View Full Version : X town 300i E4 kymco
mitsos hornet
18/08/2017, 19:24
Καλησπερες, μόλις πήρα το scooter kymco που αναφέρω παραπάνω κ ενώ έκανα την βόλτα μου χαλαρά χρειάστηκε να κάνω μια προσπέραση σε ένα αυτοκίνητο λίγο γρήγορα, κ αμέσως αντελήφθη ένα περίεργο θόρυβο κάτι σαν πατ πατ πατ πολύ έντονο όπως κάνουν τα 500 τα beverly κάτι τέτοιο όταν τα πιέζεις από τον κινητήρα μου ακούστηκε, διαφορικό λουρί μπίλιες ποιος ξέρει..... Το μηχανάκι καινούργιο της κουτας, μήπως ξέρει κάποιος αν είναι φυσιολογικό αυτό;;; η αν όχι τι μπορεί να είναι;;;;το τσέκαρα ξανά κ ξανά από την στιγμή που το άκουσα κ το μηχανάκι το κάνει έντονα όταν το πιέσω το ζορίσω στο Γκάζι
doctoras
19/08/2017, 15:40
Πρωτα πραμα που θα εκανα θα ηταν να τσεκαρω εαν εχει λαδι το μοτερ
Δεύτερον να επικοινωνούσα αμεσα με τον ντιλερ που το αγόρασα να το αναλαβει
mitsos hornet
19/08/2017, 18:21
Έχει λαδάκι το τσέκαρα φίλε μου, ναι από Δευτέρα έχω φύγει αντιπροσωπία σφαίρα να το δούνε, έλεος όμως καινούργιο μηχανάκι ρε πουστη μου.....ο πωλητής που μου το έδωσε το έκανε βόλτα κ δεν μπορεί να καταλάβει από έρχεται αυτός ο θόρυβος, πρώτη φορά ακούει κάτι τέτοιο.... Βασικά αυτός είναι κ λίγο άσχετος γιατί το μηχανάκι φοράει 2βαλβιδο κινητήρα κ αυτός μ είπε ότι είναι τετραβαλβιδο ότι νανε....
doctoras
19/08/2017, 20:11
εάν είσαι μικρός ηλικιακά πανε με τον πατέρα σου και απαιτείστε να είστε παρόν, εάν είναι κάτι απλό οκ, εάν κάνανε καμιά μαλ@κία κατα την συναρμολόγηση ή διαπιστωθεί απο κοινού κάτι λάθος απο το εργοστάσιο τότε ίσως να μπορέσετε να πιέσετε για αντικατάσταση..
mitsos hornet
19/08/2017, 21:15
36 είμαι φιλαράκι μου έτσι όπως τα είπες ακριβώς θα γίνουν αν είναι κάτι απλό οκ το δέχομαι, αν όχι αντικατάσταση κ μάλιστα άλλο χρώμα για να μην παίξει κ καμια μπουγάδα στη μέση, θα το κρατήσουν αυτό να το επισκευασουν κ θα μ στείλουν άλλο....
mitsos hornet
19/08/2017, 21:17
36 είμαι φιλαράκι μου έτσι όπως τα είπες ακριβώς θα γίνουν αν είναι κάτι απλό οκ το δέχομαι, αν όχι αντικατάσταση κ μάλιστα άλλο χρώμα για να μην παίξει κ καμια μπουγάδα στη μέση, θα το κρατήσουν αυτό να το επισκευασουν κ θα μ στείλουν άλλο....
Το μηχανάκι σίγουρα κάτι έχει δεν δικαιολογειτε ο θόρυβος που κάνει (λες κ χτυπάς μπρίκια)
Αυτό δεν παίζει!
Γι' αυτό έχουν την εγγύηση.
mitsos hornet
19/08/2017, 22:06
Θα παίξει φίλος ακόμα δεν το πήρα κ θα μπει συνεργείο;;; χλομό το κόβω εγγύηση ξέ εγγύηση αν το πρόβλημα είναι σοβαρό θα στείλουν άλλο σαν επαγγελματίες υποχρεούνται να το κάνουν
panavour
19/08/2017, 22:10
αντικατασταση μονον αν δεν επισκευαζεται,αλλοιως εγγυηση και επισκευη
mitsos hornet
19/08/2017, 22:17
Παίδες το επισκευή οκ το καταλαβαίνω σε μηχανάκι 5 6 7 μηνών ναι συμφωνώ, σε ένα μηχανάκι μίας μέρας όχι δεν το δέχομαι χθες το πήρα κ θα μπει για επισκευή;;;;; κάντε το λίγο δικό σας θα το δεχόσασταν αυτό;;;
Σε καταλαβαίνω!
Αλλά έτσι είναι, δυστυχώς!
Αν είναι κάτι σοβαρό, το πολύ πολύ να σου αλλάξουν κινητήρα.
Πάντως μη φοβάσαι, πιθανότατα δε θα είναι κάτι σοβαρό. Ίσως κάτι στην μετάδοση! Δλδ κάτι που θα έλεγχες και εσύ, λίγο αργότερα.
Εύχομαι τα νέα να είναι ευχάριστα. :beer:
mitsos hornet
20/08/2017, 00:07
Να σε καλά φίλε ευχαριστώ, θα σας πω τα νέα από βδομάδα : ) :)
mitsos hornet
26/08/2017, 23:54
Λοιπόν αγόρια το πήγα κ το ξαναπήγα το μηχανάκι στο εξουσιοδοτημενο συνεργείο της kymco το το συμπέρασμα είναι το εξής..... Ανοίξαμε μετάδοση κ όλα ήταν μια χαρά άρα από κλείσαμε τον ενδεχόμενο να είναι κάτι από εκεί, μετά από πολλές βόλτες καταλάβαμε ότι ο θόρυβος έρχεται μπροστά από τον κινητήρα κάτι σαν κροταλισμα όταν πάει πάνω από 5 χιλιάδες στροφές το μοτέρ ακούγεται έντονα..... Το βάλαμε σε διαγνωστικό δεν έδειξε τίποτα το μηχανάκι είναι Αγκάθα μ λένε....τηλεφωνησαμε κ πάνω kymco Αθήνα κ μας είπαν ότι κάνει λέει κρουστικη καύσει από κακό καύσιμο λόγο ότι είναι καινούργιο το μηχανάκι με σφιχτό κινητήρα.... Να του κάνω λέει χίλια χιλιόμετρα κ θα στρώσει κ καλά ο θόρυβος,αλλάξαμε κ λάδια του βάλαμε κ 100σταρα βενζίνη κ πάλι το ίδιο, οπότε του κάνω τα χιλιόμετρα που είπαν κ βλέπουμε, λίγο κουλό μ φαίνεται αλλά τεσπα θα το κάνω, τώρα έχει 300χλμ το μηχανάκι κ τα 150 τα έχω κάνει στα συνεργεία, ακούω γνώμες, αν κάποιος έχει το ίδιο μηχανάκι η κάτι σε παρόμοιο περιστατικό ας βοηθήσει Ευχαριστώ:sick::sick:
Live2ride
27/08/2017, 03:30
Δεν είχα ξανά ακούσει για "κρουστική καύση" λίγο που το έψαξα στο νετ λένε αυτά:
Πρόκειται για ένα φαινόμενο που γίνεται αντιληπτό από εξωτερικούς «μεταλλικούς» ήχους και οφείλεται στην ταχύτερη και βίαιη καύση του μίγματος. Με άλλα λόγια η καύση του μίγματος αέρα/βενζίνης δεν γίνεται ομαλά αλλά απότομα με ρυθμό έκρηξης καθώς η φλόγα μεταδίδεται πολύ πιο γρήγορα. Συνθήκες που δημιουργούν «πειράκια» είναι η αμόλυβδη με μικρό βαθμό οκτανίων, η κακή ρύθμιση του αβάνς, η λειτουργία του κινητήρα με υπερβολικό φορτίο, η «πειραγμένη» υψηλότερη σχέση συμπίεσης, από την κακή ψύξη των κυλίνδρων κ.α. Πέρα από τον ενοχλητικό ήχο οι συνέπειες της κρουστικής καύσης είναι η μείωση της απόδοσης, η αύξηση της κατανάλωσης και των ρύπων, η υπερθέρμανση του κινητήρα, η φθορά εξαρτημάτων (εμβόλου, μπιέλας, ελατηρίων κ.α.), μέχρι και το τρύπημα του πιστονιού!
άρα αν ο ήχος που ακούς δεν είναι από νοθευμένο καύσιμο προφανώς το πρόβλημα είναι αλλού.
Bob_o_mastoras
27/08/2017, 03:36
Πιπες σου λενε απο την αντιπροσωπια στην Αθηνα. Σιγα μην κανει πειρακια επειδη ειναι καινουργιο και ας εβαλες και μαπα βενζινη. Και σιγα τη συμπιεση που ανεβαζει το Kymco για να κανει πειρακια απο κακη βενζινη.
Αν ειναι οντως πειρακια ο θορυβος τοτε πανε το στο εξουσιοδοτημενο να ψαξουν να βρουν την αιτια και να το διορθωσουν! Αλλιως προχωρησε αμεσως νομικα.
Αντε με τους κατσαπλιαδες, μονο λεφτα ξερουν να βγαζουν, οταν τυγχει η στραβη κανουν τον κινεζο.
mitsos hornet
27/08/2017, 08:18
Την ίδια γνώμη έχω κ εγώ παιδιά ότι μ λένε μαλακιες, αν ο ήχος δεν στρώσει στα χιλιόμετρα που μ έχουν πει θα ξανά μπει μέσα το μηχανάκι για περαιτέρω ψάξιμο τι να πω πια, ξέχασα να σας πω το θόρυβο τον κάνει μόνο εν κινήσει, στην διπλοί στέκα όταν το βάζω δεν το κάνει καθόλου όσο κ να το γκαζώνω, όσο αναφορά το να το πάω νομικά το έψαξα το θέμα μίλησα με δικηγόρο κ μ είπε ότι ναι μπορούμε να το πάμε εκεί αλλά θα κρατήσει σίγουρα από ένα μέχρι τρία χρόνια κ ωστόσο εγώ δεν θα έχω μηχανάκι να κάνω την δουλειά μου ένα σωρό τρεχάματα κ άλλα πολλά......
mitsos hornet
27/08/2017, 09:14
Την ίδια γνώμη έχω κ εγώ παιδιά ότι μ λένε μαλακιες, αν ο ήχος δεν στρώσει στα χιλιόμετρα που μ έχουν πει θα ξανά μπει μέσα το μηχανάκι για περαιτέρω ψάξιμο τι να πω πια, ξέχασα να σας πω το θόρυβο τον κάνει μόνο εν κινήσει, στην διπλοί στέκα όταν το βάζω δεν το κάνει καθόλου όσο κ να το γκαζώνω, όσο αναφορά το να το πάω νομικά το έψαξα το θέμα μίλησα με δικηγόρο κ μ είπε ότι ναι μπορούμε να το πάμε εκεί αλλά θα κρατήσει σίγουρα από ένα μέχρι τρία χρόνια κ ωστόσο εγώ δεν θα έχω μηχανάκι να κάνω την δουλειά μου ένα σωρό τρεχάματα κ άλλα πολλά......
Ααααχχχ hornetra μου κ που σεεε......
mitsos hornet
27/08/2017, 09:35
Όχι ακόμα δεν έχουν τσεκάρει, γενικότερα μ είπαν να μην ανησυχώ καθόλου κ ότι είναι φυσιολογικό λέει το κάνουν κ άλλα μηχανάκια το ίδιο μοντέλο μέχρι να στρωθούν κτλ... Ότι κ να πάθει το αντικαταστουν, δεν έχει θέμα όσο αναφορά την απόδοση του τραβάει μια χαρά, δεν ρεταρι καθόλου ούτε κάνει μπερδέματα, κίνητρα θα αρχίσουν να κοιτάξουν μετά τα προβλεπόμενα χλμ που θα κάνω κ συνεχίζει ο θόρυβος ακόμα τότε προφανώς θα κατέβα σου μοτέρ γαμωωω το βυζι της πεταλούδας :a26::a26::a26: Α κ το καλύτερο να του βάζω μόνο 100ρα καύσιμο αχαχαχα τπτ άλλο, γελάω κ το περνάω αστειεύοντας για να μην πάρω φορά Καβάλα στο μηχανάκι κ μπω στην αντιπροσωπεία με αυτό πετώντας :a016::a016::a016:
doctoras
27/08/2017, 10:06
κροτάλιασμα σε καινούργιο μηχανάκι και κάνουν τον κινέζο?
εγώ θα πήγαινα πιο δυναμικά θα παρατούσα το μηχανάκι και με νομική υποστήριξη θα πήγαινα να μιλήσω απο κοντά με τον πιο αρμόδιο αντιπρόσωπο εκει που είσαι ή αθήνα, εάν δε έπαιρνε απο λόγια θα έλεγα ότι αφενός οτι θα κινούμουν απευθειας με γράμμα αναφορά στην official kymco για παράπονο καταναλωτή επίσης θα ενημέρωνα αντιπρόσωπο οτι θα δυσφήμιζα την όλη συμπεριφορά και ταλαιπωρία σου απο την περιπέτεια.
εάν δεν μπορούν να στο αλλάξουν να επιστραφεί πίσω το ντίλ απο το σκουτερ και να πάρεις το πρώην μηχανάκι σου(εάν ήταν απο αντικατάσταση).
mitsos hornet
19/09/2017, 17:39
Καλησπερες κ πάλι παρέα, όπως καταλαβαίνετε το μηχανάκι το έχω ακόμα κ κροταλιζει ακόμα σαν τον κροταλιατο πήγα στα 1000 χιλιόμετρα όπως μ είχαν πει του αλλάξαμε λαδάκια του ρυθμισαμε βαλβιδακια του βάλαμε κ δάχτυλο να δούμε τι είναι αγόρι ή κορίτσι αλλά τπτ το μπουρδελακη αυτό κροταλιζει...... Πήραμε ξανά Αθήνα κ μας είπαν ότι το tes drive που είχαν εκεί το ίδιο μηχανάκι δεν το έκανε λέει.... Αν δεν βρούμε το πρόβλημα μ λέει ο μάστορας πως θα αρχίσουμε να λύνουμε μηχανάκι,κ του απάντησα κ εγώ λύνοντας το μηχανάκι θα βάζεις θα βγάζεις μέχρι να δούμε τι φταίει γαμω την το βυζι της πεταλούδας!!!! Όχι δεν πάει έτσι μ είπε..... Φουουουφφφφφ έχω πιάσει κοφτές πάρε παιδιά 8έλεος να μην μπορούν να βρουν τι εζει το μπουρδελακη πια...... Κρουστικη καύσει επιμένουν κ πότε θα στρώσει λέω πια ρε μάστορα όταν φύγει από την εγγύηση;;;;; τι να πω πια δεν ξέρω......
mitsos hornet
19/09/2017, 17:42
Καλησπερες κ πάλι παρέα, όπως καταλαβαίνετε το μηχανάκι το έχω ακόμα κ κροταλιζει ακόμα σαν τον κροταλια������το πήγα στα 1000 χιλιόμετρα όπως μ είχαν πει του αλλάξαμε λαδάκια του ρυθμισαμε βαλβιδακια του βάλαμε κ δάχτυλο να δούμε τι είναι αγόρι ή κορίτσι αλλά τπτ το μπουρδελακη αυτό κροταλιζει...... Πήραμε ξανά Αθήνα κ μας είπαν ότι το tes drive που είχαν εκεί το ίδιο μηχανάκι δεν το έκανε λέει.... Αν δεν βρούμε το πρόβλημα μ λέει ο μάστορας πως θα αρχίσουμε να λύνουμε μηχανάκι,κ του απάντησα κ εγώ λύνοντας το μηχανάκι θα βάζεις θα βγάζεις μέχρι να δούμε τι φταίει γαμω την το βυζι της πεταλούδας!!!! Όχι δεν πάει έτσι μ είπε..... Φουουουφφφφφ έχω πιάσει κοφτές πάρε παιδιά ��������������������������������� ��8έλεος να μην μπορούν να βρουν τι εζει το μπουρδελακη πια...... Κρουστικη καύσει επιμένουν κ πότε θα στρώσει λέω πια ρε μάστορα όταν φύγει από την εγγύηση;;;;; τι να πω πια δεν ξέρω......
Ξέχασα τσέκαρα με κ μπουζί είναι μια χαρά
mitsos hornet
19/09/2017, 17:43
Ξέχασα τσέκαρα με κ μπουζί είναι μια χαρά
Υπάρχει κάποιος με το ίδιο μηχανάκι μήπως ρε παίδες;;;;
Bob_o_mastoras
19/09/2017, 17:59
Δικηγορο και μηνυση!!!! ΑΜΕΣΑ
http://europa.eu/youreurope/citizens/consumers/shopping/guarantees-returns/index_el.htm
Μίλα με κάποιο δικηγόρο για να δεις τι βήματα πρέπει να κάνεις. Φρόντισε τουλάχιστον να εξασφαλιστείς ως προς το ότι το πρόβλημα το παρατήρησες από την αρχή - εφ'όσον είσαι ακόμα μέσα στο πρώτο δίμηνο κατοχής μάλλον καλύπτεσαι χωρίς πρόβλημα, απλά κάνε το εγγράφως. Αφού καλυφθείς ως προς αυτό, μπορείς να δεις τι θα κάνει ο έμπορος για να διορθώσει το πρόβλημα και στη χειρότερη περίπτωση να απαιτήσεις επιστροφή χρημάτων.
λλαγη κινητηρα δεν θα σε ικανοποιουσε?
Live2ride
20/09/2017, 17:10
Δες τι μπορείς να κάνεις για επέκταση της εγγύησης από 2 σε 5 χρόνια, λογικά όλο και κάποιο πρόγραμμα θα έχουν.
mitsos hornet
21/09/2017, 18:11
Παίδες λόγο ότι ο μπάρμπας μου είναι δικηγόρος το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν αυτό,κ η απάντηση του ήταν αυτή........ Πήγαινε κ άφησε το μηχανάκι στην αντιπροσωπεία φύγε κ πεςοτι θα μιλήσετε με τον δικηγόρο μου, μ είπε βέβαια κ τα επακόλουθα μηνύσεις στης μηνύσεις εξώδικα πάμε δικαστικός κ στο τέλος θα δικαιωθουμε, ωστόσο αυτό μπορεί να πάρει από ένα μέχρι κ δύο χρόνια αναλόγως πως θα το αντιμετωπίσουν κ αυτοί, κ εντωμεταξύ εγώ μηχανάκι δεν θα έχω, δύσκολη απόφαση ρε παιδιά δεν ξέρω το σκέφτομαι... Οσο αναφορά την επέκταση εγγύησης λογικά θα έχουν αλλά δύο χρόνια αλλά νάτο κάνω τι;;; να το έχω τέσσερα χρόνια να χτυπάει δεν μου φτάνουν τα δύο χαχαχα:lol::lol:
mitsos hornet
21/09/2017, 18:12
Παίδες λόγο ότι ο μπάρμπας μου είναι δικηγόρος το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν αυτό,κ η απάντηση του ήταν αυτή........ Πήγαινε κ άφησε το μηχανάκι στην αντιπροσωπεία φύγε κ πεςοτι θα μιλήσετε με τον δικηγόρο μου, μ είπε βέβαια κ τα επακόλουθα μηνύσεις στης μηνύσεις εξώδικα πάμε δικαστικός κ στο τέλος θα δικαιωθουμε, ωστόσο αυτό μπορεί να πάρει από ένα μέχρι κ δύο χρόνια αναλόγως πως θα το αντιμετωπίσουν κ αυτοί, κ εντωμεταξύ εγώ μηχανάκι δεν θα έχω, δύσκολη απόφαση ρε παιδιά δεν ξέρω το σκέφτομαι... Οσο αναφορά την επέκταση εγγύησης λογικά θα έχουν αλλά δύο χρόνια αλλά νάτο κάνω τι;;; να το έχω τέσσερα χρόνια να χτυπάει δεν μου φτάνουν τα δύο χαχαχα:lol::lol:
Αλλαγή κινητήρα δεν κάνουν το ρώτησα
mitsos hornet
21/09/2017, 18:23
Το μηχανάκι για να τα λέμε όλα σε γενικές γραμμές είναι πάρα πολύ καλό είμαι δίκαιος να λέμε τα αρνητικά να λέμε κ τα θετικά φρένα άψογα θέση οδήγησης φοβερή χαμηλή ροπή πολύ δυνατό στην κατηγορία του με ωραίο στήσιμο κ όμορφο μηχανάκι με χώρους κτλ.... Αλλά με αυτό το θεματακι που πιστεύω ότι έτυχε σε εμένα τι να κάνουμε δυστυχώς υπάρχουν κ αυτά, απλά η αντιμετώπιση της εταιρείας με χαλάει που το τρεναρη το θέμα κ δεν παίρνει μία απόφαση, αλλαγή μοτέρ εξολοκλήρου η σε κομμάτια να τσεκάρουμε πράματα, η άλλο μηχανάκι να το τελειώνουμε το θέμα.....
doctoras
21/09/2017, 20:26
Πραγματικά δεν έχω ιδέα απο που προκαλείται αυτό το κροτάλισμα, αλλά το έχω παρατηρήσει σε αρκετά μηχανάκια της συγκεκριμένης κατηγορίας και πιθανόν στα kymco/sym. Νομίζω μια λύση είναι να το συνηθίζεις και να μη το δίνεις σημασία
mitsos hornet
21/09/2017, 22:16
Δεν συνηθίζεται φίλε doctora το άτιμο δυστυχώς μ σπάει τα νεύρα..... Έχω σκεφτεί το ενδεχόμενο να μείνει έτσι όπως έχει κ στην τελική βάζω μια εξάτμιση να ακούω αυτήν παρά αυτόν τον θόρυβο, εκεί έχω φτάσει:dizzy::dizzy:
Δε μιλάς σοβαρά!
Κοίτα να σου φτιάξουν το μηχανάκι! Όταν το έκαναν τεστ drive δεν το έκανε αλλά τώρα το κάνει και το μηχανάκι έχει εγγύηση. Να φροντίσουν να μην το κάνει, ότι και αν είναι! Πίεσε την κατάσταση. Εμείς τους μαθαίνουμε να τα κάνουν αυτά!
γαμω την το βυζι της πεταλούδας!!!!
Για να βαζεις 4 θαυμαστικα, μαλλον Σπανιολα ειναι η πεταλουδα... ;)
Συνήθως κροταλιζουν από τον συμπλέκτη στην μετάδοση.
Εγώ βλέπω οτι τους έχεις αφήσει πολύ χαλαρούς εκεί στην αντιπροσωπία και δεν θα δεις προκοπή σύντομα.
Γνώμη μου, άφησε το μηχανάκι στο συνεργείο και πες τους ότι θα έχουν νεότερα από τον δικηγόρο σου.
mitsos hornet
24/10/2017, 19:51
Καλησπερες κ πάλι αγόρια, τελικά το πρόβλημα συναντήθηκε κ σε πολλά άλλα μηχανάκια κροταλισμα τος η θόρυβος στην εξάτμιση συν κάτι αλλά δυσκολευοταν να πάρουν μπροστά αλλά με τα φώτα με φρένα θόρυβους μπρος πίσω..... Γαματα με κεφαλαία γράμματα με λίγα λόγια μπουρδελακη το μηχανάκι εντελώς!!!αποτυχημένο μοντέλο σε όλα του κάθε μέρα ακούω κ κάτι καινούργιο από άλλους που το έχουν, παρεμπιπτόντως εγώ το πηγα πίσω το άφησα κ πήρα ένα SH 15O με μια μικρή διαφορά χρημάτων.....
doctoras
24/10/2017, 21:42
οπότε τέλος καλό όλα καλά για σένα
κρίμα γιατί είναι όμορφο και προσιτό σκουτερ
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
25/10/2017, 06:42
Μπορει η κυμκο να κανει καποια στιγμη ανακληση του μοντελου.Αν ειναι συνεπης εταιρεια βεβεα
mitsos hornet
25/10/2017, 09:03
Ναι μετά από δύο μήνες ταλαιπωρίας μέσα έξω στο συνεργείο επιτέλους ηρεμία :) κανονικά αν θέλει να λέγεται σοβαρή εταιρεία πρέπει να το κάνει αυτό....
mitsos hornet
25/10/2017, 09:05
Ναι μετά από δύο μήνες ταλαιπωρίας μέσα έξω στο συνεργείο επιτέλους ηρεμία :) κανονικά αν θέλει να λέγεται σοβαρή εταιρεία πρέπει να το κάνει αυτό....
Φίλε μου doctora μόνο όμορφο είναι τίποτα αλλο