View Full Version : KTM 690 DUKE 3
PetrosKtm
05/09/2017, 01:03
Καλησπέρα σε όλη την πάρεα νέο μέλος στο φόρουμ νέο μέλος και στον κόσμο της μοτοσυκλέτας όμως:) :) όπως βλέπετε αγόρασα ένα δουκα του 2008 σε καλή κατάσταση θα προσπαθήσω να βάλω και φωτο από το εργαλείο σιγά σιγά....αυτο που θέλω να ρωτήσω είναι ένα από ότι έχω διαβάσει αρκετοί χρησιμοποιούν λάδια motorex power synth 10 -50 η 10-60 ποια είναι τα καλύτερα κατά την γνώμη σας λάδια για το κτμακι? Επίσης μετά από 3 βόλτες που έκανα βλέπω την αριστερή μπουκάλα και χάνει λάδια λογικά καμία τσιμουχα θα έσκασε αλλά θέλει λυσιμο όλη η πιρούνα η φτιαχνεται με πιο απλο τροπο???Τα φώτα σας παρακαλώ γιατί μόλις το πήρα και στεναχωρήθηκα που πρέπει να μπαίνω σε συνεργείο για τις μπουκάλες και πόσο πάει περίπου το μαλλί....ελπιζω να μην έγινα βαρετός και θα τα λέμε συνεχεία από εδώ και πέρα!!!! Αν κάποιος έχει το μανουαλ του συγκεκριμένου μοντέλου στα ελληνικά θα το ήθελα πάρα πολύ :) Ευχαριστώ προκαταβολικά
Καλοριζικο το εργαλείο, έλαια 10-60 είναι μακράν καλύτερα κ όχι απαρατήρητα motorex. Η πιρούνα (συνήθως το αποκαλούμε πηρουνι) δε χρειάζεται να λυθεί όλη (ή όλο) , απλά βγαίνει η προβληματική μπουκάλα κ επισκευάζεται. Εννοείται ότι πρέπει να λύσεις τροχό κ δαγκάνες. Κόστος συνεργείου υπολόγιζε 50-70€. Το πας μόνο σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο αν θέλεις το μηχανάκι σου να ζήσει
tarantino
06/09/2017, 07:11
Καλημέρα φίλε κατεμά και απο εμένα και καλορίζικο το ...αργαλείο! :rockon:
Γνώμη μου είναι να πάς σε ένα εξουσιοδοτημένο συνεργείο ΚΤΜ να του ρίξουν μία ματιά, άν και η καλύτερη λύση είναι να πάς μιά και καλή σε σέρβις των καλαμιών μιάς και το πήρες μεταχειρισμένο. Γύρω στα 100 ευρώ άν θυμάμαι καλά θα σου βγεί. Οι τσιμούχες θα αλλαχθούν αναγκαστικά και θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
Σκέφτομαι και εγώ να χτυπήσω το συγκεκριμένο μοτόρι γενιάς 2008-2009 αλλά το ψάχνω αρκετά για να το βρώ σε καλή κατάσταση. Είναι μηχανάκι που δυστυχώς το κανιβαλίζουνε (γιατί άραγε;;) και όταν έρθει η ώρα να το πουλήσουν, το μαζεύουν όπως-όπως και μετά μπορεί να τρέχεις και να μήν φτάνεις (καμπάνα κτλ).
Μία λύση για εμένα είναι να το πάρω απο Γερμανία μιάς και έχω φίλο μηχανικό εκεί.
PetrosKtm
08/09/2017, 09:57
Καλοριζικο το εργαλείο, έλαια 10-60 είναι μακράν καλύτερα κ όχι απαρατήρητα motorex. Η πιρούνα (συνήθως το αποκαλούμε πηρουνι) δε χρειάζεται να λυθεί όλη (ή όλο) , απλά βγαίνει η προβληματική μπουκάλα κ επισκευάζεται. Εννοείται ότι πρέπει να λύσεις τροχό κ δαγκάνες. Κόστος συνεργείου υπολόγιζε 50-70€. Το πας μόνο σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο αν θέλεις το μηχανάκι σου να ζήσει
Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις σας από εβδομάδας θα το πάω μια και καλή για λάδια και για τσιμουχες κτλπ χθες έδωσα και για διπλωμα το πήρα και σε καμία εβδομάδα αρχίζω τις βόλτες με το εργαλείο :)
PetrosKtm
22/09/2017, 01:16
Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις σας από εβδομάδας θα το πάω μια και καλή για λάδια και για τσιμουχες κτλπ χθες έδωσα και για διπλωμα το πήρα και σε καμία εβδομάδα αρχίζω τις βόλτες με το εργαλείο :)
Επιστρέφω μετά από μερικές μέρες σήμερα έκανα την πρώτη μου καλή τσάρκα μετά από αλλαγή λαδιών+φίλτρα και ένα περιποιημένο σέρβις ακόμα για τις τσιμούχες δεν έχω κοιτάξει η αλήθεια είναι άλλα είναι στο έμμεσο μέλλον γιατί πρέπει να γίνει αναγκαστικά