μου φαινεται σαν βουνο λαμβανοντας υποψη οτι ειναι η πρωτη μου επαφη με μηχανη.

Επειδη λοιπον δεν ειμαι και κανας ''πιλοτος'' και απο οτι φαινεται η επομενη τουμπα δεν θα αργησει να ξαναρθει:D:D τι πιστευετε οτι θα κανει την ζωη μου πιο ευκολη,πως θα μπορουσα να βοηθηθω σε πρωτη φαση??

Να ασχοληθω με κανα parkour για να μαθω να πεφτω πιο ομαλα και με μεγαλυτερη ασφαλεια; :D:D

Σοβαρα τωρα.

Υπαρχει τροπος να χαμηλωσω λιγο την μηχανη για να νιωθω πιο ασφαλης, και, αν ναι, κατα ποσο επηρεαζει την μηχανη και σε τι; Επισης η τιμη για να γινει αυτο ειναι προσιτη η δεν αξιζει??

Τι πιθανολογειτε εσεις σαν πιο εμπειροι οτι μπορει να κανω λαθος πανω στη στροφη και να μου σβηνει η μηχανη??

υ.σ οταν μπαινω στις στροφες δεν ξερω γτ αλλα αφου εχω κατεβασει ταχυτητα και παω να μπω μπαινω με πατημενο συμπλεκτη, αυτο ειναι λαθος??

ευχαριστω εκ των προτερων για τον χρονο σας:)

sniper
13/07/2017, 16:19
...
υ.σ οταν μπαινω στις στροφες δεν ξερω γτ αλλα αφου εχω κατεβασει ταχυτητα και παω να μπω μπαινω με πατημενο συμπλεκτη, αυτο ειναι λαθος??
...

Tζήζας....

Αφού είσαι με συμπλέκτη, είτε ανέβασες είτε κατέβασες είναι αδιάφορο.

Το γκάζι είναι σταθερό μέσα στη στροφή.

Φαντάζομαι ότι έχεις κι άλλες απορίες. Υπάρχουν 10δες θέματα εδώ μέσα να διαβάσεις, μπας και γλυτώσεις τα χειρότερα.

BLiTzER
13/07/2017, 16:20
Το μηχανάκι είναι μια χαρά επιλογή για νέο αναβάτη, και το ύψος σου δε θα έπρεπε να σου δημιουργεί πρόβλημα. Ίσως είναι καλή ιδέα να παρακολουθήσεις κάποιο σχολείο, όπως του Χούντρα, τώρα που είναι νωρίς και είσαι ακόμα ζωντανός.

Σίγουρα κάνεις κάτι πολύ λάθος, για να σου σβήνει πάνω στη στροφή (ή το μηχανάκι έχει θέμα). Προφανώς δεν επιτρέπεται να πατάς συμπλέκτη. Γιατί το κάνεις αυτό; Ποιο το νόημα του κατεβάσματος ταχύτητας τότε; Για αρχή, δοκίμασε να μην αγγίζεις τίποτα άλλο εκτός από το γκάζι, από την αρχή έως το τέλος της στροφής. Πριν και μετά, κάνε ό,τι θες.

daz
13/07/2017, 16:20
Στην στροφή δεν μπαίνουμε ποτέ με πατημένο συμπλέκτη. Γι' αυτό πέφτεις αλλά η μηχανή δεν έπρεπε να σβήνει. Ακόμα και όταν δε θα σβήνει όμως εσύ θα πέφτεις γιατί πατάς συμπλέκτη!

Ρύθμιση την μηχανή ώστε να μην σβήνει και μην πατάς συμπλέκτη.

Edit.. Αργησα!

taisteal
13/07/2017, 16:22
Έχει αλλαχτεί το tps στη μοτοσυκλέτα;
Ίσως γι'αυτό σβήνει.
Τσέκαρέ το.

sapila racing
13/07/2017, 16:24
Καλησπερα παιδες.Αρχικα να πω οτι η οδηγικη μου εμπειρια με μηχανες δεν ειναι και πολυ μεγαλη. Πιο συγκεκριμενα μεχρι προτινος οδηγουσα παπακι και γενικως μονο παπακια και κατι αυτοματα 50cc σκουτερ ειχα οδηγησει καπου στο μακρινο παρελθον :D Οταν ανεβηκα για πρωτη φορα για να οδηγησω παπακι μου φανηκε ''αστειο'' και αμεσως το συνηθισα χωρις να εχω αντιμετωπισει καποιο ιδιαιτερο προβλημα με στροφες,τουμπες η να εχω γλιστρισει ποτε.Παμε τωρα στο κυριως για να μην μακρυγορω :D Προσφατα αποφασισα να μεταπηδησω σε κατι πιο κοντα σε αυτο που εχω στο μυαλο ως μηχανη και ετσι επελεξα να αγορασω ενα μεταχειρισμενο χτχ600 του 06 μοντελο. Αφου πρωτα εκανα ενα στοιχειωδες ψαξιμο για το τι θα ηταν καταλληλο για εναν αρχαριο σαν και μενα που δεν ειχα μεχρι τωρα οδηγησει με συμπλεκτη και αφου εβαλα κατω να δω τι ακριβως ψαχνω(δλδ μια μηχανη οικονομικη,ευκολη για να μαθω να οδηγω και να μπορω να κανω που και που κανα ταξιδακι καθως και να μπορω να εξασφαλισω μια σχετικη ευελιξια) θεωρησα και εξακολουθω να θεωρω πως εκανα μια σωστη επιλογη.Το προβλημα μου ειναι οτι απο τοτε που την πηρα η τουμπα παει συννεφο :D Καθε φορα που παω να στριψω παω σαν χεσμενος γτ τις περισοτερες φορες, επειδη σιγουρα κανω καποιο λαθος με το γκαζι και τον συμπλεκτη, μου σβηνει η μηχανη πριν καλα καλα ολοκληρωσω την στροφη και σε συνδυασμο με το οτι παταω σαν μπαλαρινα (εχω υψος 1.73) σαβουριαζομαι. Η αληθεια ειναι οτι ψιλοαπογοητευομαι αλλα δεν το βαζω κατω γτ πιστευω οτι ειναι μεχρι να της παρω τον αερα αν και αυτο για την ωρα μου φαινεται σαν βουνο λαμβανοντας υποψη οτι ειναι η πρωτη μου επαφη με μηχανη.

Επειδη λοιπον δεν ειμαι και κανας ''πιλοτος'' και απο οτι φαινεται η επομενη τουμπα δεν θα αργησει να ξαναρθει:D:D τι πιστευετε οτι θα κανει την ζωη μου πιο ευκολη,πως θα μπορουσα να βοηθηθω σε πρωτη φαση??

Να ασχοληθω με κανα parkour για να μαθω να πεφτω πιο ομαλα και με μεγαλυτερη ασφαλεια; :D:D

Σοβαρα τωρα υπαρχει τροπος να χαμηλωσω λιγο την μηχανη για να νιωθω πιο ασφαλης, και, αν ναι, κατα ποσο επηρεαζει την μηχανη και σε τι; Επισης η τιμη για να γινει αυτο ειναι προσιτη η δεν αξιζει??

Τι πιθανολογειτε εσεις σαν πιο εμπειροι οτι μπορει να κανω λαθος πανω στη στροφη και να μου σβηνει η μηχανη??

ευχαριστω εκ των προτερων για τον χρονο σας:)

Ωραια τα λες και χαίρομαι που δεν το βάζεις κάτω.
Κατ αρχήν να μην πατάς συμπλέκτη όταν στρίβεις, το σωστό είναι να έχεις το γκάζι ελαφρά ανοιγόμενο αν μπορείς, αλλά ξεκίνα με το να έχεις την σωστή ταχύτητα και σταθερό γκάζι στην αρχή.
Επίσης υπαρχουν έτοιμα κιτ χαμηλώματος για το μηχανακι σου και μπαίνει πολύ εύκολα.
Δες εδω:
http://www.lustracing.co.uk/suspension/yamaha-XT660X-lowering-kits.html

Υπαρχουν και πιο φτηνά στο εμπόριο, αυτός ο κατασκευαστής σου προσφέρει κιτ για 20,30 η 40mm χαμήλωμα.
Αυτα τα εξαρτήματα μπαίνουν στην πίσω ανάρτηση, και αντίστοιχα θα το χαμηλώσεις κι εμπρός χαμηλώνοντας τις πλάκες πηρουνιού.

Nikossss
13/07/2017, 16:36
Ευχαριστω για τις απαντησεις παιδια.Ο λογος που παταω λιγο τον συμπλεκτη οταν ειμαι σε στροφη, ειδικα αν η στροφη ειναι σε ανηφορα για παραδειγμα, ειναι γτ με πρωτη παρατηρησα οτι απλα χρησιμοποιωντας το γκαζι λιγο να το αφησω μου σβηνει η μηχανη οποτε θεωρησα οτι ειναι πιο safe να στριβω με την ταχυτητα που επαρκει για να στριψω ενω παραλληλα συμπλεκταρω κατα την διαρκεια και αποσυμπλεκταρω βγαινοντας.Προφανως και κανω κατι λαθος γι αυτο αποφασισα να γραψω και στο forum και να απευθυνθω σε κοσμο που εχει χρονια πανω στο τιμονι.To tps ακομα δεν το εχω τσεκαρει γτ ακομα δεν την εχω παει σε μαστορα να την δει.

BLiTzER
13/07/2017, 16:38
Δεν υπάρχει λόγος να αφήνεις το γκάζι μέσα στη στροφή, άρα δεν υπάρχει λόγος να συμπλεκτάρεις για να μη σβήνει. Ελάττωσε ταχύτητα ΠΡΙΝ μπεις στη στροφή, ώστε να ανοίγεις το γκάζι όταν βρίσκεσαι μέσα σε αυτή, χωρίς να αναπτύσσεις υπερβολική (για σένα) ταχύτητα.

Coyote.V
13/07/2017, 16:40
Ο Nikossss εννοεί την επί τόπου στροφή στον δρόμο γιατί δεν πατάει καλά.., Δεν έχετε κάνει κοντοί και δεν καταλαβαίνετε τι λέει. :p

BLiTzER
13/07/2017, 16:43
Ο Nikossss εννοεί την επί τόπου στροφή στον δρόμο γιατί δεν πατάει καλά.., Δεν έχετε κάνει κοντοί και δεν καταλαβαίνετε τι λέει. :p

Εγώ είμαι πιο κοντός από τον Nikossss και είχα μηχανάκια με σέλα στα 91cm. Δε φταίει το ύψος του που πέφτει.

Nostradamus
13/07/2017, 16:44
Εχχμμμ...

Οταν λες στροφη να υποθεσω εννοεις την γωνια καποιου οικοδομικου τετραγωνου... Δεν μπορω να φανταστω οτι εννοεις κανονικη στροφη σε ενα δρομο π.χ. επαρχιακο η μεγαλη οδο εντος πολης.

Στην θεση σου θα ξεκινουσα να τσεκαρω αν το μηχανακι σβηνει λογω προβληματος, η κακης ρυθμισης. Στο διαστημα θα κοιτουσα για κιτ χαμηλωματος οπως λεει ο σαπιλας για το ψυχολογικο του πραγματος.
Αν δεν υπαρχει θεμα μηαχανικο, τοτε πρεπει να θεωρησεις οτι το προβλημα ειναι οδηγικο και να αναθεωρησεις εντελως το πραγμα.. Σχολειο σιγουρα θα σε βοηθησει αλλα αν ειανι οδηγικο το προβλημα, τοτε πρεπει να λυσεις απλα πραγματα πολυ πριν φτασεις στο σχολειο..

Coyote.V
13/07/2017, 16:48
Εγώ είμαι πιο κοντός από τον Nikossss και είχα μηχανάκια με σέλα στα 91cm. Δε φταίει το ύψος του που πέφτει.

Συμφωνώ και εγώ πιο κοντός είμαι, απλά θέλει εξοικείωση με τον συμπλέκτη, επίσης σε ένα μηχανάκι δεν παίζει μόνο ρόλο το ύψος της σέλας για ένα κοντό αλλά και το φάρδος της.

Nikossss
13/07/2017, 16:52
Δεν υπάρχει λόγος να αφήνεις το γκάζι μέσα στη στροφή, άρα δεν υπάρχει λόγος να συμπλεκτάρεις για να μη σβήνει. Ελάττωσε ταχύτητα ΠΡΙΝ μπεις στη στροφή, ώστε να ανοίγεις το γκάζι όταν βρίσκεσαι μέσα σε αυτή, χωρίς να αναπτύσσεις υπερβολική (για σένα) ταχύτητα.

Tην πρώτη μέρα που την οδήγησα έτσι έκανα αλλα στην πρώτη στροφή σε ανηφόρα μου έσβησε επειδή λόγο του ότι έστριψα με μεγαλύτερη ταχύτητα από αυτήν που θεώρησα ότι χρειάζεται έκλεισα στιγμιαία το γκάζι με αποτέλεσμα να "σαβουριαστω"

Nikossss
13/07/2017, 16:54
Εχχμμμ...

Οταν λες στροφη να υποθεσω εννοεις την γωνια καποιου οικοδομικου τετραγωνου... Δεν μπορω να φανταστω οτι εννοεις κανονικη στροφη σε ενα δρομο π.χ. επαρχιακο η μεγαλη οδο εντος πολης.

Στην θεση σου θα ξεκινουσα να τσεκαρω αν το μηχανακι σβηνει λογω προβληματος, η κακης ρυθμισης. Στο διαστημα θα κοιτουσα για κιτ χαμηλωματος οπως λεει ο σαπιλας για το ψυχολογικο του πραγματος.
Αν δεν υπαρχει θεμα μηαχανικο, τοτε πρεπει να θεωρησεις οτι το προβλημα ειναι οδηγικο και να αναθεωρησεις εντελως το πραγμα.. Σχολειο σιγουρα θα σε βοηθησει αλλα αν ειανι οδηγικο το προβλημα, τοτε πρεπει να λυσεις απλα πραγματα πολυ πριν φτασεις στο σχολειο..

ναι ναι, για τέτοιες στροφές εννοώ φιλε

Nostradamus
13/07/2017, 17:03
ναι ναι, για τέτοιες στροφές εννοώ φιλε

Ok ημουν σιγουρος. Για να ξερουμε γιατι μιλαμε.

Κατα 99% λοιπον θελεις εξασκηση, εξασκηση και μονο εξασκηση στο θεμα συμπλεκτης και η χρηση του. Η οποια και πρεπει να ειναι εξαιρετικα μειωμενη απαξ και το μοτοσακον εχει αρχισει να κινειται..

Ουτε καν για κιτ χαμηλωματος θα κοιτουσα αφου, ουσιαστικα απο ψυχολογια εισαι σουπερ (λες οτι δεν το βαζεις κατω και τα συναφη)..

Αντε σε μια αλανα και ξεκινα τα περα δωθε να παιξεις λιγο με τον συμπλεκτη και το ποσο λιγο σου χρειαζεται..

vaska
13/07/2017, 17:10
Το λοιπόν γράφτηκαν πολλά σωστά αλλά υπάρχουν και άλλα

Πιθανά ελαττωματική πλεξούδα και όταν στρίβεις πολύ το τιμόνι κάνει διακοπή και σβήνει το μοτέρ (έχει συμβεί σε πολλούς φίλους που είχαν το ίδιο με το δικό σου μηχανάκι)

Προβληματικό TPS (να πας να το τσεκάρεις σε συνεργείο

Τα μεγάλα μονοκύλινδρα σβήνουν εύκολα όταν από ρελαντί πας να δώσεις γκάζι για αυτό και στις στροφές τύπου πέταλο (πολύ κλειστές με λίγα χιλιόμετρα) παίζεις το γκάζι και συμπλεκτάρεις (οπότε εδώ καλώς κάνεις). Εγώ με Suzuki DR650 όταν πάω χωμάτινες στο βουνό κι έχω να κάνω τέτοια στριψίματα πάντα τα κάνω με πατημένο συμπλέκτη και λίγο γκαζάκι για να γλιτώσω το σβήσιμο και την σίγουρη τούμπα (αν σβήσει)

Και μια συμβουλή αν μου το επιτρέπεις, σταμάτα να την φοβάσαι και οδήγησε κανονικά. Όλα θα έρθουν μόνα τους μετά.

sniper
13/07/2017, 17:13

Συμφωνώ και εγώ πιο κοντός είμαι, απλά θέλει εξοικείωση με τον συμπλέκτη, επίσης σε ένα μηχανάκι δεν παίζει μόνο ρόλο το ύψος της σέλας για ένα κοντό αλλά και το φάρδος της.

Aπό την φετινή ετήσια...

386322

buckley
13/07/2017, 17:30

Άλλη χάρη(ες) οι κοντοί...χαχαχαχαχαχα

Nikossss
13/07/2017, 17:37
Πιθανότατα το ότι μου σβήνει σε τέτοιες καταστάσεις εγώ το αποδίδω περισσότερο στο ότι δεν ξέρω πως να διαχειριστώ την μηχανή λόγο έλλειψης εμπειρίας παρα σε κάτι μηχανικό χωρίς όμως να το αποκλείω.O λόγος που ακόμα δεν την έχω πάει σε μάστορα να την κοιτάξει είναι κύριος λόγο απόστασης επειδή είναι μακριά και θέλω πριν βγω σε μεγάλους δρόμους να έχω εξοικειωθεί με τα βασικά.Ευχαριστώ για τα tips και τις συμβουλές παίδες:beer:

Aν και με δρόμους πχ βλέπε συγγρού,βουλιαγεμη etc δεν έχω πρόβλημα επειδή είναι ευθεία:D Kύριος στα κολοστενα έχω πρόβλημα διότι στην περιοχή που μένω έχει κάμποσες στροφές σε ανηφόρες κτλπ.Mε το παπάκι δεν είχα ποτε πρόβλημα τώρα με την μηχανή μου φαίνεται λίγο βουνό αλλα όλα με τον καιρό θα καλυτερέψουν

buckley
13/07/2017, 17:44
Πιθανότατα το ότι μου σβήνει σε τέτοιες καταστάσεις εγώ το αποδίδω περισσότερο στο ότι δεν ξέρω πως να διαχειριστώ την μηχανή λόγο έλλειψης εμπειρίας παρα σε κάτι μηχανικό χωρίς όμως να το αποκλείω.O λόγος που ακόμα δεν την έχω πάει σε μάστορα να την κοιτάξει είναι κύριος λόγο απόστασης επειδή είναι μακριά και θέλω πριν βγω σε μεγάλους δρόμους να έχω εξοικειωθεί με τα βασικά.Ευχαριστώ για τα tips και τις συμβουλές παίδες:beer:

Aν και με δρόμους πχ βλέπε συγγρού,βουλιαγεμη etc δεν έχω πρόβλημα επειδή είναι ευθεία:D Kύριος στα κολοστενα έχω πρόβλημα διότι στην περιοχή που μένω έχει κάμποσες στροφές σε ανηφόρες κτλπ.Mε το παπάκι δεν είχα ποτε πρόβλημα τώρα με την μηχανή μου φαίνεται λίγο βουνό αλλα όλα με τον καιρό θα καλυτερέψουν

Κιτ χαμηλώματος να σου φύγει ο φόβος και μάθε καλά τον συμπλέκτη ,συνεχείς δοκιμές σε ποιο σημείο η μανέτα αποσυμπλέκει κλπ κλπ κάπου έρημα ε...

PaNick67
13/07/2017, 17:48
Δοκιμασε να εισαι με δευτερα, αντι για πρωτη αν η ανηφορα δεν ειναι μεγαλη και αν δεν πρεπει να σταματησεις πριν.
Επισης φροντισε να εχεις κατεβασει ταχυτητα ΠΡΙΝ την στροφη και οχι μεσα σε αυτη.

Η συμβουλη που σου δωθηκε να πας σε μια αλανα να μαθεις την λειτουργια γκαζι -συμπλεκτης- κιβωτιο, με λιγα χιλιομετρα ειναι σημαντικη!

Ζεύκας
13/07/2017, 17:56
1. Δωστη μηχανη στο μαστορα να τσεκαρει ότι ειναι 100% λειτουργικη

2. Πηγαινε κανε σχολειο ασφαλους οδηγησης του χουντρα

sakis81
13/07/2017, 18:05
Με το συμπαθειο κιόλας,αλλά δίπλωμα για μεγάλη μηχανή έχεις? Κι αν έχεις,έδωσες κανονικά εξετάσεις και το πήρες ή πηγες δε γκρικ γουεη?γιατί αν έχεις τέτοιο σοβαρό πρόβλημα θα έπρεπε ο δάσκαλος να σε είχε καθοδηγήσει και βοηθήσει

daz
13/07/2017, 18:30
Το λοιπόν γράφτηκαν πολλά σωστά αλλά υπάρχουν και άλλα

Πιθανά ελαττωματική πλεξούδα και όταν στρίβεις πολύ το τιμόνι κάνει διακοπή και σβήνει το μοτέρ (έχει συμβεί σε πολλούς φίλους που είχαν το ίδιο με το δικό σου μηχανάκι)

Προβληματικό TPS (να πας να το τσεκάρεις σε συνεργείο

Τα μεγάλα μονοκύλινδρα σβήνουν εύκολα όταν από ρελαντί πας να δώσεις γκάζι για αυτό και στις στροφές τύπου πέταλο (πολύ κλειστές με λίγα χιλιόμετρα) παίζεις το γκάζι και συμπλεκτάρεις (οπότε εδώ καλώς κάνεις). Εγώ με Suzuki DR650 όταν πάω χωμάτινες στο βουνό κι έχω να κάνω τέτοια στριψίματα πάντα τα κάνω με πατημένο συμπλέκτη και λίγο γκαζάκι για να γλιτώσω το σβήσιμο και την σίγουρη τούμπα (αν σβήσει)

Και μια συμβουλή αν μου το επιτρέπεις, σταμάτα να την φοβάσαι και οδήγησε κανονικά. Όλα θα έρθουν μόνα τους μετά.

Βασίλη μαλλον τσαφ του κάνει το μονοκύλινδρο γιατί δεν έχει συνηθίσει τον χειρισμό του συμπλέκτη στις μικρές ταχύτητες και στις επιτόπιες στροφές.

daz
13/07/2017, 18:32
Φίλε βρες μια αλάνα και προσπάθησε να πας όσο πιο αργά μπορείς με φρένο γκάζι συμπλέκτη. Ούτε καν να προσπαθήσεις να στρίψεις. Κάποια στιγμή θα καταλάβεις τι πρέπει να κάνεις στις στροφές.
Μετά πάνε σε ένα σχολείο.

vaska
13/07/2017, 19:10
Βασίλη μαλλον τσαφ του κάνει το μονοκύλινδρο γιατί δεν έχει συνηθίσει τον χειρισμό του συμπλέκτη στις μικρές ταχύτητες και στις επιτόπιες στροφές.

Πιθανότατα αλλά παίζει αρκετά η κομμένη πλεξούδα στο μοντέλο αυτό

Φίλε βρες μια αλάνα και προσπάθησε να πας όσο πιο αργά μπορείς με φρένο γκάζι συμπλέκτη. Ούτε καν να προσπαθήσεις να στρίψεις. Κάποια στιγμή θα καταλάβεις τι πρέπει να κάνεις στις στροφές.
Μετά πηγενε σε ένα σχολείο.

Αυτό να δει ο Μπλιτζ θέλω
:bawl:

daz
13/07/2017, 19:12
Αυτό να δει ο Μπλιτζ θέλω
:bawl:

Το διόρθωσα. Πάνε, είναι το σωστό! :lol:

Nikossss
13/07/2017, 19:34
Με το συμπαθειο κιόλας,αλλά δίπλωμα για μεγάλη μηχανή έχεις? Κι αν έχεις,έδωσες κανονικά εξετάσεις και το πήρες ή πηγες δε γκρικ γουεη?γιατί αν έχεις τέτοιο σοβαρό πρόβλημα θα έπρεπε ο δάσκαλος να σε είχε καθοδηγήσει και βοηθήσει

Δίπλωμα για μεγάλη μηχανή δεν έχω ακόμα δυστυχώς αλλα σε λίγο καιρό θα το έχω στα χερια μου γιατί την άλλη βδομάδα θα δώσω εξετάσεις.Τώρα όσον αφορά τις σχολες οδήγησης στην ελλάδα είναι γνωστό της πάσης ότι μαθαίνεις από λίγα έως ελάχιστα γιατί στις περισσότερες περιπτώσεις,χωρίς να θέλω να τσουβαλιάσω(σίγουρα υπάρχουν και σοβαρά άτομα τα οποια ενδιαφέρονται για αυτό που κάνουν) οι περισσότεροι δάσκαλοι που κυκλοφορούν εκεί έξω και κάνουν μαθήματα είναι λαμόγια του κερατα και νοιάζονται μονο για το ''μαρούλι'' και μιλώντας προσωπικά για την δίκια μου περίπτωση ο τύπος που μου έκανε μαθήματα ήταν τέρμα αδιάφορος.Κακά τα ψέματα στην ελλάδα δεν μαθαίνεις να οδηγάς στις σχολες δυστυχώς

υγ Mε την μηχανή που έκανα τα μαθήματα δεν αντιμετώπισα κανένα απόλυτος πρόβλημα(μια cbf)ξέρω γω ίσως επειδή είναι ποιο χαμηλή,η αλλιώς ρυθμισμένη(?).....δεν ξέρω.

amyroukai
13/07/2017, 19:42
Βρε Νικόλα, επειδή οδηγείς παράνομα, ανασφάλιστος και επειδή είτε κάτι δεν πάει καλά με την μηχανή είτε με τις ικανότητές σου, τι θα έλεγες να το αφήσεις το άθλημα λίγο στην άκρη μέχρι να μπορείς να κυκλοφορήσεις νόμιμα; Είναι κρίμα να μπλέξεις και εσύ και κάποιος άλλος άσχετος για το τίποτα.

Nikossss
13/07/2017, 19:47
Βρε Νικόλα, επειδή οδηγείς παράνομα, ανασφάλιστος και επειδή είτε κάτι δεν πάει καλά με την μηχανή είτε με τις ικανότητές σου, τι θα έλεγες να το αφήσεις το άθλημα λίγο στην άκρη μέχρι να μπορείς να κυκλοφορήσεις νόμιμα; Είναι κρίμα να μπλέξεις και εσύ και κάποιος άλλος άσχετος για το τίποτα.

Ανασφάλιστος δεν κυκλοφορώ έχω ασφάλεια κανονικά και δίπλωμα για 125cc:)

BLiTzER
13/07/2017, 19:55
Αν δεν έχεις άδεια οδήγησης για το όχημα που οδηγείς, είσαι ανασφάλιστος.

amyroukai
13/07/2017, 19:56
Δεν έχεις δίπλωμα για 660, δεν έχεις ασφάλεια για 660, απλά, κατηγορηματικά, μη συζητήσιμο αυτό.

Αν χτυπήσεις/σε χτυπήσει κάποιος στον δρόμο, μπλέκεις. Μόνος σου λες ότι πέφτεις συχνά. Δεν είναι περίεργο σενάριο το να εμπλακείς με άλλο όχημα, δυστυχώς είναι αρκετά πιθανό είτε είναι όχημα σε κίνηση είτε κάποιο σταθμευμένο. Δεν θέλεις να το καταλάβεις, ΟΚ, στην Ελλάδα ζούμε και ότι βολεύει τον κάθε έναν γίνεται προσωπικός "νόμος" και υπερισχύει του όποιου άλλου.

Αλλά μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Σχετικά με το μηχανάκι τα είπαν ήδη ότι πρέπει να το δει κάποιος και να δει συγκεκριμένες γνωστές "παθήσεις" που έχει το εν λόγω, σχετικά με τις συμβουλές για το τι πρέπει να αποφεύγεις τα είπαν ήδη, υλικό να διαβάσεις έχει και στο φόρουμ και εκτός φόρουμ.

Όσο είσαι παράνομος, καλό θα ήταν να μην γίνει άλλη συζήτηση για κανένα θέμα που αφορά την κυκλοφορία σου σε δημόσιο δρόμο.

vaska
13/07/2017, 20:17
Δίπλωμα για μεγάλη μηχανή δεν έχω ακόμα δυστυχώς αλλα σε λίγο καιρό θα το έχω στα χερια μου γιατί την άλλη βδομάδα θα δώσω εξετάσεις.Τώρα όσον αφορά τις σχολες οδήγησης στην ελλάδα είναι γνωστό της πάσης ότι μαθαίνεις από λίγα έως ελάχιστα γιατί στις περισσότερες περιπτώσεις,χωρίς να θέλω να τσουβαλιάσω(σίγουρα υπάρχουν και σοβαρά άτομα τα οποια ενδιαφέρονται για αυτό που κάνουν) οι περισσότεροι δάσκαλοι που κυκλοφορούν εκεί έξω και κάνουν μαθήματα είναι λαμόγια του κερατα και νοιάζονται μονο για το ''μαρούλι'' και μιλώντας προσωπικά για την δίκια μου περίπτωση ο τύπος που μου έκανε μαθήματα ήταν τέρμα αδιάφορος.Κακά τα ψέματα στην ελλάδα δεν μαθαίνεις να οδηγάς στις σχολες δυστυχώς

υγ Mε την μηχανή που έκανα τα μαθήματα δεν αντιμετώπισα κανένα απόλυτος πρόβλημα(μια cbf)ξέρω γω ίσως επειδή είναι ποιο χαμηλή,η αλλιώς ρυθμισμένη(?).....δεν ξέρω.

Αν σε περιλάβει ο Μπλιτζερίας δεν θα καθαρίσεις εύκολα.

το αυτό

Ανασφάλιστος δεν κυκλοφορώ έχω ασφάλεια κανονικά και δίπλωμα για 125cc:)

δεν σε καλύπτει η ασφάλειά σου αν δεν έχεις το κατάλληλο δίπλωμα για το μηχανάκι που καβαλάς.

Nikossss
13/07/2017, 20:53
Ο αρχικός μου προβληματισμός έτσι όπως διατυπώθηκε στο κείμενο που έγραψα στην αρχή έχει να κάνει με πολύ συγκεκριμένα πράγματα και επουδενί δεν έχει να κάνει με θέματα παρανομίας κτλπ.Γνωρίζω πολύ καλά του κινδυνους που αντιμετωπίζω κυκλοφορώντας υπό αυτές τις συνθήκες, χωρίς να έχω δηλαδή το δίπλωμα και την ασφάλεια που αντιστοιχεί στο συγκεκριμένο όχημα, δεν αιθεροβατώ έχω επίγνωση των ευθυνών μου σε περίπτωση που μου συμβεί το οτιδήποτε...αυτά σχετικά με αυτό το θέμα για να βάλουμε μια τέλεια ως προς αυτό.Oτι έχει να κάνει με αυτό το οποιο με απασχολεί στην προκειμενη φάση είναι καλοδεχούμενο και ειλικρινά ευχαριστώ για τις απαντήσεις και το ενδιαφέρον για αυτά που ρώτησα.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
13/07/2017, 21:21
Φιλε βγαλε διπλωμα .Ασφαλεισε το.Παρε τν καταληλο εξοπλισμο (αν δεν εχεις) και ξεκινα.Θα πω κατι που μπορει να ακουστει κουφο και να με κοροιδεψουνε πολοι εδω μεσα.Πηγενε σε μια παραλια.Φτιαξε εμποδια ορατα με στροφες και ευθειες,καιξεκινα.Στην αμο εχεις λιγοτερες πιθανοτητες να εμπλακης σε ατυχημα και περισοτερες πιθανοτητες να μαθης να οδηγας.Φιλε λεω αληθεια.ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ

taisteal
13/07/2017, 21:23
Φιλε βγαλε διπλωμα .Ασφαλεισε το.Παρε τν καταληλο εξοπλισμο (αν δεν εχεις) και ξεκινα.Θα πω κατι που μπορει να ακουστει κουφο και να με κοροιδεψουνε πολοι εδω μεσα.Πηγενε σε μια παραλια.Φτιαξε εμποδια ορατα με στροφες και ευθειες,καιξεκινα.Στην αμο εχεις λιγοτερες πιθανοτητες να εμπλακης σε ατυχημα και περισοτερες πιθανοτητες να μαθης να οδηγας.Φιλε λεω αληθεια.ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ

Όχι σκουπίδια,όχι μηχανάκια
Σε θάλασσες και ακτές.

386332

Nikossss
13/07/2017, 21:29

XAXAXAXAXAXAXA:bawl:

Vrasidas
13/07/2017, 21:50
Γνωρίζω πολύ καλά του κινδυνους που αντιμετωπίζω κυκλοφορώντας υπό αυτές τις συνθήκες, χωρίς να έχω δηλαδή το δίπλωμα και την ασφάλεια που αντιστοιχεί στο συγκεκριμένο όχημα, δεν αιθεροβατώ έχω επίγνωση των ευθυνών μου σε περίπτωση που μου συμβεί το οτιδήποτε...

Εάν είχες επίγνωση των συνεπειών ... δεν θα το συζητάγαμε καν ... και πρώτος εσύ.

Πολύ φιλικά.

Nikossss
13/07/2017, 22:31
Εάν είχες επίγνωση των συνεπειών ... δεν θα το συζητάγαμε καν ... και πρώτος εσύ.

Πολύ φιλικά.

Φιλε μου εγώ προσπαθώ να το αποφύγω διότι είναι εκτος θέματος .Το αν εγώ έχω η δεν έχω ασφάλεια/δίπλωμα που να αντιστοιχεί στα κυβικά την μηχανής είναι τελείως άλλο θέμα με αυτό που άνοιξα στην αρχή.Δηλαδή αν αύριο έχω δίπλωμα κτλπ μπορούμε να συζητήσουμε για το τι κάνω λάθος και μου σβήνει η μηχανή με αποτέλεσμα να "σαβουριαζομε" και τώρα που δεν έχω απογορεύεται; Eίναι επιεικώς παράλογο

Eξίσου φιλικά.

Tελοσπάντων θα την βρω την άκρη μου.Ευχαριστώ και πάλι τα παδιά που μοιράστηκαν κάποιες πληροφορίες/συμβουλές σχετικά με τα ερωτήματα που έθεσα,βοήθησαν αρκετά :beer:

teogtp
13/07/2017, 23:52
Φιλε μου εγώ προσπαθώ να το αποφύγω διότι είναι εκτος θέματος .Το αν εγώ έχω η δεν έχω ασφάλεια/δίπλωμα που να αντιστοιχεί στα κυβικά την μηχανής είναι τελείως άλλο θέμα με αυτό που άνοιξα στην αρχή.Δηλαδή αν αύριο έχω δίπλωμα κτλπ μπορούμε να συζητήσουμε για το τι κάνω λάθος και μου σβήνει η μηχανή με αποτέλεσμα να "σαβουριαζομε" και τώρα που δεν έχω απογορεύεται; Eίναι επιεικώς παράλογο

Eξίσου φιλικά.

Tελοσπάντων θα την βρω την άκρη μου.Ευχαριστώ και πάλι τα παδιά που μοιράστηκαν κάποιες πληροφορίες/συμβουλές σχετικά με τα ερωτήματα που έθεσα,βοήθησαν αρκετά :beer:

Όχι φίλε μου δεν είναι παράλογο.
Το παράλογο του θέματος είναι ότι κυκλοφορείς εκεί έξω αδυνατώντας να έχεις τον έλεγχο του οχήματος σου με ότι συνεπειες μπορεί να επιφέρει αυτό και για επιδόρπιο μας σερβίρεις και το παράνομο του θέματος.
Δεν έχω λόγια. .....

o teos
14/07/2017, 00:08
:a018::a018:.......simple.....:touched:

Vrasidas
14/07/2017, 00:15

Eξίσου φιλικά.

Ακόμα πιό φιλικά ... η εμπειρία είναι μεγάλη πουτάνα και κακιά δασκάλα ... πρώτα βαθμολογεί και μετά δίνει τα θέματα ...

Ειδικά στα θέματα του τι είναι παράλογο ...

Ίσως μετά από 28 χρόνια και από πάνω 200 δικαστήρια στην πλάτη μου (λόγω επαγγέλματος) να έχω κάποια άποψη ...

Καλή συνέχεια ...

skylaros
14/07/2017, 03:43
Ίσως μετά από 28 χρόνια και από πάνω 200 δικαστήρια στην πλάτη μου (λόγω επαγγέλματος) να έχω κάποια άποψη ...

Πορτοφολάς στην Ακρόπολη; :D

AristidisZ
14/07/2017, 08:26

Eξίσου φιλικά.

Δεν είναι καθόλου εκτός θέματος, να με συμπαθάς

Με το παπάκι έπεφτες ;

Μάλλον όχι...

Αν πήγαινες να δώσεις δίπλωμα για απεριόριστα και έτρωγες σαβούρα στα πρώτα τρία μέτρα της εξέτασης τι θα γινόταν λες ;

Όσο κι αν είναι gtpk που λένε και στο χωριό μου οι εξετάσεις, τουλάχιστον το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις θα έπρεπε να έχει λυθεί για να πάρεις άδεια οδηγικής ικανότητας (χωρίς να λαδώσεις, αν και προσωπικά αν ήμουν εξεταστής, ακόμα και φράγκα να είχα πάρει θα στα γύρναγα πίσω :D )

:wave2:

Vrasidas
14/07/2017, 09:05
Πορτοφολάς στην Ακρόπολη; :D

:smokin: .... :p

Nostradamus
14/07/2017, 09:29
Λοιπον αυτο με το διπλωμα ειναι τρομερο κερασακι στην τουρτα... Οπως και να εχει.. Ουτε ο πρωτος εισαι αλλα ουτε και ο τελευταιος (δυστυχως).. ειναι θεμα που το εχουμε παρα αναλυσει εδω μεσα... Ο μονος τροπος να το καταλαβεις ειναι αν παθεις.. αλλα τοτε θα ειναι αργα...

Στην ουσια του "προβληματος" σου...Τελευταια φορα που ειδα κοσμο να εξεταζεται για απεριοριστο, (οσο αχρηστο και αν σου φαινεται, και οτι κανεις δεν εμαθε να οδηγει κτλ κτλ) κανουν δυο τρια πραγματα, που απο την περιγραφη του προβληματος σου, δεν θα τα περνουσες στον αιωνα τον απαντα (μιλαμε τωρα να τα δοκιμασεις με το δικο σου μηχανακι, οχι με αυτο της σχολης με ρελαντι στον θεο κτλ κτλ)!!

Ψαξε στο σωληνα θα βρεις βιντεο με βασικες ασκησεις..πηγαινε σε μια αλανα και αφιερωσε χρονο μεχρι να τις βγαζεις με ανεση...

για χαρτια και διπλωματα και ασφαλειες κανε οτι σε φωτισει ο μεγαλοδυναμος... :wave2:

teogtp
14/07/2017, 09:40
Λοιπον αυτο με το διπλωμα ειναι τρομερο κερασακι στην τουρτα... Οπως και να εχει.. Ουτε ο πρωτος εισαι αλλα ουτε και ο τελευταιος (δυστυχως).. ειναι θεμα που το εχουμε παρα αναλυσει εδω μεσα... Ο μονος τροπος να το καταλαβεις ειναι αν παθεις.. αλλα τοτε θα ειναι αργα...

Στην ουσια του "προβληματος" σου...Τελευταια φορα που ειδα κοσμο να εξεταζεται για απεριοριστο, (οσο αχρηστο και αν σου φαινεται, και οτι κανεις δεν εμαθε να οδηγει κτλ κτλ) κανουν δυο τρια πραγματα, που απο την περιγραφη του προβληματος σου, δεν θα τα περνουσες στον αιωνα τον απαντα (μιλαμε τωρα να τα δοκιμασεις με το δικο σου μηχανακι, οχι με αυτο της σχολης με ρελαντι στον θεο κτλ κτλ)!!

Ψαξε στο σωληνα θα βρεις βιντεο με βασικες ασκησεις..πηγαινε σε μια αλανα και αφιερωσε χρονο μεχρι να τις βγαζεις με ανεση...

για χαρτια και διπλωματα και ασφαλειες κανε οτι σε φωτισει ο μεγαλοδυναμος... :wave2:

Τον τελευταίο ανασφαλιστο που μου έκανε ζημιά, δεν τον βοήθησε ο Big boss.
Έφαγε ένα γερό "χαντουκεν " από τον δικηγόρο μου......
Just saying. ....

taisteal
14/07/2017, 09:42
Just saying. ....

Ε τι να πρωτοκάνει κι Αυτός...
Μην είμαστε και υπερβολικοί

teogtp
14/07/2017, 09:45
Ε τι να πρωτοκάνει κι Αυτός...
Μην είμαστε και υπερβολικοί

Εγώ κάποιες απαιτήσεις τις είχα.
Αφού δεν ήταν περίοδος πανελληνίων εξετάσεων, λογικά θα ήταν λασκα......

Nostradamus
14/07/2017, 09:50
Just saying. ....

Ειχα ξεκινησει να το γραφω, οτι εγω και πολλοι αλλοι εδω μεσα, σε στραβη με ανασφαλιστο κτλ κτλ θα το τραβηξουν οσο δεν παει... Δεν εχει νοημα ομως... ειναι εκ του πληκτρολογιου... γι αυτο το αφησα και εγραψα επανω οτι μονο αν παθει θα μαθει αλλα θα ειναι αργα...

Το κακο ειναι οτι ο συγκεκριμενος παλικαρος δειχνει να εχει πληρη συναισθηση του τι κανει (η δεν κανει) και αυτο ειναι το χειροτερο..

Υπηρχαν αλλα τυπακια στο παρελθον εδω μεσα που ενα ψιλο φοβο τον ειχαν, εψαχναν να "μετρησουν" τις επιπτωσεις ρωτωντας, η ηταν τοσο αλλου για αλλου, που ηταν κατηγοριες ειδικες.. Εδω μοιαζει φαση "στις μπαλες μου το συστημα σας.." και ειναι ασχημο..

BLiTzER
14/07/2017, 10:05

Αγαπητέ φίλε Νίκοσσσσσς,

Δεν είναι όσο παράλογο θεωρείς. Σε ένα πολύ γενικό πλαίσιο, έχεις δίκιο. Ρώτησες κάποια πράγματα και θες απάντηση σε αυτά. Οτιδήποτε άλλο είναι εκτός θέματος και δε σε ενδιαφέρει. Σωστά, έτσι θα έπρεπε να είναι. Γενικά.

Στο πολύ ειδικό πλαίσιο στο οποίο ανήκει η περίπτωσή σου, όμως, όλοι όσοι "στη λένε" έχουν δίκιο. Είσαι παράνομος. Και αυτό δεν είναι καν το θέμα μας, αφού, λίγο ή πολύ, όλοι παρανομούμε καθημερινώς και θα ήταν υποκριτικό να κράζουμε έναν πιτσιρικά γι'αυτό. Αλλά εσύ είσαι κίνδυνος-θάνατος, αφού όχι μόνο δεν κατέχεις άδεια οδήγησης και ασφάλεια, αλλά δε μπορείς καν να στρίψεις χωρίς να πέσεις. Κάποιος αθώος μπορεί να τρέχει χρόνια, επειδή εσύ αποφάσισες να μη σε νοιάζει. Ή χειρότερα.

Σκέψου να άνοιγε κάποιος θέμα "πώς ξεκλειδώνω το μηχανάκι μου χωρίς κλειδί" και να επιμένει να μείνουν όλοι εντός θέματος και να μην αναρωτιούνται αν θέλει να κλέψει ένα ξένο μηχανάκι. Δε θα ήταν σωστό να του απαντούν, όπως θα απαντούσαν σε έναν τύπο που πραγματικά ήθελε να ξεκλειδώσει το μηχανάκι του, σωστά; ;)

Nikossss
14/07/2017, 11:10
Πορτοφολάς στην Ακρόπολη;

χαχαχα:bawl:

Mπορεί κάποιοι να φαντάζονται ότι εγώ βγαίνω παραλιακή ανοίγω την μηχανή όσο δεν πάει και στις στροφές χάνω τον έλεγχο και όπου φύγει έφυγα κτλπ κτλπ.Eγώ μίλησα για μια πολύ συγκεκριμένη κατάσταση και παρ όλα αυτά ακόμα κάποιοι νομίζουν ότι κυκλοφορώ σαν ασυνείδητος φονιάς ψάχνοντας θύματα η έχω τάσεις αυτοκαταστροφής (γελάει ο κόσμος)

Για να επαναφέρω το θέμα στην αρχική του διάσταση:

Πρώτον, δεν ανέφερα πουθενά ότι δεν μπορώ να ελέγξω την μηχανή έτσι γενικά και αόριστα όπως επίσης για να την οδηγήσω δεν βγαίνω στην λεωφόρο κηφισού να δω από περιέργεια πως συμπεριφέρεται η αν μπορώ να στύψω, διαφορετικά αυτή την στιγμή δεν θα ήμουν εδώ για να κάνουμε αυτή την κουβέντα

Δευτερων το γεγονός ότι δεν έχω δίπλωμα και ασφάλεια που να αντιστοιχεί στα κυβικά της μηχανής δεν το εγκωμιάζω ούτε το εξιδανικεύω απλά επί τις παρούσης είναι ένα γεγονός το οποιο σε λίγο καιρό από τώρα θα αλλάξει και θα το έχω κανονικά

Για τα μαθήματα οδήγησης που αναφέρθηκε ένας φίλος ποιο πάνω. Φιλε το πιστεύεις δεν το πιστεύεις με την μηχανή που έκανα και κάνω ακόμα κάποια extra για να βελτιωθώ ποιο πολύ, δεν είχα κανένα απόλυτος πρόβλημα ούτε με στροφές ούτε με τις ασκήσεις ούτε με πορεία ούτε με τίποτα και είμαι πολύ σίγουρος για τον εαυτό μου ότι την ερχόμενη βδομάδα θα το πάρω κανονικά το δίπλωμα χωρίς να έχουμε τα παρατράγουδα τις τελευταίας φοράς (αφού είχα ολοκληρώσει τις ασκήσεις με επιτυχία στον κλειστό χώρο και ενώ κατευθύνομαι προς τα έξω για να κάνουμε την πορεία έρχεται ο ένας εξεταστής και μου λέει κόπηκες επειδή δεν είχες κλειστή την ζελατίνα στο κράνος. Tα συμπεράσματα δικά σας.) Eπίσης δεν ξέρω γιατί αλλα το ρελαντί μου φαίνεται σε αυτή τη μηχανή ποιο δυνατό σαν να κρατάει στροφές ποιο πολύ από το xt που έχω στα χερια μου.Kαι ναι στις σχολες οδήγησης δεν μαθαίνεις να οδηγάς, πως να το κάνουμε, αυτό δεν το βγάζω εγώ από το μυαλό μου είναι γνωστό σε όλο το πανελλήνιο.Σίγουρα κάποιες βάσεις θα τις πάρεις αλλα το κατά ποσο σωστές θα ναι αυτό εξαρτάται από το ενδιαφέρον του εκάστοτε δασκαλου, κατά ποσο τον ενδιαφέρει δηλαδή να μάθεις και να μην φας το κεφάλι σου η κανενός αλλου η τον ενδιαφέρει αποκλειστικά και μονο να βγάλει φράγκα.Aλλωστε και οι περισσότεροι αυτό που προτείνεται είναι riding school γιατί άραγε;(προφανώς και είναι ρητορική η ερώτηση).

Ξαναλέω για αυτούς που ίσως δεν έχουν παρακολουθήσει την κουβέντα απ την αρχή ότι το μονο πρόβλημα που εγώ αντιμετωπίζω με αυτήν την μηχανή είναι ότι ,για παράδειγμα σε μια στροφή ανηφορική κυρίως ενός οικοδομικού τετραγώνου και ειδικά αν πρέπει να σταματήσω για να περάσει κάποιος άλλος όταν πάω να ολοκληρώσω την στροφή μου σβήνει η μηχανή και λόγο του ότι δεν την έχω συνηθίσει ακόμα στον βαθμό που να μου εξασφαλίζει και μια άνεση επειδή δεν είμαι και πολύ ψηλός με αποτέλεσμα να μην πατάω κάτω καλά, σαβουριαζομε.Παρόλα αυτά από τις χθεσινές συμβουλές που μου δόθηκαν από εδώ ήδη έχω βελτιωθεί αρκετά αν και ακόμα νιώθω ότι η μηχανή κάθε φορα που στρίβω (όχι γενικά αλλα στο παράδειγμα που ανέφερα από πάνω) ότι πάει να σβήσει οποτε ενδεχομένως να μην είναι αποκλειστικά δικό μου λάθος αλλα να έχει όντως κάποιο θέμα η μηχανή.

Τώρα αν κάποιος θεωρεί ότι εγώ με το να βγαίνω γύρω από το σπίτι μου για να συνηθίσω την μηχανή που μόλις πήρα είναι παράλογο ή μπορώ να προκαλέσω δεν ξέρω και εγώ τι, ε τι να πω.Το μονο κακό που μπορώ να προκαλέσω εγώ βάση των συνθηκών που περιγράφω πιο πάνω είναι η να τραυματιστώ ελαφρά η να σπάσω την μηχανή, πάντως να προκαλέσω καραμπόλα στα στενά δεν παίζει.

Ολοι κάπως με κάποιον τρόπο μάθατε, δεν γεννήθηκε κανένας ''πιλότος'' και το να πέσεις καμια φορα ανθρώπινο είναι και επίσης όπως λέει και ένα γνωστό γνωμικό:ο μόνος λόγος που πέφτουμε είναι για να ξανασηκωθούμε πιο δυνατοί.
Αυταααα.....:)

Cpt_Slow
14/07/2017, 11:11

Αγορασε καλο εξοπλισμο για αρχη

sniper
14/07/2017, 11:15
....

Τώρα αν κάποιος θεωρεί ότι εγώ με το να βγαίνω γύρω από το σπίτι μου για να συνηθίσω την μηχανή που μόλις πήρα είναι παράλογο ή μπορώ να προκαλέσω δεν ξέρω και εγώ τι, ε τι να πω.Το μονο κακό που μπορώ να προκαλέσω εγώ βάση των συνθηκών που περιγράφω πιο πάνω είναι η να τραυματιστώ ελαφρά η να σπάσω την μηχανή, πάντως να προκαλέσω καραμπόλα στα στενά δεν παίζει.

...

Είναι παράλογο, ανεύθυνο, επικίνδυνο και γράφεις στα @@ σου τους πάντες. Και κυρίως τον εαυτό σου. Το τι μπορεί να συμβεί στα 50-100μ απο το σπίτι σου, δεν το ξέρεις ακόμα, εμείς που έχουμε κάνει κάποια χλμ παραπάνω μπορούμε να ξέρουμε και καλά θα κάνεις να ακούς. Και κατα βάση αυτό κάνεις εδώ μέσα, ακούς. Κανένας δεν θα σου δείξει πως να μην σου σβήνει η μηχανή από το το πληκτρολόγιό του.

Βγάλε το δίπλωμα και μάθε να καβαλάς και καλούς δρόμους.

Nikossss
14/07/2017, 11:18
Εδω μοιαζει φαση "στις μπαλες μου το συστημα σας.."

Οχι φιλε μου δεν είναι καθόλου έτσι, αν ήταν έτσι δεν θα με ενδιέφερε καν να βγάλω δίπλωμα.

daz
14/07/2017, 11:28
Νίκο οι μηχανές στις σχολές οδήγησης έχουν πιο ψηλά το ρελαντί ακριβώς γιατί αυτόν τον λόγο. Για να μην σβηνουν στους πρωτάρηδες.
Επίσης η μηχανή σου είναι μονοκύλινδρη, είναι πιο εύκολο να σου σβήσει σε πολύ χαμηλές στροφές με το χαρακτηριστικό τσαφ που κάνουν τα μονοκύλινδρα. Ουσιαστικά πρέπει να συνηθίσεις τον χειρισμό του συμπλέκτη σε μικρές ταχύτητες ώστε να μη σου σβήνει όπως επίσης και τον χειρισμό του πίσω φρένου. Αν κάνεις αυτό που σου είπα νωρίτερα θα καταλάβεις τι πρέπει να κάνεις. Βρες μια αλάνα και προσπάθησε να πας όσο πιο σιγά μπορείς με πίσω φρένο συμπλέκτη γκάζι. Μάθε να κρατάς πιο ψηλά τις στροφές ανεξάρτητα από το πόση δύναμη παρέχει ο συμπλέκτης στον τροχό.
Για να μη σου σβήνει θα πρέπει οι στροφές να είναι υψηλότερα απ του ρελαντι αλλά να ρυθμίζεις απ τον συμπλέκτη τι αφήνεις να φτάσει στον τροχό. Το πίσω φρένο ομαλοποιει τις απότομες αντιδράσεις και κρατάει την μηχανη σε ηρεμία.

Άκου τι σου λένε όμως και μην βγαίνεις σε δημόσιους δρόμους μέχρι να πάρεις το δίπλωμα σου.

spyrval
14/07/2017, 11:34
Aν και με δρόμους πχ βλέπε συγγρού,βουλιαγεμη etc δεν έχω πρόβλημα επειδή είναι ευθεία:D Kύριος στα κολοστενα έχω πρόβλημα διότι στην περιοχή που μένω έχει κάμποσες στροφές σε ανηφόρες κτλπ.

Από αυτό που λες δείχνεις ότι δεν κάνεις μόνο βόλτα το τετράγωνο πάντως. Πρόσεχε μωρέ, γι'αυτό στη λένε όλοι.

Μπας και έχει απλώς πολύ χαμηλό ρελαντί η μηχανή και δεν είναι τίποτα άλλο;

BLiTzER
14/07/2017, 11:36
Η Συγγρού και η Βουλιαγμένης είναι ευθείες, όχι τετράγωνες, άρα δε μετράνε. Επίσης νομίζω ότι είμαι ο μοναδικός άνθρωπος στον πλανήτη που οδήγησε μοτοσικλέτα αφού απέκτησε δίπλωμα.

nikos_abel
14/07/2017, 11:37
(η αλήθεια είναι ότι όταν έκανα μαθήματα, ο "δάσκαλπς" με είχε κράξει, διότι "αμάν πια, τι έρχεστε εδώ αν δεν ξέρετε να οδηγείτε")

sniper
14/07/2017, 11:52
Η Συγγρού και η Βουλιαγμένης είναι ευθείες, όχι τετράγωνες, άρα δε μετράνε. Επίσης νομίζω ότι είμαι ο μοναδικός άνθρωπος στον πλανήτη που οδήγησε μοτοσικλέτα αφού απέκτησε δίπλωμα.

Κι εγώ, αλλά είμαι πιο ψηλός.

Nostradamus
14/07/2017, 11:55
Κι εγώ, αλλά είμαι πιο ψηλός.

μουσι εχεις ομως??

RAMMSTEIN
14/07/2017, 11:59
νικο έκτος από μικρη εμπειρια στο δρόμο μάλλον εχεις και μικρη εμπειρια στα forums.
γιατι θα επρεπε να ξερεις ότι δεν λενε τετοια πραγματα εδώ γιατι οπως βλεπεις ολοι πεφτουν να σε φανε.
είμαι σιγουρος παντως ότι συντομα θα αποκτησεις γνωσεις και εμπειρια και στα δυο
η φαση μου θυμιζει λιγο την μονιμη ατακα του πατερα μου "αλλες εποχες τοτε"
λες και ολοι εμεις η εστω καποιοι δεν καβαλάγαμε χωρις διπλωμα δεν καβαλάγαμε χωρις ασφαλεια οπως ναναι και ότι ναναι όταν ημασταν πιο μικροι, η τωρα που μεγαλώσαμε δεν παρανομουμε σχεδόν καθημερινα
και δεν το επικροτω ουτε το καμαρωνω αλλα αμα ξαναγινομουν 16 το ιδιο θα εκανα παλι. σιγα μην περιμενα μεχρι τα 21 για να παρω διπλωμα απεριοριστων (εδωσα με το παλιο συστημα εξετασεων)
τεσπα, σιγουρα δεν προσφερει κατι το σχολιο μου στην υπαρχουσα κουβεντα αλλα εχω μπουχτισει με αυτά τα πατρικα κυρηγματα περι νομιμοτητας

sniper
14/07/2017, 12:04
μουσι εχεις ομως??
Φυσικα.

vaska
14/07/2017, 12:24
........... αλλα αμα ξαναγινομουν 16 το ιδιο θα εκανα παλι. σιγα μην περιμενα μεχρι τα 21 για να παρω διπλωμα απεριοριστων (εδωσα με το παλιο συστημα εξετασεων)
τεσπα, σιγουρα δεν προσφερει κατι το σχολιο μου στην υπαρχουσα κουβεντα αλλα εχω μπουχτισει με αυτά τα πατρικα κυρηγματα περι νομιμοτητας

Δεν ξέρω την ηλικία σου αλλά όταν εγώ ήμουν 16 και μας τσίμπαγε τσέος η συνήθης ατάκα ήταν " μέχρι να γίνει το δικαστήριο θα έχω βγάλει δίπλωμα και θα αθωωθώ".
Δυστυχώς ή ευτυχώς τα πράγματα έχουν αλλάξει σήμερα σε πολλούς τομείς αρχής γενομένης από τον αριθμό των οχημάτων που μοιράζονται τον ίδιο δρόμο με μας, από το πόσοι άσχετοι κι επικίνδυνοι κυκλοφορούν εκεί έξω ακόμα ακόμα και από την αντιμετώπιση της τροχαίας.
Βάσει αυτών λοιπών αν ξαναγινόμουν 16 με το μυαλό και την εμπειρία που έχω σήμερα σαφώς δεν θα καβάλαγα (τουλάχιστον σε δημόσιους δρόμους) πριν να έχω τα απαραίτητα ασφαλειοδιπλώματα. Τώρα αν ξαναγινόμουν 16 με την μαλακία που κουβαλούσα στην γκλάβα μου τότε, θα καβαλούσα τα ίδια και δεν θα με ένοιαζε η νομιμότητά μου.
Όμως επειδή στα χρόνια που πέρασαν από τα 16 μου μέχρι τα 50 μου, είδα οικογένειες να διαλύονται οικονομικά, περιουσίες ν' αλλάζουν χέρια και πολλά άλλα από μια μαλακία ενός κα@λωμένου πιτσιρικά, θεωρώ ότι τα σχόλια συνετισμού και ορθής χρήσης μια χαρά έχουν χώρο σε ένα φόρουμ και δεν βαρέθηκα ούτε μπούχτισα καθόλου να τα ακούω και να τα διαβάζω.

Panos76
14/07/2017, 12:24
(η αλήθεια είναι ότι όταν έκανα μαθήματα, ο "δάσκαλπς" με είχε κράξει, διότι "αμάν πια, τι έρχεστε εδώ αν δεν ξέρετε να οδηγείτε")

:bawl: ότι πιο σουρεάλ έχω ακούσει!

Vrasidas
14/07/2017, 12:34
... αλλα εχω μπουχτισει με αυτά τα πατρικα κυρηγματα περι νομιμοτητας

Αδερφέ ... οι εποχές έχουν αλλάξει ... Όλοι μας ακόμα και σήμερα δεν ακολουθούμε το γράμμα του νόμου γιατί είναι αδύνατο με τις υπάρχουσες συνθήκες να το κάνεις ...(πχ διήθηση ...και τόσα άλλα ... ) ... με τον κώλο μας όμως καλυμμένο (χαρτιά που καλύπτουν) ...

Στην συγκεκριμένη περίπτωση εμφανώς υπάρχει άγνοια τόσο του νομικού κινδύνου όσο και της ικανότητας οδήγησης ... Τουλάχιστον από το είδος των ερωτήσεων, το φτωχό μου μυαλό αυτό καταλαβαίνει ...

Η φιλική συμβουλή δεν αποτελεί πάντα κράξιμο ... ίσως και μια αγωνία για σύντροχους που πάνε γυρεύοντας ..

Εξακολουθώ να λέω .. πάντα φιλικά ...

chr1s_86
14/07/2017, 12:40
:bawl: ότι πιο σουρεάλ έχω ακούσει!

Που να ακούσεις και το "δάσκαλο" να λέει "τι γυροσκοπικό και ιστορίες είναι αυτά που λες, εγώ έχω γυρίσει με το αφρικα όλη την Ελλάδα" :bawl:

AristidisZ
14/07/2017, 12:44
Που να ακούσεις και το "δάσκαλο" να λέει "τι γυροσκοπικό και ιστορίες είναι αυτά που λες, εγώ έχω γυρίσει με το αφρικα όλη την Ελλάδα" :bawl:

Κύριοι, όταν είχα πάει να ξεκινήσω για το δίπλωμα των απεριορίστων, η πρώτη ερώτηση που μου έκανε ο δάσκαλος ήταν:

"Το δικαστήριο πότε είναι ;"

Nikossss
14/07/2017, 12:46

χαχα κοίτα να δεις και εμενα αυτό ακριβώς μου είχε πει όταν πήγα για να κάνω το πρώτο μάθημα.

νικο έκτος από μικρη εμπειρια στο δρόμο μάλλον εχεις και μικρη εμπειρια στα forums.
γιατι θα επρεπε να ξερεις ότι δεν λενε τετοια πραγματα εδώ γιατι οπως βλεπεις ολοι πεφτουν να σε φανε.
είμαι σιγουρος παντως ότι συντομα θα αποκτησεις γνωσεις και εμπειρια και στα δυο
η φαση μου θυμιζει λιγο την μονιμη ατακα του πατερα μου "αλλες εποχες τοτε"
λες και ολοι εμεις η εστω καποιοι δεν καβαλάγαμε χωρις διπλωμα δεν καβαλάγαμε χωρις ασφαλεια οπως ναναι και ότι ναναι όταν ημασταν πιο μικροι, η τωρα που μεγαλώσαμε δεν παρανομουμε σχεδόν καθημερινα
και δεν το επικροτω ουτε το καμαρωνω αλλα αμα ξαναγινομουν 16 το ιδιο θα εκανα παλι. σιγα μην περιμενα μεχρι τα 21 για να παρω διπλωμα απεριοριστων (εδωσα με το παλιο συστημα εξετασεων)

Πέστα ρε χρυσόστομε άντε γιατί μου τα έχουν κάνει τσουρέκια ορισμένοι.Είμαι ανοικτός για αυτό το λόγο μπήκα και εδώ μέσα να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου,δεν περιμένω να ακούσω αυτό που θέλω για να επιβεβαιωθώ, ισα ισα μου αρέσει να υπάρχει αντίλογος σε μια κουβέντα αλλα μερικοί μου φαίνεται ότι κουνάνε το δάκτυλο αγνοώντας την δίκια τους καμπούρα και ναι έχεις δίκιο είμαι ολόφρεσκος σε αυτό το forum;)

Οπως και να έχει εγώ απ τον καναπέ μου δεν πρόκειται να μάθω να οδηγώ,ούτε πρόκειται να περιμένω να μου έρθει η θεία επιφοίτηση και να ξυπνήσω μια μέρα πιλότος..

RAMMSTEIN
14/07/2017, 12:49
vaska και vrasidas
εχετε και οι δυο δικιο, δεν ειπα το αντιθετο, ουτε ενθαρυνα καποιον να είναι παρανομος
οπως ειπα ουτε το επικροτω ουτε το καμαρωνω
απλα εχει διαφορα η φιλικη συμβουλη (την θεωρω απαραιτητη) από το σου ζαλιζω τα ουμπαλα
και η διαφορα είναι στον τροπο γραφης
καποιοι δωσαν φιλικες συμβουλες και είναι πολύ ομορφο
καποιοι ζαλισαν ουμπαλα και ολοι ξερουμε ότι αυτος ο τροπος όχι απλα δεν δουλευει αλλα είναι πολύ πιθανο να εχει και αντίθετα αποτελέσματα
και δεν αναφέρομαι σε αυτό το ποστ και μονο, είναι μια τακτικη που καποιοι ακολουθουν μονιμα, ισως ναναι ο τροπος τους δεν ξερω και δεν λεω ότι το κανουν απαραίτητα από υπεροψια η κατι σχετικο, απλα δεν πιανειιιιιι δεν δουλευει
οι εποχες μπορει να αλλαξαν αλλα ο 16χρονος και ο 20χρονος παραμενει και στην δικη μας εποχη 16χρονος και 20χρονος και στα παπαρια του η εποχη οπως ηταν και στα δικα μας 16 στα παπαρια μας η εποχη
δεν με ενοχλεί η προσεγγυση της νουθεσιας αλλα ο τροπος αυτης
ισως δεν είναι ολοι καταλληλοι να δινουν συμβουλες

sniper
14/07/2017, 12:49
...

Πέστα ρε χρυσόστομε άντε γιατί μου τα έχουν κάνει τσουρέκια ορισμένοι....

Καλύτερα εδώ τσουρέκια, παρά στο δικαστήριο να ακούς το πως καταστράφηκε η ζωή σου.

Και κοίτα τα δικά σου. Τις δικές μας τις καμπούρες τις ξέρουμε καλύτερα εμείς οι ίδιοι.

RAMMSTEIN
14/07/2017, 12:54
χαχα κοίτα να δεις και εμενα αυτό ακριβώς μου είχε πει όταν πήγα για να κάνω το πρώτο μάθημα.

Πέστα ρε χρυσόστομε άντε γιατί μου τα έχουν κάνει τσουρέκια ορισμένοι.Είμαι ανοικτός για αυτό το λόγο μπήκα και εδώ μέσα να μοιραστώ τους προβληματισμούς μου,δεν περιμένω να ακούσω αυτό που θέλω για να επιβεβαιωθώ, ισα ισα μου αρέσει να υπάρχει αντίλογος σε μια κουβέντα αλλα μερικοί μου φαίνεται ότι κουνάνε το δάκτυλο αγνοώντας την δίκια τους καμπούρα και ναι έχεις δίκιο είμαι ολόφρεσκος σε αυτό το forum;)

Οπως και να έχει εγώ απ τον καναπέ μου δεν πρόκειται να μάθω να οδηγώ,ούτε πρόκειται να περιμένω να μου έρθει η θεία επιφοίτηση και να ξυπνήσω μια μέρα πιλότος..

καλα μην περνεις και συ φορα χαχαχαχα
δεν λεω ότι συμφωνω με αυτό που κανεις αλλα από την άλλη το καταλαβαινω γιατι ταχω κανει και γω
αυτό δεν σημαινει ότι δεν εμπεριεχει κινδυνους
απλα θελω να πιστευω ότι τους ξερεις τους καταλαβαινεις και σκοπευεις να κανεις κατι για αυτό (πχ να βγαλεις το διπλωμα σου οπως ειπες)

sniper
14/07/2017, 12:55
καλα μην περνεις και συ φορα χαχαχαχα
δεν λεω ότι συμφωνω με αυτό που κανεις αλλα από την άλλη το καταλαβαινω γιατι ταχω κανει και γω
αυτό δεν σημαινει ότι δεν εμπεριεχει κινδυνους
απλα θελω να πιστευω ότι τους ξερεις τους καταλαβαινεις και σκοπευεις να κανεις κατι για αυτό (πχ να βγαλεις το διπλωμα σου οπως ειπες)

Είπε ότι θα βγάλει. Το άκυρο είναι ότι δεν καταλαβαίνει το μέγεθος του προβλήματος που θα μπει αν γίνει στραβή.

PaNick67
14/07/2017, 13:02

Αυτο που κανεις τωρα ειναι να προσπαθεις να εξοικειωθεις με τον ΧΕΙΡΙΣΜΟ της μοτοσυκλετας σου. ΟΔΗΓΗΣΗ ειναι αλλο πραγμα και γι αυτο σου προταθηκε να κανεις σχολειο.

Χειρισμο λοιπον μπορεις να μαθεις καλυτερα σε μια αλανα, αδειο παρκιν κτλ, σε μερος δηλαδη που δεν κυκλοφορουν αλλα οχηματα για να μπορεις να συγκεντρωθεις σε αυτο που τωρα εχεις θεμα. Τον χειρισμο γκαζιου-συμπλεκτη.

Να μαθεις ΟΔΗΓΗΣΗ σε δημοσιο δρομο χωρις διπλωμα και κατ' επεκταση ασφαλεια, δεν στο συνιστω.

Επισης, η "δικια μας καμπουρα" εχει μετρησει μετρα ασφαλτου, λαμες, βιδες, απωλειες φιλων και για αυτο βλεπεις καποιους να ειναι αυστηροι! Δεν χρειαζεται να παθεις και εσυ τα ιδια για να μαθεις. ;)

RAMMSTEIN
14/07/2017, 13:04
Είπε ότι θα βγάλει. Το άκυρο είναι ότι δεν καταλαβαίνει το μέγεθος του προβλήματος που θα μπει αν γίνει στραβή.

το ότι καποιος εχει διπλωμα εμενα προσωπικα δεν μου λεει κατι, εχει ασχετουσ εκει εξω με διπλωματα ένα σωρο
θελω να πιστευω ότι το καταλαβαινει στο βαθμο που μπορει να το καταλαβει λογω ηλικιας, εμπειριασ (μικρης εως απειροελαχιστης), καβλας κτλ κτλ
από την άλλη θα ηταν παραλογο να το καταλαβαινε σαν να ηταν 50 χρονων, θαταν αφυσικο
απλα το πιο πιθανο με τον συγκεκριμενο τροπο αντιμετωπισης είναι το απογεθμα που θα πινει καφε με τους φιλουσ του να λεει " ασε και μπηκα σε ένα φορουμ το πρωι και ηταν ένα ματσο γεροι μεσα και μου σπασαν τα παπαρια οι ξενέρωτοι, φορουμ και μαλακιεσ καλυτερα να ρωτησω τον φιλο μου τον τακη που είναι και τοπρωτο τιμονι και το στηνει και ορθιο το χτ"
και φυσικα φανταζεσαι τι θα του πει ο φιλος του ο τακης.βαλε πρωτη κολλα το γκαζι τερμα και όλα θα γινουν η κατι σχετικο
οποτε τι καταφέραμε?τιποτα. απλα θα εχουμε το κεφαλι μας ησυχο ότι εμεισ μια φορα τα ειπαμε από κει και περα ας κοψει το λαιμο του
σορρυ αλλα στο δικο μου κεφαλι δεν λειτουργει ετσι μαλλον και για αυτό δεν μπαινω στην διαδικασια να δινω ιντερνετικες συμβουλεσ γιατι κατά κυριο λογω πανε στραφι

hornet
14/07/2017, 13:18

Φίλε οδηγέ.. που έλεγε και κάποτε ένα σποτάκι!

Κάποιοι αναμάρτητοι πρώτοι τον λίθο βαλέτω διότι πολλοί, ιδιαιτέρως εμείς οι δεινόσαυροι μάθαμε να οδηγάμε χωρίς δίπλωμα, ΟΜΩΣ αυτό δεν σημαίνει επ ουδενί οτι πρέπει να το κάνεις και εσύ, άλλες εποχές άλλα χρόνια. Τώρα πλέον όπως και τότε, επιβάλλεται να βγάλεις το δίπλωμα σου άμεσα, νομίζω πως είσαι αρκετά έξυπνος για να καταλάβεις τους λόγους που πολύς κόσμος και εδώ μέσα σε "πιέζει¨να κάνεις το σωστό.

Το να μπεις πρώτον εδώ μέσα και να ζητάς οδηγίες για το πως θα πας καλύτερα την μηχανή σου χωρίς δίπλωμα το θεωρώ άτοπο, κατά δεύτερον μηχανή θα μάθεις να οδηγάς μόνος σου , όσα και να πούμε εδώ μέσα δεν θα βοηθήσουν καλύτερα την αίσθηση ισορροπίας και συντονισμού που χρειάζεται μια μοτοσυκλέτα.

Εγώ σου προτείνω πήγαινε σε καμιά αλάνα με φίλο σου που έχει δίπλωμα κατάλληλο για την μοτοσυκλέτα σου και πειραματίσου λίγο μέχρι να εξοικειωθείς εξομοιώνοντας όσο μπορείς τις συνθήκες που αναφέρεις. Τέλος εαν το ύψος σου δεν επιτρέπει να πατάς καλά στο έδαφος και αυτό σε κάνει να νιώθεις ανασφαλής , υπάρχει και το σκάψιμο της σέλας, εάν επαρκεί φυσικά.

harris_x
14/07/2017, 13:18
Νικό, βγάλε δίπλωμα και τα ξαναλέμε.

:wave2: