PDA

View Full Version : Μπαταρία crypton X

george178
07/11/2017, 13:04
Καλησπέρα παιδιά,

Σήμερα το πρωί γυρίζω το κλειδί στο Crypton X και δεν ανάβει τίποτα. Ούτε το πράσινο το λαμπάκι ούτε κάνει αυτόν τον θόρυβο που κάνει όταν γυρίζεις το κλειδί. Επίσης στο μηχανάκι έχω συναγερμό. Άδειασε η μπαταρία ; Και αν ναι μπορώ να το βάλω μπρος με την μανιβέλα χωρίς να έχει μπαταρία?

Σημείωση: Δεν έχω πολυμέτρο ή κατι αντίστοιχο και γενικά είμαι ψιλοάσχετος με το θέμα μηχανάκι.

nic mor
07/11/2017, 13:10
Αν δεν έχει βραχυκύκλωμα η μπαταρία φυσικά και θα πάρει μπρος με μανιβελα.
Τώρα το κατά πόσο καλός είναι ο συναγερμός ώστε να σου κόψει τα ηλεκτρικά και να μην πάρει δεν ξέρω .

Πάντος πρόβλημα δεν θα σου κάνει η μανιβελα .

o_gavros
07/11/2017, 20:55
Μια φορά πριν κανα 3-4 χρονια, ήταν και παραμονή πρωτοχρονιάς μεσημεροαπογευμα, είμαι στον Πειραιά στο δημοτικό θέατρο απ'εξω.
Το μηχανακι κλασικά εργατης.
Παω λοιπόν να το βάλω μπρος,τίποτα. Μουλάρι.
βρε καλό μου,βρε χρυσό μου, βρε ματάκια μου όμορφα, τίποτα,στο γκιώνη του.
Ούτε μανιβελα ούτε σκαστό, μιλάμε νέκρα.
Μετα τις σχετικές αγιαστούρες, μου κόβει και το πάω τσουλόντας δυο στενά παρακατω που για καλή μου τύχη έχει Γιαμαχα (στη Νοταρα).
Προλαβαίνω το μάστορα στα κλεισίματα και του λεω μπορείς να βοηθησεις;
Μου έβαλε μια καινούρια μπαταρία λοιπόν,ζωντάνεψε σαν το Λάζαρο και έτσι δεν του έβαλα φωτιά επιτόπου.
Το πιθανότερο είναι να θες μπαταρία.μικρό το κακό.

Bowleno
07/11/2017, 21:17
Το θέμα όμως είναι και να βρει γιατί νέκρωσε έτσι στα καλά καθούμενα διότι πολύ απλά, θα το ξανακάνει.....

o_gavros
07/11/2017, 21:21
Στη δική μου περίπτωση τότε, δεν το έψαξα καν.
Ηταν και οι μερες βεβαια, αλλά μετα τη μπαταρία που μπήκε και μέχρι σήμερα, δεν έχω ξανααντιμετωπίσει κάποιο θέμα.

george178
07/11/2017, 21:33
Το είχα ακίνητο με συναγερμό για 2+ εβδομάδες. Θα δοκιμάσω αύριο το πρωί να το βάλω μπρος με μανιβέλα. Αυτό που με προβληματίζει μόνο είναι ότι διάβασα κάπου αυτό "Μην το βάζετε ποτέ μπροστά αν δεν κάνει τον έλεγχο τσέκ,κ δεν σβήσει το λαμπάκι του εγκεφάλου.". Γιατί αν το βάλω μπρος με μανιβέλα αυτό λογικά δεν θα γίνει. Είμαι αρκετά άσχετος για να ξέρω αν όντως πρεπει να με προβληματίζει αυτο, απλά θέλω να είμαι σιγουρος οτι δεν θα πάθει κάποια αλλη βλάβη αν το βάλω μπρος με μανιβέλα. Επίσης αν παρει μπρος με μανιβέλα, η μπαταρία θα φορτίσει απο την μηχανή ή παω απευθείας για αλλαγή μπαταρίας;

taisteal
07/11/2017, 21:40
Βάλε μια καινούργια μπαταρία και μην το ζορισεις προσπαθώντας να το βάλεις μπρος.

ΝίκοςGR
08/11/2017, 20:49
Κάνε έναν έλεγχο και στην ασφάλεια που βρίσκεται δίπλα ακριβώς από την μπαταρία.
Αν θυμάμαι καλά στο Crypton δεν λειτουργεί τίποτα από ηλεκτρικά αν έχει καεί η ασφάλεια.
Αλλά με την μανιβέλα παίρνει μπρος κανονικά.

vaska
09/11/2017, 14:03
Καλησπέρα παιδιά,

Σήμερα το πρωί γυρίζω το κλειδί στο Crypton X και δεν ανάβει τίποτα. Ούτε το πράσινο το λαμπάκι ούτε κάνει αυτόν τον θόρυβο που κάνει όταν γυρίζεις το κλειδί. Επίσης στο μηχανάκι έχω συναγερμό. Άδειασε η μπαταρία ; Και αν ναι μπορώ να το βάλω μπρος με την μανιβέλα χωρίς να έχει μπαταρία?

Σημείωση: Δεν έχω πολυμέτρο ή κατι αντίστοιχο και γενικά είμαι ψιλοάσχετος με το θέμα μηχανάκι.

Ο θόρυβος που ακούς όταν γυρίζεις το κλειδί είναι η αντλία καυσίμου που ακούγεται να πρεσάρει καύσιμο μέχρι αυτό να φτάσει στην επιθυμητή πίεση. Κοιτώντας τώρα που σου γράφω το αρχείο μου με τις δικές μου αλλαγές μπαταριών (βάζω την γνήσια την GS που δίνει η Γιαμάπα) είναι κάθε 3 χρόνια όλες εκτός της τελευταίας που έγινε στα 2,5 χρόνια λόγω (υποθέτω) μιας μεγάλης περιόδου ακινησίας του παπιού, πάντα με την ίδια χρήση. Εντός πόλης με πολλά άναψε σβήσε. Οπότε αν είσαι κάπου εκεί χρονικά είναι οκ. Υπάρχει ψιλοθέμα με τελείως νεκρή μπαταρία γιατί δεν αρκεί το ρεύμα που παράγεται κατά την μανιβελιά να σηκώσει πίεση η αντλία καυσίμου. Θέλει 2-3 φορές απανωτά.

gasto
09/11/2017, 14:35
ενος φιλου θυμαμαι οταν εμεινε απο μπαταρια μας εβγαλε τη παναγια να παρει με τη μανιβελα λογικα επειδη δεν εστελνε η τρομπα καυσιμο.

o_gavros
09/11/2017, 15:30
Με αφορμη το ποστ του βασκα, κοιταξα κι εγω στο εξελάκι που χω για τις εργασίες στο παπί, η μπαταρία που ανέφερα στο παραπάνω ποστ ήταν η μαμά και τα έφτυσε 31/12/2012. το παπί είχε αγοραστεί κούτα τον 3ο του 2012.
Και έκτοτε φοράω ακόμα την αλλαγμένη!
και τα αναψε σβήσε μου καθημερινά όλα αυτα τα χρόνια,είναι άπειρα.
Πράγμα που με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ίσως ήταν κλασμένη λόγω ακινησίας στο κατάστημα η μαμα μπαταρία, και για αυτό μου πέθανε τόσο ξαφνικά και απροειδοποίητα.

vaska
09/11/2017, 16:54
Πάντως εγώ θα ψαχτώ και για άλλη μπαταρία εκτός της μαμάς της οποίας η αξιοπιστία βαίνει μειούμενη με τον καιρό. Ρώτησα και 2-3 ακόμα φιλαράκια με κρυπτον και όλοι μου είπαν ότι τις τελευταίες φορές στην διετία θέλει πέταμα. Φτηνή δεν την λες αλλά παρουσιάζει συμπτώματα φτηνής οπότε ή παίρνει φτηνή και λες οκ όσο με βγάλει ή ψάχνεις για κάτι καλύτερο. Γενικά είχα καλή εικόνα για τις GS που φοράει από μαμά αλλά θα δω αν στο 30άρι που κάνει αυτή αν βρω κάτι πιο αξιόλογο.

S705
09/11/2017, 18:17
https://goo.gl/URqjWJ

Εδώ είστε .από της καλύτερες που έχω βάλει σε παπί ποτέ.

vaska
09/11/2017, 19:54
https://goo.gl/URqjWJ

Εδώ είστε .από της καλύτερες που έχω βάλει σε παπί ποτέ.

Μπαίνει στα υπ' όψιν.
:a013:

teogtp
09/11/2017, 20:18
+1340
Για motobatt.
Είναι στα2 χρόνια τώρα στο σφουχτερ και τσακμακαει σαν καινούργια.

vaska
10/11/2017, 11:29
Τελικά μετά από επικοινωνία που είχα με τους λεβέντες μου είπαν ότι δεν την έχουν την motobatt για τον κρύπτονα γιατί λέει το κοστολόγο είναι το ίδιο και δεν έχει κάποιος λόγο να αλλάξει την GS με Motobatt. Απ' όσο κατάλαβα την έχουν για δεύτερη καλής ποιότητας όχι τέρμα κινέζικη. Την GS την θεωρούν πάρα πολύ καλή.

Αυτά!

OldMan
10/11/2017, 13:20
Υπάρχει ψιλοθέμα με τελείως νεκρή μπαταρία γιατί δεν αρκεί το ρεύμα που παράγεται κατά την μανιβελιά να σηκώσει πίεση η αντλία καυσίμου. Θέλει 2-3 φορές απανωτά.
Μια χαρα αρκει το ρευμα, αγαπη μου επικινδυνη..:pink:

Απλα, η πληρως εκφορτισμενη μπαταρια λειτουργει σχεδον σαν βραχυκύκλωμα (ρουφαει ολο το ρευμα της μανιβελιας)

Αν αποσυνδεσεις τον ενα πολο της (κατα προτιμηση τον θετικο) το μηχανακι παιρνει μια χρα μπροστα με την μια...

Υ.Γ.
Πες μια τιμη του τροφοδοτικου/φορτιστη για Lenovo B50-80 γιατι βαρεθηκα να κολλαω καλωδια..
(και ξεμεινα και απο θεμομακαρονο..)

S705
10/11/2017, 13:27
Κοιτά να δεις . όταν είχα το kriss που ήθελε 2-3 μίζες για να πάρει εμπρός το πρωί και άλλη μια σίγουρα γιατί έσβηνε έως ότου ζεσταθεί λίγο, αυτοί μου είχαν προτείνει την motobatt.
Και πραγματικά έως ότου το πουλήσω την είχα 2,5 χρόνια έκανε καθημερινά πολύ μικρές αποστάσεις, την είχα αδειάσει μια φορά γιατί είχα αφήσει 15 μέρες με συναγερμό της πλακάς ,μου την φόρτισαν τα παλικάρια και πάλι ήταν σαν καινούργια.

vaska
10/11/2017, 14:08
Μια χαρα αρκει το ρευμα, αγαπη μου επικινδυνη..:pink:

Απλα, η πληρως εκφορτισμενη μπαταρια λειτουργει σχεδον σαν βραχυκύκλωμα (ρουφαει ολο το ρευμα της μανιβελιας)

Αν αποσυνδεσεις τον ενα πολο της (κατα προτιμηση τον θετικο) το μηχανακι παιρνει μια χρα μπροστα με την μια...

Υ.Γ.
Πες μια τιμη του τροφοδοτικου/φορτιστη για Lenovo B50-80 γιατι βαρεθηκα να κολλαω καλωδια..
(και ξεμεινα και απο θεμομακαρονο..)

Ναι καρντάσι μου αυτό εννοώ, με την μπαταρία πάνω δεν πάει σχεδόν καθόλου ρεύμα στην αντλία και δεν παίρνει μπρος, θέλει 3-4 γερές και συνεχόμενες για να πάρει. Το απόγευμα θα τεστάρω και με τον θετικό εκτός. Τιμή τροφοδοτικού Lenovo με πμ