PDA

View Full Version : Πρώτη μηχανή...

Σελίδες : [1] 2

MihailLa
16/10/2017, 11:53
Καλησπέρα σας,
νέος στο φόρουμ και ως οδηγός επίσης. Θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση που σίγουρα ο καθένας από τους νέους θα την έκανε και από τους παλιούς ήδη την έχει κάνει.
Πριν μία εβδομάδα ξεμπέρδεψα σχετικά με το δίπλωμα, μηχανή και αμάξι. Στα μαθήματα δοκίμασα τριών ειδών μηχανές, αρχίζοντας με αυτόματο 125cc (χωρίς να θυμάμαι ποιο), μετά με 500cc hornet και τέλος με cbf 600cc. Ο ίδιος ζήτησα να εξασκηθώ και να δώσω στις εξετάσεις με "μεγάλη", δηλαδή 600αρα. Σκεπτόμενος ότι καλύτερα να μάθω και να συνηθίσω με μεγάλη μηχανή. Έτσι ώστε εάν πάρω ίδιου κυβισμού να είμαι κάπως προετοιμασμένος, αλλά και σε μικρότερη αν πάω να μου είναι πιο εύκολη. Να προσθέσω πως είμαι 98 κιλά και 1,80 ύψος, δεν ξέρω εάν παίζει ρόλο απλά το ανέφερα γιατί οι περισσότεροι που κοιτάνε για μεγάλη έχω ακούσει πως πρέπει να τρώνε όλο τους το φαγητό :lol: :p Για να κλείσω για εμένα, θα με χαρακτήριζα συγκρατημένο, ιδικά όσον αφορά την ταχύτητα. Χωρίς να λέω πως δεν θα μου άρεσε να ανοίξω την μηχανή σε ευθεία, αλλά όσο πιστεύω ότι αντέχω και μπορώ να την κουμαντάρω χωρίς φόβο. Οπότε, για να μην κουράζω παραπάνω μπαίνω κατευθείαν στο θέμα, είμαι ανάμεσα σε αρκετές μηχανές. Αρχίζοντας από 250cc - 650cc, όπου σίγουρα οι διαφορές τους είναι αρκετές και μεγάλες όπως, προς την δύναμη, την ταχύτητα, την κατανάλωση και την εικόνα-τύπο τους. Αν θα μπορούσα να τα βάλω σε μία σειρά βάση προσωπικών μου προτιμήσεων είναι, τύπος (να είναι εμφανίσιμη), κατανάλωση, δύναμη, ταχύτητα. Για να σας κατατοπίσω λιγάκι, χωρίς να έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα όμως, μιας και προγραμματιστής είμαι και όχι σχετικός ή τρελός με το αντικείμενο (κάτι που θα ήθελα να γίνω όσο μπορώ) είναι:

250cc: Piaggio Beverly 250, Gilera Nexus 250, Kawasaki ninja 250r
600cc: Honda cbf 600, Yamaha FZ6 fazer
650cc: Kawasaki er6n

Πολύ, συγγενείς κυρίως (νομίζω κλασσικό φαινόμενο), μου λένε "μεγάλη να αποκλείσω" καθώς δεν είμαι έμπειρος και ότι καίει. Παρ' όλα αυτά όμως θα εστιάσω στην κατανάλωση. Έτσι εάν θα μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει θα το εκτιμούσα αφάνταστα. Η χρήση της μηχανής θα είναι κυρίως μετακίνηση σπίτι - δουλειά - σπίτι, χωρίς όμως να αναιρεί τις βόλτες τα σαββατοκύριακα. Ένα ποσό το οποίο θα μπορούσα να διαθέσω εβδομαδιαίως για βενζίνη είναι ~20€. :eyepop: Βάζω το εικονίδιο αυτό γιατί πολύ έτσι θα κοιτάζουν, αφότου διαβάσουν το ποσό και τον χρόνο, όμως να ξεκαθαρίσω πως η διαδρομή - απόσταση από το σπίτι μέχρι την δουλειά μου δεν ξεπερνάει τα 6χλμ (άρα 12 ημερησίως). Το μόνο πρόβλημα είναι πως περνάω από κέντρο, μιας και εκεί βρίσκεται οπότε όταν έχει πορείες ή μποτιλιάρισμα φαντάζεστε υπομονή. Συνοψίζοντας λοιπόν όλα όσα ανέφερα υπάρχει κάτι, αρχίζοντας από τις 650άρες και κατεβαίνοντας που να με παίρνει για το συγκεκριμένο ποσό αλλά και τις προτιμήσεις (τύπος, κατανάλωση, δύναμη, ταχύτητα) από τις παραπάνω μηχανές ή κάποιες που δεν ανέφερα γιατί δεν τις γνωρίζω;

Υ.Γ. Moto-cross style δεν μου αρέσουν, τις έχω αποκλείσει και να μου την χάριζαν... (χωρίς να έχω τίποτα με αυτούς που την οδηγούνε)!

teogtp
16/10/2017, 12:08
Καλώς ήρθατε στον κόσμο του παπιου!
Τα κάνω όλα και συμφερω και την τσέπη προστατεύω.

MihailLa
16/10/2017, 12:11
Καλώς ήρθατε στον κόσμο του παπιου!
Τα κάνω όλα και συμφερω και την τσέπη προστατεύω.

Γεια σου @teogtp,
ευχαριστώ για το σχόλιο - απάντησή σου. Απλώς όπως και εξήγησα παραπάνω "δεν είμαι σχετικός", θα μπορούσες να τεκμηριώσεις λιγάκι την απάντησή σου;
Εάν έχεις χρόνο και την θέληση βεβαίως. Ευχαριστώ, με εκτίμηση!

teogtp
16/10/2017, 12:20
Κέντρο και πάρκινγκ μοτοσυκλέτας στην πρωτεύουσα είναι ανέκδοτο.
Γίνεσαι αυτόματα"πελάτης" στα κλεφτρονια.
Επίσης ,ένα "μεγάλο"μηχανάκι στην κίνηση δεν είναι και το πιο ευέλικτο όχημα για ένα νέο οδηγό.
Οι μοτοσυκλέτες είναι ακριβό σπορ, εξοπλισμός αναβάτη, λάστιχα, σέρβις , κατανάλωση και πιθανή πτώση κοστίζουν σε χρήμα.
Το παπί είναι ελαφρύ και ευέλικτο, καίει "αέρα" και το σέρβις του το κάνεις και στο "πεζοδρόμιο".
Αν στο ρίξουν-ριξεις , απλά το σηκώνεις και φεύγεις.

MihailLa
16/10/2017, 12:26
Κέντρο και πάρκινγκ μοτοσυκλέτας στην πρωτεύουσα είναι ανέκδοτο.
Γίνεσαι αυτόματα"πελάτης" στα κλεφτρονια.
Επίσης ,ένα "μεγάλο"μηχανάκι στην κίνηση δεν είναι και το πιο ευέλικτο όχημα για ένα νέο οδηγό.
Οι μοτοσυκλέτες είναι ακριβό σπορ, εξοπλισμός αναβάτη, λάστιχα, σέρβις , κατανάλωση και πιθανή πτώση κοστίζουν σε χρήμα.
Το παπί είναι ελαφρύ και ευέλικτο, καίει "αέρα" και το σέρβις του το κάνεις και στο "πεζοδρόμιο".
Αν στο ρίξουν-ριξεις , απλά το σηκώνεις και φεύγεις.

Μάλιστα, αν και φταίω βέβαια που δεν το εξήγησα στο αρχικό μου post.
Το πάρκινγκ είναι ακριβώς μπροστά στην είσοδο της δουλειάς μου, όπως αφήνουν και οι υπόλοιποι 10 τις δικιες τους μηχανές.
Όσον αφορά για την ευλυγισία μιας μηχανής ανάμεσα σε μποτιλιάρισμα, ναι έχεις απόλυτα δίκιο ιδικά με μία 600αρα όπου είναι αρκετά δύσκολο.
Παρ΄όλα αυτά, ένα σέρβις σε 600αρα το εξάμηνο ή χρόνο πόσο πάει, σε σύγκριση με ένα παπί (π.χ. μία fazer με ένα beverly);
Θέλω να πω τα λάστιχα, η αλυσίδα, τέτοια πράγματα δηλαδή, αυτά που κοστίζουν (που μπορεί να είναι και άλλα και να μην τα γνωρίζω);

*Ελπίζω να μην ενοχλώ με τις ερωτήσεις ή σε κουράζω, απλώς είμαι αρχάριος σε αυτά εκτός από την οδήγηση (θέλω να πιστεύω)!

teogtp
16/10/2017, 12:40
Τα σκούτερ είναι μια βολική λύση για την πόλη, πατάς εύκολα κάτω,βρέχεσαι λιγότερο στα πόδια
αλλά.....
Υπολογίζεις γύρω στα 4λιτρα/100χλμ. κατανάλωση και καθε 20000χιλ. μπίλιες και ιμάντα(περίπου 150€ ανταλλακτικά), αν σου πέσει υπολογίζεις άλλο ένα σκούτερ σε κόστος για αγορά πλαστικών.

MihailLa
16/10/2017, 12:44
Τα σκούτερ είναι μια βολική λύση για την πόλη, πατάς εύκολα κάτω,βρέχεσαι λιγότερο στα πόδια
αλλά.....
Υπολογίζεις γύρω στα 4λιτρα/100χλμ. κατανάλωση και καθε 20000χιλ. μπίλιες και ιμάντες (περίπου 150€ ανταλλακτικά), αν σου πέσει υπολογίζεις άλλο ένα σκούτερ σε κόστος για αγορά πλαστικών.

Αχα, βολικό μου ακούγεται.
Απλώς έχω τρομάξει να σου πω την αλήθεια γιατί ψάχνοντας για beverly 250 συνέχεια βλέπω, από άλλους όπως "Υπερβολική κατανάλωση (http://forum.scooterclubhellas.gr/showthread.php?7608-beverly-250-εξωφρενικη-καταναλωση)".
Εάν είναι μια beverly 250 να καταναλώνει 5 και 6 ανά 100, τότε για ένα ή δύο ευρώ πάω καλύτερα σε fz6 ή την ninja 250r.

teo_g7
16/10/2017, 13:07
Αχα, βολικό μου ακούγεται.
Απλώς έχω τρομάξει να σου πω την αλήθεια γιατί ψάχνοντας για beverly 250 συνέχεια βλέπω, από άλλους όπως "Υπερβολική κατανάλωση (http://forum.scooterclubhellas.gr/showthread.php?7608-beverly-250-εξωφρενικη-καταναλωση)".
Εάν είναι μια beverly 250 να καταναλώνει 5 και 6 ανά 100, τότε για ένα ή δύο ευρώ πάω καλύτερα σε fz6 ή την ninja 250r.

Δεν ξέρω για το 250, το 500 όμως το Cruiser καεί μέσα στην πόλη 4,5 χωρίς καμία ιδιαίτερη προσπάθεια για οικονομία.
Εγώ θα έπαιρνα το BMW G310 το γυμνό.Ωραιο μοτεράκι , μπανικο στο μάτι (και καλό και κακο αυτό) και με τη χρηματοδότηση BMW το παίρνεις πανευκολα καινούργιο.

MihailLa
16/10/2017, 13:13
Δεν ξέρω για το 250, το 500 όμως το Cruiser καεί μέσα στην πόλη 4,5 χωρίς καμία ιδιαίτερη προσπάθεια για οικονομία.
Εγώ θα έπαιρνα το BMW G310 το γυμνό.Ωραιο μοτεράκι , μπανικο στο μάτι (και καλό και κακο αυτό) και με τη χρηματοδότηση BMW το παίρνεις πανευκολα καινούργιο.

Γεια σου @teo_g7
Το cruiser ποιας χρονολογίας περίπου; Με injection ή καρμπιρατές αυτό που αναφέρεις;
Γιατί 500αρα και 4,5 ακούγεται εξαιρετικό. Όσο για την BMW μόλις την είδα και είναι πανάκριβο,
βέβαια ολοκαίνουργιο μοντέλο. Παρ΄όλα αυτά το "με τη χρηματοδότηση BMW το παίρνεις πανευκολα καινούργιο."
δεν γνωρίζω τίποτα από αυτά, τι σημαίνει και τι κάνει. Ευχαριστώ, με εκτίμηση!

teo_g7
16/10/2017, 13:22
Το Beverly είναι του 2008 injection με αρκετά βαρύ ιδιοκτήτη με αρκετά βαρύ χέρι...

Για το BMW δες εδώ
389388

Εσύ περίπου τι budget έχεις στο μυαλό σου?

MihailLa
16/10/2017, 13:27
Το Beverly είναι του 2008 injection με αρκετά βαρύ ιδιοκτήτη με αρκετά βαρύ χέρι...

Για το BMW δες εδώ
389388

Εσύ περίπου τι budget έχεις στο μυαλό σου?

Πρώτα απ' όλα σε ευχαριστώ και εσένα για τις απαντήσεις και την βοήθεια σου. Το εκτιμώ.
Το budget που κοιτάω είναι κάτι σε μεταχειρισμένο και μαξ 2.000€. Όσο κι αν φαίνεται μικρό
ποσό, φαντάσου είναι χωρίς τις ασφάλειες, τα τέλη σε έναν μήνα, το ντύσιμο και τα λοιπά. :a7:
Όλες τις μηχανές που ανέφερα από μεριάς μου παραπάνω είναι σε αυτό το εύρος τιμής, μεταχειρισμένες βεβαία.

TROOPER
16/10/2017, 13:31
Κατ αρχην καλησπερα και καλωσηρθες τοσο στον κοσμο των 2 τροχων οσο και στο φορουμ.

μεγαλο θεμα το ''ειμαι νεος τι να κανω'' γιατι απλα δεν ξερεις τι θες να κανεις. απο την αλλη υπαρχουν και αντικειμενικα πραματακια. μεχρι να μαθεις τι θες να κανεις προφανως πας για ΜΙΑ μηχανη. τα 4κυλινδρα ειναι λιγο περιεργα για την πολη. τα παπιο-σκουτερ ειναι και αδιαφορα και δεν σε βαζουν στον χωρο της μοτοσυκλετας.
τα σουπερ σπορ εννοειται αποκλειονται αφου θες commuter.

παμε λοιπον σε μοτοσυκλετες που και στην πολη θα σε πανε απο το ''α'' σημειο στο ''β'' και μπορεις να πας μια βολτα παραεξω με αξιοπρεπεια, και φορτωνονται για καμια αποδραση και πανε και κανα νησακι το καλοκαιρι και ευκολη συντηρηση εχουν και σκυλια ειναι.

εγω λοιπον προτεινω transalp, bmw 650 gs.

καλο ξεκινημα και μην ξεχνας να υπολογισεις ενα κρανος γυρω στο 300αρι, συν μπουφαν που με κανα 200αρι βρισκεις αξιοπρεπες, συν μποτες υπολογιζε κανα 180αρι, συν γαντια κανα 15αρι γιατι ο εξοπλισμος σωζει!!!

teo_g7
16/10/2017, 13:34
Ε τότε κοιτά στα 250 μεταχειρισμένο είτε ninja είτε cbr250 ότι βρεις σε καλύτερη κατάσταση

MihailLa
16/10/2017, 13:36
Κατ αρχην καλησπερα και καλωσηρθες τοσο στον κοσμο των 2 τροχων οσο και στο φορουμ.

μεγαλο θεμα το ''ειμαι νεος τι να κανω'' γιατι απλα δεν ξερεις τι θες να κανεις. απο την αλλη υπαρχουν και αντικειμενικα πραματακια. μεχρι να μαθεις τι θες να κανεις προφανως πας για ΜΙΑ μηχανη. τα 4κυλινδρα ειναι λιγο περιεργα για την πολη. τα παπιο-σκουτερ ειναι και αδιαφορα και δεν σε βαζουν στον χωρο της μοτοσυκλετας.
τα σουπερ σπορ εννοειται αποκλειονται αφου θες commuter.

παμε λοιπον σε μοτοσυκλετες που και στην πολη θα σε πανε απο το ''α'' σημειο στο ''β'' και μπορεις να πας μια βολτα παραεξω με αξιοπρεπεια, και φορτωνονται για καμια αποδραση και πανε και κανα νησακι το καλοκαιρι και ευκολη συντηρηση εχουν και σκυλια ειναι.

εγω λοιπον προτεινω transalp, bmw 650 gs.

καλο ξεκινημα και μην ξεχνας να υπολογισεις ενα κρανος γυρω στο 300αρι, συν μπουφαν που με κανα 200αρι βρισκεις αξιοπρεπες, συν μποτες υπολογιζε κανα 180αρι, συν γαντια κανα 15αρι γιατι ο εξοπλισμος σωζει!!!

Καλησπέρα και σε εσένα φίλε μου, ευχαριστώ για την απάντηση και βοήθεια.
Έτσι όπως τα λες είναι εν μέρη, άλλα να ρωτήσω μερικά πραγματάκια γιατί όπως και προ-είπα δεν είμαι σχετικός.
Πρώτον τι είναι το commuter και αυτό να φανταστώ απευθύνεται στην ninja 250r, τέτοιου τύπου;
Δεύτερον, transalp και 650gs είναι μεγάλες. Άρα ποια ή διαφορά με fazer και cbf και τέτοιου είδους τύπου;
Τρίτον και τελευταίο, σε κατανάλωση τι γίνεται γενικότερα όπως με την ninja 250r, την 650gs, την fazer;
Ευχαριστώ, με εκτίμηση!

TROOPER
16/10/2017, 13:45
Καλησπέρα και σε εσένα φίλε μου, ευχαριστώ για την απάντηση και βοήθεια.
Έτσι όπως τα λες είναι εν μέρη, άλλα να ρωτήσω μερικά πραγματάκια γιατί όπως και προ-είπα δεν είμαι σχετικός.
Πρώτον τι είναι το commuter και αυτό να φανταστώ απευθύνεται στην ninja 250r, τέτοιου τύπου;
Δεύτερος, transalp και 650gs είναι μεγάλες. Άρα ποια ή διαφορά με fazer και cbf και τέτοιου είδους τύπου;
Τρίτον και τελευταίο, σε κατανάλωση τι γίνεται γενικότερα όπως με την ninja 250r, την 650gs, την fazer;
Ευχαριστώ, με εκτίμηση!

οταν λεω commuter εννοω ενα μηχανακι που να τα κανει λιγο-πολυ ολα. και βολτα και ταξιδακι και εργαλειο να ειναι για να πας στη δουλεια σου. το ninja 250r κατα τη γνωμη μου ειναι intro για να πας αργοτερα σε μηχανες τυπου σουπερ σπορ. προσωπικα δεν στηριζω αυτη την επιλογη για σενα αφου απο τα λεγομενα σου θες αλλα πραματακι οπως προειπαμε.
η λειτουργια μιας τρανσαλπ ειναι ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικη με τη λειτουργια μιας fazer. το ενα ειναι 2κυλινδρο χωρις τελικες ενω το αλλο ειναι 4κυλινδρο που για να ζωντανεψει πρεπει να ανεβει πανω απο 8000 στροφες. τα μοτερ λοιπον ειναι εντελως διαφορετικα!!!
η καταναλωση εχει να κανει με το που κινεισαι, ποσο ''βαρυ χερι'' εχεις, τροπο οδηγησης. οποτε μη σε απασχολει περα του οτι θα εχεις μια αυτονομια γυρω στα 250-300 χλμ με καθε γεμισμα σου.

MihailLa
16/10/2017, 13:49
οταν λεω commuter εννοω ενα μηχανακι που να τα κανει λιγο-πολυ ολα. και βολτα και ταξιδακι και εργαλειο να ειναι για να πας στη δουλεια σου. το ninja 250r κατα τη γνωμη μου ειναι intro για να πας αργοτερα σε μηχανες τυπου σουπερ σπορ. προσωπικα δεν στηριζω αυτη την επιλογη για σενα αφου απο τα λεγομενα σου θες αλλα πραματακι οπως προειπαμε.
η λειτουργια μιας τρανσαλπ ειναι ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικη με τη λειτουργια μιας fazer. το ενα ειναι 2κυλινδρο χωρις τελικες ενω το αλλο ειναι 4κυλινδρο που για να ζωντανεψει πρεπει να ανεβει πανω απο 8000 στροφες. τα μοτερ λοιπον ειναι εντελως διαφορετικα!!!
η καταναλωση εχει να κανει με το που κινεισαι, ποσο ''βαρυ χερι'' εχεις, τροπο οδηγησης. οποτε μη σε απασχολει περα του οτι θα εχεις μια αυτονομια γυρω στα 250-300 χλμ με καθε γεμισμα σου.

Π.χ. με μία fazer μπορεί να υπάρξει αυτονομία σε τόσα χιλιόμετρα με ένα φουλαριστό γέμισμα;
Ιδικά μέσα στην πόλη; Για καθημερινή χρήση π.χ. σπίτι - δουλειά - σπίτι και ένα σαββατοκύριακο έξω;
Ακούγεται σαν όνειρο, χωρίς να ειρωνεύομαι πραγματικά. Αν όχι με μια fazer, τελική ερώτηση, με μία er6n;

TROOPER
16/10/2017, 13:53
Π.χ. με μία fazer μπορεί να υπάρξει αυτονομία σε τόσα χιλιόμετρα με ένα φουλαριστό γέμισμα;
Ιδικά μέσα στην πόλη; Για καθημερινή χρήση π.χ. σπίτι - δουλειά - σπίτι και ένα σαββατοκύριακο έξω;
Ακούγεται σαν όνειρο, χωρίς να ειρωνεύομαι πραγματικά. Αν όχι με μια fazer, τελική ερώτηση, με μία er6n;

300 οχι. 250 ναι.

το er6n εχει εναν κυλινδρο. θα σε κουρασει σχετικα αν αποφασισεις να πας μια σπαρτη απο εθνικη για παραδειγμα σε σχεση με ενα 2κυλινδρο μηχανακι. EDIT: ΤΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΛΕΩ!!! ΤΟ ER6N ΕΙΝΑΙ 2ΚΥΛΙΝΔΡΟ!!!σκεψου τι θες να κανεις. αν απο την αλλη θελεις απλα σπιτι-δουλεια-σπιτι και μια βολτα μεχρι το λουτρακι (πραγμα που θα βαρεθεις τρομερα γρηγορα στο εγγυωμαι αν τελικα προκυψεις μοτοσυκλετιστης) ναι στο er6n.

TROOPER
16/10/2017, 13:54
σκεψου πρωτα τι θελεις να κανεις με το μηχανακι! ;)

taisteal
16/10/2017, 13:55
Το er6n δικύλινδρο δεν είναι Γιώργο;

MihailLa
16/10/2017, 13:56
300 οχι. 250 ναι.

το er6n εχει εναν κυλινδρο. θα σε κουρασει σχετικα αν αποφασισεις να πας μια σπαρτη απο εθνικη για παραδειγμα σε σχεση με ενα 2κυλινδρο μηχανακι. σκεψου τι θες να κανεις. αν απο την αλλη θελεις απλα σπιτι-δουλεια-σπιτι και μια βολτα μεχρι το λουτρακι (πραγμα που θα βαρεθεις τρομερα γρηγορα στο εγγυωμαι αν τελικα προκυψεις μοτοσυκλετιστης) ναι στο er6n.

Εξαιρετικά τα όσα μου λες για μια fz6 250 με φουλαριστό να κάνει τόσα.
Από την άλλη το μονό-κύλινδρο er6n, "απλά θα σε κουράσει" γιατί;
...αν επιτρέπεται και δεν σε κουράζω με τόσες ερωτήσεις!

Υ.Γ. Η χρήση είναι αυτή που ανέφερα από την αρχή, κέντρο δουλειά - σπίτι - δουλειά (12χλμ) ανά ημέρα και κάνα σάββατο βόλτα

azar41
16/10/2017, 13:59
Καλησπέρα,καλως ήρθες,το transalp είναι δυκίλινδρο και το gs μονοκύλινδρο. Υπερέχουν στην καθημερινή μετακίνηση σε αστικό περιβάλον ,σε σχέση με τετρακίλινδρα όπως fazer και cbf λόγο πιο ροπάτου κινητήρα και είναι πιο οικονομικά.Κατά τη γνώμη μου ο σωματότυπος σου
σε οδηγεί σε μεσαίο 600-650, στη θέση σου θα κοίταζα επίσης xt 660 και freewind.

MihailLa
16/10/2017, 14:01
Καλησπέρα,καλως ήρθες,το transalp είναι δυκίλινδρο και το gs μονοκύλινδρο. Υπερέχουν στην καθημερινή μετακίνηση σε αστικό περιβάλον ,σε σχέση με τετρακίλινδρα όπως fazer και cbf λόγο πιο ροπάτου κινητήρα και είναι πιο οικονομικά.Κατά τη γνώμη μου ο σωματότυπος σου
σε οδηγεί σε μεσαίο 600-650, στη θέση σου θα κοίταζα επίσης xt 660 και freewind.

Καλησπέρα @azar41, ευχαριστώ για την απάντηση και βοήθεια.
Να σου πω την αλήθεια, τα transalp, freewind δεν μου αρέσουν. (προσωπικά)
Όσο για xt και τέτοιου τύπου δεν τα μπορώ, λόγο θορύβου.

TROOPER
16/10/2017, 14:02
Εξαιρετικά τα όσα μου λες για μια fz6 250 με φουλαριστό να κάνει τόσα.
Από την άλλη το μονό-κύλινδρο er6n, "απλά θα σε κουράσει" γιατί;
...αν επιτρέπεται και δεν σε κουράζω με τόσες ερωτήσεις!

Υ.Γ. Η χρήση είναι αυτή που ανέφερα από την αρχή, κέντρο δουλειά - σπίτι - δουλειά (12χλμ) ανά ημέρα και κάνα σάββατο βόλτα

σου ξαναλεω μιχαλη. εξαρταται πως οδηγεις! με το fazer δεν ειχα πεσει ποτε κατω απο 200 χλμ αυτονομια και υπηρξε και φορα που ειδα 310. αλλα εχει να κανει με τον τροπο που οδηγουσα!

το μονοκυλινδρο εχει αρκετο κραδασμο. και οσο ανειγεις το γκαζι αυτο γινεται πιο εντονο. ε μια ωρα να εχεις κραδασμο ειναι κουραστικο. δεν κουραζεις.

για την χρηση που ανεφερες ομως νομιζω κι ενα μονοκυλινδρο θα σε βολεψει. εγω απλα ειδα λιγο πιο μακρυα ;)

TROOPER
16/10/2017, 14:05
Καλησπέρα @azar41, ευχαριστώ για την απάντηση και βοήθεια.
Να σου πω την αλήθεια, τα transalp, freewind δεν μου αρέσουν. (προσωπικά)
Όσο για xt και τέτοιου τύπου δεν τα μπορώ, λόγο θορύβου.

ωπ λαυρακι!

τρανσαλπ εκτος! xt εκτος! freewind...δεν θα εβλεπα τοσο παλιο μηχανακι!

βοηθητικο αυτο το ποστακι!

το BMW 650 GS νομιζω ειναι αυτο που ξαφνικα εχει τις περισσοτερες πιθανοτητες.

MihailLa
16/10/2017, 14:06
σου ξαναλεω μιχαλη. εξαρταται πως οδηγεις! με το fazer δεν ειχα πεσει ποτε κατω απο 200 χλμ αυτονομια και υπηρξε και φορα που ειδα 310. αλλα εχει να κανει με τον τροπο που οδηγουσα!

το μονοκυλινδρο εχει αρκετο κραδασμο. και οσο ανειγεις το γκαζι αυτο γινεται πιο εντονο. ε μια ωρα να εχεις κραδασμο ειναι κουραστικο. δεν κουραζεις.

για την χρηση που ανεφερες ομως νομιζω κι ενα μονοκυλινδρο θα σε βολεψει. εγω απλα ειδα λιγο πιο μακρυα ;)

Μάλιστα, σε ευχαριστώ για την τόσο λεπτομερειακή απάντηση. Κάπως καταλαβαίνω τώρα.
Οπότε σίγουρα μία er6n νομίζεις λοιπόν πως θα ήταν πολύ καλύτερη και οικονομικότερη από μία fz6, έτσι;
Ιδικά όταν έχεις να κάνεις και με κέντρο και τις μέρες που έχει πορείες θα πρέπει να είσαι της υπομονής.
Από βάρος και τρόπο οδήγησης τι διαφορά έχει η er6n με μία cbf, δυσκολότερη - ευκολότερη;
Ρωτάω με την συγκεκριμένη γιατί με αυτή έδωσα εξέτασης και μου φάνηκε νορμάλ.

teogtp
16/10/2017, 14:07
Δεν του αρέσουν τα ον οφ ,το έχει αναφέρει στο πρώτο ποστ.

MihailLa
16/10/2017, 14:10

Ακριβώς. Περισσότερο είμαι των scooter λόγο της δουλειάς μου (και μόνο), αλλά και των naked γιατί είναι πανέμορφες και τα χέρια και ο κορμός σου είναι όπως πρέπει (ιδικά αν είναι όπως οι cbf και η fz6)

TROOPER
16/10/2017, 14:10
Μάλιστα, σε ευχαριστώ για την τόσο λεπτομερειακή απάντηση. Κάπως καταλαβαίνω τώρα.
Οπότε σίγουρα μία er6n νομίζεις λοιπόν πως θα ήταν πολύ καλύτερη και οικονομικότερη από μία fz6, έτσι;
Ιδικά όταν έχεις να κάνεις και με κέντρο και τις μέρες που έχει πορείες θα πρέπει να είσαι της υπομονής.
Από βάρος και τρόπο οδήγησης τι διαφορά έχει η er6n με μία cbf, δυσκολότερη - ευκολότερη;

αναμεσα σε er6n και fazer το er6n ειναι οικονομικοτερο σαφως και καλυτερο γι αυτο που θες να κανεις!

αναμεσα σε er6n και cbf (για το 600 μιλαμε να υποθεσω) το er6n ειναι σαφως ευκολοτερο στον τροπο οδηγησης και ελαφρυτερο.

νομιζω εχεις ψηθει για το καβασακι ε?

teogtp
16/10/2017, 14:11

Όλα τα μηχανάκια οδηγούνται με τον ίδιο τρόπο (εξαιρουνται τα Χάρλεϊ.... :p) απλά το κάθε μηχανάκι σου δίνει διαφορετική αίσθηση.
Αν , όπως αναφέρεις το er που έδωσες για εξετάσεις σου"έκατσε" τότε αγόρασε ένα ίδιο και αμέσως για σχολή ασφαλούς οδήγησης.

TROOPER
16/10/2017, 14:13

δεν το καταλαβα ετσι. εγω αυτο που καταλαβα απο το 1ο ποστ ηταν ''δεν μου αρεσουν τα σηκωμενα φτερα'' (πχ:xt)

αφου ειναι ετσι λεμε ενα καλοριζικα για το er6n και καλους δρομους!!!

MihailLa
16/10/2017, 14:13
Όλα τα μηχανάκια οδηγούνται με τον ίδιο τρόπο (εξαιρουνται τα Χάρλεϊ.... :p) απλά το κάθε μηχανάκι σου δίνει διαφορετική αίσθηση.
Αν , όπως αναφέρεις το er που έδωσες για εξετάσεις σου"έκατσε" τότε αγόρασε ένα ίδιο και αμέσως για σχολή ασφαλούς οδήγησης.

Μία διευκρίνηση, όπου την ανέφερα και στην αρχή, με cbf 600 έδωσα όχι er.
Αλλά όπως τα λες είναι, όπως βολεύει τον καθένα.

TROOPER
16/10/2017, 14:14
Όλα τα μηχανάκια οδηγούνται με τον ίδιο τρόπο ..........

ε...οχι...!

MihailLa
16/10/2017, 14:15
δεν το καταλαβα ετσι. εγω αυτο που καταλαβα απο το 1ο ποστ ηταν ''δεν μου αρεσουν τα σηκωμενα φτερα'' (πχ:xt)

αφου ειναι ετσι λεμε ενα καλοριζικα για το er6n και καλους δρομους!!!

Έτσι λέω και εγώ, όμορφη μηχανή και κοντά στα cbf και fz6 η er6n.
Aπλώς ελπίζω να μην δω κάτι 7L/100χλμ όπως γράφανε μερικοί για fz6 και έπρεπε να βάζουν 6η και να τρέχουν με 110 για να δουν 4,5L.
Αν είναι τέτοια επιστήμη με βλέπω σε κάνα cruiser ή beverly.

teogtp
16/10/2017, 14:22
ε...οχι...!

Τρεμε Koelho !
Τον έσκισα έτσι;
:D

TROOPER
16/10/2017, 14:25
Το er6n δικύλινδρο δεν είναι Γιώργο;

εσυ καλα λες! εγω ειπα παπαρια! ενκανα εντιτ στο ποστ #17

TROOPER
16/10/2017, 14:27
Έτσι λέω και εγώ, όμορφη μηχανή και κοντά στα cbf και fz6 η er6n.
Aπλώς ελπίζω να μην δω κάτι 7L/100χλμ όπως γράφανε μερικοί για fz6 και έπρεπε να βάζουν 6η και να τρέχουν με 110 για να δουν 4,5L.
Αν είναι τέτοια επιστήμη με βλέπω σε κάνα cruiser ή beverly.

διαβασε στο αδερφο φορουμακι μας λιγο να δεις

http://www.kawasaki-bikers.gr/core/forum/viewtopic.php?f=17&t=4967

teogtp
16/10/2017, 14:36
Να ξέρεις ότι το κόστος χρήσης μίας μεσαίας μοτοσυκλέτας, ισοφαρίζει το κόστος χρήσης ενός μικρου 1000 ριου αυτοκινήτου.
Το γράφω γιατί έχεις"κολλήσει" μόνο στο κόστος της βενζίνης ,τα υπόλοιπα δεν βλέπω να τα αναφέρεις......

TROOPER
16/10/2017, 14:41
Να ξέρεις ότι το κόστος χρήσης μίας μεσαίας μοτοσυκλέτας, ισοφαρίζει το κόστος χρήσης ενός μικρου 1000 ριου αυτοκινήτου.
Το γράφω γιατί έχεις"κολλήσει" μόνο στο κόστος της βενζίνης ,τα υπόλοιπα δεν βλέπω να τα αναφέρεις......

σωστον!

MihailLa
16/10/2017, 14:53

Τα ανέφερα προηγουμένως, στο παλικάρι που με ρώτησε για το εύρος τιμής.
Είναι άλλα τόσα που πρέπει να πληρώσω για εξοπλισμό, σέρβις κ.ο.κ., δεν είναι ότι τα ξέρω αλλά έχω μία ιδέα.
Το ότι "κόστος χρήσης μίας μεσαίας μοτοσυκλέτας, ισοφαρίζει το κόστος χρήσης ενός μικρού 1000 ριου αυτοκινήτου.", θα σου απαντήσω
όπως απαντάω στον καθένα: "Δουλεύω στο κέντρο, δηλαδή δακτύλιος, μποτιλιάρισμα και κλειστό κάθε πέμπτες και παρασκευές μετά από Νοέμβρη (λόγο απεργιών)".
Για να κατέβω με αμάξι εδώ, με συμφέρει να κλείσω κάνα δωμάτιο. :sad:

Η Sym Wolf SB 250 Ni, λέει κάτι σαν σύνολο (κατανάλωση, ως προς τα σερβις, εαν είναι αξιόπιστο);

TsoliasGR
17/10/2017, 00:14
Τα ανέφερα προηγουμένως, στο παλικάρι που με ρώτησε για το εύρος τιμής.
Είναι άλλα τόσα που πρέπει να πληρώσω για εξοπλισμό, σέρβις κ.ο.κ., δεν είναι ότι τα ξέρω αλλά έχω μία ιδέα.
Το ότι "κόστος χρήσης μίας μεσαίας μοτοσυκλέτας, ισοφαρίζει το κόστος χρήσης ενός μικρού 1000 ριου αυτοκινήτου.", θα σου απαντήσω
όπως απαντάω στον καθένα: "Δουλεύω στο κέντρο, δηλαδή δακτύλιος, μποτιλιάρισμα και κλειστό κάθε πέμπτες και παρασκευές μετά από Νοέμβρη (λόγο απεργιών)".
Για να κατέβω με αμάξι εδώ, με συμφέρει να κλείσω κάνα δωμάτιο. :sad:

Η Sym Wolf SB 250 Ni, λέει κάτι σαν σύνολο (κατανάλωση, ως προς τα σερβις, εαν είναι αξιόπιστο);

Ω ναι.Λέει πολλά.
Είναι πολύ-πολύ-πολύ οικονομικό.Με 10 ευρώ στο 1,51 το λίτρο βγάζω μέσο όρο 197,25χλμ εντός με απλή 95άρα.Αν και έχει να κάνει με το χέρι.
Με 15 ευρώ με 210 κιλά φόρτο (ακα δικάβαλο και με μπαγκάζια) έκανα Συγγρού φίξ-Μεσσηνιακή Μάνη (309χλμ) και είχα και για βόλτα-σταθερά 110 εθνική-.
Απο θέμα ζημιές...41.000 πλέον χλμ και δεν ζητάει τίποτα.ΤΙΠΟΤΑ.Μόνο...τρώει τα τακάκια γρήγορα και ψάχνομαι να δώ γιατί.Τίποτα άλλο.
Απλά έχει ακριβά ανταλλακτικά στα κουστούμια και στα περιφεριακά ο ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ αλλά βρίσκεις και απο Τουρκία αν δεν έχεις θέμα μισοτιμής και γνήσια.
Ο λύκος λοιπόν έχει...εξαιρετική ροπή,εξαιρετική σέλα ειδικά οδηγού,εξαιρετικά ειδικά μπροστικά φρένα,φοβερή γεωμετρία.Είναι μια ευχαρίστηση γενικά.Απλά να θυμάσαι,αν θες να πάς επαρχία...θέλεις στάσεις γιατί είναι μονοκύλινδρο. (2-3 τις έκανα μέχρι την Μάνη-δεν γινόταν να μην τις κάνω).Αλλά μέσα στην πόλη....μανιτζέβελο παρά το σουλούπι που σε παραπέμπει σε δυσκολοοδήγητο.Πάει παντού.Ειναι ο ορισμός του commute bike.
Και δεν ειναι σκουτερ δηλάδή σκοτώστρα.
Απο θέμα τιμών για σέρβις...τα κάνω μόνος μου αλλά θα σου πώ τιμές ανταλλακτικών ενδεικτικά.
Τακάκια πίσω 22,5 το ζευγάρι (γνησια-μαλακή γόμα)
Τακάκια μπροστά 27 το ζευγάρι (γνήσια πάντα-μαλακή γόμα)
παίρνει 1,7 λίτρα λάδι με αλλαγή φίλτρου - 1,5 λίτρα λάδι χωρία αλλαγή φίλτρου βάζω ΜΟΝΟ IPONE (ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ 13,4 το λίτρο -10/40 χειμώνα 15/50 καλοκαίρι ημισυνθετικά, τα λάδια συμ έχουν 22 το λίτρο και βρίσκεις στην αγορά εξαιρετικά λάδια με 10 ευρώ το λίτρο απλά εγώ έχω κόλλημα με ipone).
Φίλτρο λαδιού 6 ευρώ το γνήσιο αλλαγή κάθε δεύτερη αλλαγή λαδιού (κάθε 3.000 κάνω αλλαγή εγώ)
Αλυσιδογράναζα γνήσια 130 σετάκι λογικά μετά τις 45.000 με σωστή συντήρηση θα χρειαστούν.
Λάστιχα 210 ευρώ αυτ΄που βάζω εγώ και τα θεωρώ τα κορυφαία για το μηχανάκι αυτό (diablo rosso II).
5 ευρώ αφάπαξ κόστος ένα λαδοτίρι να λαδώνεις μόνος σου την αλυσίδα.
Ασφάλεια 55 ευρώ το εξάμηνο.
Τέλη 22 το χρόνο.
Ότι απορίες έχεις είμαι εδώ να σε καλύψω.
Και...σε κουράζει.Τίποτα άλλο.

Υ.Γ. Όταν τελειώνω το κούρριερ με το παπί κάθομαι και χαζεύω τον λύκο.Είναι έρωτας ρε γαμώτο.Φαντάσου οτι έχω παρατήσει τον πρώτο μου έρωτα την Bandit 400v σκεπασμένη στην πιλωτή και έχει να βγεί η κουκούλα πάνω απο μήνα.
Υ.Γ.2 Μή κάνει ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ το λάθος να αγοράσεις το suzuki 400v bandit ΕΚΤΟΣ και εάν έχεις αποφασίσει οτι θα αγοράσεις έναν κουβά δίχως πάτο.

MihailLa
20/10/2017, 12:04
Ω ναι.Λέει πολλά.
Είναι πολύ-πολύ-πολύ οικονομικό.Με 10 ευρώ στο 1,51 το λίτρο βγάζω μέσο όρο 197,25χλμ εντός με απλή 95άρα.Αν και έχει να κάνει με το χέρι.
Με 15 ευρώ με 210 κιλά φόρτο (ακα δικάβαλο και με μπαγκάζια) έκανα Συγγρού φίξ-Μεσσηνιακή Μάνη (309χλμ) και είχα και για βόλτα-σταθερά 110 εθνική-.
Απο θέμα ζημιές...41.000 πλέον χλμ και δεν ζητάει τίποτα.ΤΙΠΟΤΑ.Μόνο...τρώει τα τακάκια γρήγορα και ψάχνομαι να δώ γιατί.Τίποτα άλλο.
Απλά έχει ακριβά ανταλλακτικά στα κουστούμια και στα περιφεριακά ο ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ αλλά βρίσκεις και απο Τουρκία αν δεν έχεις θέμα μισοτιμής και γνήσια.
Ο λύκος λοιπόν έχει...εξαιρετική ροπή,εξαιρετική σέλα ειδικά οδηγού,εξαιρετικά ειδικά μπροστικά φρένα,φοβερή γεωμετρία.Είναι μια ευχαρίστηση γενικά.Απλά να θυμάσαι,αν θες να πάς επαρχία...θέλεις στάσεις γιατί είναι μονοκύλινδρο. (2-3 τις έκανα μέχρι την Μάνη-δεν γινόταν να μην τις κάνω).Αλλά μέσα στην πόλη....μανιτζέβελο παρά το σουλούπι που σε παραπέμπει σε δυσκολοοδήγητο.Πάει παντού.Ειναι ο ορισμός του commute bike.
Και δεν ειναι σκουτερ δηλάδή σκοτώστρα.
Απο θέμα τιμών για σέρβις...τα κάνω μόνος μου αλλά θα σου πώ τιμές ανταλλακτικών ενδεικτικά.
Τακάκια πίσω 22,5 το ζευγάρι (γνησια-μαλακή γόμα)
Τακάκια μπροστά 27 το ζευγάρι (γνήσια πάντα-μαλακή γόμα)
παίρνει 1,7 λίτρα λάδι με αλλαγή φίλτρου - 1,5 λίτρα λάδι χωρία αλλαγή φίλτρου βάζω ΜΟΝΟ IPONE (ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ 13,4 το λίτρο -10/40 χειμώνα 15/50 καλοκαίρι ημισυνθετικά, τα λάδια συμ έχουν 22 το λίτρο και βρίσκεις στην αγορά εξαιρετικά λάδια με 10 ευρώ το λίτρο απλά εγώ έχω κόλλημα με ipone).
Φίλτρο λαδιού 6 ευρώ το γνήσιο αλλαγή κάθε δεύτερη αλλαγή λαδιού (κάθε 3.000 κάνω αλλαγή εγώ)
Αλυσιδογράναζα γνήσια 130 σετάκι λογικά μετά τις 45.000 με σωστή συντήρηση θα χρειαστούν.
Λάστιχα 210 ευρώ αυτ΄που βάζω εγώ και τα θεωρώ τα κορυφαία για το μηχανάκι αυτό (diablo rosso II).
5 ευρώ αφάπαξ κόστος ένα λαδοτίρι να λαδώνεις μόνος σου την αλυσίδα.
Ασφάλεια 55 ευρώ το εξάμηνο.
Τέλη 22 το χρόνο.
Ότι απορίες έχεις είμαι εδώ να σε καλύψω.
Και...σε κουράζει.Τίποτα άλλο.

Υ.Γ. Όταν τελειώνω το κούρριερ με το παπί κάθομαι και χαζεύω τον λύκο.Είναι έρωτας ρε γαμώτο.Φαντάσου οτι έχω παρατήσει τον πρώτο μου έρωτα την Bandit 400v σκεπασμένη στην πιλωτή και έχει να βγεί η κουκούλα πάνω απο μήνα.
Υ.Γ.2 Μή κάνει ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ το λάθος να αγοράσεις το suzuki 400v bandit ΕΚΤΟΣ και εάν έχεις αποφασίσει οτι θα αγοράσεις έναν κουβά δίχως πάτο.

Γεια σου @TsoliasGR,
ευχαριστώ για την απάντηση και την βοήθεια σχετικά με την wolf.
Πολύ οικονομικό βλέπω ότι είναι το συγκεκριμένο. Αν συγκρίνουμε και τον τύπο της μηχανής είναι σίγουρα value for money, συμπεριλαμβάνοντας την κατανάλωση που ανέφερες κ.τ.λ
Να σου πω την αλήθεια, πέρασε καιρός να απαντήσω γιατί κάθισα και σκέφτηκα πρώτα τι θα μου άρεσε και μετά όλα τα υπόλοιπα. Κατέληξα ότι από 300cc δεν πάω μιας και σίγουρα
θα δω καταναλώσεις 6,5 και 7,5 με naked ή σπορ μηχανές. (όπως fz6, cbf 600 ή er6n)
Οπότε κατέληξα, αφήνοντας τελευταία τα σκούτερ, να δώσω κάνα ψιλό παραπάνω για wolf, ninja ή cbf 250 (στην τελική).
Το μόνο πλέον που με κάνει να διστάζω για να αποφασίσω εάν θα πάρω, ninja ή wolf είναι η κατανάλωση (ως προς την πόλη).
Λέω τις συγκεκριμένες καθώς σκέφτομαι το εξής, βάση τα όσα διάβασα πρόσφατα, ότι εάν αποφασίσω για την cbf 250 θα είναι η καταλληλότερη συγκριτικά με τις δύο παραπάνω (εντός πόλης).
Αλλά σε ταξίδια που μπορεί να θέλει άνοιγμα και 140, για μισή ή μία ώρα, θα ζοριστεί και δεν θα της αρέσει. Όπως επίσης η cbf 250 θα κάψει παραπάνω στις μεγάλες βόλτες ή ταξίδια.
Οπότε σκέφτομαι το εξής, εάν η ninja και η wolf (που είναι λίγο πιο sport) καίνε εντός πόλης 1,5€ παραπάνω τότε το ίδιο θα κάνει και η cbf εκτός ή σε ανοιχτό δρόμο - αυτοκινητόδρομο.
Δεν ξέρω βέβαια εάν ισχύουν αυτά που λέω, απλώς τα αναφέρω με τα όσα είδα πρόσφατα σε μία αναζήτηση που έκανα ninja 250r ή cbf 250.
Οπότε το μοναδικό που πρέπει να λύσω, είναι εάν η ninja ή wolf είναι και για πόλη χωρίς να ξεπερνάει κατά πολύ την κατανάλωση ως προς την cbf 250.
Κατά τα άλλα σε αυτή την 3αδα έχω καταλήξει, αφήνοντας τα scooter τελευταία μιας και είναι ίδια κατανάλωση με cbf 250 θα έχουν.

costas81
20/10/2017, 17:32
Αγαπητέ φίλε καλησπέρα,

για τις μετακινήσεις που περιγράφεις θα σου πρότεινα ένα scooter. Θα σε βολέψει όσο δεν φαντάζεσαι και θα έχεις και την οικονομία που περιγράφεις. Σαν νέος οδηγός καλύτερα να επενδύσεις μερικά χρήματα σε εξοπλισμό ασφαλείας (κράνος, μπουφάν) και να αποκτήσεις και λίγη εμπειρία σαν αναβάτης. Η κίνηση στο κέντρο έχει τόσους κινδύνους από απρόσεκτους - βιαστικούς οδηγούς!!
Επίσης το να πάς σε πρώτη μηχανή 600cc είναι κάτι που πολλοί έχουν κάνει αλλά δεν είναι το ιδανικό σενάριο. Η εμπειρία είναι κάτι που την αποκτούμε με τον καιρό και όχι κάτι που μας εξασφαλίζει το δίπλωμα. Ξεκίνα σιγά σιγά με λίγα κυβικά και όταν θεωρήσεις τον ευατό σου έτοιμο τότε κάνεις την επόμενη κίνηση σε μεγαλύτερη κατηγορία.
Επίσης μην ξεχνάς ότι αν πας σε μεταχειρισμένο σίγουρα στα χρήματα που θα υπολογίσεις θα πρέπει να είναι και κάποια για ένα καλό service και μερικά μαζέματα.

:beer:

MihailLa
20/10/2017, 19:23
Αγαπητέ φίλε καλησπέρα,

για τις μετακινήσεις που περιγράφεις θα σου πρότεινα ένα scooter. Θα σε βολέψει όσο δεν φαντάζεσαι και θα έχεις και την οικονομία που περιγράφεις. Σαν νέος οδηγός καλύτερα να επενδύσεις μερικά χρήματα σε εξοπλισμό ασφαλείας (κράνος, μπουφάν) και να αποκτήσεις και λίγη εμπειρία σαν αναβάτης. Η κίνηση στο κέντρο έχει τόσους κινδύνους από απρόσεκτους - βιαστικούς οδηγούς!!
Επίσης το να πάς σε πρώτη μηχανή 600cc είναι κάτι που πολλοί έχουν κάνει αλλά δεν είναι το ιδανικό σενάριο. Η εμπειρία είναι κάτι που την αποκτούμε με τον καιρό και όχι κάτι που μας εξασφαλίζει το δίπλωμα. Ξεκίνα σιγά σιγά με λίγα κυβικά και όταν θεωρήσεις τον ευατό σου έτοιμο τότε κάνεις την επόμενη κίνηση σε μεγαλύτερη κατηγορία.
Επίσης μην ξεχνάς ότι αν πας σε μεταχειρισμένο σίγουρα στα χρήματα που θα υπολογίσεις θα πρέπει να είναι και κάποια για ένα καλό service και μερικά μαζέματα.

:beer:

Καλησπέρα @costas81
ευχαριστώ για την απάντηση και βοήθεια.
Σίγουρα έχεις δίκιο στα όσα ανέφερες.
Tις μεγάλες μηχανές τις απέκλεισα λόγο κατανάλωσης αλλά και εμπειρίας, όπως ακριβώς το έθεσες.
Όσον αφορά τα scooter, τα άφησα ως τελευταία επιλογή μιας και καίνε πάνω κάτω τα ίδια με τις υπόλοιπες 250cc μηχανές που προ-ανέφερα.
Παρ' όλα αυτά βλέπω ότι αν εξαιρέσουμε την cbf 250, τόσο η ninja 250r όσο και η wolf 250 κοστίζουν.
Τέλος, όπως εξήγησα και παραπάνω, ανάμεσα σε αυτές τις τρεις είμαι ιδικά στην wolf & ninja.
Αν τώρα δεν καταφέρω να μαζέψω το ποσό γι αυτές θα πάω στην cbf ή beverly.
Ελπίζω κάποιος να μπορέσει να μου πει και για την ninja 250r από κατανάλωση μέσα στην πόλη, μίας και ο φίλος @TsoliasGR μου είπε αναλυτικά για την wolf.

nikma
20/10/2017, 20:00
Φίλε έχεις σκοπό να πηγαίνεις στη δουλειά σου χειμώνας καρός με μηχανή; Δεν είναι η καλύτερη επιλογή κατά τη γνώμη μου. Αν έχεις αυτοκίνητο θα δεις ότι της περισσότερες φορές θα πηγαίνεις με αυτό όταν θα πάρεις μηχανή.
Λες ότι θα πάρεις 250αρι, φίλε είσαι 100 κιλά κι αν πας τα Σαββατοκύριακα μια εκδρομή που λες...για να μην αναφερθώ πώς θα φαίνεσαι πάνω στο 250αρι. Τα on-off που θα σε βόλευαν σε όλα τα έχεις απορρίψει. ;)
Στο θέμα κατανάλωσης που σε απασχολεί, δε θα δεις καταναλώσεις 7/100 από 600αρια όσο και να προσπαθήσεις. Σε 5-6/100 κυμαίνεται η κατανάλωση.
Συνοψίζω, αν θες μηχανάκι οικονομικό για τη δουλειά παίρνεις παπί. Μηχανάκι για γενική χρήση on-off. Μηχανάκι για βόλτες παίρνεις το fz6 που γουστάρεις. ;)

spyrval
20/10/2017, 22:09
Φίλε μου έχεις κολλήσει στην κατανάλωση και κατά τη γνώμη μου δε δικαιολογείται με τα χλμ που σκοπεύεις να κάνεις. Λες 12 την ημέρα, 60 την εβδομαδα. Αν μια μηχανή καίει ακόμα και 3 λίτρα στα 100 περισσότερα από μια άλλη, αυτό σημαίνει ότι μιλάμε για πόσο; 2,5 ευρώ την εβδομάδα παραπάνω; Ένα δεκάρικο το μήνα; Εσύ λες ότι διαθέτεις 20 ευρώ την εβδομάδα για βενζίνη, είναι υπεραρκετά.

Αφού κοιτάς τα οικονομικά, αυτό που σου έγραψε ο teogtp είναι το σημαντικότερο. Τα κόστη της μηχανής δεν έχουν καμία σχέση με αυτά του αυτοκινήτου. Δεν είχα ποτέ μεγάλου κυβισμού ή ακριβό αμάξι, αλλά δε θυμάμαι ποτέ να πλήρωσα λιγότερο για μηχανή μέσα στο χρόνο. Το ξέρεις ότι ένα ζευγάρι λάστιχα μεσαίας street μηχανής περνάνε αρκετά το 200άρι; Με τα ίδια λεφτά έβαλα στο αμάξι - 4 λάστιχα :lol: Και χωρίς να βιάζομαι να τα αλλάξω, λίγο χαλαρά στο δρόμο, λίγο antispin, λίγο abs. Με το μηχανάκι όμως όταν αρχίζεις να γλυστράς (στα 15.000 χλμ, όχι στα 40.000) δε θέλεις να καθυστερήσεις την αλλαγή.

Αν σκέφτεσαι μόνο τα χρήματα πάρε κατά σειρά οικονομίας παπί, μικρή μηχανή έως 250-300, σκούτερ, μεσαία μηχανή.
Αν σκέφτεσαι ταξιδάκια και οδηγική απόλαυση ξεκινάς με μεσαία μηχανή και ανεβαίνεις. Υπόψιν περισσότεροι κύλινδροι, περισσότερα έξοδα.
Αν θέλεις να συνδυάσεις τα παραπάνω δε γίνεται απόλυτα. Θέλει υποχωρήσεις.

TsoliasGR
21/10/2017, 06:13
O spyrval έχει δίκιο στο τέλος που λέει οτι περισσότεροι κυλινδροι = μεγαλύτερο κόστος επισκευής.
Ninja=2 κύλινδροι
Wolf + cbf = 1 κύλινδρος.
CBF=μέχρι 2008 αν δεν απατόμαι,wolf 2011-2015.
O spyrval έχει δίκιο όταν λέει για τα λάστιχα.Θέλω περίπου 200 όπως σου είπα στα αναλυτικά μου για λάστιχα diablo rosso 2 που τα θεωρώ τα κορυφαια για το μηχανάκι αυτό(110/70/17 - 140/70/17 δεν βγάζει diablo rosso 3).
Όταν έψαχνα να αγορασω 250ρι ήμουνα ανάμεσα σε ninja-wolf-cbf-inazuma-ybr.Κατέληξα στο wolf διότι είναι μονοκυλινδρο, κυκλοφορουν πιο πολλά απο το Inazuma και είναι πιο όμορφο,είναι πιο καινουριο απο το cbf, ειναι injection και όχι καρμυρατέρ οπως το cbf και το ybr.
Scooter ΔΕΝ θα κοιταγα.Διότι τα κόστη επισκευης ειναι πολλαπλασια απο ενα παπι ή μια μηχανή.
Αν με σστή συντήρηση θέλεις φίλε μου πχ 130 ευρώ στο wolf αλυσιδογράναζα κάθε 40-50 χιλιάδες χιλιόμετρα για ένα σκούτερ 125-250 θέλεις περίπου κάθε 10-12 χιλιάδες 80-90 ευρώ για ιμάντα μπιλιοφόρους.Άσε που σε μια μηχανη έχεις πιο άμεση πρόσβαση στο μοτέρ που σημαίνει οτι μπορείς να κάνει πολύ πιο εύκολα κάποια πράματα μόνος σου αργότερα (λαδακια κτλπ) και μπορείς αργότερα να μάθεις να ρυθμίζεις και την αλυσίδα μόνος σου(προσωπικά με τα κιλά μου αφήνω τζόγο για 2 δόντια και όχι εναμισι....).
Άσε που μια μοτο αν στην ρίξουν έχει μικρότερο κόστος σε σε πλαστικά-κουστούμια απο ένα σκούτερ που θα τα πληρώσεις χρυσάφι.
Και όπως λέει και ο πατέρας μου...Ναι με το σκούτερ έχεις όλους τους αυτοματισμούς αλλά τους πληρώνεις στην πορεία....
Η τελική επιλογή δική σου.

Y.Γ. Είμαι 107 κιλά.Οπότε μάλλον στα μεζεα μου το αν φαίνομαι κάπως.Κάνω την κ@#$ μου και συμφέρει.
Υ.Γ.2. Τα 3,12 περίπου κατανάλωση του wolf μόνο πολλά δεν είναι.Αν θές μπορώ να ανεβάσω πίνακα εδώ με χιλιόμετρα και βενζίνες και να βγάλεις συμπέρασμα.Και μάλλον θα το κάνω το απόγευμα.Διότι κρατάω αρχείο με τα σέρβις και το πότε έβαλα βενζίνα και πόσα χλμ έκανα και απο που την έβαλα και τι βενζίνα έβαλα. (βέβαια είναι ελλειπές γιατι την πάτησα με ιό και μου τα χε κλειδώσει και τα χασα τα παλιά αλλά και παλι έχω πολλές εγγραφές).
Υ.Γ.3 Δες εδώ https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=151916 που με βοηθήσαν τα παιδιά απο το φόρουμ τότε και γιατί κατέληξα εκει στο wolf και απέριψα άλλα μηχανάκια.Ίσως κουραστείς στην αρχη γιατί ειχα αρχικά ένα χιλιάρικο και μετά έβαλα και άλλα λεφτά.

costas81
21/10/2017, 11:08
Καλησπέρα @costas81
Σίγουρα έχεις δίκιο στα όσα ανέφερες.
Tις μεγάλες μηχανές τις απέκλεισα λόγο κατανάλωσης αλλά και εμπειρίας, όπως ακριβώς το έθεσες.
Όσον αφορά τα scooter, τα άφησα ως τελευταία επιλογή μιας και καίνε πάνω κάτω τα ίδια με τις υπόλοιπες 250cc μηχανές που προ-ανέφερα.
Παρ' όλα αυτά βλέπω ότι αν εξαιρέσουμε την cbf 250, τόσο η ninja 250r όσο και η wolf 250 κοστίζουν.
Τέλος, όπως εξήγησα και παραπάνω, ανάμεσα σε αυτές τις τρεις είμαι ιδικά στην wolf & ninja.
Αν τώρα δεν καταφέρω να μαζέψω το ποσό γι αυτές θα πάω στην cbf ή beverly.
Ελπίζω κάποιος να μπορέσει να μου πει και για την ninja 250r από κατανάλωση μέσα στην πόλη, μίας και ο φίλος @TsoliasGR μου είπε αναλυτικά για την wolf.

Αν πας στα μοντέλα που αναφέρεις θα ξενερώσεις λόγο τηs δύναμης που θα νιώθεις ότι λείπει. Αν πάρεις ένα scooter ξέροντας το τι έχεις δεν θα ζητάς κάτι παραπάνω. Άσε που θα σε βολέψει σε όλους τους τομείς, αποθηκευτικός χώρος, ευεληξία μέσα στο κέντρο, χαμηλή κατανάλωση αν δεν το πηγαίνεις με τέρμα γκάζι και δεν θα λερώνονται και τα παπούτσια σου από τα νερά του δρόμου ;-)
Πάρε λοιπόν ένα εργαλείο να κάνεις την δουλειά σου και όταν έρθει η ώρα αγόρασε μια πραγματική μηχανή και όχι Ninja 250

TsoliasGR
21/10/2017, 14:10
Αν πας στα μοντέλα που αναφέρεις θα ξενερώσεις λόγο τηs δύναμης που θα νιώθεις ότι λείπει. Αν πάρεις ένα scooter ξέροντας το τι έχεις δεν θα ζητάς κάτι παραπάνω. Άσε που θα σε βολέψει σε όλους τους τομείς, αποθηκευτικός χώρος, ευεληξία μέσα στο κέντρο, χαμηλή κατανάλωση αν δεν το πηγαίνεις με τέρμα γκάζι και δεν θα λερώνονται και τα παπούτσια σου από τα νερά του δρόμου ;-)
Πάρε λοιπόν ένα εργαλείο να κάνεις την δουλειά σου και όταν έρθει η ώρα αγόρασε μια πραγματική μηχανή και όχι Ninja 250
Γιατί δεν του λές το κόστος συντήρησης του σκούτερ που ειναι σημαντικά υψηλότερο απο ενα παπί και μια μοτο;
Γιατί δεν λές οτι τα σκούτερ έχουν ως επι τω πλείστω μεγαλύτερο μεταξόνιο απο τα μεχρι 250cc commute ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΕΛΙΚΤΑ;
Γιατί δεν λές οτι έχουν μέχρι 16" ζάντες και αυτές όχι όλα...άρα μεγαλώνει ο κίνδυνος πτώσης ειδικά σε αρχάριο;Τα σκούτερ είναι απλά σκοτώστρες.Και δεν έχουν ΚΑΜΙΑ σχέση με μοτοσυκλέτες.
Ναι έχουν και αυτά 2 τροχούς αλλά 2 ρόδες έχουν και τα ποδήλατα,2 έχουν και πολλά πατίνια, και κάτι κάρα στο χωριό μου 2 ρόδες έχουν ξύλινες έχουν.Δεν λογίζονται μοτοσυκλέτες....
Ναι ειμαι scooter hater με επιχειρήματα όμως.
Στο μόνο που έχεις δίκιο είναι τα παππούτσια και τανερά του δρόμου ΑΛΛΑ λύνεται με ένα ζευγάρι γκαίτες (10 ευρώ).
Δεν μου είπες κάτι όμως φίλε μου MihailLa και την χρειάζομαι την απάντηση σε αυτό.
Εχεις εμπειρία με 2 ρόδες(μοτο;)
Έχεις εμπειρία με αυτοκίνητο (κουβά κοινώς;)
Και εάν έχεις...τι εμπειρία εχεις.
Θα σου εξηγήσω γιατί....
Το να πάρεις το δίπλωμα δεν σε κατατάσει αυτόματα στην κατηγορία αυτών που ξέρουν να οδηγούν.
Αυτός που ξέρει να οδηγεί ειναι αυτός που μπορεί να "διαβάσει" τον δρόμο και το όχημα του.
Δηλαδή, αυτός που ξέρει αφ' ενός την συμπεριφορά του οχήματος του και αφ ετέρου που ξέρει πως θα συμπεριφερθεί σε στεγνό, σε βρεγμένο, σε γλίτσα, σε παλιό και νέο δρόμο,σε χώμα και πάει λέγοντας.
Και μην ξεχνάς κάτι.Οι περισσότεροι δεν την πατάνε όταν ξέρουν πως είναι αρχάριοι.Οι περισσότεροι την πατάνε όταν ΝΟΜΙΖΟΥΝ οτι έχουν μάθει.Μπορώ να πώ οτι προσωπικά εγώ με πάνω απο 1.000.000 χιλιόμετρα στις 2 ρόδες εντός,εκτός και σε χώμα ελάχιστα έχω πολλά να μάθω ακόμα.Για αυτό σε ρωτάω και αν είμαι λάθος δέχομαι διορθώσεις.

Σε λίγο ερχεται φωτό με καταναλώσεις.
ΟΛΑ ΣΧΕΔΟΝ ΔΙΚΑΒΑΛΟΣ.
Μου λείπει μια απόδειξη 10 ευρώ αλλα δεν μπορούσα να την βρώ με τίποτα....
και για τούτο δεν την έχω στην λίστα.Υπολόγισε μόνος σου κόστος.
Και όπως σου είπα έχω χάσει πολλές λόγω ιού που μου κλείδωσε τα αρχεία αλλά τώρα πλέον έχω backup....πήρα το μάθημα μου.

389603
389604

taisteal
21/10/2017, 14:51
Tsolias έτσι όπως τα λες έπρεπε να έχω σκοτωθεί 20 χρόνια που οδηγώ σκούτερ :lol:
Και δεν έχω πέσει κάν.
Και όχι μόνο πόλη για να σε προλάβω.
Το λιγότερο υπερβάλλεις

costas81
21/10/2017, 15:13
Tsolias έτσι όπως τα λες έπρεπε να έχω σκοτωθεί 20 χρόνια που οδηγώ σκούτερ :lol:
Και δεν έχω πέσει κάν.
Το λιγότερο υπερβάλλεις

+1000 και από εμένα.
Όσο για το θέμα της κατανάλωσης είναι κυρίως στο δεξί μας χέρι και στην νοοτροπία μας.
Η συντήριση επίσης σε αυτές τις κατηγορίες είναι αστεία πράγματα και τα περισσότερα μπορείς να τα κάνεις μόνος σου.

TsoliasGR
21/10/2017, 15:14
Και δεν έχω πέσει κάν.
Το λιγότερο υπερβάλλεις

:priest: Βοήθεια σου! :priest:
20 χρόνια σκούτερ και δεν έχεις πέσει ούτε μια φορά σε συνθήκες που θα είχες γλιτώσει με κανονικό μηχανάκι;

+1000 και από εμένα.
Όσο για το θέμα της κατανάλωσης είναι κυρίως στο δεξί μας χέρι και στην νοοτροπία μας.
Η συντήριση επίσης σε αυτές τις κατηγορίες είναι αστεία πράγματα και τα περισσότερα μπορείς να τα κάνεις μόνος σου.
Πες μας το κόστος αλλαγής ιμάντα-μπιλιοφόρων και κάθε πότε κάνεις αλλαγή;
Και να δούμε και αντίστοιχο για αλυσιδογράναζα σε ΟΠΟΙΟ κανονικό μηχανάκι;
Και ΜΗΝ ξεχνας...ειναι αρχάριος...Θα κάνει μόνος του σέρβις σε σκούτερ;Αστεία πράγματα αδερφέ μου.

taisteal
21/10/2017, 15:17
:whiteflag:

teogtp
21/10/2017, 15:22
:priest: Βοήθεια σου! :priest:
20 χρόνια σκούτερ και δεν έχεις πέσει ούτε μια φορά σε συνθήκες που θα είχες γλιτώσει με κανονικό μηχανάκι;

Πες μας το κόστος αλλαγής ιμάντα-μπιλιοφόρων και κάθε πότε κάνεις αλλαγή;
Και να δούμε και αντίστοιχο για αλυσιδογράναζα σε ΟΠΟΙΟ κανονικό μηχανάκι;
Και ΜΗΝ ξεχνας...ειναι αρχάριος...Θα κάνει μόνος του σέρβις σε σκούτερ;Αστεία πράγματα αδερφέ μου.

Φτηνό δεν το λες.
Αλλά αυτό με το σκούτερ="θάνατος"είναι λίγο υπερβολικό.
Αν είσαι απρόσεκτος θα πέσεις και από καρέκλα.

TsoliasGR
21/10/2017, 15:34
Φτηνό δεν το λες.
Αλλά αυτό με το σκούτερ="θάνατος"είναι λίγο υπερβολικό.
Αν είσαι απρόσεκτος θα πέσεις και από καρέκλα.

Μπορεί να είμαι λίγο υπερβολικός επειδή έχω σαβουριαστεί κάμποσες φορές με το piaggio sfera 125 που ειχα το 2003-2004 σε συνθήκες που δεν θα έπεφτα με κανονικό μηχανακι η παπί.
Αλλά ναι, φτηνό δεν είναι και θες και πολλά λεφτά για κουστούμια αμα στο ρίξουν και πάει λέγοντας.Και πιο δύσκολα τα σέρβις γιατί πρέπει να λύσεις ένα σκασμό πλαστικά και δεν νομίζω οτι μαθαίνεις να οδηγείς σωστά σε αυτόματο.
Και δεν πρέπει να παραβλέπουμε οτι μιλάμε σε αρχάριο.
Ναι ειναι πιο βολικά τα σκούτερ,ναι ειναι ισως κάποια πιο όμορφα, ναι προστατεύουν απο το κρύο και τα νερά πιο καλά απο ένα κανονικό μηχανάκι αλλά, το κόστος συντήρησης ειναι πολλαπλάσιο ΚΑΙ έχουν έστω και λίγο αυξημένες παραμέτρους για τούμπα (λίγο αν θες ναι, αλλά έχουν).Αυτά σε συνδιασμό με την απειρια του φίλου μας είναι μια σημαντική παράμετρος για να ΜΗΝ τον οδηγήσω σε σκούτερ.
Αλλά εάν αποφασίσεις να πάρεις σκωτώστρα (συγνώμη σκούτερ ήθελα να πώ...κεκτημένη ταχύτης) τουλάχιστον κοίτα να έχει μανιβέλα...(μερικά έχουν ακόμα)...
Επειδή αν είσαι αρχάριος προφανώς θα ξεχάσεις να κοιτάξεις και την μπαταρία και τα σκούτερ....δεν παίρνουν εμπρός με σπρώξιμο...
Τουλάχιστον τo wolf εχει volt-όμετρο στο κοντέρ και έχω το νού μου πέρα απο την εξαμηνιαία συντήρηση μπαταρίας (ανοικτού πάντα για μένα τύπου) και την καθιερωμένη ανα εναμιση χρόνο αλλαγή....
Και θα σου απαντήσω και με μια παρα΄θεση απο κάποιο άλλο μέλος που μου είχε πεί κάτι σοφό στο νήμα που έχω βάλει πιο πάνω και αφορά τα μηχανάκια που κοιταξες cbf250-ninja250 αλλα και γενικά παλιότερα μηχανάκια.
Επειδή κοίταγα για κάτι παρόμοιο και εγώ αλλά με πιο πολλά ημερήσια χιλιόμετρα.

Καποτε εκανα κι εγω σχεδον την ιδια διαδρομη για δουλεια. Παγκρατι - Κορωπι μεσω Αττικης Οδου. 32 χλμ πηγαινε, 32 χλμ ελα, συνολο 64 χλμ.

Οπως ειπες κι εσυ, εκτος απο το πήγαινέλα στη δουλεια θα κανεις κι αλλες διαδρομες. Οπότε μιλαμε για περιπου 1500 - 2000 χλμ το μηνα. Με αυτον τον αριθμο διεκπεραιωτικων χιλιομετρων μηνιαιως, εχει μεγαλη σημασια η καταναλωση και η αξιοπιστια.

Η μηχανη θα γραφει πολλα χλμ που σημαινει οτι θα θελει συχνη συντηρηση και αναλωσιμα (κυριως λαστιχα). Σημαινει ομως και κατι αλλο· οτι η μηχανη θα πρεπει να εχει αποθεμα ζωης μπροστα της. Μία κουρασμενη - γερασμενη μηχανη πόσα ακομα απροβληματιστα χλμ μπορει να βγαλει;

Τα μηχανακια που κοιτας ειναι παλια. Ηταν αξιοπιστα στα νιατα τους. Τωρα απλα δεν μπορουν να ειναι αξιοπιστα.

Φυσικα τα παραπανω δεν ισχυουν σε απολυτο βαθμο. Σιγουρα υπαρχουν παλια μηχανακια σε καλη κατασταση αλλά βρισκεις (πολυ πολυ) δυσκολα (και αν), και, τελικα, αν βρεις, δε θα τα βρεις μ ενα χιλιαρικο.

Γνωμη μου· με το χιλιαρικο που διαθετεις παρε ενα καλο παπι. Ή, κανε υπομονη, μαζεψε μερικα ακομα και παρε κατι μεγαλυτερο που θα εχει ομως και καποια ζωη μπροστα του. Με τα άλλα που κοιτας υπαρχουν πολλες πιθανοτητες να μπλεξεις..

:)
Ανέβασα τα χρήματα στα 2 χιλιάρικα και βρήκα κάτι 2010+.
Χρησιμοποίησε τα λόγια του όπως νομίζεις εσύ.Εγώ τα βρήκα σοφά.
Πήρα ρίσκο με το wolf διότι δεν ήταν γνωστό και ακόμα δεν είναι τόσο γνωστό.Αλλά όπως βλέπεις εχει 41.000 χιλιόμετρα,δεν ζητάει τίποτα, έχει ΠΟΛΥ νευρο και ειναι μοτοσυκλέτα και μάλιστα φρέσκια.26 ονομαστικά άλογα ή 18,4KW και 2,36 κιλά ροπή στις 6.000 στροφές.Δεν θες κατι παραπάνω.Ισως θές κάτι παρακάτω...ανάλογα την εμπειρία σου.
Εάν δεν έχεις εμπειρία...πιο καλά παπάκι.Μέχρι να μάθεις.Αν έχεις λίγη εμπειρία διαλέγεις...

Panos76
23/10/2017, 12:38
Σκούτερ να μη πάρει, μηχανή να μη πάρει, να κάνει η μάνα (https://www.car.gr/classifieds/bikes/photos/8506124/#null) τότε! :lol:

Δύο είναι τα μηχανάκια στα οποία έχω καταλήξει στην κατηγορία του ''τα κάνω όλα και συμφέρω''.

βέρσυς Χ 300

και CB500X.

To δεύτερο είναι η χρυσή τομή μεταφορικών αναγκών σε πόλη αλλά και ταξίδι, είναι σούπερ οικονομικό, αξιόπιστο από ότι έχω διαβάσει σε άλλα φόρα του εξωτερικού, ενώ σε μτχ βρίσκεις φρέσκα μοντέλα στα 4,5 με 5Κ.

Έχω ανέβει στατικά επάνω του και δείχνει τόσο μαζεμένο και εύκολο. Κάτοχοι εδώ πέρα μπορούν να πουν περισσότερα.

MihailLa
23/10/2017, 12:52
Καλησπέρα σε όλους και καλή εβδομάδα.
Συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση, απλώς τα Σαββατοκύριακα ψάχνω και βλέπω τις μηχανές.
Αυτό το Σαββατοκύριακο κατέληξα σε ninja όπου και μέσα στην εβδομάδα θα την περάσω για έλεγχο από τον τεχνικό.
Στην περίπτωση που είναι προσεγμένη και με τα servis στην ώρα τους και πρόσφατα, όπως με ενημέρωσε ο ιδιοκτήτης της, έφυγα γι αυτή.
Νομίζω θα με εξυπηρετήσει για κάνα δυο χρονάκια να πάρω μία χ εμπειρία, ώστε μελλοντικά να πάω σε καμιά 300άρα που βρήκα ολοκαίνουργια στα 4000€.
Πιστεύω πως και την βόλτα μου θα την κάνω, με την κοπέλα μου, αλλά και στην δουλειά μου θα με εξυπηρετεί, πηγαίνοντας και φέρνοντάς με.
Νομίζω πως οικονομικό είναι, σίγουρα ανάμεσα σε μία fz6 και την wolf που είπε ο φίλος μας από πάνω.
Ευχαριστώ πάρα πολύ όλους για την βοήθεια και τα άμεσα μηνύματα, το εκτιμώ.
Σίγουρα δεν υπάρχει λόγος να βγάζουμε ένα αποτέλεσμα για την καλύτερη μηχανή, μιας και για τον καθένα είναι διαφορετική (βάση τύπου, κατανάλωσης, εξυπηρέτησης).
Προσωπικά όπως και προ-είπα τα σκουτερ τα εκτιμώ αλλά είναι λίγο καθημερινές και όχι τόσο για την ηλικία μου, χωρίς να θέλω να προσβάλω κανέναν.
Εάν είχα τα χρήματα σίγουρα θα πήγαινα στην wolf, χωρίς συζήτηση, με αυτά που μου εξήγησε ο φίλος που την έχει, προς κατανάλωση και την εξυπηρέτηση που κάνει.
Θα επανέλθω, με την απάντηση εάν έκανε και την πείρα ή όχι (την μηχανή).

Σίγουρα ακόμη και τώρα θα μου άρεσε να ακούσω τι θα έπρεπε να προσέξω και τι να φροντίσω στην συγκεκριμένη.
Η κάθε γνώμη είναι ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ όλους, με εκτίμηση! :D:beer:

teogtp
23/10/2017, 13:25
Σκούτερ να μη πάρει, μηχανή να μη πάρει, να κάνει η μάνα (https://www.car.gr/classifieds/bikes/photos/8506124/#null) τότε! :lol:

Δύο είναι τα μηχανάκια στα οποία έχω καταλήξει στην κατηγορία του ''τα κάνω όλα και συμφέρω''.

βέρσυς Χ 300

και CB500X.

To δεύτερο είναι η χρυσή τομή μεταφορικών αναγκών σε πόλη αλλά και ταξίδι, είναι σούπερ οικονομικό, αξιόπιστο από ότι έχω διαβάσει σε άλλα φόρα του εξωτερικού, ενώ σε μτχ βρίσκεις φρέσκα μοντέλα στα 4,5 με 5Κ.

Έχω ανέβει στατικά επάνω του και δείχνει τόσο μαζεμένο και εύκολο. Κάτοχοι εδώ πέρα μπορούν να πουν περισσότερα.
Αυτό είναι σαν τροχήλατο πιεστικό μηχάνημα.

Panos76
23/10/2017, 13:32
Αυτό είναι σαν τροχήλατο πιεστικό μηχάνημα.

χαχα, κι όμως συνδυάζει μηχανάκι και σκούτερ χόντα ενώ φέρει τεχνολογία αιχμής (αν και τα μάζεψε κιόλας τα χρονάκια της).

Σίγουρα τραβάει τα μωρά και τα βράδια μοναξιάς μπορείς να το παίζεις μπατμαν.

Ωστόσο μην αγνοείται το cbX!

TsoliasGR
23/10/2017, 20:11
Για πες πόσο έχεις βρει το νίντζα και τι μοντέλο είναι;
Να κοιτάξεις αν έχει book service ενημερωμένο και εάν τα χιλιόμετρα εκεί συμβαδίζουν με τα χιλιόμτρα στο κτέο.Πέρα από αυτά ο μάστορας θα σου πεί.
Και να θυμάσαι...Το πάν είναι να το ευχαριστηθείς εσύ το μηχανάκι.Και μόνο εσύ.Γιατί εσύ θα το καβαλάς.
Σε κάθε περίπτωση καλά χιλιόμετρα και ΠΑΝΤΑ όρθιος.

MihailLa
24/10/2017, 10:55
Για πες πόσο έχεις βρει το νίντζα και τι μοντέλο είναι;
Να κοιτάξεις αν έχει book service ενημερωμένο και εάν τα χιλιόμετρα εκεί συμβαδίζουν με τα χιλιόμτρα στο κτέο.Πέρα από αυτά ο μάστορας θα σου πεί.
Και να θυμάσαι...Το πάν είναι να το ευχαριστηθείς εσύ το μηχανάκι.Και μόνο εσύ.Γιατί εσύ θα το καβαλάς.
Σε κάθε περίπτωση καλά χιλιόμετρα και ΠΑΝΤΑ όρθιος.

