View Full Version : Καλοκαιρινές μπότες ή μποτάκια
xaotikos
24/07/2017, 23:01
Ψάχνω να πάρω καλοκαιρινές μπότες αεριζόμενες και ιδανικά αδιάβροχες ή υδατοαποθητικες. Ακόμα και μποτάκια αρκεί να έχουν μια σχετική προστασία αστράγαλο κλπ
Η χρήση είναι για καλοκαιρινά ταξίδια ώστε να μπορείς να περπατήσεις άνετα. Για πιο κρύα/πίστα κλπ έχω μπότες. Budget max 180€
Είδα ενδεικτικά TCX airtex goretex και alpinestars air plus gore Tex αλλά σαν παλιά μοντέλα δεν βρίσκω νούμερα ή τα χτυπάνε αρκετά.
Για πείτε...
SHOOTER045
25/07/2017, 07:17
Κοίτα και για diadora.
Τις έχω εδώ και 3 χρόνια, δεν θυμάμαι μοντέλο όμως
386970
386971
Έχουν μια ελαφριά προστασία στην κνήμη, και λίγο ποιο ενισχυμένη στον αστράγαλο.
Στο περπάτημα είναι σχετικα άνετες ( όχι σαν παπούτσι, αλλά ουτε σαν καθαρη touring μπότα)
Φορώντας και οδηγώντας καταλαβαίνεις και νιώθεις έντονα τον αέρα που περνάει στο πόδι.
Τόσο μπροστά, όσο και πίσω.
Να ξέρεις όμως οτι στην βροχή η πρωτη ψιχαλα ( αν πεσει πανω στο διαπνεων κομμάτι) παει απευθείας στο πόδι
Τα tcx τα εχω. Μποτακι μικρο φτανει μεχρι τον αστράγαλο. Τα παιρνω συστηματικα. Τα φοραω καθημερινα. Περπατημα κανεις ανετοτατα. Αλλα εχουν ενα ελάττωμα. Στον τριτο χρονο αρχιζουν τα νουμερα. Δλδ βαζουν νερο και μετα μυριζει το goretex.
Ψάχνω να πάρω καλοκαιρινές μπότες αεριζόμενες και ιδανικά αδιάβροχες ή υδατοαποθητικες. Ακόμα και μποτάκια αρκεί να έχουν μια σχετική προστασία αστράγαλο κλπ
Η χρήση είναι για καλοκαιρινά ταξίδια ώστε να μπορείς να περπατήσεις άνετα. Για πιο κρύα/πίστα κλπ έχω μπότες. Budget max 180€
Είδα ενδεικτικά TCX airtex goretex και alpinestars air plus gore Tex αλλά σαν παλιά μοντέλα δεν βρίσκω νούμερα ή τα χτυπάνε αρκετά.
Για πείτε...
Χχμμ … δύσκολος συνδυασμός το αεριζόμενο-δροσερό για ζεστη Ελλάδας, ΚΑΙ αδιάβροχο ΚΑΙ καλή προστασία..
Τα είχα ψάξει πέρσι και, αν ήταν κάτι που πραγματικά δεν σου έκανε το πόδι φούρνο , έπασχε από προστασίες.
Η alpinestars ειχε στην γκάμα της αρκετές αεριζόμενες μπότες και μποτάκια.
Τα μποτάκια νομιζω τα ελεγε faster .
Και η tcx είχε κάποια συμπαθητικά όπως και η forma . όμορφα για καθημερινά , αλλά τίποτα ιδιαίτερο σε προστασία.
Όπως καταλαβαίνεις , κι εγώ τα ψάχνω..:lol:
edit :
βρηκα αυτες που μου ειχαν αρεσει οπτικα , αλλα δεν τις βρηκα ελλαδα να τις δοκιμασω.
παντως, απο προστασια δεν πρεπει κι αυτες να λενε πολλα και σιγουρα δεν ειναι αδιαβροχες.
stylMartin Atom
386972
xaotikos
25/07/2017, 10:27
Θα μπορούσα να κάνω συμβιβασμό στο όχι πλήρως αδιάβροχα αλλα να μην ρουφάνε με την μια νερό (για να μην χρειαζεται να εχω παντα γκέτες μαζί) ή στο όχι τόσο δροσερά αλλα σίγουρα πιο δροσερά απο την αδιάβροχη μποτα που εχω.
Η γυναίκα μου πχ δανείστηκε τις BMW airflow (1,2,3 δεν ξερω) και ήταν άνετες δροσερές και δεν πήραν βροχή στα βουνά της Ιταλίας..
Θα μπορούσα να κάνω συμβιβασμό στο όχι πλήρως αδιάβροχα αλλα να μην ρουφάνε με την μια νερό (για να μην χρειαζεται να εχω παντα γκέτες μαζί) ή στο όχι τόσο δροσερά αλλα σίγουρα πιο δροσερά απο την αδιάβροχη μποτα που εχω.
Η γυναίκα μου πχ δανείστηκε τις BMW airflow (1,2,3 δεν ξερω) και ήταν άνετες δροσερές και δεν πήραν βροχή στα βουνά της Ιταλίας..
Οποτε , μάλλον ψάχνεις κάτι σε τουριστική μπότα πιο πολύ , πάρα καθημερινό για μέσα στην πολη-δουλεια.
οι tcx airtech που είδες , πρέπει να είναι κορυφαίες , αλλά και ακριβές.
Είναι λογικό , γιατί τα υλικά που συνδυάζουν καλή αναπνοή , αδιαβροχοποίηση και προστασία είναι ακριβά.
Μια πιο οικονομική πρόταση πρέπει να είναι οι alpinestars roam air.
Και η sidi έχει ένα μοντέλο air
δεν ξερω τι απ ολα αυτα θα βρεις στην αθηνα να δοκιμασεις.
Καλοκαιρινα ΚΑΙ αεριζομενα ΚΑΙ αδιαβροχα δεν θα βρειτε.
Τα καλοκαιρινα σε βροχη θα παρουνε νερο.
Τα tcx τα εχω. Μποτακι μικρο φτανει μεχρι τον αστράγαλο. Τα παιρνω συστηματικα. Τα φοραω καθημερινα. Περπατημα κανεις ανετοτατα. Αλλα εχουν ενα ελάττωμα. Στον τριτο χρονο αρχιζουν τα νουμερα. Δλδ βαζουν νερο και μετα μυριζει το goretex.
Παθών με raintex ή πως τι λεν. Εφημεριδούλα να ρουφήξει όσο μπορεί, και κάνα σπρέι αποσμητικό και είναι κομπλέ οι μπότες.
Αμα βαζουν νερο ειναι αχρηστες πλεον. Τις φοραω για σιγουρες στεγνες μερες και στην υποψία βροχης βαζω τις καλες. Αλλα βαρεθηκα αυτο το καθε τρια χρονια και κοιταω για κατι αλλο.
AristidisZ
25/07/2017, 16:07
Aν ρε συ Γιάννη το "καθημερινά" σημαίνει ότι τα φοράς έξι μήνες νυχθημερόν, δεν είναι και άσχημα να σου βγάζουν μια τριετία...
Αν αφαιρέσεις 2 μηνες σε βροχες 10 μηνες τα φοραω. Μεχρι και σε εξοδους τα βαζω επειδή δεν ντυνομαι επισημα. Αλλα εχω δει/ακουσει αλλους να μιλανε για περισσοτερα χρονια παλι με καθημερινη χρηση. Οπότε γιατί όχι κάτι αλλο;
xaotikos
27/07/2017, 20:02
Τελικά μάλλον θα πάω για τις κοντές μπότες dainese nighthawk d1 οι οποίες δεν είναι καλοκαιρινές αλλά έχουν άνετο καλούπι, είναι goretex και έχουν και κάποιες τρυπούλες για να αναπνέουν. Τις φόρεσα για κάμποσα ώρα και μου φάνηκαν πιο άνετες από μποτάκια.
Αυτές: https://www.revzilla.com/motorcycle/dainese-nighthawk-d1-gore-tex-boots
Υ.Γ Για μια φορά ακόμα (έψαχνα και πέρυσι) η βόλτα στην αγορά δικαιολόγησε το γιατί ψωνίζουμε από έξω. Ελάχιστα νούμερα και ποικιλία στους ΕΙΔΑΓΩΓΕΙΣ και κλασική κοροϊδια, παλιά μοντέλα, φρέσκιες-ακριβές τιμές...
lleonidas
28/07/2017, 11:10
Τελικά μάλλον θα πάω για τις κοντές μπότες dainese nighthawk d1 οι οποίες δεν είναι καλοκαιρινές αλλά έχουν άνετο καλούπι, είναι goretex και έχουν και κάποιες τρυπούλες για να αναπνέουν. Τις φόρεσα για κάμποσα ώρα και μου φάνηκαν πιο άνετες από μποτάκια.
Αυτές: https://www.revzilla.com/motorcycle/dainese-nighthawk-d1-gore-tex-boots
Υ.Γ Για μια φορά ακόμα (έψαχνα και πέρυσι) η βόλτα στην αγορά δικαιολόγησε το γιατί ψωνίζουμε από έξω. Ελάχιστα νούμερα και ποικιλία στους ΕΙΔΑΓΩΓΕΙΣ και κλασική κοροϊδια, παλιά μοντέλα, φρέσκιες-ακριβές τιμές...
Στην ίδια φάση μαζί σου ήμουν πέρυσι και πρόπερσι και τελικά κατέληξα ότι τα περισσότερα καλοκαιρινά μοτο-υποδήματα δε με καλύπτουν ούτε στο 50% ως προς τις προστασίες.Και να σκεφτείς ότι δεν είχα ως προαπαιτούμενο την αδιαβροχοποίηση!Κατέληξα λοιπόν και εγώ σε μποτάκια που δεν είναι καλοκαιρινά με το όποιο τίμημα στο κομμάτι της ζέστης...άλλωστε Ιούλιο-Αύγουστο κινούμαι κυρίως με το αυτοκίνητο οπότε δε με πολυνοιάζει!
Συμφωνώ και για όσα αναφέρετε για τα ελληνικά καταστήματα...δυστυχώς η ποικιλία που προσφέρουν είναι πενιχρή μπροστά σε όσα μπορεί κάποιος να βρει σε stores του εξωτερικού.Για παράδειγμα τα Stylmartin που ανέφερε ο ggs, θέλω και εγώ να τα δοκιμάσω αλλά που να τα βρω...βρήκα 1-2 μοντέλα σε ένα κατάστημα στη Μιχαλακοπούλου αλλά χωρίς νούμερα και φυσικά όχι το μοντέλο που έψαχνα.
Καλοκαιρινα ΚΑΙ αεριζομενα ΚΑΙ αδιαβροχα δεν θα βρειτε.
Τα καλοκαιρινα σε βροχη θα παρουνε νερο.
Αυτό.
xaotikos
28/07/2017, 11:51
Υπάρχουν αεριζόμενες μπότες που ειναι αδιαβροχες πχ tcx air tech, alpinestars air plus κλπ οι οποιες και panels για ροη αέρα εχουν και goretex για αδιαβροχοποιηση. Το θέμα είναι οτι ξεφεύγουν οι τιμές τους για την ελληνική τσέπη και για να τις αποσβέσεις θα πρεπει να εισαι φουλ ταξίδια σε ζεστά μέρη κατακαλόκαιρο.
Σε μποτάκια μάλλον δεν εχει τόσο νοημα αφού ετσι κι αλλιώς κανεις υποχωρήσεις..
pipe_smoker
28/07/2017, 12:21
Sidi ποιός έχει στην Αθήνα?
Sidi ποιός έχει στην Αθήνα?
Τζωρτζοπουλος
lleonidas
28/07/2017, 12:24
Και στο stelpet αλλά μην περιμένεις να βρεις μεγάλη ποικιλία σε μοντέλα και νούμερα
pipe_smoker
28/07/2017, 13:22
Τζωρτζοπουλος
Και στο stelpet αλλά μην περιμένεις να βρεις μεγάλη ποικιλία σε μοντέλα και νούμερα
Τους είχα δει και τους δύο αλλά ισχύει αυτό που λέει ο Λεωνίδας για την ποικιλία, οπότε έλεγα μπας και φέρνει και κανάς άλλος.
lleonidas
28/07/2017, 14:21
Έφερνε κάποτε και το motoexpert αλλά δεν ξέρω αν φέρνει ακόμα.
Η άλλη λύση,αν δε βρεις άκρη με αττικό κατάστημα και αν δε θέλεις να ψωνίσεις από Ευρώπη,είναι να μιλήσεις με αυτούς (http://www.gasmoto.gr/categories/4671/antrikes-mpotes-sidi) μήπως σε κατατοπίσουν με τα νούμερα και παραγγείλεις από εκεί.
pipe_smoker
28/07/2017, 14:28
Έφερνε κάποτε και το motoexpert αλλά δεν ξέρω αν φέρνει ακόμα.
Η άλλη λύση,αν δε βρεις άκρη με αττικό κατάστημα και αν δε θέλεις να ψωνίσεις από Ευρώπη,είναι να μιλήσεις με αυτούς (http://www.gasmoto.gr/categories/4671/antrikes-mpotes-sidi) μήπως σε κατατοπίσουν με τα νούμερα και παραγγείλεις από εκεί.
Κατα πως φαίνεται το πιο συμφέρον είναι να καταλήξεις σε 2-3 ζευγάρια, να τα παραγγείλεις απ'έξω ένα-ένα, να κάνεις το σπίτι σου δοκιμαστήριο και να τα ξαναστέλνεις πίσω μέχρι να βρεις αυτό που θες.
Το "30 days return no questions asked" να είναι καλά.
Απλά υπάρχει η ταλαιπωρία με τα μεταφορικά και την αναμονή.
Τέσπα, μην το συνεχίσουμε γιατί βγήκα off topic και λερώνω και το θρεντ του φίλου :beer:
xaotikos
28/07/2017, 23:55
Ψωνίστηκα σημερα οποτε λερώστε ελεύθερα :)
Review μετά τις εκδρομουλες..
pipe_smoker
29/07/2017, 08:45
Ψωνίστηκα σημερα οποτε λερώστε ελεύθερα :)
Review μετά τις εκδρομουλες..
Με'γειες :beer:
Έχει κανείς γνώμη για τα Dainese Energyca Air;
Έχω βρει την παρακάτω προσφορά στα 99€ με τα μεταφορικά και υπάρχει στο νούμερό μου. Βλέπω CE 2 σε προστασία και γενικά φαίνονται ωραία.
https://www.motocard.com/en/boots/dainese-energyca_air_black_anthracite_604.aspx
Έχω βρει την παρακάτω προσφορά στα 99€ με τα μεταφορικά και υπάρχει στο νούμερό μου. Βλέπω CE 2 σε προστασία και γενικά φαίνονται ωραία.
https://www.motocard.com/en/boots/dainese-energyca_air_black_anthracite_604.aspx
Σε αυτή την τιμή χτύπα τα αλύπητα. Έχω τα ίδια σε μαύρο και πορτοκαλί ρίγα. Λοιπόν, σε αισθητικό επίπεδο εγώ είμαι μαθημένος, ό,τι παπούτσι κι αν φορώ, να έχει και μια στρογγυλάδα μπροστά, όπως οι αρβύλες, ξέρω γω ή τα αθλητικά. Το παπούτσι αυτό κάνει ελαφρά μύτη μπροστά και είναι το μόνο πράγμα που με ξενερώνει. Αλλά βεβαίως γούστα είναι αυτά οπότε κάποιος άλλος μπορεί να μην έχει θέμα.
Στο θέμα της προστασίας τώρα, δάχτυλα και φτέρνα απόλυτη ασφάλεια, λιγότερη θεωρώ στον αστράγαλο όπου τα μαξιλαράκια είναι σκληρά άλλα όχι πολύ σκληρά. Στο θέμα του εξαερισμού, καταλαβαίνεις τη δροσιά αλλά όχι απόλυτα. Μπαίνει αέρας μέσα, το νιώθει το πόδι σου αλλά δεν κάνεις και μπάνιο δροσιάς.
8/10 από μένα (για την μύτη που κάνει μπροστά) και προτείνω να τα αγοράσεις επειδή είμαι σίγουρος πως αυτή η τιμή είναι εντελώς προσωρινή.
Σε αυτή την τιμή χτύπα τα αλύπητα. Έχω τα ίδια σε μαύρο και πορτοκαλί ρίγα. Λοιπόν, σε αισθητικό επίπεδο εγώ είμαι μαθημένος, ό,τι παπούτσι κι αν φορώ, να έχει και μια στρογγυλάδα μπροστά, όπως οι αρβύλες, ξέρω γω ή τα αθλητικά. Το παπούτσι αυτό κάνει ελαφρά μύτη μπροστά και είναι το μόνο πράγμα που με ξενερώνει. Αλλά βεβαίως γούστα είναι αυτά οπότε κάποιος άλλος μπορεί να μην έχει θέμα.
Στο θέμα της προστασίας τώρα, δάχτυλα και φτέρνα απόλυτη ασφάλεια, λιγότερη θεωρώ στον αστράγαλο όπου τα μαξιλαράκια είναι σκληρά άλλα όχι πολύ σκληρά. Στο θέμα του εξαερισμού, καταλαβαίνεις τη δροσιά αλλά όχι απόλυτα. Μπαίνει αέρας μέσα, το νιώθει το πόδι σου αλλά δεν κάνεις και μπάνιο δροσιάς.
8/10 από μένα (για την μύτη που κάνει μπροστά) και προτείνω να τα αγοράσεις επειδή είμαι σίγουρος πως αυτή η τιμή είναι εντελώς προσωρινή.
Ευχαριστώ για την απάντηση. Όντως η τιμή είναι πολύ καλή και σκοπεύω να στείλω σήμερα κιόλας την παραγγελία. Η εμφάνιση δε με πολυνοιαζει. Μια ακόμα ερώτηση, τα πήρες στο νούμερο που φοράς και στα πολιτικά;
Ευχαριστώ για την απάντηση. Όντως η τιμή είναι πολύ καλή και σκοπεύω να στείλω σήμερα κιόλας την παραγγελία. Η εμφάνιση δε με πολυνοιαζει. Μια ακόμα ερώτηση, τα πήρες στο νούμερο που φοράς και στα πολιτικά;
Περιέργως, μου ταίριαξε απόλυτα ένα νούμερο μικρότερο.
Εξαιρετική ευκαιρία τελικά, χαίρομαι που το τόλμησα. Το μποτάκι είναι πολύ καλό. Από προστασία καμία σχέση με τα urban μοντέλα που είναι σαν αθλητικά, έχει νόημα να το φοράς. Καλός εξαερισμός, εμφάνιση που παραπέμπει σε παπούτσι ράλι. Αν κάποιος το σκέφτεται τα προτείνω άνετα κι εγώ. Η προσφορά απ όσο βλέπω τρέχει ακόμα.
Τα περιμενω την Πεμπτη, η προσφορα πραγματικα ηταν καταπληκτικη, χρησιμοποιησα και το κουπονι 10 ευρω που πολυ ευγενικα μοιραστηκες και νομιζω πως εκλεψα εκκλησία. Τα ειχα σταμπαρει απο περυσι, αλλα στα 150 δεν με εψηναν.
motojojo
12/09/2022, 19:18
Μολις τα εβγαλε και το λουις στα 99 ευρω και σκεφτομαι να τα χτυπήσω.
Ειχα παρει tcx για τετοια χρήση αλλά τελικά είναι χειμερινά και το πόδι παίρνει φωτιά το καλοκαίρι.
motojojo
14/09/2022, 19:38
Τελικά τα τσίμπησα κι εγω από μοτοκαρντ. Thanks gavros! :beer:
Θα αργήσουν λίγες μέρες παραπάνω αλλά δεν τα βιάζομαι, δεν πρόκειται να τα φορέσω στους επόμενους μήνες.
borgiriadis1
15/09/2022, 01:05
Επειδή σκέφτομαι κ εγώ να τα πάρω. Τλκ με τα νούμερα τι παίζει? Ένα μικρότερο ή αυτό που φοράω κανονικά?
Εμενα μου ταιριαξε αυτο που φοραω κανονικα. Ακολουθωντας τον οδηγο μεγεθων του motocard (που σε ρωταει να πεις το νουμερο σου σε συγκεκριμενες μαρκες παπουτσιων και μετα ρωταει αν εχεις φαρδυ η στενο πελμα κλπ) μου προτεινε να παρω ενα νουμερο μεγαλυτερο απο αυτο που φοραω, κατι το οποιο θα μου ηταν μεγαλο. Πολυ καλο παπουτσι, αρκετη προστασια για καλοκαιρινο και τη φερνει τη δροσια του. Λογω περιοδου που το πηρα, δεν εχει δοκιμαστει ακομα σε βαρβατες ζεστες.
