View Full Version : Προβληματική αγοραπωλησία με 'φίλο'
Odin#9681
10/11/2017, 07:52
Καλησπέρα
Αντιμετωπιζω ένα θέμα και θα ήθελα να ζητήσω τη γνώμη σας προτού προσφύγω στα δικαστήρια.
Στην πολυκατοικία μου μένει μια οικογένεια που κάναμε παρέα περίπου ενα χρόνο. Ο φίλος μηχανόβιος χρόνια.
Κάποια στιγμή πηγαίνω με το φίλο στο γκαράζ που χω τα μηχανάκια βλέπει αυτό που χω για πούλημα και γουστάρει. Το παίρνει κ βόλτα παθαίνει πλάκα κ τ αγοράζει. Οι κ@υλες του τρέχανε απ τα πατζακια..Το ίδιο βράδυ ομως που χει γινει η μεταβίβαση μου λεει οτι δεν ξερει ποσο θα το κρατήσει, τρώει φλασιές λεει...με ζωσανε τα φιδια αλλα ψιλοηρέμησα γιατι η μεταβιβαση είχε γινει...
Ελα ομως που ο μλκας εκτος του οτι τον αφησα να μου τα δωσει σε δοσεις δεν κρατησα ενα χαρτι της οφειλης...σε 2 βδομαδες αρχισαν τα οργανα. Πηγε λεει στο μαστορα κ τουβγαλε κουστουμι 700€ και τον κοροιδεψα και να το παρω πισω. Μιλαμε για τρελα, για πραγματα που ηταν πληρως ενήμερος το παίζει κινεζος...και φυσικα ειχε αρνηθει να παμε σε μαστορα οταν του τοχα προτεινει...σημειωτεον το μηχανακι ειναι μπιμπελο..
Το μονο που εχω στα χερια μου ειναι η συνομιλια στο φβ ευτυχως αναλυτικοτατη. Μου χρωσταει το 1/3 των χρηματων και δε δεχεται καμια συμφωνια παρα μονον να παρω πισω τη μοτο. Με το ζορι. Συγκεκριμένα 'αναλαμβάνω όλη την ευθύνη αλλα πρέπει να το παρεις πίσω' χαχαχα
Πειτε καμια γνωμη ρε παιδια..
Παρτο πίσω όσο προλαβαίνεις, δώστου πίσω τα λεφτά του κ ριχτου κ δύο μουτζες. Έλεγξε το μηχανάκι σου να είναι όπως το έδωσες. Κι από κει κ πέρα απέκτησες μια εμπειρία για το πώς γίνεται ή δεν γίνεται μια πώληση.
Το να ξεκινήσεις δικαστικά διεκδίκηση θα σου πάρει χρόνο, χρήματα, θα είναι ψυχοφθόρο κ δε θα έχεις μηχανή όλο αυτό το διάστημα.
Επίσης αν όντως η μηχανή σου είναι μπρδελο κ χρειάζεται όντως 700€ για να γίνει αξιοπρεπής προσαρμοσε την τιμή σου
Ποιό το πρόβλημα να την πάρεις πίσω?
Της έκανε πολλά χλμ? Καμιά ζημιά?
Αν δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στη μοτό που δημιουργήσε αυτός, πάρτην πίσω, αλλά να σου πληρώσει τη μεταβίβαση τουλάχιστον.
Σκεφτόμουν να μην του τα επιστρέψεις όλα τα χρήματα που πήρες, μιας και τη χρησιμοποίησε για κάποιο διάστημα, αλλά απο την άλλη ειναι τραβηγμένο, συν οτι έχει τη μηχανή στο ονομα του και σου λείπουν και τα 2/3 των χρημάτων. Οπότε το πάς με το μαλακό, να πάρεις τουλάχιστον τη μηχανή στο όνομα σου, και του επιστρέφεις τα λεφτά σε εύλογο χρονικό διάστημα.
υγ
Διαφωνώ με το να τη πάρεις πίσω, απλά εξετάζω εναλλακτικές?
gior-gos
10/11/2017, 08:25
Ενταξει, προφανως θελει να το παρει στα 2/3 της τιμης. Δε νομιζω οτι μπορεις να κανεις κατι πλεον που ν αξιζει τον κοπο (τρεχαματα, δικαστικα εξοδα κτλ). Εξαλλου τα περισσοτερα χρηματα τα εχεις παρει. Εκτος αν θελεις να το κυνηγησεις για το γαμωτο. Ή αυτα που σου χρωσταει ειναι πολλα (πολλα για σενα).
Κατα τη γνωμη μου, επρεπε να ησουν πιο προσεκτικος με τον φιλο του ενος χρονου.. ;).
devil's animal
10/11/2017, 08:30
πιθανοτατα να εφαγε :pantofla: και να ζοριστηκε...
το θεμα ειναι πολυπλευρο και πρεπει να μας πεις ολα τα κ@ργιολικια...δλδ τις ανατριχιαστικες λεπτομερειες...
1ον και κυριοτερο το οικονομικο...
ποσα σου χρωσταει? γιατι αλλο να σου χρωσταει 500€, αλλο 1000€ και αλλο 3000€...
εσυ αν το ποσο που που σου χρωσταει δεν σε "αγγιζει", εισαι διατεθειμενος να τον γραψεις στα @@ σου και να πεις οτι εχασες καποια λεφτα?
γιατι αν ειναι να τρεξεις με δικηγορους και δικαστηρια...θα πληρωσεις καποια λεφτα απο την τσεπη σου και μπορει να μην παρεις καν τα λεφτα σου πισω..ή αν τα παρεις να σου βγουν μια η αλλη με δικαστικα εξοδα, εξοδα παραστασης δικηγορου, κλπ...
2ον το μηχανακι ειναι εμπορικο? θα πουλιοταν π.χ. αυριο αν το ξαναεβαζες αγγελια? η τιμη που το ειχες ή που θα το βαλεις ηταν/ειναι ρεαλιστικη?
γιατι θα μπορουσες να το παρεις πισω, να του δωσεις οτι σου εχει δωσει απο λεφτα, να τον γραψεις στα @@ σου και να το πουλησεις συντομα με ολο το ποσο μπροστα, χωρις δοσεις...
3ον αν οντως εχει προβλημα 700€ το μηχανακι, πρεπει να πιστοποιηθει απο δικο σου μαστορα και να βρειτε την διαφορα για την επισκευη της βλαβης...ΑΛΛΑ τοτε θα το κρατησει...και εσυ θα εχεις χασει ενα μερος απο τα χρωστουμενα ή ολα τα χρωστουμενα (δεν ξερω)...
τελος, δεν ξερω κατα ποσο μπορεις να τον τρεξεις με την συνομιλια στο fb αλλα ακομα και να μπορεις πρεπει να δεις τις "παραπλευρες απωλειες" της δικαστικης διαμαχης...
επισης δεν ξερω κατα ποσο παει να σου φαει το υπολοιπομενο ποσο ή απλα εφαγε οικογενειακα-οικονομικα ζορια και κοιταει να διορθωσει την μ@λακια που εκανε...
Αν ήταν εμπορικό μηχανάκι, δε θα γινόταν αυτή η κουβέντα. Και δεν μπορώ να μην υποπτευθώ ότι απλά βρέθηκε "θύμα" να το αγοράσει, πάνω στον ενθουσιασμό και την ασχετοσύνη του. Συμπέρασμα δε θα βγάλουμε, φυσικά, αφού έχουμε την ιστορία της μιας πλευράς μόνο.
Το μόνο σαφές είναι ότι δεν κάνεις μεταβίβαση αν δε λάβεις όλο το ποσό που ζητάς. Αλλιώς αναλαμβάνεις την ευθύνη.
pipe_smoker
10/11/2017, 09:06
Κι εμένα όπως τα παρουσιάζει ο φίλος για ενθουσιασμό κι ασχετοσύνη και στην πορεία παντόφλα μου κάνει η δουλειά...
Εικασίες είναι βέβαια, ιδέα δεν έχουμε τί έχει παιχτεί.
Το να πάρει πίσω τη μηχανή δε νομίζω ότι είναι τόσο απλό.
Έστω ότι την πούλησε 3.000 (υποθετικά μιλάμε), ο τύπος του χρωστάει 1.000
Τα 2.000 που έχει ήδη πάρει ο φίλος δεν ξέρουμε αν τα έχει για να τα ξαναδώσει πίσω ή αν τα έφαγε ή τι τα έκανε τέλος πάντων (και δικαίωμα του, δικά του λεφτά είναι).
Ούτε το σενάριο να του την αφήσει στα 2/3 της τιμής παίζει, γιατί απ’ο,τι λέει ο τύπος το μόνο που δέχεται είναι να δώσει πίσω τη μοτό (και να του επιστραφούν τα λεφτά που έχει δώσει προφανώς).
Τα δικαστήρια ας είναι η τελευταία σου επιλογή. Όχι μόνο για το οικονομικό του θέματος.
Τα δικαστικά έξοδα μπορούν να καλυφθούν από την αποζημίωση (εάν φυσικά κερδίσεις την υπόθεση).
Είναι ντραβαλο μεγάλο όμως και θα τραβιέσαι για καιρό.
Αν έχεις τα λεφτά κι αν το μηχανάκι σου είναι εμπορικό δώστου τα πίσω σε μασούρι να τα βάλει εκεί που ξέρει και ξανάβαλε αγγελία το μηχανάκι.
Αν δεν έχεις τα λεφτά ή για το Χ Ψ λόγο δε θες να ξαναφορτωθεις το μηχανάκι (γιατί θα πάρει 2 χρόνια να πουληθεί ή γιατί ο τύπος το γαμησε τα πρεκια ξέρω γω) τότε ή του λες να πα να γαμηθει και κρατάς εσυ τα 2/3 των χρημάτων κι αυτός το μηχανάκι κι άστονε να γκαρίζει, ή μίλα με δικηγόρο.
Odin#9681
10/11/2017, 11:50
καλημέρα και ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Λίγο παραπάνω ντιτέιλ(τα παρακάτω είναι καταγεγραμμένα δεν τα βγάζω απ το κεφάλι μου).
-Είχαμε συμφωνήσει την χ τιμή και μου έφαγε ένα 100ρικο προκαταβολικά
-Του είπα ότι θα του κάνω δώρο τα τέλη κυκλοφορίας για τους τελετυαίους 3 μήνες του χρόνου(είχα καταθέσει πινακίδες). Έμαθα ότι τελικά πρέπει να πληρώσω όλο το χρόνο. Τον ενημέρωσα/παρακάλεσα ότι θα πρέπει να τα μοιραστούμε. Γαργάρα.
-Μαζί με όοολη την προίκα πήρε και ένα σετ λάδια που είχα για το άλλο μου μηχανάκι(60ε)
-Είχα την αγγελία στα χ400 και κατέβασα την τιμή στα χ100. Είχαμε ήδη συμφωνήσει στα χ100 αλλά είδε την πτώση και λεει θέλω και γω την έκπτωση. Του εξήγησα ότι δεν πάει παρακάτω. Αλλά ποτέ δεν το χώνεψε. Δατσολ.
-Το κόστος αφορά σέρβις 250ε(άκυρο, το μηχανάκι ήταν άριστο), αλυσογράναζα(ήταν ενήμερος για τα ακριβή χιλιόμετρα) και λάστιχα(ξαφνικά ήθελε να είναι του κουτιού). Επαναλαμβάνω, δεν δέχθηκε να πάμε σε μάστορα, Γιατί?....
Βlitzer, ευχαριστώ για το σχόλιό σου αλλά μέσα στον πανικοβλημένο οχετό από τα σεντόνια που έστελνε ανέφερε ακόμα ότι έχει παιδί και ότι πρέπει να κάνει επέκταση στη δουλειά. Εσύ θα το έπαιρνες πίσω? Τη μούρλια του αλλουνού θα τη φάω εγώ? Δεν έχω συνηθίσει να με εκβιάζει το κάθε ανθρωπάριο... Στο 2ο σκέλος συμφωνώ 1000%...
Ο τύπος από την πρώτη βόλτα πήγαινε κόφτες. Που ξερω οτι δεν του χει βγαλει τ αντερα?
Παρενθεση την έχει βάλει ήδη αγγελία..
devil's animal
10/11/2017, 12:04
Λίγο παραπάνω ντιτέιλ(τα παρακάτω είναι καταγεγραμμένα δεν τα βγάζω απ το κεφάλι μου).
-Του είπα ότι θα του κάνω δώρο τα τέλη κυκλοφορίας για τους τελετυαίους 3 μήνες του χρόνου(είχα καταθέσει πινακίδες). Έμαθα ότι τελικά πρέπει να πληρώσω όλο το χρόνο. Τον ενημέρωσα/παρακάλεσα ότι θα πρέπει να τα μοιραστούμε. Γαργάρα.
-Μαζί με όοολη την προίκα πήρε και ένα σετ λάδια που είχα για το άλλο μου μηχανάκι(60ε)
-Είχα την αγγελία στα χ400 και κατέβασα την τιμή στα χ100. Είχαμε ήδη συμφωνήσει στα χ100 αλλά είδε την πτώση και λεει θέλω και γω την έκπτωση. Του εξήγησα ότι δεν πάει παρακάτω. Αλλά ποτέ δεν το χώνεψε. Δατσολ.
-Το κόστος αφορά σέρβις 250ε(άκυρο, το μηχανάκι ήταν άριστο), αλυσογράναζα(ήταν ενήμερος για τα ακριβή χιλιόμετρα) και λάστιχα(ξαφνικά ήθελε να είναι του κουτιού). Επαναλαμβάνω, δεν δέχθηκε να πάμε σε μάστορα, Γιατί?....
Βlitzer, ευχαριστώ για το σχόλιό σου αλλά μέσα στον πανικοβλημένο οχετό από τα σεντόνια που έστελνε ανέφερε ακόμα ότι έχει παιδί και ότι πρέπει να κάνει επέκταση στη δουλειά. Εσύ θα το έπαιρνες πίσω? Τη μούρλια του αλλουνού θα τη φάω εγώ? Δεν έχω συνηθίσει να με εκβιάζει το κάθε ανθρωπάριο... Στο 2ο σκέλος συμφωνώ 1000%...
Ο τύπος από την πρώτη βόλτα πήγαινε κόφτες. Που ξερω οτι δεν του χει βγαλει τ αντερα?
παλι δεν λες πόσο ειναι το ποσό που σου χρωσταει...και δεν λες ουτε ολο το ποσο που συμφωνησατε εξ αρχης...:rolleyes:
ουτε αναφερεις μαρκα και μοντελο μηχανακιου...:rolleyes:
στην τελικη αν δεν θελεις να το παρεις πισω, ΜΗΝ το παρεις...η μεταβιβαση εχει γινει...ειναι δικο του.τελεία.
και φυσικα αναλαμβανεις την ευθυνη του οτι δεν πηρες ολο το ποσο και μενει εκει το πραγμα...
οπως σου ειπαν και αλλοι, το να το τρεξεις με δικηγορο και δικη θα σου φαει και χρημα και χρονο και θα εχεις και αμφιβολα αποτελεσματα...
αν βεβαια μιλαμε για 5ψηφια νουμερα, μπορει και να συμφερει...αλλα αν δεν πεις ολο το story....:zzz:
Εσείς οι παράξενοι τύποι με τα παράξενα deals, κυκλοφορείτε και στο δρόμο;
taisteal
10/11/2017, 12:13
Την έβαλε αγγελία;;
Λαμόγιο μεγάλο ο φίλος σου,πάει να βγάλει φράγκα,και στην ουσία την πάτησες.
Δικαστικά θα μπλέξεις και θα μπεις μέσα σόλο.
Εγώ θα το έκαιγα......
https://www.youtube.com/watch?v=KQlThjhdGVw
devil's animal
10/11/2017, 12:21
Την έβαλε αγγελία;;
Λαμόγιο μεγάλο ο φίλος σου,πάει να βγάλει φράγκα,και στην ουσία την πάτησες.
Δικαστικά θα μπλέξεις και θα μπεις μέσα σόλο.
γιατι ρε αγορι ειναι λαμογιο?
επειδη παει να την πουλησει?
δικια του ειναι και την κανει οτι θελει...
βρωμαει απο χλμ η φαση οτι εκανε μ@λακισμενη αγορα εξ αρχης εφ' οσον δεν την σηκωνε η τσεπη του...
και τωρα παει να το σωσει οπως μπορει αφου ο αρχικος ιδιοκτητης δεν την θελει πισω...
δεν σημαινει οτι παει να βγαλει φραγκα...
μπορει και να την δωσει λιγοτερα απ'οτι την πηρε...
την πηρε κ@υλωμενος και χωρις να σκεφτεται πολλα πολλα...εβαλε δοσεις που δεν αντεχε...εφαγε παντοφλα απο την γυναικα, ειδε και το κοστος του σερβις και των αναλωσιμων και του εφυγε η μαγκια...
παει να το σωσει οπως μπορει προτεινοντας να την επιστρεψει πισω στον ιδιοκτητη που την πηρε ή να την πουλησει οσο οσο...
λαμογιο οχι, μ@λακας νεοελληνας που σκεφτεται με το κατω κεφαλι, ναι...
:wave2:
taisteal
10/11/2017, 12:25
Σταύρο για μένα όλη η συμπεριφορά του είναι πουστικη,αν δεν άντεχε η δεν μπορούσε
να πληρώσει ας μην την έπαιρνε.
Ο φίλος φταίει γιατί είδε από την αρχή ότι ο τύπος είναι γτπκ και συνέχισε
την διαδικασία.
Odin#9681
10/11/2017, 12:31
Σταύρο για μένα όλη η συμπεριφορά του είναι πουστικη,αν δεν άντεχε η δεν μπορούσε
την διαδικασία.
αυτό.
Έχουμε και λέμε:
Ενας πουλάει ένα μηχανάκι αστέρι-κατά δήλωσή του - ο μηχανικός λέει διάφορα άλλα, ουτε αυτόν τον ξέρουμε για να ειμαστε σίγουροι ότι δεν λέει παπάτζες, που θέλει όμως αλυσιδογράναζα και λάστιχα.
Δεν ξέρουμε τι μηχανάκι είναι, κι αρα κόστη των παραπάνω.
Δεν ξέρουμε πόσο πουλήθηκε.
Δεν ξέρουμε γιατί είχε ο αγοραστής τέτοιο κόψιμο να την πάρει.
Δεν ξέρουμε γιατί ο πωλητής είχε τέτοιο κόψιμο να την πουλήσει που δέχτηκε να κάνει την μεταβίβαση με μια προκαταβολή μόνο.
Και βασικά δεν μας νοιάζει κιόλας.
devil's animal
10/11/2017, 12:36
την διαδικασία.
ρε Γιωργο συμφωνουμε στο οτι αν δεν αντεχε ή δεν μπορουσε να την πληρωσει να μην την επαιρνε...
μωρος ειναι οχι π0υστης...
την πουλαγε ο γειτονας, την εκανε βολτα, κ@υλωσε απο το γκαζι, απο τα φρενα, απο την αισθηση whatever και εκανε την μ@λακια χωρις να το σκεφτει...
βλαμμενος, βλαχονεοελληνας ειναι που προσπαθησε να παρει χαρα και ευχαριστηση, αγοραζοντας ενα οχημα που ουσιαστικα δεν μπορουσε να αγορασει...
ο καθενας πιανεται απο οτι βρει για να ξεφυγει απο την ρουτινα του και την σκατοζωη του...
αυτος πιαστηκε απο το μηχανακι...:rolleyes:
ρε Γιωργο συμφωνουμε στο οτι αν δεν αντεχε ή δεν μπορουσε να την πληρωσει να μην την επαιρνε...
μωρος ειναι οχι π0υστης...
την πουλαγε ο γειτονας, την εκανε βολτα, κ@υλωσε απο το γκαζι, απο τα φρενα, απο την αισθηση whatever και εκανε την μ@λακια χωρις να το σκεφτει...
βλαμμενος, βλαχονεοελληνας ειναι που προσπαθησε να παρει χαρα και ευχαριστηση, αγοραζοντας ενα οχημα που ουσιαστικα δεν μπορουσε να αγορασει...
ο καθενας πιανεται απο οτι βρει για να ξεφυγει απο την ρουτινα του και την σκατοζωη του...
αυτος πιαστηκε απο το μηχανακι...:rolleyes:
Το ίδιο πράγμα λέτε τελικά.....
devil's animal
10/11/2017, 12:45
και για να τα παρουμε και ενα ενα γιατι τα λες και λιγο μπερδεμενα...
1) λες ειχατε συμφωνησει την χ τιμη και σου εφαγε ενα κατοσταρικο προκαταβολικα...πως εγινε αυτο? πως μπορει να σου φαει το κατοσταρικο προκαταβολικα? τι σου ειπε δλδ δεν σου δινω 3500 και σου δινω 3400? αφου βαλατε δοσεις...κατι δεν κολλαει...
2) του ειπες οτι πρεπει να μοιραστειτε τα τελη του χρονου και λες το εκανε γαργαρα...για να γινει η μεταβιβαση πρεπει τα τελη να ειναι πληρωμενα...αυτο τι σημαινει?? οτι τα πληρωσες εσυ για να κανεις την μεταβιβαση και μετα αυτος δεν σου τα εδωσε? γιατι αν του το ειπες απο πριν οτι πρεπει να τα μοιραστειτε και αυτος το εκανε γαργαρα ΠΡΙΝ την μεταβιβαση, το ηξερες απο πριν οτι δεν θα στα εδινε...
3)το σετ με τα λαδια των 60€ δεν καταλαβα...μονος του τα πηρε? δεν του τα εδωσες εσυ? οποτε γιατι τα βαζεις στην εξισωση...ας μην του τα εδινες...
4) λες την ειχες χ400...για να διευκολυνθουμε ας πως εγω 3400 και κατεβασες την αγγελια στα 3100...ειχατε συμφωνησει στα 3100 και ηθελε και αλλη εκπτωση? και οταν του το εξηγησες οτι δεν θα την κατεβασεις αλλο, τι εννοεις οταν λες οτι δεν το χωνεψε? τελικα τι συμφωνησατε?
οπως καταλαβαινεις ειναι απειρα τα ερωτηματα εφοσον δεν εισαι αναλυτικος...
Κοίτα, ας υποθέσουμε ότι δεχόμαστε την ιστορία σου.
Παρένθεση εδώ, για να μην παρεξηγηθώ. Δεν έχω κανένα λόγο να μη σε πιστέψω, αλλά με προβληματίζει το γεγονός ότι έκανες μεταβίβαση χωρίς να έχεις πληρωθεί. Το οποίο για μένα σημαίνει ότι είτε είχες μεγάλη ανάγκη τα χρήματα (που δε φαίνεσαι τέτοιος τύπος), είτε είχες ανάγκη να ξεφορτωθείς το μηχανάκι. Άρα ίσως έχει κάποιο δίκιο και ο αγοραστής. Κλείνουμε παρένθεση.
Δεχόμαστε την ιστορία σου στο 100%, λοιπόν. Προφανώς δεν αξίζει να το κυνηγήσεις δικαστικά για 300, 500, 700€, εκτός αν έχεις χρήμα/χρόνο να ξοδέψεις και θες την ηθική ικανοποίηση. Το οποίο είναι σεβαστό, το καταλαβαίνω, θα το έκανα κι εγώ. Πέρα από αυτό, ο τύπος, αυτή τη στιγμή, διαπραγματεύεται από θέση ισχύος. Έχει το μηχανάκι και την άδεια στα χέρια του, δεν έχεις κάτι να ρίξεις στο τραπέζι. Οπότε η πραγματική λύση είναι μια εκ των δύο: είτε δέχεσαι ότι έχασες κάποια λεφτά και του αφήνεις το μηχανάκι να το βάλει εκεί που ξέρει, είτε του επιστρέφεις τα χρήματα και παίρνεις το μηχανάκι σου πίσω. Προσωπικά, όχι, δε θα του έδινα το πλήρες ποσό πίσω για ένα μηχανάκι που κανείς δεν ξέρει πώς χρησιμοποίησε, αλλά εσύ ξέρεις καλύτερα τι σε συμφέρει. Και στις 2 περιπτώσεις, είσαι χαμένος. Αλλά οφείλεται σε δική σου απερισκεψία. Συνήθως, σε τέτοιες περιπτώσεις, απλά βάζουμε τα μούτρα μας κάτω, μαθαίνουμε από το λάθος μας και προχωράμε. Ωστόσο, σου εύχομαι να βγάλεις άκρη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Φρόντισε, αν τελικά επιλέξεις να πάρεις το μηχανάκι πίσω, να μη δώσεις τα λεφτά πριν γίνει η μεταβίβαση. :lol:
devil's animal
10/11/2017, 13:19
Φρόντισε, αν τελικά επιλέξεις να πάρεις το μηχανάκι πίσω, να μη δώσεις τα λεφτά πριν γίνει η μεταβίβαση. :lol:
...και φυσικά να βεβαιωθεις ότι το μηχανάκι δουλεύει και έχει λάδια μέσα...
Γιατί για όλα είναι ικανός ο γείτονας ..μέχρι και να το έσκιζε χωρίς λάδια...
panavour
10/11/2017, 15:56
Παντα εκπλήσσομαι πως υπαρχει τοση αφελεια-για να μην πω τιποτα βαρυτερο-στις οικονομικες συναλλαγες πολλων συνανθρωπων μας,αλλα που θα παει θα το συνηθισω.
Odin#9681
10/11/2017, 23:21
Απ οτι φαινεται το μήχανακι πουληθηκε κ το παλικαρι μας εβγαλε κ 700€.
Μονη κ αμφιβολη λυση το δικαστηριο. Εχω μιλησει απ την πρωτη στιγμη με δικηγορο. Με τις υγειες μας.
Δεν ξερω. 1100€ Ειναι το χρεος.
Το μονο σιγουρο ειναι οτι θελω να του παρω τα σωβρακα.
Ειρήσθω εν παρόδω, να συγχαρω ιδιαιτερως sniper κ panavour για το αυτοκαμαρωμα. Well done guys. Καταλαβαίνετε φυσικά ότι όταν κάποιος λεει απο την 1η στιγμη οτι έκανε μαλακία είναι ακαιρο να του λες οτι εκανε μλκια.
taisteal
10/11/2017, 23:28
Για μένα μην μπλέκεις με δικαστήρια κτλ για ένα χιλιάρικο,ούτε καν για ηθική ικανοποίηση..
Karma is a bitch,θα το βρει από αλλού.
Karma is a bitch,θα το βρει από αλλού.
Ναι, αυτό δεν ισχύει. Κανείς δε θα βρει ποτέ τίποτα αν δεν του τo δείξει κάποιος. ;)
basilis_k6
10/11/2017, 23:33
και τι θα πεις στο δικαστηριο αφου δεν εχεις κανένα χαρτι, καμια αποδειξη? ζήτα του τα 700 ευρω που έβγαλε κέρδος αν και αποκλείεται να στα δωσει.
taisteal
10/11/2017, 23:35
Ναι, αυτό δεν ισχύει. Κανείς δε θα βρει ποτέ τίποτα αν δεν του τo δείξει κάποιος. ;)
Έχω άλλη άποψη εμπειρικά,αλλά οκ δεν θα τα χαλάσουμε.
Odin#9681
10/11/2017, 23:42
Κοίτα, ας υποθέσουμε ότι δεχόμαστε την ιστορία σου.
Παρένθεση εδώ, για να μην παρεξηγηθώ. Δεν έχω κανένα λόγο να μη σε πιστέψω, αλλά με προβληματίζει το γεγονός ότι έκανες μεταβίβαση χωρίς να έχεις πληρωθεί. Το οποίο για μένα σημαίνει ότι είτε είχες μεγάλη ανάγκη τα χρήματα (που δε φαίνεσαι τέτοιος τύπος), είτε είχες ανάγκη να ξεφορτωθείς το μηχανάκι. Άρα ίσως έχει κάποιο δίκιο και ο αγοραστής. Κλείνουμε παρένθεση.
Δεχόμαστε την ιστορία σου στο 100%, λοιπόν. Προφανώς δεν αξίζει να το κυνηγήσεις δικαστικά για 300, 500, 700€, εκτός αν έχεις χρήμα/χρόνο να ξοδέψεις και θες την ηθική ικανοποίηση. Το οποίο είναι σεβαστό, το καταλαβαίνω, θα το έκανα κι εγώ. :lol:
Εκανα μεταβιβαση σε εναν ανθρωπο που καναμε κολλητη παρεα οικογενειακως. Λιγος ο χρονος, φυσικα, αλλα το γεγονος αυτο συν οτι μεναμε μια πορτα μου δημιουργησε μια 'ψευδαισθηση' ασφαλειας στη συναλλαγη. Λεσσον λερντ, τι να πω, εγω με τους φιλους μου ειμαι φιλος...
Και φυσικα εχω αναγκη τα χρηματα(πως εκρινες το αντίθετο?), και φυσικα δεν εχω χρονο, και φυσικα ανεβαζω παλμους οταν σκεφτομαι οτι θα πινει το μισθο μου μπυρες..και φυσικα δεν εχει κανενα δικιο γιατι ηταν ενημερος για τα παντα και οταν του προτεινα να βρουμε μια λυση στη μεση, να παμε σε αλλο μηχανικο που ναμαι κ γω μπροστα ή να παμε στο δικο του να μου εξηγησει τι τρεχει τα αρνηθηκε ολα κ ηθελε μονο να το γυρισει πισω...εμ πως για!
Odin#9681
10/11/2017, 23:43
και τι θα πεις στο δικαστηριο αφου δεν εχεις κανένα χαρτι, καμια αποδειξη? ζήτα του τα 700 ευρω που έβγαλε κέρδος αν και αποκλείεται να στα δωσει.
Ο δικηγορος ειπε οτι με τα δεδομενα του fb τον εχουμε. Ηταν πολυγραφοτατος.
basilis_k6
10/11/2017, 23:47
Ο δικηγορος ειπε οτι με τα δεδομενα του fb τον εχουμε. Ηταν πολυγραφοτατος.
κανόνισε να σε δαγκώσει και ο δικηγόρος. χλωμο το βλέπω να δεχτει το δικαστήριο οτι επειδη σου ειπε θα στα δωσω στο φβ, πρεπει να στα δώσει.
Για πλακα θα σε φαει και ο δικηγορος.
Η αφελεια σου για να μη το πω αλλιως και παρεξηγηθω σε κανουν ευκολη λεια.
H μαλακια εγινε live with it.
Odin#9681
11/11/2017, 00:14
Ελα παιδια οκ το κλεισαμε ευχαριστω φευγω τωρα γιατι γεμισε τιγρονια το μαγαζι χαχα
Ελα παιδια οκ το κλεισαμε ευχαριστω φευγω τωρα γιατι γεμισε τιγρονια το μαγαζι χαχα
Δε στη λεω ουτε να κοροιδεψω θελω αλλα οπως τη παρουσιαζεις την ιστορια δε μπορεις να κανεις κατι.
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
11/11/2017, 05:48
Φιλε δεν εισαι ο πρωτος ουτε ο ταιλευτεος που τη πατησε απο μια αγοροπολησια μοτο.Αν σε κανει να αισθανεσε καλυτερα.Και εγω την εχω πιει και σιγουρα πολοι απο εδω μεσα.
Φιλε μια συμβουλη.Μη μπλεξεις.Παρετατο.
Δε νομιζω οτι το φεισμπουκ αποτελει εγκυροτητα σε ενα δικαστηριο γιατι οποιοςδηποτε θα μπορουσε να σου στηλει αυτα τα μηνηματα.Ο αλλος μπορει να υσχηρηστει οτι δεν ημουν εγω αλλα καποιος αλλος τα εστελνε.
Δε ξερω απο δικαστηκα και αυτο που σου ειπα μπορει να ειναι λαθος.Η δουλεια με τον δικηγορακο μου βρομαει.Μη ΜΠΛΕΞΕΙΣ.Ειπαμε.Ουτε ο πρωτος ουτε ο τελευταιος
Φιλε δεν εισαι ο πρωτος ουτε ο ταιλευτεος που τη πατησε απο μια αγοροπολησια μοτο.Αν σε κανει να αισθανεσε καλυτερα.Και εγω την εχω πιει και σιγουρα πολοι απο εδω μεσα.
Φιλε μια συμβουλη.Μη μπλεξεις.Παρετατο.
Δε νομιζω οτι το φεισμπουκ αποτελει εγκυροτητα σε ενα δικαστηριο γιατι οποιοςδηποτε θα μπορουσε να σου στηλει αυτα τα μηνηματα.Ο αλλος μπορει να υσχηρηστει οτι δεν ημουν εγω αλλα καποιος αλλος τα εστελνε.
Δε ξερω απο δικαστηκα και αυτο που σου ειπα μπορει να ειναι λαθος.Η δουλεια με τον δικηγορακο μου βρομαει.Μη ΜΠΛΕΞΕΙΣ.Ειπαμε.Ουτε ο πρωτος ουτε ο τελευταιος
Ανεξαρτήτως του τι θα κάνει, δεν βλέπω γιατί τα γραπτά μηνύματα μέσω ενός προσωπικού λογαριασμού στο facebook δεν είναι αποδεικτκά στοιχεία συνομιλίας; ο νόμος πχ αναγνωρίζει ήδη τα email ως αποδεικτικά στοιχεία επομένως γιατί όχι κι αυτό;
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
11/11/2017, 15:23
Ανεξαρτήτως του τι θα κάνει, δεν βλέπω γιατί τα γραπτά μηνύματα μέσω ενός προσωπικού λογαριασμού στο facebook δεν είναι αποδεικτκά στοιχεία συνομιλίας; ο νόμος πχ αναγνωρίζει ήδη τα email ως αποδεικτικά στοιχεία επομένως γιατί όχι κι αυτό;
Ναι πιθανον αυτο που λες υσχιει.Δε ξερω καθολου απο αυτα.
mangelasakis
11/11/2017, 16:32
Ναι πιθανον αυτο που λες υσχιει.Δε ξερω καθολου απο αυτα.
Δεν νομίζω ότι είναι τόσο απλό από το facebook ... Σίγουρα αποτελούν κάποιο αποδεικτικό στοιχείο το οποίο είναι μάλιστα και γραπτώς... Αλλάααααααα
Θα χρειαστεί πιστοποίηση στοιχείων ότι όντως ο λογαριασμοι του facebook είναι δικοί σας και ότι όντως οι συνομιλίες αυτές έγιναν από εσάς τους ίδιους (που προφανώς έτσι έγινε αλλά για τυπικούς λόγους πρέπει να ελεγθει).
Αυτό όμως δεν είναι τόσο απλό να γίνει. Δεν ξέρω ακριβώς τις διαδικασίες γιατί όλο αυτό είναι σχετικό με την άδεια χρήσης του facebook που δεν ξέρω τι αναφέρει αλλά μιας και είμαι προγραμματιστής φαντάζομαι ότι θα πρέπει να έχει γίνει πιστοποίηση των λογαριασμών σας στο facebook με το κινητό τηλέφωνό σας το οποίο τηλέφωνο είναι δηλωμένο στο όνομα σας με τον αριθμό ταυτότητας σας... Κάπως έτσι φαντάζομαι ότι μπορεί να γίνει η ταυτοποίηση στοιχείων αλλά μπορεί και να κάνω λάθος και να είναι πολύ πιο περίπλοκο...
Επίσης δεν ξέρω τι ακριβώς οριζει ο νόμος και η άδεια χρήσης του facebook (γιατί ποτέ δεν έκατσα να την διαβάσω) αλλά η λογική λέει ότι ο κάθε λογαριασμός περιέχει προσωπικά δεδομένα και δεν μπορείς να τα παραβιάσεις και να τα δημοσιεύσεις έτσι απλά. Με άλλα λόγια φαντάζομαι ότι θα χρειαστεί εισαγγελική απόφαση ή κάποιου είδος εντάλματος ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων προς το faceboοk ώστε να μπορέσει να γίνει ανάκτηση των συνομιλιών σας από τους servers της ιδιοκτήτριας εταιρίας facebook...
Σίγουρα απλό δεν είναι και δεν ξέρω και πόσο θα στοιχίσει για να γίνει όλο αυτό από τους δικηγόρους... Οπότε κράτα μία πισινή σε αυτό που σου λέει και ο δικηγόρος σου και ψάχτο και εσύ περισσότερο για το τι διαδικασίες χρειάζονται να γίνουν ή μίλα και σε έναν δεύτερο δικηγόρο ώστε να πάρεις και μία δευτερη άποψη γιατί τελικά ίσως και να μην σε συμφέρει ή να μην κερδίσεις τίποτα από όλη αυτή την ιστορία...
panavour
11/11/2017, 16:38
Μονη κ αμφιβολη λυση το δικαστηριο. Εχω μιλησει απ την πρωτη στιγμη με δικηγορο. Με τις υγειες μας.
Ειρήσθω εν παρόδω, να συγχαρω ιδιαιτερως sniper κ panavour για το αυτοκαμαρωμα. Well done guys. Καταλαβαίνετε φυσικά ότι όταν κάποιος λεει απο την 1η στιγμη οτι έκανε μαλακία είναι ακαιρο να του λες οτι εκανε μλκια.
οντως ακαιρο και ζητω ταπεινως συγνωμην,σ αυτά που εγραψα βαζω και τον εαυτο μου μεσα γιατι από μαλακιες σε αγορες άλλο τιποτα.:lol:
καλο κουραγιο φιλε μου...και εμενα ο πρωην κολλητος μηχανικος και φιλος μου που αποφασισε ξαφνικα μετα από 9 χρονια συνεργασίας να γινει λαμογιο και μου εφαγε σε μια στιγμη μπολικα κατοστάρικα για ένα υποτιθεμενο σερβις που δεν εγινε ποτε..μια φορα δεν ημουνα παρων στο σερβις και μου την εκανε...οποτε από μια πλευρα μην νιώθεις ασχημα..δεν εισαι ουτε ο πρωτος αλλα ουτε και ο τελευταίος που θα πει "στερνη μου γνωση κ.λ.π"..μαθηματα ζωης για τον καθενα που ακριβοπληρώνονται δυστυχως αλλα δεστο θετικα, εμαθες..
Οσο δικαστηρια κλπ...ξεχνα το, όπως το ξεχασα και εγω...περισσοτερα θα χασεις και οικονομικα και συναισθηματικα...απλα κανε ρεζιλι τον παπαρα παντου, όπως κανω εγω τον δικο μου και προστατευω οσο μπορω κοσμο από τα νυχια του...
rainmike
13/11/2017, 18:58
Πάντως εγώ πιστεύω ότι έπεσες στην περίπτωση,γενικά όταν κάνεις αγοραπωλησίες οχημάτων σαν ιδιώτης αν προσπαθήσεις να καλυφθείς στο 100 τα 100 κατά πάσα πιθανότητα δεν θα γίνει η αγοραπωλησία ποτέ.
Εγώ 'οταν αγόρασα το ντειτόνα μου ,το είδα στο car.gr .Την αγγελιά την είχε βάλει ένας έμπορος στην Αθήνα αλλά εκ μέρους ενος ιδιώτη πελάτη του.
Την μηχανή την ήθελα πολύ,κατέβηκα με αεροπλάνο την είδα έφερα μηχανικό την τσέκαρε και αποφάσισα να την αγοράσω.Ρωτάω πως θα γίνει ηι πώληση μου λέει θα καταθέσεις το ποσό σε λογαριασμό του πελάτη μου
και εγώ θα σου στείλω τη μηχανή με μεταφορική.Είχα αμφιβολίες να καταθέσω όλο το ποσό σε έναν τύπο που δεν έχω δει καν,μίλησα λίγο με το παλικάρι στο τηλέφωνο και κατάλαβα πως και οι 2 φοβόμασταν τα ίδια πράγματα αυτος φοβόταν να μου
στείλει τη μηχανή και τα χαρτιά χωρίς να έχει όλο το ποσό και εγώ φοβόμουν να του καταθέσω ολο το ποσο χωρις να έχω τη μηχανή ή έστω ενα χαρτί.Τέλος επειδή έιδα οτι αν το πάω safe η δουλειά δε θα γινόταν πήγα του
κατέθεσα όλο το ποσό και όντως εντός 2 ημερών έιχα τη μηχανή και τα χαρτιά.Μάλιστα το παλικάρι αποδείχθηκε ιδαιτέρως ξηγημένο γιατί όταν πήγα τα χαρτιά στη διέυθυνση συγκοινώνιων ο μαλάκας υπέγραψα απο λάθος στο κουτάκι που λέει παρακράτηση κυριότητας και για να βγάλω τη άδεια στο ονομά μου το παιδί έπρεπε να υπογράψει υπεύθυνη δήλωση ότι δεν εχει πλεον κυριοτητα στη μηχανή και να τη στείλει με acs courrier την επόμενη μέρα (με δικά του έξοδα)Αυτό που θέλω να πω είναι ότι όταν αγοράζεις μετάχειρο μηχανάκι απο ιδιώτη γενικά ρισκάρεις σιγουρα μπορείς να είσαι προσεκτικος αλλά πάντα μπορεί να γίνει η στραβή.
Odin#9681
13/11/2017, 23:50
Για να ριξω τους τιτλους τελους στην υποθεση αυτη
Το Σκ πεσανε κατι μπινελικια παλι κ συνειδητοποιησα οτι δεν παει ετσι. Αλλαξα τακτικη το εριξα στη φιλια στις μπυρες που ηπιαμε όλο αυτό το διάστημα κ λοιπα ξερασματα κ επιασε. Μπηκανε και οι γυναικες στη μεση, βρεθηκαμε και πηρα 650 κ χαιρετησα με γνωμονα ' την κοινη προσπαθεια να μη χαλασουμε τη φιλια μας'. Σιχαθηκα τη ζωη μου να το παιζω τρισευτιχισμενος για τα αυτονοητα..
Λεσον λερντ.-
basilis_k6
14/11/2017, 00:30
Για να ριξω τους τιτλους τελους στην υποθεση αυτη
Το Σκ πεσανε κατι μπινελικια παλι κ συνειδητοποιησα οτι δεν παει ετσι. Αλλαξα τακτικη το εριξα στη φιλια στις μπυρες που ηπιαμε κ λοιπα ξερασματα κ επιασε. Μπηκανε και οι γυναικες στη μεση, βρεθηκαμε και πηρα 650 κ χαιρετησα με γνωμονα ' την κοινη προσπαθεια να μη χαλασουμε τη φιλια μας'. Σιχαθηκα τη ζωη μου να το παιζω τρισευτιχισμενος για τα αυτονοητα..
Λεσον λερντ.-
εισαι αλάνι τελικά.
Τυχερός ήσουν, απίστευτα πολύ!
Σε καλή μεριά και ελπίζω λεσον λερνντ όντως
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
14/11/2017, 05:33
Οτι ποιο σωστο μπορουσες να πραξεις.Να ξερεις βγηκες κερδισμενος με αυτη σου τη κινηση και ας εχασες καποια χρηματα.Οποτε μπενει και αυτο στο μπλοκακι με τα μαθηματτα και διδαγματα της ζωης...:)
πηρα 650 κ χαιρετησα
Και το 50άρικο;
Και το 50άρικο;
650 απο τα 1100 που του χρωστούσε, φαντάζομαι
Α νόμιζα ότι είχαν υπόλοιπο 7 κατοστάρικα, για κάποιο λόγο.
Α νόμιζα ότι είχαν υπόλοιπο 7 κατοστάρικα, για κάποιο λόγο.
Αυτό (μαζί με τα υπόλοιπα 450 ευρώ που δεν του επέστρεψε) ήταν το κέρδος του 'φίλου' του odin, αν έχω καταλάβει καλά.
.
Giorgosv78
14/11/2017, 09:22
Eνδιαφέρουσα ιστορία. Επειδή και γω δεν είμαι σίγουρος ότι κατάλαβα, ο 'φίλος" σου εν τέλει έβγαλε 1150 ευρώ (700 επιπλέον απ την τιμή μεταπώλησης και 450 απο την διαφορά που σου χρώσταγε (1100-650) απο την ιστορία?
Αυτό (μαζί με τα υπόλοιπα 450 ευρώ που δεν του επέστρεψε) ήταν το κέρδος του 'φίλου' του odin, αν έχω καταλάβει καλά.
Κανένας δεν κατάλαβε και μας τη λέει κιόλας.
Του χρωστουσε 1100, του χρωστούσε μετά 700, πήρε 650, ήπιαν και κάτι μπύρες (τις κέρασε κι αυτές να υποθέσουμε; ) και όλα καλά. LOL & 3omg και πάμε παρακάτω.
Με 450κατοσταρικα λογαριασμο σε μπύρες,ούτε εγώ θα έκανα σωστή αγοραπωλησια....
:p
Του χρωστούσε 1100, πήρε 650 στο χέρι, άρα προφανώς έγινε ένα είδος μοιρασιάς του όποιου κόστους "επισκευών" έχρηζε η μηχανή όπως έχει αναφερθεί πιο πάνω....;)
Odin#9681
14/11/2017, 12:45
Χαχα τοσο μπερδεμα πια, συγνωμη δεν ήθελα να προκαλέσω τετοια ανακατοσούρα.
πηρε απο την πωληση 2700, εβαλε τα 2κ στη τσεπη και απο το κερδος μουδωσε τα 650 και κρατησε ενα 50ρικο για τον κοπο του. Δατσιτ. Ολ ιν ολ μπήκαμε μέσα 450 γιούργια.
Ευχαριστω όλους για τα σχόλια και τις συμβουλές. :wave2:
Χαχα τοσο μπερδεμα πια, συγνωμη δεν ήθελα να προκαλέσω τετοια ανακατοσούρα.
πηρε απο την πωληση 2700, εβαλε τα 2κ στη τσεπη και απο το κερδος μουδωσε τα 650 και κρατησε ενα 50ρικο για τον κοπο του. Δατσιτ. Ολ ιν ολ μπήκαμε μέσα 450 γιούργια.
Ευχαριστω όλους για τα σχόλια και τις συμβουλές. :wave2:
Ωραια!
Πες μας τι μπύρες πίνατε για να τις αποφύγουμε....
Odin#9681
14/11/2017, 12:53
Ωραια!
Πες μας τι μπύρες πίνατε για να τις αποφύγουμε....
κυρίως μύθο μη φανταστείς κανα μοναστήρι
χαχα
στο άλλαξα ρε κιαρατά για να μη βασανίζεσαι.
ορίστε
''Αλλαξα τακτικη το εριξα στη φιλια στις μπυρες που ηπιαμε όλο αυτό το διάστημα''
rainmike
14/11/2017, 12:56
Ελπίζω μονο αυτός που το αγόρασε να μην ανοίξει κάνα thread,ότι τον κοροίδεψαν γιατί μετά θα πρέπει να πέσει πολύ μπυρόνι:D
Ελπίζω μονο αυτός που το αγόρασε να μην ανοίξει κάνα thread,ότι τον κοροίδεψαν γιατί μετά θα πρέπει να πέσει πολύ μπυρόνι:D
Λες να είναι αυτός (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=154012&p=2907968&viewfull=1#post2907968);
εισαι αλάνι τελικά.
Υποπτεύομαι ότι έφθασες σ' αυτό το συμπέρασμα εκεί που έγραψε ο φίλος για τις γυναίκες έτσι ?
ΥΓ Εντάξει αδελφέ ούτε ο πρώτος είσαι ούτε ο τελευταίος που πλήρωσε ακριβά τα ποτά...
rainmike
14/11/2017, 15:12
Λες να είναι αυτός (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=154012&p=2907968&viewfull=1#post2907968);
Γάτα είσαι ;)
jliordos
14/11/2017, 22:40
....φέρθηκες έξυπνα αν και άργησες αλλά όλα καλά !! να προσέχεις στο μέλλον.
Τελικά θα μας πεις κ τι μηχανάκι πουλούσες?????