Καλησπέρα @TsoliasGr,
ευχαριστώ για την απάντηση και το ενδιαφέρον.
Η μηχανή είναι αυτή: Kawasaki Ninja ZX 250R '08 (https://www.car.gr/10836102-kawasaki-zx-250r-ninja-ninja-250-r-zx250-r)
Έχω μιλήσει με τον ιδιοκτήτη και μου εξήγησε αρκετά πράγματα. Το μόνο που με απασχολεί είναι, εάν τα πράγματα είναι όπως τα λέει αλλά και για το εάν η μηχανή είναι injection (ευρωπαϊκό μοντέλο).
Βέβαια τον πιστεύω, γιατί φάνηκε ξεκάθαρος για τα σέρβις κτλ, αν και ο τεχνικός θα το πει αύριο - μεθαύριο που θα την πάει εκεί.
Παρ΄όλα αυτά υπάρχει μια μικρή πιθανότητα, καθώς ψαχνόμουν αυτές τις ημέρες, εάν δεν είναι στην κατάσταση που ισχυρίζεται ο ιδιοκτήτης για την Ninja να πάω σε καινούργια.
Βρήκα την Kawasaki Z250SL - ΚΤΜ 390 Duke - BMW G310 (που είπε και ο @teo_g7 στην πρώτη σελίδα) στα 4000€-4500-4900€ , με δόσεις και δώρα (κράνος, συναγερμό, βαλιτσάκι κ.α.).
Το μόνο που με απασχόλησε είναι η κατανάλωση. Δεν ξέρω αν οφείλετε στο ότι είναι άστρωτες κ.τ.λ. Μην λέω ανοησίες.

nikma
24/10/2017, 16:27
Το μόνο που με απασχόλησε είναι η κατανάλωση. Δεν ξέρω αν οφείλετε στο ότι είναι άστρωτες κ.τ.λ. Μην λέω ανοησίες.

Βρε φίλε σε απασχολεί τόσο η κατανάλωση και δεν σε ενδιαφέρει αν το μηχανάκι θα σας πηγαίνει (εσένα και τη κοπελιά σου) αξιοπρεπώς;
Αν θες μου εξηγείς γιατί έχεις απορρίψει τα on off που είναι σχολείο για τους νέους οδηγούς ;

PaNick67
24/10/2017, 18:00
Καλησπέρα @TsoliasGr,
ευχαριστώ για την απάντηση και το ενδιαφέρον.
Η μηχανή είναι αυτή: Kawasaki Ninja ZX 250R '08 (https://www.car.gr/10836102-kawasaki-zx-250r-ninja-ninja-250-r-zx250-r)
Έχω μιλήσει με τον ιδιοκτήτη και μου εξήγησε αρκετά πράγματα. Το μόνο που με απασχολεί είναι, εάν τα πράγματα είναι όπως τα λέει αλλά και για το εάν η μηχανή είναι injection (ευρωπαϊκό μοντέλο).
Βέβαια τον πιστεύω, γιατί φάνηκε ξεκάθαρος για τα σέρβις κτλ, αν και ο τεχνικός θα το πει αύριο - μεθαύριο που θα την πάει εκεί.
Παρ΄όλα αυτά υπάρχει μια μικρή πιθανότητα, καθώς ψαχνόμουν αυτές τις ημέρες, εάν δεν είναι στην κατάσταση που ισχυρίζεται ο ιδιοκτήτης για την Ninja να πάω σε καινούργια.
Βρήκα την Kawasaki Z250SL - ΚΤΜ 390 Duke - BMW G310 (που είπε και ο @teo_g7 στην πρώτη σελίδα) στα 4000€-4500-4900€ , με δόσεις και δώρα (κράνος, συναγερμό, βαλιτσάκι κ.α.).

Ξερεις, απο τα 1700€ που κανει αυτη που θες μεχρι τα 4-4,5-4,9Κ που κανουν οι καινουριες υπαρχει αποσταση. Μεγαλη. Που χωρα μια χαρα μοτοσυκλετες 250-300 μεχρι και 500 κεκ πιο καινουριες και με ABS που για αρχαριο ειναι "εκ των ουκ ανευ".

Στην θεση σου θα προτιμουσα ενα cb 500r/f/x με τους 47 ιππους του που σιγουρα θα με καλυψει για αρκετο καιρο στις βολτες μου και τα ταξιδακια μου.

Επισης δεν καταλαβαινω γιατι σε απασχολει τοσο πολυ η καταναλωση, ενω καθολου η απαξιωση που θα φας την στιγμη που θα βαλεις μπροστα το ολοκαινουργιο μηχανακι ( 500€ κατω επιτοπου και πανω απο 1000αρικο σε 2-3 μηνες ).
Σε αυτη την κατηγορια η καταναλωση ειναι πανω κατω ιδια σε ολες, διαφορα μισου λιτρου στα 100χλμ ειναι αστεια.

TsoliasGR
24/10/2017, 22:45
Δεν ήξερα οτι οι ninja ειναι Injection.καρμπυρατερ νομιζα οτι ηταν οι 08.Ισως λάθος μου?
Κοίτα να είμαι απόλυτα ειλικρινης μαζί σου.Αν μπορείς να πάς στα5 χιλιάρικα για καινούριο είναι καλό....αλλα θέλει ΣΤΡΩΣΙΜΟ.Και πόσοι το κάνουν σωστά;Αλλα και ένα μεταχειρισμένο πάλι δεν ξέρεις τι κουσούρια κουβαλάει.Αν είχα τη δυνατότητα θα αγόραζα V-STROM 250 για μικρό αλλά ψάχνω αυτή την στιγμή για 650cc.Kαι το μικρό θα είναι για μέσα στην πόλη κανα καφέ.Και το παπί δουλειά.
Αλλά ναι οι on-off ειναι λίγο πολύ all-around.Αλλάζει η κατανάλωση σε μικρά ποσοστά όπως είπε σωστά ο φίλος επάνω αλλά αλλάζει και το κόστος συντήρησης.Κυβικά = κόστος συντήρησης.
Σκέψου το εξής.Όταν έχεις να επισκευάσεις/συντηρήσεις 2 κύλινδρα είναι το διπλο κόστος απο 1.Και φυσικα το ίδιο ισχύει και για βαλβίδες.Αλλά πριν αγοράσεις πιο μεγάλη δες πόσο κάνον πχ λάστχα για την Ninja,γι το wolf,για cb500x και δες και τα υπόλοιπα.Αν σου ρίξουν το νιντζα πόσα πλαστικά θα πληρωσεις και με τι κόστος και ποσο σε ένα αλλο μηχανάκι.το χψ μηχανάκι.Και δες και την θέση οδήγησης.Σε μηχανάκι που δεν ξέρεις ζήτα όσο είναι αραγμένο και συζητάτε να πάρει τα κλειδιά ο αλλος να είναι σίγουρος και να κατσει στην θέση τυ οδηγού πχ γι 10 λεπτά να δεις αν σε βολεύει.
it is up to you my friend.
Τελικά δεν έχω καταλάβει το ποσο που διαθέτεις για μοτο.

MihailLa
24/10/2017, 23:06
Καλησπέρα φίλοι μου.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και την βοήθεια σας, το εκτιμώ. Όπως είχα αναφέρει στα αρχικά μου post, είπα ότι δεν μου αρέσουν οι on-off εξαιτίας των xt και άλλες παρόμοιες θορυβώδεις μηχανές του ίδιου τύπου. Είναι ψυχολογικό τίποτα παραπάνω. Για την κατανάλωση τώρα. Παιδιά δεν είναι εύκολο να δίνεις 2 και 3 ευρώ παραπανω, στην καλύτερη, ανά εβδομάδα. Υπολογίζοντας τα είναι περίπου 10 ευρω μηνιαίως. Με αυτά τα λεφτά βγάζεις ένα σέρβις το χρόνο. Δεν χρειάζεται να σε λογιστής για να κάνεις απλές πράξεις. Αν είναι να πάω στα 6 και 7 ευρώ ανά 100 σε μια μηχανή καλύτερα να πάρω αμάξι. Τελος, για τα λεφτά. Θα διαθέσω περίπου 1800 για μεταχειρισμένη και 4 έως 5 χιλιάρικα με δόσεις για καινούργια. Γι αυτό και ψάχνομαι τόσο πολύ. Οποιαδήποτε απορία υπάρχει, ευχαρίστως να την λύσω. Με εκτίμηση!

taisteal
24/10/2017, 23:09
....είπα ότι δεν μου αρέσουν οι on-off εξαιτίας των xt και άλλες παρόμοιες θορυβώδεις μηχανές του ίδιου τύπου. Είναι ψυχολογικό τίποτα παραπάνω.

Τα XT κατέστρεψαν τα on-off με την φασαρία τους
Όπως ο rossi το motogp

Σωραίος φίλε :)

MihailLa
24/10/2017, 23:17
Όπως ο rossi το motogp

Ελπίζω να μην είναι ειρωνικό

KotsosDR
25/10/2017, 01:09
Όπως ο rossi το motogp

https://www.youtube.com/watch?v=vLYrrGY0qq4 :lol:

Γιώργης
25/10/2017, 01:56
Παιδιά δεν είναι εύκολο να δίνεις 2 και 3 ευρώ παραπανω, στην καλύτερη, ανά εβδομάδα. Υπολογίζοντας τα είναι περίπου 10 ευρω μηνιαίως. Με αυτά τα λεφτά βγάζεις ένα σέρβις το χρόνο. Δεν χρειάζεται να σε λογιστής για να κάνεις απλές πράξεις. Αν είναι να πάω στα 6 και 7 ευρώ ανά 100 σε μια μηχανή καλύτερα να πάρω αμάξι.

Αν είναι να μετράς τα κουκιά ένα-ένα μην πάρεις μηχανή, προτίμησε παπί αν χρειάζεσαι οπωσδήποτε δίτροχο (αν και δεν κατάλαβα κάτι τέτοιο απ το πρώτο ποστ σου). Καλύτερα θα ήταν πάντως να σκεφτείς ένα μικρό αυτοκίνητο. Πιο χρηστικό, πιο ξεκούραστο και σε ορισμένες περιπτώσεις πιο οικονομικό.
Περίμενε μήπως καλυτερέψουν τα οικονομικά σου στο μέλλον και πάρεις ένα joy machine πέρα απ το 4τροχο.
Χωρίς παρεξήγηση :beer:

TsoliasGR
25/10/2017, 06:52
Αυτοκίνητο το έχει αποκλείσει γιατί θελει να πηγαινοέρχεται κέντρο.
Κοίτα εισαι αρχάριος και θελω να σε σπρώξω ΜΑΚΡΥΑ απο ότι έχει πολλά πλαστικά.
Γενικά να ξέρεις οτι το μηχανάκι είτε έτσι είτε αλλιώς θα το γρατσουνίσεις-ρίξεις κάποια στιγμή η θα στο ρίξουν.Εδώ την πατάμε και πιο έμπειροι ακόμα και με 0 χιλιόμετρα.
Εγώ την έπαθα κάποια στιγμή και ξέχασα να βάλω σταντ.Άλλαξα αντίβαρο και πλαινό καπάκι γνήσια (55 ευρώ και κάτι ψιλά /αντίβαρο ειναι αυτό που μπαίνει στην άκρη απο τα κλιπον-τιμονομπαρα στο τιμόνι...άκρη άκρη...)Δες όλες τις παραμέτρους.Επιμένω να πάς σε γυμνό.Το ιδανικό για εσένα κατ εμέ είναι η το wolf 250 αν πας σε φρεσκαδούρα.Η εναλακτικά CBF 250 που είναι όμως καρμπυρατέρ με τα κακά του (λίγο πιο μεάλη κατανάλωση) και τα πολλά καλά του.Η εναλλακτικά, παπάκι.Που πάλι θα πηγαινοέρχεσαι κεντρο οικονομικά αλλά δεν θα πας ευκολα παραέξω.Πριν πάρεις το όποιο μηχανάκι πήγαινε στο συνεργείο με ένα τεφτερι και βάλε κάτω τα τυχών κόστη αυτά.
Πάντα φιλικά Δημήτρης.

ggs
25/10/2017, 07:13
Από την στιγμή που σε ενδιαφέρει απόλυτα η οικονομία ,η εξίσωση είναι απλή.
Όσο πιο μικρά τα κυβικά, τόσο μικρότερα τα κόστη.
Όχι μόνο βενζίνης..service , αναλώσιμων, ανταλλακτικών κλπ

Επίσης, στην καινούργια μηχανή θα βάλεις μέσα και το κόστος των χρημάτων που έχεις χάσει στην μεταπώληση αμέσως μόλις βγεις από την αντιπροσωπεία.
Είναι μεγαλύτερο από μια μτχ.

Τώρα, οι διαφορές στις καταναλώσεις στις μοτό που αναφέρεις είναι πολύ μικρές και εξαρτώνται περισσότερο από το δεξί σου χέρι παρά από τις μηχανές.

spyrval
25/10/2017, 07:26
Αν μετράς τα 2 ευρώ την εβδομάδα, κάτι απόλυτα σεβαστό, κοίτα μόνο για παπί. Απλά στο πρώτο σου ποστ λες ότι διαθέτεις έως 20 ευρώ την εβδομάδα για βενζίνη και κάνεις 12 χλμ την ημέρα. Αυτά τα λεφτά φτάνουν για να κινείσαι με Cayenne και να μην κρυώνεις κιόλας :lol:

TsoliasGR
25/10/2017, 07:36
Από την στιγμή που σε ενδιαφέρει απόλυτα η οικονομία ,η εξίσωση είναι απλή.
Όσο πιο μικρά τα κυβικά, τόσο μικρότερα τα κόστη.
Όχι μόνο βενζίνης..service , αναλώσιμων, ανταλλακτικών κλπ

Επίσης, στην καινούργια μηχανή θα βάλεις μέσα και το κόστος των χρημάτων που έχεις χάσει στην μεταπώληση αμέσως μόλις βγεις από την αντιπροσωπεία.
Είναι μεγαλύτερο από μια μτχ.

Τώρα, οι διαφορές στις καταναλώσεις στις μοτό που αναφέρεις είναι πολύ μικρές και εξαρτώνται περισσότερο από το δεξί σου χέρι παρά από τις μηχανές.

389752

:bawl:

Παρεπιπτόντως με το wolf θα θες 10 ευρώ για 2 βδομάδες,και με παπί για 3.
Οτι όσο πιο λιγα κυβικά = πιο μικρή κατανάλωση και κόστος συτνήρησης είναι το μόνο αληθές στον κόσμο των μοτό.

zopas
25/10/2017, 07:40
ρε φιλε προσπαθεις να τετραγωνησεις το κυκλο με τα θελω σου αλλα αυτο δεν γινεται..

παρε ενα παπι honda wave να ησυχασεις απο σερβις και βενζινες..

MihailLa
25/10/2017, 08:44
Καλημερα σε όλους.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και την βοήθεια.
Θα ήθελα να απαντήσω λιγάκι σε όσους το έχουν πάρει προσωπικά το όλο θέμα. Φίλοι μου, δεν χρειάζεται να απαντάτε εάν τα παίρνετε προσωπικά ή κουραστήκατε με το να διαβάζεται και μετά να απαντάτε. Δεν υποχρέωσα κανέναν ούτε προσπαθώ να τετραγωνησω κάνα κύκλο ή άλλα λέω και άλλα εννοώ. Αναποφάσιστος είμαι και μη γνωστής του αντικειμένου, αλλά με τεκμήρια. Ξαναλέω λοιπόν. Δουλεύω στο κέντρο. 5 μέρες την εβδομάδα, 12 χιλιόμετρα την ημέρα. Όμως, το πρόβλημα είναι μετακίνηση καθώς εβδομάδα τη βδομάδα όλο και κάτι θα γίνεται και θα είναι κλειστά. Αυτό συνεπάγεται με στάση ανά 50 μέτρα ή προσπάθεια εξόδου από λαβύρινθο καθώς κλείνουν κάθε τι, από δρόμους. Όταν είπα για 15 ευρώ εβδομαδιαίος το εννοώ. Όμως επειδή έψαξα και έδωσα μερικά λινκ στα προηγούμενα ποστ πολύ έχουν πρόβλημα με διάφορες μηχανές. Πχ όπως fz6 ή Beverly να βλέπουν καταναλώσει μέσα σε πόλη 7 οι μεν και 5 οι δε. Φανταστείτε και με πορείες κάτι τέτοιο. Όπως βλέπεται λοιπόν δεν προσπαθώ να βρω το τέλειο ή να ξεχωρίσω κάποια μηχανή για διαφήμιση. Απλά αναφέρω τις προτιμήσεις μου, τεκμηριώνοντάς τις. Επειδή όμως δεν είμαι γνώστης μπορεί να σας κουράζω με συγκρίσεις ή τι βλέπω και τι ακούω, όπως με τις συγκεκριμένες καταναλώσεις 7 και 5. Το να μου κάψει μια μηχανή σε τέτοιο μποτιλιάρισμα 5 είναι θαύμα. Τώρα αν μπορεί να μου απαντήσει κάποιος τι εννοεί ο φίλος με τις χρεώσεις μεταπώλησης τι είναι και τι σημαίνει απλά θα το εκτιμούσα. Νομίζω πως ο καθένας σας στην θέση μου θα ρωτάγε καθώς δεν θα χάριζε τα χρήματα του σε κάποιον για μια μηχανή που απλά θα του άρεσε και δεν θα τον εξυπηρετούσε. Όπως και να πάρει μια με δόσεις και μετά από χρόνια να μην του ανοίκει ή έκαιγε σαν αμάξι, μόνο και μόνο ότι θεωρείτε σχολείο για νεους. Με εκτίμηση :beer:

KotsosDR
25/10/2017, 10:39
Ελπίζω να μην είναι ειρωνικό

Οι εξατμήσεις ειναι θορυβώδεις , οχι οι μηχανες .

π.χ. https://www.youtube.com/watch?v=0eBnfhhbtkE

Απο εκει και πέρα αφου δίνεις τόσο μεγάλη έμφαση στην οικονομία (άρα και το γκάζι δεν σε ενδιαφέρει) και θές να κινείσαι μονο δουλειά - σπίτι θα σου έλεγα να πάρεις ένα 125 π.χ. https://www.car.gr/7674723-sym-wolf-125 (προτείνω κάτι τέτοιο και όχι παπί γιατι απο ότι κατάλαβα θές το "image" μηχανής και οχι παπιού )

Πάντως οφείλω να πώ οτι η παρεξηγημένη άποψη που έχεις για τα "on-off" , έχει ως αποτέλεσμα να χάνεις πολλά value for money / entry level μηχανάκια που κινούνται στο κέντρο πολύ πιο άνετα και εύκολα απο το ninja.

PaNick67
25/10/2017, 10:41
Ενα 250αρι δικυκλο ειτε μοτο ειτε σκουτερ θα καψει απο 3 εως 4,5 λτ/100χλμ στο κεντρο.
Τρελλο μποτιλιαρισμα για τα δικυκλα απλα δεν υπαρχει! Θα χωθεις απο δω, θα χωθεις απο ΄κει και θα περασεις.

Στο 250αρι σκουτερ μου εχω καταναλωση 4 ακριβως. Λιγο πιο κατω το καλοκαιρι, λιγο πιο πανω τον χειμωνα. Οι διαδρομες που κανω ειναι 14 χλμ η 22 χλμ την ημερα, αναλογα ποια διαδρομη θα ακολουθησω. Δεν οδηγω οικονομικα ομως, σε καθε φαναρι φευγω σαν να με κυνηγανε. :lol: και γενικα λογω ελλειψης δυναμης το στιβω το γκαζι.

Τωρα καθε χρονο ενα 40-50€ για σερβις, καθε 3 χρονια που θελει ιμαντα φτανει στα 200€, ελαστικα 150€ καθε δυο χρονια
Τελη κυκλοφοριας 22€, ασφαλεια 180 τον χρονο.

Σε σχεση με μια μοτοσυκλετα ιδιων κυβικων κοστιζει περισσοτερο στα σερβις, λιγο λιγοτερο στα λαστιχα.

Δεκα χρονια που το εχω δεν επεσα ποτε, ετσι δεν ξερω να σου πω κοστος πλαστικων.

Panos76
25/10/2017, 11:22
Οι εξατμήσεις ειναι θορυβώδεις , οχι οι μηχανες .

Πάντως οφείλω να πώ οτι η παρεξηγημένη άποψη που έχεις για τα "on-off" , έχει ως αποτέλεσμα να χάνεις πολλά value for money / entry level μηχανάκια που κινούνται στο κέντρο πολύ πιο άνετα και εύκολα απο το ninja.

Θα συμφωνήσω στο 100% διότι στα χρήματα που διαθέτεις και με αυτά τα δεδομένα, χτυπάς KLX/CRF 250 σχεδόν καινούριο (2-3 ετών μηχανάκι) με 3-4 χιλιάρικα, με κατανάλωση 4lt/100km και έχεις ένα σούπερ πασπαρτού όχημα αντοχής για το κέντρο, για χιόνια, λάσπες, χώμα, πεζοδρόμια, καθρέπτες αυτοκινήτων, πορείες, καταλήψεις, κλπ.

Το φορτώνεις και πας στο νησάκι το καλοκαίρι άνετος, κάνεις και ένα ταξιδάκι παραέξω άμα θες και όλα αυτά με λίγα χρήματα κτήσης και χρήσης.

MihailLa
25/10/2017, 11:30
Ενα 250αρι δικυκλο ειτε μοτο ειτε σκουτερ θα καψει απο 3 εως 4,5 λτ/100χλμ στο κεντρο.
Τρελλο μποτιλιαρισμα για τα δικυκλα απλα δεν υπαρχει! Θα χωθεις απο δω, θα χωθεις απο ΄κει και θα περασεις.

Στο 250αρι σκουτερ μου εχω καταναλωση 4 ακριβως. Λιγο πιο κατω το καλοκαιρι, λιγο πιο πανω τον χειμωνα. Οι διαδρομες που κανω ειναι 14 χλμ η 22 χλμ την ημερα, αναλογα ποια διαδρομη θα ακολουθησω. Δεν οδηγω οικονομικα ομως, σε καθε φαναρι φευγω σαν να με κυνηγανε. :lol: και γενικα λογω ελλειψης δυναμης το στιβω το γκαζι.

Τωρα καθε χρονο ενα 40-50€ για σερβις, καθε 3 χρονια που θελει ιμαντα φτανει στα 200€, ελαστικα 150€ καθε δυο χρονια
Τελη κυκλοφοριας 22€, ασφαλεια 180 τον χρονο.

Σε σχεση με μια μοτοσυκλετα ιδιων κυβικων κοστιζει περισσοτερο στα σερβις, λιγο λιγοτερο στα λαστιχα.

Δεκα χρονια που το εχω δεν επεσα ποτε, ετσι δεν ξερω να σου πω κοστος πλαστικων.

Καλησπέρα Νίκο,
Πολύ ενδιαφέρον τα όσα επισήμανες, για το scooter. Ποιο είναι αν επιτρέπεται; :)
Επίσης έχω πάρει την απόφασή μου, αν δεν πάω για ninja για λόγους προβλημάτων που μπορεί να έχει τότε θα πάω σε καινούργια.
Κυρίως για τις τρεις αυτές που επισήμανα σε προηγούμενο ποστ (Kawasaki Z250SL - ΚΤΜ 390 Duke - BMW G310).
Ελπίζω μονάχα να βρεθεί κάποιος να μου πει τι εννοούσε ο φίλος με την αναφορά στο "μεταπώλησης". :confused:

MihailLa
25/10/2017, 11:32
Θα συμφωνήσω στο 100% διότι στα χρήματα που διαθέτεις και με αυτά τα δεδομένα, χτυπάς KLX/CRF 250 σχεδόν καινούριο (2-3 ετών μηχανάκι) με 3-4 χιλιάρικα, με κατανάλωση 4lt/100km και έχεις ένα σούπερ πασπαρτού όχημα αντοχής για το κέντρο, για χιόνια, λάσπες, χώμα, πεζοδρόμια, καθρέπτες αυτοκινήτων, πορείες, καταλήψεις, κλπ.

Το φορτώνεις και πας στο νησάκι το καλοκαίρι άνετος, κάνεις και ένα ταξιδάκι παραέξω άμα θες και όλα αυτά με λίγα χρήματα κτήσης και χρήσης.

Καλησπέρα Πάνο,
Δεν ξέρω αλήθεια τι να σου πω. Είμαι πολύ κάθετος με αυτές τις μηχανές και τους τύπους on-off.
Περισσότερο φέρνουν σε motocross ή dakar από σκελετό παρά για μηχανή πόλης :sick::sad:

atom_smasher
25/10/2017, 11:44
12 χιλιόμετρα την ημέρα δηλαδή 6 απ το σπίτι σου πάρε κάνα ποδήλατο. Εντάξει συμφωνώ είναι λιγο εξυπνάδα αυτό που είπα αλλά πάρε κάνα μικρό 250-300 αν δεν θες παπί. Τώρα αν κάθεσαι και μετράς 2 ευρώ την εβδομάδα έξτρα έξοδα το χρόνο μισό σέρβις δεν είναι σκεπτικό αγοράς μηχανής.

Panos76
25/10/2017, 11:44
Ελπίζω μονάχα να βρεθεί κάποιος να μου πει τι εννοούσε ο φίλος με την αναφορά στο "μεταπώλησης". :confused:

Εντελώς γενικά:

Αναλόγως της εμπορικότητας ενός μοντέλου (πχ άλλο χόντα Sh 300 άλλο κάποιο κινέζικο, άλλο 1.000 άρι αμάξι, άλλο δίλιτρο, κλπ) με το που βάλεις το κλειδί στη μίζα (για καινούριο όχημα μιλώντας) αρχίζει και πέφτει η εμπορική του αξία.

Στο μεταχειρισμένο κάπου υπάρχει ένας πάτος. Δηλ. θα τσιμπήσεις ένα Ιταλικό καινούριο στα 7.000, σε ένα χρόνο θα το δώσεις 5.500-6.000, κάποια στιγμή (σε μια 6 ετία πχ) θα πωλείται προς 2.500.

Ε, μετά είναι βραδύτερος ο ρυθμός πτώσης μέχρι που σταματάει. Δηλ. το δίνω 1.000 ευρώ και δε πέφτει παρακάτω.

Υγ: Αν δε σου αρέσουν τα On off με ''εντουράδικη'' εμφάνιση, υπάρχουν και τα on/off που παρέχουν κάποια προστασία από αέρα και με τουριστικότερη εμφάνιση.

πχ: Versys 300 X
V strom 250 (θα έρθει οσονούπω)
Crf250 rallye (ακριβό)

Από καινούρια κοστίζουν 5.000-6.500 και έχουν τις καταναλώσεις που σε ενδιαφέρουν. Για τσέκαρέ τα και αυτά.

MihailLa
25/10/2017, 11:50
Εντελώς γενικά:

Αναλόγως της εμπορικότητας ενός μοντέλου (πχ άλλο χόντα Sh 300 άλλο κάποιο κινέζικο, άλλο 1.000 άρι αμάξι, άλλο δίλιτρο, κλπ) με το που βάλεις το κλειδί στη μίζα (για καινούριο όχημα μιλώντας) αρχίζει και πέφτει η εμπορική του αξία.

Στο μεταχειρισμένο κάπου υπάρχει ένας πάτος. Δηλ. θα τσιμπήσεις ένα Ιταλικό καινούριο στα 7.000, σε ένα χρόνο θα το δώσεις 5.500-6.000, κάποια στιγμή (σε μια 6 ετία πχ) θα πωλείται προς 2.500.

Ε, μετά είναι βραδύτερος ο ρυθμός πτώσης μέχρι που σταματάει. Δηλ. το δίνω 1.000 ευρώ και δε πέφτει παρακάτω.

Aχα, ευχαριστώ πάρα πολύ φίλε μου. Τώρα κατάλαβα.
Παρ΄όλα αυτά μου φαίνεται λογικό να συμβαίνει αυτό. Για κάθε τι που αγοράζει στην ζωή σου η αγοραστική του αξία πέφτει εν καιρό.
Στην περίπτωση καινούργιου δεν νομίζω να υπάρχει λόγος να θες να το αλλάξεις - πουλήσεις σε λιγότερο από 4 χρόνια. Τι να πω :look:

Υ.Γ. Αυτές οι συγκεκριμένες, επειδή τις είδα ξεπερνάνε τα 5 χιλιάρικα. Αλλά σίγουρα έχουν την προστασία και είναι για όλα.

MihailLa
25/10/2017, 11:57
12 χιλιόμετρα την ημέρα δηλαδή 6 απ το σπίτι σου πάρε κάνα ποδήλατο. Εντάξει συμφωνώ είναι λιγο εξυπνάδα αυτό που είπα αλλά πάρε κάνα μικρό 250-300 αν δεν θες παπί. Τώρα αν κάθεσαι και μετράς 2 ευρώ την εβδομάδα έξτρα έξοδα το χρόνο μισό σέρβις δεν είναι σκεπτικό αγοράς μηχανής.

Καλησπέρα φίλε μου,
σίγουρα δεν το είπα για σε προσβάλω και συγνώμη εάν το έκανα, μην το παίρνεις έτσι.
Απάντησα όλο το κατεβατό πριν γιατί δεν γνωρίζω, δεν θέλω να το παίζω έξυπνος, γι αυτό και ρωτάω την γνώμη σας.
Όπως επίσης ο καθένας έχει την προσωπική του γνώμη, το γούστο του κ.τ.λ.
Τα δύο ευρώ που ανέφερα τα είπα γιατί φαντάσου πως με μηχανή 6-7 λίτρα ως κατανάλωση καλύτερα πάω σε αμάξι, δίνοντας εκεί
και 4 ευρώ παραπάνω. Αλλά δεν είναι λογική αυτή. Δώσε και 2 ευρώ παραπάνω, στα 2 ευρω που έδωσες προηγουμένως.
Έτσι παίρναμε r6, fazer, cbf, tdm, όλοι.
Με εκτίμηση :beer:

KotsosDR
25/10/2017, 13:04
Καλησπέρα Πάνο,
Δεν ξέρω αλήθεια τι να σου πω. Είμαι πολύ κάθετος με αυτές τις μηχανές και τους τύπους on-off.
Περισσότερο φέρνουν σε motocross ή dakar από σκελετό παρά για μηχανή πόλης :sick::sad:

Εντελώς φιλικά , έιναι σαν να ζητάς μια χαλαρη μπαλάντα , να σου στέλνουν αυτο : https://www.youtube.com/watch?v=VaRTocPWbhQ και να το απορρίπτεις χωρίς να το ακούσεις λέγοντας : Είμαι πολύ κάθετος με αυτούς τους μαλλιάδες και τους τύπους heavy metal .
Περισσότερο φέρνουν σε αυτό : https://www.youtube.com/watch?v=ObFp2pSzcS4 παρά σε μπαλάντα .

nopattern
25/10/2017, 13:07
Καλησπέρα. Above all, κοίτα να σου αρέσει αυτό που θα πάρεις. Σε λίγο καιρό δε θα είσαι αρχάριος, θα εξασκηθεί το μάτι σε αυτά που σου αρέσουν και αν βιαστείς να πάρεις καινούριο τώρα, μην είσαι καθόλου σίγουρος ότι αμέτι μουχαμέτι θα το κρατήσεις 4 χρόνια αν δε σου κάνει τα κέφια. Στο κάτω κάτω 2 ευρώ την εβδομάδα, αν αυτό που σου αρέσει έχει τόοοοοσο μεγαλύτερη κατανάλωση, είναι ένας ντελιβεράδικος καφές, κόψ'τον.

venzinas7
25/10/2017, 13:20
Φιλε Mihailla (spam on) αν θελεις πραγματικα να παρεις μηχανη να ξερειςοτι η κ@υλα ερχεται πρωτη κ μετα η δουλεια στο κεντρο! Ουτε θα κοιτουσες τα 2ευρω περισσοτερα την βδομαδα, ισα ισα που μπορει να πηγαινες κ μεσω Λαμιας στην δουλεια μονο κ μονο για να οδηγεις! (spam off) Τωρα για σενα πιστευω ενα σκουτερ sh150αρι θα σου ερχοταν κουτι! Το ninja μα ξερεις δεν κοβει καθολου το τιμονι λογω clip-on! Γενικα ο συμπλεκτης θα σε κουρασει στο κεντρο της Αθηνας! Ενα σκουτερακι θα σου ηταν πολυ πιο βολικο! Αυτα απο μενα!

MihailLa
25/10/2017, 13:20
Καλησπέρα φίλε μου @KotsosDR.
Το πρόβλημα είναι πως δεν είμαι γνώστης. Μπορεί να σου φαίνεται λογικό όλο αυτό και να είναι όντως το σωστό.
Όμως επειδή δεν γνωρίζω και δεν είμαι έμπειρος από μηχανές, προς στιγμής κοιτάω την κατανάλωση και τον τύπο - εμφάνιση.
Μιας και οι δύο τύποι on - off και naked κυμαίνονται στα ίδια ως προς την κατανάλωση, προτίμησα τις naked ή τις πιο sport λόγο του δεύτερου κριτηρίου (τύπος - εμφάνιση - άκουσμα).
Γιατί ως προς τον τύπο - εμφάνιση - άκουσμα οι on - off, είναι όπως εγώ τις χαρακτήρισα παραπάνω:
motocross ή dakar
αλλά και εσύ με τους gorgoroth, που είναι πονοκέφαλος (χωρίς παρεξήγηση).
Οπότε και γι αυτό κατέληξα σε naked ή σπορ όπου είναι πιο στο ενδιάμεσο από rock και black metal, κάτι σε: https://youtu.be/gEPmA3USJdI?t=41s
Με εκτίμηση :beer:

Eversman
25/10/2017, 13:26
Χωρίς ίχνος ειρωνείας, είμαι πολύ περίεργος, σαν νέος οδηγός που είσαι, να δώ πώς θα περνάς ανάμεσα από τα σταματημένα αυτοκίνητα με το νιτζάκι, λόγω καθρεπτών, πόσο εύκολα θα κόβεις τέρμα το τιμόνι για να αλλάξεις σταματημένος λωρίδα ή κατεύθυνση και πόσο βενζίνη έν τέλει θα καίς, όντας μποτιλιαρισμένος ή κάνοντας κύκλους σε παρακάμψεις.
Όταν μοτοσυκλέτες αντίστοιχων ή περισσότερων κυβικών αλλά με οn off προσανατολισμό και εξίσου νέοι οδηγοί, θα φτάνουν πιό γρήγορα από εσένα στη δουλειά τους, αφού θα μπορούν και πεζοδρόμιο να καβαλήσουν και πιό γρήγορα/εύκολα να ελιχθούν και να μην καθυστερούν τη ροή των από πίσω, αφού οι δικοί τους καθρέπτες θα περνούν πάνω από αυτούς των αυτοκινήτων. Φυσικά, θα αποκτήσεις σιγά-σιγά εμπειρία.

Άκου (διάβασε) τις προτροπές των πιό έμπειρων οδηγών πιό πάνω -κάποιοι από αυτούς έχουν γυρίσει σχεδόν όλο το κόσμο και έχουν γράψει αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες χιλιομέτρων, με διαφορετικά μηχανάκια, επωφελήσου και μην μένεις σε προσωπικές σκέψεις, που ίσως λόγω μη επαφής με το αντικείμενο- είναι λανθασμένες.
Όλοι να σε προστατέψουν θέλουν και να σε καθοδηγήσουν. Και όταν οι περισσότερες γνώμες συγκλίνουν (π.χ. στο θέμα κατανάλωσης, ή ευκολίας χρήσης των on off, ή στη σχέση κατανάλωσης-κυβικών-τρόπου οδήγησης), αυτό κάτι σημαίνει.
Όπως και να' χει και ότι και αν επιλέξεις, εδώ θα είμαστε για να ακούσουμε τις εντυπώσεις σου, από το καινούργιο σου μηχανάκι :)

MihailLa
25/10/2017, 13:28
Καλησπέρα. Above all, κοίτα να σου αρέσει αυτό που θα πάρεις. Σε λίγο καιρό δε θα είσαι αρχάριος, θα εξασκηθεί το μάτι σε αυτά που σου αρέσουν και αν βιαστείς να πάρεις καινούριο τώρα, μην είσαι καθόλου σίγουρος ότι αμέτι μουχαμέτι θα το κρατήσεις 4 χρόνια αν δε σου κάνει τα κέφια. Στο κάτω κάτω 2 ευρώ την εβδομάδα, αν αυτό που σου αρέσει έχει τόοοοοσο μεγαλύτερη κατανάλωση, είναι ένας ντελιβεράδικος καφές, κόψ'τον.

Καλησπέρα φίλε μου.
Σίγουρα το έθεσες καλύτερα από εμένα.
Είναι όντως έτσι και αυτό προσπαθώ να κάνω και να εξηγήσω, με βάση τις προτεραιότητες στην επιλογής μηχανής.
Τώρα για το καινούργιο, μπορεί να είναι έτσι μπορεί και όχι. Επειδή δεν είμαι τόσο με τις μηχανές μπορεί και να μην βαρεθώ.
Εάν ήταν για αμάξι, θα έλεγα ότι όντως έτσι είναι. Βέβαια ποτέ μην λες ποτέ (στον εαυτό μου).
Με εκτίμηση

KotsosDR
25/10/2017, 13:28
Ολα justin bieber ειναι αλλα τελος παντων :lol:

MihailLa
25/10/2017, 13:34
Φιλε Mihailla (spam on) αν θελεις πραγματικα να παρεις μηχανη να ξερειςοτι η κ@υλα ερχεται πρωτη κ μετα η δουλεια στο κεντρο! Ουτε θα κοιτουσες τα 2ευρω περισσοτερα την βδομαδα, ισα ισα που μπορει να πηγαινες κ μεσω Λαμιας στην δουλεια μονο κ μονο για να οδηγεις! (spam off) Τωρα για σενα πιστευω ενα σκουτερ sh150αρι θα σου ερχοταν κουτι! Το ninja μα ξερεις δεν κοβει καθολου το τιμονι λογω clip-on! Γενικα ο συμπλεκτης θα σε κουρασει στο κεντρο της Αθηνας! Ενα σκουτερακι θα σου ηταν πολυ πιο βολικο! Αυτα απο μενα!

Καλησπέρα φίλε,
όντως με τα σκουτερ θα έχω αυτονομία και θα είμαι στο χαλαρό στο μποτιλιάρισμα αλλά δεν είναι στο balanced.
Δηλαδή πια βόλτα ή και ταξιδάκι να κάνεις με παπί; Παρ΄όλα αυτά σίγουρα έχεις δίκιο, στην περίπτωση που θα το ήθελα μονάχα για δουλειά - σπίτι - δουλειά.
Με εκτίμηση!

MihailLa
25/10/2017, 13:43
Χωρίς ίχνος ειρωνείας, είμαι πολύ περίεργος, σαν νέος οδηγός που είσαι, να δώ πώς θα περνάς ανάμεσα από τα σταματημένα αυτοκίνητα με το νιτζάκι, λόγω καθρεπτών, πόσο εύκολα θα κόβεις τέρμα το τιμόνι για να αλλάξεις σταματημένος λωρίδα ή κατεύθυνση και πόσο βενζίνη έν τέλει θα καίς, όντας μποτιλιαρισμένος ή κάνοντας κύκλους σε παρακάμψεις.
Όταν μοτοσυκλέτες αντίστοιχων ή περισσότερων κυβικών αλλά με οn off προσανατολισμό και εξίσου νέοι οδηγοί, θα φτάνουν πιό γρήγορα από εσένα στη δουλειά τους, αφού θα μπορούν και πεζοδρόμιο να καβαλήσουν και πιό γρήγορα/εύκολα να ελιχθούν και να μην καθυστερούν τη ροή των από πίσω, αφού οι δικοί τους καθρέπτες θα περνούν πάνω από αυτούς των αυτοκινήτων. Φυσικά, θα αποκτήσεις σιγά-σιγά εμπειρία.

Άκου (διάβασε) τις προτροπές των πιό έμπειρων οδηγών πιό πάνω -κάποιοι από αυτούς έχουν γυρίσει σχεδόν όλο το κόσμο και έχουν γράψει αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες χιλιομέτρων, με διαφορετικά μηχανάκια, επωφελήσου και μην μένεις σε προσωπικές σκέψεις, που ίσως λόγω μη επαφής με το αντικείμενο- είναι λανθασμένες.
Όλοι να σε προστατέψουν θέλουν και να σε καθοδηγήσουν. Και όταν οι περισσότερες γνώμες συγκλίνουν (π.χ. στο θέμα κατανάλωσης, ή ευκολίας χρήσης των on off, ή στη σχέση κατανάλωσης-κυβικών-τρόπου οδήγησης), αυτό κάτι σημαίνει.
Όπως και να' χει και ότι και αν επιλέξεις, εδώ θα είμαστε για να ακούσουμε τις εντυπώσεις σου, από το καινούργιο σου μηχανάκι :)

Καλησπέρα φίλε μου.
Σίγουρα έχεις δίκιο σε αυτό που λες, περί τις στροφές ή το πως θα μπαίνω ανάμεσα στα αμάξια. Αλλά όλα γίνονται με λίγη εξάσκηση και καταλήγουν να είναι συνήθεια μετά.
Επίσης έχεις δίκιο πως πρέπει να ακούσω για τις γνώμες όλων, αλλά φαντάσου είναι τόσες και διαφορετικές. Όπως επίσης και διαφορετικές από τα δικά μου κριτήρια αξιολόγησης μηχανής.
Φαντάσου και ξανά τονίζω, πως απλά θα περάσω από έλεγχο την ninja. Εάν είναι σε πολύ καλή κατάσταση και δεν χρειάζεται άμεσα μαζέματα κ.α. τότε πιθανότατα να την πάρω.
Κλείνω όμως και στην τριάδα που έχω πει και αναφέρει τόσες φορές (Kawasaki Z250SL - ΚΤΜ 390 Duke - BMW G310) και κανείς δεν έχει πει τίποτα. Από τι βλέπω κανείς δεν γουστάρει τις naked :confused::rolleyes::bawl:
Νομίζω με αυτές θα ήμουν καλύτερα σε στροφές, ταξίδια, βόλτες, ρουτίνα κτλ απ ότι η ninja. Απλά δεν ξέρω εάν πρέπει να πιστέψω αυτά τα περί καταναλώσεις που βγάζουν μερικοί στα 3,4 και 4 lt/100 όπως το mrbike.gr (στην τριάδα).

venzinas7
25/10/2017, 13:47
Το sh ειναι σκουτερ της Χοντα! Αν δεν σε βολευει το 150αρι τσεκαρε κ το 300αρι! Μηδαμινή καταναλωση!
https://scooternet.gr/%CF%80%CE%BB%CE%AE%CF%81%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B4%CE%BF%CE%BA%CE%B9%CE%BC%CE%AD%CF%82/honda-sh-300a-%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%B7%CF%83-%CE%B4%CE%BF%CE%BA%CE%B9%CE%BC%CE%B7/
https://www.car.gr/classifieds/bikes/?sort=dm&make=22&model=1629&engine_size=251-500
https://www.car.gr/classifieds/bikes/?sort=dm&make=22&model=1629&engine_size=126-250

PaNick67
25/10/2017, 13:47
Καλησπέρα Νίκο,
Πολύ ενδιαφέρον τα όσα επισήμανες, για το scooter. Ποιο είναι αν επιτρέπεται; :)
Επίσης έχω πάρει την απόφασή μου, αν δεν πάω για ninja για λόγους προβλημάτων που μπορεί να έχει τότε θα πάω σε καινούργια.
Κυρίως για τις τρεις αυτές που επισήμανα σε προηγούμενο ποστ (Kawasaki Z250SL - ΚΤΜ 390 Duke - BMW G310).

Exω ενα Aprilia Sportcity 250, μηχανικα ιδιο με το Beverly to 250.

Απο τα 3 που σε ενδιαφερουν θα αφηνα απ'εξω το 390, λογω σπορ γονιδιων, στησιματος, κινητηρα. Δεν νομιζω να καιει τοσο λιγο οσο θες.

Καθε τι που αγοραζουμε χανει αξια με τον καιρο. Τα καινουρια χανουν πιο πολυ και πιο γρηγορα. Αν αγορασεις μηχανη 5ετιας και την πουλησεις ενα χρονο μετα μπορει και να μην χασεις χρηματα η να χασεις ελαχιστα.

MihailLa
25/10/2017, 13:51
Το sh ειναι σκουτερ της Χοντα! Αν δεν σε βολευει το 150αρι τσεκαρε κ το 300αρι! Μηδαμινή καταναλωση!
https://scooternet.gr/%CF%80%CE%BB%CE%AE%CF%81%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B4%CE%BF%CE%BA%CE%B9%CE%BC%CE%AD%CF%82/honda-sh-300a-%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%B7%CF%83-%CE%B4%CE%BF%CE%BA%CE%B9%CE%BC%CE%B7/
https://www.car.gr/classifieds/bikes/?sort=dm&make=22&model=1629&engine_size=251-500
https://www.car.gr/classifieds/bikes/?sort=dm&make=22&model=1629&engine_size=126-250

Καλώς. Ευχαριστώ για την βοήθεια, το εκτιμώ. :beer:

MihailLa
25/10/2017, 13:52
Exω ενα Aprilia Sportcity 250, μηχανικα ιδιο με το Beverly to 250.

Απο τα 3 που σε ενδιαφερουν θα αφηνα απ'εξω το 390, λογω σπορ γονιδιων, στησιματος, κινητηρα. Δεν νομιζω να καιει τοσο λιγο οσο θες.

Καθε τι που αγοραζουμε χανει αξια με τον καιρο. Τα καινουρια χανουν πιο πολυ και πιο γρηγορα. Αν αγορασεις μηχανη 5ετιας και την πουλησεις ενα χρονο μετα μπορει και να μην χασεις χρηματα η να χασεις ελαχιστα.

Μάλιστα, λογικό μου ακούγεται περί τις αξίας στα καινούργια. Eν τέλη και να έψαχνα τα συγκεκριμένα φαντάσου είναι μοντέλα του 16 και 17.
Δύσκολο να βρεις μεταχειρισμένα και επίσης να τα δίνουν και με δόσεις. Παρ΄όλα αυτά ευχαριστώ για την πληροφορία σχετικά με την 390. :beer:

MihailLa
25/10/2017, 13:56
Επίσης, να θίξω και το θέμα του εξοπλισμού που νομίζω είναι το πιο σημαντικό απ' όλα.
Μέχρι στιγμής έχω βγάλει στα αγαπημένα, όπως:

Κράνος: MT Revenge Skull (https://www.skroutz.gr/s/8779258/MT-Revenge-Skull-Rose-Matt-Silver-Anthracite-Black.html?from=account_favorites)
Μπουφάν: Nordcap Storm Black (https://www.skroutz.gr/s/8084050/Nordcap-Storm-Black.html?from=account_favorites)
Παντελόνι: Nordcap Montreal (https://www.skroutz.gr/s/9901390/Nordcap-Montreal.html?from=account_favorites)
Γάντια: Nordcap Race WP (https://www.skroutz.gr/s/7895379/Nordcap-Race-WP.html?from=account_favorites)

Τι λέτε;

venzinas7
25/10/2017, 14:01
Ανεβασε budget στο κρανος σου! Για μενα το πιο vfm ειναι το nolan N87
https://www.skroutz.gr/s/8156782/Nolan-N87-Special-Plus-N-Com-Black-Graphite.html

MihailLa
25/10/2017, 14:06
Ανεβασε budget στο κρανος σου! Για μενα το πιο vfm ειναι το nolan N87
https://www.skroutz.gr/s/8156782/Nolan-N87-Special-Plus-N-Com-Black-Graphite.html

Τι λες για το Nolan N64 Sport Black Matt (https://www.skroutz.gr/s/7885793/Nolan-N64-Sport-Black-Matt.html) ή το Shark Ridill Blank Black (https://www.skroutz.gr/s/11576100/Shark-Ridill-Blank-Black.html)? :confused:

venzinas7
25/10/2017, 14:17
Οποιο σου κανει κλικ τσιμπα το! Κ τα 2 μια χαρα ειναι!