PDA

View Full Version : BMW C400X 2018

lleonidas
07/11/2017, 12:54
Νέο μεσαίο σκούτερ το οποίο προορίζεται κυρίως για την κίνηση στην πόλη.

Κινητήρας 350cc με απόδοση 33,5 ίππων στις 7500 σ.α.λ. , ο οποίος λειτουργεί μέσω ενός CVT. Το νέο C400X έρχεται επίσης με το σύστημα traction control της BMW και ABS. Το βάρος του είναι 204 κιλά γεμάτο.

Ως στάνταρ έχει φώτα LED και ως προαιρετικό αξεσουάρ το έγχρωμο TFT καντράν 6,5'' μαζί με το controller του που βελτιώνει μαζικά τη συνδεσιμότητα της μοτοσυκλέτας, επιτρέποντάς τη σύνδεση με τηλέφωνο, κλήσεις,μουσική και να χρηση GPS του τηλεφώνου.

Υπάρχει αξιοπρεπής χώρος κάτω από το κάθισμα, που αποτελείται από δύο ξεχωριστά μέρη, με άφθονο χώρο για ένα κράνος και μερικά ψώνια.
Πηγή (http://www.bikerspirit.net/main/neo-c400-x-to-neo-scooter-mesaias-katigorias-tis-bmw/)
390067
390068
390069

Panos76
07/11/2017, 13:14
Τα 8-9 χιλιάρικα τα έχει στο τσεπάκι πιστεύω :hmm:

lleonidas
07/11/2017, 13:28
Λίγο πιο κάτω το υπολογίζω επειδή το (ήδη ακριβό) X MAX 400 κοστίζει 7.300€ εδώ στην Ελλάδα.

Panos76
07/11/2017, 13:57
Εγώ έκανα αναγωγή στα 650 της bmw που τα δίνουν κάπου 11-12 και έβγαλα το πόρισμα :lol:

lleonidas
06/11/2018, 19:33
BMW C400GT 2019 (https://www.press.bmwgroup.com/south-africa/article/detail/T0286302EN/the-new-bmw-c-400-gt) με τα specs που αναφέρονται και παραπάνω.
Σε τρία χρώματα: Λευκό, μαύρο, ανθρακί.
400959
400960
400961
400962

lleonidas
30/11/2018, 14:59
Διαθέσιμο από το Δεκέμβριο το C400 Χ με τιμή από 6.990€ και το Φεβρουάριο το GT από 8.100€.

Πηγή (https://www.bikeit.gr/new-models/bmw/17873-nea-montela-2019-bmw-c-400-x-c-400-gt-2019-poso-kanoun-pote-erxontai)

7Tolis
30/11/2018, 15:24
Τα σκούτερ έπρεπε να είναι δωρεάν και όχι να τα πληρώνουμε τις μπανιέρες πολυτελείας. Το ίδιο ισχύει και για τα πιγκαλ.

teogtp
30/11/2018, 17:51
Τι παραπάνω έχει το gt απο το cx και κοστίζει πάνω από χιλιάρικο;

lleonidas
30/11/2018, 20:35
Αν δεν κάνω λάθος, έχει πιο τουριστική (και ρυθμιζόμενη; ) ζελατίνα, πιο άνετη σέλα, ελαφρώς διαφορετική μάσκα, πλαστικά μεγαλύτερης επιφάνειας, μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο, keyless, στάνταρ οθόνη TFT 6,5"(δεν είμαι σίγουρος αν είναι στάνταρ και στο Χ)!
Τα έχει ανεβάσει ήδη στο επίσημο site η BMW... X (https://www.bmw-motorrad.gr/el/models/urban_mobility/c400x.html) και GT (https://www.bmw-motorrad.gr/el/models/urban_mobility/c400gt.html) .
Άμεσος ανταγωνιστής με το X-MAX 400...ελαφρώς φτηνότερο (το Χ) και πιο όμορφο, κατά την άποψή μου.

teogtp
30/11/2018, 20:42
Κάπου διάβασα ότι το μοτέρ είναι κινέζικο.....

lleonidas
30/11/2018, 20:49
Ισχύει! Αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι θα είναι "κακό" ή αναξιόπιστο αλλά θα αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα για κάποιους υποψήφιους αγοραστές.
Δες εδώ (http://www.loncin.com/aspx/english/newshow.aspx?classid=9&id=2131) ή εδώ (https://www.bennetts.co.uk/bikesocial/reviews/bikes/bmw/bmw-c400x-2018-review) .

kordix
30/11/2018, 21:24
Και του f750, f850 στην Κινα θα φτιαχνονται.

o_gavros
01/12/2018, 08:07
Αυτό Δηλαδή τώρα θα το πάρει κάποιος για ευκολία στο commuting???

ggs
01/12/2018, 08:18

Δείξε λίγο class ρε κατσαπλια... Δεν κάνουν όλοι κομιουτινγκ με το εξτι το πεντεμισο στην μια ρόδα...αυτό είναι για αρχοντους...:lol:

o_gavros
01/12/2018, 08:23
Σωστά...class act η υπερμπανιερα των 7 σαλονιών...
Που να τα ξέρουμε εμείς οι γεννημένοι στα Ταμπακικα που το μονο ντους που μάθαμε ήταν με το λάστιχο;
(Μια κατσαπλιας μια Ζαχος...να κάτσει κάπου αυτή η μπίλια :p )

ggs
01/12/2018, 08:30
Σωστά...class act η υπερμπανιερα των 7 σαλονιών...
Που να τα ξέρουμε εμείς οι γεννημένοι στα Ταμπακικα που το μονο ντους που μάθαμε ήταν με το λάστιχο;
(Μια κατσαπλιας μια Ζαχος...να κάτσει κάπου αυτή η μπίλια :p )

:lol::lol:

Πάντως, μπορεί τα σκούτερΖ να είναι βολικά , αλλά έχουν γίνει υπερβολικά ακριβά.. αυτό ξεκινάει απο 7 χιλιάρικα και σε σχέση με το 125ρι της χοντας που κάνει..5(!!!) , μοιάζει ευκαιρία...:lol:

Υπάρχουν φυσικά πολλές επιλογές και φτηνές .
Κι εγώ είμαι της άποψης ότι σκούτερ πάνω από 250 δεν προσφέρει τίποτα περισσότερο

patsavour
01/12/2018, 08:31

Και οχι μονο αλλα και για ευκολια στο μουν... fishing και πουλ -μουρινγ.Παντως καλο φαινεται αν και κινεζικο,και μαλλον στην Ελλαδα κανα 8-9ρι το βλεπω

basilis_k6
01/12/2018, 10:59

μην έχεις στο μυαλό σου τριτοκοσμικές χωρες οπως πακισταν, ινδια, ελλάδα. Υπάρχει commuting σε ανοιχτους δρόμους χωρις κινηση/φαναρια/πεζούς κτλ.

teogtp
01/12/2018, 11:04
8000 χιλιάρικα για πουλμουρ με μοτέρ sun-pso-lee....
Ρεδεμπανκαλα......

taisteal
01/12/2018, 11:16
8000 χιλιάρικα για πουλμουρ με μοτέρ sun-pso-lee....
Ρεδεμπανκαλα......

Μια χαρά πάνε.
Με σήμα bmw και στην Σιέρα Λεόνε να φτιάχνονταν θα πουλούσε,σε αυτή την περίπτωση
δεν μας ενδιαφέρει το made in China :lol:

ggs
01/12/2018, 11:24
Μια χαρά πάνε.
Με σήμα bmw και στην Σιέρα Λεόνε να φτιάχνονταν θα πουλούσε,σε αυτή την περίπτωση
δεν μας ενδιαφέρει το made in China :lol:

Φτιάχνουν κάτι καλά στην iwata-japan...:cool:

401698

o_gavros
01/12/2018, 12:06
Αποτελεί η μπανιέρα πόλο έλξης νέτων;;;;
Τι άλλο θα ακουσομε!

Κομιουτινγκ,σε ανοιχτούς δρόμους,χωρίς κίνηση,πεζούς,κλπ;;;
Και Γιατί να μην πάρει μηχανή αν κινείται σε τέτοιους δρόμους;;;
Και που ακριβώς έχει τέτοιους δρόμους στα αστικά κεντρα;;
Γιατί υποθέτω δεν θα σπάσουν τα ταμεία σε πωλήσεις στις πιο μικρές επαρχιακές πόλεις.

basilis_k6
01/12/2018, 12:20
Τι άλλο θα ακουσομε!

Γιατί υποθέτω δεν θα σπάσουν τα ταμεία σε πωλήσεις στις πιο μικρές επαρχιακές πόλεις.

ανοιχτούς εννοω οχι κωλοστενα. εχουμε και εμεις αλλα με φαναρι καθε 25 μέτρα. Σε όλη την ευρωπη εχει και αυτα αντικαθιστουνε το αμαξι που δεν βρισκουν να παρκαρουν η πρεπει να πληρωσουν παρκινγκ.

ggs
01/12/2018, 12:56
Τι άλλο θα ακουσομε!

Γιάννη, δεν θέλω να σε στεναχωρήσω αλλά φοβάμαι ότι πλέον αποτελούν πόλο έλξης και των νέων.

Δεν μιλάω βέβαια για τα φτηνά μικρα σκούτερ των 2-3000 που θα το πάρει κάποιος να κάνει την δουλειά του στην πόλη.
.τα σκούτερ έχουν ξεφύγει σε τιμές και μπλιμπλικια.. υπάρχει μεγάλη προσφορά μοντέλων από 5 έως 15 χιλιάρικα..
Και υπάρχει, γιατί υπάρχει ζήτηση.
Και από νέους 20-30.
Δεν έχω στατιστικές, αλλά βλέπω κάθε μέρα στον δρόμο και μου επιβεβαίωσε και μεγάλος έμπορος ότι πλέον οι ηλικίες 20-30 (που θεωρητικά έχουν καί μεγαλύτερη κ@υλα για μηχανή) προτιμούν όλο και περισσότερο μεγάλα σκούτερ

basilis_k6
01/12/2018, 13:09
Γιάννη, δεν θέλω να σε στεναχωρήσω αλλά φοβάμαι ότι πλέον αποτελούν πόλο έλξης και των νέων.

Δεν μιλάω βέβαια για τα φτηνά μικρα σκούτερ των 2-3000 που θα το πάρει κάποιος να κάνει την δουλειά του στην πόλη.
.τα σκούτερ έχουν ξεφύγει σε τιμές και μπλιμπλικια.. υπάρχει μεγάλη προσφορά μοντέλων από 5 έως 15 χιλιάρικα..
Και από νέους 20-30.
Δεν έχω στατιστικές, αλλά βλέπω κάθε μέρα στον δρόμο και μου επιβεβαίωσε και μεγάλος έμπορος ότι πλέον οι ηλικίες 20-30 (που θεωρητικά έχουν καί μεγαλύτερη κ@υλα για μηχανή) προτιμούν όλο και περισσότερο μεγάλα σκούτερ

αν η οδηγικη ευχαριστηση δεν ειναι προτεραιότητα τοτε τα σκουτερ ειναι καλύτερη επιλογη για κάθε χρηση. δυστυχως η εξέλιξη και το χρημα πεφτει εκει και τα σκουτερ έχουν παει πολύ μπροστα. Φοράνε καλυτερα μοτερ, έχουν καλύτερες επιδοσεις (αναλογικά με τα κυβικα τους), καλύτερες καταναλώσεις, χωρους, άνεση, προστασια, ευκολίες, πολλές επιλογές μοντέλων, 3-4 διαφορετικοί κυβισμοι ανα μοντέλο, φουλ ηλεκτρονικα και ειναι και αυτόματα.

ggs
01/12/2018, 13:15
αν η οδηγικη ευχαριστηση δεν ειναι προτεραιότητα τοτε τα σκουτερ ειναι καλύτερη επιλογη για κάθε χρηση. δυστυχως η εξέλιξη και το χρημα πεφτει εκει και τα σκουτερ έχουν παει πολύ μπροστα. Φοράνε καλυτερα μοτερ, έχουν καλύτερες επιδοσεις (αναλογικά με τα κυβικα τους), καλύτερες καταναλώσεις, χωρους, άνεση, προστασια, ευκολίες, πολλές επιλογές μοντέλων, 3-4 διαφορετικοί κυβισμοι ανα μοντέλο, φουλ ηλεκτρονικα και ειναι και αυτόματα.

Ακριβώς.
Έχει αλλάξει πολύ αυτό που θεωρούσαμε "σκούτερ" πριν 20 χρόνια...

Η οδηγική ευχαρίστηση είναι το θέμα , όμως πόσοι πλέον την "βρίσκουν" να οδηγάνε μοτοσυκλέτα σε ταξίδι, σε πίστα, το βράδυ κλπ
Οι περισσότεροι θα πούνε "και με ένα καλό σκούτερ το κάνω"

basilis_k6
01/12/2018, 13:21
Ακριβώς.
Έχει αλλάξει πολύ αυτό που θεωρούσαμε "σκούτερ" πριν 20 χρόνια...

Η οδηγική ευχαρίστηση είναι το θέμα , όμως πόσοι πλέον την "βρίσκουν" να οδηγάνε μοτοσυκλέτα σε ταξίδι, σε πίστα, το βράδυ κλπ
Οι περισσότεροι θα πούνε "και με ένα καλό σκούτερ το κάνω"

πολλόι την βρίσκουν αλλα -εφοσον μιλάμε για ελλάδα- αν μπορεις να συντηρεις μονο ενα διτροχο το σκουτερ βολευει παραπανω ειδικα αν έχεις και συνεπιβατη συχνα. Κύριος παράγοντας πλεόν ειναι τα λεφτα μην γελιόμαστε. Οι εποχες που τα tdm ξεπουλάγανε ειναι ακριβως πισω μας μια δεκαετια. Δεν άλλαξαν οι άνθρωποι ουτε τα μηχανάκια τοσο. Αλλαξαν ομως τα χρηματα και κυριως η τιμη της βενζινης. Αν για κάποιο λογο αυριο η αμολυβδη έκανε 1ε/λιτρο θα γεμίζαν οι δρόμοι παλι με μοτοσυκλέτες. Το κοστος αγοράς, συντήρησης αλλα κυρίως χρήσης έχει ανέβει υπερβολικά. Να το πάρεις το μοτορι αλλα αμα δεν μπορεις να το χαρεις τι να το κάνεις? Σε πόσους περισσεύουν πλέον 150ευρω το μήνα να τα χαλάσουν σε βενζίνες, ακριβο λαστιχο, πιστες, ταξίδι κτλ?

ggs
01/12/2018, 13:28
πολλόι την βρίσκουν αλλα -εφοσον μιλάμε για ελλάδα- αν μπορεις να συντηρεις μονο ενα διτροχο το σκουτερ βολευει παραπανω ειδικα αν έχεις και συνεπιβατη συχνα. Κύριος παράγοντας πλεόν ειναι τα λεφτα μην γελιόμαστε. Οι εποχες που τα tdm ξεπουλάγανε ειναι ακριβως πισω μας μια δεκαετια. Δεν άλλαξαν οι άνθρωποι ουτε τα μηχανάκια τοσο. Αλλαξαν ομως τα χρηματα και κυριως η τιμη της βενζινης. Αν για κάποιο λογο αυριο η αμολυβδη έκανε 1ε/λιτρο θα γεμίζαν οι δρόμοι παλι με μοτοσυκλέτες. Το κοστος αγοράς, συντήρησης αλλα κυρίως χρήσης έχει ανέβει υπερβολικά. Να το πάρεις το μοτορι αλλα αμα δεν μπορεις να το χαρεις τι να το κάνεις? Σε πόσους περισσεύουν πλέον 150ευρω το μήνα να τα χαλάσουν σε βενζίνες, ακριβο λαστιχο, πιστες, ταξίδι κτλ?

Δεν νομίζω ότι παίρνουν σκούτερ των 7-8 χιλιάδων για οικονομικούς λόγους. Άλλωστε, τα σέρβις και τα αναλώσιμα τους είναι το ίδιο ή και περισσότερο ακριβά από μια μηχανή.
Η βενζίνη είναι πάντα θέμα, αλλά πλέον οι σύγχρονες μοτοσυκλέτες δεν καίνε πολύ περισσότερο από ένα μεγάλο σκούτερ .

Οπότε;

Μάλλον είναι η ευκολία που λες, ίσως και η μόδα

doctoras
01/12/2018, 15:57

Με το σκεπτικό συμφωνώ στην αναγωγη που κάνεις βγαλε το κοστος του καυσίμου και καντο αγοραστική δυναμική του καταναλωτή. Η οποία διαμορφώθηκε απο τις μειωσεις στις συλλογικές συμβασεις, οριζόντια αύξηση ολων των φόρων, επιπλέον φορολόγηση σε 100δες παράγοντες που πρίν 10 χρονια απλα δεν υπηρχαν, οδήγησαν σε κατακόρυφη αύξηση ολων των καταναλωτικών αγαθών που φυσικα αδυνατεί να αντεπεξέλθει ο μέσος πολίτης.
Και για να γεφυρωσω θεματα αυτοι ειναι οι λόγοι που σημερα καποιος ωθείται να αγοράσει φτηνό κινέζικο, γιατι θελει ανανέωση θελει καινούργιο μα απο τους παραδοσιακούς κατασκευαστές ειναι αδιανόητο να κινηθει και στρέφεται προς κινα που και η κινα εχει εξελιχθει με ψηλά στάνταρντ. Και καλα κανει οσο φτάνει το πάπλωμα του παει.

patsavour
01/12/2018, 16:18
νομιζω οτι Ελλαδα θα παει πατο,οπως ολα τα σκουτερ της μπεμπας.μονο για υπολοιπη ευρωπη -αμερικη-και συναφεις οικονομικα χωρες.Παντως τα σκουτερ εχουν εξελιχθει πολυ και 33,5 ιπποι απο 350 κυβικα σε μονοκυλινδρο ειναι σχεδον 100 ιπποι στο λιτρο.οσο καποτε τα σουπερ σπορτ

o_gavros
01/12/2018, 18:33

Και από νέους 20-30.

εμένα θα στεναχωρήσεις; γιατί; μέτοχος είμαι; :p
το βλέπω κι εγώ καθημερινά και είναι αδιαμφισβήτητη η ροπή προς τα μεγάλα αυτόματα.
η πάλαι ποτέ κάστα του "τδμ" στις λαϊκές γειτονιές (sic), σε ποσοστό 95% έχουνε πάρει σκούτερ.

και προφανώς τα σκούτερ σήμερα δεν έχουν σχέση με το ταηφούν ή το nrg του τότε.
Αλλά παρόλες τις αξιοζήλευτες ανέσεις τους,την ευκολία που προσφέρουν κλπ, και σε συνδυασμό με τις τιμές στο θεό, δεν μπορώ να τα δω με θετική ματιά.
Αυτό φυσικά το λέω εγώ. ο επόμενος το βλέπει αλλιώς, η αγάπη όλα τα υπομένει κι η γη γυρίζει, κι η γη γυρίζει :p

doctoras
02/12/2018, 08:21
πάντως για αυτό που λέτε που δεν ξέρουμε ποσοστά αν είναι έτσι προτιμώ ο άνιωθος κάνκουρας να έχει είδωλο και μεγάλη τάβλα το TMAX500 (που είναι το απόλυτο δίτροχο στην κατηγορία των σκουτερ) παρά τον "αλλο" της δεκατίας '80-'90 που αγόραζαν σωρηδόν TZR250,RGVΓ, CBR400RR,ZZR+GRXR1100 γεμίζοντας όλα τα χαντάκια των πόλεων που έμπαιναν οι κόντρες

ggs
02/12/2018, 09:32
πάντως για αυτό που λέτε που δεν ξέρουμε ποσοστά αν είναι έτσι προτιμώ ο άνιωθος κάνκουρας να έχει είδωλο και μεγάλη τάβλα το TMAX500 (που είναι το απόλυτο δίτροχο στην κατηγορία των σκουτερ) παρά τον "αλλο" της δεκατίας '80-'90 που αγόραζαν σωρηδόν TZR250,RGVΓ, CBR400RR,ZZR+GRXR1100 γεμίζοντας όλα τα χαντάκια των πόλεων που έμπαιναν οι κόντρες
401710

:lol::lol::lol:

doctoras
02/12/2018, 09:47
Εισαι ωραιος, το αφηνεις ετσι, πατας και μια φατσα που γελαει απο κατω και σου λεει μηπως εννοεί εμενα....μηπως εμενα...κλπ
Αν το αιρετικός παει σε εμενα προερχομαι μοτοσυκλετιστικα απο '80 '90. Τα μοντελα που παραθεσα τα έζησα αντιλαμβάνομαι την εποχη ποσους "χάθηκαν" γνωστοί και άγνωστοι απο γκαγκανια στο κεφαλι, τι καλύτερο λοιπον να στραφει το "ανεπίδεκτο μαθήσεως" κοινό προς τα σκουτερ παρατοντας τα "οπλα στο συρτάρι"
Ετσι δεν ειναι φιλε μου?

o_gavros
02/12/2018, 09:54
Ρε συ δόκτωρ, δεν ήταν ξεκαθαρο ότι είναι χιούμορ;;;

doctoras
02/12/2018, 10:10
Ναι βρε τσακαλια, γραπτώς λογος ειναι και καμια διευκρίνηση δεν βλάπτει

ggs
02/12/2018, 10:11
Εισαι ωραιος, το αφηνεις ετσι, πατας και μια φατσα που γελαει απο κατω και σου λεει μηπως εννοεί εμενα....μηπως εμενα...κλπ
Αν το αιρετικός παει σε εμενα προερχομαι μοτοσυκλετιστικα απο '80 '90. Τα μοντελα που παραθεσα τα έζησα αντιλαμβάνομαι την εποχη ποσους "χάθηκαν" γνωστοί και άγνωστοι απο γκαγκανια στο κεφαλι, τι καλύτερο λοιπον να στραφει το "ανεπίδεκτο μαθήσεως" κοινό προς τα σκουτερ παρατοντας τα "οπλα στο συρτάρι"
Ετσι δεν ειναι φιλε μου?

Κυριακή πρωί ρπστμ... καμία χαλάρωση..

Διευκρινήσεις (γενικότερα για φορούμς)

1. Έκανα παράθεση σε αυτό που έγραψες, άρα απευθύνομουν σε εσένα.

2. Η ΑΣΤΕΊΑ φώτο που λέει να κάψουμε τους αιρετικούς καθώς και οι φατσούλες που γελάνε ,δηλώνουν ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση να κάψουμε κανένα αλλά είναι χιούμορ.

3. "Αιρετικός" γιατί τα σκούτερ δεν είναι μοτοσυκλέτες ,όπως λέει η μοτοσυκλετιστικη ορθοδοξία.

4. Οι "ανεπιδεκτοι μαθήσεως" καλύτερα να μην οδηγούν τίποτα. Το ίδιο χαροι θα είναι.

5. Μην βλέπετε με αρχική αρνητική ματιά ότι γράφεται. Υπάρχει και ο χαβαλες και η πλάκα.

:beer::beer::beer: ( μπύρες= σημαίνει ότι τα γράφω φιλικά και χωρίς διάθεση αντιπαράθεσης..:)

doctoras
02/12/2018, 10:14
Χαχαχ ετσι ειναι φιλε βαρυ το εργο το μοντερειτορ γιαυτο σε επιλεξαν για να κουραζεσαι λιγο παραπάνω σε διευκρινήσεις
Αν και ειμαι λιγο μακρυα καποια στιγμη θα κερασω απο κοντά μπυριτσα ρεαλιστικ
Τα σέβη μου!

o_gavros
02/12/2018, 10:17
τι βαρυ; δεν τονε βάλαμε και να σκάβει.
κακώς αν με ρωτάτε...:bawl:

rainmike
02/12/2018, 14:18
Οι νέοι αγοράζουν σκούτερ γιατί αρέσουν στα γκομενάκια και στα γκομενάκια αρέσουν γιατί είναι
άνετα.Πάντως απο άποψη ασφάλειας ,μηδαμινή έως ανύπαρκτη.Πόσους σκουτεράκηδες πιτσιρικάδες
έχετε δεί με μπουφάν κράνος γάντια συνήθως είναι με σκουφάκι- καπελάκι και γυαλί ηλίου