Σύνδεση

View Full Version : Ποιος ειναι ο ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ εξοπλισμος;

JPC44
01/09/2017, 10:38
Καλημερα σε ολους. Θα ηθελα να ρωτησω τωρα που σιγα σιγα θα μπαινουν και τα κρυα ποιος ειναι ο απαραιτητος εξοπλισμος πανω στην μηχανη κατα την γνωμη σας και απο θεμα ασφαλειας και απο θεμα κρυου. Μιλαω παντα απο την στιγμη που δεν εχεις ειδικο παντελονι και μπουφαν μηχανης. Η γνωμη μου ειναι κρανος, μακρυ παντελονι, μακρυ στα χερια(ειτε μπλουζα ειτε ζακετα ειτε μπουφαν αναλογως), μποτες μεχρι τον αστραγαλο, γαντια εστω και λεπτα. Απο εκει και περα εαν εχεις ειδικα τοσο το καλυτερο αλλα θελουν λεφτα αυτα και σιγα σιγα τα παιρνουμε. Γνωμες;

christoi
01/09/2017, 13:11
Κράνος, μπουφάν, γάντια, παντελόνι, μπότες (όχι παπούτσι).
Από εκεί και πέρα, κοστολογείς τον εαυτό σου και προχωράς.

Υ.Γ. Να μην είναι από τα lidl.

harris_x
01/09/2017, 13:13
Ο απαραίτητος εξοπλισμός είναι ίδιος χειμώνα - καλοκαίρι και αποτελείται από τα παρακάτω:

Κράνος
Μπουφάν
Γάντια
Μπότες
Παντελόνι

Ή μόνη έκπτωση που γίνεται συνήθως και είναι κάπως αποδεκτή, είναι να μην υπάρχει παντελόνι και χρησιμοποιείται κάποιο τζιν.

Αυτό που χρειάζεται επιπλέον κατά τους χειμερινούς μήνες είναι το αδιάβροχο.

pipe_smoker
01/09/2017, 13:24
Ο απαραίτητος εξοπλισμός είναι ίδιος χειμώνα - καλοκαίρι και αποτελείται από τα παρακάτω:

Κράνος full face
Μπουφάν με σκληρά προστατευτικά σε αγκώνες ώμους πλάτη
Γάντια με σκληρά προστατευτικά
Μπότες ομοίως
Παντελόνι με προστασία στα γόνατα και κνήμες και αφρώδες στους γοφούς

Ή μόνη έκπτωση που γίνεται συνήθως και είναι κάπως αποδεκτή, είναι να μην υπάρχει παντελόνι και χρησιμοποιείται κάποιο τζιν.

Αυτό που χρειάζεται επιπλέον κατά τους χειμερινούς μήνες είναι το αδιάβροχο.

Ό,τι είπε ο Χάρης, απλά συμπλήρωσα κάποιες λεπτομέρειες.

Και με το παντελόνι κακώς μαλακιζόμαστε οι περισσότεροι (και βάζω κι εμένα μέσα) αλλά τέσπα. Άμα γίνει η στραβή δε θα μας φταίει κανένας πάντως.

o teos
01/09/2017, 13:33
Συμφωνώ με ολααα τα από πανω απολύτως αλλά με εξαίρεση το κράνος τα γάντια και το μπουφάν δε γίνεται να φοράμε πάντα μπότες παντελόνι για διάφορους λόγους..προσοχη το λέω εγώ αυτό που πήγα με 40+ βαθμούς αγ Πέτρο με μπότα....:bawl:

lleonidas
01/09/2017, 13:50
Καλημερα σε ολους. Θα ηθελα να ρωτησω τωρα που σιγα σιγα θα μπαινουν και τα κρυα ποιος ειναι ο απαραιτητος εξοπλισμος πανω στην μηχανη κατα την γνωμη σας και απο θεμα ασφαλειας και απο θεμα κρυου. Μιλαω παντα απο την στιγμη που δεν εχεις ειδικο παντελονι και μπουφαν μηχανης. Η γνωμη μου ειναι κρανος, μακρυ παντελονι, μακρυ στα χερια(ειτε μπλουζα ειτε ζακετα ειτε μπουφαν αναλογως), μποτες μεχρι τον αστραγαλο, γαντια εστω και λεπτα. Απο εκει και περα εαν εχεις ειδικα τοσο το καλυτερο αλλα θελουν λεφτα αυτα και σιγα σιγα τα παιρνουμε. Γνωμες;

Καλωσόρισες στο forum!
Ως προς το κρύο,υπάρχει μια σχετική υποκειμενικότητα...εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες της περιοχής που κινείσαι αλλά και από τις αντοχές σου...κάποιοι είμαστε κρυουλιάρηδες και άλλοι δε μασάνε τίποτα!Ένα καλό σετ ισοθερμικά και άλλο ένα καλό σετ αδιάβροχα είναι πάντα ευπρόσδεκτα.
Ως προς την ασφάλεια,δεν υπάρχει υποκειμενικότητα: αν υπάρξει πτώση, με πλήρη και ποιοτικό εξοπλισμό είναι πιθανό να βγεις εντελώς αλώβητος ή να γλιτώσεις από τα χειρότερα.Όλα τα κομμάτια που γράφτηκαν παραπάνω είναι απαραίτητα (+προστατευτικό πλάτης και γονάτων), άσχετα αν κάνουμε (μικρο)εκπτώσεις επειδή πάμε σε κάποια πολύ κοντινή διαδρομή, επειδή ζεσταινόμαστε, επειδή δε γουστάρουμε να μοιάζουμε με Robocop, επειδή δε θέλουμε να χαλάσουμε το μαλλί κ.ο.κ.
Mια κατηγορία μόνο του είναι το κράνος για ευνόητους λόγους.
ΥΓ:Πέρα από τον εξοπλισμό, στο θέμα της ασφάλειας σημαντικό ρόλο διαδραματίζουμε και εμείς οι ίδιοι με τη συμπεριφορά μας στο δρόμο και με την κατάσταση στην οποία διατηρούμε τη μοτοσυκλέτα μας.Τι να το κάνω το ακριβό κράνος και το μπουφάν αν μ@λ@κίζομαι νυχθημερόν σε δημόσιους δρόμους.

pipe_smoker
01/09/2017, 13:55
Συμφωνώ με ολααα τα από πανω απολύτως αλλά με εξαίρεση το κράνος τα γάντια και το μπουφάν δε γίνεται να φοράμε πάντα μπότες παντελόνι για διάφορους λόγους..προσοχη το λέω εγώ αυτό που πήγα με 40+ βαθμούς αγ Πέτρο με μπότα....:bawl:

Κατανοητό.
Το θέμα είναι ότι με την ίδια λογική δε φόραγα μπότες όταν έφαγα την τούμπα πριν 3-4 χρόνια πότε ήταν, και έπαθα διάστρεμμα 2ου βαθμού και τραβιόμουν μήνες μέχρι να ισιώσει το ποδάρι (ο Τρούπης να είναι καλά γιατί ακόμα θα κούτσαινα).
Και πάλι καλά που δεν έπαθα και τίποτα χειρότερο.

Αν το έμαθα το μάθημα μου και φοράω μπότες συνέχεια έκτοτε? Όχι. Αλλά είμαι μαλάκας με περικεφαλαία.

Το θετικό είναι ότι πλέον υπάρχουν αρκετές μπότες/μποτάκια/παπούτσια μηχανής που είναι αξιοπρεπέστατα και στο περπάτημα και εμφανισιακά.
Δεν πηγαίνεις στο γραφείο στη δουλειά σου κλπ λες και βγήκες από πίστα.
Σίγουρα δεν προστατεύουν όσο μια σωστή μπότα με όλα τα μπιμπλίκια της, αλλά είναι σαφώς καλύτερα από τη σαγιονάρα ή το μοκασίνι ή τα τζόρνταν.

pipe_smoker
01/09/2017, 13:58
ΥΓ:Πέρα από τον εξοπλισμό, στο θέμα της ασφάλειας σημαντικό ρόλο διαδραματίζουμε και εμείς οι ίδιοι με τη συμπεριφορά μας στο δρόμο και με την κατάσταση στην οποία διατηρούμε τη μοτοσυκλέτα μας.Τι να το κάνω το ακριβό κράνος και το μπουφάν αν μ@λ@κίζομαι νυχθημερόν σε δημόσιους δρόμους.

Συμφωνώ έτσι όπως το λες, αλλά δυστυχώς πολλοί το μεταφράζουν και αντίστροφα αυτό.

"Πηγαίνω πολύ προσεκτικά, άρα δε χρειάζομαι κράνος μπουφάν γάντια κλπ"
"Εσύ πηγαίνεις με 200 κι εγώ με 50. Λογικό εσύ να φοράς shoei κι εγώ γερμανικό κράνος"
και πάει λέγοντας

Κι αυτό είναι μεγάλο λάθος.

o teos
01/09/2017, 14:12
Κατανοητό.
Το θέμα είναι ότι με την ίδια λογική δε φόραγα μπότες όταν έφαγα την τούμπα πριν 3-4 χρόνια πότε ήταν, και έπαθα διάστρεμμα 2ου βαθμού και τραβιόμουν μήνες μέχρι να ισιώσει το ποδάρι (ο Τρούπης να είναι καλά γιατί ακόμα θα κούτσαινα).
Και πάλι καλά που δεν έπαθα και τίποτα χειρότερο.

Αν το έμαθα το μάθημα μου και φοράω μπότες συνέχεια έκτοτε? Όχι. Αλλά είμαι μαλάκας με περικεφαλαία.

Το θετικό είναι ότι πλέον υπάρχουν αρκετές μπότες/μποτάκια/παπούτσια μηχανής που είναι αξιοπρεπέστατα και στο περπάτημα και εμφανισιακά.
Δεν πηγαίνεις στο γραφείο στη δουλειά σου κλπ λες και βγήκες από πίστα.
Σίγουρα δεν προστατεύουν όσο μια σωστή μπότα με όλα τα μπιμπλίκια της, αλλά είναι σαφώς καλύτερα από τη σαγιονάρα ή το μοκασίνι ή τα τζόρνταν.

+9999

Και εγώ 17 ραμματα στο καλάμι εξού και οι μπότες όπου είναι δυνατό..οσο για το πάω αργά δεν χρειάζεται ο εξοπλισμός...πηγαινα στα 5 χλμ απόσταση και με 40 όταν με εμβόλισε ο ταρίφας και εκτός από τα ράμματα και τη στεναχώρια για το r6 δεν έπαθα τίποτε άλλο ........φοραγα κράνος το οποίο μου έσωσε το κεφάλι γάντια και μπουφάν....;)

lleonidas
01/09/2017, 14:14
Συμφωνώ έτσι όπως το λες, αλλά δυστυχώς πολλοί το μεταφράζουν και αντίστροφα αυτό.

"Πηγαίνω πολύ προσεκτικά, άρα δε χρειάζομαι κράνος μπουφάν γάντια κλπ"
"Εσύ πηγαίνεις με 200 κι εγώ με 50. Λογικό εσύ να φοράς shoei κι εγώ γερμανικό κράνος"
και πάει λέγοντας

Κι αυτό είναι μεγάλο λάθος.

Εννοείται πως είναι λάθος!Αυτό εικάζω πως είναι μια ερμηνεία από κάποιους αναβάτες οι οποίοι είτε δεν έχουν βιώσει ή σκεφτεί τι κακό μπορεί να συμβεί 500 μέτρα μακριά από το σπίτι τους πηγαίνοντας με 40-50 χλμ/ώρα είτε ψάχνουν δικαιολογία/άμυνα για τον εαυτό τους για να βγουν ξεκράνωτοι.
Ως γνωστόν, το μεγάλο μειονέκτημα της μοτοσυκλέτας,συγκρίνοντας με ένα 4τροχο,είναι ότι είμαστε εκτεθειμένοι...και στις καιρικές συνθήκες και στα λάθη των άλλων.Μία συνηθισμένη παράβαση του Κ.Ο.Κ. όπως η παραβίαση του stop και η σύγκρουση αυτοκινήτου με αυτοκίνητο ενδεχομένως να είναι αναίμακτη.Η ίδια παράβαση όμως με αυτοκίνητο και μοτο,στατιστικά είναι πολύ πιθανότερο να προκαλέσει πρόβλημα στον αναβάτη.Δε συζητάμε καν για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,μετωπική κτλ.

BLiTzER
01/09/2017, 14:33
Απολύτως απαραίτητο εξοπλισμό για καθημερινή χρήση, λαμβάνοντας υπόψη και πρακτικά κριτήρια, θεωρώ: κράνος, μοτοσικλετιστικό μπουφάν και γάντια, μακρύ παντελόνι. Στο 90% των περιπτώσεων, φοράω και μοτοσικλετιστικό παπούτσι/μποτάκι, αλλά σίγουρα όχι μπότα (σε καθημερινή χρήση).

Ωστόσο, ναι, η καλή προστασία των ποδιών είναι πάρα πολύ σημαντική, αφού οι αστράγαλοι είναι εξαιρετικά επιρρεπείς σε περίπτωση πτώσης. Ο καθένας, φυσικά, παίρνει τα ρίσκα του, όταν αποφασίζει να μη φορέσει πλήρη εξοπλισμό.

MikeG
01/09/2017, 14:36
Διάβασε εδώ και θα καταλάβεις.. https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=78781&highlight=maids

sergiosm
01/09/2017, 14:48
Για τις μπότες πάντως υπάρχει και η λύση να έχεις μαζί σου ένα ζευγάρι απλά παπούτσια και όταν φτάνεις στον προορισμό σου να αλλάζεις κοκ
Αυτό βέβαια προϋποθέτει να υπάρχει χώρο αποθήκευσης (μπαγκαζιέρα)

:wave2:

meccanica
01/09/2017, 15:49
Γυαλι, σαγιοναρα, ζελε για να απορροφησει την δυναμη συγκρουσης και κινητο:D

o teos
01/09/2017, 15:51
Γυαλι, σαγιοναρα, ζελε για να απορροφησει την δυναμη συγκρουσης και κινητο:D

Κερακι πλέον στο μαλλι για να γλιστράει και να μη βρίσκεις πουθενά ;):p

harris_x
01/09/2017, 16:05

Για το παντελόνι θα συμφωνήσω.
Μπότες όμως μπορούμε να φοράμε πάντα, έμενα δεν με δυσκόλεψαν ποτέ.

Οι τουριστικές είναι πολύ άνετες.

lmb990
01/09/2017, 17:07
Επειδη απ οτι καταλαβα εχεις μονο το κρανος... βαλε το κρανος ΔΕΜΕΝΟ μπουφαν τζιν παντελονι και παπουτσια ΔΕΜΕΝΑ.. παρε και ενα ζευγατι γαντια ΜΗΧΑΝΗΣ για το κρυο..

