Σύνδεση

View Full Version : Μια απορια εχω

bros 650
05/11/2017, 16:19
Σε μια παιδικη ταινια που διαδραματιζεται το 1889 την χρονια που χτιζονταν ο πυργος του αιφελ υπαρχει μια μοτοσυκλετα μονοκυλινδρη με τις ταχυτητες στο χερι.Υπηρχαν τοτε μοτοσυκλετες;η ταινια ειναι κινουμενα σχεδια η μπαλαρινα και ο μικρος εφευρετης.Εγω ξερω οτι μερικα χρονια αργοτερα αρχισε η παραγωγη μοτο.Εγω λεω μαλλον ιστορικη ανακριβεια ειναι.

cityfly
05/11/2017, 18:11
Another early internal combustion, petroleum fueled motorcycle was the Petroleum Reitwagen. It was designed and built by the German inventors Gottlieb Daimler and Wilhelm Maybach in Bad Cannstatt, Germany in 1885.[8] This vehicle was unlike either the safety bicycles or the boneshaker bicycles of the era in that it had zero degrees of steering axis angle and no fork offset, and thus did not use the principles of bicycle and motorcycle dynamics developed nearly 70 years earlier. Instead, it relied on two outrigger wheels to remain upright while turning.[9] The inventors called their invention the Reitwagen ("riding car"). It was designed as an expedient testbed for their new engine, rather than a true prototype vehicle.[10][11]

https://en.m.wikipedia.org/wiki/History_of_the_motorcycle

Μπορεί αυτό της ταινιάς να μην ήταν απολύτως ακριβές αλλά μπορεί να ήταν αναφορα σε κάτι τέτοιο.

Anritsu
05/11/2017, 21:48
Σε μια παιδικη ταινια που διαδραματιζεται το 1889 την χρονια που χτιζονταν ο πυργος του αιφελ υπαρχει μια μοτοσυκλετα μονοκυλινδρη με τις ταχυτητες στο χερι.Υπηρχαν τοτε μοτοσυκλετες;η ταινια ειναι κινουμενα σχεδια η μπαλαρινα και ο μικρος εφευρετης.Εγω ξερω οτι μερικα χρονια αργοτερα αρχισε η παραγωγη μοτο.Εγω λεω μαλλον ιστορικη ανακριβεια ειναι.

ωραία ταινία !!!

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
06/11/2017, 06:26
Βαλτε στο μιαλο σας τη σκηνη που η κακια μαμα κυνηγαει τη μπαλαρινα πανω στο πυργο.Εκει που την εχει στριμωξει.
Εχει δει κανης το παιδικο κοραλαιν?Που μια μαμα εβαζε κουμπια ματια στα παιδια.Στη σκηνη που κυνηγαει τη κοραλαιν πανω στον ιστο της αραχνης.Δε μιαζουν παρα πολυ σε αυτη τη σκηνη αυτες οι 2 μαμαδες?:D