Κι εγώ το κανονικό πήρα και αυτό θα έπαιρνα κι αν το αγόραζα από μαγαζί με δοκιμή τελικά. Προσωπικά ήμουν ανάμεσα στο να το πάρω ίδιο ή ένα συν και το σχόλιο του φίλου με έκανε να μην πάρω το μεγαλύτερο (που ήταν τελικά κι η σωστή κίνηση).
Δες μήπως αυτός (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=125185&page=5#post3140507) ο κωδικός ισχύει ακόμα.
motojojo
15/09/2022, 08:58
Εγώ παιδιά πήγα εκ του ασφαλούς. Πετάχτηκα στο λουις και τα δοκίμασα. 41-42 φοράω συνήθως, κατι TCX που τα πήρα 42 μου ειναι σχετικά μεγάλα.
Σε αυτά το 41 ενοιωθα το δαχτυλο να δυσανασχετεί λίγο οπότε πήγα χωρίς σκέψη στο 42 που μου ειναι ανετο χωρις να ειναι μεγάλο.
Καλημέρα, αγόρασα και εγώ τα Energyca από το Motocard πριν 1 μήνα στα 99 ευρώ. Εγώ πήρα το 46 στα τυφλά κατά κάποιον τρόπο, καθώς ό,τι παπούτσι ειχα δοκιμάσει σε Dainese μου έκανε το 46 που είναι και το νούμερο που φοράω στα καθημερινά παπούτσια. Έβαλα και την εγγύηση των 5 ευρώ με την οποία μπορείς να κάνεις αλλαγή/επιστροφή χρημάτων χωρίς ερωτήσεις. Όσον αφορά το ίδιο το παπούτσι θα συμφωνήσω με αυτά που είπαν στα προηγούμενα σχόλια οι συνφορουμίτες. Μου είναι άνετο και έχει ικανοποιητικά προστατευτικά για casual μοτοπαπούτσι. Όσον για τον εκπτωτικό κωδικό με πρόλαβε ο ptc, εννοείται ότι αν ισχύει ακόμα (εγώ δεν τον έχω χρησιμοποιήσει) τον χρησιμοποιείς ελεύθερα!
borgiriadis1
15/09/2022, 11:10
Εγώ σχεδόν σε όλα μου τα παπούτσια φοράω 43 (44 ανάλογα το καλούπι). Αλλά βάζοντας τα νούμερα ανάλογα το αθλητικό μου έβγαλε 42 νούμερο που δεν φοράω πουθενά. Μέτρησα και την πατούσα (με άλλη μέτρηση που δίνει) εκεί μου έβγαλε 41 (αυτό μάλλον έκανα λάθος μέτρηση).
Τώρα σκέφτομαι το εξής να το πάρω 43 στο νούμερο μου ή να πάω σε ένα μεγαλύτερο με τον κίνδυνο να είναι πολύ μεγάλο?
Ps: aris19 απο Motovard θα τα πάρω κι εγώ όποτε αν δεν έχεις πρόθεση να το χρησιμοποιήσεις θα το εκτιμούσα πολύ.
Οπως το ειδα εγω, σε μεγαλυτερο μην πηγαινεις. Ειναι ανετα τα νουμερα του. Εγω φοραω σε ολα τα πολιτικα 45 αλλα σε δυο περιπτωσεις σε εξοπλισμο μοτο το 45 με ζοριζε και ειχα παρει 46. Στα συγκεκριμενα μποτακια το 45 μου ειναι ανετο. Αν φορας 43, παρ΄το 43. Στη χειροτερη αν αγχωνεσαι τοσο πολυ μπορεις να κανεις την ασφαλεια που αναφερει κι ο Αρης πιο πανω και με ενα ταληρο να εχεις το κεφαλι σου ησυχο.
Ps: aris19 απο Motovard θα τα πάρω κι εγώ όποτε αν δεν έχεις πρόθεση να το χρησιμοποιήσεις θα το εκτιμούσα πολύ.
Αν δεν το έχει χρησιμοποιήσει κανένας άλλος εννοείται!