PDA

View Full Version : Βασικό σέρβις (στο σπιτι)

Ntenis1996
05/10/2017, 01:53
Καλησπερα σε ολους. Εχω ενα παπι DY sprinter 125 inj. Ολα μου τα σέρβις εδω και 2 χρόνια απο οταν το πήρα (μεταχειρισμένο 28χ χλμ) τα εχω κανει σε μάστορες και μονο τα πολυ πολυ βασικα (λαδια, μπουζι, τακάκια, αλυσίδα). Τελευταίο περίεργο για εμένα (όντας λιγο αρχάριος σε αυτά) ηταν μια κεντροφορος νομιζω αν το λεω σωστα (80αρι € μαζι με τα αλλα πολυ βασικα). Μετα απο ψάξιμο στο ιντερνετ ειδα πως υπάρχουν πολλα αλλα που πρέπει να αλλαζω στο παπι μου χωρις να περιμένω να βγει το πρόβλημα ώστε να το αλλάξω. Ετσι ψαχτηκα λιγο και εμαθα κατι βασικα.
Απο εδω και περα θα πηγαινω στον μάστορα μονο αν δεν εχω χρονο για τα πολυ βασικα οπως ειπα. Αλλα Θέλω πλεον μονος μου να ασχολούμαι με αυτο το θεμα γιατι κανεις μάστορας δεν θα το φτιαχνει με οσο μερακι θα το κανω εγω. Γι αυτο πειτε μου λιγο αλλα πράγματα που μπορώ να βελτίωνω στο παπι μου εκτός απο αυτα που προανεφερα. Τι αλλο πρέπει να προσθέσω στο σέρβις μου? Δουλεύω ντελιβερι και κανω τουλάχιστον 10χ χλμ το χρόνο! Εχω 20αρισει χλμ μεσα σε 19 μήνες (το πήρα 28 το εχω 48).

Lamnian
05/10/2017, 12:36
Σαν να λέμε δηλαδή "Πονάει το δόντι μου και χρειάζομαι πληροφορίες πως να κάνω ένα σφραγισματάκι μόνος μου .."

Ntenis1996
05/10/2017, 15:05
Δεν νομίζω να ρώτησα αυτό. Εσυ στον οδοντίατρο πας για να σου βουρτσισει τα δοντια?

Lamnian
05/10/2017, 15:09
Δεν νομίζω να ρώτησα αυτό. Εσυ στον οδοντίατρο πας για να σου βουρτσισει τα δοντια?

Εαν θέλεις τα απλά , κοίτα κανά βιντεάκι στο Youtube και θα κατατοπιστείς μια χαρά . Επειδή ανέφερες εκκεντροφόρους και βελτιώσεις σου απάντησα έτσι .

OldMan
05/10/2017, 15:22
Βρες το manual...

Εκει λεει τι πρεπει να γινεται και καθε ποτε..

noodles
06/10/2017, 12:31
αν αλλαζεις μονος σου λαδι-μπουζι-φιλτρο-αλυσιδα
τοτε σε μηχανικο μονο για ρυθμισμα βαλβιδων θα πας.

ο εκκεντροφορος τι επαθε και σου τον αλλαξε? δε χαλανε τοσο ευκολα...

παρε χαρτι να σημειωνεις τι κανεις και ποτε, ετσι θα ξερεις τι γινεται και δε θα πας στην τυχη.

Pearl Nebular
06/10/2017, 14:13
αν αλλαζεις μονος σου λαδι-μπουζι-φιλτρο-αλυσιδα
τοτε σε μηχανικο μονο για ρυθμισμα βαλβιδων θα πας.

ο εκκεντροφορος τι επαθε και σου τον αλλαξε? δε χαλανε τοσο ευκολα...

παρε χαρτι να σημειωνεις τι κανεις και ποτε, ετσι θα ξερεις τι γινεται και δε θα πας στην τυχη.

Μιά χαρά χαλάει ο εκκεντροφόρος αν το σπας κρύο και το αφήνεις χωρίς λάδια. Τώρα αν ο φίλος μας "έψαξε στο ιντερνετ και είδε πως υπάρχουν πολλά άλλα που πρέπει να αλλάζει στο παπί του" ε, τι να πω, μπορεί άνετα να κάνει την συντήρηση στο σπίτι.