PDA

View Full Version : Ξαναπήγα σχολείο στα 38!

jedipops
05/08/2017, 11:02
Καλησπέρα, :wave2:

την Κυριακή 23/07 (better late than never) έκανα στο Riding School το personal μάθημα που κέρδισα στην κοπή της πίτας του forum κι ευχαριστώ πολύ γιαυτό. :beer:

Πέρασα τις εξετάσεις για δίπλωμα Α τέλη Ιουνίου, μου ήρθε κι η μοτοσυκλέτα δώρο (Kawasaki Ninja 250), την κλειδωσα ωραία - ωραία και τώρα περιμένω να πάρω στα χέρια μου το ροζ καρτελάκι. Όπως καταλαβαίνετε, ο ενθουσιασμός που επιτέλους έμαθα να οδηγώ, καταπιέστηκε κι η ανυπομονησία αυξήθηκε.

Όλο αυτό το διάστημα, όση είναι η θεωρία που έχει μαζευτεί στο κεφάλι μου, άλλες τόσες είναι κι οι αγχωτικές και δυνητικά επικύνδινες καταστάσεις που έχουν δημιουργηθεί στο μυαλό μου, παρ’ όλο που η εκπαίδευσή μου θεωρώ ότι ήταν κάτι παραπάνω από άρτια. Σε αυτό το σημείο ευχαριστήσω και την Ιωάννα (jarv) που μου σύστησε τον δάσκαλο μου, ο οποίος ειναι του χώρου και μέσα στο πλαίσιο των υποχρεωτικών μαθημάτων για την απόκτηση του διπλώματος, με θωράκισε με πολύ σημαντικές πληροφορίες όπως θέση πάνω στη μοτοσυκλέτα, βλέμμα και οδηγική συμπεριφορά, κάτι που από ο,τι κατάλαβα, δυστυχώς, δεν γίνεται από όλους τους εκπαιδευτές. Αλλά από την θεωρία στη πράξη και την οδήγηση στον έξω κόσμο, πρέπει να περιμένω 800 χρόνια (1 ½ μήνα +) μέχρι να εκδοθεί το δίπλωμα.

Και ήρθε η ώρα να ευχαριστήσω το Riding School, κυρίως για την υπομονή και την επιμονή του εκπαιδευτή ώστε να αφαιρέσει ένα μέρος του φόβου και της ανησυχίας που με διακατείχε ώστε η οδήγηση να αρχίσει να γίνεται απόλαυση. Κι όταν λέω φόβο, δεν εννοώ τον φόβο που φυλάει τα έρημα, αλλά τον υπερβολικό φοβο που σε οδηγεί σε λάθη.

Το μάθημα λοιπόν, με πήγε ένα βήμα παραπέρα σε κάποια πολύ σημαντικά κομμάτια της θεωρίας, όπως θέση πάνω στη μοτοσυκλέτα, βλέμμα, στροφές και φρενάρισμα, να αποβάλλω ένα μεγάλο μέρος της ανησυχίας μου για αυτά, να ακούσω τις διορθώσεις και τα σχόλια, να αισθανθώ μεγαλύτερη σιγουριά και φυσικά να οδηγήσω την μοτοσυκλέτα μου και να το ευχαριστηθώ.

Τέλος, να ευχαριστήσω και τα δύο μικρά από το Junior Academy για το τσάι που με κέρασαν. :blush:

.... κι ένα μικρό φωτορεπορτάζ

Στην αρχή ..

387323

Στο τέλος ..

387324

sapila racing
05/08/2017, 11:10
Πολύ ωραία! Καλή συνέχεια στην μοτοσυκλετική σταδιοδρομία σου! :beer:

o teos
05/08/2017, 11:40
:beer::beer: ααα ρε το moto.gr δινει φτερα και μετα λετε δεν ειναι hondaδικο φορουμ:D

ptc
05/08/2017, 11:54
Πραγματικα η νυχτα με τη μερα οι δυο φωτογραφιες! :cool:

Μπραβο σου και καλη συνεχεια. :beer:

akis_trevor
05/08/2017, 12:01
:beer:
Καλές βόλτες λοιπόν!

ΓΙΑΓΙΑ ΑΡΚΟΥΔΑ
05/08/2017, 12:47
το λεω χρονια και θα το λεω παντα . το σχολειο ειναι η καλυτερη επενδηση για την ζωη σου ουτε η εξαρμιση η σπεσαν που θα σου δοσεις χψμ ψωραλογα στις χχχχχχ στροφες ουτε τιποτε η σειρα ειναι αυτη
1)δυπλομα
2) μηχανη , κρανος , ενδυση.
3) σχολειο για να μ,αθεις να οδηγης.

οι σχολες οδηγος σου μαθενουν τα βασικα για να παρεις δυπλωμα. και μετα πρεπει να πας να κανεις καποιο σχολειο να μην σε σκοτοσουν στους δρομους.

TROOPER
05/08/2017, 13:20
Αρχικα μπραβο και μαγκια σου που στα 38 σου αποφασισες να μπεις στον κοσμο των 2 τροχων σαν οδηγος πλεον.
Μετα μπραβο που ακολουθεις την ασφαλεστερη σειρα που γινονται τα πραματα.
Και τελος...αντε και με 1000!!! :p

7Tolis
05/08/2017, 14:21
Keep going!

harris_x
05/08/2017, 14:59
Καλές βόλτες λοιπόν

:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

Grafton 505
05/08/2017, 20:15
Μακάρι τα πρώτα σου ΣΩΣΤΑ βήματα στο χώρο της μοτοσυκλέτας να τα έχουν όλοι ! Εύγε !

May the force be with you young padawan !

nikma
05/08/2017, 21:17
Κούκλα να χαίρεσαι το δωράκι σου, πάντα όρθια και με ένα καλό παιδί σύντομα:)

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
05/08/2017, 21:47
μπραβο φιλε.Καλοριζικος,καλοταξιδος και ολα τα σηναφη.Παντα ορθιος

vaska
05/08/2017, 22:38
Όμορφα πράγματα συμβαίνουν γύρω μας κι ένα από αυτά είναι η οδήγηση μοτο. Πολύ δε περισσότερο αν η οδήγηση μετά το σχολείο γίνεται απόλαυση. Πάντα όρθια.

BLiTzER
05/08/2017, 22:38
Καλή αρχή, καλή εξέλιξη και πάντα όρθια! Ή πλαγιασμένη. :p

Χαίρομαι που αξιοποιήθηκε το δώρο! :)

taisteal
05/08/2017, 23:09
Καλή αρχή λοιπόν

:beer::beer::beer:

mikes
06/08/2017, 09:25
καλοριζικη και καλοστριφτη... :beer:

jedipops
06/08/2017, 09:29
Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές! :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

Προσευχηθείτε τώρα μαζί μου, μήπως εκδοθεί επιτέλους και το δίπλωμα.

devil's animal
06/08/2017, 10:02
καλη συνεχεια στον μοτοσυκλετιστικο κοσμο...
:beer::beer:

teo_g7
06/08/2017, 10:36
Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές! :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

Προσευχηθείτε τώρα μαζί μου, μήπως εκδοθεί επιτέλους και το δίπλωμα.

Πάρε στη Διεύθυνση Μεταφορών που ανήκεις ένα τηλέφωνο (η ακόμα καλύτερα κάνε μια βόλτα από κει γιατί είναι και Αύγουστος) και μην περιμένεις από τη σχολή που έδωσες!!!
Οι σχολές οδήγησης τα παίρνουν "μαζικά" όποτε και κάποιο να έχει εκδοθεί νωρίτερα μπορεί να το αφήνουν για να πάνε να τα πάρουν όλα μαζί!

Nostradamus
06/08/2017, 15:42
Καλή αρχή!! Πάντα όρθια, με πολλά και ασφαλή χιλιόμετρα. :)

noodles
06/08/2017, 18:37
καλως ηρθες στον κοσμο της μοτοσυκλετας! :beer::beer:

για διπλωμα παρε τηλ οπως σου ειπαν πιο πανω, αλλα κρατα μικρο καλαθι γιατι ειναι αυγουστος...
στην τελικη 1.5 μηνας ειναι θα περασει. δε μπορεις να πας βολτα με 40 βαθμους, τελη σεπτεμβρη ειναι η καλυτερη εποχη :)

nathair
06/08/2017, 19:03
Αντε, και στις πίστες τώρα :) Ποτέ δεν είναι αργά!

jedipops
07/08/2017, 09:40
Πάρε στη Διεύθυνση Μεταφορών που ανήκεις ένα τηλέφωνο (η ακόμα καλύτερα κάνε μια βόλτα από κει γιατί είναι και Αύγουστος) και μην περιμένεις από τη σχολή που έδωσες!!!
Οι σχολές οδήγησης τα παίρνουν "μαζικά" όποτε και κάποιο να έχει εκδοθεί νωρίτερα μπορεί να το αφήνουν για να πάνε να τα πάρουν όλα μαζί!

