PDA

View Full Version : Προστατευτικός εξοπλισμός για παπί (ΚΟΥΡΙΕΡ-ΝΤΕΛΙΒΕΡΥ)

TsoliasGR
13/11/2017, 23:17
Ανοίγω ένα θέμα συζήτησης γιατί...
Πέρα απο το προφανές της προστασίας πρέπει να δούμε και το...της χρηστικότητας του συγκεκριμένου εξοπλισμού.
Ναι μεν θέλουμε πχ κράνος αλλά τί κράνος;
Flip up,jet η full face?
Γάντια να περιλαμβάνει;η μήπως κείνα εκεί τα πράματα που βάνουμε στα παπιά και δεν βρέχονται και δεν κρυόνουν;Αλλά δεν βγαίνουν απο το παπακι αμα δεν βγάλεις τα αντίβαρα;
Μπουφάν μηχανής ή απλό αντιανεμικό αδιάβροχο;
Παντελόνι και μπότες;Ναι αλλά τί...Κοντές,ψηλές;Παντελόνι;Απλά αδιάβροχο;4 εποχών;

Σε όλα αυτά εγώ έχω καταλήξει μόνο απο θέμα κράνους στο flip up λόγω της χρηστικότητας αλλά και προστασίας που μπορεί να παρέχει ανα περίσταση.

Περιμένω τα σχόλια σας και τις προτάσεις σας.

Γιώργης
14/11/2017, 05:38
Όσον αφορά τα χέρια, λόγω της φύσης της δουλειάς 1000 φορές καλύτερα οι έξτρα χούφτες γιατί αν χρειαστεί τα γάντια να τα βάλεις-βγάλεις 7-8 φορές σε τρία τέταρτα θα σιχτιρίσεις την ώρα και την στιγμή που τα πήρες. Ναι δεν φαίνονται όμορφα επάνω στο μηχανάκι αλλά απ την στιγμή που μιλάμε για δουλειά και όχι για βόλτα προέχει η χρηστικότητα.

mia_zoi_kawa
15/11/2017, 20:46
Η συζήτηση αφορά μόνο τους κούριερ και τους ντελιβερι; Δηλαδή αυτούς που μπορεί να κάνουν 100 με 140 χλμ στην Αθήνα μένοντας 8-12 ώρες έξω στο κρύο λόγω της φύσης της δουλειάς κανοντας δηλαδή long ή extreme commuting δεν μας ενδιαφέρει η άποψη τους ;

TsoliasGR
16/11/2017, 07:27
Νομίζω διαφοροποιουνται οι ανάγκες γιατί πχ αυτοι που αναφέρεις δεν πρέπει να κάνουν συνέχεια στάσεις, δεν έχουν συνέχεια το βγάλε λεφτά να δώσες ρέστα.Εκτος και υπάρχει και κάποια άλλη δουλειά που έχει κάθε τρεις και λίγο στάση,πελάτη,πισω στο παπι μετα απο 1-2 λεπτά,ξανα μανατσουκά.Όχι πως ο εξοπλισμός δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί και απο άλλες κατηγορίες αναβατών αλλά δεν μπορεί πχ να φορέσει κάποιος που κάνει αυτές τις εργασίες στολή πίστας...ή μποτες σαν αυτές που πάμε ταξιδάκια ή για χώμα.
Φυσικά μας ενδιαφέρει η άποψη όλων...Απλά επικεντρώνομαι σε αυτη την κατηγορία εργαζόμενων διότι είναι απο τις πιο επικύνδυνες για τος γνωστούς λόγους.
Και η άλλη κατηγορία που αναφέρεις είναι το ίδιο επικύνδυνη απλά όπως σου είπα διαφοροποιούνται λίγο οι ανάγκεςόπως το περιγράφεις.Άλλο να έχω να πάω απο εφορία σε εφορία πχ και αλλο απο πελάτη σε πελάτη να παραδώσω το σουβλάκι η το δέμα και βάλε-βγάλε ρεστα και σημαντική διαφορά στην διάρκεια της στάσης....

lleonidas
16/11/2017, 08:45
Καλημέρα!
Η δική μου πρόταση είναι να μη "διαπραγματευτείς" το κεφάλι σου κ να πάρεις full face κράνος,ξεχνώντας το βόλεμα των flip up.Και να αγοράσεις αδιάβροχες μπότες ή έστω μποτάκια με καλές προστασίες,μην ανησυχείς θα τις συνηθίσεις γρήγορα :)
Για τα υπόλοιπα δεν είμαι απόλυτος λόγω της ιδιαιτερότητας της δουλειάς .

nic mor
16/11/2017, 09:18
Επίσης επειδή βλέπω ότι το θέμα γάντια περνάει στο ντούκου,
καλό θα είναι να φοράτε έστω ένα λεπτό δερμάτινο γάντι.
Που ίσως και να μην χρειάζεται να βγει οταν κανετε συναλλαγές.
Γιατί οκ κάνουν δουλειά οι χούφτες,
αλλά μόνο στο θέμα του κρύου!

Πέφτοντας το πρώτο πράγμα που συνήθως βάζουμε κάτω είναι τα χέρια
και γι'αυτό καλό είναι να είναι προστατευμένα.

Στο θέμα κράνος μπουφάν μποτάκια κτλ.
Οτιδήποτε άλλο εκτός από τα προβλεπόμενα,είναι ημιμετρο!

Δεν είναι βολικές οι προστασίες,αλλά είναι απαραίτητες
και ότι αποφασίσει κάνεις να μην φορέσει,
θα πρέπει να ξέρει πως αφήνει το συγκεκριμένο σημείο εκτεθειμένο.

harris_x
17/11/2017, 13:51
Καλημέρα!
Η δική μου πρόταση είναι να μη "διαπραγματευτείς" το κεφάλι σου κ να πάρεις full face κράνος,ξεχνώντας το βόλεμα των flip up.Και να αγοράσεις αδιάβροχες μπότες ή έστω μποτάκια με καλές προστασίες,μην ανησυχείς θα τις συνηθίσεις γρήγορα :)
Για τα υπόλοιπα δεν είμαι απόλυτος λόγω της ιδιαιτερότητας της δουλειάς .

αυτό ακριβώς.

SONone
17/11/2017, 14:45
αδιαβροχοποιηση

αδιάβροχες μπότες??? αχαχαχαχαχα

1) μόνο γαλότσα δεν υπάρχει ούτε επώνυμη μπότα των 400€ που να αντέχει την βια της βροχης στις 8-10 ωρες στην πόλη. (αντε να βγάλουν 1 χρόνο) οπότε γαλότσα είναι και φτηνή (κάποτε κάποιες εταιρίες ειχαν βγαλει κατι γαλότσα φαση που έμπαινε πανω απο το παπουτσι/μποτα , οχι γκετες , ηταν σαν χοντρό ναιλον γαντι για το παπούτσι)
2) αδιάβροχο νιτσεράδα πάνω, κάτω με θερμοκολησεις (ειναι και επισκευασιμο) και οχι απλές ραφές που και καλα τις εχουν θερμοκολησει, τις εχουν κανει αδιαβροχες μετά.
3) χούφτες αυτές τις σταθερές και παλι με τακτικά σπρέι αδιαβροχοποιησης.

τα jet δεν θεωρουντε κρανη . οτι βολεύει τον καθενα αλλα μην ακουω μαλακιες για τα flip up , ολα στο ιδιο τσουβαλι....... https://sharp.dft.gov.uk/helmets/caberg-duke/

τωρα για την προστασία του ο καθένας οτι κρινει ανάλογα με το πως τον βολεύει,
μπουφάν χωράει κατω απο ολα τα αδιάβροχα. ε αφου φορας που φορας ας εχει και προστασίες,
παντελόνι το ιδιο
γάντια καποιοι δεν φοράνε ποτε, αλλα καλο ειναι μια εξτρα ζεστη ε παρτην με προστασίες.

και οχι δεν έχετε γνώμη οσοι δεν έχετε δουλέψει εστω μια χειμερινή σεζόν ντελιβερι. ειναι αλλο να πας στην δουλειά σου 15-30χλμ 20-30λεπτα μες την βροχη ακομα και καθε μερα και διαφορετικο να εισαι 8-10ωρες κανωντας 50-70χλμ καθε μερα μες την βροχη.

noodles
17/11/2017, 15:15
εχω αρκετη εμπειρια στο επαγγελμα οποτε αν πως τη γνωμη μου :)

κρανος: το καλυτερο ειναι full face. στην αρχη θα μισησεις το βαλε βγαλε, αλλα μετα απο λιγο το συνηθιζεις. σου παρεχει 100% προστασια και αυτο που θελεις σε αυτη τη δουλεια.
πολλοι συναδερφοι, εχουν flip up η jet για "να κανουν κανενα τσιγαρο" ενω οδηγανε. μεγαλο λαθος για μενα.

γαντια: το χειμωνα καλο ειναι να βαζεις χουφτες οι οποιες καλυπτουν το γκριπ και το χερι. παλι ομως ενα χειμερινο γαντι με προσπασιες χρειαζεται. με 30-40ε παιρνεις καλο γαντακι, αδιαβροχο.

μπουφαν: αδιαβροχο 4 εποχων κορντουρα μηχανης, το ιδιο και παντελονι. κραταει καποιες ψιλαχες. οταν ριχνει καρεκλες βαζεις απο πανω αδιαβροχα (40-50ε κοστιζουν).

μποτες: ενα καλο αδιαβροχο μποτακι μηχανης θα σε καλυψει 9/10 φορες. εχω τα TCX X-Square Evo Waterproof και ειμαι ικανοποιημενος.

η δουλεια ειναι δυσκολη, ας φενεται απλη στους περισσοτερους και ασχετα αν δε χρειαζεται πτυχια και ιστοριες.
πας να βγαλεις ενα μεροκαματο και χρειαζεσαι 500ε εξοπλισμο. αστειο να αναφερω οτι ειναι υποχρεωμενο το καταστημα να σου προσφαιρει καποιον απο αυτον.
χωρις τον εξοπλισμο θα ζοριστεις πολυ, σε σημειο να μην αντεχεις.

υπομονη και κουραγιο αδερφε...

TsoliasGR
17/11/2017, 20:46
Επειδή έχω ξεκινήσει κούρριερ και είναι πρώτη σεζόν χειμώνα...
Το flip up το προτιμώ για
να κάνω κανα τσιγαράκι στο δρόμο
να μπορώ να σηκώνω το μπροστινό και να χώνω το κινητό σφηνωτό να μιλάω την ώρα που οδηγάω με τον πελάτη-με το κατάστημα (λάθος ναι αλλά είμαι παραλαβές και όχι παραδόσεις (άντε 10-15 μόνο την μέρα) οπότε είμαι μπρος πίσω σε μια αρκετά μεγάλη περιοχή και ο χρόνος είναι χρυσάφι)
Το θέμα γάντια χούφτες....εδώ με προβληματίζει.Γάντια= πιο καλή προστασία αλλά...βάλε βγάλε μείον στον χρόνο και μάλιστα αρκετα.χούφτες είναι ευκολία.εκτός και πάρω χούφτες και γάντια ανοιχτά μπροστά με ενίσχυση στους κόμπους.αλλά σε ενδεχόμενη πτώση θα με καθυστερήσει απο το να φέρω τα χέρια σε θέση να προστατεύω κεφάλι.εδώ έχω θέμα.
Λύση για τα πόδια ...το πιο βολικό που μου έρχεται στο μυαλό είναι άρβυλα Ε.Σ. τα ψηλά με αδιάβροχο εσωθερμικό παντελόνι.
Μπουφάν πάλι...δεν φοράω.Απλό αδιάβροχο έχω όχι γιατί δεν θέλω....γιατί δεν ξέρω τι να πάρω να βολεύει....

o_gavros
19/11/2017, 11:45
Αν δεν έχεις κουβάλημα στη δουλειά, τότε μπορείς εύκολα να ντυθείς με κορντούρες πάνω κάτω και μποτες τουριστικές (φυσικά στις βροχερές μέρες,θα έχεις κι ένα σετ αδιαβροχα μαζί σου).
Και ποιο ζεστό θα σε έχουν και θα είσαι και προστατευμένος.
αυτα περί αρβυλων κλπ, δεν έχουν διαφορά απο το οποιοδήποτε πολιτικό μποτάκι όσον αναφορά κρύο & προστασία.
Τα γάντια τωρα, ναι είναι μπελας απο θέμα χρόνου.οι χούφτες θα κρατήσουν τα άκρα σου ζεστά και στεγνά.κι εγω στις χούφτες θα πήγαινα.
Μια χαρά είσαι με το σπαστό κράνος.Αν χρειάζεται να μιλάς ενω καβαλάς,βάλε τα χαντς φρι και θα σαι κομπλε.και ταρζανιές δεν θα κάνεις με κινδυνο να σου φυγει η συσκευή και καλύτερα θα ακούς το συνομιλητή σου.

για το θέμα κρύου, η λογική "κρεμμύδι" θα σε κρατήσει το χειμώνα.αν ιδρώνεις ευκολα,απέφυγε τα βαμβακερά ρούχα.ποτίζουν εύκολα και δεν στεγνώνουν ποτέ.ισοθερμικά εφαρμοστά και φλισακια θα σε κρατησουν ζεστό.

tuning
19/11/2017, 14:21
οτι ειπαν οι απο πανω.
εγω να συμπληρωσω οτι στο θεμα των ποδιων ΜΟΝΟ γαλοτσες,οτι και να παρεις απλα ξεχνα το,εχω δοκιμασει απο πανακριβες μοτοσυκλετιστικες μποτες μεχρι μποτακια ορειβασιας οπου ο πωλητης υποσχοτανε οτι δεν μπαζουν νερο με τιποτα,οταν πηγα με ποδι-καλτσα βρεγμενο και ετοιμος να τον στολισω με οτι βρισιδι ηξερα τοτε ξαφνικα αναθεωρησε.

harris_x
20/11/2017, 11:06
οτι ειπαν οι απο πανω.
εγω να συμπληρωσω οτι στο θεμα των ποδιων ΜΟΝΟ γαλοτσες,οτι και να παρεις απλα ξεχνα το,εχω δοκιμασει απο πανακριβες μοτοσυκλετιστικες μποτες μεχρι μποτακια ορειβασιας οπου ο πωλητης υποσχοτανε οτι δεν μπαζουν νερο με τιποτα,οταν πηγα με ποδι-καλτσα βρεγμενο και ετοιμος να τον στολισω με οτι βρισιδι ηξερα τοτε ξαφνικα αναθεωρησε.

Δε ξέρω τι μπότες ήταν αυτές, αλλα οι oxtar (goretex) που είχα δεν είχαν μπάσει ποτέ σταγόνα, και είχαν φάει πολύ νερό... και σε πολύωρο ταξίδι και στην πόλη με "κατακλυσμό".
Για τις web που έχω τώρα δεν μπορώ να πω γιατί πλέον δεν χρησιμοποιώ καθημερινά τη μηχανή.

Οι γαλότσες είναι μόνο για το χωράφι, όχι για τη μηχανή.
Μπορεί να είναι στεγανές αλλά δεν προσφέρουν καμία προστασία.

BLiTzER
20/11/2017, 11:19
Οι γαλότσες είναι μόνο για το χωράφι, όχι για τη μηχανή.

+1. Πάνω στη μοτοσικλέτα, φοράμε εξειδικευμένο εξοπλισμό, αλλιώς είμαστε "γυμνοί".

Υπάρχουν μοτοσικλετιστικές μπότες, που δεν παίρνουν υγρασία, ούτε αν τις αφήσεις για 24 ώρες στην μπανιέρα. Αλλά θέλει ψάξιμο. Το ότι κάποιες μπότες είναι ακριβές, δε σημαίνει απαραίτητα ότι είναι 100% στεγανές. Πολλές δεν είναι.

road spirit
20/11/2017, 12:03
οτι ειπαν οι απο πανω.

Ίσως στάθηκες άτυχος.

3 ζευγάρια μπότες απο διαφορετικές μάρκες, έχουν φάει κατακλυσμούς (μέχρι και των προηγούμενων ημερών), τα πόδια μου ήταν πάντα στεγνά, μετά απο ώρες ατελειώτες σε βροχή και κολυμπήθρες.

Το 1 ζευγάρι μόνο, με πούλησε μετά απο πολλά χρόνια χρήσης και αφού είχε φθαρεί σε 1-2 σημεία.

SONone
20/11/2017, 19:32
οκ ποιος απο εσας με τις στεγανές μπότες τι εχει δουλέψει διανομέας? καθε μερα βροχη για 5-6 ωρες? εε??

ναι η γαλοτσα δεν ειναι μοτο εξοπλισμός αλλα ειναι το μονο στεγανό. εναλακτικα https://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/en_GB/?ObjectPath=/Shops/10207048/Products/Modeka-Rubber-Boots/SubProducts/Modeka-Rubber-Boots-0001 ναιλον γαντι μποτας

o_gavros
20/11/2017, 22:27
Εγω Τζορτζ.
Παίζουνε πολλές μοτομπότες που κρατανε στεγανές για χρόνια ακόμα και με πολύ καθημερινή χρήση.
Dainese Nighthawk νομίζω λέγονται οι δικές μου,τις έχω ήδη 4 χρόνια(δεν τις φοράω καθημερινά),κι εχουνε φάει νερό ποτάμια.
και παραμένουν στεγανές!
Το θέμα με τις γαλότσες επίσης είναι ότι είναι άβολες για όλη μέρα.εμένα πονούσαν πολύ τα πόδια μου όσες φορές τις έβαλα.
Και το βασικότερο,ότι ξυλιάζεις!δεν έχουν καμία μόνωση πλην στεγανότητας.

basilis_k6
20/11/2017, 22:34
η μποτα αντέχει ανάλογα με τη χρηση και τη μηχανη. Αν η μηχανή στην οδηγηση δεν αφήνει το νερό να σου κάνει υδροβολή τότε θα αντέξει χρόνια. αν το αφήνει και πας με πολλά θα στις διελυσει γρηγορα. Οι μποτες τουρισμού ειναι για τουρισμο, μονο αν εχεις παπούτσια εκει που πας (η μαζί σου) μπορείς να τις χρησιμοποιείς. Οι γκέτες είναι η καλύτερη λύση. Με 20 ευρω θα κρατήσουν 3-4 χρόνια πολύ νερο και μετά στον κάδο και παιρνεις άλλες.

o_gavros
20/11/2017, 22:36
Στο παπακι τις φορα-γα/ω.
δεν κάνει η πάπια υδροβολή; πουτάνα στα κάνει όλα.
κι όμως οι μπότες παραμένουν στεγανές!

basilis_k6
20/11/2017, 23:25
Στο παπακι τις φορα-γα/ω.
δεν κάνει η πάπια υδροβολή; πουτάνα στα κάνει όλα.
κι όμως οι μπότες παραμένουν στεγανές!

όχι δεν κάνει εκτός αν πηγαίνεις με 90-100 για ώρα

και οι δικές μου αντέχαν καλα μέχρι μια ωραια μέρα που έφαγαν τόνους νερό με 120 για 20 λεπτά. Δεν έμεινε τίποτα πάνω στη μπότα. κυριολεκτικά έφυγε η μισή μπότα.

TsoliasGR
21/11/2017, 03:31
Πραγματικά οι απόψεις που διήστανται για τις μπότες με έχουν βάλει σε έντονη σκέψη.
Οι γαλότσες ναι ειναι στεγανές αλλά απο θέμα προστασίας μειονεκτούν.
Και με το πρόσφατο τρακάρισμα που ο μαρσπιές έπιασε τον αστράγαλο μου ευτυχώς χωρίς σοβαρό τραυματισμό έχω διπλές αμφιβολίες αν μπορεί η γαλότσα να κάνει κάτι παραπάνω απο ένα αθλητικό παπούτσι στον τομέα αυτό.

lleonidas
21/11/2017, 09:32
Οι γαλότσες κατά την άποψή μου δεν είναι υπόδημα για κάποιον που καβαλάει (επαγγελματικά) δίτροχο.
Μην κάνεις εκπτώσεις κ δώσε έμφαση πρωτίστως στην προστασία,ακομα και αν χρειαστεί να μπει νερό στο πόδι σου κάποια μέρα.Και αυτο βέβαια ειναι το χειρότερο σενάριο εξαιτίας μιας μέτριας ποιότητας μπότας.Το επιθυμητό είναι να βρεις ένα ποιοτικό(gore tex; ) ζευγάρι με καλές προστασίες και αντίστοιχη στεγανότητα το οποίο θα σε προστατεύει κ θα σε κρατάει στεγνό, απροβλημάτιστα.Προτείνω Gaerne,Sidi,Dainese,Alpinestars,TCX, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κ άλλες αξιόλογες εταιρείες.

road spirit
21/11/2017, 09:51
οκ ποιος απο εσας με τις στεγανές μπότες τι εχει δουλέψει διανομέας? καθε μερα βροχη για 5-6 ωρες? εε??

κάνε το 6+ ώρες κάθε μέρα για 5-6 μέρες σερί, και χωρίς την άνεση του σπιτιού σου μετά την βάρδυα, όπου βάζεις μπότα σε καλοριφέρ ή σεσουάρ να στεγνώσει. (σκέψου σκηνή πχ :lol: )

:a014:

Acacius
21/11/2017, 12:23
Δεν έχω προσωπική εμπειρία αλλά έχω ακούσει καλά σχόλια για τα sealskinz ως τελευταία γραμμή προστασίας από την υγρασία. Ακριβούτσικη προστασία πάντως.

Mariner
21/11/2017, 13:19
Δεν έχω προσωπική εμπειρία αλλά έχω ακούσει καλά σχόλια για τα sealskinz ως τελευταία γραμμή προστασίας από την υγρασία. Ακριβούτσικη προστασία πάντως.

Μια χαρά είναι, τις φοράω 6-7 χρόνια το χειμώνα στο εντούρο και ακόμα αντέχουν αρκετά καλά παρα πιθανους λάκους που μπορεί να χωθούνε.

o_gavros
21/11/2017, 13:23
Πραγματικά οι απόψεις που διήστανται για τις μπότες με έχουν βάλει σε έντονη σκέψη.
Οι γαλότσες ναι ειναι στεγανές αλλά απο θέμα προστασίας μειονεκτούν.
Και με το πρόσφατο τρακάρισμα που ο μαρσπιές έπιασε τον αστράγαλο μου ευτυχώς χωρίς σοβαρό τραυματισμό έχω διπλές αμφιβολίες αν μπορεί η γαλότσα να κάνει κάτι παραπάνω απο ένα αθλητικό παπούτσι στον τομέα αυτό.
Tsolia δες εδώ (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=153901)
Αυτες έχω.
Αν δεν ήταν τόσο καλά διατηρημένες οι δικές μου,θα χτύπαγα ο ίδιος την αγγελία του συμφορουμίτη.
Η γαλότσα προστασία δεν δίνει.
Απο τη στιγμή που δεν έχεις κουβάλημα,τότε μπορείς άνετα να κυκλοφορείς με μοτομπότες.

gior-gos
21/11/2017, 17:27
Για το θεμα της μποτας θα σου προτεινα ενα ζεστο, ελαφρυ, ανετο ορειβατικο μποτακι που ειναι αδιαβροχο, σκληρο εξωτερικα και με την προϋποθεση οτι σου αγκαλιαζει τον αστραγαλο ωστε να σου προσφερει προστασια. Μαζι αγορασε και ενα σπρευ αδιαβροχοποιησης (https://www.estep.gr/ypodima-kai-derma/frontida-syntirisi/collonil-outdoor-active-biwax-spray-prostasias-me-keri/).
Αν ριχνει τουλουμια βαλε απο πανω και κατι τετοιο (https://www.motoexpert.gr/el/isothermika-adiabroha/adiabroha/tucano-urbano-gketes-apribile-520). Οι συγκεκριμενες γκετες μου εβαλαν νερο μόνο οταν επιτηδες εβαλα το ποδι μου σε ενα ρυακι μεχρι την γαμπα για λιγα δευτερολεπτα για να δω αν και πόσο νερο θα παρουν (και πηραν πολυ :D). Σε καμία άλλη περιπτωση ομως· σε ισχυρες καταιγιδες δεν πηραν σταγονα. Αν τις αγορασεις, δοκίμασέ τες με το μποτακι που θα φορας στη δουλεια (οχι με κανα αθλητικο). Κατα τη γνωμη μου, το ορειβατικο, παρεχει καλυτερη προστασια στη στραβη απο ενα τουριστικο μοτοσικλετιστικο μποτακι. Σκληρη τουριστικη ή (ακομα καλυτερα) αγωνιστικη μποτα που προσφερει top προστασια δε μπορεις να φορεσεις σ αυτη τη δουλεια.
Παντελονι τζιν με ισοθερμικο απο μεσα.
Στον κορμο ισοθερμικο-α και μπουφαν μηχανης με προστασιες σε αγκωνες και πλατη.
Γαντια δεν.
Κρανος ανοιγομενο για να μην το βγαζεις - βαζεις ολη την ωρα.
Αδιαβροχα θα σου προτεινα αυτα (https://www.anorak.gr/index.php?route=product/category&path=59_114_115_116) (τα ακριβα· των 100€ και ανω για πανω και κατω). Τ αξιζουν τα λεφτα τους ;).
Η δουλεια αυτη ειναι νομοτελειακα επικινδυνη. Ο,τι και να φορας, κινδυνευεις. Ο καλυτερος προστατευτικος εξοπλισμος ειναι η προσοχη σου. :)

basilis_k6
21/11/2017, 19:50

https://www.sealskinz.com/ambassadors/sal_montgomery/ultra-grip-glove-olive.htm

αυτα φοράω καθημερινά στη μηχανή πλέον. Απόλυτη αισθηση, απόλυτως αδιάβροχα (μαζί με χούφτες) και μηδεν προστασια.

SONone
23/11/2017, 18:23
κάνε το 6+ ώρες κάθε μέρα για 5-6 μέρες σερί, και χωρίς την άνεση του σπιτιού σου μετά την βάρδυα, όπου βάζεις μπότα σε καλοριφέρ ή σεσουάρ να στεγνώσει. (σκέψου σκηνή πχ :lol: )

:a014:

αν βαλεις μποτα στο καλοριφερ ή με μπιστολακι εε μην περιμένεις να εχεις την επομενη μερα αδιάβροχη μεμβράνη.

η λύση που ειχα βρει οταν δούλευα διανομέας ηταν να φοράω μαυρα δερμάτινα μποτάκια ασφαλειας περασμενα με μισο κιλο παστες, λιπη φωκιας και σπρευ αδιαβροχοποιησης! βεβαια μετα την τριτη πολυκατικια που ανεβενα με τα ποδια κουραζόμουν απιστευτα

αυτο απανταει και στην διαφορα του παπουτσιού για τον διανομέα και για τον αναβατη που απλα κανει μακρινά ταξίδια.

SONone
23/11/2017, 18:27
Αδιαβροχα θα σου προτεινα αυτα (https://www.anorak.gr/index.php?route=product/category&path=59_114_115_116) (τα ακριβα· των 100€ και ανω για πανω και κατω). Τ αξιζουν τα λεφτα τους ;).

αυτα ειναι όντως τα καλύτερα εχουν θερμοκολησεις και οχι ραφές με αδιαβροχοποιηση.

road spirit
23/11/2017, 21:36
αν βαλεις μποτα στο καλοριφερ ή με μπιστολακι εε μην περιμένεις να εχεις την επομενη μερα αδιάβροχη μεμβράνη..

δεν μιλάμε να κολλήσεις μπότα ή ρούχο, γάντι κλπ πάνω στο καλοριφερ. Όπου και πάλι, δεν παθαίνει κάτι.

Είναι μια λάθος γενίκευση που δεν ισχύει για όλου του τύπου τις αδιάβροχες μεμβράνες. Για παράδειγμα η gore-tex, όχι μόνο δεν παθαίνει κάτι σε εκθεση σε θερμότητα, αλλά "αναζωογονείται" κιόλας!

Ωστόσο, επειδή είναι δύσκολο να ορίσεις στον μέσο χρήστη μέχρι πόση θερμότητα αντέχει (ποιός θα βάλει θερμόμετρα επιφανειών να μετρήσει?), για να το παίξουν εκ του ασφαλούς οι κατασκευαστές λένε να "αποφεύγεται η έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες". Και με το υψηλές εννοούν θερμοκρασίες που μπορούν να σε κάψουν, κυριολεκτικά.

Τεσπα...

Εϊναι σαν να λέμε, να μην βγάλουμε μια goretex το καλοκαίρι έξω με νοτιά και καύσωνα πάνω από 40 C, και την αφήσουμε σε τέτοιο "καυτό" αέρα να την φυσάει, γιατί θα πάψει να είναι αδιάβροχη. Κάτι που δεν ισχύει φυσικά, σε καμία των περιπτώσεων!

Για περισσότερες οδηγίες, και για του λόγου το αληθές, παραπομπή όποιος θέλει στο επίσημο σάιτ της goretex.

https://www.gore-tex.com/support/frequently-asked-questions

https://www.gore-tex.com/support/restoring-water-repellency

mia_zoi_kawa
24/11/2017, 21:49
Tsolia συγχαρητήρια για την συζήτηση που ανοιξες. Είναι παρανοϊκό να είμαστε σε μοτοσυκλετιστικο φόρουμ και να υπάρχουν συζητήσεις για ρολόγια και αεροπλάνα με δεκάδες μυνήματα και να μην υπάρχουν στοιχειώδεις και ουσιαστικές συζητήσεις για τους χιλιάδες courier και delivery της χώρας.

harris_x
25/11/2017, 20:49

ναι η γαλοτσα δεν ειναι μοτο εξοπλισμός αλλα ειναι το μονο στεγανό. εναλακτικα https://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/en_GB/?ObjectPath=/Shops/10207048/Products/Modeka-Rubber-Boots/SubProducts/Modeka-Rubber-Boots-0001 ναιλον γαντι μποτας

Ο αδερφός μου με τις web ;)

mia_zoi_kawa
26/11/2017, 01:08
Εγώ νομίζω ότι έχουμε μπέρδεψει την συζήτηση λέγοντας γνώμες για τον εξοπλισμό που αφορούν και απευθύνονται σε ΧΟΜΠΙΣΤΕΣ μοτοσυκλέτιστες παρά για τους ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ οδηγούς μοτοσυκλέτας.

Αγαπητοί κύριοι... οι ταπεινοί ντελιβερι και κούριερ αντιμετωπίζουν συνθήκες που αντιμετωπίζουν... ορειβάτες (συνεχης κίνδυνος υποθερμίας)και ιστιοπλόοι (μονιμη υγρασία) ενώ ταυτόχρονα πρέπει να διαθέτουν ανακλαστικά και ικανότητες που έχουμε με υπερηφάνεια όλοι έμεις κάτω από άριστες οδηγικές συνθηκες. Και εξηγώ.

Καταρχην ναι πιστεύω ότι υπάρχουν αδιάβροχες μπότες (προσωπικά δεν είχα ποτέ). Οι μπότες ομως που σας φαίνονται αδιαβροχες ειναι γιατί δείχνουν στεγνές μετά από μια βροχή. Το ότι δεν παπαριαζει η μπότα ομως δεν σημαίνει ότι δεν παίρνει και υγρασία. Η υγρασία δεν είναι σοβαρο πρόβλημα για τον χομπίστα μοτοσυκλέτιστη.. να οπως εμενα πχ. Δηλαδή την αντέχεις ένα σαββατοκύριακο ή σε ένα μεγαλο ταξίδι. Για έναν άνθρωπο όμως που βγάζει το ψωμί του κάθε μέρα πάνω σε ένα δίκυκλο πολλές φορές δουλεύοντας και δύο δουλειές η υγρασία είναι ενα μεγάλο προβλημα....

Δηλαδη συμβαινει τον χειμώνα να βρέχει μια βδομάδα συνεχόμενα. Μπορεί να σταμάτησει η βροχη και να έχει στο καπάκι χιονιά. .. Φαντάζεστε τι υγρασία θα έχουν μαζέψει οι μπότες; Σε αυτήν την περίπτωση ο επαγγελματίας οδηγος πως θα επιβιώσει μου λέτε; Θα νιώθει τα άκρα του; Μήπως θα πονάει και θα είναι εκεί συνεχώς η προσοχή του αντί για τον δρόμο;

Σε αυτά τα ερωτήματα αγαπητοί ούτε τα έργοστασια έχουν απαντήσεις γιατί όπως είπαμε οι συνθήκες είναι ακραίες και το εισοδημα ειναι λίγο για να πηγαίνει σε διαστημικά υλικά.Η λύση ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΡΟΧΗ είναι οι γαλοτσες ή ακόμα καλύτερα οι γκέτες και η κατοχή τουλάχιστον δύο ζευγαριών παπουτσιών για μοτοσυκλέτα.

Υγ. Όλα αυτά λέγονται από προσωπική εμπειρία του επαγγέλματος πριν πολλά χρόνια.
.

BLiTzER
26/11/2017, 01:17
Καλά τα λέει ο αποπάνω. Προσπαθείτε να πείσετε ανθρώπους, που κατά 90% δε φοράνε καν κράνος, ότι ο μοτοσικλετιστικός εξοπλισμός είναι καλύτερος από τις γαλότσες, το κασκόλ και το σκουφί.

mia_zoi_kawa
26/11/2017, 01:23
Blitzer αναφέρομαι στο υπόλοιπο 10%. Αυτοί αλλωστε πιστεύω ότι συμμετέχουν και στο φόρουμ.

harris_x
26/11/2017, 07:19
Καλά τα λέει ο αποπάνω. Προσπαθείτε να πείσετε ανθρώπους, που κατά 90% δε φοράνε καν κράνος, ότι ο μοτοσικλετιστικός εξοπλισμός είναι καλύτερος από τις γαλότσες, το κασκόλ και το σκουφί.

+675

O εξοπλισμός μοτοσικλέτας είναι ο ιδανικότερος για τη δουλειά αυτή είτε σας αρέσει είτε όχι.

Τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες για να βάλετε κάτι λιγότερο.

SONone
26/11/2017, 11:05
+675

O εξοπλισμός μοτοσικλέτας είναι ο ιδανικότερος για τη δουλειά αυτή είτε σας αρέσει είτε όχι.

Τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες για να βάλετε κάτι λιγότερο.

οκ πως γινετε 9/10 ντελιβερι να εχουν προβλημα και να μην ειναι ευχαριστημενοι και εμεις που κανουμε τουρισμο να ξερουμε το σωστο και το αλανθαστο. αν εχεις την γνωση βγες και πες την ειναι η ταδε μποτα που γαμαει και ειναι δοκιμασμενη με απο ντελιβερι μποη!! να σωθει ο κοσμος να βγαλει και λεφτα η εταιρια να γινει ανταγωνιστικη και να ανεβασουν ολες οι εταιριες το επιδεδο

SONone
26/11/2017, 11:10
και συμπληρώνω πως το σωστο ειναι ο μοτο εξοπλισμός αλλο οχι μονος του, οταν βρεχει πρεπει να τον προστατευβουμε απο το πολυ νερο με αδιάβροχα. ειτε λεγοντε γκετες, ειτε πανω απο το μποτακι , μποτα να βαζουμε μια γαλοτσα , αδιαβροχα κκτλπ κτλπ. δεν ειναι λογικο να εκθετεις τον ακριβό εξοπλισμό σου σε αυτες τις ακρεες συνθήκες, τωρα το τι έκπτωση κανει ο καθενας στην ασφάλεια του, ε πρόβλημα του.

harris_x
27/11/2017, 08:12
οκ πως γινετε 9/10 ντελιβερι να εχουν προβλημα και να μην ειναι ευχαριστημενοι και εμεις που κανουμε τουρισμο να ξερουμε το σωστο και το αλανθαστο. αν εχεις την γνωση βγες και πες την ειναι η ταδε μποτα που γαμαει και ειναι δοκιμασμενη με απο ντελιβερι μποη!! να σωθει ο κοσμος να βγαλει και λεφτα η εταιρια να γινει ανταγωνιστικη και να ανεβασουν ολες οι εταιριες το επιδεδο

To είπα ήδη νομίζω.

Τις web φοράει

S705
27/11/2017, 08:44
Ρε παιδιά και εγώ μαζί σας όσο αφορά τις μπότες μηχανής.
ΑΛΛΑ εάν ανεβαίνεις συστηματικά σκαλιά και ιδικά εάν είναι βρεγμένες οι σόλες κινδυνεύεις από πτώση.
Έχω κάνει αρκετούς χειμώνες διανομή με μπότες και πάντα έτρεμα όταν έβλεπα εξωτερική σκάλα και ήταν βρεγμένη. Έως ότου μέτρησα 5-6 σκαλιά με την όπισθεν και τέρμα μπότες.
Γαλότσες της Dunlop με επένδυση εσωτερικά.

Όλα τα αλλά προβλεπόμενα και ότι καλύτερο υπάρχει .
Αλλά ποιος διαθέτει 4-5 μηνιάτικα για εξοπλισμό?
Εάν δεν τα έχεις για την προσωπική σου χρήση εκτός δουλείας δύσκολα αγοράζονται για την δουλεία μόνο.
ΚΑΚΟΣ αλλά έτσι είναι .

Και κάτι που έχω συναντήσει και ήταν πολύ άσχημο.
Δούλευα σε μαγαζί με όχι τόσο συχνές παραγγελίες ώστε να είμαι μόνιμα ντυμένος.
Και ο ιδιοκτήτης μου την έλεγε για τον χρόνο που ήθελα να ντυθώ!!!!

harris_x
27/11/2017, 09:02
Ρε παιδιά και εγώ μαζί σας όσο αφορά τις μπότες μηχανής.
ΑΛΛΑ εάν ανεβαίνεις συστηματικά σκαλιά και ιδικά εάν είναι βρεγμένες οι σόλες κινδυνεύεις από πτώση.
Έχω κάνει αρκετούς χειμώνες διανομή με μπότες και πάντα έτρεμα όταν έβλεπα εξωτερική σκάλα και ήταν βρεγμένη. Έως ότου μέτρησα 5-6 σκαλιά με την όπισθεν και τέρμα μπότες.
Γαλότσες της Dunlop με επένδυση εσωτερικά.

Όλα τα αλλά προβλεπόμενα και ότι καλύτερο υπάρχει .
Αλλά ποιος διαθέτει 4-5 μηνιάτικα για εξοπλισμό?
Εάν δεν τα έχεις για την προσωπική σου χρήση εκτός δουλείας δύσκολα αγοράζονται για την δουλεία μόνο.
ΚΑΚΟΣ αλλά έτσι είναι .

Και κάτι που έχω συναντήσει και ήταν πολύ άσχημο.
Δούλευα σε μαγαζί με όχι τόσο συχνές παραγγελίες ώστε να είμαι μόνιμα ντυμένος.
Και ο ιδιοκτήτης μου την έλεγε για τον χρόνο που ήθελα να ντυθώ!!!!

Τα πάντα έχουν το τίμημά τους.
Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα. Και ασφάλεια και τζάμπα και τρελή άνεση και να μην χρειάζεσαι χρόνο για να ετοιμαστείς.

Ο καθένας κάνει τις επιλογές/εκπτώσεις του και πορεύεται.

Το σίγουρο είναι πως αν δε πληρώσεις εξοπλισμό θα πληρώσεις κανα κεφάλι, αστράγαλο κλπ...