View Full Version : 5 : 4 sel4
aspirini
04/10/2017, 08:57
καλημερα σε ολους.
Λοιπον εχω ενα προβλημα με το burgman 200 για το οποιο εχω ποσταρει και σε διπλανο φορουμ αλλα σκεφτηκα πως δεν χανω κατι να ρωτησω κ εσας εδω μηπως και καποιος εχει απαντηση!
Το ιστορικο ξεκιναει με εμενα να αγοραζω το εν λογω σκουτερ ενω ηταν σε ακινησια 3 χρονια περιπου.Γινεται σερβις κλπ κ το περνω στα χερια μου την πρωτη μερα το περνω κανω περι τα 80 χιλιομετρα παρκαρω.παω να βαλω μπρος 1-2 μιζιες μπαταρια τελος μου βγαζει το 5:4 σελ4 λογικα ειχα μεινει απο βενζινη (δεν λειτουργει ο δεικτης βενζινης)βαζω λοιπον κανα 2 λιτρα και το συνδεω με την μπαταρια του αμαξιου βαραω μιζα περνει μπρο παω μαστορα.Εκει μου λεει ειναι καμμενος ο ανορθωτης , περνει καινουριο τον βαζει πανω παπαλα, λεει μαλλον ηταν ελλατωματικος περνει 2ο ανορθωτη τον βαζει πανω το μηχανακι παλι δεν δουλευει και το πηγαινει στον ηλεκτρολογο που συνεργαζεται.
Ο ηλεκτρολογος καταληγει οτι πραγματι ο 1ος ανορθωτης ηταν ελατωματικος αλλα ο δευτερος ειναι οκ και λεει οτι εχουμε θεμα στα πηνια.
Γινεται αλλαγη πηνιων κ περνω παλι το μηχανακι στα χερια μου να μην τα πολυλογω το κρατησα 2 μερες εμεινα παλι απο βενζινη :moutza: στα μουτρα μου...Βαζω παλι μπρος με τα καλωδια με το αμαξι παω στο μηχανικο μου φορτιζει πληρως την μπαταρια μετραει με το βολτομετρο φορτιζει κανονικα την μπαταρια το μηχανακι.Οι ενδειξεις εδειχναν 13.42 περιπου μαξ με γκαζακι οταν το σβησαμε το μηχανακι η μπαταρια δεν εδειχνε απωλεια κ εμενε στα 13.40.
το περνω ολα ενταξει κανω καμια 40 χιλιομετρα παρκαρω σπιτι το βραδυ και πριν κανα μισαωρο παω να βαλω μπρος δεν εχει μπαταρια καθολου ισα ισα αναβει το καντραν και βγαζει παλι το 5:4 σελ 4....
Ε λοιπον επειδη εχω δωσει γυρω στα 300 ευρω και εχω σκασει πια σας ρωτω.Τι σκατα γινεται???
Υπαρχει περιπτωση να καιω πηνια ανορθωτη επειδη το συνεδω με το αμαξι ???
Ειναι σαπια η μπαταρια ???
Υπαρχει περιπτωση το λαμπακι κατω απο την σελα να μην σβηνει κλεινωντας την σελα και να ξελιγωνει την μπαταρια το βραδυ ????
Το αυτοκίνητο δουλεύει ή σβηστό;
wthanasis
04/10/2017, 09:35
Στην αρχή δουλεύει, μετά μένει από βενζίνη κι αυτό...... :lol:
aspirini
04/10/2017, 09:41
Στην αρχη ηταν σβηστο μετα ...λεω κατσε να γεμισει κ λιγο η μπαταρια και το αναψα(ενω ηταν συνδεδεμενο)
Στην αρχή δουλεύει, μετά μένει από βενζίνη κι αυτό...... :lol:
:tooth::tooth: να σαι καλα πρωινιατικα , χαμογελασα.
Στην αρχη ηταν σβηστο μετα ...λεω κατσε να γεμισει κ λιγο η μπαταρια και το αναψα(ενω ηταν συνδεδεμενο)
.... .
Α.... καμία σχέση με το αντικείμενο....
aspirini
04/10/2017, 09:48
Α.... καμία σχέση με το αντικείμενο....
Δεν το αρνουμαι ....οι επιπτωσεις τις αγνοια μου ομως ειναι ... ??
Εκαψα ανορθωτη?πηνια? η απλα την μπαταρια??
Δεν το αρνουμαι ....οι επιπτωσεις τις αγνοια μου ομως ειναι ... ??
Εκαψα ανορθωτη?πηνια? η απλα την μπαταρια??
Αυτό δεν το ξέρουμε, πιθανό. Η μπαταρία του αμαξιού πάντως δεν φορτίζει στο ρελαντί.
Αυτό δεν το ξέρουμε, πιθανό. Η μπαταρία του αμαξιού πάντως δεν φορτίζει στο ρελαντί.
Μια χαρά φορτίζει στο Ρελαντι ακόμα και με τα μεγαλα φώτα ανάμενα και τον ανεμιστήρα του καλοριφέρ στο φουλ,αυτό μάλιστα είναι και μια δοκιμή για να δεις αν φορτίζει σωστα το δυναμό του.
Παλιοτερα κάποια δύναμο δεν φόρτιζαν απο την εκκίνηση στο ρελαντι, ήθελαν μια γκαζια,να ανεβάσουν λιγες στροφές για διέγερση για να ξεκινήσουν να φορτίζουν.
Τέτοιο δυναμό σε όχημα είδα τελευταία σε φορτηγάκι Φορντ(όχι Χάρισον) του 1985 και κάτι ψιλά.
stefanos
04/10/2017, 16:17
καλημερα σε ολους.
Καλησπέρα.
Η μπαταρία είναι αυτή που καθόταν 3 χρόνια σε ακινησία ή καινούργια?
Μια χαρά φορτίζει στο Ρελαντι ακόμα και με τα μεγαλα φώτα ανάμενα και τον ανεμιστήρα του καλοριφέρ στο φουλ,αυτό μάλιστα είναι και μια δοκιμή για να δεις αν φορτίζει σωστα το δυναμό του.
Παλιοτερα κάποια δύναμο δεν φόρτιζαν απο την εκκίνηση στο ρελαντι, ήθελαν μια γκαζια,να ανεβάσουν λιγες στροφές για διέγερση για να ξεκινήσουν να φορτίζουν.
Τέτοιο δυναμό σε όχημα είδα τελευταία σε φορτηγάκι Φορντ(όχι Χάρισον) του 1985 και κάτι ψιλά.
Το ίδιο και τα μηχανάκια μας;
Φορτίζει και στο ρελαντί, αλλά θέλει 2-3 μέρες για να γίνει η δουλειά.
Τι ειναι αυτο το μαμημενο το 5:4 sel4...???
Μη λεμε οτι θεμε..
(βασικα ας λεμε αλλα μην ψηνουμε και τους αλλους..)
Ολες οι γεννητριες εχουν ελαχιστο και μεγιστο ρευμα λειτουργειας..
(που πηγαινει σχεδον αναλογικα με τις στροφες λειτουργειας..)
Υπαρχουν γεννητριες οχηματων που μπορουν ανετα να φορτισουν την μπαταρια ενος οχήματος στο ρελαντι αλλα αυτες ΔΕΝ ειναι οι γεννητριες του ιδιου του οχήματος..
Προφανως μιλας για γεννητριες συνεχους..
aspirini
04/10/2017, 18:40
Καλησπέρα.
Η μπαταρία είναι αυτή που καθόταν 3 χρόνια σε ακινησία ή καινούργια?
Καινουρια
Και τις 2 φορες που μου το εβγαλε η μπαταρια δεν ειχε δυναμη οποτε ειμαι 90% σιγουρος πως ειναι σφαλμα μπαταριας.
Λοιπον εχουμε και λεμε .Εβαλα το κινητο να τραβαει βιντεο και το ριξα κατω απο την σελα και μετα την εκλεισα.Μετα ανοιξα να δω το βιντεο,το λαμπακι που φωτιζει τον χωρο κατω απο την σελα δεν εσβηνε και ετρωγε την μπαταρια το βραδυ.
Αυριο θα ενημερωσω για σιγουρια εαν το προβλημα προερχοταν απο το λαμπακι μιας και φορτισα 100% την μπαταρια και την κοτσαρα πανω πριν λιγο !!!
fingers crossed
Ποσα Terra Watts ειναι αυτο το ρημαδι το λαμπακι και ξελιγωνει την μπαταρια..???
wthanasis
04/10/2017, 19:11
Αν είναι πυράκτωσης όπως της πλαφονιέρας του αυτοκινήτου, άνετα ξελιγώνει μπαταρία σε ένα βράδυ.
Αν είναι LEDακι, τύπου ενδεικτικό συναγερμού, δεν παίζει.
aspirini
04/10/2017, 22:15
Αν είναι πυράκτωσης όπως της πλαφονιέρας του αυτοκινήτου, άνετα ξελιγώνει μπαταρία σε ένα βράδυ.
Αν είναι LEDακι, τύπου ενδεικτικό συναγερμού, δεν παίζει.
Ναι πυρακτωσης ειναι οπως στους παλιους φακους με τα 2 εξογκωματα που στριβεις για να μεινει στην θεση του..Κατι τετιοιο 388879
Ο λαμπτήρ της εικόνας θεωρητικά μπορεί να ξελιγώσει μπαταρία 7Ah περίπου σε ένα εικοσιτετράωρο, οπότε πρακτικά σε αρκετά λιγότερο χρόνο.
Αφαίρεσέ το λαμπάκι και παρατήρησε αν υπάρει διαφορά. Αν ναι, το επόμενο βήμα είναι να αναρωτηθείς γιατί παραμένει αναμμένο (ή να αδιαφορήσεις και να ζήσεις χωρίς λαμπάκι).
Μη λεμε οτι θεμε..
(βασικα ας λεμε αλλα μην ψηνουμε και τους αλλους..)
Ολες οι γεννητριες εχουν ελαχιστο και μεγιστο ρευμα λειτουργειας..
(που πηγαινει σχεδον αναλογικα με τις στροφες λειτουργειας..)
Υπαρχουν γεννητριες οχηματων που μπορουν ανετα να φορτισουν την μπαταρια ενος οχήματος στο ρελαντι αλλα αυτες ΔΕΝ ειναι οι γεννητριες του ιδιου του οχήματος..
Προφανως μιλας για γεννητριες συνεχους..
Ναι όλες έχουν ελάχιστο και μέγιστο αλλά στης συνθήκες που ανέφερα πρέπει να είναι min.τουλάχιστον 12.5 με 12.7 v.
Παρακατω απο αυτό υπάρχει πρόβλημα και δεν φορτώνει σωστα την μπαταρία και κάποια στιγμη μένεις.
Τουλαχιστον καποτε έτσι τα μετρουσαμε στα αυτοκίνητα.
Στο ρελαντί ας πούμε με τα 12.5v. Μια μιζια για παράδειγμα θέλει να την φορτίζει 1 ωρα,με στροφές στον κινητήρα μια μιζια θέλει 50 λεπτα.(εντελώς τυχαία για παραδειγματισμό τα νούμερα)
Οποτε μια χαρα φορτώνει και στο ρελαντί απλα θέλει λίγο περισσότερο χρονο.
Αυτό το βλέπω και στην πράξη πολύ πολύ συχνα σε δικο μου όχημα,κάθομαι με της μέρες σταματημενος στο φορτηγό με ψυγείο-καυστήρα-λαπτοπ-cpap και ραδιο,μια ωρα ρελαντι το πρωι και μια ωρα το βράδυ και είμαι κομπλε.
Οποτε δεν λέμε οτι θεμε,αλλα, τουλαχιστον εγώ οτι βιωνω.
Δεν μιλαω για δυναμό συνεχούς,γιατί δεν έχουν περάσει ποτε απο τα χέρια μου.
Ουτε στην σχολη,(πολλά χρόνια πριν)δεν θυμάμαι να μας ειπαν κάτι σχετικα.
aspirini
05/10/2017, 00:02
Ο λαμπτήρ της εικόνας θεωρητικά μπορεί να ξελιγώσει μπαταρία 7Ah περίπου σε ένα εικοσιτετράωρο, οπότε πρακτικά σε αρκετά λιγότερο χρόνο.
Αφαίρεσέ το λαμπάκι και παρατήρησε αν υπάρει διαφορά. Αν ναι, το επόμενο βήμα είναι να αναρωτηθείς γιατί παραμένει αναμμένο (ή να αδιαφορήσεις και να ζήσεις χωρίς λαμπάκι).
Εχει εναν μηχανισμο σαν και αυτον που υπαρχει συνηθως στο πλαινο σταντ στις μοτο/σκουτερ, οταν δηλαδη κλεινεις την σελα επρεπε να πιεζει ενα διακοπτη και να σβηνει.
Ηδη εχω ξηλωσει την λαμπα και φυσικα θα ζησω χωρις αυτην μιας και ο θα χαρακτηριζα τον φωτισμο ανεπαρκη, επισης σημερον ημερα πια δν τιποτα να βγαζεις το κινητο και να δεις εαν υπαρξει αναγκη...
Το θεμα ειναι εαν αυτο ηταν τελικα το μοναδικο προβλημα..Ειδωμεν.
@balakia: Την μπαταρία δεν την φορτίζει η ταση αλλα το ρευμα... ;)
(γι αυτο και οταν μιλαμε για χωρητικότητα λεμε Αμπερώρια και όχι Βολτώρια..)
Εγω μιλησα για ελαχιστο ΡΕΥΜΑ που αποδιδεται σε συγκεκριμενες στροφες λειτουργειας και εσύ μου μιλας συνεχεια για Volts..
Αν θεωρείς οτι η μονη απαραιτητη προϋποθεση για την σωστη φορτιση μια μπαταρία μολύβδου ειναι η σωστη ταση, εγω παλι θα σ' αγαπαω...:beer:
Ηδη εχω ξηλωσει την λαμπα
Καλυτερα να την "εκαιγες" με καποιο τρόπο (να σπασει το νημα πυρακτωσης) και να την ξαναβαζες στη θεση της, γιατι τα βραχυκυκλωματα σε ανοιχτα ντουϊ δεν ειναι σπανιο φαινόμενο.. ;)
Εγω μιλησα για ελαχιστο ΡΕΥΜΑ που αποδιδεται σε συγκεκριμενες στροφες λειτουργειας και εσύ μου μιλας συνεχεια για Volts..
Αν θεωρείς οτι η μονη απαραιτητη προϋποθεση για την σωστη φορτιση μια μπαταρία μολύβδου ειναι η σωστη ταση, εγω παλι θα σ' αγαπαω...:beer:
Αφού βλέπεις ότι δεν δίνω συνέχεια...
Αλλιώς θα έπρεπε να εξηγήσει πως μόνο στο δικο του μη αδρανειακό σύμπαν, γίνονται αυτά που λέει.
υγ Αχχχχ που σαι ρε Χρηστάρα, μας έλλειψες.
Καλυτερα να την "εκαιγες" με καποιο τρόπο (να σπασει το νημα πυρακτωσης) και την ξαναβαζες στη θεση της, γιατι τα βραχυκυξκλωματα σε ανοιχτα ντουϊ δεν ειναι σπανιο φαινόμενο.. ;)
Μπορεί να πάει σε κάποιο συνεργείο και να πάρει μία καμμένη ήδη. Κατά προτίμηση συνεργείο μηχανών της Εσπερίας.
Αφού βλέπεις ότι δεν δίνω συνέχεια...
Κατσε ρε συ Ταβαριτς...
Ο ανθρωπος μιλαει τι (μπορει να) γινεται με το δικο του φορτηγο..
(αγνοώντας πιθανον τις διαφορες ηλεκτρικων συστηματων μεταξυ πετρελαιοκινητηρων και βενζινοκινητηρων..)
Το κακο βεβαια ειναι οτι απο την στιγμη που γινεται κατι καπου θεωρούμε οτι αυτο μπορει να γινει και οπουδήποτε αλλου...;)
Ένδειξη στο καντράν (sic) του σκουτερ. Με μια προχειρη ματιά στο ιντερνέτ, είδα ότι πολλά Burgman έχουν το ίδιο θέμα, λογω διαρροής ρεύματος (άτιμο πράμα) από την πλεξούδα των οργάνων (ή καντράν όπως είπαμε παραπάν) κι αυτό το άμοιρο ήταν ακίνητο 3 χρόνια (τουλάχιστον + όσο μένει ακίνητο τώρα).
Εδάφιο της Βίβλου.
Aνόητος, αλλά θα μπορούσε.
388906
Δλδ μου λες οτι αλλά αμπέρ βγάζει ενα 65αρι δυναμό στης 1000 σαλ και αλλά στης 3000σαλ;
Ο άλλος ο εξυπνακιας(sniper) είπε οτι οτι δεν φορτίζει ενα αυτοκίνητο στο ρελαντι, δεν το σχολιαζω καν.
Πες μου φορτίζει στο ρελαντί η όχι,γιατί εγώ μονο για αυτό μιλησα και μονο αυτό δεν λέτε.
....
Ο άλλος ο εξυπνακιας(sniper) είπε οτι οτι δεν φορτίζει ενα αυτοκίνητο στο ρελαντι, δεν το σχολιαζω καν.
Πες μου φορτίζει στο ρελαντί η όχι,γιατί εγώ μονο για αυτό μιλησα και μονο αυτό δεν λέτε.
Εχμμμμμ ναι, δεν φορτίζει. Αν φόρτιζε, δεν θα γ@μιόμασταν στα πήγαινε-έλα όταν μέναμε απο μικρή ακινησία. Θα το βάζαμε μπροστά και θα πίναμε καφέ, βλέποντας το να παιρνει φωτιά.
Το εξυπνάκιας δεν το σχολιάζω, ισχύει.
Δλδ μου λες οτι αλλά αμπέρ βγάζει ενα 65αρι δυναμό στης 1000 σαλ και αλλά στης 3000σαλ;
Σου λεω οτι αλλα αμπερ βγαζει ενα 30αρι δυναμο απο ενα 65αρι στις ιδιες στροφες...!!
(μαμω την τρελα μου μεσα...)!!!
Η πορτα ειχε πετουγια... ;)
aspirini
05/10/2017, 16:34
Σημερα πηρε κανονικα μπρος το πρωι να παω στην δουλεια .Ειχα μια εντυπωση πως δεν τραβουσε οσο δυνατα θα επρεπε ανοιγοντας το γκαζι αλλα απο μπαταρια φαινεται να ειναΙ ενταξει.
https://youtu.be/Sq385abQJoY