View Full Version : Πρώτο μηχανάκι και KTM
Theodima
25/08/2017, 03:33
Καλησπέρα σας!
Οπως πολλοί ετσι και εγω ετοιμαζομαι να παρω το πρωτο μηχανακι μου και σαν μη γνώστης των ενδοτερων εχω τις αποριες μου.
Με διπλωμα Α2 και μηδενικη προηγουμενη εμπειρια εχω καταληξει στα KTM DUKE και RC 200 και 390 κυβικα εκδοσεις και στα δύο.Οικονομικα μπορω να ανταπεξελθω στα μικρα ωστοσο αν το αξιζουν μπορω να κανω υπομονη και για τα 390.Για αυτο και ρωτω :
Υπαρχει καποια γνώμη για τα μηχανακια ειτε για το κατα ποσο κανουν για πρωτες μηχανες αλλα και για τη συντηρηση τους και την οδηγικη συμπεριφορά.
Ελπιζω να μην κουρασα πολύ, ευχαριστώ εκ των προτερων!
devil's animal
25/08/2017, 06:39
αν δεν εχεις σκοπο να πηγαινεις πιστα, καλυτερα να κινηθεις σε duke...ανεξαρτητως κυβικων γιατι τα rc πιθανοτατα δεν θα σε βολευουν στην πολη λογω clip on...
αν δεν εχεις σκοπο να πηγαινεις πιστα, καλυτερα να κινηθεις σε duke...ανεξαρτητως κυβικων γιατι τα rc πιθανοτατα δεν θα σε βολευουν στην πολη λογω clip on...
Συμφωνώ απόλυτα. Έχοντας οδηγήσει duke και rc200 να προσθέσω ότι το rc έχει πραγματικά πολύ επιθετική στάση σώματος. Απ'όσα κλιπονατα έχω ανέβει ήταν το πιο άβολο. Θα το απέφευγα, εκτός κι αν γουστάρεις τόσο πολύ την εμφάνιση των ss.
Γνώμη μου, το τι θα πάρεις εξαρτάται και απ' τον προγραμματισμό σου για το μέλλον. Αν θες να το κρατήσεις για κάποια χρόνια το 390 νομίζω είναι μονόδρομος. Αν το θες για πρώτη επαφή έχοντας σκοπό σύντομα να πας σε άλλη μηχανή θα σου κάνει τη δουλειά σου και το μικρό. Μάλιστα πιστεύω πως θα είναι και καλό σχολείο, όντας πολύ ελαφρύ και με ωραίο στήσιμο.
Theodima
25/08/2017, 13:25
Ευχαριστώ παρα πολύ για τις άμεσες απαντησεις!
Οντως η εμφάνιση των ss μου αρεσει ιδιαίτερα γι'αυτο κοιταξα και το ninja zx250.Να το σκεφτω ή να μεινω με το δουκα;
Απο ολα τα μικρα ss η σταση του rc ειναι η πιο επιθετικη. Μπορεις να παρεις μια ιδεα και απο την παρακατω εικονα.
387784
Οπως βλεπεις το zx(κατω αριστερα) ή το cbr(κατω δεξια) ειναι πολυ πιο ανετα. Στο rc(πανω αριστερα) εισαι ετοιμος για τα MotoGP (ή πιο σωστα moto3 :p). Για μενα αν σου αρεσει οντως αυτο το στυλ αξιζει να κανεις μια υποχωρηση στο θεμα ανεση, αρκει να μην ειναι τοσο μεγαλη που θα κατανταει κουραστικη στην καθημερινη οδηγηση. Το ninja δε νομιζω να σε προβληματισει απο αυτην την αποψη.
Φυσικα μονο αν κατσεις πανω τους θα καταλαβεις τι σου ταιριαζει και τι οχι, ο καθενας εχει αλλες αντοχες και διαφορετικο σωμα. Το σιγουρο ειναι πως δυσκολα θα βρεθει καποιος να σου πει πως το ninja δεν ειναι καλη επιλογη, αν σου αρεσει οντως.
SliceOfLife
26/08/2017, 10:13
Για να μην ανοίξω νέο thread,μιας και ο φίλος κοιτάζει ένα από τα μηχανάκια που θέλω να πάρω(duke 390),θα ήθελα να μου πείτε αν θα με βολεύε ένα τέτοιο μηχανάκι.
Είμαι 1.86 και δεν ξέρω μήπως μου φανεί πολύ μικρό ή ίσως δεν αντιστοιχεί για μένα;