View Full Version : Κράνη που εκπλήρωσαν τον σκοπό τους
Coyote.V
28/07/2017, 20:57
Ο λόγος που υπάρχουν για αυτούς που δεν το έχουν καταλάβει.
387072
387073
387074
Coyote.V
28/07/2017, 21:00
387075
387076
387077
Coyote.V
28/07/2017, 21:03
387078
387079
387080
Coyote.V
28/07/2017, 21:07
387081
387082
387083
Coyote.V
28/07/2017, 21:08
387084
387085
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
28/07/2017, 21:57
Που τα βρηκες αυτα ρε φυλε?Ευχομαι κανενα απο αυτα να μην κουβαλαει καμια μονιμη βλαβη....
Coyote.V
28/07/2017, 22:17
Οι φωτογραφίες είναι από ένα site στην Αμερική.
387093
387094
387095
Coyote.V
28/07/2017, 22:20
Εκστρατεία υπέρ του κράνους.
Ανεβάζουν φώτο από τα κράνη που τους έσωσαν.
Live2ride
28/07/2017, 22:22
Καλά αυτό πως έχει γίνει τώρα?
Έπεσε σε κάτι κοφτερό?
387096
Coyote.V
28/07/2017, 22:26
Ξύσιμο στην άσφαλτο με πολλά χιλιόμετρα. Αν είχε λιποθυμήσει δεν θα μπορούσε να σηκώσει το κεφάλι ως ανακλαστικό.
zannisvel
28/07/2017, 22:52
Όλα τα κράνη πάνω κάτω έχουν παρόμοια φθορά από την άσφαλτο. Το επάνω κράνος πρέπει να έχει κοπεί με τροχο.
Live2ride
28/07/2017, 23:15
Αν είναι απο ξύσιμο θα πρέπει να σερνόταν Αθήνα-Θεσσαλονίκη ένα πράγμα.:lol:
Μάλλον απο κάτι άλλο έχει γίνει.
Coyote.V
28/07/2017, 23:44
Απίστευτο ε; :)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το παραπάνω AGV από άλλη γωνία.
387098
argiris34
29/07/2017, 07:49
Έπεσε σε κάτι κοφτερό?
387096
καπως ετσι ηταν ενα arai που ειχε ο σκουρτας στο μαγαζι απο ενα πεσιμο του σε καποια ιταλικη πιστα αρα γινεται με πεσιμο
karellen
29/07/2017, 08:22
Έπεσε σε κάτι κοφτερό?
387096
387100
pipe_smoker
29/07/2017, 08:43
Νομίζω ειχε κουβεντιαστεί παλιότερα η περιπτωση του κράνους που ειναι λες και το έκοψαν με φωτόσπαθο, και αν θυμάμαι καλα ηταν fake η φωτογραφία τελικα.
Μικρή σημασία εχει βέβαια...
Coyote.V
29/07/2017, 09:11
Από διαφορετική οπτική γωνία
387101
Συνέχεια....
387102
387103
Και όσοι φοράνε jet κράνη ή σπαστά με ανοιχτό το μπροστινό μέρος ας δούνε λίγο σχεδόν όλα τα κράνη των φωτογραφιών στο μπροστινό μέρος...
Coyote.V
29/07/2017, 22:48
Και όσοι φοράνε jet κράνη ή σπαστά με ανοιχτό το μπροστινό μέρος ας δούνε λίγο σχεδόν όλα τα κράνη των φωτογραφιών στο μπροστινό μέρος...
Full face
387110
Ωραίο θέμα coyote.v (Τάσος νομίζω) . Σοκαρίστηκες οι φωτογραφίες .Το καλοκαίρι συνηθίζω να οδηγώ με jet κράνος λόγω ζέστης . Πόσο λάθος κάνω ..... πολύ μικρότερη προστασία απο τα full face.
Coyote.V
01/08/2017, 16:01
Ναι Τάσος. :) Δεν έβαλα το θέμα για να κατηγορήσω ή να υποβιβάσω τα τζετ, μόνο του βγήκε στην επιφάνεια από τις φωτογραφίες.
Δε χρειάζεται φωτογραφίες για να καταλάβεις ότι ένα κράνος που καλύπτει το 100% του κεφαλιού είναι καλύτερο από ένα κράνος που καλύπτει το 70%.
το κράνος στο #19 πόστ μόνο πακιστανοί στα φανάρια της Ιεράς Οδού το πουλάνε
Coyote.V
01/08/2017, 16:12
Μερικές φορές χρειάζονται οι φωτογραφίες για να συνειδητοποιήσεις κάποια πράγματα. Εγώ για παράδειγμα δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με τζετ κράνη ή ανοιγόμενα. Ωστόσο το τζετ είναι προτιμότερο από το τίποτα!
Ωστόσο το τζετ είναι προτιμότερο από το τίποτα!
Βλέποντας κάποιες από αυτές τις φωτογραφίες, το μόνο που συνειδητοποιείς είναι ότι συχνά είναι ακριβώς το ίδιο. :p
Coyote.V
01/08/2017, 16:17
το κράνος στο #19 πόστ μόνο πακιστανοί στα φανάρια της Ιεράς Οδού το πουλάνε
Για airoh το είχα λόγω της τριγωνικής εισαγωγής που έχει αλλά μπορεί να είναι και ΜΤ
Το δεύτερο κράνος στο δεύτερο και τρίτο ποστ το είχα με τα ίδια ακριβώς γραφικά , shoei xr 1000, τα έφαγε τα ψωμάκια του και πέρασε στην αποστρατεία. Και μόλις κατάλαβα ότι το έβαλα δύο φορές...
φωτό από ένα παλιό μου κράνος.
το κεφάλι μου είχε σφηνωθεί ανάμεσα στο καζανάκι της εξάτμισης ενός βαν και την άσφαλτο.
αφού πρώτα είχα συρθεί μπρούμυτα καμιά 15αριά μέτρα.
όσο αφορά το κρανίο μου εκείνη τη μέρα τη γλύτωσα με μερική τραυματική αμνησία
και 24 ώρες παρακολούθηση σε μονάδα βραχείας νοσηλείας λόγω λιποθυμιών,ζαλάδων κτλ
387183
387184
προσέξτε πως από την πίεση αποκολλήθηκε ο μπροστά αεραγωγός
387185
Τασο πολυ σημαντικο το θεμα που ανοιξες , πιστευω οτι οσοι το δουν θα καταλαβουν την σημασια του κρανους , με την ευκαιρια να πω οτι στο χωρο της μοτοσυκλετας εισαι πολλα χρονια , (πολυ χαμηλο προφιλ ρε παιδι μου) . Θυμαμαι ειχες το Gpz εγω πρεπει να ημουν 10 χρονων. Τωρα ειμαι 39. Η θεση σου πανω στο θεμα με αγγιζει εντονα , ελπιζω και τους υπολοιπους οδηγους. Η εμπειρια σου ειναι μεγαλη και εχει σημασια.
Live2ride
01/08/2017, 17:38
Παρακολουθούσα traction το Σάββατο που μας πέρασε, είχε θέμα για το κράνος, στατιστικά το 54% στην Ελλάδα δεν φοράει κράνος έλεγε(πιστεύω είναι παραπάνω), αρκεί ένα χτύπημα στο κεφάλι με 10 χιλ την ώρα για να μείνεις παράλυτος ή να πας στον τόπο.
Δυστυχώς δεν υπάρχει παιδεία αλλά ούτε και έλεγχος.
Τρελαίνομαι να βλέπω μπαμπάδες ή μαμάδες με τα παιδιά πάνω στο μηχανάκι και τα κράνη στα χέρια!
Όπως και να χει, γράψτε και τα χιλιόμετρα που πέσατε όσοι είχατε προσωπικές εμπειρίες απο ατυχήματα, έτσι για να έχουμε να λέμε.
Βλέποντας κάποιες από αυτές τις φωτογραφίες, το μόνο που συνειδητοποιείς είναι ότι συχνά είναι ακριβώς το ίδιο. :p
Δεν είναι ακριβώς έτσι, φορώντας Τζετ δεν είναι σαν να μη φοράς τίποτα. Εκ πείρας μιλάω. Κι εγώ δεν τα είχα σε εκτίμηση αλλά είναι πρακτικά και στο τελευταίο μου (προ 3ετίας) τουμπίδι που με έστειλε νοσοκομείο τζετάκι φορούσα. Ήταν δε τόσο καλό το μπαμ που έχασα τις αισθήσεις μου και ξύπνησα στον θάλαμο ανάνηψης (ή κάπως έτσι) που καταλήγουν όσοι φτάνουν στο νοσοκομείο "ξεροί".
Το χτύπημα ήταν αρκετά δυνατό και το κράνος πραγματικά με έσωσε αφού μετά από πτήση μερικών μέτρων σταμάτησα με κόντρα του κεφαλιού στο ρείθρο του πεζοδρομίου. Ο αυχένας πονούσε για πολύ καιρό αλλά το κεφάλι δεν είχε ούτε αμυχή.
είναι και λίγο θέμα τύχης αλλά οκ παρέχουν τελικά προστασία τα τζετάκια δεν είναι για πέταμα.
Έγραψα "συχνά". Αν τη φας στο σαγόνι (που είναι το σύνηθες) με ανοιχτό τζετ, είναι ακριβώς το ίδιο με το να μη φοράς τίποτα. Αν τη φας στην κορυφή του κεφαλιού, θα σε σώσει και το κράνος του οικοδόμου. Αυτό δε σημαίνει ότι το κράνος του οικοδόμου προστατεύει σωστά έναν μοτοσικλετιστή.
Υπενθυμίζω:
387188
Coyote.V
01/08/2017, 17:55
Τα τζετάκια τα έχω στο μυαλό μου περισσότερο για μικρά σκούτερ και παπάκια που δεν μπορείς να αναπτύξεις μεγάλη ταχύτητα και μέσα στην πόλη για πολύ ήρεμους οδηγούς.
arkastt γνωριζόμαστε;
Ναι Τασο γνωριζομαστε . Αρκαδιος. Respect φιλε μακαρι να το δει πολυς κοσμος το θεμα .Μη λεμε μεγαλες κουβεντες . Τι να γραψω για σενα .... λιγο θαναι , μαλλον απο τους λιγους παλιους που ασχολουνται με τους "νεους".
Τα τζετάκια τα έχω στο μυαλό μου περισσότερο για μικρά σκούτερ και παπάκια που δεν μπορείς να αναπτύξεις μεγάλη ταχύτητα και μέσα στην πόλη για πολύ ήρεμους οδηγούς.
Δυστυχώς δεν είναι ακριβώς έτσι και τα βλέπουμε κάθε μέρα. Αλλά, όπως και να'χει, χτύπημα στο κεφάλι και 40-50 χλμ/ώρα είναι υπεραρκετά για να σκοτωθείς, με οποιοδήποτε κράνος. Ακόμα περισσότερο με κράνος 2ης διαλογής.
Έχω δει αναβάτη με τζετακι να του πατάει το κεφάλι επικαθημενο από φορτηγό.
Του γκελαρισε το κράνος και τον εξφενδονισε 2 μέτρα μακριά χωρίς ίχνος τραυματισμού.
Απλά ήταν κωλόφαρδος. ....
SHOOTER045
01/08/2017, 19:21
Έχω δει αναβάτη με τζετακι να του πατάει το κεφάλι επικαθημενο από φορτηγό.
Του γκελαρισε το κράνος και τον εξφενδονισε 2 μέτρα μακριά χωρίς ίχνος τραυματισμού.
Απλά ήταν κωλόφαρδος. ....
Έγινε μπροστά μού
https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=149483&p=2889639&viewfull=1#post2889639
Και με 30 και με 40 σκοτώνεσαι και τα περισσότερα θανατηφόρα είναι εντός αστικού κύκλου. Τα τζετάκια είναι μια παραπάνω ευκολία και δεν έχεις την αίσθηση του "πνιγμού" όταν οδηγείς σε συνθήκες πόλης (μικρές ταχύτητες, συχνές στάσεις). Όλα αυτά όμως είναι θέμα συνήθειας. Πριν το ατύχημα συνήθιζα να φοράω τζετ μέσα στην πόλη και καλό φουλ φέις κράνος έξω στις βόλτες. Μετά το ατύχημα φοράω μέσα στην πόλη συνέχεια το εντουράδικο που έχω και μια χαρά το έχω συνηθίσει και δεν μου κάνει καμία αίσθηση πια.
Τέλος πάντων ότι και να φοράς είναι καλό αρκεί να το φοράς και να μην το έχεις περασμένο στον αγκώνα ή μέσα στην μπαγκαζιέρα.
Manalishi
02/08/2017, 06:40
387204
pipe_smoker
02/08/2017, 09:15
Δεν είναι ακριβώς έτσι, φορώντας Τζετ δεν είναι σαν να μη φοράς τίποτα. Εκ πείρας μιλάω. Κι εγώ δεν τα είχα σε εκτίμηση αλλά είναι πρακτικά και στο τελευταίο μου (προ 3ετίας) τουμπίδι που με έστειλε νοσοκομείο τζετάκι φορούσα. Ήταν δε τόσο καλό το μπαμ που έχασα τις αισθήσεις μου και ξύπνησα στον θάλαμο ανάνηψης (ή κάπως έτσι) που καταλήγουν όσοι φτάνουν στο νοσοκομείο "ξεροί".
Το χτύπημα ήταν αρκετά δυνατό και το κράνος πραγματικά με έσωσε αφού μετά από πτήση μερικών μέτρων σταμάτησα με κόντρα του κεφαλιού στο ρείθρο του πεζοδρομίου. Ο αυχένας πονούσε για πολύ καιρό αλλά το κεφάλι δεν είχε ούτε αμυχή.
είναι και λίγο θέμα τύχης αλλά οκ παρέχουν τελικά προστασία τα τζετάκια δεν είναι για πέταμα.
Το θέμα ειναι γιατι να φορέσεις τζετ, ενώ μπορείς να φορέσεις full face.
Coyote.V
02/08/2017, 09:21
387204
Ελπίζω να μην έπαθες μεγάλη ζημιά.
Είχα και εγώ περιστατικό όπου με προστάτεψε κράνος αλλά δεν το κράτησα.... Κακώς πολύ κακώς!
Θα έπρεπε να το κρατήσω και να το βάλω σε τέτοια θέση να το βλέπω για να που θυμίζει τι έγινε γιατί μερικές φορές το ξεχνάμε....
Manalishi
02/08/2017, 09:29
Ελπίζω να μην έπαθες μεγάλη ζημιά.
Είχα και εγώ περιστατικό όπου με προστάτεψε κράνος αλλά δεν το κράτησα.... Κακώς πολύ κακώς!
Θα έπρεπε να το κρατήσω και να το βάλω σε τέτοια θέση να το βλέπω για να που θυμίζει τι έγινε γιατί μερικές φορές το ξεχνάμε....
off topic:
Ζημιά: ένα σπασμένο γόνατο (εγχείρηση), ενα κάταγμα στον αστράγαλο και στα δάχτυλα του δεξιού ποδιού( αντιμετωπίστηκαν συντηρητικά)
Κέρδος: Μυαλό( όσο υπήρχε..) επέστρεψε στη θέση του..
harris_x
02/08/2017, 09:31
το θέματακι αυτό είναι ωραίο και έχει τη σημασία του.
καλό θα είναι να μην αρχίσουμε την επιχειρηματολογία (πχ Jet Vs Full Face) αλλά να παραμείνουμε σε κάποια μικρής έκτασης σχόλια.
Ευχαριστώ.
:wave2:
Τζετ φοριουνται ....
Για ευκολια κυριως στους αναβατες που εχουν πολλες στασεις σε μικρες αποστασεις και δεν θελουν με τιποτα τα φουλ....
Το οτι.. το να φορας τζετ ειναι σαν να μην φορας τιποτα ( πραγμα το οποιο επιμενετε να λετε καποιοι παραπανω..)
Ειναι επιεικως αχαρακτηριστο....
Το οτι εναι εκτεθιμενο το σαγονι .... Δεν σημαινει οτι θα μεινεις στον τοπο η παραλυτος.....
Οπου τζετ σημαινει ΜΟ ταχυτητας 30-40 κμ ...
Ταχυτητες καλου ποδηλατη στην ουσια ....!!
Εχετε υποψιν καποιοι οτι....
Εστω και εναν αναβατη απο εδω μεσα ...που απο το τιποτα στο κεφαλι του.....
Τον κανατε να πεταξει το τζετ γιατι ΟΚ.. Καταφερατε να του το βγαλατε αχρηστο.....!!
Θεωρειστε αδικαιολογητοι ( για να μην πω τιποτα βαρυτερο ...) Δυστηχως..!
Τζετ φοριουνται ....
Για ευκολια κυριως στους αναβατες που εχουν πολλες στασεις σε μικρες αποστασεις και δεν θελουν με τιποτα τα φουλ....
Το οτι.. το να φορας τζετ ειναι σαν να μην φορας τιποτα ( πραγμα το οποιο επιμενετε να λετε καποιοι παραπανω..)
Το οτι εναι εκτεθιμενο το σαγονι .... Δεν σημαινει οτι θα μεινεις στον τοπο η παραλυτος.....
Τον κανατε να πεταξει το τζετ γιατι ΟΚ.. Καταφερατε να του το βγαλατε αχρηστο.....!!
Αν κάποιος πετάξει το κράνος του, επειδή κάποιος το "έβγαλε άχρηστο" σε ένα φόρουμ στο ίντερνετ, μάλλον δε θα λείψει σε κανέναν αν πάθει κάτι.
Το ότι είναι εκτεθειμένο το μισό πρόσωπο, σημαίνει ότι αν υπάρξει επαφή εκεί, το πιο πιθανό δηλαδή, τα αποτελέσματα θα είναι ακριβώς τα ίδια με το να μη φορούσε τίποτα. Εσύ μπορείς να το αποκαλείς "αχαρακτήριστο" ή όπως αλλιώς θες, αλλά αποτελεί γεγονός. Φυσικά δε σημαίνει (απαραίτητα) ότι θα μείνει στον τόπο ή παράλυτος. Αλλά ούτε το να μη φοράει τίποτα σημαίνει απαραίτητα ότι θα μείνει στον τόπο ή παράλυτος. Αυτό είναι δικό σου, παντελώς αυθαίρετο συμπέρασμα. Δε θα καταφύγω σε ψευδείς ή υποθετικούς ισχυρισμούς για να πείσω τον κόσμο να φοράει κράνος, αν δεν καταλαβαίνει ο ίδιος γιατί.
Κατά τ'άλλα, τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς και τις απειλές χαρακτηρισμών, κράτα τα για τους κολλητούς σου.
harris_x
02/08/2017, 09:43
Τζετ φοριουνται ....
πολύ βαριά το πήρες, κι εσύ τζετ φοράς; :bawl:
η ερώτηση είναι ρητορική.
οτιδήποτε σχετικά με τζετ από εδώ και κάτω, έφυγε. ;)
Στην πρώτη μου πτώση, Shoei Raid II, την έπαθα περίπου όπως ο Μπάμπης. Έπεσα από μπροστινό, σύρθηκα και σφήνωσα κάτω από το πορτμπαγκάζ ενός σταματημένου (στο φανάρι) αυτοκινήτου. Το καζανάκι της εξάτμισής του ήταν δίπλα στο αυτί μου και είχα εγκλωβιστεί. Σπαρταρούσα για 10-20 δευτερόλεπτα μέχρι να καταφέρω να βγω. Ευτυχώς ο οδηγός το πήρε χαμπάρι εγκαίρως και δεν έκανε κάποια κίνηση... Το κράνος βγήκε άχρηστο, αλλά θα είχα χτυπήσει άσχημα χωρίς αυτό.
Δεύτερη πτώση, ούτε θυμάμαι τι φορούσα, στην υπόγεια στροφή του ιπποδρόμου, παραλιακή προς Συγγρού. Αυτοκίνητο αλλάζει λωρίδα απροειδοποίητα, χτυπάει το αριστερό κλιπόν μου, με σηκώνει (πάνω στη στροφή) και καρφώνομαι στο μπροστινό αυτοκίνητο. Με 120-130 χλμ/ώρα. Τούμπες, πολλές τούμπες και κάποια στιγμή σταματάω. Σηκώνομαι, ζαλισμένος, αλλά μόνο με ελαφριά εγκαύματα (κοντό μπουφάν, σηκώθηκε στην πτώση και άφησε τη μέση μου ακάλυπτη...). Το κράνος είχε μικρά χτυπηματάκια παντού, τίποτα τραγικό, αλλά πάλι, δε θα ήθελα να είναι σκέτο το κεφάλι μου. Δυστυχώς δεν έχω φωτογραφίες.
Κολλητός φίλος, με Fazer 600 και ανοιγόμενο, αλλά κλειστό την ώρα του ατυχήματος, κράνος, καρφώθηκε στο πίσω μέρος ενός βαν. Πάνω στη σύγκρουση, το κράνος άνοιξε, έσπασε το σαγόνι του και έχασε τα μισά του δόντια. Δε χρειάζεται να αναφέρω τι τράβηξε και πόσο ταλαιπωρήθηκε μέχρι να αναρρώσει...
Κάθε ατύχημα είναι και θέμα τύχης, αλλά είναι στο χέρι μας να ελαχιστοποιήσουμε τις ζημιές. Όπως λέει ένα σοφό ρητό: "ντύσου για τη σύγκρουση, όχι τη βόλτα".
Coyote.V
02/08/2017, 10:47
Κάθε ατύχημα είναι και θέμα τύχης, αλλά είναι στο χέρι μας να ελαχιστοποιήσουμε τις ζημιές. Όπως λέει ένα σοφό ρητό: "ντύσου για τη σύγκρουση, όχι τη βόλτα".
Ακριβώς αυτό, κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί τίποτα, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να φοράμε τον εξοπλισμό που πρέπει!
lleonidas
29/05/2019, 20:09
Από τη σελίδα "Κόκκινα Φεγγάρια" στο fb.
407032
407033
''Μην γίνετε σαν και μας μ@λάκες που έβαλα κράνος στα 35 και σταμάτησα να περνάω με κόκκινο στα 40 .''
Αυτά,τίποτα άλλο.
Πάντα,από την πρώτη μέρα πάνω σε μηχανή,φορούσα κράνος και μάλιστα full face
lleonidas
30/05/2019, 11:51
Σε τέτοιες περιπτώσεις, όταν αναγνωρίζουμε το λάθος μας και σπεύδουμε από την επόμενη κιόλας βόλτα να το διορθώσουμε, όλα είναι καλά.Τα προβλήματα συνήθως ξεκινούν όταν δε συνειδητοποιούμε ότι κάνουμε τη μία μ@λακία πάνω στην άλλη ή όταν κάποιο λάθος αποδεικνύεται καταστροφικό και μοιραία δε μας δίνεται περιθώριο να το διορθώσουμε.
Δεν έγραψα το παραπάνω για να κατηγορήσω τον Κόκκινα Φεγγάρια φυσικά αλλά γιατί τέτοιος μ@λ@κ@ς ήμουν και εγώ,πόσο τυχερός ήμουν.(κόκκινα δεν έσφαζα,κράνος+εξοπλισμό έβαλα στα 30τόσα και αυτό για να γλιτώσω την τροχαία αρχικά)
lleonidas
30/05/2019, 12:03
Ναι ρε συ, συνολική ήταν και η δική μου τοποθέτηση!
Σπάνια θα συναντήσεις αναβάτη που δεν έχει κάνει κάποια @@ κατά τη διάρκεια των διαδρομών που έχει διανύσει.Το θέμα είναι πόσο συχνά τις κάνεις, πόσο ''χοντρές'' είναι και πόσο διορθώνεσαι όταν τις συνειδητοποιείς!
Ισχύει lleonidas,βλέπω ακόμα παλιούς γνωστούς,''σειρές'' μου να καβαλάνε λες και ήμαστε 20χρονοι,σούζα-μπαντιλίκι.Από μόνο του δεν είναι κακό αυτό (συζητήσιμο :lol: ) αλλά το ότι τα κάνουν ακόμα με το adidas παπούτσι,το tshirt και στο κεφάλι μόνο arnette.
Τέλος πάντων ,live and let die.
μ@λ@κ@ς ήμουν και εγώ,πόσο τυχερός ήμουν.(κόκκινα δεν έσφαζα,κράνος+εξοπλισμό έβαλα στα 30τόσα και αυτό για να γλιτώσω την τροχαία αρχικά)
Τόσο μ@λ@κ@ς εξακολοθεί να είναι ο γαμπρός μου που επειδή, λέει δεν καβαλάει μηχανή μεγάλων δυνατοτήτων (έχει μια R51/3 του 1954.....) ουσιαστικά δεν χρειάζεται λέει κράνος..... το φορούσε λόγω της δικης μου πίεσης (του είχα δώσει το παλιό δικό μου να φοράει έστω κάτι) και για να μην τον γράφουν....
Ωσπου μια ωραία μεσημβρία όταν σχόλασε και ανεβαίνοντας την Λεωφ. Ειρήνης στρίβοντας από Λ.Ηρακλείου προς Μαρούσι του βγήκε από το πάρκινγκ του Σκλαβενίτη μια κυράτσα και έσκασε με το κεφάλι στο ρείθρο του πεζοδρομίου με καμιά 40αριά χλμ.....Εαν δεν το φορούσε δεν θα ήταν πια μαζί μας να βλέπει το εγγόνι του να μεγαλώνει.
Το παραδέχτηκε μεν αλλά εξακολουθεί να το φοράει για την τροχαία και μόνο! στις κοντινές δεν..... τι να πεις σε τέτοιο μυαλό;
lleonidas
30/05/2019, 12:36
Είτε το θέλουμε είτε όχι, υπάρχουν και οι ανίατες περιπτώσεις!Άνθρωποι που έχουν επιλέξει να κάνουν αυτό που γουστάρουν, βρέξει-χιονίσει...κάτι σαν αυτούς οι οποίοι μετά από χρόνια καταχρήσεων παθαίνουν έμφραγμα και αν τύχει και τη γλιτώσουν, 1-2 μήνες αφότου βγουν από το νοσοκομείο και έχοντας δει το χάρο σε πρώτο πλάνο, επιλέγουν να ξαναρχίσουν το τσιγάρο, τα λουκάνικα και τα κρασιά!
Όταν πρόκειται για αγαπημένα μας πρόσωπα, μας πονάει και δεν μπορούμε να δεχτούμε πόσο μ@λ@κισμένα φέρονται αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά.Είναι ενήλικες και πέρα από την ξεροκεφαλιά, την άγνοια κινδύνου ή την υπερβολική αυτοπεποίθηση, είναι ξεκάθαρα θέμα επιλογής τους.
Παιδιά τα έχουμε πει πολλές φορές,αλλά δες και μία δικιά μου ιστορία.
Παιδικός φίλος,μεγαλώσαμε στην ίδια γειτονιά,πολύ πιλότος σε σχέση με εμένα,έτρεχε κανονικά,αγωνιζόμενος enduro.
Μέσα στην πόλη κυκλοφορούσε με ένα 50ρι Jog.Πέφτει σχεδόν σταματημένος σε φανάρι,τον χτύπησε αυτοκίνητο ελαφριά από πίσω .Ράγισμα στο κρανίο.
Άλλος γνωστός δυστυχώς δεν ήταν τυχερός,είχε ένα Gs.Ειλικρινά παιδιά,είδα το Gs μετά την πτώση του,έλεγες αποκλείεται να έπεσε αυτή η μοτοσυκλέτα,δεν στράβωσε ούτε μανέτα.
Οι μάρτυρες είπαν ότι δεν πήγαινε ούτε με 40.Δεν ξέρω πως έπεσε,ίσως ήταν και πιωμένος,χτύπησε σε ένα δέντρο στην άκρη. :(
Τέλος πάντων,να μην τύχει σε κανέναν ξανά.
kostasagk
30/05/2019, 13:15
1983 εχω παρει το cb50 τον οκτωμβριο του 82 και φυσικα δεν ειχα κρανος σπανιο ειδος τοτε,με γραψανε και πηρα ένα από GBL ελληνικο με φελιζολ από μεσα και το κελυφος από πολυεστερα για βαρκες..από ένα μαγαζι στην πειραιως στα πετραλωνα.το κραταγα στο ανγωνα για να τον προστατευει. ημερα μεγαλη Πεμπτη πασχα του 83 βγαινω από το σπιτι του κολλητου μου βραδυ κατά της 9 με ψιλοβροχο κατω πατησια ,ανεβαινω στην μηχανη και πως μου ερχεται ασυνεστητα το φοραω ,ξεκιναω στριβω και στην πρωτη διασταβρωση περναει ένα αυτοκινητο σφαιρα μπροστα από την διασταυρωση αν και ειχα προτεραιοτητα,παταω φενω γλυσταραει η προστινη και καρφονομαι με το κεφαλι στο κρασπεδο οπου ανοιγει το κρανο στα δυο ,ουτε γρατζουνια ,το ειχα και το εβλεπα μεχρι πριν 5-6 χρονια....περιτω να πω ότι από τοτε δεν ξαναβγηκε από το κεφαλι ακομα και για 10 μετρα .......φορατετο αξιζει ,,,,,,,,πολλες φορες στο φαναρι που βλεπω νεα παιδια να φορανε γυλια ηλιου και όχι κρανος τους την λεω ότι πρεπει....ειστε νεοι και εχετε χρονια ζωης μπροστα ....μεχρι σημερα μια κοπελα μου ειπε ότι εχω δικιο οι υπολιποι μαλλον τους ενοχλεί ,,,,,τι να πεις ισως εδώ πρεπει να πεφτει και το αναλογο προστιμο ισως είναι και το μοναδικο που θα πιασει τοπο
Θα πώ και εγώ τη @@γιά μου έτσι για το γαμώτο...
Πάντα φοράω εξοπλισμό (κράνος-μπουφάν-γάντια και μπότες), ανεξαρτήτου καιρού.
Έτσι όπως το βλέπω εγώ, δεν είναι μόνο για να σώσω το κεφάλι μου και το υπόλοιπο της ζωής μου.
Σάν οδηγός (και αυτοκινήτου και μηχανής), ξέρω οτι κάποια στιγμή μπορεί να κάνω μαλακία.
Είτε γιατι ξεχάστηκα, είτε γιατι ήμουν κουρασμένος, είτε γιατι κάτι μου απέσπασε τη προσοχή είτε για κάποιον άλλο λόγο απο τους 1000άδες που υπάρχουν.
Σε μία τέτοια στιγμή, θα μπορούσα να προκαλέσω ατύχημα.
Στη περίπτωση λοιπόν που προκαλέσω ατύχημα σε μοτοσυκλετιστή, σίγουρα δεν θα ήθελα να τον σκοτώσω ή να τον αφήσω παράλυτο.
Θεωρώ άδικη "ποινή" για ένα οδηγικό λάθος, τις τύψεις που προκαλεί, η αφαίρεση ή καταστροφή μίας ζωής.
Άν κάποιος λοιπόν επιλέγει να ρισκάρει τη ζωή του και να μή φοράει κράνος, με γεια του.
Ας σκεφτεί όμως, πως ο ίδιος δεν θα ήθελε να σκοτώσει κάποιον άλλο που δε φοράει κράνος με την ίδια λογική.
Δεν είμαστε μόνοι μας στους δρόμους και καλό θα ήταν να αποκτήσουμε και λίγη κοινωνική λογική, εκτός του να κοιτάμε τη βολή μας μόνο.
o_gavros
30/05/2019, 14:44
Παίδες ας μείνει αυτό το πολύ ενδιαφέρον θέμα που ανασύρθηκε, καθαρό και on point.
Είμαι σίγουρος ότι όλοι έχουμε να πούμε μία ή και παραπάνω ιστορίες ασχήμιας.
Το θρεντ όμως είναι για να "μιλήσουν" καλύτερα οι εικόνες από ότι τα λόγια.
Νομίζω το όποιο νόημα μεταφέρεται δυνατότερα έτσι.
Θα ψάξω να βρω φωτό απο το δικό μου προηγούμενο κράνος με τον τσαμπουκά της τούμπας.
Coyote.V
30/05/2019, 17:20
Ισχύει lleonidas,βλέπω ακόμα παλιούς γνωστούς,''σειρές'' μου να καβαλάνε λες και ήμαστε 20χρονοι,σούζα-μπαντιλίκι.Από μόνο του δεν είναι κακό αυτό (συζητήσιμο :lol: ) αλλά το ότι τα κάνουν ακόμα με το adidas παπούτσι,το tshirt και στο κεφάλι μόνο arnette.
Τέλος πάντων ,live and let die.
Να, δεν το κάνουν σωστά, παλιά το κάναμε με Rayban.
Τόσο μ@λ@κ@ς εξακολοθεί να είναι ο γαμπρός μου που επειδή, λέει δεν καβαλάει μηχανή μεγάλων δυνατοτήτων (έχει μια R51/3 του 1954.....) ουσιαστικά δεν χρειάζεται λέει κράνος..... το φορούσε λόγω της δικης μου πίεσης (του είχα δώσει το παλιό δικό μου να φοράει έστω κάτι) και για να μην τον γράφουν....
Ωσπου μια ωραία μεσημβρία όταν σχόλασε και ανεβαίνοντας την Λεωφ. Ειρήνης στρίβοντας από Λ.Ηρακλείου προς Μαρούσι του βγήκε από το πάρκινγκ του Σκλαβενίτη μια κυράτσα και έσκασε με το κεφάλι στο ρείθρο του πεζοδρομίου με καμιά 40αριά χλμ.....Εαν δεν το φορούσε δεν θα ήταν πια μαζί μας να βλέπει το εγγόνι του να μεγαλώνει.
Το παραδέχτηκε μεν αλλά εξακολουθεί να το φοράει για την τροχαία και μόνο! στις κοντινές δεν..... τι να πεις σε τέτοιο μυαλό;
Μπορεί να έχει κάνει συμβόλαιο με την ανωτέρα δύναμη,να τον βρει το κακό μόνο σε μακρινές αποστάσεις και όχι σε κοντινές:lol:
Coyote.V
31/05/2019, 15:10
Κάποτε στο Σαν Μαρίνο ήθελα να μετακινήσω την μοτοσυκλέτα 10-15 μέτρα για να την παρκάρω καλύτερα από εκεί που είχα σταματήσει. Καβαλάω με το κράνος στον αγκώνα, βάζω μπροστά και τσούπππ ένας αστυνόμος που ήταν δίπλα μπαίνει μπροστά και μου λέει να φορέσω το κράνος.
-Δεν πάω πουθενά του λέω δεν κατάλαβες, εκεί θέλω να την παρκάρω του λέω.
-Εσύ δεν κατάλαβες μου λέει, έτσι και κινηθείς ένα μέτρο με αναμμένη μηχανή χωρίς κράνος σε έγραψα.
Τον είδα που γυάλιζε και το μάτι του... το φόρεσα και πάρκαρα.
Και ένα που δεν τα κατάφερε.. (https://www.rideapart.com/articles/353823/rider-death-lightning-strike-crash/)
407286
Και ένα που δεν τα κατάφερε.. (https://www.rideapart.com/articles/353823/rider-death-lightning-strike-crash/)
407286
ε δεν ηταν για αλεξικέραυνο ο σκοπός του.
lleonidas
04/08/2019, 01:37
408769
408770
το δικο μου fg-17 που με εσωσε πριν μερικους μηνες
408845
408846
Πριν μερες.. Δικαβαλος με το zzr1100 ανεβαινω απο παραλια κατερινης στην πολη για δουλεια, στο υψος της περιστασης λιγο πριν τον κυκλικο κομβο βλεπω live την πτωση παπιου απο χτυπημα αυτοκινητου, φυσικα σταματαω δεξια δινω το κρανος στην γυναικα και πλησιαζω τον 55αρη που κοιτεται κατω και αιμα να αναβλυζει απο το δεξι χερι (εκει φορουσε το κρανος) το χερι απο τον πήχη και κατω ειχε ανηξει σε πολλα σημεία τοσο που φαινοταν ολοι οι μυς, το κρανος ειχε φυγει απο το χερι σπασμενο με αιχμηρα κοματια που εκαναν την ζημια στο χερι του, στο κεφαλι επισης απο την πτωση,
Δεν αφησα να τον μετακινησει κανεις μεχρι να ερθει το ασθενοφορο τυλιξα με ρολο κουζινας που ζητησα απο την καφετερια απεναντι, το χερι του για να περιορισω την αιμοραγια που ηταν μεγαλη και του μιλουσα γιατι ηταν σε κατασταση πανικου.
Δεν αντεξα καποια στιγμη και τον ρωτησα: το κρανος το φορουσες?
Οχι μου λεει συνηθως το φοραω αλλα τωρα μεχρι το περιπτερο πηγα...
MG-KTiNoS
06/08/2019, 07:52
Υπάρχει κάποιος που ΔΕΝ ξέρει γιατί πρέπει να φοράει κράνος
και άμα δει αυτές τις φωτογραφίες θα το καταλάβει?
Ή μιλάμε πάντα για το υποθετικά πιτσιρικά που μπλα μπλα μπλα
υγ
Εγώ πιστεύω ότι αν κάνεις ατύχημα χωρίς κράνος
πρέπει να σταματήσει να σε καλύπτει η ασφάλεια.
ΚΑΙ ΤΟ ΙΚΑ
Ούτε πρόστιμα ούτε τίποτα.
Ελευθερία
Μεγάλο παιδί είσαι ψηφιιιιιζεις. Πας στρατό κλπ
Εγώ δεν είμαι ούτε ο μπαμπάς σου ούτε σπόνσορας
Nostradamus
06/08/2019, 08:56
.............
υγ
Εγώ πιστεύω ότι αν κάνεις ατύχημα χωρίς κράνος
πρέπει να σταματήσει να σε καλύπτει η ασφάλεια.
ΚΑΙ ΤΟ ΙΚΑ
Ούτε πρόστιμα ούτε τίποτα.
Ελευθερία
Μεγάλο παιδί είσαι ψηφιιιιιζεις. Πας στρατό κλπ
Εγώ δεν είμαι ούτε ο μπαμπάς σου ούτε σπόνσορας
Ακραιο, αλλα μεσα στην υπερβολη του το παραπανω, βγαζει νοημα..
Κανένα απολύτως νόημα δε βγάζει. 4675 φορές έχει συζητηθεί. Κι εγώ δε γουστάρω να πληρώνω την υγεία όσων καπνίζουν, πίνουν αναψυκτικά, τρώνε τηγανητά και λίπη όλη μέρα ή δεν έχουν γυμναστεί ποτέ στη ζωή τους. Να πεθάνουν όλοι, επιλογή τους είναι.
Usa στυλ,σταματάω να πληρώνω το δημόσιο,κάνω ιδιωτική ασφάλεια και ο καθένας κοιτάει τον εαυτό του.
Bob_o_mastoras
06/08/2019, 12:24
USA στυλ και καταληγουμε οι μισοι ανασφαλιστοι και να μην μπορουμε να καλυψουμε ουτε 5 ραματα στο δαχτυλο και οι υπολοιποι να μας περνανε απο κοσκινο για να μας καλυπτουν ενα τσεκ απ το χρονο με το ζορι..
Συνελθετε..!! :mad: Τα ταμεια και το συστημα υγειας δεν το φεραν σε αυτη την κατασταση αυτοι που δεν φοαραγαν κρανη και χτυπησαν ουτε οι χοντροι αγυμναστοι καπνιστες..
USA στυλ και καταληγουμε οι μισοι ανασφαλιστοι και να μην μπορουμε να καλυψουμε ουτε 5 ραματα στο δαχτυλο και οι υπολοιποι να μας περνανε απο κοσκινο για να μας καλυπτουν ενα τσεκ απ το χρονο με το ζορι..
Συνελθετε..!! :mad: Τα ταμεια και το συστημα υγειας δεν το φεραν σε αυτη την κατασταση αυτοι που δεν φοαραγαν κρανη και χτυπησαν ουτε οι χοντροι αγυμναστοι καπνιστες..
Ακριβώς. Κάποιοι αδυνατούν να διανοηθούν ότι το "δωρεάν" σύστημα υγείας υπάρχει γι'αυτούς που δεν έχουν, δεν μπορούν, και θεωρούν ότι δε θα βρεθούν ποτέ σε τέτοια θέση.
Μιλάω γενικά, φυσικά, προσπερνώντας το γεγονός ότι το σύστημά μας είναι γτπ, όπως οτιδήποτε στο οποίο έχει βάλει το χέρι του το κράτος, και ότι είναι 10 φορές καλύτερα να πεθάνεις παρά να χρειαστείς περίθαλψη (την οποία πληρώνεις).
Nostradamus
06/08/2019, 13:47
Προφανως και δεν κρινει κανεις το συστημα, ουτε τις παθογενειες, του ουτε το χαλι του. Ουτε ειμαι υπερ ενος συστηματος υγειας τυπου Αμερικης.