κατα τ αλλα δεν γινεται να φορας τα παντα καθημερινα.. ειναι απλα ψεμα... εγω δεν εχω δει ποτε σαββατο βραδυ σε μαγαζι για ποτο κανεναν με παντελονι μηχανης και μποτες.. επισης δεν εχω δει κανεναν στο σουπερμαρκετ με φουλ εξοπλισμο..

Οποτε... καλο ειναι να τα φορας ολα αλλα δεν γινεται..

Acacius
01/09/2017, 18:03
Υ.Γ. Να μην είναι από τα lidl.
Καλύτερα από Lidl παρά καθόλου, ακόμα και κράνος. Το μοτοσυκλετιστικό τζάκετ μου από τα Lidl (περίπου 100€ αν θυμάμαι καλά, τιμή σκότωμα) με έβγαλε αγρατζούνιστο όλες τις φορές που χρειάστηκε και δεν έπαθε τίποτα.

Για τα υπόλοιπα, ό,τι έγραψαν οι υπόλοιποι με μία μόνο επιφύλαξη. Όταν σε μια τράκα η μηχανή ξάπλωσε πάνω στο πόδι μου και μου έσπασε τα μετατάρσια, φορούσα (όπως πάντα) ένα light μποτάκι μοτοσυκλέτας χωρίς προστασίες. Ακόμα αναρωτιέμαι αν θα την είχα γλυτώσει φθηνότερα με τα μποτάκια ασφαλείας που φορούσα πιο παλιά.

pipe_smoker
01/09/2017, 21:18
κατα τ αλλα δεν γινεται να φορας τα παντα καθημερινα.. ειναι απλα ψεμα... εγω δεν εχω δει ποτε σαββατο βραδυ σε μαγαζι για ποτο κανεναν με παντελονι μηχανης και μποτες.. επισης δεν εχω δει κανεναν στο σουπερμαρκετ με φουλ εξοπλισμο..

Δεν ξέρω σε ποιά μαγαζιά ή σούπερ μάρκετ πηγαίνεις, πάντως ψέματα δεν είναι.

Αν εξαιρέσεις το παντελόνι, τις περισσότερες φορές, και εγώ και τα περισσότερα άτομα που γνωρίζω και αντιμετωπίζουν σοβαρά το κεφάλαιο "μοτοσυκλέτα" φοράνε κράνος, μπουφάν, γάντια, μπότες.
Είτε στο σούπερ μάρκετ, είτε στα μπουζούκια, είτε στην εκκλησία, είτε οπουδήποτε.

Είναι ταλαιπώρια να τα κουβαλάς, να έχεις το νου σου μη σου τα φάνε, να μην έχεις χώρο να τα ακουμπήσεις σε ένα μαγαζί πήχτρα, αλλά δε συγκρίνεται με την ταλαιπώρια του να είσαι ένα μήνα με ένα πόδι ή χέρι στο γύψο (για να αναφέρω το πιο light ενδεχόμενο μη μαυρίσουν οι ψυχές μας).

basilis_k6
01/09/2017, 21:30
Δεν ξέρω σε ποιά μαγαζιά ή σούπερ μάρκετ πηγαίνεις, πάντως ψέματα δεν είναι.

Αν εξαιρέσεις το παντελόνι, τις περισσότερες φορές, και εγώ και τα περισσότερα άτομα που γνωρίζω και αντιμετωπίζουν σοβαρά το κεφάλαιο "μοτοσυκλέτα" φοράνε κράνος, μπουφάν, γάντια, μπότες.
Είτε στο σούπερ μάρκετ, είτε στα μπουζούκια, είτε στην εκκλησία, είτε οπουδήποτε.

Είναι ταλαιπώρια να τα κουβαλάς, να έχεις το νου σου μη σου τα φάνε, να μην έχεις χώρο να τα ακουμπήσεις σε ένα μαγαζί πήχτρα, αλλά δε συγκρίνεται με την ταλαιπώρια του να είσαι ένα μήνα με ένα πόδι ή χέρι στο γύψο (για να αναφέρω το πιο light ενδεχόμενο μη μαυρίσουν οι ψυχές μας).

ποιος φοράει καθημερινά μπότες? σοβαρα τώρα προτιμώ να φορέσω παντόφλα και ας με πουνε κάγκουρα. νταξ ειμαι λίγο :D

harris_x
01/09/2017, 21:47
Επειδη απ οτι καταλαβα εχεις μονο το κρανος... βαλε το κρανος ΔΕΜΕΝΟ μπουφαν τζιν παντελονι και παπουτσια ΔΕΜΕΝΑ.. παρε και ενα ζευγατι γαντια ΜΗΧΑΝΗΣ για το κρυο..

Οποτε... καλο ειναι να τα φορας ολα αλλα δεν γινεται..μια χαρά γίνεται, εγώ το κάνω καθημερινά και υπάρχει αρκετός κόσμος που το κάνει επίσης.

harris_x
01/09/2017, 21:48
ποιος φοράει καθημερινά μπότες? σοβαρα τώρα προτιμώ να φορέσω παντόφλα και ας με πουνε κάγκουρα. νταξ ειμαι λίγο :D

δες απο πάνω.

επιπλέον, το θέμα δεν είναι πώς θα σε αποκαλέσουν αλλά τι θα γίνει με το πόδι σου στο ατυχές ενδεχόμενο της πτώσης ή του ατυχήματος.

harris_x
01/09/2017, 21:52
Παλικάρια, το θέμα δεν είναι "τι εκπτώσεις να κάνω στον απαραίτητο εξοπλισμό" αλλά ποιος είναι ο απαραίτητος εξοπλισμός.

steliosioa
02/09/2017, 07:12
Ολα τα παραπανω ειναι απαραιτητα και υπαρχουν σε διαφορες εκδοχές. Χειμωνιατικα, καλοκαιρινα, μποτακια ή παπουτσια μηχανης αλλα με πολιτικη ενφανιση, τζην μηχανης. Εγω τα εχω παρει ολα με 'πολιτικη' εμφανιση λογω δουλειας. Εχω καλοκαιρινο μπουφαν (στους 40 βαθμους μεσα στην πολη δεν ειναι ανεκτο ενω σε ταξιδι είναι απλά υποφερτο οπως και το τζην).
Για χειμωνα 2 μπουφαν, 1 μακρύ και ενα πιο κοντό και μποτακια δερματινα χειμωνιατικα και καλοκαιρινα. Και ενα εντελως φλατ καλοκαιρινο. Το ιδιο και με τα γαντια. Κρανος πηρα ενα που ειναι πολυχρηστικο με προσθαφαιρουμενα κομματια απο τζετ μεχρι full face.
Φυσικα σιγα σιγα χτιζεται η 'γκαρνταρομπα και καθε φορα μαθαινω και κατι. Αυτο που ειμαι σιγουρος είναι οτι το φθηνο (ειχα κι απο αυτα στην αρχη) είναι τελικά ακριβο στην κρισιμη στιγμη που θα χρειαστει αλλα και στην καθημερινη ευχρηστια.

irinia
02/09/2017, 07:28
Ό,τι είπε ο Χάρης, απλά συμπλήρωσα κάποιες λεπτομέρειες.

Και με το παντελόνι κακώς μαλακιζόμαστε οι περισσότεροι (και βάζω κι εμένα μέσα) αλλά τέσπα. Άμα γίνει η στραβή δε θα μας φταίει κανένας πάντως.

ΣΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ...........

Κάποια τζιν με υποτυπώδη προστασία σε γοφούς και γόνατα.
Η μπότα όμως παρότι ΣΩΖΕΙ πόδια,αστραγάλους.......δεν είναι δυνατόν
να φοριέται συνέχεια,είναι πρόβλημα.
Αν και έχουν βγει ανθρώπινα μποτάκια και όχι μεγάλη μπότα,είναι πολύ δύσκολο
να τη φοράει κάποιος κάθε μέρα που κινείται με μηχανάκι.
Πολύ κουραστικό,πρακτικά αδύνατον......δε γίνεται να κυκλοφορείς συνέχεια σαν αρματωμένος..!!
Μπουφάν ναι υπάρχουν σήμερα πολλά που φαίνονται νορμάλ,κράνος δεν το συζητάμε,γάντια επίσης
πολύ σημαντικό,μπαλακλάβα και αδιάβροχο τον χειμώνα.
Τώρα να πηγαίνεις για μπάνιο με 40 βαθμούς και μπότα..??Δεν είπαμε και σαγιονάρα βέβαια,αλλά...
Δύσκολα τα πράγματα.......

irinia
02/09/2017, 07:33
Παλικάρια, το θέμα δεν είναι "τι εκπτώσεις να κάνω στον απαραίτητο εξοπλισμό" αλλά ποιος είναι ο απαραίτητος εξοπλισμός.

ΕΓΩ ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ............

Το πραγματικό μας θέμα είναι το αν θα φορέσουμε ΟΛΑ ΑΥΤΑ
που τα ξέρουμε ποια είναι όλοι μας, και ότι επίσης ΞΕΡΟΥΜΕ ότι πρέπει να τα φοράμε..???

Mariner
02/09/2017, 12:15
Πολύ κουραστικό,πρακτικά αδύνατον.....

Καθόλου αδύνατο και καθόλου κουραστικό, φοράω τουλάχιστον μοτοσυκλετιστικά μποτάκια καθημερινά όλο το χρόνο σε όλες τις μετακινήσεις μου και οι μπότες είναι επίσης πολύ συχνες αν η αποστάσεις είναι μεγαλύτερες ή βοηθάει ο καιρός.

nikma
02/09/2017, 12:19
Jpc44@ Στην αγορά του κράνους μη κάνεις εκπτώσεις. Πάρε το πιο ακριβό που σηκώνει η τσέπη σου. Φρόντισε να αγοράσεις το σωστό νούμερο. Ένα σωστό κράνος εκτός από την ασφάλεια που σου παρέχει θα σου κάνει και την οδήγηση ευκολότερη και πιο ευχάριστη. :)
Τώρα τον υπόλοιπο εξοπλισμό τον αγοράζεις σιγά- σιγά σύμφωνα με τα οικονομικά σου. Μπουφάν μπορείς να φοράς και κάποιο απο δερματίνη ή δέρμα που μπορεί να έχεις. Γάντια αν δεν έχεις κάτι σε δερμάτινο μη φοράς ότι νάναι γιατί θα πρέπει να μπορείς να χειριστείς τη μοτοσικλέτα με αυτά. Μποτάκια και κάποιο παντελόνι από ανθεκτικό ύφασμα. Φυσικά θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου ότι αυτά είναι προσωρινή λύση μέχρι να πάρεις τα αυθεντικά κι όσο γίνεται πιο ποιοτικά, τα ειδικά μοτοσικλετιστικά ρούχα που σου πρότειναν οι παραπάνω και φαντάζομαι τα ξέρεις κι εσύ. :)

RaGe_Raptor
02/09/2017, 12:21
Ιδανικά ATGATT.
Το ποσό εφικτό είναι αυτό σε καθημερινή βάση, είναι ένα θέμα.

Αν έρθει η κακιά η ώρα, ότι κι αν έχεις αγοράσει δε θα σε προστατεύσει, αν είναι κρεμασμένο στη ντουλάπα.

pipe_smoker
02/09/2017, 12:50
ΣΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ...........

Κάποια τζιν με υποτυπώδη προστασία σε γοφούς και γόνατα.
Η μπότα όμως παρότι ΣΩΖΕΙ πόδια,αστραγάλους.......δεν είναι δυνατόν
να φοριέται συνέχεια,είναι πρόβλημα.
Πολύ κουραστικό,πρακτικά αδύνατον......δε γίνεται να κυκλοφορείς συνέχεια σαν αρματωμένος..!!
Μπουφάν ναι υπάρχουν σήμερα πολλά που φαίνονται νορμάλ,κράνος δεν το συζητάμε,γάντια επίσης
πολύ σημαντικό,μπαλακλάβα και αδιάβροχο τον χειμώνα.
Τώρα να πηγαίνεις για μπάνιο με 40 βαθμούς και μπότα..??Δεν είπαμε και σαγιονάρα βέβαια,αλλά...
Δύσκολα τα πράγματα.......

Συμφωνώ για τα τζην που λες.
Ακόμα και επιγονατίδες/περικνημίδες πως διάλο λέγονται να φοράς πάνω από το κανονικό παντελόνι, καλύτερες είναι από το τίποτα.

Για το κατά πόσο είναι προβλημα να φοράς συνέχεια μπότες διαφωνώ.

Τις μπότες σε καθημερινή βάση επί 3-4 χρόνια με το μηχανάκι στη σχολή, στη δουλειά, το βράδυ έξω κλπ.
Τα μποτάκια το ίδιο τα καλοκαίρια.

387974

387975

Μια χαρά άνετα είναι και τα δύο. Και καβαλάς, και περπατάς, και ό,τι θες κάνεις.
Δεν προστατεύουν όσο άλλες μπότες πολύ πιο σκληρές, ούτε είναι παπούτσια για να κάνεις πεζοπορία.
Βρίσκονται κάπου στη μέση, κι αυτο κατα τη γνώμη μου τα κάνει πιο χρηστικά.

Και αυτά είναι μοντέλα 7-10 ετών.
Πλέον έχουν βγει ακόμα καλύτερες λύσεις, με καλύτερη "πολιτική" εμφάνιση και μεγαλύτερη προστασία.

Από κει και πέρα περί ορέξεως ως γνωστόν.

harris_x
02/09/2017, 14:42
ΕΓΩ ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ............

Το πραγματικό μας θέμα είναι το αν θα φορέσουμε ΟΛΑ ΑΥΤΑ
που τα ξέρουμε ποια είναι όλοι μας, και ότι επίσης ΞΕΡΟΥΜΕ ότι πρέπει να τα φοράμε..???

Αν δεν θέλεις να φοράς όλα αυτά παίρνεις αυτοκίνητο ή τα ρίσκα σου.

lmb990
02/09/2017, 15:44
Και φανταζομαι το αυτοκινητο το αντιμετοπιζουμε κι αυτο σοβαρα... με ζωνες 4ων σημειων, κλωβο, κρανος και τετοια...

harris_x
02/09/2017, 15:58
Και φανταζομαι το αυτοκινητο το αντιμετοπιζουμε κι αυτο σοβαρα... με ζωνες 4ων σημειων, κλωβο, κρανος και τετοια...
Προκαλείς αλλά θα απαντήσω.

Στο αυτοκίνητο τα όσα αναφέρεις δεν μέρος του απαραίτητου εξοπλισμού.

Αλλά Ναι, το αντιμετωπίσουμε το ίδιο σοβαρά βάζοντας ζώνες όλοι οι επιβαίνοντες (μπρος& πισω).

Ας μείνουμε ομως εντός θέματος, ναι;

lmb990
02/09/2017, 16:02
:a014:

basilis_k6
02/09/2017, 16:24
άσχετο αλλα αν έχεις πάει στρατο και έχεις καλές αρβύλες ειναι το ίδιο καλές (σχεδόν) με όλα αυτα τα πανάκριβα μποτάκια που πουλάνε για μοτοσυκλετιστικά. Τζάμπα προστασία δλδ.

daz
02/09/2017, 16:30

Δεν έχω τον χρόνο να διαβάσω όλα τα μνμτα που προηγήθηκαν αλλά θα κάνω μια προσπάθεια να απαντήσω.

Ο απαραίτητος εξοπλισμός είναι ... όλα! Δεν υπάρχει εξοπλισμός για κρύο ή όχι, ο σκοπός του είναι η πρώτα η προστασία από πτώσεις χτυπήματα και μετά απ' το κρύο. Εξ' άλλου απ' το κρύο μπορεί να μας προστατεύσει και κάτι που δεν μας προστατεύει από πτώσεις ενώ παράλληλα είναι και αρετά τρέντυ για night club.

Από κει και πέρα ο καθένας κάνει τις ανάλογες "εκπτώσεις", ανάλογα με την κρίση του.

Με την σειρά σημαντικότητας τα κατατάσσω ως εξής.

1.Το λιγότερο που πρέπει να φοράς ανεξαρτήτως μηχανής, απόστασης κτλ. είναι το κράνος.
2.Επόμενο σημαντικότερο τα γάντια.
3.Μπότες ή παπούτσια με προστασίες.
4.Μπουφάν.
5.Παντελόνι.

Για μένα το 1 και 2 πάνε πακέτο, όπως και το 3 με το 4.

daz
02/09/2017, 16:31
άσχετο αλλα αν έχεις πάει στρατο και έχεις καλές αρβύλες ειναι το ίδιο καλές (σχεδόν) με όλα αυτα τα πανάκριβα μποτάκια που πουλάνε για μοτοσυκλετιστικά. Τζάμπα προστασία δλδ.

Δεν είναι αρκετά αδιάβροχες, δεν είναι αρκετά ζεστές, δεν προσφέρουν καθόλου προστασία στον αστράγαλο. Κατα τα άλλα είναι καλύτερες από αθλητικά κ.α.

nikma
02/09/2017, 16:49
daz@ θα διαφωνήσω, οι στολές από κορτούρα έχουν σαν προτεραιότητα την αντιμετώπιση του κρύου και της βροχής εν μέρη. Οι δερμάτινες είναι για παραπάνω προστασία από πεσίματα. ;)

daz
02/09/2017, 17:02
daz@ θα διαφωνήσω, οι στολές από κορτούρα έχουν σαν προτεραιότητα την αντιμετώπιση του κρύου και της βροχής εν μέρη. Οι δερμάτινες είναι για παραπάνω προστασία από πεσίματα. ;)

Όπως το είπες. Για παραπάνω!

Και φυσικά το προσφέρουν αυτό το παραπάνω!

Όμως υπάρχουν και μπουφάν, παντελόνια κορντούρας καλοκαιρινά που δεν προσφέρουν προστασια απ' το κρύο αλλά μόνο από χτυπήματα. Εμένα και το καλοκαιρινό και το χειμερινό παντελόνι μου έχει προστασίες σε γόνατα και γοφούς όπως επίσης και τα μπουφάν μου στα ανάλογα σημεία.

Ο εξοπλισμός μηχανής υπάρχει πρώτα για να μας προστατεύει από χτυπήματα και μετά απ' τα υπόλοιπα. Διάφορες επιλογές έχουν διαφορετικά ποσοστά προστασίας και συμπληρωματικά καλύπτουν και άλλες ανάγκες, εφ' όσον αντικαθιστούν κάτι άλλο.

pipe_smoker
02/09/2017, 17:25

Αυτά που αναφέρεις είναι εξοπλισμός πίστας/αγώνων αυτοκινήτων κλπ.
Μίλησε κανείς για ολόσωμες δερμάτινες φόρμες, μπότες και γάντια πολεμικά και πάει λέγοντας για καθημερινή μετακίνηση? Όχι.

Κάντε ό,τι θελετε ο καθένας.
Βγείτε και γυμνοί φορώντας μόνο το άρωμά σας.
Αλλά παραδεχτείτε ότι κάνετε μαλακία (όπως έχουμε παραδεχτεί τόσοι και τόσοι όταν λέμε ότι δε συνηθίζουμε να φοράμε το Α ή το Β) και μην προσπαθείτε να το δικαιολογήσετε.

Στα ρέστα συμφωνώ με daz.
Μπορεί τα δέρματα να είναι πολύ καλύτερα από την κορντούρα, αλλά και η κορντούρα είναι απείρως καλύτερη από τη ζακέτα.
Και για να προλάβω ίσως κάποιους, η ζακέτα δεν είναι απείρως καλύτερη από το τίποτα. Τίποτα είναι και η ζακέτα.

nikma
02/09/2017, 18:06
Pipe_smoker@ Υπάρχουν και δερμάτινα που δεν είναι"πολεμικά", χωρίς ξύστρες κλπ. Είναι και της μοδούς το δέρμα:) οπότε διαλέγεις.
Οι κορτούρες προσανατολίζονται σαφώς στη προστασία από το κρύο και το καταφέρνουν αρκετά καλά. Τώρα αν τύχει και συρθείς με αυτές κάποια μέτρα θα τις κάνεις "καινούργιες"

harris_x
02/09/2017, 18:42
Pipe_smoker@ Υπάρχουν και δερμάτινα που δεν είναι"πολεμικά", χωρίς ξύστρες κλπ. Είναι και της μοδούς το δέρμα:) οπότε διαλέγεις.
Οι κορτούρες προσανατολίζονται σαφώς στη προστασία από το κρύο και το καταφέρνουν αρκετά καλά. Τώρα αν τύχει και συρθείς με αυτές κάποια μέτρα θα τις κάνεις "καινούργιες"

Γιατί έχεις κολλήσει με τις κορντουρες;

Δεν είπε κανείς ότι δεν υπάρχουν δέρματα για δρόμο.

Ή κορντουρα όμως είναι σαφώς προτιμότερη για κάποιον που θέλει να κυκλοφορεί βρέξει χιονίσει (που λέει ο λόγος) και είναι η πρώτη του αγορά (δεν έχει κάποιο άλλο μπουφάν μηχανής και θέλει να αγοράσει το πρώτο του)

Είναι προτιμότερη γιατί κρατάει κρύο καλύτερα από πολλά δερμάτινα και είναι και αδιάβροχη.
Αν ρίχνει καρέκλες ενδεχομένως χρειαστεί αδιάβροχο, όχι γιατί δεν θα κρατήσει αλλά για να φοριέται και την επόμενη μέρα.

Σε περίπτωση πτώσης κάνει πολύ καλή δουλειά και ακόμα κι αν βγει άχρηστη θα έχει βγάλει τα λεφτά της.

Αντίθετα το δέρμα αν βραχεί πολύ, θέλει ιδιαίτερη φροντίδα για να μη το χαλάσεις και δεν είναι τόσο αδιάβροχο όσο είναι η κορντούρα.

daz
02/09/2017, 19:55

nikma δεν καταλαβαίνω γιατί το ξεχωρίζεις. Και σε προστατευτικά υπάρχουν διάφορες επιλογές (3dΟ κτλ) και σε εξωτερικά shell και σε εσωτερικές αδιάβροχες μεμβράνες κτλ. Όλα έχουν θετικά και αρνητικά και όλα είναι για εκεί πρώτα για προστασία από πτώσεις και επειτα για όλα τα υπόλοιπα. Στα υπόλοιπα θα βάλουμε απ' την εμφάνιση μέχρι την προστασία απ' το κρύο ή για την δροσιά το καλοκαίρι.
Όλα είναι προφορμαρισμένα στην "καθιστή" θέση και αποτελούν εξοπλισμό για μηχανές. Οποιαδήποτε προστασία παρέχουν είναι προς όφελος του αναβάτη. Είτε ειναι δροσερή διάτρητη κορντούρα το καλοκαίρι είτε είναι δερμάτινη ολόσωμη πίστας είναι εκεί για να προσφέρουν προστασία από "οτιδήποτε". Ούτε όταν εισαι παγωμένος μπορεις να οδηγήσεις ούτε όταν είσαι βρεγμένος μέχρι το κόκκαλο, ούτε όταν κολυμπας στον ιδρώτα καλοκαιριάτικα.

o teos
02/09/2017, 20:16

Οταν διαβαζω κατι τετοια....:plaf:
Έλα δες τίς δικες μου μποτες και πες το μου πάλι αυτό.......τα μποτάκια του στρατού αρβύλά πες τα όπως θες πάμε μέχρι τον αστράγαλο και το μόνο μέρος καλής προστασίας είναι η μύτη όλα τα άλλα να χάμέ να κλαιγαμε..άαφως καλύτερο από αθλητικό αλλά οκ μην υπερβάλλουμε εεε...άλλιως ο ροσσι και ο κάθε ροσσις θα έτρεχε με βερμαχ:p

nikma
02/09/2017, 21:06
harris_x@ Συμφωνούμε:) δεν νομίζω να είπα κάτι διαφορετικό, απλά είπα αυτό που ξέρουμε όλοι που έχουμε κορτούρες, ότι δηλαδή αν συρθείς σε καλό οδόστρωμα πας για άλλη κι αν έχει βγάλει τα λεφτά της όπως λες θα έλεγα όχι πάντα. Φυσικά η κορτούρα είναι η πρώτη επιλογή για τους περισσότερους όμως θα μπορούσε να είναι κι ένα καλό δερμάτινο με ένα λεπτό αδιάβροχο από πάνω σε περίπτωση βροχής. Προσωπικά έχω ένα κορτούρα σακάκι έξι χρόνια αλλά αν έπαιρνα τώρα θα προτιμούσα ένα καλό δερμάτινο με επένδυση κι ένα έξτρα αδιάβροχο ( έτσι κι αλλιώς δε το γλυτώνεις) για τις πολύ βροχερές μέρες.

harris_x
02/09/2017, 21:21
Εγώ πάντως αν έκανα ακόμα καθημερινή χρήση της μηχανής ασχέτως καιρού, πάλι κορντούρα θα έπαιρνα.
Το βάλε βγάλε του αδιάβροχου δεν είναι και η ποιό εύκολη διαδικασία.

pipe_smoker
02/09/2017, 21:34

Μα δεν είπα το αντίθετο.
Ίσα ίσα.

Φέτος μετά από 7 χρόνια ξαναπήρα μπουφάν χειμερινό και το πήρα δερμάτινο.
Αν τα είχε φτύσει τελείως η κορντούρα δεν ξέρω αν θα το έκανα, γιατί είναι σαφώς πιο μπελαλίδικο το δέρμα.

Δε διαφωνώ πάντως κάπου, ούτε και είπα όχι στο δέρμα.
Απλά δεν το βάζω στον απαραίτητο ή στο μίνιμουμ αν θες εξοπλισμό.
Λόγω κόστους, λόγω φροντίδας κλπ.
Αν κάποιος μπορεί να το αντέξει και η τσέπη του και να το φροντίζει, εννοείται ότι το δέρμα είναι προτιμότερο.

irinia
02/09/2017, 21:39
Συμφωνώ για τα τζην που λες.
Ακόμα και επιγονατίδες/περικνημίδες πως διάλο λέγονται να φοράς πάνω από το κανονικό παντελόνι, καλύτερες είναι από το τίποτα.

Για το κατά πόσο είναι προβλημα να φοράς συνέχεια μπότες διαφωνώ.

Τις μπότες σε καθημερινή βάση επί 3-4 χρόνια με το μηχανάκι στη σχολή, στη δουλειά, το βράδυ έξω κλπ.
Τα μποτάκια το ίδιο τα καλοκαίρια.

387974

387975

Μια χαρά άνετα είναι και τα δύο. Και καβαλάς, και περπατάς, και ό,τι θες κάνεις.
Δεν προστατεύουν όσο άλλες μπότες πολύ πιο σκληρές, ούτε είναι παπούτσια για να κάνεις πεζοπορία.
Βρίσκονται κάπου στη μέση, κι αυτο κατα τη γνώμη μου τα κάνει πιο χρηστικά.

Και αυτά είναι μοντέλα 7-10 ετών.
Πλέον έχουν βγει ακόμα καλύτερες λύσεις, με καλύτερη "πολιτική" εμφάνιση και μεγαλύτερη προστασία.

Από κει και πέρα περί ορέξεως ως γνωστόν.

ΔΗΛΑΔΗ ΕΓΩ ΣΗΜΕΡΑ............

Που ανέβηκα Άγιο Πρόδρομο και μετά περπάτησα στο Βάβδο μερικά χιλιομετράκια
θα μπορούσα να το κάνω με αυτά τα μποτάκια..??
Μάλλον δεν έχετε περπατήσει.....ούτε καν άσφαλτο..!!
Και χθές που πήγα για καφέ θα πήγαινα με αυτήν τη μπότα..??
Και προχθές στο θέατρο ..??
Δεν είμαι στην άγρια δύση ρε παιδιά.
Εντάξει αν βγω μία μοτοβόλτα και μόνον αυτό,να τις φορέσω.
Αλλά σε τόσες άλλες δραστηριότητες,βόλτες,ψυχαγωγία....ΔΕΝ ΦΟΡΙΕΤΑΙ
αυτή η μποτάρα..!!
Το μικρό σε μερικές εκδηλώσεις πάει κι έρχεται,αλλά το βουνό..??
Βέβαια όταν μιλάμε για ασφάλεια και προστασία ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ,
ΑΛΛΑ πιστεύω ότι είναι πολλοί λίγοι αυτοί που κυκλοφορούν με πλήρη εξοπλισμό.
Και ο λόγος είναι καθαρά πρακτικός,όλοι θέλουμε τα πόδια μας,ΑΛΛΑ......

daz
02/09/2017, 22:03
Τερενς το καθημερινό μου μεταφορικό μέσο χειμώνα καλοκαίρι είναι η μηχανή. Το καθημερινό μου πατούμενο είναι η μπότα. Συνδυάζεται με τζινάκι μπουφανάκι, γαντάκι, κρανάκι. Και στην καφετερία έτσι πάω και στο σινεμά έτσι θα πάω! Το πολύ πολύ να φορέσω το καθαρό μου μπουφάν. :lol:
Όταν καλοκαιριάζει την θέση της παίρνουν τα μποτάκια μου και τα υπόλοιπα γίνονται καλοκαιρινά. (στις αστικές μετακινήσεις, σε ταξίδια πάλι μπότα παίζει)
Μια καλή τουριστική μπότα θα σου επιτρέψει και να περπατήσεις και οτιδήποτε.

Όλοι ξεκινάμε απ' το μινιμουμ και προσαρμοζουμε τις αγορές μας στις ανάγκες μας.

basilis_k6
02/09/2017, 22:05
απαράδεκτος...

και μην μου πεις οτι στη δουλεια δεν πας με τις supertech r και φοράς τίποτα smx plus της πλάκας. μην μου πεις μονο!

daz
02/09/2017, 22:11
απαράδεκτος...

και μην μου πεις οτι στη δουλεια δεν πας με τις supertech r και φοράς τίποτα smx plus της πλάκας. μην μου πεις μονο!

Το θέμα δουλειά με κουστούμι και μηχανή έχει συζητηθεί σε άλλο θρεντ. Δεν είμαι ο πιο κατάλληλος να απαντήσω αλλά λύσεις υπάρχουν (αντίστοιχης δυσκολίας με τις εκπτώσεις που θα κάνει ο καθένας).
Για πιο casual καταστάσεις οι λύσεις είναι εύκολες και υπαρκτές!

Υγ. Μάλλον για πλάκα το έγραψες αλλά απάντησα σοβαρά γιατί για κάποιους είναι πράγματι πρόβλημα. :)

pipe_smoker
02/09/2017, 22:30

αυτή η μποτάρα..!!

Αν και με κάλυψε ο daz, να τονίσω πάλι ότι μπότα με μπότα διαφέρει.
Άλλο η τουριστική της φωτό που έβαλα πριν, κι άλλο αυτή πχ

388056

Δεν είπα εγώ να ντυθείς Ρόσι για να πας για καφέ.

Όσο για το περπάτημα κλπ, δε γίνεται να τα έχουμε όλα δικά μας.
Αν θες να πας μέχρι το πάρκο για να περπατήσεις, πηγαίνεις με τα πόδια και φοράς ό,τι παπούτσι θες.
Αν θες να πας ταξίδι για να περπατήσεις, κόψε τον κώλο σου (όχι εσύ, γενικά μιλάω) και φρόντισε να έχεις μαζί δεύτερο ζευγάρι παπούτσια.
Ή τέλος πάντων αν πιστεύεις ότι αξίζει πάρε τα ρίσκα σου όπως είπε κι ο Χάρης πριν.

Λύσεις υπάρχουν.

Τώρα αν θες να πας στα μπουζούκια με το μαλλί στην πένα, ατσαλάκωτος, σκαρπίνι και γραβάτα, ε μάλλον πρέπει να αφήσεις τη μηχανή στο σπίτι.

teo_g7
03/09/2017, 00:37
Τώρα αν θες να πας στα μπουζούκια με το μαλλί στην πένα, ατσαλάκωτος, σκαρπίνι και γραβάτα, ε μάλλον πρέπει να αφήσεις τη μηχανή στο σπίτι.

Ναι γιατί μετά μπορείς να φορτώσεις και καμιά καρχια στο backseat μην πάνε τσάπα οι Πελφε....

harris_x
03/09/2017, 09:23

αυτή η μποτάρα..!!

Για το βουνό να πάρεις μαζί σου το κατάλληλο παπούτσι.

Για καφέ και βόλτα φοριούνται άνετα οι τουριστικες μπότες .

Γερασες παππού, πάρε αυτοκίνητο :p

Mariner
03/09/2017, 10:05

αυτή η μποτάρα..!!

Ξέρω πως δεν πρόκειται να σε πείσω αλλά επειδή διαβάζουν και άλλοι που μπορεί να παρασύρονται απ'οσα γράφεις.. Τα παρακάτω ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΙΚΑ (για να χρησιμοποιήσω τον τρόπο γραφής σου) παίζει να είναι και ΠΙΟ ΑΝΕΤΑ στο περπάτημα και στο βουνό απο τα ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΑ salomon που έχω. Ναι περπατάω πολύ με αυτά, τα έχω χρησιμοποιήσει μέχρι και σε μή μοτοσυκλετιστικό ταξίδι γιατί είναι άνετα και αδιάβροχα και τα χρησιμοποιούσα σαν καθημερινό παπούτσι περπατώντας πολλά χιλιόμετρα τη μέρα. Τα φοράω στη δουλεία, τα φοράω για καφέ και όπου μπορείς να φανταστείς.

388064

irinia
03/09/2017, 11:16
Ξέρω πως δεν πρόκειται να σε πείσω αλλά επειδή διαβάζουν και άλλοι που μπορεί να παρασύρονται απ'οσα γράφεις.. Τα παρακάτω ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΙΚΑ (για να χρησιμοποιήσω τον τρόπο γραφής σου) παίζει να είναι και ΠΙΟ ΑΝΕΤΑ στο περπάτημα και στο βουνό απο τα ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΑ salomon που έχω. Ναι περπατάω πολύ με αυτά, τα έχω χρησιμοποιήσει μέχρι και σε μή μοτοσυκλετιστικό ταξίδι γιατί είναι άνετα και αδιάβροχα και τα χρησιμοποιούσα σαν καθημερινό παπούτσι περπατώντας πολλά χιλιόμετρα τη μέρα. Τα φοράω στη δουλεία, τα φοράω για καφέ και όπου μπορείς να φανταστείς.

388064

ΩΡΑΙΟ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙ.............ΑΛΛΑ

Όχι για περπάτημα .......
Τέλος πάντων,ας κάνει ο καθένας ότι θέλει.
Άλλο παπούτσι για περπάτημα και άλλο για προστασία από μια πιθανή πτώση.
Έτσι λέω εγώ......μπορείς και εσύ φυσικά να λες τα δικά σου.
Όσο για την προσπάθεια που κάνεις να αποτρέψεις αυτούς που μας διαβάζουν
από το να ασπασθούν ΠΙΘΑΝΩΣ την άποψη μου για το κατά πόσο μπορούμε
να φοράμε ΚΑΘΕ ΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΙΓΜΗ με τη μοτό όλα αυτά που χρειάζονται για να νοιώθουμε
και να είμαστε ασφαλείς όσο περισσότερο γίνεται, ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ.......ΟΜΩΣ
πίστεψε πολλά δεν γίνονται.
Η καθημερινότητα μας όσο προσηλωμένος και να είσαι σε αυτό που κάνεις και πιστεύεις,
ΔΥΣΤΥΧΩΣ είναι διαφορετική.Αν κάτσεις σε μια γωνία και δεις πως είναι ντυμένοι όλοι αυτοί
που περνάνε με μηχανάκια, απλά θα ΜΕΛΑΓΧΟΛΗΣΕΙΣ..!!
Για να μην είμαστε λοιπόν εντελώς ουτοπιστές ΑΣ ΤΟΥΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΦΟΡΕΣΟΥΝ ΚΡΑΝΟΣ,
που οι μισοί είναι ακράνωτοι,και φεύγουν κάθε μέρα για τον άλλο κόσμο,και όταν φθάσουμε στα
μποτάκια,τότε τα ξαναλέμε.........
Όπως είπαν και οι πολλοί, ΣΥΜΒΙΒΑΖΕΣΑΙ.Εξάλλου μοτό σημαίνει ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ πρώτα και μετά όλα τα άλλα.
Και τους κινδύνους γνωρίζουμε και τις απολαύσεις που μας προσφέρει.
Καλώς ή κακώς η οποιαδήποτε μοτοσυκλετιστική μπότα.........μπορεί να προφυλάσσει το πόδι μας από κάποια
άτυχη στιγμή,αλλά δε θα τρελαθούμε κιόλας να τη βάλουμε για να ανεβούμε στον Όλυμπο...!!!
Ούτε για να πάμε σινεμά,θέατρο,καφέ,ταβέρνα το Σάββατο βράδυ........:lol:

daz
03/09/2017, 12:44

Όχι πες μου τώρα, δεν είσαι μοναδικός? :lol:

Τόσα άτομα σου λέμε ότι το κάνουμε καθημερινά και εσύ εξακολουθείς να υποστηρίζεις ότι δεν γίνεται! Γιατί? Επειδή δεν μπορείς να το κανεις εσύ? Επειδή δεν έχεις βρει τα κατάλληλα? Επειδή βλέπεις και άλλους να μην το κάνουν?

Στο στρατό δεν έχεις κάνει καμιά πορεία 30χλμ με με Ελληνικό άρβυλο και φόρτο? Και λες ότι δεν μπορείς να περπατήσεις με το μποτάκι παραπάνω?

pipe_smoker
03/09/2017, 12:55

Όσο για την προσπάθεια που κάνεις να αποτρέψεις αυτούς που μας διαβάζουν
από το να ασπασθούν ΠΙΘΑΝΩΣ την άποψη μου για το κατά πόσο μπορούμε
να φοράμε ΚΑΘΕ ΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΙΓΜΗ με τη μοτό όλα αυτά που χρειάζονται για να νοιώθουμε
και να είμαστε ασφαλείς όσο περισσότερο γίνεται, ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ.......ΟΜΩΣ
πίστεψε πολλά δεν γίνονται.
Η καθημερινότητα μας όσο προσηλωμένος και να είσαι σε αυτό που κάνεις και πιστεύεις,
ΔΥΣΤΥΧΩΣ είναι διαφορετική.Αν κάτσεις σε μια γωνία και δεις πως είναι ντυμένοι όλοι αυτοί
που περνάνε με μηχανάκια, απλά θα ΜΕΛΑΓΧΟΛΗΣΕΙΣ..!!
Για να μην είμαστε λοιπόν εντελώς ουτοπιστές ΑΣ ΤΟΥΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΦΟΡΕΣΟΥΝ ΚΡΑΝΟΣ,
που οι μισοί είναι ακράνωτοι,και φεύγουν κάθε μέρα για τον άλλο κόσμο,και όταν φθάσουμε στα
μποτάκια,τότε τα ξαναλέμε.........
Όπως είπαν και οι πολλοί, ΣΥΜΒΙΒΑΖΕΣΑΙ.Εξάλλου μοτό σημαίνει ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ πρώτα και μετά όλα τα άλλα.
Και τους κινδύνους γνωρίζουμε και τις απολαύσεις που μας προσφέρει.
Καλώς ή κακώς η οποιαδήποτε μοτοσυκλετιστική μπότα.........μπορεί να προφυλάσσει το πόδι μας από κάποια
άτυχη στιγμή,αλλά δε θα τρελαθούμε κιόλας να τη βάλουμε για να ανεβούμε στον Όλυμπο...!!!
Ούτε για να πάμε σινεμά,θέατρο,καφέ,ταβέρνα το Σάββατο βράδυ........:lol:

Πάλι τα ίδια?

Έγραψες ακριβώς το ίδιο πράγμα πριν μερικά ποστ.
Σου απαντάμε τόσα άτομα και σου εξηγούμε ότι υπάρχουν πολλές λύσεις ώστε να φοράς και μπότες, και μπουφάν και όλα όσα χρειάζεται αρκεί να έχεις τη διάθεση να το κάνεις και να μην το ρίχνεις στο "Έλα ρε παιδιά τώρα να πούμε, δε γίνονται αυτά τα πράγματα...." και να προσπαθήσεις να δικαιολογήσεις τη μικρή μαλακία (το να μη φοράς μπότες πχ) επειδή κάποιους τους δέρνει μεγαλύτερη (ότι δε φοράνε κράνος).

Και κλείνεις με γελάκια επειδή σου φαίνεται περίεργο να πάει κάποιος σε ταβέρνα, στο σινεμά, στο θέατρο με μποτάκια.
Εσύ είσαι ο περίεργος, κι όχι αυτός που φοράει τα μποτάκια όταν καβαλάει.
Εσύ ή εγώ ή ο οποιοσδήποτε που επειδή βολεύεται καλύτερα τα αθλητικά, αντί να πει "κάνω μαλακία", πάει να βγάλει περίεργο αυτόν που ντύνεται όπως πρέπει.
Δε θα τουμπάρουμε το ίσιο να το βγάλουμε στραβό επειδή δε μας βολεύει.

Μ'αρέσει κιόλας που από τον περίπατο ξεκινήσαμε, που όντως δε βολεύουν τα μποτάκια, και σιγά σιγά χώσαμε μέσα κάθε δυνατή έξοδο.
Γιατί σε ενοχλούν ας πούμε τα μποτάκια στο σινεμά? Σε κοιτάνε στα πόδια οι άλλοι μέσα στο πισοσκόταδο και ντρέπεσαι που δε φοράς prada?
Ή βλέπεις τον πρωταγωνιστή να τρέχει στα βουνά και κουράζονται τα πόδια σου?

Ο συμβιβασμός τερματίζει όταν φτάνουμε στα απαραίτητα.
Κι εδώ όσα έχουμε αναφέρει είναι τα απολύτως απαραίτητα για την καθημερινή μετακίνηση.
Οποιοσδήποτε "συμβιβασμός" από κει και μετά, δεν είναι συμβιβασμός. Μαλακία είναι. Και προσπάθεια να μπαλώσουμε τη μαλακία αποκαλώντας τη συμβιβασμό.

Το να φορας κράνος, μπουφάν, γάντια, μπότες δεν είναι καθόλου ουτοπικό.
Είτε στο σινεμά είτε στο θέατρο είτε οπουδήποτε. Με μοναδική εξαίρεση κάποιες περιπτώσεις που απαιτείται πολύ συγκεκριμένο dress code (μπουζούκια ή μέγαρο).

Όλα τα άλλα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

Αν θες καβάλα και με μαγιό.
Αν θες να ρίχνεις γκόμενες φόρα κράνος καφερεησερ, με το ανάλογο μπουφάν και παπουτσάκι και παρακάλα μη γίνει καμιά στραβή και πέσεις.
Μην προσπαθείς όμως να το περάσεις ως "τί να κάνουμε ρε παιδιά... η ανάγκη φταίει... μα γίνεται τώρα να πας θέατρο με μποτάκια? ε δε γίνεται...."
Μια χαρά γίνεται.

harris_x
03/09/2017, 13:19
Αγαπητοί,

Είτε το θέλετε είτε όχι, τα ΑΠΑΡΑΊΤΗΤΑ (με κεφαλαία όπως θέλησε και ο φίλος που άνοιξε το θέμα μπας και του γράψουμε τίποτα λιγότερο) είναι ΟΛΑ (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=153539&p=2896630&viewfull=1#post2896630) εκτός του παντελονιού, όχι επειδή δεν είναι απαραίτητο αλλά λόγω πρακτικότητας.

Κατά τα άλλα ο καθένας κάνει τις "εκπτώσεις" του και παίρνει τα ρίσκα του.