Παίρνω ανα τακτά διαστήματα, σε ό,τι τηλέφωνο έχει και δεν έχει, αλλά καμία απάντηση.

Έχει και μια πλατφόρμα όπου βάζεις τα στοιχεία σου και σου εμφανίζει την πρόοδο εκτύπωσης της άδειας (http://www.yme.gr/index.php?tid=1538). Βέβαια δεν ξέρω κατά πόσο λειτουργεί σωστά αυτό.

καλως ηρθες στον κοσμο της μοτοσυκλετας! :beer::beer:

για διπλωμα παρε τηλ οπως σου ειπαν πιο πανω, αλλα κρατα μικρο καλαθι γιατι ειναι αυγουστος...
στην τελικη 1.5 μηνας ειναι θα περασει. δε μπορεις να πας βολτα με 40 βαθμους, τελη σεπτεμβρη ειναι η καλυτερη εποχη :)

Καλά ναι, δε περιμένω και πολλά, εδώ όταν πήγα να δώσω τα θεωρητικά υπήρχαν οριακά υπάλληλοι για να εξυπηρετήσουν.
Από ό,τι φαίνεται για Σεπτέμβρη θα πάει, αλλά θα συνεχίσω να ελπίζω μήπως και έστω με 40 βαθμούς εκμεταλλευτώ λίγο τους άδειους δρόμους. :D

sniper
07/08/2017, 10:25
.....
Από ό,τι φαίνεται για Σεπτέμβρη θα πάει, αλλά θα συνεχίσω να ελπίζω μήπως και έστω με 40 βαθμούς εκμεταλλευτώ λίγο τους άδειους δρόμους. :D

Super good!!! Εύγε για όλα.

Να προσέχουμε στους άδειους δρόμους, ειδικά το Αύγουστο. Κυκλοφορούν μπαμπουΐνοι.

pipe_smoker
08/08/2017, 17:52
Έκανες το καλύτερο που θα μπορούσες να κάνεις για να μπεις σωστά στο χώρο της μοτοσυκλέτας. Και αναφέρομαι στο σχολείο φυσικά.
Καλή αρχή και καλά χιλιόμετρα να έχεις! :beer:

Να προσέχουμε στους άδειους δρόμους, ειδικά το Αύγουστο. Κυκλοφορούν μπαμπουΐνοι.

Γ@μησέ τα!
15 νοματαίοι κυκλοφορούν όλοι κι όλοι κι είναι λες και τους διάλεξαν έναν-έναν για να προκαλέσουν ατυχήματα.
Αδειάζουν οι δρόμοι κι αντί να χαρούμε και να χαλαρώσουμε προσέχουμε διπλά.

jedipops
10/08/2017, 12:11
Σχετικά με την πορεία έκδοσης της άδειας, μου λύθηκε η απορία ... τελικά δουλεύει η πλατφόρμα.
Πληροφοριακά και για να υπολογίσει τον χρόνο όποιον ενδιαφέρει, τις εξετάσεις τις έδωσα/πέρασα 28/06.

387410

Μακάρι να έχουν ανέβει οι μπαμπουίνοι στα δέντρα κι αυτοί οι 15 νοματαίοι να έχουν πάει επιτέλους διακοπές. :priest:
Έπιασε αράχνες μεταξύ κάγκελου και αλυσίδας πια! :cry:

Nostradamus
10/08/2017, 12:25
να κατεβαινεις για πλυσιμο, ξεσκονισμα, καθαρισμα.. βγαλε και καμια φωτογραφια να την κοιτας οταν θα γυρνας σπιτι... σαν το στρατό ενα πραγμα.. θα περασει ο καιρος...

nikma
10/08/2017, 16:49
Καμιά στροφή στο τετράγωνο δε κάνεις; να βρίσκεσαι σε εγρήγορση κι εσύ και το μηχανάκι μη μείνεις κι από μπαταρία;) Μη το σταμπάρουν και τίποτα κλεφτρόνια εκεί μέρα νύχτα κι έχεις άλλα..

harris_x
10/08/2017, 17:30
Καμιά στροφή στο τετράγωνο δε κάνεις; να βρίσκεσαι σε εγρήγορση κι εσύ και το μηχανάκι μη μείνεις κι από μπαταρία;) Μη το σταμπάρουν και τίποτα κλεφτρόνια εκεί μέρα νύχτα κι έχεις άλλα..

Δε θα το προτεινα να κάνει βόλτα χωρίς να έχει το δίπλωμα στα χέρια της, γιατί να ρισκάρει;

Λίγες μέρες έμειναν.

Όσο για το σταμπαρισμα είτε το κουνάει είτε όχι, άμα το σταμπαρουν δε σώζεται.

mikes
10/08/2017, 21:49
Δε θα το προτεινα να κάνει βόλτα χωρίς να έχει το δίπλωμα στα χέρια της, γιατί να ρισκάρει;

Λίγες μέρες έμειναν.
κι εσενα τι σε νοιαζει ρε? γυναικα σου ειναι?? :lol:

harris_x
11/08/2017, 09:26
κι εσενα τι σε νοιαζει ρε? γυναικα σου ειναι?? :lol:

Εσύ θα πρότεινες σε κάποιον προτού πάρει το δίπλωμα στα χέρια του να οδηγεί κανονίκα;

noodles
12/08/2017, 12:10
σε ενα παραλληλο συμπαν, απο τη στιγμη που εχεις παρει διπλωμα εισαι απολυτα νομιμος, απλα στην ελλαδα αν δε το εχεις στα χερια σου,
αντε να αποξειξεις οτι δεν εισαι ελεφαντας αν συμβει κατι.
προσωπικα οταν δε το ειχα στα χερια μου δεν οδηγουσα.

νομιζω πως σε ελεγχο τροχαιας, με ενα απλο ψαξιμο στο συστημα ταυτοποιησης του περιπολικου μπορουν να βρουνε αν εχεις διπλωμα/ασφαλεια κτλ.

SHOOTER045
12/08/2017, 12:13
σε ενα παραλληλο συμπαν, απο τη στιγμη που εχεις παρει διπλωμα εισαι απολυτα νομιμος, απλα στην ελλαδα αν δε το εχεις στα χερια σου,
αντε να αποξειξεις οτι δεν εισαι ελεφαντας αν συμβει κατι.
προσωπικα οταν δε το ειχα στα χερια μου δεν οδηγουσα.

νομιζω πως σε ελεγχο τροχαιας, με ενα απλο ψαξιμο στο συστημα ταυτοποιησης του περιπολικου μπορουν να βρουνε αν εχεις διπλωμα/ασφαλεια κτλ.

Δίπλωμα όχι
Ασφάλεια ναι

pipe_smoker
12/08/2017, 13:14
Από τη στιγμή που την παλεύει να περιμένει δεν υπάρχει λόγος να ρισκάρει.

jedipops
22/08/2017, 14:06
Εγώ πάντως είμαι προετοιμασμένη πλήρως, το δίπλωμα πάλι τον παίρνει (!) τον χρόνο του.

387734

387735

jedipops
22/08/2017, 14:55
Με ενημέρωσαν απο την σχολή οτι το δίπλωμα είναι έτοιμο, ενώ η ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου δείχνει ακόμα "αναμονη". Συνολικός χρόνος: 2 μήνες παρά 6 μέρες.

:wlae::wlae::wlae:

.... κι αναρωτιέμαι εγω τωρα, μήπως να είχα βάλει τα αυτοκόλλητα νωρίτερα; :p

Grafton 505
22/08/2017, 18:37
Αυτοκόλλητα σε κράνος και μηχανή πριν το δίπλωμα ; Μωρέ μπράβο οργάνωση ! :a10:

o_gavros
01/10/2017, 13:30
Η εύρεση του κλειδιού είναι οιωνός ότι έρχονται σπουδαίες μοτομέρες...

TROOPER
01/10/2017, 13:47

Ρε θα βρεθουν και ρολογια σου λεει για να μετραμε τα χρονια που θα καταφθανουν αργοπορημενα "εσωρουχα"! :lol:

o_gavros
01/10/2017, 13:48
γιατι να είσαι τόσο μαλακας; :pink:

TROOPER
01/10/2017, 13:51
γιατι να είσαι τόσο μαλακας; :pink:

Γιατι...σ αρεεεζ :p

jedipops
02/10/2017, 10:51

Μιλάς σωστά κι όμορφα. :D

o_gavros
02/10/2017, 12:58
https://www.youtube.com/watch?v=E9cf_FdLbIs