PDA

View Full Version : Ηλεκτρικό πρόβλημα-μίζα?

mor
29/11/2017, 17:19
Μετά απο 2 προσπάθειες να βάλω μπροστά το μηχανάκι μου ΧR 125, η μίζα εκανε ενα ζζρρ και δεν πηρε.
Σκέφτηκα οτι θα τελειωσε η μπαταρια και την συνέδεσα με την μπαταρία του αυτοκινήτου (τοχα ξανακάνει με επιτυχία).
Οταν γύρισα τον διακόπτη της μηχανής δεν αναψαν τα φωτα στο καντραν και ουτε πηρε η μίζα.
Λετε να εκαψα κάτι συνδεοντας το με την μπαταρία αυτοκινήτου?

Acacius
29/11/2017, 20:36
Αφού το έχεις ξανακάνει με επιτυχία λίγο περίεργο, αλλά πώς και πού συνέδεσες του πόλους;

Όταν αποσυνέδεσες τη μπαταρία του αυτοκινήτου ξαναδοκίμασες να γυρίσεις διακόπτη;

mor
29/11/2017, 23:17
Με σβηστο αυτοκινητο και μηχανη συνεδεσα θετικο με θετικο και - με - .Γυρναω το κλειδι της μηχανης και δεν αναβουν τα φωτα ουτε γυρνα η μιζα.
Μετα εβγαλα τα καλωδια ,ξαναδοκιμασα 2-3φορες, τα ιδια.
Οι ασφαλειες 20,15,5,5,5Α ενταξει.
Μηπως ηταν πολλα τα αμπερ του αυτοκινητου και δεν αντεξε κατι κατα την 2η φορα ?

Acacius
30/11/2017, 00:31
Θεωρητικά τον αρνητικό πόλο της βοηθητικής μπαταρίας πρέπει να το συνδέεις με γείωση στο όχημα που προσπαθείς να εκκινήσεις και όχι απ'ευθείας με τη μπαταρία του, αν και ποτέ δεν είχα θέμα. Τα αμπέρ (κυριολεκτικά, οι αμπερ-ώρες) της δεύτερης μπαταρίας δεν προκαλούν πρόβλημα, εφ'όσον τουλάχιστον μιλάμε για μπαταρίες ιδίων βολτ.

Δυστυχώς δεν έχω να προσθέσω κάτι που να βοηθάει. Μπορώ μόνο να προτείνω να ελέγξεις όλες τις βασικές συνδέσεις μπας και κάποια έχει χαλαρώσει (μπαταρία, γείωση) αν και τέτοιες συμπτώσεις είναι λίγο περίεργες.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
30/11/2017, 04:42
Χωρις να ειμαι σιγουρος.Η δικια μου μοτο εκτος απο την ασφαλειοθηκη εχει και μια κεντρικη ασφαλεια.Ακολουθα απο το θετικο πολο της μπαταριας το καλοδιο και πιθανον να σε βγαλει στην ασφαλεια.Το ειχα παθη εγω.Εκανε βραχυκηκλωμα και μου την εκαψε.Ενω ολες οι ασφαλειες ηταν ενταξει μου ειχε καει η κεντρικη και ηταν νεκρο το μοτο.Ελπιζω να σε βοηθησω....

karellen
30/11/2017, 08:08
Χωρις να ειμαι σιγουρος.Η δικια μου μοτο εκτος απο την ασφαλειοθηκη εχει και μια κεντρικη ασφαλεια.Ακολουθα απο το θετικο πολο της μπαταριας το καλοδιο και πιθανον να σε βγαλει στην ασφαλεια.Το ειχα παθη εγω.Εκανε βραχυκηκλωμα και μου την εκαψε.Ενω ολες οι ασφαλειες ηταν ενταξει μου ειχε καει η κεντρικη και ηταν νεκρο το μοτο.Ελπιζω να σε βοηθησω....

Αυτό ακριβώς.

mor
30/11/2017, 10:21
Λοιπόν ολα καλά, Honda ειναι αυτή. Δεν ειχα δει καλά, ηταν καμμένη η ασφάλεια 20 Α ,σας ευχαριστώ ολους!
Πηρα και καινούργια μπαταρία, δεν ξέρω αν θέλει κανείς την παλιά, ας μου στείλει π. μ.

Bowleno
30/11/2017, 23:02
Ευτυχώς που δεν το είχες βάλει στα τεχνικά tips και tricks, α σε είχε σφάξει στο γόνα ο γέρος......:D

mor
01/12/2017, 08:22
Ευτυχώς που δεν το είχες βάλει στα τεχνικά tips και tricks, α σε είχε σφάξει στο γόνα ο γέρος......:D

Αστα,ρεζίλι εγινα,αλλά ηταν σκοτεινά και λογω ηλικίας δεν εβλεπα.Τώρα, για 1η φορά πλήρωσα και οδική βοήθεια...

Bowleno
01/12/2017, 08:49
Αστα,ρεζίλι εγινα,αλλά ηταν σκοτεινά και λογω ηλικίας δεν εβλεπα.Τώρα, για 1η φορά πλήρωσα και οδική βοήθεια...

Πλακίτσα ρε μαν μην μασάς, έχουν συμβεί πολύ χειρότερα εδώ μέσα.

Αφού τέλος καλό, όλα καλά, απόλαυσε τις βόλτες σου :beer: