PDA

View Full Version : Kawasaki Max100. Η ζωή εν τάφω.

strokt up
06/08/2017, 23:26
Καλησπέρα. Όπως σας είχα πει και σε άλλο θέμα τελικά πήρα ένα Max100. Όπως ήταν λογικό για μένα, δεν το άφησα όπως ήταν γιατί είχε κοντά στα δύο χρόνια παρατημένο σε μια πυλωτή. Δεν θα γίνει ανακατασκευή λόγω έλλειψης χρημάτων και λόγω του ότι θα χρησιμοποιείται καθημερινά και όχι στο σαλόνι. Ακολουθεί σεντόνι.

strokt up
06/08/2017, 23:54
Δεν θα ασχοληθούμε καθόλου για τα εμφανισιακά θέματα σε αυτό το topic, οπότε οι "μερακλήδες" μπορούν να αποχωρήσουν. Λοιπόν, το παπί αγοράστηκε σε αυτή την κατάσταση.
Σε ανεκτή κατάσταση εξωτερικά αλλά τα φαινόμενα συνήθως απατούν.
387347
387348
387349 Πρώτο πρόβλημα. Έπαιρνε με τα χίλια ζόρια μπροστά. Λογικό θα μου πεις τόσα χρόνια παρατημένο θα είχε πυραμίδες μέσα το καρμπυρατέρ. Έλα όμως που δεν μπορούσες ούτε να χρησιμοποιήσεις την μανιβέλα σαν άνθρωπος γιατί έχει σπασμένο ελατήριο. Πήρε μπροστά, το πήρες βόλτα, δεν πατινάρει, πάει μια χαρά αλλά κουνάει σαν 20χρονη με μίνι φούστα. Κοιτάς μπροστά, τα ρουλεμάν του τροχού και του πηρουνιού έχουν πάει περίπατο. Κοιτας πίσω, του ψαλιδιού το ίδιο. Ε και κάπου εδώ λέω δεν κυκλοφορείς έτσι. Θέλω να είμαι σίγουρος τι οδηγώ. Πάμε πάλι. 'Εξω οι ποδιές
387350
387351
Και μια δίπλα στο εγγονάκι του
387352
Έξω το καρμπυρατέρ για καθάρισμα. Παρεπιπτόντως αυτό στο καρμπυρατέρ τι είναι; Είχε κάτι εκεί ή έτσι ήταν πάντα;; Χλωμό. 387353
Αφού βγήκαν όλα τα πλαστικά λέμε δεν βγάζουμε και την μηχανή; 3 βίδες και 3 φύσες είναι. Ε αφού το είπαμε δεν μπορούσαμε να κάνουμε αλλιώς.
387354
387355
Επόμενο βήμα να βγάλουμε το ψαλίδι να δούμε τι χρειάζεται (και να του ρίξουμε και ένα στρώμα χρώμα μιας και θα το πάρουμε στα χέρια). Αμ δε! Δεν έβγαινε ούτε με εξωλκέα για σούστα νταλίκας. Πέρα απο την πλάκα, βγήκε το παξιμάδι αλλά δεν πάει πουθενά ο άξονας με χτύπημα. Ο άξονας απο την άλλη παίρνει 19 ή 21 κλειδί (δεν θυμάμαι τώρα) αλλά δεν γυρίζει με τίποτα. Σαν στρόφαλος απο varadero φανταστείτε. Καμία ιδέα για το πως να βγεί αυτή η Μα...πράγμα;
387356
Ξέχασα να αναφέρω πως θα βγεί το ντεπόζιτο και όλο το φτερό και αφού πλυθεί το πλαίσιο με το πιεστικό θα γίνει τοπική βαφή όπου κριθεί απαραίτητο. Εύκολο μιας και δεν μας νοιάζει καθόλου το εμφανησιακό αποτέλεσμα, θα μπούν πάλι πλαστικά, δεν θα γίνει αγωνιστικό το εργαλείο.
Αυτά για σήμερα. Συγνώμη για το σεντόνι.

akis_trevor
07/08/2017, 07:28
Καλά μαστορεματα..

SHOOTER045
07/08/2017, 07:53
Πλάκωσε τον άξονα στο w40,με λευκό ξύδι η μαζί με viakal.
Εκεί πιάνουν σκουριά και άλατα .
Αν δεν πιασει
Φλογιστρο κοπανημα και υπομονή.
Έτσι και αλλιώς τα silent block που έχει εκεί θα τα αλλαξεις.
Αφού βγει ο άξονας
Αλλαζεις τα silent block( δεν έχει ρουλεμάν εκεί)
Η κανεις φτιαχτα πολυουραιθανης σε τορνο.
Το καρμπ
Κάτι έχει εκεί ,αλλά δεν θυμάμαι ,παει πολύς καιρός που επιασα τέτοιο στα χέρια μου

:a014:

vaska
07/08/2017, 09:49
Νομίζω το κάρμπ δεν έχει τπτ εκεί αν το τσοκ σου είναι με λεβιεδάκι πάνω στο σώμα του καρμπ. Αυτό που νομίζεις πως λείπει είναι για να μπει ο μηχανισμός του τσόκ όταν αυτό είναι με ντίζα από το τιμόνι.
Και πάλι λέω "νομίζω" γιατί πάνε χρόνια από τότε που το είχα.

strokt up
08/08/2017, 18:48
Το ψαλίδι μας έκανε την χάρη τελικά και με την βοήθεια του καλού φλογιστρου και του σφυριού βγήκε. Ο αξονας είχε λίγο φθορά και ηταν ελάχιστα στραβός. Πολύ ελάχιστα. Μπορεί να έγινε απο το χτυπημα. Άξονας και συνεμπλοκ είναι ψιλοuniversal ή πρέπει να βρω για το συγκεκριμένο μηχανάκι; Επίσης βγήκε ντεποζιτο και φτερό και αποκαλύφθηκε ότι σκουριά είχε. Ελάχιστα επιφανειακά πράγματα. Θα ξυθει και θα βαφτεί τοπικά. Φωτογραφίες αργότερα αν προλάβω.

SHOOTER045
08/08/2017, 19:10
Έχω την εντύπωση οτι είναι universal.
Τσεκαρε το με ενα τηλ

http://www.stelpet.gr/gr/el/catalog?utf8=✓&query=Σινεμπλόκ+ψαλιδιού+kawasaki+max+100&commit=ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Επίσης τσεκαρε και αυτό

https://www.google.gr/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.car.gr/parts/view/9240180/&ved=0ahUKEwjfq6C1j8jVAhVHOMAKHaDMDCgQFghGMAo&usg=AFQjCNH98v5RCuD1Immv605vPW89yC2gCg

strokt up
09/08/2017, 00:32
Την είδα αυτή την αγγελία αλλα δεν αξίζει.. Εχει τα ρουλεμάν απο το εργοστάσιο = αν δεν είναι για πέταμα ηδη θα είναι σύντομα +οτι το ψαλίδι μου είναι σε πολύ καλη κατάσταση αν και λεω να του ριξω ενα βαψιματακι μιας και το έβγαλα

strokt up
09/08/2017, 23:09
387405
387406
387407

strokt up
09/08/2017, 23:48
Μπορούμε να βρούμε πουθενά service manual;

strokt up
11/08/2017, 21:27
Τοπικό βάψιμο σκελετού όπου κρίθηκε απαραίτητο. Αγοράστηκαν: Άξονας ψαλιδιού, συνεμπλόκ ψαλιδιού (δεν βρήκα ΠΟΥ-ΘΕ-ΝΑ) ταιριάζουν όμως απο supra ακριβώς, πήρα επίσης σιαγώνες (είναι ίδιες με του kazer. Ξέχασα όμως να αγοράσω σωληνάκια βενζίνης ο βλάκας. Τέλος πάντων, αύριο θα βάλω συνεμπλόκ και θα βάψω αν προλάβω το ψαλίδι.
Απο βδομάδα πρέπει να ξεκινήσω δέσιμο σιγά σιγά. Δεν υπάρχει καθόλου χρόνος :(
387438

strokt up
14/08/2017, 23:52
Καλησπέρα. Σήμερα βάφτηκε το ψαλίδι και μπήκε πάνω ο κινητήρας και τα ηλεκτρικά του. Έχουμε τεράστιο θέμα με το καρμπυρατέρ. Λογικά είναι άχρηστο. Αν περισσεύει σε κάποιον ένα καρμπυρατέρ 16 ή 18 και δεν θέλει να βγάλει λεφτά (πολλά τουλάχιστον) ας μου στείλει ένα πμ.

strokt up
15/08/2017, 22:12
Δούλεψε τελικά το μηχανάκι αλλά υπάρχει πρόβλημα. Στάζει βενζίνη απο το ποτηράκι του καρμπυρατέρ και απο το ρουμπινέτο που έχει το on-off-res. Το ποτηράκι λογικά θα το πιάσω με φλαντζόχαρτο, εκεί που είναι ο διακόπτης όμως τι κάνω; Συνεχίζω να ψάχνω καρμπυρατέρ 16-18 παρεπιπτόντως οπότε αν έχει κάποιος κάτι ας στείλει ένα πμ.

strokt up
15/08/2017, 22:28
Τα μόνα πράγματα που βάφτηκαν προς το παρόν εκτός απο ένα κομμάτι του σκελετού.
387531
Προς το παρόν θα μείνει σε αυτή την μορφή μέχρι να λυθούν όλα τα θεματάκια του. Όπως λέω πιο πάνω χρειάζομαι καρμπυρατέρ. Επίσης μια μπαταρία γιατί δεν είχε καν, και λογικά φλασέρ γιατί τα φλας ανάβουν και μένουν αναμμένα. Δεν αναβοσβήνουν.
Εμφανησιακά θέλω το ντουλαπάκι στην ποδιά (το καπάκι μόνο) όποιος έχει κάτι υπόψιν ας ρίξει ενα πμ. Επίσης σκέφτομαι να αλλάξω εξάτμιση. Απο τι άλλο παπί θα ταιριάζει;
387532
387533
387534

noodles
18/08/2017, 13:03
πενα εγινε.
καρμπυρατερ παρε του innova (keihin 18). ενα λαιμο θα χρειαστεις για να το κουμπωσεις, βεβαια λιγακι δυσκολο να μπει και το μαμα φιλτροκουτι πανω.

Panos76
18/08/2017, 14:18
Πάρε σβάρνα όλες τις αγγελίες https://www.car.gr/parts/photos/6425295/#null

ντουλαπάκι κομπλέ στα 20€ https://www.car.gr/parts/view/8026502/

Θα βρεις πράμα, ακόμα και στελπετ έχει γνήσια καινούρια ανταλλακτικά.

Εξάτμιση βάζεις και μια μοτορσπορτ με ένα 50άρι αλλά καλύτερα τη δική του.

strokt up
19/08/2017, 16:06
Ευχαριστώ. Τον χειμώνα θα βάλω και τις ποδιές. Bonus: Πιάνει 99.45χμ στο κοντέρ. Επίσης πατάω kazer, crypton r και όλα τα σχετικά. :p

bulmont
19/08/2017, 18:31
Ευχαριστώ. Τον χειμώνα θα βάλω και τις ποδιές. Bonus: Πιάνει 99.45χμ στο κοντέρ. Επίσης πατάω kazer, crypton r και όλα τα σχετικά. :p

Vstrom όμως, πατάς και Vstrom ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

strokt up
20/08/2017, 00:28
Vstrom όμως, πατάς και Vstrom ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

χαχαχαχα Δεν έτυχε να πετύχω στον δρόμο αλλά σίγουρα θα τον δικάσω.

strokt up
20/08/2017, 00:35
Λοιποοον. Απο τις 15 του μήνα το μηχανάκι κυκλοφορεί καθημερινά. Έχω κάνει πάνω απο 250 χιλιόμετρα αυτές τις μέρες. Την Τετάρτη πήγα και Αγρίνιο-Προυσσό για ένα επιτυχημένο τελικά τεστ αντοχής. Λαδάκι δεν έχει τσιμπήσει τίποτα, βενζίνη πιο πολύ στάζει παρά καίει, δεν υπάρχει ίχνος απο πατινάρισμα, τραβάει πάρα μα πάρα πολύ καλά. Σήμερα γυρίζοντας απο την δουλειά έκανα και ένα τεστ τελικής στο gps του κινητού μιας και δεν έχω φτιάξει ακόμα το κοντέρ όπου είδα παραλίγο τριψήφιο νούμερο, για την ακρίβεια 99,72χμ. Το γρανάζωμα είναι αρκετά κοντό δηλαδή ξεκινάς με 2ο άτομο με 2α και δεν καταλαβαίνεις οτι έχεις 2α αν δεν κοιτάξεις το κοντέρ. Θα παραμείνει ως έχει μιας και δεν μας νοιάζει η τελική. Ποδιές δεν μπήκαν ακόμα λόγω του ότι θέλω να φτιάξω το καρμπυρατέρ και βαριέμαι να παίζω με τα πλαστικά :p Είναι και πιο αγωνιστικό έτσι :lol:

strokt up
20/08/2017, 00:39
387671
387672
Και το καφεδάκι στον Προυσσό Ευρυτανίας
387673

SoR
21/08/2017, 10:55
ωραια δουλειά , μπραβο σου.

δεν θελω να σε στεναχωρήσω αλλά νομίζω η καβάσο εχει σταματήσει τα ανταλλακτικά για το μαξ100. οποτε προσπάθησε απο μεταχειρισμενα να "στοκαρεις" τα βασικά που δεν μπορείς να ταιριάξεις απο άλλα παπιά.

nosPa21
21/08/2017, 22:28
Ωραίος. Κοίτα να στοκάρεις όπως λέει ο φίλος SoR. Πότε πήγες Προυσσό? Πέρασα 11-12/8

strokt up
22/08/2017, 00:19
Απο ανταλλακτικά βρίσκουμε μεταχειρισμένα δεν υπάρχει πρόβλημα. Το ντουλαπάκι ας πούμε το βρήκα 10€.

strokt up
22/08/2017, 00:21
Ωραίος. Κοίτα να στοκάρεις όπως λέει ο φίλος SoR. Πότε πήγες Προυσσό? Πέρασα 11-12/8

Στις 16/8 πήγα. Άνοιξα και ένα θέμα στο φόρουμ μήπως βρεθεί κανένας να μαζευτούμε περισσότεροι αλλά δεν υπήρχε και πολύ ενδιαφέρον. Γενικά δεν είδα και πολύ κίνηση απο μηχανές στον δρόμο. Μόνο 2 ξεκράνωτα africa twin.

strokt up
23/08/2017, 21:32
Καλησπέρα. Ψάχνω για τις 3 κλειδαριές (τιμονιού, σέλας και ντουλαπιού), επίσης ψάχνω για aftermarket εξάτμιση ξέρουμε απο τι παπί ταιριάζει;

noodles
24/08/2017, 21:09
θα ρισκαρεις να βαλεις μεταχειρισμενη κλειδαρια? πηγαινε αγορασε καινουριες σετακι με 1 κλειδι για ολες, δεν ειναι ακριβες.
εξατμιση νομιζω ταιριαζουν αυτες για crypton, grand, glx (για να εισαι σιγουρος μετρα διαμετρο στην εργοστασιακη, στην τρυπα που κουμπωνει στην κεφαλη).

strokt up
25/08/2017, 00:21
θα ρισκαρεις να βαλεις μεταχειρισμενη κλειδαρια? πηγαινε αγορασε καινουριες σετακι με 1 κλειδι για ολες, δεν ειναι ακριβες.
εξατμιση νομιζω ταιριαζουν αυτες για crypton, grand, glx (για να εισαι σιγουρος μετρα διαμετρο στην εργοστασιακη, στην τρυπα που κουμπωνει στην κεφαλη).

Πόσο ρίσκο μπορεί να θεωρηθεί αν αγοράσω μια μεταχειρισμένη κλειδαριά απο Αθήνα στην επαρχία για παράδειγμα;
Νομίζω στην εξάτμιση το μεγαλύτερο θέμα είναι να περνάει κομπλέ ο σωλήνας. Θα δοκιμάσω όταν βρώ χρόνο μια απο kazer που είναι πρόχειρη. Όοοοοταν βρω χρόνο... Την Κυριακή έχει μπανάκι Ναύπακτο δλδ κανένα 150αρι χιλιόμετρα πήγαινε-έλα.

strokt up
25/08/2017, 00:24
Εξακολουθώ να ψάχνω για καρμπυρατέρ 16-18 χιλιοστά, πλέον πιο πολύ χάνει παρά καίει βενζίνη.

vaska
25/08/2017, 07:28
Μπορούμε να βρούμε πουθενά service manual;

Πρέπει να το έχω σε έντυπη μορφή. Αν δεν βγάλεις άκρη από αλλού μου λες να στο στείλω να βγάλεις φωτοτυπίες και να μου το στείλεις πίσω. Αν δεν βιάζεσαι το βγάζω εγώ φωτοτυπίες και στο στέλνω αλλά όχι άμεσα

strokt up
26/08/2017, 01:19
Εμπρός λοιπόν καλό μου σκανερ. Αν δεν το βρω μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα σου πω αν μπορεσεις να το στείλεις και να το βγάλω και εγώ. Ευχαριστώ φίλε vaska

strokt up
06/09/2017, 00:37
Παιδιά εξακολουθώ να ψάχνω keihin 18 (λογικά kazer και innova φοράνε τέτοιο απο την μάνα τους). Όποιος έχει κάτι ας στείλει ενα πμ.. Επίσης ακόμα ψάχνω manual :(

noodles
09/09/2017, 12:11
γιατι δε παιρνεις καινουριο καρμπυρατερ? https://www.nkmoto.gr/kapmpirater-innova-125

strokt up
10/09/2017, 04:06
γιατι δε παιρνεις καινουριο καρμπυρατερ? https://www.nkmoto.gr/kapmpirater-innova-125

Επειδή καινούργιο γνήσιο keihin που θέλω (για να λειτουργεί κανονικά και όχι απλά να "δουλεύει") κάνει περισσότερο απο το μηχανάκι

SHOOTER045
10/09/2017, 08:19
Θα κοιτάξω αργότερα αν έχω κανένα καρμπ και θα σου πω.
Αλλά
Νομίζω αν το πρόβλημα είναι στα oring οτι διορθώνεται.
Δηλαδή
Στο ποτηρακι αρκεί να βρείς oring καινούργιο-ιδιου παχους- ας είναι και στρογγυλό.
Το κοβεις λοξά και το εφαρμοζεις στο αυλάκι του ποτηριού, το γυριζεις περιμετρικά και φτάνεις στο αρχικό σημείο.
Εκεί θα χρειαστείς κόλλα τύπου logo.
Μια μικρή σταγόνα στην ένωση και αν το κανείς σωστα δεν θα ξαναχάσει απο εκεί.
Το ρουμπινετο
Απ οτι θυμάμαι έχει δυο μικρά στρογγυλά oring
Ενα στην τάπα από κάτω (εκεί που έχει το εσωτερικό διλτρακι)
Και ενα πίσω ακριβως απο τον διακόπτη on/off/res
Αλλάζουν πανευκολα
Μια βόλτα με το δείγμα σε μαγαζί με εργαλεία κλπ και είσαι οκ

strokt up
11/09/2017, 02:35
Θα κοιτάξω αργότερα αν έχω κανένα καρμπ και θα σου πω.
Αλλά
Νομίζω αν το πρόβλημα είναι στα oring οτι διορθώνεται.
Δηλαδή
Στο ποτηρακι αρκεί να βρείς oring καινούργιο-ιδιου παχους- ας είναι και στρογγυλό.
Το κοβεις λοξά και το εφαρμοζεις στο αυλάκι του ποτηριού, το γυριζεις περιμετρικά και φτάνεις στο αρχικό σημείο.
Εκεί θα χρειαστείς κόλλα τύπου logo.
Μια μικρή σταγόνα στην ένωση και αν το κανείς σωστα δεν θα ξαναχάσει απο εκεί.
Το ρουμπινετο
Απ οτι θυμάμαι έχει δυο μικρά στρογγυλά oring
Ενα στην τάπα από κάτω (εκεί που έχει το εσωτερικό διλτρακι)
Και ενα πίσω ακριβως απο τον διακόπτη on/off/res
Αλλάζουν πανευκολα
Μια βόλτα με το δείγμα σε μαγαζί με εργαλεία κλπ και είσαι οκ

Ούτε χρόνο ούτε όρεξη έχω να το κάνω αυτό φίλε shooter. Έχω ελάχιστο χρόνο και προτιμώ να πάω καμία βόλτα. Ας πούμε σήμερα πήγα Αγρίνιο-Πάτρα γυρίζοντας απο Ναύπακτο-Θέρμο. Έκαψε 6-7€ αλλά πήγα-ήρθα άνετα σχετικά και με καλή παρέα.

strokt up
12/09/2017, 23:18
Σήμερα γυρίζοντας απο την δουλειά μου κόπηκε η εξάτμιση εκεί που ενώνεται με το καζανάκι, είχα δει ένα ράγισμα αλλά είπα θα είναι η ιδέα μου. Τέλος πάντων την έβγαλα (άτιμο μαξ πρέπει να βγάλεις τον μαρσπιέ του οδηγού για να την βγάλεις ή την ντίζα του πίσω φρένου (εγω προτίμησα τον μαρσπιέ). Τελικά δεν βρήκα κανέναν εξατμισά να την κολλήσω σήμερα και αφού δεν μπορούσα να πάω καμία βόλτα, έβγαλα τροχό μπροστά, έφτιαξα τον ατέρμονα του κοντέρ, άλλαξα σιαγώνες (που τους είχα αγοράσει όταν άρχισα να λύνω το μηχανάκι) και άλλαξα τα ρουλεμάν του τροχού. Να σημειωθεί εδώ ότι ο μπροστά τροχός του max παίρνει ένα ρουλεμάν 6300 και ένα 6200 (δεν ξέρω αν είναι σε όλα τα παπιά έτσι, απλά το αναφέρω). Φωτογραφίες απο την διαδικασία δεν έχω καθόλου γιατί δεν φοράω ποτέ γάντια και τα χέρια μου είναι πάντα πολύ μαύρα.

strokt up
16/09/2017, 16:03
Καλησπέρα. Υπάρχουν στο εμπόριο τίποτα αποστάτες για να το ψηλώσω λίγο απο πίσω;; Έχω κάνει ίσιο το ποδόφρενο απο τις στροφές :D

noodles
21/09/2017, 13:32
χαλας τη γεωμετρια του παπιου αν το ψηλωσεις. η συμπεριφορα σε φρενο και σε στροφες θα ειναι επικυνδινη!
σφιξε το φρενο απο το ταμπουρο για να μη φτανει κατω οταν το πατας

strokt up
22/09/2017, 23:46
χαλας τη γεωμετρια του παπιου αν το ψηλωσεις. η συμπεριφορα σε φρενο και σε στροφες θα ειναι επικυνδινη!
σφιξε το φρενο απο το ταμπουρο για να μη φτανει κατω οταν το πατας

Δεν είμαι στόκος, σφιγμένο είναι το φρένο, χωρίς να το πατήσω βρίσκει στις στροφές.

SHOOTER045
23/09/2017, 07:58
Δεν είμαι στόκος, σφιγμένο είναι το φρένο, χωρίς να το πατήσω βρίσκει στις στροφές.

Μήπως έχει φαει κανένα στουκο κσι έχει πάρει ?
Επίσης κοιτά και για αναδιπλούμενη μαρσπιε μιας και το εχεις με τις στροφές

strokt up
25/09/2017, 10:49
Μήπως έχει φαει κανένα στουκο κσι έχει πάρει ?
Επίσης κοιτά και για αναδιπλούμενη μαρσπιε μιας και το εχεις με τις στροφές

Όχι, εντάξει είναι το ποδόφρενο, τα μαρσπιέ είναι λίγο αρπαγμένα αλλά έρχονται με έναν σωλήνα άλλο που βαριέμαι. Αναδιπλούμενα μαρσπιέ γιατί;

SHOOTER045
25/09/2017, 10:52
Για να μην κανει Σκαμνάκι το μαρσπιε στο πολύ πλαγιασμα

vaska
25/09/2017, 17:19
Τώρα το είδα ότι ακόμα ψάχνεις μάνιουαλ. Αφού ρε λακαμά έρχεσαι Πάτρα για βόλτα γιατί δεν λες τπτ να βρεθούμε να στο δώσω?? Θα κάνω αγώ τις φωτοτυπίες μη σε αγχώνει. Έχεις πμ με τηλέφωνα

strokt up
25/09/2017, 23:40
Για να μην κανει Σκαμνάκι το μαρσπιε στο πολύ πλαγιασμα

Όταν λές σκαμνάκι εννοείς να μαγκώσει και να την αρπάξω την τουμπίτσα;

munchkin
26/09/2017, 12:17
επίσης εκτός απο τα κινέζικα καρμπς που δεν είναι και τόσο καλά , με΄λίγα λεφτα μπορείς να αγοράσεις ένα ταιβαν (federal) ή κάτι τέτοιο ενπάση περιπτώση , και να κάνεις την δουλειά σου. Εγώ εψαχνα καρμπιρατέρ για ένα honda c - το πούλησα και ακόμα καρμπιρατέρ δεν βρήκα...

strokt up
29/09/2017, 01:12
Παιδιά, έφαγα φλασιά. Να το κάνω στρογγυλοφάναρο και να μεταφέρουμε το θέμα στα customizing? Δηλαδή αφαίρεση όλων των πλαστικών του τιμονιού και να βάλω ενα φανάρι μπροστά απο τον λαιμό, να βάλω και ένα ωραίο φτεράκι και voila? Ή να το γυρίσω σε "μαμά" με καμιά εξατμισούλα και καμία μοντέρνα πινελιά; Βοήθεια γιατί το βαρέθηκα και δεν έχω κλείσει ούτε δίμηνο μαζί του. Βασικά άλλα πράγματα βαρέθηκα αλλά αφού δεν μπορώ να αλλάξω αυτά, να αλλάξω το μηχανάκι

strokt up
29/09/2017, 01:14
Απο θέμα τροφοδοσίας με αυτό κάνω δουλειά; https://www.car.gr/parts/view/9217077/

papg
29/09/2017, 07:03
Απο θέμα τροφοδοσίας με αυτό κάνω δουλειά; https://www.car.gr/parts/view/9217077/

για το αν κάνεις δουλειά είναι σχετικό Κινέζος είναι,γιαυτό προσοχή στις μπανάνες.

strokt up
03/10/2017, 09:08
για το αν κάνεις δουλειά είναι σχετικό Κινέζος είναι,γιαυτό προσοχή στις μπανάνες.

χαχα ξέρω, οπότε να τις κρατάω μακρυά απο το καρμπυρατέρ.

strokt up
03/10/2017, 12:53
https://www.youtube.com/watch?v=tBiQUIKlkqo&index=23&list=UUdhyWn_BIbVGplKh8z9VeLg
Μέσα στο κανάλι μου έχω και άλλα βίντεΑ με kawasakia. Απολαύστε υπέυθυνα!
Α! Και μην κράξετε για την οδήγηση του z. Ήταν 1η μέρα που οδηγούσα μηχανή!

strokt up
17/11/2017, 22:54
Ψιλοτελειώσαμε. Εμδανησιακά τουλάχιστον. Έβαλα ποδιές (αφού πρώτα έβγαλα το ντουλαπάκι), έφτιαξα όλα τα φώτα και τα λαμπάκια(περιμένω ένα σετ λεντ για μπροστά με μετασχηματιστή 6-36 βολτ, ίσως κάνει καλύτερη δουλειά), έκανα φιμέ τα μπροστινά φλας για να ξεχωρίσουνε λίγο απο το φανάρι και λίγο το πίσω που είναι γκουμούτσα, έβαλα ένα καρμπυρατέρ απο το kazer του κολλητού μιας και το άλλαξε (18 keihin γνησιότατο) και μπήκε και μια εξάτμιση MotoRsport και όχι Motosport, μόνο αυτή βρήκα εδώ, την χρειαζόμουν αυθημερόν για να πάω για δουλειά, η δική του διαλύθηκε. Έβαλα και μερικά καγκούρικα αυτοκόλλητα για να δείξω την φύση μου και εντάξει προς το παρόν.
390554
390558
390559

Ξέρω δεν έχει μεγάλη διαφορά εξωτερικά απο την μέρα αγοράς του, αλλά δεν έχει καμία σχέση λειτουργικά. Πριν δυσκολευόταν να πάρει μπροστά και αδυνατούσε να κρατήσει ρελαντί γενικά, μερικά ευρώ πιο μετά και πολλές ώρες ασχολίας παίρνει μπροστά πάντα με την πρώτη μανιβέλα (η οποία αλλάχθηκε και αυτή και έβαλα απο kazer γιατί η δική του φαγώθηκε) και κρατάει ρελαντί όπως πρέπει παρόλο που δεν ρύθμισα ακόμα το καρμπυρατέρ.
390560
390554
390561
390558

buckley
20/11/2017, 16:55
Κρίση περνάμε βλέπω, βάζε τουλάχιστον καλύτερες φωτό ρε φίλε για μας τα γερόντια που δεν βλέπουμε καλά.

strokt up
22/11/2017, 11:06
Μόνο την εξάτμιση πλήρωσα ακριβή (50€). Κρίση υπάρχει όντως. Καλύτερες φώτο υπομονή, θα ανεβάσω και τέτοιες, θα κάνω κ άλλα πράγματα λογικά

strokt up
31/03/2018, 22:29
Καλές οι επαναφορές στην εργοστασιακή κατάσταση αλλά όταν πρόκεται για θέματα ασφάλειας νομίζω καλύτερα είναι να κάνουμε και καμία υποχώρηση. Οπότε ξεκίνησα μαι μετατροπή σε δισκόφρενο. Μπροστά πίσω.
394501
Έβαλα τις αναρτήσεις μπροστά 394502
και σταμάτησα γιατί δεν έχω τους αποστάτες.
Για να μην πάει χαμένη η νύχτα μου έβαλα πάνω την βάση του τιμονιού και το τιμόνι και θα συνεχίσω όταν βρώ αποστάτες. Ίσως χρειαστώ βοήθεια και με ένα μάζεμα που θέλω να κάνω στην πλεξούδα. 394503

argiris34
01/04/2018, 07:25
Αν και καθυστερημενα, 'σαι ωραιος ρε το πρωτο μου μηχανακι και οπως να το κανεις μια ελαφρια νοσταλγια υπάρχει, στα πρακτικα τωρα θυμηθηκα οτι και εμένα έβρισκε το ποδοφρενο για πλακα η κυση ηταν κοψιμο απο κοντα στη βαση του και κολλημα οσο πιο μεσα επαιρνε, ειναι ψτιαγμενο για να το πατας με 52νο εργοταξιακη γαλοτσα αμα λαχει

strokt up
01/04/2018, 23:20
Αν και καθυστερημενα, 'σαι ωραιος ρε το πρωτο μου μηχανακι και οπως να το κανεις μια ελαφρια νοσταλγια υπάρχει, στα πρακτικα τωρα θυμηθηκα οτι και εμένα έβρισκε το ποδοφρενο για πλακα η κυση ηταν κοψιμο απο κοντα στη βαση του και κολλημα οσο πιο μεσα επαιρνε, ειναι ψτιαγμενο για να το πατας με 52νο εργοταξιακη γαλοτσα αμα λαχει

Τι εννοείς κόψιμο στην βάση του και κόλλημα πιο μέσα; Δεν το έπιασα

strokt up
07/04/2018, 20:08
Τελικά δεν γλιτώνουμε τον τόρνο. Ή θα πάμε τόρνο ή θα κάνουμε αμφιβόλου ποιότητας πατέντες. Οπότε μέχρι να πάμε τόρνο είπα να ασχοληθώ με την πλεξούδα ευτυχώς. Λέω ευτυχώς γιατί είδα μέσα εκεί τα χειρότερα. 394604
Οι κοντοί σχιστομάτηδες Ταϋλανδέζοι, Γιαπωνέζοι ή ότι ήταν αυτοί που το φτιάξανε τέλος πάντων ήταν αυτοί που το φτιάξανε κάνανε κάτι ενώσεις περίεργες 394605
και να μην σας τα πολυλογώ ήταν πρεσαριστά και όσα δεν ήταν τελείως κομμένα κρατιόταν απο μια τρίχα κυριολεκτικά. Οπότε δούλεψε το κολλητήρι, τα μάκρυνα λίγο, πέρασα θερμοσυστελόμενα και πλέον έχουμε κόρνα. Βραχνή, αλλά κόρνα, θα αλλαχτεί και αυτή κατά το δέσιμο.
394606
Αυτά απο μας. Χρόνια πολλά και καλή ανάσταση.
394607

strokt up
09/05/2018, 21:14
Νομίζατε ότι το παράτησα και με ψάχνατε στα μυνήματα;; Πήρα τον σταυρό απο τον τόρνο, ήρθε ο τροχός απο το kazer και κάτι άλλα πραγματάκια που παρήγγειλα και συνεχίσαμε.
Με τις ζελατίνες λέμε
395515
Λόγω της αυξημένης απόστασης πλεόν των καλαμιών η βάση του τιμονιού δεν ήθελε να συνεργαστει.
395516
Εμπρός λοιπόν καλή μου ηλεκτροκόλληση (3 χιλιοστά λαμαρίνα του έβαλα απο 1.5-2 που είχε πριν :D)
395517
Εμπρός λοιπόν καλό μου σπρέυ
395518
Ανεβαίνοντας προς τα πάνω όπως ήταν λογικό τίποτα δεν θα ταίριαζε ξανά. Ούτε ο διακόπτης των φώτων (ο οποίος είναι παράλληλα και ο οδηγός του κοκκάλου γκαζιού) , ούτε τα πλαστικά λόγω της τρόμπας ούτε τίποτα. Βέβαια θα μπορούσα να βάλω μια τρόμπα απο typhoon κάπου στον σκελετό και να τελειώνει η υπόθεση, αλλά είπαμε να έχουμε ένα αξιοπρεπές φρένο. Τελικά επέλεξα να πετσοκόψω ότι χρειαστεί και να βάλω κανονική τρόμπα. Έβαλα την γκαζιέρα απο το modenas, έκανα κατάργηση του διακόπτη για τα φώτα και έβαλα ένα διακοπτάκι το οποίο δεν ξέρω απο τι είναι κάτω απο το κοντέρ, έκοψα πλαστικά, φλας και μπήκαν όλα.
395519
395520
395521
395522
Επίσης ξέχασα να πω ότι μπήκε ρυθμιζόμενη μανέτα της apido, σωληνάκι υψηλής πίεσης της cardinals racing και τακάκια carbon-kevlar της xgear πασίγνωστες εταιρίες οι οποίες απ'οτι έμαθα απο έγκυρες πηγές, μου το είπε ο Μπάμπης ΚΑΙ η Μαρίκα, θα προμηθεύουν το 2019 ανταλλακτικά το motogp οπότε η επιλογή δεν ήταν τυχαία.
395523
395524

strokt up
09/05/2018, 21:16
Είμαστε εδώ 395525
μένει μόνο να βάλω και τα υπόλοιπα πλαστικά και αποφάσισα να το πουλήσω.

strokt up
17/05/2018, 23:28
Χρειάζομαι βοήθεια απο κάποιον που να ξέρει απο ηλεκτρολογικα.. Θέλω να τραβήξω μια γραμμή απο την μπαταρία κατευθείαν για τα φώτα γιατί τα led δεν δουλεύουν σωστά με το ρεύμα απο τα πηνεια... Συγκεκριμένα πατάω φρένο και σβήνει το φως μπροστά δηλαδή... Οπότε λέω να το κάνω έτσι για να αποδίδει το φως τα μέγιστα σε όλες τις συνθήκες... Απο που να τραβήξω ρεύμα τι ρελε να βαλω κ τι να κάνω για να ανάβουν μόνο με αναμμένο τον διακόπτη

strokt up
04/07/2018, 15:56
Κάπου εδώ να σας ενημερώσω ότι το μηχανάκι βαρεσε μπιέλα και πουλήθηκε για ένα ευτελές ποσό σε κάποιον που το ήθελε απλά για μετακίνηση και ήδη άρχισε να το χαλάει ειδικά εξωτερικά.. Κάπου εδώ τελειώνει το ταξίδι μας..

Pew
04/07/2018, 18:01
το μηχανάκι βαρεσε μπιέλα και πουλήθηκε.....

....κάποιον ....και ήδη άρχισε να το χαλάει ειδικά εξωτερικά..

Ισοπαλια δηλαδη!! :a014:

strokt up
04/07/2018, 20:56
Ισοπαλία ναι, με πρόδωσε ενώ το πρόσεχα, το πρόδωσα και εγώ

IoannisK88
10/11/2024, 17:11
Καλησπέρα στην ομάδα, έχω στην κατοχή μου ένα kawasaki max 100 και διάβασα στην συνομιλία ότι υπάρχει το service manual, μπορείς κάποιος να μου το στείλει.
Ευχαριστώ πολύ!!!

Manalishi
12/11/2024, 13:03
Είπα και γώ!!!

Αναστήθηκε ο Λάζαρος???

Μπα.. παλιά αυτά, πριν εφευρεθεί η Κόντακ...