PDA

View Full Version : Οι επιγονατίδες κάνουν δουλειά;

Kat
14/11/2017, 12:04
Χαίρεται:wave2:
Είμαι νέα οδηγός και αυτός θα είναι ο πρώτος χειμώνας που θα διανύσω με τη μηχανή. Έχοντας ήδη βιώσει την πρώτη μου πτώση (ΙΧ παραβίασε στοπ, χαμηλές ταχύτητες ευτυχώς) τραυματίστηκα κυρίως στο γόνατο κ ελαφριά στον αστράγαλο φορώντας κράνος, μπουφάν, γάντια και τζην παντελόνι. Έτσι αποφάσισα να προμηθευτώ ένα καλό χειμερινό μπουφάν και θέλω και κάτι για τα γόνατα αλλά το παντελόνι είναι ακριβό και πολλοί το αναφέρουν ως μη απαραίτητο. Οι επιγονατίδες προστατεύουν αξιοπρεπώς ή να πάρω παντελόνι και να μην τα λυπηθώ τα λεφτά; Επίσης τα μποτάκια πρέπει να είναι ειδικά για μηχανή ή βολευόμαστε με οτιδήποτε ψηλό και δερμάτινο;

Να σημειώσω ότι η μηχανή είναι 250, η καθημερινή διαδρομή είναι 20' από περιφερειακό, έχω αντιανεμικό αδιάβροχο παντελόνι που με καλύπτει από άποψη θερμοκρασίας αλλά δεν προστατεύει.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων :)

Nostradamus
14/11/2017, 12:25
Καλύτερα παντελονι. θα προστατεψει περισσοτερα μερη του κατω σωματος.

Αν δεν τοτε προφανως επιγονατιδες ειναι καλυτερα απο το τιποτα.

Καλυτερα μποτακια μηχανης. Αν δεν τοτε ψηλο δερματινο σιγουρα ειναι καλυτερα απο απλο πολιτικό.

καλο πρωτο χειμωνα, καλες διαδρομες και παντα ορθια.

BLiTzER
14/11/2017, 12:32
Ο αστράγαλος είναι το πιο ευαίσθητο μέρος των ποδιών, και μετά το γόνατο. Αν προστατέψεις αυτά τα 2, έχεις το 90% της προστασίας του κάτω μέρους. Το πώς, είναι στο χέρι σου.

Panos76
14/11/2017, 12:39
Για προστασία αστραγάλου με πολιτικό παπούτσι http://www.safe-shop.gr/product/3373/epistragalida-me-fermoyar-8211-prostasia-astragaloy.html

Δεν ξέρω τι λέει αλλά δε δείχνει κακό.

BLiTzER
14/11/2017, 12:42
Καλό είναι, αν παίζεις ποδόσφαιρο. Αν πέσει το μηχανάκι πάνω σου, δε θα βοηθήσει πολύ.

Tycho Moon
14/11/2017, 12:44
Για προστασία του αστράγαλου, μόνο μπότα με σκληρή προστασία. Όλα τ' άλλα προσφέρουν από ελάχιστα εώς τίποτα.

Φανταστείτε να συρθείτε με το πόδι σφηνωμένο μεταξύ 150-200κιλά σίδερου και της ασφάλτου για 20-30μέτρα και θα καταλάβετε ότι μόνο η μπότα προσφέρει κάποια προστασία.

Panos76
14/11/2017, 13:03
Για προστασία του αστράγαλου, μόνο μπότα με σκληρή προστασία. Όλα τ' άλλα προσφέρουν από ελάχιστα εώς τίποτα.

Φανταστείτε να συρθείτε με το πόδι σφηνωμένο μεταξύ 150-200κιλά σίδερου και της ασφάλτου για 20-30μέτρα και θα καταλάβετε ότι μόνο η μπότα προσφέρει κάποια προστασία.

:uplate:
To έπαθε ένας γνωστός μου το 2008 στην Κατεχάκη με GS 1200. Τον είδα πριν 2 χρόνια και ήταν ακόμα με πατερίτσες! [Θυμάμαι χαρακτηριστικά το ποσό που μου είχε πει ότι είχε δώσει για εξοπλισμό (μπότες - κράνος -μπουφάν, κλπ): 3.000€ !]

BLiTzER
14/11/2017, 13:04
Για μοτοσικλέτες μιλάμε. Αν πέσει τανκ πάνω σου, και το πόδι του ρόμποκοπ να φοράς, δε σε σώζει.

azar41
14/11/2017, 13:09
Αφού έχεις αδιάβροχο παντελόνι,φοράς τις επιγονατίδες αποπάνω https://motokinisi.gr/product/prostasies-knee-protector-ii-nordcap/
δες και μποτούλα https://motokinisi.gr/product/botes-nero-forma/

George_M.
14/11/2017, 16:38
κρατας το αδιαβροχο για τα κρυα κ τις βροχες κ τα λεφτα ενος καλου μοτο-παντελονιου τα κανεις ενα σετ σωστες μποτες κ ενα σετ επιγονατιδες.
του χρονου αγοραζεις το πανταλονι...

Pew
14/11/2017, 17:12
Εαν προκειται να ντυνεσαι "επισημα" λογω δουλειας κατα τη μετακινηση σου με moto, καλυτερα παρε επιγονατιδες.
Μπουφαν κρανος γαντια επιγονατιδες, τα αλλαζεις, φορας το κυριλε μπουφανακι σου στη δουλεια ή εκει που προκειται να πας και εισαι κομπλε.
Επιπλεον, οι επιγονατιδες, μπορουν να φορεθουν και για μικρες ή μεγαλες αποστασεις το καλοκαιρι, δεν θα σου ειναι απαραιτητο να φορας το παντελονι ας πουμε, για να πας για μπανιο στη Θαλασσα και να εχεις 200 βαλε βγαλε.

Εφοσον φορας ηδη παντελονι αδιαβροχο αντιανεμικο, παρε επιγονατιδες και βαλτες απο πανω η απο κατω αναλογα τι σου κανει κεφι!

Το παντελονι ειναι πρακτικο μονο για πολυωρη χρηση (αρκετες ωρες οδηγησης εξω, ή ταξιδι).

TERRAMOTO
14/11/2017, 18:23
αν παρεις επιγονατιδες προτιμησε με αρθρωτη δομη προκειμενου να ακολουθουν την κινηση του ποδιου,επίσης επέλεξε αυτες που προστατευουν και το καλαμι

spyrval
14/11/2017, 20:36
:uplate:
To έπαθε ένας γνωστός μου το 2008 στην Κατεχάκη με GS 1200. Τον είδα πριν 2 χρόνια και ήταν ακόμα με πατερίτσες! [Θυμάμαι χαρακτηριστικά το ποσό που μου είχε πει ότι είχε δώσει για εξοπλισμό (μπότες - κράνος -μπουφάν, κλπ): 3.000€ !]

Κάτσε γιατί δεν κατάλαβα. Φόραγε μπότες και το έπαθε αυτό;

gory
14/11/2017, 22:38
Αν έχεις τη δυνατότητα να αλλάζεις στη δουλειά μη το σκέφτεσαι, παντελόνι και μποτάκι σωστό μηχανής, αν δεν έχεις τέτοια δυνατότητα, οι επιγονατίδες είναι καλή λύση.

PortisHead
15/11/2017, 10:23
Πάμε αναποδα.
Τι δουλεια κανεις ?

Αν το ντυσιμο σου απαιτεί ταγερ και γοβες....δεν εχεις αλλυ λυση πέρα απο το αυτοκινητο.
Αν δουλευεις σε συνεργειο ή εισαι οικοδόμος, μπορεις να φορεσεις και δερμάτινη αγωνιστικη φόρμα.

Φανταζομαι να καταλαβαινεις πως το εννοω...
Δλδ. ναι μεν προστασια...αλλα αν εισαι σε γραφειο με 35 βαθμους θερμοκρασια το χειμωνα μεσα...θα εισαι αναγκασμενη να βγαζεις 8-10 ωρες
με ενα αβολο-σκληρο παντελονι και ακαμπτα μποτακια μηχανης.

Οι επιγονατιδες ειναι μια μεση λυση, γιατι τις βγαζεις ευκολα.

Panos76
15/11/2017, 11:25
Πάμε αναποδα.
Τι δουλεια κανεις ?

Αν το ντυσιμο σου απαιτεί ταγερ και γοβες....δεν εχεις αλλυ λυση πέρα απο το αυτοκινητο.

Να πάρεις εσύ τον κουβά, εγώ μια χαρά είμαι :bawl:

390322

http://www.belstaff.eu/women/shoes-accessories/shoes/ :smokin:

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
15/11/2017, 11:29
Επιγονατιδες.Ενα ζευγαρη κομψα γυναικεια μποτακια μοτοσυκλετας και ενα τζιν παντελονι.Για μενα αυτος ο συνδιασμος οτι δουλεια και να κανεις ειναι οκ.Καλες βολτες και καλοσηρθες...

Kat
15/11/2017, 12:30
Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες και το καλωσόρισμα, θα επενδύσω σίγουρα σε μπότα μετά από αυτά που διάβασα. Οι επιγονατίδες είναι φθηνές και πρακτικές οπότε θα πάρω ένα ζευγάρι σαν προσωρινή λύση αν και απ' ότι κατάλαβα το γόνατα είναι λίγο θέμα τύχης να σωθούν άπαξ και πέσεις. Το συμβούλιο απεφάνθη: Μπουφάν κ μπότα ιτ ιζ!
Να'στε καλά, καλές τσάρκες σε όλους.

teogtp
15/11/2017, 12:48
Να πάρεις εσύ τον κουβά, εγώ μια χαρά είμαι :bawl:

390322

Πανουλη......κοκέτα σε βλέπω!
Εκτός από το κράνος ματατζη.
:p

Panos76
15/11/2017, 13:11
Πανουλη......κοκέτα σε βλέπω!
Εκτός από το κράνος ματατζη.

αα για ένα στυλ ζούμε αλλά safety first όπως λέει κ ο Μπλιτς στο χωριό του :lol:

Μπότα οπωσδήποτε διότι οι αστράγαλοι είναι ευαίσθητοι ακόμα και στο να σε ακουμπήσει ένα αμάξι.

Στο ατύχημα που περιέγραψα εχθές, οι μπότες (που φορούσε ο παθών) δεν βοήθησαν διότι η ζημιά έγινε στο επάνω μέρος του ποδιού - κοντά στη λεκάνη.

Είναι πως θα σε βρει η στιγμή.

lykourgi
15/11/2017, 17:28
Τις τιμές τις κοίταξες πριν το ποστάρεις αυτό; Θα πάθει τίποτα η κοπέλα, αν το δει απότομα.

:lol:

Panos76
15/11/2017, 17:55
:lol: ξέρω αλλά αυτή η εταιρεία είναι μονόδρομος για μοτοσυκλετισμό με στυλ :lol: