View Full Version : Νέο ΦΕΚ που αφορά τα Ιστορικά οχήματα στην Ελλάδα.
sapila racing
20/10/2017, 10:54
Μόλις ενημερώθηκα για το νέο ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Οποιος ενδιαφέρεται μπορεί να το διαβάσει όλο στο pdf.
Το ζουμί είναι οτι ενώ μέχρι σήμερα ίσχυε το παρακάτω:
'2/ Επιτρεπόμενη χρήση είναι:
η συμμετοχή σε εκδηλώσεις για την διεξαγωγή των οποίων έχει εκδοθεί άδεια από το αρμόδιο Υπουργείο (επίσημες) και,
οι α ν α γ κ α ί ε ς, όχι μετακινήσεις γενικά, αλλά περιορισμένες δ ο κ ι μ έ ς για την επισκευή, αλλά και για την συντήρηση τους.'
Απο εδώ και μπρός ισχύει το παρακάτω όπως φαίνεται στο επισυναπτόμενο που λέει οτι ακόμα και για να τρέξεις στο ράλλυ που έχει άδεια απο την αστυνομία κλπ με μοτοσυκλέτα που έχει ιστορικές πινακίδες θα πρέπει να την πας στην εκκίνηση με τρέιλερ!!!
Εδώ θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εκατοντάδες %%$@@ες που μας έφτασαν εδώ παρκάροντας τα αυτοκίνητα με τις κλασσικές πινακίδες κανονικά στον δρόμο, κυκλοφορώντας τα, νοικιαζοντάς τα επίσης κάθε Σ/Κ για γάμους κλπ.
Δεν βγάζω απ έξω φυσικά τους αντίστοιχους με μοτοσυκλέτες.
:mad: :mad: :mad:
Αναμενόμενο!
Και ίσως έτσι φύγουν από τη μέση πολλές σακαράκες - κινητές μονάδες ρύπανσης και κινδύνου που βρίσκονται, παρκάρουν, κινούνται όπως προαναφέρθηκε...
.....Εδώ θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εκατοντάδες %%$@@ες που μας έφτασαν εδώ..................
Αυτό όμως γινόταν με την ανοχή (και εν γνώση) των υπεύθυνων γιά την έκδοση πινακίδων ιστορικού οχήματος, οι οποίοι
έκαναν τα στραβά μάτια προκειμένου ν' αποκτήσουν λίγους περισσότερους ''πελάτες'' στις λέσχες τους..........
sapila racing
20/10/2017, 11:47
Αναμενόμενο!
Και ίσως έτσι φύγουν από τη μέση πολλές σακαράκες - κινητές μονάδες ρύπανσης και κινδύνου που βρίσκονται, παρκάρουν, κινούνται όπως προαναφέρθηκε...
Αυτό όμως γινόταν με την ανοχή (και εν γνώση) των υπεύθυνων γιά την έκδοση πινακίδων ιστορικού οχήματος, οι οποίοι
έκαναν τα στραβά μάτια προκειμένου ν' αποκτήσουν λίγους περισσότερους ''πελάτες'' στις λέσχες τους..........
Συμφωνώ με τα επιχειρήματα και των δύο σας.
Τωρα θα την φάμε κι οι υπόλοιποι που τηρούσαμε τους κανόνες όμως.
Κοντά στα ξερά την πληρώνουν και τα χλωρά......
Συμφωνώ με τα επιχειρήματα και των δύο σας.
Τωρα θα την φάμε κι οι υπόλοιποι που τηρούσαμε τους κανόνες όμως.
..και ακόμη χειρότερα!
εσύ χάνεις τις μέχρι τώρα ιδιότητες της ιστορικής πινακίδας και ο άλλος συνεχίζει ακάθεκτος. Εδώ κυκλοφορούν χωρίς ασφάλειες/τέλη κυκλοφορίας/διπλώματα κτλ, η κυκλοφορία με κίτρινες φαντάζει μεγαλοψυχία από τη μεριά του ιδιοκτήτη...
Ρε συ Αρη..
(εντελως αυστηρα μεταξυ μας..) ;)
Είναι (ηταν) λογικο μια "αντικα" να ξεκιναει απο Αλεξ/πολη για να παρει μερος σε αγωνα/εκδηλωση στην Πελοποννησο..???
Οι μοτοκροσσαδες δηλ. ειναι κωλοπαιδα..???
(ρητορικη ερωτηση - plz do not respond..)
Εγώ τώρα γιατί κατάλαβα (και εδώ είναι όλο το ζουμί) ότι δεν θα πιστοποιούνται αυτά με τις κατατεθειμένες πινακίδες αλλά μόνο κατόπιν διαγραφής τους...
Και αν δεν έχω ξεμωραθεί λέμε σε λίγο θα απειλήσουν και με αναδρομική ισχύ του μέτρου ...
zannisvel
20/10/2017, 12:48
Δυστυχως ειναι ενας ακομα λογος να πεταχτουν ιστορικα οχηματα.
Τουλαχιστον να υπηρχε ενα παραθυρακι να μπορουσαν οχηματα που χρωστανε 2 δεκαετίες τελη, με ημερομηνια κατασκευης πανω απο 30 χρονια, να πληρωναν μόνο ενα πρόστιμο και να αξιζε να το κρατησεις.
Ποιος ο λογος να εχεις ενα οχημα που δε μπορεις ουτε μια βολτα να το κανεις;
sapila racing
20/10/2017, 13:11
Ρε συ Αρη..
(εντελως αυστηρα μεταξυ μας..) ;)
Είναι (ηταν) λογικο μια "αντικα" να ξεκιναει απο Αλεξ/πολη για να παρει μερος σε αγωνα/εκδηλωση στην Πελοποννησο..???
Οι μοτοκροσσαδες δηλ. ειναι κωλοπαιδα..???
(ρητορικη ερωτηση - plz do not respond..)
Εγώ τώρα γιατί κατάλαβα (και εδώ είναι όλο το ζουμί) ότι δεν θα πιστοποιούνται αυτά με τις κατατεθειμένες πινακίδες αλλά μόνο κατόπιν διαγραφής τους...
Και αν δεν έχω ξεμωραθεί λέμε σε λίγο θα απειλήσουν και με αναδρομική ισχύ του μέτρου ...
Λάθος κατάλαβες, ξαναδιάβασέ το.
Μπορεί να χαρακτηριστεί ιστορικό κι ας έχει και πινακίδα υπουργείου, όπως έχω εγώ το κορόιδο τόσα χρόνια το R75 επειδή ήθελα να το κυκλοφορώ όποτε θέλω.
Αντώνη δεν ξέρω για αντίκες που να έκαναν τέτοια δρομολόγια, εγώ 3 χλμ έκανα συνήθως μέχρι την εκκίνηση, ενώ ξέρω και άνθρωπο από άλλη πόλη που το έφερνε με το τρέιλερ στην Αθήνα απ όπου ξεκινούσε το ράλλυ.
Βλέπω όμως πάρα πολλά, αυτοκίνητα κυρίως, να κυκλοφορούν κανονικά στην Αθήνα και να παρκάρουν μόνιμα στον δρόμο κάθε μέρα για χρόνια.
Αν τελικά εφαρμοστεί το μέτρο, τότε οι ιστορικές πινακίδες για τους περισσότερους θα σταματήσουν να έχουν νόημα ύπαρξης.
Αλλά και για μένα που δεν τα κυκλοφορούσα παρά μόνο πολύ σπάνια, ούτε μια φορά στο 3μηνο, και πραγματικά μόνο για χλμ συντήρησης και επισκευών, το να φορτώσω το μηχανάκι για να το πάω 3 χλμ στο Θησείο οπου θα είναι η πχ εκκίνηση του ράλλυ, όσο ναναι είναι η υπέρτατη υπερβολή και δεν θα το κάνω.
Μπορεί και να μην πάω καν στο ράλλυ, αλλιώς μάλλον θα ρσκάρω αν με πιάσουν και στο πήγαινε και στο έλα.
Αν δεν είχαν συνδέσει τις πινακίδες με τις ασφάλειες, πάλι για να πιάνουν τους 'έξυπνους', απλά θα ξαναέπαιρνα πίσω τις πινακίδες και θα έκανα σύντομες ασφάλειες όπως παλιά.
Μην πεταχτεί κανείς έξυπνος και μου πεί να καταθέτω και να ξαναπαίρνω πίσω τις πινακίδες κάθε λίγο γιατί θα τα πάρω κανονικά.
Μπορείς πάντα να καταθέτεις τις πινακίδες σου και να τις ξαναπαίρνεις όταν τις χρειάζεσαι.
:D :D :D :D
Το κράτος έχει φροντίσει ΚΑΙ γι'αυτό, πάντα στο πλευρό του πολίτη!
sapila racing
20/10/2017, 13:49
Μπορείς πάντα να καταθέτεις τις πινακίδες σου και να τις ξαναπαίρνεις όταν τις χρειάζεσαι.
:D :D :D :D
Το κράτος έχει φροντίσει ΚΑΙ γι'αυτό, πάντα στο πλευρό του πολίτη!
Θέλεις να το κάνεις εσύ για μένα και να σου δίνω και 5 Ευρώ κάθε φορά? :D Δεν είναι τίποτα, 4 φορές το χρόνο θα το κάνεις, επι 3 μηχανάκια.
Θα σου εχω εγω τις ασφάλειες έτοιμες.
Αντε τώρα γιατί θα σε κάνω delete και δεν θέλω!
Λάθος κατάλαβες, ξαναδιάβασέ το.
Μπορεί να χαρακτηριστεί ιστορικό κι ας έχει και πινακίδα υπουργείου, όπως έχω εγώ το κορόιδο τόσα χρόνια το R75 επειδή ήθελα να το κυκλοφορώ όποτε θέλω.
Αντώνη δεν ξέρω για αντίκες που να έκαναν τέτοια δρομολόγια, εγώ 3 χλμ έκανα συνήθως μέχρι την εκκίνηση, ενώ ξέρω και άνθρωπο από άλλη πόλη που το έφερνε με το τρέιλερ στην Αθήνα απ όπου ξεκινούσε το ράλλυ.
Βλέπω όμως πάρα πολλά, αυτοκίνητα κυρίως, να κυκλοφορούν κανονικά στην Αθήνα και να παρκάρουν μόνιμα στον δρόμο κάθε μέρα για χρόνια.
Αν τελικά εφαρμοστεί το μέτρο, τότε οι ιστορικές πινακίδες για τους περισσότερους θα σταματήσουν να έχουν νόημα ύπαρξης.
Αλλά και για μένα που δεν τα κυκλοφορούσα παρά μόνο πολύ σπάνια, ούτε μια φορά στο 3μηνο, και πραγματικά μόνο για χλμ συντήρησης και επισκευών, το να φορτώσω το μηχανάκι για να το πάω 3 χλμ στο Θησείο οπου θα είναι η πχ εκκίνηση του ράλλυ, όσο ναναι είναι η υπέρτατη υπερβολή και δεν θα το κάνω.
Μπορεί και να μην πάω καν στο ράλλυ, αλλιώς μάλλον θα ρσκάρω αν με πιάσουν και στο πήγαινε και στο έλα.
Αν δεν είχαν συνδέσει τις πινακίδες με τις ασφάλειες, πάλι για να πιάνουν τους 'έξυπνους', απλά θα ξαναέπαιρνα πίσω τις πινακίδες και θα έκανα σύντομες ασφάλειες όπως παλιά.
Μην πεταχτεί κανείς έξυπνος και μου πεί να καταθέτω και να ξαναπαίρνω πίσω τις πινακίδες κάθε λίγο γιατί θα τα πάρω κανονικά.
Πάμε πάλι γιατί δεν επικοινωνήσαμε μάλλον.
Δεν μίλησα γι αυτά που διατηρούν την πινακίδα του υπουργείου και πιστοποιηθήκανε (περίπτωσή σου) που γλυτώνεις κάποια χρήματα από την μειωμένη ασφάλεια αλλά πληρώνεις τέλη κανονικά (μέχρι τα 785 κυβικά χαμηλή οκ τιμή) και σε λίγο κινδυνεύεις(ουμε) από τεκμήρια.
Εγώ μίλησα γι αυτά (τα μεγάλα 1000ρια πχ) με κατατεθειμένες πινακίδες που πιστοποιούντο κατά κόρον.
Άσε τα σκοτεινού παρελθόντος αυτά δεν τα σχολιάζω...
Μάλλον έπαψε αυτό δες εκεί που λέει "καθεστώς φορολογικής ακινησίας".
Εννοείται ότι μακάρι να κάνω λάθος...
sapila racing
20/10/2017, 14:41
Πάμε πάλι γιατί δεν επικοινωνήσαμε μάλλον.
Δεν μίλησα γι αυτά που διατηρούν την πινακίδα του υπουργείου και πιστοποιηθήκανε (περίπτωσή σου) που γλυτώνεις κάποια χρήματα από την μειωμένη ασφάλεια αλλά πληρώνεις τέλη κανονικά (μέχρι τα 785 κυβικά χαμηλή οκ τιμή) και σε λίγο κινδυνεύεις(ουμε) από τεκμήρια.
Εγώ μίλησα γι αυτά (τα μεγάλα 1000ρια πχ) με κατατεθειμένες πινακίδες που πιστοποιούντο κατά κόρον.
Άσε τα σκοτεινού παρελθόντος αυτά δεν τα σχολιάζω...
Μάλλον έπαψε αυτό δες εκεί που λέει "καθεστώς φορολογικής ακινησίας".
Εννοείται ότι μακάρι να κάνω λάθος...
Μαλλον λάθος κάνεις Πάνο.
Αυτό που λες είαι στο σημείο που αναφέρει περι διαγραφής την οποία όμως αν θέλεις την κάνεις. Η διαγραφή είναι οριστική αν γίνει (μετα απο ενα χρόνο γινεται οριστικη βασικά).
Παντως αν τελικά εφαρμοστεί ο νόμος, δεν θα γίνουν και πολλές πιστοποιήσεις απο εδω και πέρα, μην σου πω και καθόλου.
Μαλλον λάθος κάνεις Πάνο.
Αυτό που λες είαι στο σημείο που αναφέρει περι διαγραφής την οποία όμως αν θέλεις την κάνεις. Η διαγραφή είναι οριστική αν γίνει (μετα απο ενα χρόνο γινεται οριστικη βασικά).
Παντως αν τελικά εφαρμοστεί ο νόμος, δεν θα γίνουν και πολλές πιστοποιήσεις απο εδω και πέρα, μην σου πω και καθόλου.
Μακάρι φίλε και επίσης τραγικό θα είναι όλα τα παρκαρισμένα στους δρόμους ιστορικά κουτιά να "ακινητοποιηθούν" στις θέσεις που έχουν καταλάβει ενώ κανονικά θα πρέπει να τους υποχρεώσουν να τα πάνε σε κλειστά πάρκινγκ...
Θα γίνονται πιστοποιήσεις απ' όσους πραγματικά αγαπούν και γουστάρουν τ' όχημα που έχουν
και όχι απ' όσους έψαχναν ''σημαία ευκαιρείας''......................
PortisHead
20/10/2017, 15:20
Να δω ποιος τροχονόμος θα γραψει τα παρακατω οχήματα στην Αθηνα
αν τα δει να κινουνται ακυρες ημέρες και ωρες.
Ας σοβαρευτουμε...
Αυτό (http://i.vimeocdn.com/video/622734673_1280x720.jpg)
Αυτό... (http://2.bp.blogspot.com/-ka_3o0QQup8/T359p8bxslI/AAAAAAAAAK4/1zEjZpo3S0M/s1600/180349_181204418583980_100000832693689_348579_8095410_n.jpg)
Αυτό... (http://2.bp.blogspot.com/_S5ZjPlicMhA/TI4mBZbEDFI/AAAAAAAAAEs/AxoNXux_E-Q/s1600/1_(11).jpg)
Αυτό... (http://3.bp.blogspot.com/_S5ZjPlicMhA/TI4mIxqHXHI/AAAAAAAAAFM/moET0mZiKk4/s1600/1_(34).jpg)
Αυτό δεν το κατάλαβα. Μπορεί να έχει τους άνωθεν περιορισμούς ένα "ιστορικό όχημα" ακόμα και αν έχει πινακίδα υπουργείου; Από ποιόν θα χαρακτηρίζεται "ιστορικό";
Ας σοβαρευτουμε...
Αυτό... (http://2.bp.blogspot.com/-ka_3o0QQup8/T359p8bxslI/AAAAAAAAAK4/1zEjZpo3S0M/s1600/180349_181204418583980_100000832693689_348579_8095410_n.jpg)
Αυτό... (http://2.bp.blogspot.com/_S5ZjPlicMhA/TI4mBZbEDFI/AAAAAAAAAEs/AxoNXux_E-Q/s1600/1_(11).jpg)
Αυτό... (http://3.bp.blogspot.com/_S5ZjPlicMhA/TI4mIxqHXHI/AAAAAAAAAFM/moET0mZiKk4/s1600/1_(34).jpg)
Αν εμπλακεί σε ατύχημα;;;;
Ας σοβαρευτουμε...
Εγώ, αν ήμουν τροχαίος, άνετα. Θα τους έδινα και δωρεάν πάσο για τη χωματερή. Μόνο καθημερινές.
Θα γίνονται πιστοποιήσεις απ' όσους πραγματικά αγαπούν και γουστάρουν τ' όχημα που έχουν
και όχι απ' όσους έψαχναν ''σημαία ευκαιρείας''......................
Αλήθεια το πιστεύεις ρε ή μιλάς για απλά μονοψήφιο ποσοστό ?
Αυτό δεν το κατάλαβα. Μπορεί να έχει τους άνωθεν περιορισμούς ένα "ιστορικό όχημα" ακόμα και αν έχει πινακίδα υπουργείου; Από ποιόν θα χαρακτηρίζεται "ιστορικό";
Περιορισμούς δεν έχει όσο έχει την κανονική πινακίδα.Τα ποσά παλεύονται αν έχεις πάνω από ένα οχήματα μέχρι όμως 750 2κυκλο και 1300 κουτί.
Περιορισμούς δεν έχει όσο έχει την κανονική πινακίδα.Τα ποσά παλεύονται αν έχεις πάνω από ένα οχήματα μέχρι όμως 750 2κυκλο και 1300 κουτί.
Τι εννοείς παλεύονται; τα τέλη κυκλοφορίας; Γιατί τεκμήριο κλπ δεν παίζει, εκτός της αγοράς τους.
sapila racing
20/10/2017, 16:41
Τι εννοείς παλεύονται; τα τέλη κυκλοφορίας; Γιατί τεκμήριο κλπ δεν παίζει, εκτός της αγοράς τους.
Εφ όσον έχει την πινακίδα του υπουργείου δεν έχει περιορισμούς, έτσι έχω το R75 που έλεγα πιο πάνω.
Πληρώνει τέλη κανονικά και περνάει ΚΤΕΟ κανονικά. Το μόνο όφελος είναι λίγο πιο φτηνή ασφάλεια και ότι αν σε τρακάρουν δεν θα την βγάλουν τζάμπα λόγω παλαιότητας.
Για τα τέλη μιλάω όντως και για τα τεκμήρια στα κουτιά (για την ώρα) γιατί όταν μαζεύονται πολλά ...
Πέραν των κλασικών έφτασα να έχω με κανονικές πινακίδες 3 αμάξια και 5 μηχανάκια οπότε.
Τα νούμερα τα έβαλα γιατί μέχρι 750 μοτό 55 ευρώ τέλη και μέχρι 1300 παλιό αμάξι 135 ευρώ το χρόνο.
Δε λες που πληρώνουμε στα παλιά για την ώρα χαμηλότερες ασφάλειες...
Εφ όσον έχει την πινακίδα του υπουργείου δεν έχει περιορισμούς, έτσι έχω το R75 που έλεγα πιο πάνω.
Πληρώνει τέλη κανονικά και περνάει ΚΤΕΟ κανονικά. Το μόνο όφελος είναι λίγο πιο φτηνή ασφάλεια και ότι αν σε τρακάρουν δεν θα την βγάλουν τζάμπα λόγω παλαιότητας.
Μάγκας και σε καμμιά περίπτωση κορόιδο που έλεγες.Τα λεφτά που δίνεις σύνολο το χρόνο για τέλη-ασφάλειες δεν φτάνουν ας πούμε για να πληρώσω τα τέλη του gs 1100 e που έχω για κάθε μέρα, οπότε καταλαβαίνεις αμέσως ποιος είναι το κορόιδο...χαχαχα
Πως μπορεις να πιστοποιησεις ενα οχημα σαν ιστορικο αλλα να εχεις τις πινακιδες του υπουργειου και να κυκλοφορεις κανονικα?
stefanos
20/10/2017, 19:28
Πως μπορεις να πιστοποιησεις ενα οχημα σαν ιστορικο αλλα να εχεις τις πινακιδες του υπουργειου και να κυκλοφορεις κανονικα?
Και να μην είναι και 30 χρονών.
Και να μην είναι και 30 χρονών.
πλησιαζει τα 40 εμενα.
sapila racing
21/10/2017, 09:39
Κατ αρχήν η μοτοσυκλέτα πρέπει να είναι σχετικά original και πάνω απο 30 χρονων.
Μετά απλά ακολουθείς την διαδικασία πιστοποίησης, χωρίς όμως να πάρεις και ιστορική πινακίδα.
Εχει και μικρότερο κόστος φυσικά, και μπορείς να κυκλοφορείς ελεύθερα όπως κυκλοφορούσες. Θα έχεις μειωμένη ασφάλεια και αν σε τρακάρουν και δεν φταίς θα σε βοηθήσει να αποζημιωθείς όπως πρέπει.
Για πληροφορίες εδω
http://www.classicbike.gr/content/el/contact-el.html
Κατ αρχήν η μοτοσυκλέτα πρέπει να είναι σχετικά original και πάνω απο 30 χρονων.
Μετά απλά ακολουθείς την διαδικασία πιστοποίησης, χωρίς όμως να πάρεις και ιστορική πινακίδα.
Εχει και μικρότερο κόστος φυσικά, και μπορείς να κυκλοφορείς ελεύθερα όπως κυκλοφορούσες. Θα έχεις μειωμένη ασφάλεια και αν σε τρακάρουν ιαι δεν φταίς θα σε βοηθήσιε να αποζημιωθείς όπως πρέπει.
Για πληροφορίες εδω
http://www.classicbike.gr/content/el/contact-el.html
:beer: