Σύνδεση

View Full Version : Suzuki XF650 Freewind

Σελίδες : 1 [2]

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
29/03/2019, 23:15
Mήπως έχει τσακίσει το τσόκ κι ενώ το κλείνεις μένει μερικώς ανοιχτό;
Σε αυτή την περίπτωση θα έχεις και αυξημένη κατανάλωση.

Και θα είχε και μπερδέματα στις ψηλές.

havales
29/03/2019, 23:39
Φίλοι καλησπέρα, κατάφερα και έκανα το ακατόρθωτο!Άλλαξα μπαταρία(καινούρια με σωστή προετοιμασία) και την σύνδεσα ανάποδα!Μακάρι να'ξερα που είχα το μυαλό μου εκείνη την ώρα...Η μηχανή -φυσικά- νέκρωσε από εκείνη την στιγμή παρόλο που ξαναέβαλα την μπαταρία σωστά.Άλλαξα ηλεκτρονική( όπου το είπα μου είπαν ότι έκαψα την ηλεκτρονική) αλλά το πρόβλημα παραμένει, η μηχανή είναι εντελώς νεκρή σαν να προσπαθώ να την βάλω μπροστά με κλειστό διακόπτη και χωρίς κλειδί.Καμιά ιδέα;

telegonos
29/03/2019, 23:59
Ασφάλεια 30Α έκαψες βρε άνθρωπε. Που κάνει μισό ευρώ. Συνήθως είναι στο ρελέ μίζας, μέσα από το καπάκι-φις σύνδεσης.

Κάηκε διότι με την μπαταρία κανονικά, η ανόρθωση της μοτοσυκλέτας έχει άπειρη αντίσταση. Όταν όμως την βάλεις ανάποδα την μπαταρία, η ίδια η ανόρθωση, γίνεται αγωγός, και βραχυκυκλώνει τους πόλους της μπαταρίας. Η κεντρική ασφάλεια 30Α τότε καίγεται και δεν συμβαίνει κάτι άλλο.

Βρες την, αλλαξέ την, και όλα θα είναι μια χαρά και πάλι. Για να βρεις το ρελέ μίζας, ξεκίνα από τον θετικό πόλο της μπαταρίας και ακολούθα το χοντρό καλώδιο. Το πρώτο πράγμα που θα συναντήσεις είναι το ζητούμενο.
405192

havales
30/03/2019, 00:19
Ασφάλεια 30Α έκαψες βρε άνθρωπε. Που κάνει μισό ευρώ. Συνήθως είναι στο ρελέ μίζας, μέσα από το καπάκι-φις σύνδεσης.

Κάηκε διότι με την μπαταρία κανονικά, η ανόρθωση της μοτοσυκλέτας έχει άπειρη αντίσταση. Όταν όμως την βάλεις ανάποδα την μπαταρία, η ίδια η ανόρθωση, γίνεται αγωγός, και βραχυκυκλώνει τους πόλους της μπαταρίας. Η κεντρική ασφάλεια 30Α τότε καίγεται και δεν συμβαίνει κάτι άλλο.

Βρες την, αλλαξέ την, και όλα θα είναι μια χαρά και πάλι. Για να βρεις το ρελέ μίζας, ξεκίνα από τον θετικό πόλο της μπαταρίας και ακολούθα το χοντρό καλώδιο. Το πρώτο πράγμα που θα συναντήσεις είναι το ζητούμενο.
405192

Σευχαριστώ πολύ ρε φίλε, στο χρωστάω χάρη αν είναι μόνο αυτό γαμώ τα μαστόρια μου γαμώ.Αυτό το μισό ευρώ το πλήρωσα 80 και μου έμεινε η 2η ηλεκτρονική για καβάντζα

Acacius
30/03/2019, 03:33
Ασφάλεια 30Α έκαψες βρε άνθρωπε.
...

Δε μπορώ να κοιτάξω τώρα, αλλά αν θυμάμαι καλά είναι πίσω από το αριστερό πλαϊνό καπάκι (κάτω από τη σέλα), μαζί με το ρεζερβουάρ της πίσω ανάρτησης.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
30/03/2019, 05:26
Δε μπορώ να κοιτάξω τώρα, αλλά αν θυμάμαι καλά είναι πίσω από το αριστερό πλαϊνό καπάκι (κάτω από τη σέλα), μαζί με το ρεζερβουάρ της πίσω ανάρτησης.

Ακριβώς εκεί είναι. Θα χρειαστεί να βγει η σέλα και το αριστερό πλαϊνό καπάκι το οποίο κρατιέται από μια βίδα και 3 πιασίματα.

havales
30/03/2019, 09:52
Την άλλαξα, πήρε μπροστά αμέσως.Ευχαριστώ ξανά αδερφέ.

(Το ανέκδοτο της ημέρας: Αγγελία: Πωλείται ηλεκτρονική σε άριστη κατάσταση καθότι η δικιά μου γέννησε και τι να τις κάνω δύο;)

dpapag3
30/03/2019, 11:32
Το θεμα κοκκινολαιμης ειναι οκ..φυσικο αφου ειναι αεροελαιοψυκτο και εν σταση ιδιως αναπτιση τρελες θερμοκρασιες.βαλε ενα θερμομετρο και θα μετρισης στο καπακι της κεφαλης, και 160c ανετα...αν το βαλεις κοντα στην εξαγωγη....ΚΛΑΦΤΟ!!!

Acacius
30/03/2019, 15:12
Την άλλαξα, πήρε μπροστά αμέσως.Ευχαριστώ ξανά αδερφέ.

(Το ανέκδοτο της ημέρας: Αγγελία: Πωλείται ηλεκτρονική σε άριστη κατάσταση καθότι η δικιά μου γέννησε και τι να τις κάνω δύο;)

Καταπληκτικός ο μάστοράς σου πάντως...

(εκτός κι αν δεν του είπες για τη μπαταρία)

Alexinhogr
30/03/2019, 16:03
Γιαυτό πήρα kle και όχι freewind, τα αεροψυκτα το καλοκαίρι στην πόλη υποφέρουν.

havales
30/03/2019, 19:45
Καταπληκτικός ο μάστοράς σου πάντως...

(εκτός κι αν δεν του είπες για τη μπαταρία)

Ο διάλογος ήταν ο εξής: πήγα να αλλάξω την μπαταρία και από κουταμάρα έβαλα τους πόλους ανάποδα και νέκρωσε η μηχανή.Απάντηση: μην την ψάχνεις, έκαψες ηλεκτρονική

konzou
07/04/2019, 21:43
Καλησπερα παιδια. Να ρωτησω, απο λαστιχα τα mitas terra force ειναι καλα? ; αλλιως λεω να παω στα ακριβα τα metzeler tourance next.

azar41
07/04/2019, 21:58
Θα σου πρότεινα αυτά.
https://www.siriocenter.gr/Proionta/Proion/57236/MITAS-INVADER-MC24-100-90-19130-80-17-S#.XKpWJdIza2x

konzou
07/04/2019, 23:14
Τα ειχα δει και αυτα, αλλα ελεγα να παω σε λαστιχο περισσοτερο δρομου . κ επισης αυτα λεει οτι ειναι σκληρα.

azar41
08/04/2019, 08:42
Τα φοράω κανά μήνα,ζεσταίνονται γρήγορα και κρατάνε άψογα στη στεγνή άσφαλτο.
Στη βρεγμένη δεν με έχουν προβληματίσει στους ρυθμούς που κινούμε, δεν εμπνέουν όμως την εμπιστοσύνη των Danlop πχ.
Το σκληρά που λέει στο σαιτ αναφέρεται στο σκελετό και οχι στο πέλμα.

konzou
08/04/2019, 09:10
Α ωραια. Ευχαριστω!

dpapag3
08/04/2019, 09:18
Εχω τα conti..Και πριν τα metzeler..Δεν θα εμπιστευομουν κάτι β ποιότητας..αν γίνει κάτι μετά θα λες αν είχα βάλει κάποιο επώνυμο μπορεί να μην είχε συμβεί..αξίζει η ασφάλεια μας παιδιά το 50-100παραπανω...ΣΚΕΨΟΥ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΓΡΑΦΩ!!!!!

konzou
08/04/2019, 23:20
Απλα εκανα μια ερωτηση. Κ επισης ισχυει το οτι πληρωνεις παιρνεις στις περισσοτερες περιπτωσεις..

konzou
16/04/2019, 20:15
Βρηκα σε πολυ καλη τιμη τα tourance next και τα παρηγγειλα. Να ρωτησω.. Ξερουμε μαστορα που ξερει τα freewind πολυ καλα κ ειναι καλος κ οικονομικος; καλησπερα σας

konzou
16/04/2019, 21:18
Και κατι αλλο. Συγνωμη αν σας κουρασα. Χειριστηριο μηπως εχει κανεις απο spyball? Εχω τον 8510