View Full Version : Φθορά σε φανάρι. Τι κάνουμε;
Πως το επιδιορθώνουμε αυτό; Γυαλόχαρτο-βερνίκι ή υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος;
389780
Αλοιφη 3m extra fine και τριψιμο με πανι πολυ καλα...αν δεν.. τοτε 2000 ντουκοχαρτο και μετα βερνικι με προστασία uv...;)
Δες στον σωλήνα.
Έχει αρκετά βίντεο με how to για καμμένα φανάρια.
Δηλαδή οταν αρχίζει και θαμπώνει το φανάρι είναι γιατι φεύγει το βερνίκι απο πάνω;
Δηλαδή οταν αρχίζει και θαμπώνει το φανάρι είναι γιατι φεύγει το βερνίκι απο πάνω;
Το φανάρι δεν έχει βερνίκι, απλά πολυμερίζεται με τα χρόνια (αναλόγως της ποιότητας πλαστικό που χρησιμοποιούν).
Τσίμπα μια αλοιφή από το εμπόριο (https://www.skroutz.gr/c/1915/Aloifes-Katharistika-Aytokinitou.html?keyphrase=%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%B9%CF%86%CE%B7+%CE%B3%CE%B9%CE%B1+%CE%BE%CE%B5%CE%B 8%CE%B1%CE%BC%CF%80%CF%89%CE%BC%CE%B1+%CF%86%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%89%CE%BD+%CE%B1%CF%85% CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%BF%CF%85) και τρίψ' το με το χέρι ή αλοιφαδόρο - αν υπάρχει (και με προσοχή).
Εναλλακτικά, πανάκι και οδοντόκρεμα με κόκκους λεύκανσης.
Με λίγα λόγια,του κάνεις ένα scrubing για απολεπιση.
Κλασσική Φορντ ρπστμ.....
sapila racing
26/10/2017, 10:40
Με λίγα λόγια,του κάνεις ένα scrubing για απολεπιση.
Κλασσική Φορντ ρπστμ.....
Δεν εχει να κανει με Ford, Toyota η οτι άλλο.
Τα πλαστικά φανάρια έχουν μια επίστρωση για προστασία απο ακτίνες UV κλπ και με τον καιρό χαλάει σιγά σιγά.
Οταν βλέπεις σχετικά καινούριο αυτοκινητο με θαμπωμενα φανάρια, έχει γίνει 100% απο τα χημικά που βάζουν τα πλυντήρια.
Τα δικά μου φανάρια σε Φορντ κα μετά από ντουκοχαρτο 2000 και βερνίκι...:wave2:
Ήταν κατακιτρινα και ξεφλουδιζαν
389784
Άρη,δεν αντιλέγω απλά κάποιες εταιρείες είναι κλασσικές στην φτηνια τους.Το συναντάς συχνά στο δρόμο άλλωστε.
Τα φαναρια στα περισσότερα μοντέλα της Φόρντ είναι λες και κάνανε σολαριουμ,το ίδιο και στα Μερκ τα s600 μοντέλο του 2004.
Ούτε η Χιουνται τέτοια ξεφτίλα.
Εντάξει παιδιά είναι και 10 χρονών αμάξι, μερικές μικροφθορές σαν αυτές είναι λογικές και μακάρι να είναι μονο αυτές.
τρίψιμο με το γυαλόχαρτο-ντουκόχαρτο λοιπόν θα γίνει όλο ομοιομορφο και καθαρό. Μετά βερνίκι UV protection και τέλος;
μου είναι πιο άμεσα προσβάσιμα αυτά τα υλικά απ'οτι οι ειδικές αλοιφές.
τρίψιμο με το γυαλόχαρτο-ντουκόχαρτο λοιπόν θα γίνει όλο ομοιομορφο και καθαρό. .
Με το ντουκάχαρτο μόνο δεν θα γίνει καθαρό, θα έχει μια θαμπάδα. Θές αλοιφή μετά για να το γυαλισει. Υπάρχουν πολλές και εύκολα να τις βρεις χωρίς να είναι ακριβές (πχ 3m, xerapol, sonax)
Δε θες αλοιφη Μαρινο...οπως το τρίψεις καθαριζεις με πανι να ναι καθαρο και οπως ειναι θαμπο περνας το βερνικι..2 χερια και τελος..:beer:
Δε θες αλοιφη Μαρινο...οπως το τρίψεις καθαριζεις με πανι να ναι καθαρο και οπως ειναι θαμπο περνας το βερνικι..2 χερια και τελος..:beer:
Α ωραία, ακόμα καλυτερα τότε.. Νόμιζα το βερνίκι ήταν μόνο για προστασία μετά το γυάλισμα. :beer:
σε yaris του 2000 κιτρινισαν αρκετα
τα ημιτασιον που μπηκαν μετα απο τρακαρισμα ειναι σαν καινουρια μετα απο 8 χρονια!!
για οποιον βαριεται να τριβει
https://www.happydeals.gr/deals.php?id=2595
PortisHead
27/10/2017, 08:02
Υπόψιν οτι αυτη τη τεχνικη μπορεις να την εφαρμόσεις 2-3 φορές το πολύ ετσι ?
Στην ουσια τρως παλιο υλικο...αρα λεπταινει το πλαστικο.
Δεν κανεις τοσο δυνατο τριψιμο να φας πλαστικο με το 2000 απλα το γυαλιζεις..ανετα το κανεις οσες φορες θες..στην ουσια το παλιο βερνικι βγαζεις-καθαριζεις..;)
andreastwin
27/10/2017, 09:57
το λοιπον, αυτο που εκανα εγω στο δικο μου επειτα απο συμβουλη φιλου που ειναι η δουλεια του αυτη, [1] περασμα με 800 πρωτα για να φυγουν τα χοντραδια που λεμε.μετα 1200, μετα 2000 μετα 2500.και το φαναρι γεινετε λειο αλλα θαμπω.μετα το περνας μια αλιφη γυαλισματος και το αποτελεσμα ηταν τα φαναρια μου να γινουν καινουργια.αλλα καθε μηνα θελει για μισο λεπτο να του περνας με ενα πανακι λιγο αληφη και γυαλισμα.
andreastwin
27/10/2017, 09:59
Δεν κανεις τοσο δυνατο τριψιμο να φας πλαστικο με το 2000 απλα το γυαλιζεις..ανετα το κανεις οσες φορες θες..στην ουσια το παλιο βερνικι βγαζεις-καθαριζεις..;)
+10000
Aντρεα καθαρισε το καντο με 2000-2500 και περνα βερνικι 2 χερια μετα δε θελει ξανα αλοιφη καθε μηνα...;)
Επίσης αν το βερνικι ειναι καλο και ειναι uv protected αργει να κιτρινίσει ξανα αρκετα.Γενικα ομως ειναι εύκολη διαδικασία να την κανεις μια φορα το χρονο αν θες και εχει κεφι:rolleyes:
andreastwin
27/10/2017, 15:29
Aντρεα καθαρισε το καντο με 2000-2500 και περνα βερνικι 2 χερια μετα δε θελει ξανα αλοιφη καθε μηνα...;)
Επίσης αν το βερνικι ειναι καλο και ειναι uv protected αργει να κιτρινίσει ξανα αρκετα.Γενικα ομως ειναι εύκολη διαδικασία να την κανεις μια φορα το χρονο αν θες και εχει κεφι:rolleyes:
μεσα εισαι teo θα το δωκιμασω.τι σπρει ειναι καμια μαρκα για να τσεκαρω. αν και εχω 2-3 σπρει διαφανου βερνικιου και θα δω μηπως ειναι κανενα απο αυτα.
chr1s_86
02/12/2017, 11:31
Έχεις κανένα link ή όνομα προιόντος γιατί ψανχω και μου βγάζει βερνίκι για ξύλα και νύχια ; :lol::lol:
http://www.sinter-hellas.gr/index.php/products/analwsima-eidh/spray/spray-xrwmatos/spray-diafano-verniki-morris.html
Εναλλακτικα ενα τηλ εδω http://www.voulalas.com/ :beer: