View Full Version : Μετάτροπη "νόμιμων" τελικών Τermignoni ώστε να κάνουν περισσότερο θόρυβο?
GeorgeR35
24/08/2017, 06:21
Παιδια γεια σας, υπαρχει τροπος να ανοιχτουν τελικα termignoni carbon απο xt 660 ωστε να κανουν περισσοτερο θορυβο. Να μεγαλωσει η μπουκα πχ? Πρεπει να βγει καποιο διαφραγμα απο μεσα? Και αν ναι υπαρχει κανενας καλος μαστορας για αυτο? Μη βαρατε για το καγκουρικο περιεχομενο της ερωτησης! Εχει βρει ο αδερφος μου ενα xt με τις παραπανω εξατμισεις και του αρεσει σαν συνολο αλλα οι συγκεκριμενες termi που φοραει ειναι οι πιο ησυχες aftermarket.Ακουει και μενα με τις mivv στο tdm και ξεσηκωνεται:cool: Η μηχανη θα κυκλοφορει σε επαρχιακους δρομους.
Ευχαριστώ
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
24/08/2017, 06:41
Μια φορα επεσε στα χερια μου ενα super tenere 750 1991.Το συνολο τελειο.Ο θορυβος ομος σαν φρυτεζα.Αυτο που εκανα εγω δε σου το προτινω.Ειναι εντελος λαθος.Απλα ειμαι υποχρεωμενος να στο πω γιατι μου θυμησε τη περιπτοση σου.Πηρα δραπανοκατσαβιδο με μεγαλο τρυπανη και εκανα μια τρυπα κατω απο τη μπουκα.Οταν το εβαλα μπροστα ο θορυβος ειχε φτιαξει καπος.Εσβισα και εκανα η αλλη μια η δυο.Δε θυμαμε.Παντος ειχα το θορυβο που ζητουσα.Σιγουρα στο μελον θα ειχα καποιες συνεπειες με αυτο αλλα δε το εμαθα ποτε γιατι μετα απο κανα χρονο το πουλησα.
Και γιατί βρε φίλε να κάνουν περισσότερη φασαρία;
yannis24
24/08/2017, 09:20
αμα τις τρυπησεις ετσι απλα, θα εχεις προβλημα και θα σου σκουριασουν στο σημειο.....
μην το κανεις......μηπως εχουν τον σιγαστηρα ακομα μεσα ?
μου κανει εντυπωση οι termignioni να ειναι ησυχες ....
thunder ace
24/08/2017, 10:09
Και γιατί βρε φίλε να κάνουν περισσότερη φασαρία;
μα αφου θα το εχει για την επαρχια,τι δεν καταλαβαινεις;
Ρε που παμε ,ρε που παμε.
DoctoR_k6
24/08/2017, 11:40
Αφαιρεσε τις εντελως...εκει να δεις θορυβο/ηχο. :cry:
Black Mamba
24/08/2017, 11:46
Mην τις τρυπισεις, θα ακουγετε μεν αλλα χαλια δε.
Για το αισθητικο του θεματος, αστα να πανε...
Ειναι κριμα να τις καταστρεψεις.
Aυτες που εχεις ειναι λογικα αυτες με τα 80db.
Eχουν μεσα και οχι πισω, για να μπαινοβγενει, πνιχτη.
Αν θελεις να κανεις σωστη δουλεια πηγαινε τις σε ενα εξατμισα για μοτο,
να τις ανοιξει και να δει τι μπορει να κανει.
:wave2:
Βγάλε τις τελείως .. και πιο μάγκας και τσεπώνεις και τα φράγκα από την πώληση !
Coyote.V
24/08/2017, 13:43
Ο λόγος που δεν κάνουν θόρυβο οι termigoni είναι γιατί τηρούν τις προδιαγραφές για την λειτουργία του κινητήρα, αν τις ελευθερώσεις τελείως οι ροπές που έχεις θα κρεμάσουν και θα σου δώσει ψηλά. Για να διατηρήσεις τις ροπές σου μετά θα θες ρύθμιση στο ijection δεν ξέρω αν ρυθμίζει σε αυτό το μηχανάκι χωρίς power commander.
Αν δεν ρυθμιστεί το ijection το μόνο που θα καταφέρεις είναι να κάνεις το μηχανάκι «μπρίκι».
Δηλαδή θα κάνει φασαρία όση ώρα βράζει και όταν πιάσει θερμοκρασίες δεν θα προλάβεις να το βγάλεις από το μάτι χωρίς να χυθεί ο καφές.
GeorgeR35
24/08/2017, 20:45
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, αν παρει αυτη τη συγκεκριμένη θα παω μια βολτα σε εναν εξατμισα να μου πει και αυτος, αλλα μαλλον καλυτερα ειναι να τις πουλησει ή να τις ανταλλαξει με αλλες απ' οτι φαινεται
Manalishi
28/08/2017, 10:50
Τελικά τις τρύπησες ρε μόρτη τις τερμινιόνες να γίνουν ακράπες να μη μείνει μασέλα στα γερόντια σε ακτίνα 6 σταδιών??
Δώσε ρε, καλέμι και σφυρί και μην ακούς τις κουφάλες, είναι όλα μουν@πανα!!
giannisgt
02/10/2017, 21:09
πανε σε μαστορα να σου αφαιρεσει λιγo απο το ''μπαμπακι'' που εχει μεσα. ολη την διαφορα αυτο θα την κανει
PortisHead
03/10/2017, 07:42
Μην το κανεις...καποια στιγμη θα κανεις κι εσυ παιδια...και τοτε θα μας θυμηθεις...
:lol: