PDA

View Full Version : Φόρμα για trackdays - κατά προτίμηση διαιρούμενη

macdeath_s
10/10/2017, 00:42
Εν ολίγοις - καταρχάς χαιρετώ φίλους και μη - ήρθε η ώρα να αποκτήσω δικιά μου φόρμα. Η χρήση κυρίως trackdays αλλά προτιμώ τη διαιρούμενη ώστε χειμώνα να μπορώ να φορώ και το μπουφάν. Σε τιμή δεν θα ήθελα να υπερβώ το χιλιάρικο, άντε κανα 100άρι. Προς το παρόν είμαι ανάμεσα σε Held που είναι αγαπημένη και πάρα πολύ ποιοτική μάρκα και Alpinestars η οποία ωραία και επώνυμη αλλά σε ποιότητα με έχει απογοητεύσει λίγο προσωπικά αλλά και άλλους εδώ.

Έχω βρει προς το παρόν τις εξής:

- Held Rush: ολόσωμη στα 650 Ελλάδα και 720 από Γερμανία. Με χαλάει ότι δεν είναι διαιρούμενη και ότι σε σχέση με τις άλλες η προστασία θα είναι λίγο χαμηλότερη, ιδίως στην πλάτη.

- Alpinestars AtemV3: στα 850 εδώ πέρα και ίσως χαμηλότερα. Πολύ ωραίο look (αυτό με τράβηξε πρώτα :p) και Level2 πιστοποιημένη όλη η στολή. Με χαλάει ότι ποιότικα ίσως βγει μάπα συν ότι δεν έχει πλάτη οπότε πάμε στα 1000+

- Alpinestars Atem: sta 800, τα ίδια με πάνω απλά δεν είχει τόσο ωραίο look όσο η v3 (λες και θα την βλέπω ποτέ... αλλά ψώνιο)

- Αlpinestars Missile Pro: στα 780 και είναι συμβατή με tech-air. Ολόσωμη και αυτή

- Held Yagusa: κοντά στα 900 από Ελλάδα αν θυμάμαι καλά. Αυτή έχει ένα + ότι έχει δοκιμαστεί σε πολύ καλή χύμα (όχι από εμένα :p) και πέραν ότι δεν κατέστη άχρηστη προστάτεψε άρτια.

Spidi δυστυχώς όταν έψαξα δεν βρήκα τπτ στο νούμερο μου :sick:

Sapadak
10/10/2017, 07:34
Δε θέλεις διαιρούμενη.
Θέλεις παντελόνι και μπουφάν που δένουν μεταξύ τους.

Ο λόγος είναι οι οι φόρμες που πωλούνται σαν διαιρούμενες, συνηθως, είναι κοντό το τζάκετ, και δε φοριέται μόνο του, γιατι δε καλύπτει τη μέση.

Αν πας και δοκιμάσει μια φόρμα διαιρούμενη θα καταλάβεις

harris_x
10/10/2017, 08:27
Δε θέλεις διαιρούμενη.

Ο λόγος είναι οι οι φόρμες που πωλούνται σαν διαιρούμενες, συνηθως, είναι κοντό το τζάκετ, και δε φοριέται μόνο του, γιατι δε καλύπτει τη μέση.

+675

sapila racing
10/10/2017, 09:04
Δε θέλεις διαιρούμενη.

Eγω το μπουφαν της διαιρουμενης φόρμας πάντως το φοράω συνέχεια. Είναι λίγο κοντό αλλά δεν με πειράζει.

Αν όμως η χρήση είναι κυρίως trackdays η ολόσωμη είναι σαφώς καλύτερη.

TROOPER
10/10/2017, 09:09
Εγω θα προτεινα κι αλλες μαρκες οπως revit και bering

macdeath_s
10/10/2017, 10:11
Δε θέλεις διαιρούμενη.

Έχω δοκιμάσει και Held και Alpinestars στο νούμερο μυο και φοριέται άνετα. Thanks πάντως.

RaGe_Raptor
10/10/2017, 10:18
Υπάρχουν στολές με ενσωματωμένη προστασία πλάτης? Νομίζω πρέπει να το υπολογίζεις σαν ένα έξοδο επιπλέον και θα έλεγα να πάρεις και προστασία στήθους.

TROOPER
10/10/2017, 10:29
Υπάρχουν στολές με ενσωματωμένη προστασία πλάτης? Νομίζω πρέπει να το υπολογίζεις σαν ένα έξοδο επιπλέον και θα έλεγα να πάρεις και προστασία στήθους.

στα μουφαν των διαιρουμενων η προστασια πλατης μπαινει μεσα στο μπουφαν. συνηθως πληρωνεται εξτρα. δεν χρειαζονται κροκοδειλο. οσο για προστασια στηθους προσωπικα το βρισκω υπερβολικο χωρις να σημαινει οτι υποστηριζω πως ειναι αχρηστη. προσωπικα δεν ειχα παρει ποτε και ουτε πιστευω θα παρω.

devil's animal
10/10/2017, 11:07
τα (τα σοβαρα) δερματινα μπουφαν εχουν και φερμουαρ που ενωνεται με παντελονι και γινεται φορμα...
αυτα τα μπουφαν ειναι κοντα...δλδ φοριουνται και μονα τους αλλα για χειμωνα δεν ειναι...

βολευουν ομως σε εποχες οπως η ανοιξη και το φθινοπωρο που δεν ειναι ουτε για cordura, ουτε για διατρητο καλοκαιρινο...

εγω την alpinestars την θεωρω κορυφαια μαρκα...εχω μια cordura εδω και 10 χρονια και ειναι αθανατη κυριολεκτικα...και δεν ηταν απο την ακριβη σειρα...
γαντια και μποτες το ιδιο...
τα γαντια της alpinestars διαλυθηκαν στον τριπλο χρονο απ'οτι τα dainese...
δεν εχω ομως εμπειρια σε δερματινο μπουφαν και παντελονι και απορω που λες οτι σε εχει απογοητευσει ποιοτικα...

sniper
10/10/2017, 11:21
Εχω το Alpinestars GP tech μπουφαν, με φερμουάρ για να δένει με το παντελόνι, αλλά δεν έχω παντελόνι γιατί έχω ολόσωμη.

Το μπουφάν είναι άριστο ποιοτικά και το έχω χρόνια. (Το μόνο που με χαλάει - και δεν το είχα δει - είναι ότι η εσωτερική χειμωνιάτικη επένδυση είναι γιλέκο, κι άρα το χειμώνα θες και κάτι άλλο απο μέσα (εγώ έχω μια επένδυση απο Dainese μποουφαν που είχα).

Γάντια επίσης Alpinestars GP Pro, δερμα καγκουρό, τρύπησαν στην 1η φάλαγγα μετά απο 4-5 χρόνια και τα ένοιωθα πάντα σκληρά.

TROOPER
10/10/2017, 11:27
δες και MTECH!!!

την εχω μια 10ετια και ειναι σουπερ χειμωνα-καλοκαιρι, πιστες, βολτες!!!

Nostradamus
10/10/2017, 11:29
Αφού θα παίζεις κατά βάση πίστα θα έλεγα καλύτερα ολόσωμη.

Ποιοτικό μπουφάν βρίσκεις χωριστά σε πολύ καλές τιμές.

RaGe_Raptor
10/10/2017, 19:00
στα μουφαν των διαιρουμενων η προστασια πλατης μπαινει μεσα στο μπουφαν. συνηθως πληρωνεται εξτρα. δεν χρειαζονται κροκοδειλο. οσο για προστασια στηθους προσωπικα το βρισκω υπερβολικο χωρις να σημαινει οτι υποστηριζω πως ειναι αχρηστη. προσωπικα δεν ειχα παρει ποτε και ουτε πιστευω θα παρω.

Και οι 1pc έχουν θήκη για προστασία πλάτης αλλά και στήθους, τουλάχιστον οι spidi.
Απλά έτσι όπως το έγραψε ο op κατάλαβα ότι υπάρχουν στολές που τις αγοράζεις με προτοποθετημένη προστασία πλάτης (όπως αγκώνα, ώμου)
Όσο για το αν χρειάζεται η προστασία στήθους, είμαι της άποψης όσο περισσότερη (η προστασία) τόσο καλύτερα. Φοράω πάντα και δεν ενοχλεί σε καμία κίνηση. Το κόστος δεν είναι μεγάλο τηρουμένων των αναλογιών , ~ 50€ έκαστη αν μιλάμε για ξεχωριστά πλάτη /στήθος. Το "γιλέκο" είναι πιο ακριβό.

macdeath_s
10/10/2017, 20:40
Ευχαριστω άπαντες για τις απαντήσεις. Κακώς δν το διευκρίνησα αρχικά αλλά είμαι ανάμεσα σε αυτές που πόσταρα. Η ολόσωμη δν ξέρω κατά πόσο θα ταλαιπωρεί το καλοκαίρι σε βόλτες η ακόμη και στην πίστα όταν δν είσαι καβάλα.

lospsi
10/10/2017, 20:45
με 1000 ευρώ σου φτάνουν και για φόρμα και για μπουφάν. Ψάξου στα μαγαζιά αλλά και στο ίντερνετ για προσφορές. Ενδεικτικά ο γιάσσαρης έχει βγάλει φόρμες σε προσφορά. Επίσης, υπάρχει φίλος που δίνει διάφορα πράγματα, αν θες στείλε πμ να σου πω.
Και εγώ ολόσωμη θα σου πρότεινα, αν και είναι πιο δύσχρηστη...

basilis_k6
11/10/2017, 00:40
Παρε ολοσωμη με 700ε και ενα παντελονι για το μπουφαν σου με 250. Οι διαιρουμενες είναι η χειροτερη επιλογη. Τα εχω δοκιμασει οοοολα αυτα. Για πιστα εννοείτε μόνο ολοσωμη. Και κατι ακομη, το παντελονι της διαιρουμενης ειναι πιθανο να εχει δερμα στον κωλο. Δεν θα γλυστραει δλδ στη σελα, προσεξε το.

TROOPER
11/10/2017, 14:08
... Η ολόσωμη δν ξέρω κατά πόσο θα ταλαιπωρεί το καλοκαίρι σε βόλτες η ακόμη και στην πίστα όταν δν είσαι καβάλα.

Πολυ!

sniper
11/10/2017, 14:16
Πολυ!

Mόνο σε καύσωνα. Αλλιώς δεν ταλαιπωρεί.

TROOPER
11/10/2017, 14:20

Ταλαιπωρει ρε Νικο. Να περπατησεις δεν μπορεις. Να χεσεις δεν μπορεις. Για να κατουρησεις βγαζεις τη μιση. ΖεστΑ εχει...ε δεν την λες και ανετη.
Βεβαια τωρα εγω μιλαω σε ανθρωπο που πηγε στην παραλια σαν διαστημανθρωπος αλλα δε γαμεις...:lol:

sniper
11/10/2017, 14:24
Ταλαιπωρει ρε Νικο. Να περπατησεις δεν μπορεις. Να χεσεις δεν μπορεις. Για να κατουρησεις βγαζεις τη μιση. ΖεστΑ εχει...ε δεν την λες και ανετη.
Βεβαια τωρα εγω μιλαω σε ανθρωπο που πηγε στην παραλια σαν διαστημανθρωπος αλλα δε γαμεις...:lol:

Ε φτάνει η μισή. :smokin:

BLiTzER
11/10/2017, 14:27
Και, φυσικά, αυτά τα "μισοφοράω-μισοβγάζω" την κάνουν να χάνει το σχήμα της, ειδικά στους γοφούς, πολύ σύντομα.

:lol: :lol: :lol:

TROOPER
11/10/2017, 14:28

Μισες δουλειες ρπμ...:bawl:

teogtp
12/10/2017, 09:12

Θες και έναν έξτρα κομπάρσο για να σε βοηθήσει να την βγάλεις......

harris_x
12/10/2017, 09:14
H ολόσωμη έχει τις δυσκολίες της, μη τρελαθούμε όμως, μπαίνει και βγαίνει χωρίς να χρειάζεσαι βοήθεια (αν έχεις βέβαια είναι όλα πιο εύκολα), θέλει τον τρόπο της.

με τα χρήματα που διαθέτεις, μπορείς να πάρεις μια καλή ολόσωμη και ένα μπουφάν ξεχωριστά.

macdeath_s
12/11/2017, 12:48
Τελικά ψώνισα την Atem v3 σε διαιρούμενη στα 770. Νομίζω σε αυτά τα λεφτά δύσκολο να έβρισκα κάτι καλύτερο. Η Held που με έψηνε πολύ και μου αρέσει σαν εταιρία με κόλλησε λόγω του ότι είναι ολόσωμη. Στην αντιπροσωπεία εδώ πάντως (Ελλάδα εννοώ) οι τιμές ήταν +400 και βάλε και η εξυπηρέτηση όχι κακιά αλλά αρκετά "αστεία".

Δεν έχει φορεθεί ακόμα αλλά θα γράψω τπτ παραπάνω στην πρώτη βόλτα Montmelo. Ελπίζω να μην την δοκιμάσουμε σε όλα της τα σημεία :beer:

macdeath_s
10/11/2018, 23:46
Φορέθηκε αρκετά πλέον για να αποκτήσουμε άποψη. Κυρίως σε πίστα αλλά σε όλες τις συνθήκες. Ψωλόκρυο με βροχή μέχρι καύσωνα. Κάποιο κακό δεν έχω να προσάψω... Αεροδυναμική δν μπορώ να κρίνω και ευτυχώς προστασία (ελπίζω να μην την κρίνω και ποτέ). Σε κυκλοφορία αέρια απόδείχθει πολύ καλή κατά τον καύσωνα (38 βαθμούς στο Μοντμελό) ενώ και στο κρύο/βροχή αν συνδιαστέι με ένα ισοθερμικό είναι τέλεια. Ίσως ήθελα ένα νούμερο μικρότερο αλλά εκεί θα είχα θεμα με το γόνατο. Γενικα σε φιτ μου φαίνεται πολύ κομπλέ προς το άνετη παρόλο το racing fit που έχει. Στα γόνατα όμως όταν τη φοράω πάνω από 4ωρο αρχίζει και με πονάει και τραβάει. Σίγουρα είναι στο νούμερο μου και του μπουφάν έπαιρνε και μικρότερο (56 είναι) οπότε λίγο μακρύτερο παντελονάκι δεν θα χάλαγε. Για 780 που έσκασα (δυστυχώς ελλάδα οι τιμές ήταν αστείες) νομίζω η σχέση ποιότητας τιμής είναι τοπ. Στα πολύ θετικά είναι η αίσθηση που έχω για τη θέση κώλου ποδιών κατά την κίνηση πάνω στη σέλα αλλά και σε μεγάλες κλίσεις. Δεν έχω να προσάψω κάποιο κακό και το μπουφανάκι το έχω φορέσει μια χαρά και μόνο του.

Φωτό δεν βρήκα καλύτερες... Έχω βάλει σε άλλο ποστ από πίστα οπότε ας μην αρχίσουμε εδώ σχολιασμούς για σώμα κλπ :) Δεν έχω το καλύτερο σωματότυπο για φωτό αλλά τις βάζω για πιo real look.

401109
401110
401111
401112