View Full Version : 'Εγγραφα πάνω στη μοτοσυκλέτα;
Η ερώτηση μου είναι, αν είναι ασφαλές να αποθηκεύω πάνω στη μοτοσυκλέτα τα έγγραφα της (άδεια, ασφάλεια κλπ). Όντας βέβαια απαραίτητα, αν με σταματήσουν θα μου τα ζητήσουν. Πρέπει να τα κουβαλάω στις τσέπες μου ας πούμε;
lykourgi
09/11/2017, 19:30
Καλύτερα όχι πάνω στη μηχανή.
Εκτός του προφανούς κινδύνου να κλαπούν, μπορεί να καταστραφούν και από νερά, θερμότητα κλπ, αναλόγως του σημείου αποθήκευσης.
Από την άλλη, επάνω σου καλό να τα έχεις σε κάποιο πορτοφόλι, τσαντάκι, από όπου δεν θα τα βγάζεις συνέχεια. Αλλιώς θα φθαρούν γρήγορα ή θα τα χάσεις. Όχι χύμα σε κάποια τσέπη.
taisteal
09/11/2017, 19:31
Τσαντάκι η κάτι σχετικό δεν έχεις;
Πάνω σε μηχανή δεν αφήνω ποτέ χαρτιά,βέβαια αν στην κλέψουν
δεν θα σε νοιάζουν τα έγγραφα αλλά γιατί να τα πάρουν κι αυτά;
Ας σου μείνει η άδεια και η ασφάλεια να παρηγοριεσαι :lol:
Καλύτερα να τα κουβαλάς επάνω σού σε κάποιο filofax.
Εγώ τα είχα στο μηχανάκι και μουχλιασαν.
taisteal
09/11/2017, 19:33
Εσένα μουχλιασαν από την ακινησία
:D
Εσένα μουχλιασαν από την ακινησία
:D
Θα σε μουτζωνα, αλλά έχε χάρη που έχεις δίκιο....
:tooth:
Εγω τα εχω μεσα σε ενα πλαστικο φακελο,διπλωμενο κατω απο τη σελα.
Δε φοβαμαι απο θεμα κλοπης,γιατι δεν θα εχουν τι να το κανουν το δικο μου.Και τα κλειδια πανω να αφησω,εκει θα το βρω :D
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
09/11/2017, 23:41
Χαρρτια της μηχανης στη μηχανη.Χαρτια αυτοκινητου στο αυτοκινητο.Διπλομα πανω σου μαζι με ταυτοτητα.Καλες βολτες...
Ομοίως και εγώ. Χαρτιά κάθε μεταφορικού μέσου, στο μέσο. Αλλιώς χάνεται η μπάλα. Δίπλωμα και ταυτότητα πάνω μου. Την έχω πατήσει και εγώ με νερά από πλύσιμό στην μηχανή οπότε πλέον τα χαρτιά τα τυλίγω σε πλαστικό φάκελο και μετά τα βάζω κάτω από την σέλα.
Την αδεια που είναι μανικι να την ξαναβγαλεις πανω σου.
Την ασφαλεια και λοιπα σουμουτου που πλεον είναι απλα μια εκτυπωση σε κάθε οχημα.
Επειδή πρόσφατα έχασα το πορτοφόλι μου κ το δίπλωμα μαζί, το κόστος αντικατάστασης είναι 80€! Οπότε πήρα την απόφαση να μην κουβαλάω μαζί επίσημα έγγραφα μαζί ρισκάροντας σε περίπτωση ελέγχου. Τα έχω φωτοτυπίες όλα για να δουν ότι υπάρχουν, είναι ασφαλισμένη η μηχανή κ δεν απασχολεί κι από κει κ πέρα τσιμπαω την κλησουλα μου (500αρικο είχα φάει στο αυτοκίνητο επειδή δεν είχα μαζί ασφαλιστηρίο, το οποίο σβήσανε όταν τους το πήγα την επόμενη μέρα στο τμήμα.) για τα δίπλωμα άδεια αν δεν τα έχεις μαζί είναι λίγα τα λεφτά
Επειδή πρόσφατα έχασα το πορτοφόλι μου κ το δίπλωμα μαζί, το κόστος αντικατάστασης είναι 80€! Οπότε πήρα την απόφαση να μην κουβαλάω μαζί επίσημα έγγραφα μαζί ρισκάροντας σε περίπτωση ελέγχου. Τα έχω φωτοτυπίες όλα για να δουν ότι υπάρχουν, είναι ασφαλισμένη η μηχανή κ δεν απασχολεί κι από κει κ πέρα τσιμπαω την κλησουλα μου (500αρικο είχα φάει στο αυτοκίνητο επειδή δεν είχα μαζί ασφαλιστηρίο, το οποίο σβήσανε όταν τους το πήγα την επόμενη μέρα στο τμήμα.) για τα δίπλωμα άδεια αν δεν τα έχεις μαζί είναι λίγα τα λεφτά
Αν ήταν τόσο απλό αυτό που λες θα το κάναμε όλοι.....
Ξέρεις ότι είναι παράνομο να δείχνεις φωτοτυπίες επίσημων εγγράφων αντί για τα γνήσια;εμπίπτει στον νόμο περί πλαστογραφίας, το πρόστιμο είναι μεγάλο και παίζει και φυλάκιση κάποιων μηνών, εξαγοράσιμη....
Είναι απείρως προτιμότερο να πεις ότι τα ξέχασες σπίτι, σου κόβουν ένα μικρό πρόστιμο (με την προυπόθεση ότι θα τα πας την επόμενη στο τμήμα να τα επιδείξεις)
Για την ιστορία και μόνο, έχει κάνει ακριβές αντιγραφο σε ΚΕΠ ο πατέρας μου την άδεια κυκλοφορίας και το δίπλωμα!
Και η πλάκα ήταν οτι αντε εγω δε ξέρω, ο ΚΕΠατζης που θεώρησε το γνήσιο αντίγραφο :lol:
Οταν κάποια στιγμή σε έλεγχο το είδε ο όργανο, έχασε τα λόγια του :lol:
CHRISTOF
10/11/2017, 09:42
Άδεια κυκλοφορίας, ασφαλιστήριο και απόδειξη πληρωμής τελών, στη μηχανή σε πλαστικό τσαντάκι.
Και φωτοτυπίες από όλα στο σπίτι.
Δίπλωμα οδήγησης στο πορτοφόλι.
Για την ιστορία και μόνο, έχει κάνει ακριβές αντιγραφο σε ΚΕΠ ο πατέρας μου την άδεια κυκλοφορίας και το δίπλωμα!
Και η πλάκα ήταν οτι αντε εγω δε ξέρω, ο ΚΕΠατζης που θεώρησε το γνήσιο αντίγραφο :lol:
EΛΛΑΣ! Το μεγαλείο σου τελειωμό δεν έχει! :cry::lol:
Πρέπει να σταμάτησαν να τα πουλάνε το 1995 :tooth:
Ξέρεις ότι είναι παράνομο να δείχνεις φωτοτυπίες επίσημων εγγράφων αντί για τα γνήσια;εμπίπτει στον νόμο περί πλαστογραφίας, το πρόστιμο είναι μεγάλο και παίζει και φυλάκιση κάποιων μηνών, εξαγοράσιμη....
Didn't know that, η λογική μου ήταν ότι δεν τα έχω μαζί γιατί αν τα χάσω έχει πάρα πολύ τρέξιμο κ χρήμα για να τα ξαναβγαλω, όχι ότι τα έχω πλαστά. Δηλαδή δες τα κι εσύ όργανο ότι ισχύουν κ δεν κυκλοφορώ κλεμμένο ή ανασφαλιστο κ κόψε μου την παράβαση ότι δεν τα έχω μαζί, να στα φέρω στο τμήμα να την ακυρωσουμε, όχι να πάω αυτόφωρο για πλαστογραφία
Αν ήταν τόσο απλό αυτό που λες θα το κάναμε όλοι.....
Είναι απείρως προτιμότερο να πεις ότι τα ξέχασες σπίτι, σου κόβουν ένα μικρό πρόστιμο (με την προυπόθεση ότι θα τα πας την επόμενη στο τμήμα να τα επιδείξεις)
Ρε σεις τι λέτε;
Άλλο πράγμα το ακριβές φωτοαντίγραφο θεωρημένο από κάποιον κι άλλο το να τα δείχνεις αντί για τα πρωτότυπα.
Τι πλαστογραφίες λέτε; Σοβαρευτείτε.
sergiosm
10/11/2017, 12:35
:nono:
Πλαστογραφία;;;
Η απλή φωτοτυπία;;
Όχι βέβαια.
karellen
10/11/2017, 12:55
Η φωτοτυπία,έστω και επισήμως επικυρωμένη,δεν ισχύει ειδικά για το δίπλωμα,για τον απλούστατο λόγο ότι μπορεί να σου έχουν το αφαιρέσει προσφάτως (μέθη-υπερβολική ταχύτητα) και εσύ να δείχνεις όμορφα και ωραία το φωτοαντίγραφο.
sergiosm
10/11/2017, 12:59
Δεν είναι παράνομο να κάνεις ακριβές αντίγραφο.
Απλά πάνω σου πρέπει να έχεις τα πρωτότυπα
Όταν γίνεται έλεγχος, απαιτείται να έχεις μαζί σου τα πρωτότυπα έγγραφα. Αν δεν τα έχεις, μπορεί να κοπεί επιπλέον πρόστιμο (20€ ανά έγγραφο, νομίζω; ). Οπότε μετά θα τρέχεις να ακυρώνεις τα πρόστιμα για ασφάλεια, δίπλωμα κτλ, αλλά το 20-40-60αράκι, θα το κεράσεις.
Ποτέ τα έγγραφα στο μηχανάκι, πάντα πάνω μου. Στο αυτοκίνητο, που δεν υπάρχει κίνδυνος, τα αφήνω μέσα.
gior-gos
10/11/2017, 16:15
Αν παντως καποιος εχει την Α4 άδεια και την βγαλει εγχρωμη φωτοτυπια
κανείς δεν θα μπορεσει να την ξεχωρισει :lol:
Δεν είναι παράνομο να κάνεις ακριβές αντίγραφο.
Απλά πάνω σου πρέπει να έχεις τα πρωτότυπα
Didnt knew that
Εγώ έχω ένα μικρό πραγματάκι που είναι για κάρτες,διπλώματα,χαρτιά κλπ,με 4 ανοίγματα και έχω μέσα ασφάλεια,δίπλωμα,κτεο,άδεια και το κουβαλάω μαζί με το πορτοφόλι μου.
CHRISTOF
11/11/2017, 07:26
Όταν γίνεται έλεγχος, απαιτείται να έχεις μαζί σου τα πρωτότυπα έγγραφα. Αν δεν τα έχεις, μπορεί να κοπεί επιπλέον πρόστιμο (20€ ανά έγγραφο, νομίζω; ). Οπότε μετά θα τρέχεις να ακυρώνεις τα πρόστιμα για ασφάλεια, δίπλωμα κτλ, αλλά το 20-40-60αράκι, θα το κεράσεις.
Ποτέ τα έγγραφα στο μηχανάκι, πάντα πάνω μου. Στο αυτοκίνητο, που δεν υπάρχει κίνδυνος, τα αφήνω μέσα.
Και εγώ, αλλά ''έφυγαν'' μαζί με το αυτικίνητο ( το οποίο ήταν και πλυμένο και φουλαρισμένο, με σέρβις και καινούργια λάστιχα :cry:.
Τέλος πάντων, όπως έγραψα και πριν εγώ τα αφήνω στο όχημα. Ούτως ή άλλως άχρηστα σου είναι μετά.
Το δίπλωμα το έχω στο πορτοφόλι οπότε δεν εξαρτάται από όχημα. Τα χαρτιά του αυτοκινήτου στο αυτοκίνητο για να μην τραβιέμαι. Της μοτο τα είχα στην εσωτερική τσέπη του τζάκετ γιατί δεν κυκλοφορούσα ποτέ χωρίς να φοράω. Το ρίσκο ήταν να (ξε)χάσω το τζάκετ σε έξοδο. Επίσης, για κανένα μήνα την άνοιξη και το φθινόπωρο κυκλοφορούσα χωρίς χαρτιά, μέχρι να θυμηθώ να τα μεταφέρω από το χειμερινό στο καλοκαιρινό και ανάποδα...
AristidisZ
12/11/2017, 17:37
Ποτέ δεν αφήνω χαρτιά σε όχημα....
Έχω μια ζελατίνα που έχω πάντα μαζί μου ταυτότητα - διαβατήριο - δίπλωμα, άδειες, ασφάλειες & κτέο
Συγγνώμη, αλλά δεν είχα δει τις απαντήσεις στο θέμα, ανάθεμα το μέιλ. Εγώ πάντα τ άφηνα πάνω στο όχημα, αλλά ο προβληματισμός προέκυψε όταν μου είπε κάποιος ότι αν κλαπεί η μηχανή με την άδεια κυκλοφορίας πάνω, είναι σχετικά εύκολο με πλαστογραφίες κλπ να γίνει μεταβίβαση σαν νόμιμη! Προφανώς δε φοβάμαι μη χάσω ή μου κλέψουν το κτεο και την ασφάλεια. Δίπλωμα πορτοφόλι, όποιος οδηγά παραπάνω από ένα οχήματα, είναι αυτονόητο.
road spirit
24/11/2017, 15:28
Νομότυπα, τα πρωτότυπα έγγραφα πρέπει να είναι μαζί μας, να συνοδεύουν το όχημα.
Απο κεί και πέρα, φωτοτυπίες ή μή, σκαναρισμένα στο κινητό (το κάνω), κλπ, πάντα επαφίεται στη διακριτική ευχέρεια του αστυνομικού αν θα σε γράψει ή όχι.
Υποθέτω πάντως, ότι όλα τα στοιχεία είναι διαθέσιμα για αυτούς σε ονλάιν σύστημα. Πραγματική περίπτωση: έχω πάρει δανεικό μηχανάκι. Στη βιασύνη μου δεν εχω τα έγγραφα του μαζί μου. Με σταματάνε σε έλεγχο. Εξηγώ τι γίνεται. Πάει ο ένας στο περιπολικό. Σε λιγότερο απο 1 λεπτό έχει γυρίσει, λέει στον συνάδελφο του που ήταν δίπλα μου "όλα κομπλέ". "Και ασφαλισμένο?" τον ρωτάει ο 2ος. "Ναι" λέει ο πρώτος απο το περιπολικό. Και με άφησαν και έφυγα.
lykourgi
24/11/2017, 18:33
Νομότυπα, τα πρωτότυπα έγγραφα πρέπει να είναι μαζί μας, να συνοδεύουν το όχημα.
Απο κεί και πέρα, φωτοτυπίες ή μή, σκαναρισμένα στο κινητό (το κάνω), κλπ, πάντα επαφίεται στη διακριτική ευχέρεια του αστυνομικού αν θα σε γράψει ή όχι.
Υποθέτω πάντως, ότι όλα τα στοιχεία είναι διαθέσιμα για αυτούς σε ονλάιν σύστημα. Πραγματική περίπτωση: έχω πάρει δανεικό μηχανάκι. Στη βιασύνη μου δεν εχω τα έγγραφα του μαζί μου. Με σταματάνε σε έλεγχο. Εξηγώ τι γίνεται. Πάει ο ένας στο περιπολικό. Σε λιγότερο απο 1 λεπτό έχει γυρίσει, λέει στον συνάδελφο του που ήταν δίπλα μου "όλα κομπλέ". "Και ασφαλισμένο?" τον ρωτάει ο 2ος. "Ναι" λέει ο πρώτος απο το περιπολικό. Και με άφησαν και έφυγα.
Φαντάζομαι ότι έλεγξαν αν το όχημα "απασχολεί".
Αφήνοντάς σε όμως να φύγεις, άφησαν ακάλυπτη την περίπτωση να έχει κλαπεί και να μην έχει ακόμη δηλωθεί.
Τελικά τι είναι το καλύτερο, να μη τα χω πάνω στη μηχανή ώστε σε περίπτωση κλοπής κλπ να δυσχεραίνω τους κλέφτες αλλά να μην είμαι τυπικός στον έλεγχο, ή το αντίθετο; Το να τα κουβαλάω στο ατομό μου δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να το κάνω..