View Full Version : Εφυγε ο πύρος απο τη μπροστινή δαγκανα στο Vstrom μου!
vstrom_angel
17/07/2017, 13:58
Γεια σας,
γράφω εδώ για να ζητήσω τη βοηθεια σας και τη γνώμη σας:
Μετά από ένα θορυβο που έκανε λιγες μέρες η μηχανή (σαν χτυπημα στο μπροστινο τροχο),
σε μια λακούβα (μικρη) ακουω ενα δυνατο θορυβο, και κατι να πεφτει στο δρόμο, ενω
δεν εχω μπροστα φρενο! Σταματώ και βλεπω να κρεμεται το ενα τακακι απο τη μια μπροστινη δαγκανα!
Πηγα στο μηχανικο και μου ειπε οτι εφυγε ο πύρος που κραταει τα τακακια. Ωστοσο αυτος έχει
ασφαλεια και δε φευγει ποτε κανονικα! Εχει κανεις άποψη επι αυτου?
Μπορει να εφυγε καπως μονος του, ή θα πρεπει να το "πειραξε" καποιος το μηχανακι μου?
Υ.Γ. Τα τακακια εχουν αλλαχτει πριν περισσοτερο απο ενα χρονο, και τα αλλαζω σε ανθρωπο που πιστευω
κανει σωστη δουλεια!
amyroukai
17/07/2017, 14:08
Οι ασφάλειες πρέπει να αλλάζονται, κανονικά. Κανείς μας (ΟΚ, κανείς που να ξέρω) δεν βάζει καινούριες σε κάθε αλλαγή. Ή ίσως, κανείς δεν βάζει καινούριες "σχεδόν ποτέ". Αν, λέμε τώρα, την έβγαλε, καθάρισε και επανατοποθέτησε πλημμελώς, αν δεν την έσφιξε λίγο "στραβώνοντας" με μιά πένσα το καμπυλωτό άκρο που ασφαλίζει στο πιράκι και όντας χαλαρή έφυγε, αν την έβαλε αλλά δεν την έσπρωξε αρκετά ώστε να κουμπώσει σωστά, αν ξέχασε να την βάλει (μερικά πιράκια έχουν ακόμα ένα ελατήριο στο άκρο και θέλουν πόντα και χτύπημα για να βγουν) τότε...
σε κάθε περίπτωση τυχερός είσαι και ρίχνε μιά ματιά και εσύ που και που στο μηχανάκι, δεν είναι κακό.
.....καποιος πειραξε το μηχανακι σου
Γεια σας,
γράφω εδώ για να ζητήσω τη βοηθεια σας και τη γνώμη σας:
Μετά από ένα θορυβο που έκανε λιγες μέρες η μηχανή (σαν χτυπημα στο μπροστινο τροχο),
σε μια λακούβα (μικρη) ακουω ενα δυνατο θορυβο, και κατι να πεφτει στο δρόμο, ενω
δεν εχω μπροστα φρενο! Σταματώ και βλεπω να κρεμεται το ενα τακακι απο τη μια μπροστινη δαγκανα!
Πηγα στο μηχανικο και μου ειπε οτι εφυγε ο πύρος που κραταει τα τακακια. Ωστοσο αυτος έχει
ασφαλεια και δε φευγει ποτε κανονικα! Εχει κανεις άποψη επι αυτου?
Μπορει να εφυγε καπως μονος του, ή θα πρεπει να το "πειραξε" καποιος το μηχανακι μου?
Υ.Γ. Τα τακακια εχουν αλλαχτει πριν περισσοτερο απο ενα χρονο, και τα αλλαζω σε ανθρωπο που πιστευω
κανει σωστη δουλεια!
Προφανώς ή δεν είχε μπεί καθόλου η ασφάλεια (συμβαινει καμμια΄φορά και στις καλύτερες οικογένειες...) ή είχε ψιλομπεί όπως-όπως χωρίς να ασφαλίσει πραγματικά...
Άμα πάμε στην λογική ότι κάποιος την έβγαλε επί τούτου, τότε καλά θα κάνεις να αρχίσεις να κυκλοφορείς με προστασία-μπράβους... :lol:
amyroukai
17/07/2017, 14:28
.....καποιος πειραξε το μηχανακι σου
Άμα πάμε στην λογική ότι χώρισες πρόσφατα/έχεις ζηλιάρα γκόμενα, τότε καλά θα κάνεις να αρχίσεις να κυκλοφορείς με προστασία-μπράβους... :lol:
φιξτ :D
vstrom_angel
17/07/2017, 14:39
Γενικά νομίζω αυτός που το αλλαζω, βαζει καθε φορα κανουργια ασφαλεια, σαν ενα διπλο μεταλο που το λυγιζει και προς τις δυο πλευρες... Τωρα αν δε το ειχε βαλει, πιστευω δε θα εφευγε 2 χρονια μετα, αλλα νωρίτερα...
Επισης το να "ελεγχω" το μηχανακι δεν ειναι και τοσο εφικτο! Ποιος π.χ. θα εριχνε μια ματια στις ασφαλειες απο τον πυρο?! Και καθε ποτε αλλωστε, καθε 1-2 μέρες?
(Οσο για το πιθανο "πειραγμα", μπορει και να εχω καποιον στο μυαλο μου...)
amyroukai
17/07/2017, 14:48
δεν μου αρέσει ιδιαίτερα αυτό το "μέταλλο που το λυγίζει αυτός και από τις δύο πλευρές" γιατί οι ασφάλειες είναι φιξ σχήμα σαν ένα πεζό ωμέγα με μιά παύλα από επάνω και απλά τις σπρώχνεις με μιά πένσα για να μπουν. Αν βάζει "αυτοσχέδιες" από σύρμα... δεν θα σου πω καλύτερα ή χειρότερα απλά δεν είναι οι εργοστασιακές έτσι (όσες έχω δει ως σήμερα).
Nostradamus
17/07/2017, 15:02
κοιτα λογικα παντα υπαρχει η εξαιρεση που επιβεβαιωνει τον κανονα..
Στην συγκεκριμενη περιπτωση εσυ να εισαι η εξαιρεση, σε κατι που λογικα "δεν συμβαινει". Σε γενικες γραμμες συμφωνω με τον μοδερατορα απο πανω.. δεν γνωριζω να υπαρχει "ασφαλεια" που την λυγιζει εκεινη την ωρα ο μαστορας.. Οπως επισης θεωρω οτι το να ριχνεις και εσυ "μια ματια" στο μηχανακι σου δεν περιλαμβανει τετοιες λεπτομερειες.
Παντως τυχερος εισαι μεσα στην ατυχια σου.. θα μπορουσε να ειχε παρει αλλη τροπη το πραγμα αν γινοταν υπο αλλες συνθηκες...
Υ.Γ. τι τελικη εχει το μηχανακι σου??? :lol::lol::lol:
vstrom_angel
17/07/2017, 15:06
To μηχανακι τωρα νομιζω πως παει 180. (Στην αρχη, και πριν βαλω μεγαλη ζελατινα και βαλιτσα το θυμαμαι να πηγαινει 200.) Παντως αυτο εγινε (ευτυχως) σε μια βολτα σε φιλικο σπιτι κοντα στο σπιτι μου, και με ταχυτητα 20-30χμ !
(Υ.Γ. Η ασφαλεια που βαζει, ειναι σαν μια ευθεια τσιμπηδα μαλλιων που οπως τη βαζει, ανοιγει τα δυο ποδαρακια της...)
Coyote.V
17/07/2017, 15:13
Κοπίλια λέγεται, να φύγει από μόνη της λίγο δύσκολο.
amyroukai
17/07/2017, 15:20
οπως τη βαζει, ανοιγει τα δυο ποδαρακια της...
Πρόστυχες περιγραφές... :lol:
Nostradamus
17/07/2017, 15:22
με προλαβες σατανα!! :bawl::bawl:
telegonos
17/07/2017, 15:24
Πείρος.
Πυρά με Υ είναι η φωτιά.
Μην ξεχνάς πώς μιλάμε γιά Vstrom........
Τι ασφάλεια έχει εκεί; Κοπιλια, Ω που περιέγραψε ο αμυρου ή ρυπου R.
Η κοπιλια πρέπει να αλλάζεται. Ίσως ξέχασε να βάλει και ναι δεν μπορείς να ξέρεις πότε θα φύγει ο πιρος χωρις αυτή. Οι άλλες δύο δεν φεύγουν αλλά μπορεί να στην τσίμπησε κανένας γιατί σε μικρό μέγεθος δεν βρίσκεις εύκολα. Εκτός και αν πάλι ξέχασε να την βάλει κάποιος.
Πείρος.
Πυρά με Υ είναι η φωτιά.
Πειρος ή πιρος;
Πειρος ή πιρος;
Πείρος και προέρχεται από εδώ https://el.wiktionary.org/wiki/%CF%80%CE%B5%CE%AF%CF%81%CE%BF%CF%82
Πείρος και προέρχεται από εδώ https://el.wiktionary.org/wiki/%CF%80%CE%B5%CE%AF%CF%81%CE%BF%CF%82
Και όμως είναι πίρος. Λανθασμένα συνδέθηκε με το πείρω και γι' αυτό έχει κυριαρχήσει να γράφεται πείρος. Η λέξη όμως είναι αντιδάνειο και είναι σωστότερο να γράφεται με την πιο απλή μορφή της.
https://el.wiktionary.org/wiki/%CF%80%CE%AF%CF%81%CE%BF%CF%82
http://www.greek-language.gr/greekLang/modern_greek/tools/lexica/search.html?lq=%CF%80%CE%AF%CF%81%CE%BF%CF%82&dq=
amyroukai
17/07/2017, 17:44
Αυτό το πείρος, άλλη γραφή του πίρος με τσάκισε.
Εδιτ
Σουπιάς αυτό που απαντάς σοβαρά πριν αστειευτω λίγο πΧια....
κοιτα λογικα παντα υπαρχει η εξαιρεση που επιβεβαιωνει τον κανονα..
Στην συγκεκριμενη περιπτωση εσυ να εισαι η εξαιρεση, σε κατι που λογικα "δεν συμβαινει". Σε γενικες γραμμες συμφωνω με τον μοδερατορα απο πανω.. δεν γνωριζω να υπαρχει "ασφαλεια" που την λυγιζει εκεινη την ωρα ο μαστορας.. Οπως επισης θεωρω οτι το να ριχνεις και εσυ "μια ματια" στο μηχανακι σου δεν περιλαμβανει τετοιες λεπτομερειες.
Παντως τυχερος εισαι μεσα στην ατυχια σου.. θα μπορουσε να ειχε παρει αλλη τροπη το πραγμα αν γινοταν υπο αλλες συνθηκες...
Υ.Γ. τι τελικη εχει το μηχανακι σου??? :lol::lol::lol:
Το παλικάρι εννοεί ασφάλειες σαν αυτές που βάζουμε στον άξονα του πίσω τροχού. Αυτές που χρειάζονται και ειδικό παξιμάδι με εγκοπές για να ασφαλίσουν και ναι αυτές τις περνάς στην τρύπα και λυγίζεις τα άκρα τους. Βέβαια δεν νομίζω να έχει τέτοια ασφάλεια ο πίρος στην δαγκάνα του Στρομ
Πειρος ή πιρος;
ΠΥΡΡΟΣ............
Δήμας........
Επιστρέφουμε στις ασφάλειες! ;):)
δεν μου αρέσει ιδιαίτερα αυτό το "μέταλλο που το λυγίζει αυτός και από τις δύο πλευρές" γιατί οι ασφάλειες είναι φιξ σχήμα σαν ένα πεζό ωμέγα με μιά παύλα από επάνω και απλά τις σπρώχνεις με μιά πένσα για να μπουν. Αν βάζει "αυτοσχέδιες" από σύρμα... δεν θα σου πω καλύτερα ή χειρότερα απλά δεν είναι οι εργοστασιακές έτσι (όσες έχω δει ως σήμερα).
Υπάρχουν κι αυτά
386561
Και αυτά που είναι σαν R
Δεν ξέρω τι έχει το v strom αλλά από τις περιγραφές μάλλον είναι αυτό της φωτογραφίας
Υπάρχουν κι αυτά
386561
Και αυτά που είναι σαν R
Δεν ξέρω τι έχει το v strom αλλά από τις περιγραφές μάλλον είναι αυτό της φωτογραφίας
αυτό ακριβώς εννοούσα και νομίζω λέγονται κοπίλιες ή κάπως έτσι
sapila racing
17/07/2017, 18:40
Αποκλείεται να έχει κοπίλιες.
edit: Δίκιο είχα , ασφάλειες έχει.
https://www.cmsnl.com/search.php?model_id=15921&partblk_block=BLCK0024
Tωρα για να φύγει πολύ περίεργο, υποθέτω οτι με τα βγάλε βάλε είχε χαλαρώσει αρκετά.
amyroukai
17/07/2017, 18:42
Η την έχασαν η "θα σου βάλω εγώ ένα καλύτερο ανταλλακτικό που ξέρω"
Tωρα για να φύγει πολύ περίεργο, υποθέτω οτι με τα βγάλε βάλε είχε χαλαρώσει αρκετά.
Συνήθως τέτοιες έχουν τα δισκόφρενα! Και σε γενικές γραμμές είναι λίγο δύσκολο να φύγει αυτή η ασφάλεια. Μερικές, όπως στο δικό μου, το κεφάλι το έχουν λυγισμένο 90 μοίρες, ώστε να μην υπάρχει και φόβος να πιαστούν κάπου και να φύγουν. Δεν αποκλείεται να ξέχασαν να την βάλουν ή να έλλειπε σε κάποιον!
andreaspetr
18/07/2017, 00:34
μπορει στο στραβωμα-ξεστραβωμα(αν δεν εβαλε καινουργιες) να ηταν ετοιμη να κοπει και καποια στιγμη να σε χαιρετησε.
amyroukai
18/07/2017, 07:47
Daz αυτό που λες να "έλειπε σε κάποιον" είναι τρομακτικό. Όποιος και να έκλεψε κάτι τέτοιο δεν μπορεί να μην ήξερε σε τι κίνδυνο μπαίνει ο δότης. Θέλω να μην το σκέφτομαι, δηλαδή για ένα τίποτα, βάζεις τον άλλον σε θανάσιμο κίνδυνο; Η ζωή αξία μηδέν; δεν
έχεις δίκιο. Δε μπορώ να φανταστώ ποιος θα έκανε κάτι τέτοιο.
https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=153258&p=2888767&viewfull=1#post2888767
Κάτι τις έχει πιάσει τις μοδίστρες...
vstrom_angel
18/07/2017, 11:12
Κοπίλια εχει. Και ειχε αλλαχτει περιπου πριν 1-2 χρονια μαζι με τα τακακια. Η οποια απο οσο εχω δει ειναι
πολύ δυσκολο να βγει. Πρεπει να την ξαναϊσιώσεις (ή να την τραβήξεις με πένσα πχ), αλλιως δε παιζει να βγει...
sapila racing
18/07/2017, 11:18
Κοπίλια εχει. Και ειχε αλλαχτει περιπου πριν 1-2 χρονια μαζι με τα τακακια. Η οποια απο οσο εχω δει ειναι
πολύ δυσκολο να βγει. Πρεπει να την ξαναϊσιώσεις (ή να την τραβήξεις με πένσα πχ), αλλιως δε παιζει να βγει...
Aυτό που βλέπω στα Parts του εμπρός φρένου του Vstrom 650 δεν ειναι κοπίλια, ασφάλεια είναι.
https://www.cmsnl.com/suzuki-dl650-vstrom-2007-k7-usa-e03_model15921/clip-pad-pin_6914245000/#.WW3RxITyjDc
Coyote.V
18/07/2017, 14:19
Αυτό που δείχνει ο cityfly λέγεται κοπίλια και αυτό που δείχνει ο sapila λέγεται φουρκέτα και όλα είναι ασφάλειες. Δεν είναι μόνο αυτά έχει κι' άλλα... πχ τανιζόμενα πειράκια ασφάλειες ροδέλα... κλπ
vstrom_angel
28/07/2017, 19:09
Κανονικά έχει ασφάλεια, αλλά από κάποια στιγμή και μετά, μου έβαζε καινούργια κοπίλια. Η οποία όπως τη βλέπω, δε παίζει να μπορεί να "την κάνει" μόνη της...
Με τα λίγα που ξέρω, τη θεωρώ εντελώς ασφαλή επιλογή γι αυτό το σκοπό!
Coyote.V
28/07/2017, 20:33
Οι φουρκέτες ξαναμπαίνουν αλλά με τον καιρό οξειδώνονται σαπίζουν και υπάρχει περίπτωση να κοπούν άρα κάθε τρεις - τέσσερις αλλαγές τις αλλάζεις , οι κοπίλιες που στραβώνουν τα ποδαράκια υποχρεωτικά μπαίνουν καινούργιες γιατί από το λύγισμα και την επαναφορά κόβονται.
Shinji Ikari
29/07/2017, 07:30
τα αλλαζω σε ανθρωπο που πιστευω
κανει σωστη δουλεια!
Εκει ηταν το λαθος σου.
Αυτες οι ασφαλειες στην φωτο του daz και γενικα ειναι ατσαλινες.