PDA

View Full Version : Μπουφάν Μηχανής

xrhstaras13
10/10/2017, 20:03
Γεια σας συνοδοιπόροι.

Ψαχνω για μπουφαν μηχανης. Δινω απο 150 εως 250 ευρω. Οδηγω ενα 200αρι beverly αν αυτο παιζει ρολο. Θελω να ειναι 3/4 και να βγαινει η επενδυση για να το βαζω και ανοιξη, καλοκαιρι. Ευχαριστω πολυ! Πραγματικα χρειαζομαι τη βοηθεια σας γιατι θα ειναι το πρωτο μου μπουφαν!

akis_trevor
10/10/2017, 20:28
Σε αυτά τα λεφτά αν ψάχνεις για μπουφάν 4 εποχων,θα κοιτάξεις για τα nordcap dakar & adventure.
Οριακά θα βρεις και revit,difi κλπ πιο επώνυμες μάρκες,αλλά έχε υπόψη σου πως συνήθως δεν έχουν προστασία πλάτης ή έχουν σφουγγάρι που σημαίνει ότι χρειάζεται αναβάθμιση και θα πρέπει να δώσεις κάνα 40€ έξτρα.

xrhstaras13
10/10/2017, 23:48
Kατι τετοιο ας πουμε;;

https://www.motorparts.com.gr/eshop/μπουφάν-revit-elysee-black-detail.html

anavatis19
11/10/2017, 00:43
nordcap σε μπουφαν ειναι λιγο τραγικη. Οι προστασιες ειναι κατω του lvl 1. Το επιασα στα χερια μοθ και ηταν ψευτικο. υποψην εχω γαντια nordcap χειμερινα τα οποια ειναι οντως καλα και ζεστα και με πολλες προστασιες πανω. αλλα στα υπολοιπα ειδη ΔΕΝ. επισης περα απο δικη μου ερευνα, τυχαια και εμπορος μου ειπε πως ακομα και αδιαβροχο nordcap δεν θα το συστηνε..μονο για ντελιβεραδες ως το πιο οικονομικο...και οτι πληρωνεις παιρνεις..αυτα ηταν τα λογια του.

Χρησταρα13 με 200-250 παιρνεις 100% φουλ επωνυμο μπουφαν. Alpine stars, dainese, Rev'it. Κοιτα για κατι τετοιο

akis_trevor
11/10/2017, 07:55
nordcap σε μπουφαν ειναι λιγο τραγικη. Οι προστασιες ειναι κατω του lvl 1. Το επιασα στα χερια μοθ και ηταν ψευτικο. υποψην εχω γαντια nordcap χειμερινα τα οποια ειναι οντως καλα και ζεστα και με πολλες προστασιες πανω. αλλα στα υπολοιπα ειδη ΔΕΝ. επισης περα απο δικη μου ερευνα, τυχαια και εμπορος μου ειπε πως ακομα και αδιαβροχο nordcap δεν θα το συστηνε..μονο για ντελιβεραδες ως το πιο οικονομικο...και οτι πληρωνεις παιρνεις..αυτα ηταν τα λογια του.

Χρησταρα13 με 200-250 παιρνεις 100% φουλ επωνυμο μπουφαν. Alpine stars, dainese, Rev'it. Κοιτα για κατι τετοιο

Τα δυο μπουφάν που πρότεινα ως τα πιο οικονομικά 4 εποχών,σε ώμους και αγκώνες έχουν προστατευτικά knox.
Edit:οι ντελιβεραδες δεν παίρνουν ότι να ναι αδιάβροχα γιατί θα χρειάζονταν 3 σετ τον χρόνο.
Στο λέω εκ πείρας.

turrican
11/10/2017, 11:54
θα σου πρότεινα να δεις το revit outback 2.
Νομίζω το έχει ο motorparts στο άνω όριο του ποσού που έχεις προυπολογισει.

teo_g7
11/10/2017, 12:45

Αδιάβροχο Nordacap ειδικά το πάνω μέρος έχει βγει παληκάρι σε καλές βροχές και δεν έχει πάρει σταγόνα!
Το παντελόνι άνοιξε λιγάκι στον καβάλο (κλασσικά) αλλά ίσως και να ήταν "οριακό" νούμερο γι'αυτό

Για μπουφάν δεν έχω εικόνα,αλλά για τα αδιάβροχα πες του εμπόρου "φιλάκια"

TROOPER
11/10/2017, 14:03
Εγω σε αυτα τα λεφτα θα κοιτουσα και για κορυφαιο μεταχειρο σε καλη κατασταση αν βρισκοταν κατι.

George_M.
11/10/2017, 14:11
Γεια σας συνοδοιπόροι.

Ψαχνω για μπουφαν μηχανης. Δινω απο 150 εως 250 ευρω. Οδηγω ενα 200αρι beverly αν αυτο παιζει ρολο. Θελω να ειναι 3/4 και να βγαινει η επενδυση για να το βαζω και ανοιξη, καλοκαιρι. Ευχαριστω πολυ! Πραγματικα χρειαζομαι τη βοηθεια σας γιατι θα ειναι το πρωτο μου μπουφαν!

πριν απο οποια βολτα στα μαγαζια,φτιαξε ενα καφεδακι κ χαζεψε εδω (https://www.siimajackets.com/products).αξιζει.

ΤάκηςΜπ
11/10/2017, 17:46
Προσωπικά έχω το nordcap storm και είμαι πολύ ευχαριστημένος.Η χρήση που του κάνω είναι συγκεκριμένη όμως,ξέρω πως δεν αντέχει πολύ βροχή μέχρι να αρχίσουν διαρροές.Από άποψη ζέστης είναι ικανοποιητικότατο κατά τη γνώμη μου.

anavatis19
11/10/2017, 23:54
Τα δυο μπουφάν που πρότεινα ως τα πιο οικονομικά 4 εποχών,σε ώμους και αγκώνες έχουν προστατευτικά knox.
Edit:οι ντελιβεραδες δεν παίρνουν ότι να ναι αδιάβροχα γιατί θα χρειάζονταν 3 σετ τον χρόνο.
Στο λέω εκ πείρας.

οκ εγω το λεω γιατι μεταξυ νορντκαπ και των αλλων δεν υπαρχει συγκριση. γενικα ειναι απλα μια φθηνη λυση αλλα καλη απο το τιποτα. το πιστευω αυτο που λες εκ πειρας

takisdemi
13/10/2017, 13:56
Με 220 παίρνεις το νέο Laguna seca d1 της dainese. Είναι d dry 3 εποχών αδιάβροχο. Πολύ καλό για τα χρήματα του. Το πήρα πριν λίγο καιρό και είμαι ευχαριστημενος.

YianPep
13/10/2017, 20:24
Εγω σε αυτα τα λεφτα θα κοιτουσα και για κορυφαιο μεταχειρο σε καλη κατασταση αν βρισκοταν κατι.

+1
Πηρα προσφατα με 120 γιουρο dainese d-dry σε άψογη κατασταση

Apache
13/10/2017, 21:33
πριν απο οποια βολτα στα μαγαζια,φτιαξε ενα καφεδακι κ χαζεψε εδω (https://www.siimajackets.com/products).αξιζει.

+++847
Eιδα το SIBIRSKY, απίστευτο μπουφάν για τα λεφτά του, τώρα νομίζω ότι το δίνουν κάτω από 200€ με κάποιο εκπτωτικό κουπόνι ή κάτι τέτοιο...

akis_trevor
13/10/2017, 21:56
+++847
Eιδα το SIBIRSKY, απίστευτο μπουφάν για τα λεφτά του, τώρα νομίζω ότι το δίνουν κάτω από 200€ με κάποιο εκπτωτικό κουπόνι ή κάτι τέτοιο...

Αν αντί για λαδί ήταν πχ ένα γκρι χρώμα θα ήταν πολύ ομορφότερο νομίζω..
Κατά τα άλλα πολύ καλή ιδέα και δημιουργία.

anavatis19
14/10/2017, 19:13
Στο bazaar το laguna seca το παιρνεις ευκολα στα 190-200 χωρις αποδειξεις κτλ. Το πηρε φιλος μου πριν 2 μερες. Καλο αλλα τελειως απλο και εισαγωγικο μπουφαν. Καλυτερα να επαιρνε κατι σε Alpine h rev'it.. Η ποιοτητα της dainese τεινει να πεφτει λογω εξαγορας απο αραβες το 2014

lleonidas
14/10/2017, 20:17
Γεια σας συνοδοιπόροι.

Καλησπέρα!
Η άποψή μου είναι ότι στην Ελλάδα δεν μπορείς να έχεις μόνο ένα μπουφάν και για τους 12 μήνες.Δεν είναι εύκολο να κυκλοφορούμε με το ίδιο μπουφάν το Γενάρη με 3 βαθμούς και τον Ιούλιο με 40, ακόμα και αν διαθέτουμε ένα καλό μπουφάν με πολύ ποιοτικό ύφασμα και αφαιρούμενη επένδυση.
Προτείνω να αγοράσεις ένα μέτριο-καλό χειμερινό μπουφάν κοντά στα 150-200€ και μέχρι τον Απρίλιο-Μάιο να έχεις μαζέψει χρήματα για ένα δεύτερο που θα χρησιμοποιείς μόνο τους θερινούς μήνες :)
Ενδεικτικά αναφέρω Alpinestars Cordoba Drystar (https://www.motoin.de/Clothing/Jackets/Textilejackets/Alpinestars-Cordoba-2016-textile-jacket-Drystar::36806.html) , Macna Mountain (http://www.motomarket-shop.gr/eksoplismos-anabath/endysh/mpoyfan/4-epoxon/7541-mpoyfan-macna-mountain-4-epoxon-mayro-gkri) , Revit Safari (http://www.motoraid.eu/jackets/revit-safari-jacket-silver-black?mfp=price%5B4%2C240%5D%2C13f-typos%5B52%5D%2C6f-yliko-kataskeyis-v-si%5B23%5D)

sek
14/10/2017, 21:11
θα σου πρότεινα να δεις το revit outback 2.
Νομίζω το έχει ο motorparts στο άνω όριο του ποσού που έχεις προυπολογισει.

Καλησπέρα!
Η άποψή μου είναι ότι στην Ελλάδα δεν μπορείς να έχεις μόνο ένα μπουφάν και για τους 12 μήνες.Δεν είναι εύκολο να κυκλοφορούμε με το ίδιο μπουφάν το Γενάρη με 3 βαθμούς και τον Ιούλιο με 40, ακόμα και αν διαθέτουμε ένα καλό μπουφάν με πολύ ποιοτικό ύφασμα και αφαιρούμενη επένδυση.
Προτείνω να αγοράσεις ένα μέτριο-καλό χειμερινό μπουφάν κοντά στα 150-200€ και μέχρι τον Απρίλιο-Μάιο να έχεις μαζέψει χρήματα για ένα δεύτερο που θα χρησιμοποιείς μόνο τους θερινούς μήνες :)

+1, θα συμφωνήσω με τους παραπάνω.

latris mixanis
18/10/2017, 07:07
Γεια σας συνοδοιπόροι.

Ανεξαρτήτως κυβικών το μπουφάν - εξοπλισμός πρέπει να είναι καλός. Δεν έχει σημασία αν είναι 125 ή 800, διότι σε μια πιθανή πτώση-ατύχημα το ίδιο θα πονέσεις. Κατά την γνώμη μου κοίτα για ένα ποιοτικό μπουφανάκι χειμερινό αρχικά και σιγά σιγά μάζεψε χρήματα κ για ένα καλοκαιρινό. Δυστυχώς η χειμερινή κορντούρα δεν παλεύεται το καλοκαίρι κι ειδικά σε κίνηση.

Καλά ψώνια

noodles
18/10/2017, 21:12
dainese laguna seca d-dry ειναι μια καλη επιλογη σε μεταχειρισμενο.
καινουριο για μενα δεν αξιζει τα 200ε που κοστιζει. δεν εχει να ζηλεψει τιποτα απο bering των 140-50ε.

πολυ καλο και ομορφο στα 200ε το https://www.skroutz.gr/s/9001611/Alpinestars-T-Jaws-Waterproof-Black-Red.html

το καλοκαιρι δε θα την παλευεις γενικα ουτε με κορντουρα ουτε με δερματινο. το μονα που κανουν δουλεια ειναι τα καλοκαιρινα-διατρητα.
εμενα δε μου γεμιζει το ματι το καλοκαιρινο ixs που εχω, γιατι δε διαφερει και πολυ με το να φορας ζακετα αν εξαιρεσεις τα προστατευτικα στους αγκωνες.
προσωπικα το κορντουρα 4εποχων φοραω και το καλοκαιρι (χωρις την επενδυση ομως ε:p)

latris mixanis
19/10/2017, 14:22
Βέβαια η Dainese έχει βγάλει ένα νέο μοντέλο το οποίο από φουλ χειμερινό γίνεται φουλ καλοκαιρινό. Αλλά πάει κοντά στα στα 600€.... :lol:

anavatis19
19/10/2017, 16:42
dainese laguna seca d-dry ειναι μια καλη επιλογη σε μεταχειρισμενο.
καινουριο για μενα δεν αξιζει τα 200ε που κοστιζει. δεν εχει να ζηλεψει τιποτα απο bering των 140-50ε.

πολυ καλο και ομορφο στα 200ε το https://www.skroutz.gr/s/9001611/Alpinestars-T-Jaws-Waterproof-Black-Red.html

το καλοκαιρι δε θα την παλευεις γενικα ουτε με κορντουρα ουτε με δερματινο. το μονα που κανουν δουλεια ειναι τα καλοκαιρινα-διατρητα.
εμενα δε μου γεμιζει το ματι το καλοκαιρινο ixs που εχω, γιατι δε διαφερει και πολυ με το να φορας ζακετα αν εξαιρεσεις τα προστατευτικα στους αγκωνες.
προσωπικα το κορντουρα 4εποχων φοραω και το καλοκαιρι (χωρις την επενδυση ομως ε:p)

10000 φορες alpine. εχω μπει σε πολλα μαγαζια τα οποια δεν πουλανε καν alpine stars και μου λενε οτι η dainese πεσει αρκετα σε ποιοτητα για τον λογο που ανεφερα πιο πανω. ακομα και εμπορος dainese το εχει θιξει μπροστα μου στα μουλωχτα εννοειται. βεβαια εννοειται ειναι στις 3 κορυφαιες εταιριες σε ενδυση και υποδηση αλλα οχι η πρωτη πλεον. παρολα αυτα ειμαι φαν της dainese. ειμαι και εγω στο ψαξιμο για μπουφαν και μου ειχε μπει στο ματι στην αρχη το hawker αλλα τελικα δεν ειναι καθολου πρακτικο και παω για το stream line το οποιο ειναι ανωτερο απο το laguna seca

thanos_pap
20/10/2017, 10:18
Ωραία λοιπόν, τα πιο επώνυμα είναι και πιο καλά. Δηλαδή αν βάλουμε δίπλα δίπλα το Adventure της Nordcapp που βρίσκεις κάτω απο 200€ και το All Terrain Pro DP της Scott που βρίσκεις απο 450->280 έχουν τρομερή διαφορά ? Σε τι ?

anavatis19
20/10/2017, 17:01
Ωραία λοιπόν, τα πιο επώνυμα είναι και πιο καλά. Δηλαδή αν βάλουμε δίπλα δίπλα το Adventure της Nordcapp που βρίσκεις κάτω απο 200€ και το All Terrain Pro DP της Scott που βρίσκεις απο 450->280 έχουν τρομερή διαφορά ? Σε τι ?

δεν προσπαθουμε να πεισουμε κανεναν. ο καθενας παιρνει οτι θελει. η ποιοτητα της νορντκαπ ειναι κατω του μετριου με προστασιες επισης κατω του μετριου σαν τσιγαροχαρτο. το dainese εχει προστασια νταμαρι ομως. ειναι απλα μια μετρια μαρκα..αυτο τελος. κανεις την δουλεια σου αλλα μην περιμενεις να ανταποκριθει σε δυσκολες συνθηκες. και αν ειναι να δωσω 200 για νορντκαπ γιατι να μην δωσω 250 για alpine, dainese kai revit?

akis_trevor
20/10/2017, 18:00

Φίλε,στα περισσότερα επώνυμα μπουφαν να έχεις υπόψην ότι θα πρέπει να πάρεις και μια προστασία πλάτης γιατί τα περισσότερα είτε δεν έχουν καθόλου είτε έχουν ένα απλό σφουγγάρι.
Εγώ θα σου προτείνω να πας να δοκιμάσεις και το nordcap και κάποιο/κάποια άλλα να τα δεις από κοντά και σαν εφαρμογή.
Όσο για το adventure,έγραψα και παραπάνω ότι σε αγκώνες και ώμους έχει προστασίες knox που είναι μια χαρά.

dimitrisinside
20/10/2017, 18:38
Γεια σας συνοδοιπόροι.

Αν εισαι απο Β.Ελλαδα , ελα Κατερινη να παρεις μπουφαν καινουρια σε μιση τιμη απο τις τιμες της αγορας και μεταχειρισμενα σε αριστη κατασταση , επισης πολυ οικονομικα

noodles
20/10/2017, 20:38
10000 φορες alpine. εχω μπει σε πολλα μαγαζια τα οποια δεν πουλανε καν alpine stars και μου λενε οτι η dainese πεσει αρκετα σε ποιοτητα για τον λογο που ανεφερα πιο πανω. ακομα και εμπορος dainese το εχει θιξει μπροστα μου στα μουλωχτα εννοειται. βεβαια εννοειται ειναι στις 3 κορυφαιες εταιριες σε ενδυση και υποδηση αλλα οχι η πρωτη πλεον. παρολα αυτα ειμαι φαν της dainese. ειμαι και εγω στο ψαξιμο για μπουφαν και μου ειχε μπει στο ματι στην αρχη το hawker αλλα τελικα δεν ειναι καθολου πρακτικο και παω για το stream line το οποιο ειναι ανωτερο απο το laguna seca

για τις κορντουρες της dainese δεν ξερω, στα δερματινα το εχει ξευτυλισει παντως.
τα καινουρια ειναι πολυ χαλια ποιοτικα. πολλες περιπτωσεις φιλων που εχουν ξεφλουδισει σε χερια-αγκωνες-πλατη...

anavatis19
21/10/2017, 00:33
για τις κορντουρες της dainese δεν ξερω, στα δερματινα το εχει ξευτυλισει παντως.
τα καινουρια ειναι πολυ χαλια ποιοτικα. πολλες περιπτωσεις φιλων που εχουν ξεφλουδισει σε χερια-αγκωνες-πλατη...

το πιστευω. το εχω ψαξει πολυ το θεμα με την dainese. κριμα τι να πω

gory
03/11/2017, 11:35
Θα διαφωνήσω με τους προλαλήσαντες για τα Nordcap. Έχω και καλοκαιρινό και χειμερινό μπουφάν της Nordcap, οι προστασίες μια χαρά είναι και πιστοποιημένες που φοράνε. Εκτός αυτού τα νέα μοντέλα φοράνε όπως ειπώθηκε προστασίες τις Knox.
Το χειμερινό μου το φοράω για τρίτη σεζόν, δεν έχει σταγόνα μέσα και έχει περάσει από γερές βρόχες.
Μόνο αρνητικό για εμένα η εφαρμογή τους, σακουλιάζουν αρκετά στην περιοχή της κοιλιάς.