Απλα εγω προσωπικα θεωρω οτι η υπερβολη ειναι ενας τροπος για να δωσει κανεις εμφαση σε καποιο θεμα, χωρις να χρειαζεται να εννοει κυριολεκτικα αυτο που λεει (πλην καποιων ελαχιστων περιπτωσεων :D )
Ισα ισα, που θεωρω τραγικο το οτι ακομη υπαρχει κοσμος που γυρναει ξεκρανωτος.
Απλα εγω προσωπικα θεωρω οτι η υπερβολη ειναι ενας τροπος για να δωσει κανεις εμφαση σε καποιο θεμα, χωρις να χρειαζεται να εννοει κυριολεκτικα αυτο που λεει
Seriously? That's my middle fuckin' name. :p
Ισα ισα, που θεωρω τραγικο το οτι ακομη υπαρχει κοσμος που γυρναει ξεκρανωτος.
Βρε μαζί σου είμαι, ΕΙΝΑΙ τραγικό. Για να μην παρεξηγηθώ, εγώ πάντα φοράω κράνος, δεν υπερασπίζομαι τον εαυτό μου. Αλλά πού σταματάει το "επιλογή του είναι, δε δικαιούται περίθαλψη"; Μήπως τότε χάνεται η ουσία του συστήματος; Αυτό λέω. Κι εγώ θα ήθελα να μην πληρώνω ΙΚΑ, αφού είναι παντελώς άχρηστο και προτιμώ να σαπίσω στον δρόμο παρά να πάω σε δημόσιο νοσοκομείο. Αλλά δεν το πληρώνω για μένα μόνο...
Ακριβώς. Κάποιοι αδυνατούν να διανοηθούν ότι το "δωρεάν" σύστημα υγείας υπάρχει γι'αυτούς που δεν έχουν, δεν μπορούν, και θεωρούν ότι δε θα βρεθούν ποτέ σε τέτοια θέση.
Μιλάω γενικά, φυσικά, προσπερνώντας το γεγονός ότι το σύστημά μας είναι γτπ, όπως οτιδήποτε στο οποίο έχει βάλει το χέρι του το κράτος, και ότι είναι 10 φορές καλύτερα να πεθάνεις παρά να χρειαστείς περίθαλψη (την οποία πληρώνεις).
Οχι ρε φίλε δίκιο έχουν όσοι φωνάζουν για αυτόν που χτύπησε χωρίς κράνος αλλά ΠΛΗΡΩΝΕΙ κανονικά στο κράτος ΙΚΑ ή ΕΦΚΑ.Καλύτερα να μην τον καλύψει το κράτος γιατί μην ξεχνάμε οτι έχουμε και κάτι εκατοντάδες χιλιάδες γύφτους που πρέπει να καλύφθούν χωρίς να πληρώνουν μία πουθενά κιόλας.:lol::lol::lol:
Επιπλέον μην ξεχνάμε οτι πχ αν για ένα χρόνο δε χτυπήσει κανείς ή εστω υπάρχουν πολύ λιγότερα ατυχήματα αλλά με ίδιο προϋπολογισμό στο σύστημα υγείας,το πλεόνασμα δε θα φαγωθεί απο αυτούς που το διαχειρίζονται αλλά θα δοθεί για νέους εξοπλισμούς και προσωπικό στα νοσοκομεία.Και μετά ξυπνήσαμε.
Νομίζω αξίζει να μπεί εδώ
https://www.facebook.com/groups/kalakopelia/permalink/2438232839533363/
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
12/08/2019, 08:02
Νομίζω αξίζει να μπεί εδώ
https://www.facebook.com/groups/kalakopelia/permalink/2438232839533363/
Ξερεις σε ποια ευθεια λεει ε?
Όχι αλλά έτσι και αλλιώς μετά την Αγία Βαρβάρα (απο το Ηράκλειο) όλοι πρέπει να προσέχουμε και τον ουρανό μην πέσει κανείς επάνω μας.
Δε ξέρω αν υπάρχουν αλλού στην Ελλάδα τέτοιοι οδηγοί.
Πόσο μάλλον μηχανή να ανοίγει >>100 σε τέτοια μέρη
https://www.google.com/maps/place/Sivas+702+00/@35.0745715,24.6712558,11z/data=!4m5!3m4!1s0x149b18cb63f45b69:0x9b33c8e35c8ac718!8m2!3d35.0187782!4d24.8069832
( Για διαδρομές στην Κρήτη θα ανοίξω μόλις βρώ θέμα νέο νήμα να είναι όλα μαζεμένα :) )
lleonidas
19/12/2019, 01:45
Ακόμα και ένα φτηνό κράνος όπως αυτό, είναι πιθανό να σώσει μια ζωή... σίγουρα πολύ πιθανότερο συγκριτικά με το σενάριο να οδηγούσε ξεκράνωτος.
Πηγή (http://www.lamiareport.gr/index.php/topika/item/142935-lamia-sovaro-troxaio-me-mixani-ton-esose-to-kranos-deite-eikones)
413545
doctor_john
19/12/2019, 10:42
πρότυπο καθαριότητας ο μπαγάσας..
του είπαν ότι το κράνος πρέπει να είναι "ενα με το κεφάλι" και είπε να το βοηθήσει; :lol:
πρότυπο καθαριότητας ο μπαγάσας..
του είπαν ότι το κράνος πρέπει να είναι "ενα με το κεφάλι" και είπε να το βοηθήσει; :lol:
Τα σημάδια πρέπει να είναι από τον τροχό που χρησιμοποίησαν για να το αφαιρέσουν......
Πέραν της πλάκας, είναι ανατριχιαστική εικόνα.
Πρέπει να βγει και μια αντίστοιχη φωτογραφία με σκούφο. Βλέπω συνέχεια αυτές τις μέρες, πρέπει να παρέχει φουλ προστασία.
telegonos
19/12/2019, 11:12
Τα σημάδια πρέπει να είναι από τον τροχό που χρησιμοποίησαν για να το αφαιρέσουν......
Πέραν της πλάκας, είναι ανατριχιαστική εικόνα.
Για τα μαξιλάρια μέσα λέει. Δες μπίχλα...
Για τα μαξιλάρια μέσα λέει. Δες μπίχλα...
Εξού και ο τροχός....:)