PDA

View Full Version : ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ ΜΟΤΟ

TsoliasGR
05/12/2017, 23:34
Αγαπητοι συνφορουμίτες
ήρθε η ώρα να ξεκινήσω να σκέφτομαι την πώληση του παπιού αλλά επειδή ποτέ δεν το χα ιδιαίτερα με την κοστολόγηση να σας ρωτήσω μια καλή τιμή τίμια και για εμένα αλλά και τον αγοραστή.
Kawasaki KAZE-R 99 1η άδεια 1ος 2000
Συνολικά χλμ μέχρι σήμερα 342.257,1
Επισκευή από μπιέλα στις 337.500 περίπου.Μπήκαν καινούρια γνήσια κύλινδρος-πιστόνι-ελατήρια-μπιέλα-πηνεία/στατόρ (βολάν έμεινε το ίδιο).Υπάρχουν και τα παλιά σε μια σακούλα αν τα θέλει ο άλλος (απλά οτι δεν πήγε ρεκτιφιέ).
Στις 342.000 αλλαγή αλυσιδογράναζα με x-gear χρυσό στα μαμά δόντια (δώρο ακόμα 2 μπροστινά γρανάζια χωρίς χρήση καθόλου με +1 και +2 δόντια).
Υπάρχει απο την επισκευή και μετά αρχείο με όλες τι ενέργειες απο θέμα συντήρησης/επισκευής και όλες οι βενζίνες που έχει κάψει με ημερομηνίες και βενζινάδικο και τα χλμ γρμμένα με στυλό για επιβεβαίωση σε ηλεκτρονική μορφή.
Δίδεται μαζί σχάρα με αντιρρήδες 2 μηνών και περασμένες βάσεις σχάρας επίσης 2 μηνών γνήσιες (20 ευρά μονάχες τους παναθεμά τες).
Μερικά πλαστικά καινούρια (λίγα) αφόρετα και μερικά πλαστικά καινούρια μεν αλλά επάνω στο μηχανάκι.
Εξάτμιση είχε τρυπήσει και έχει κολληθεί (είναι η μαμά).Ζάντα εμπρός μια χαρά η πίσω θα χρειαστεί αλλαγή.
Λάστιχα ενός έτους με 5.000 χλμ κατασκευής τέλη του 15.σαμπρέλες 4 μηνών.
Πρίν δωθεί θα αλλαχτούν οι λάμπες στο κοντέρ για τις ταχύτητες έχει καεί η νεκρά και η 4η αλλά θα αλλαχτούν και οι 4.
Νέες λάμπες πορείας εμπρός (η μια έχει καεί και θα αλλαχτεί ζευγάρι πριν την πώληση).
Λάμπα πίσω φανού αλλαγμένη πριν από 6 μήνες.
ΚΤΕΟ θα περάσει πριν μπεί η αγγελία 1 ημέρα,ουτως η αλλως το πρόστιμο το χω φάει.

Πόσο να το βάλω;

Υ.Γ. Όλα τα λεφτά θα πάνε για αγορά νέου παπιού (με 0 χιλιόμετρα) απλά να υπολογίσω περίπου που κυμαίνομαι...

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
06/12/2017, 06:26
Το μηχανακι ρε θηριο ειναι πρωτο χερι.Με εχεις αφησει αφονο.Τοσα χλμ???Τα κανες ολλα εσυ???Αν ναι μπραβο ρε αρχοντα.Ευχομαι καλη ποληση και απο τα λεγομενα σου φενεσε μερακλης και τιμιος.Αλλα πολλα χιλμ.
Σε κουρασε???
Γιατι το δινεις???Τοσα περασατε μαζι....
Βαλε και καμια φοτο απο το σκυλι(με τοσα χλμ σιγουρα κερδιζει αξεια τον τιτλο)να το δουμε.Θα βοηθησεις αυτους που θα σου βγαλουν το κοστολογιο(αν και πιστευω οτι θα εχεις αντιδρασεις για τι να το δωσεις κτλπ.και με το δικιο τους).
Δυστηχως εγω δε μπορουσα να σου δωσω τιμη αλλα δε μπορουσα να μη σε συγχαρω για τα χλμ.Ησος να φενονται σε μενα πολλα επειδη ειμαι απο κρητη.Μονο εγω εχω παθει πλακα???Τρακοσιες πενηντα χιλιαδες χιλιομετρα:eek:

TsoliasGR
06/12/2017, 07:57
Δευτερο χερι ειναι πρακτικά αλλά το ειχε πριν απο μενα ο πατερας μου.
Ναι το κοντερ λεει 42200++ και εχει γυρισει 3 φορες.
Και παραδόξως δεν ειχε ξαναπάθει μπιέλα.
Αλλά είναι με κάθε 3.000 χλμ λαδάκια καθε 6000 φιλτρακι λαδιου, μπουζί κάθε 10.000 απο την πρώτη μέρα.
Όπως και να το δεις το μηχανάκι γέρασε καινούριο δεν το κάνεις αν δεν δώσεις κανα χιλιάρικο.
Όχι δεν έχει λειτουργικά προβλήματα αλλά θέλω κάτι νέο, να με βγάλει άλλες 150-200 χιλιάδες χλμ.

Υ.Γ. Ξέχασα να αναφάερω οτι έχει αλλαχτεί και πολλαπλασιαστής με γνήσιο μεν μεταχειρισμένο δε στις 341.000.
Κλειδαριά σετ εμπρος πίσω πριν απο κανα διμηνο μαζί με την σχάρα και τις αντιρίδες.Φωτό δεν ξέρω αμα το πάω για πλύσιμο θα το βγάλω.
Υ.Γ.2 Σαββατα θα μπορώ να το πάω οπουδήποτε στην Αθήνα για έλενχο δεν εχω θέμα μιας και κυκλοφορεί κανονικά και εργάζεται το μηχανάκι.
Σκεφτόμουνα οτι 600 με μεταβίβαση αγοραστή ειναι καλα.Μιας και θα το δώσω μετά την 1/1/2018 θα εχει και τέλη πληρωμένα.

Anritsu
06/12/2017, 09:00
Φιλε μου παπί 20ετίας να το σκοτώσεις - ειδικά εφόσον έχει ουσιαστικά ανακατασκευαστεί- για να πάρεις άλλο παπί δεν ξέρω κατά πόσο έχει νόημα . Στο λέω γιατί και εγώ με ένα σχεδόν δεκαετίας κυκλοφορώ και όποτε λέω να το δώσω βλέπω πως δεν αξίζει τον κόπο για να πάρω άλλο παπί . Από την άλλη καταλαβαίνω πως το βαρεθήκες . 600 αν και πολλά μου φαίνονται για σχεδόν 20ετιας πάπιο δεν χάνεις κάτι να το βάλεις στο καρ.γρ και να περιμενεις να δεις τι ανταπόκριση θα έχεις . Καλοπούλητο

TsoliasGR
06/12/2017, 21:31
Έχω δεί τιμές και 700+ αλλά το θεωρώ κλεψια να ειμαι ειλικρινής.
Από την άλλη 500+ πήγε η επισκευή του κινητήρα.Θα μου πείς να μην το φτιαχνες αλλά πως θα κυκλοφορώ με το κουτί για δουλεια;Με το wolf η με το bandit;Που δεν έχει καν πινακίδες;Δεν...
Αν και έχει κάνει μόνο λιγα χλμ κουρριερ και προσεκτικό στρώσιμο.
Έχω βάλει 2 παπακια στο μάτι και θα αποφασίσω τελευταία στιγμή.
Sym Magic 125 και astrea X 125.Θα τα πλησιάσω θα τα χαιδέψω και ότι μου κάτσει.
Θα πάρω κάτι φρέσκο για να έχω για άλλα 10 χρόνια μηχανάκι.

leftos
08/12/2017, 09:48
Πιστευω τα 600 θα τα παρεις.
Τα 700 θα περιμενεις αρκετα.
Πιο κατω δεν αξιζει να το δωσεις οτι ειπαν και παραπανω κρατα το.
Απο την αλλη αν γραψεις οτι εχει 345000 χλμ νομιζω οτι δεν θα πλησιασει κανεις...
Το wolf δεν σου κανει για την δουλεια ;

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
08/12/2017, 09:57
Γιατι δεν ριχνεις και καμια φοτο εδω.Και απο δω μεσα μπορη καποιος να το δη!!!Διαφωνω με τον συντροχο απο πανω.Θα ελεγα να πης την αληθεια για τα χιλιομετρα

TsoliasGR
08/12/2017, 22:32
To wolf θα βαλω για courrier?Αμαρτια απο το Θεό ειναι βρε αδερφέ.
Commute bike ναι αλλά δεν ειναι αυτός ο λόγος υπαρξης του.Ειναι καθαρά και μόνο για κανα καφέ την Κυριακή και τις καθημερινές 5 λεπτά στατική λειτουργία τώρα με τον χειμώνα.Και καμια βραδυνή χωρίς λόγω βόλτα στο πουθενά να καθαρίσει το κεφάλι όταν χρειάζεται.
Με ανοιχτό καιρό έχει βόλτες ναι παντού.

Με το θέμα των χιλιομέτρων δεν θα κρύψω ούτε 100 μέτρα.Θέλω να πουλήσω αυτό που έχω όχι αυτό που θα μπορούσα να έχω γιατί έτσι θέλω να αγοράσω και εγώ.Για αυτό πλέον θα κινούμαι ΜΟΝΟ σε ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ μοτο.
342.000 έχει και τόσο θα πώ.Αλλά σαν σασί.Σαν κινητήρας έχει 5.000 με γνήσια ανταλλακτικά.Και δέχομαι να λύσουν και μοτέρ αν θέλουν και αν βρεθεί κάτι άλλο απο αυτό που λέω πληρώνω εγώ τα εργατικά.
Δεν το βάζω ακόμα γιατί δεν έχω κατασταλάξει αν θα πάω σε cryptonX 135,AstreaX 125 ή Sym Magic 125 (που δεν το νομίζω απλά είναι όμορφο).Με κόβω πιο πολύ για Αστράκι μιας και το παλιό μοτό "παρε χόντα για εργάτη" ηχεί ακόμα στα αυτιά μου έντονα....αν και το crypronX λέγεται οτι ειναι εξαιρετικό.

υ.γ. Και επειδή είμαι ψείρας μεν αλλα ειλικρινής προσφέρω και αυτό (μια μικρή γεύση) σε USB STICK σε όποιον πάρει μηχανάκι δικό μου.Ειχα πολλά παραπάνω αλλά τα έχασα όλα με ένα ransomware Io στο κομπιούτερ.
Χρόνων αρχεία για το kawasaki kazer,suzuki bandit,honda rebel 250 '85 USA edition,Sym wolf 250 μήνες,piaggio fly 125 και book service απο XV750 '90s μόνο τα της ανακατασκευής/επισκευής που είναι ήδη στα σκαριά.
Και φυσικά για όλα υπάρχουν φωτό...Αποδείξεις,ανταλλακτικά κτλπ....
391220
391221

o teos
08/12/2017, 23:07
Κράτα το και μάζεψε αυτά τα 600 που θες να βγάλεις από αυτο η δώσε το σε κάνα γνωστό σου η πουλά το 300-400 κατοστάρικα όταν μαζέψεις αυτά τα 200 παραπάνω που θες να βγάλεις από μοτο 20ετιας...δε θα το πάρει κάνει παραπάνω μόνο και μόνο για όλα τα παραπάνω που περιγράφεις...γενικα θα φύγει πάρα πάρα πολύ δύσκολα και εσύ τη δουλειά σου δε θα την κάνεις...:wave2:

TsoliasGR
08/12/2017, 23:14
Κράτα το και μάζεψε αυτά τα 600 που θες να βγάλεις από αυτο η δώσε το σε κάνα γνωστό σου η πουλά το 300-400 κατοστάρικα όταν μαζέψεις αυτά τα 200 παραπάνω που θες να βγάλεις από μοτο 20ετιας...δε θα το πάρει κάνει παραπάνω μόνο και μόνο για όλα τα παραπάνω που περιγράφεις...γενικα θα φύγει πάρα πάρα πολύ δύσκολα και εσύ τη δουλειά σου δε θα την κάνεις...:wave2:

Μετά την επισκευή μπιέλας 3-4 κατοστάρικα;Λίγα δεν είναι;
Για 3-4 κατοστάρικα απλά το βάζω άκρη και το έχω μαζί με την Bandit σε κουκούλα....Και όποτε έχω χρόνο και διάθεση το μαζεύω κομματι-κομμάτι.Δεν το δίνω τόσο αδερφέ δεν αξίζει

o teos
08/12/2017, 23:18
Όντως θες απάντηση για το παραπανω;;;ας μην την έφτιαχνες...με αυτή την λογική όποιος βάζει έξτρα σε ένα μηχανάκι θα έπρεπε να τα κοστολογεί ανάλογα...Δηλαδή ένα μότο που πιάνει τώρα 1000 ευρώ και φοράει έξτρα 1000 ακόμα έπρεπε να το δώσεις ας πούμε 2000...Δεν πάει έτσι..Εσυ το έφτιαξες για να κάνεις τη δουλειά σου..Ο άλλος θα σου πει άσε θα βρω άλλο πιο φθηνό με τα ίδια η λιγότερα χλμ τι με νοιάζει αν έδωσες εσύ τόσα η αν έβαλες τόσα έξτρα..Η λογική είναι ότι δε θα τα βγάλεις αυτά τα λεφτά για αυτό σου λέω κράτα το...:rolleyes:

TsoliasGR
08/12/2017, 23:35
Να σου απαντήσω σχετικά.
Δεν μιλάμε για έξτρα αλλα για την καρδιά του μοτο.Τον κινητήρα που ουσιαστικά είναι καινούριος.Το πλέον βασικό στο μηχανάκι.
Τώρα σε ότι αφορά το βιβλίο σέρβις είναι απλά βιβλίο σέρβις.
Το βιβλίο βενζίνης δηλώνει πολλά παραπάνω απο το πόση βενζίνα έβαλες και αυτό από κάποιον σαν εσένα περίμενα να το δείς.Είσαι παλιά καραβάνα.
Ακόμα και η αυξημένη κατανάλωση βενζίνης στον ίδιο κύκλο μπορεί να υποδηλώνει πρόβλημα.Που δεν υπάρχει π.χ. εργασία σέρβις στο βιβλίο σέρβις...Αυτό βέβαια είναι μια άλλη κουβέντα και πραγματικά είμαι ο μόνος μ@#$@ που κάθομαι και τα τηρώ απο όσο έχω δεί μέχρι τώρα αλλά...
(Και δεν μιλάω φυσικά για όλα τα υπόλοιπα καλά που έχει αυτό της τήρησης του βιβλίου).
Δεν ζητησα απο κανέναν να το πληρώσει αυτό μιας και εγώ έχω καύλα και το τηρώ και το δίνω μαζί (να το κάνω τί άλλωστε αν φύγει το μηχανάκι απο τα χέρια μου) όμως το να βλέπω μηχανάκια σε χειρότερη κατάσταση απο το δικό μου και με ίδια ίσως χλμ σε μεγαλύτερη τιμή δεν μπορώ να το δεχτώ.Πες με παράλογο;Πες με χαζό;Ίσως να έχεις δίκιο.
Ουτε θα ανεβάσω τιμή επειδή θα μπεί το κουστούμι κατα τα 3/4 καινούριο,ούτε για τις λάμπες και την εργασία μου,ουτε για τα λάδια και τα τακάκια ουτε τίποτα.Θα το κάνω απλά για να το δώκω σωστά επειδή το αγάπησα το μηχανάκι αυτό τόσα χρόνια και θέλω και να είμαι σωστός.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
09/12/2017, 05:46
Μπραβο!!!!Σωραιος ρε αρχοντα.Και μερακλης αν μη τι αλλο.Δε εχω ξαναδει τοσο ψειρα(οπος ειπες εσυ ο ιδιος).
Αν και θα συμφωνησω με τον τεος θα σου ελεγα παρολαυτα να το βαλεις στο καρ τη τιμη που εση εισαι ικανοποιημενος.Δε χανεις τπτ.Αν δεν εχει απηχηση το ριχνεις τη τιμη σταδιακα.Δε χανεις τπτ.

toyar
09/12/2017, 07:45
εφοσον το μοτερ ειναι θεωρητικα καινουριο τι πιστευεις οτι θα κερδισεις δινοντας τα επιπλεον χρηματα για καινουριο παπι;
γνωριζεις φυσικα οτι τα σημερινα ειναι 2 κλασεις κατω σε σχεση με τα παλια σε διαρκεια ζωης
και εφοσον υπαρχει κανονικη μοτοσυκλετα.......

aris xj
09/12/2017, 09:56
μην δωσεις τον ''σκυλο''......
θα το μετανιωσεις....
στην δουλεια αποτρεψαμε συναδερφο να διωξει το kaze r και ακομα μας λεει ευχαριστω

ακομα και αν το εχεις βαρεθει μη το διωξεις....ειδικα τωρα που ειναι και μοτερικα καινουριο.
22 ευρω εχει το σημα....
τα λεφτα που θα παρεις ειναι λιγα...

Nostradamus
09/12/2017, 10:16
αν δεν μιλουσαμε για παπι μπορει να καταλαβαινα τι κανεις.

Δηλαδη, εχεις μια μοτοσυκλετα καποιων χρονων, δινεις ενα σοβαρο ποσο να την συμμαζέψεις, την παιρνει καποιος ρετρολαγνος, για να πας σε κατι καινουργιο, νεοτερο κτλ κτλ..

Αλλα να δωσεις τον παπιο που οπως τα λες ειναι σε αριστη μηχανικα κατασταση και να παρεις ενα καινουργιο παπιο που θα βγει στο δρομο για "σκλαβος" και που αντικειμενικα "δεν τα φτιαχνουν οπως παλια", δεν μπορω να πω οτι το καταλαβαινω. Εκτος και αν μιλαμε για το πολυ απλο. το βαρεθηκα...

για 100-200 ευρω, αστο στην ακρη κατα την γνωμη μου.

ptc
09/12/2017, 10:16
Θα συμφωνήσω με teos&σια. Όσο κι αν το διαφημίζεις το μηχανάκι εδώ, η αλήθεια είναι πως τα λεφτά που θέλεις δύσκολα θα τα πάρεις. Είναι κλασικό σύνδρομο αυτό, υπερκοστολογούμε κάτι δικό μας επειδή έχουμε ζήσει μαζί του και ξέρουμε πόσα λεφτά έχουμε ρίξει, ενώ όταν έρχεται η ώρα να αγοράσουμε κάτι το περνάμε από χίλια κύματα (πχ "έλα μωρέ τον παπάρα, επειδή έβαλε μια ψωροεξατμιση και έναν εγκέφαλο θέλει και πεντακόσια ευρώ παραπάνω..."). Και χρησιμοποιώ Α' πληθυντικό βάζοντας και τον εαυτό μου μέσα.

Αν όντως άνοιξες αυτό το θέμα για να πάρεις μια γνώμη νομίζω την απάντηση σου την έχεις λάβει λίγο πολύ. Κι εγώ όπως το βλέπω το μηχανάκι δύσκολα να πιάσει πάνω από έξι εκατοστάρικα. Βασικά αν γράψεις τα πραγματικά χιλιόμετρα στην αγγελία, θα μου προκαλέσει έκπληξη αν χτυπήσει έστω και μια φορά το τηλέφωνο.

Από την άλλη έχει γίνει μια πολύ αναλυτική αγγελία πλέον και το συγκεκριμένο θέμα, οπότε ίσως σε βοηθήσει κι αυτό...

TsoliasGR
09/12/2017, 11:29
Δεν ειναι οτι απλά το βαρέθηκα.
Το πρόβλημα ειναι πιο βαθύ.
Παρόλο που το μοτέρ είναι καινουριο μετά την μπιέλα θα ξεκινήσει και θα ζητάει άλλα σιγά σιγά.
Πρόσφατα μου έβγαλε πολλαπλασιαστή (αλλάχτηκε), θα ξεκινήσει σιγά σιγά ηλεκτρικά,ρουλεμάν εδώ και εκεί, και δεν είναι τόσο το κόστος μιας και τα περισσότερα τα φτιάχνω μόνος μου, μην με αφήσει στην δουλειά ειναι το θέμα.Δουλεύω απο τις 9 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα και χρόνος γιοκ....
Ενώ ένα καινούριο μηχανακι ναι δεν το έχουν κάνει τόσο καλό όπως τα παλια καλά grand,kaze-r,c50 ομως μιλάμε για honda και yamaha,2 μοντέλα συγκεκριμένα που ειδικά το crypton x εχει αποδειχτεί σκύλος.
Σε ότι αφορά την τιμή, στα 600 λέω ειμαι καλα.Και 550 θα δεχόμουν μιας και ειναι 18 ετων το μηχανάκι.Με μεταβίβαση αγοραστή.Πληρωμένα κτεο τελη και τα ρέστα φυσικά και σερβις πριν φύγει από μένα μικρό.Τακάκια,φιλτράκι,λαδάκια (φίλτρο βενζίνας,μπουζί αλλάχτηκαν 15 η 14 νοέμβρη δεν έχει νόημα να τα ξανααλλάξω),σαμπρέλες καινουριες,λαστιχάκια είναι 1 έτους με 6500 χλμ.Ντίζα γκαζιού που με ταλεπόρησε είναι καινούρια γνησια,φαίνεται και απο το χρώμα της γωνίας (μαυρο αντί για νίκελ των ιμιτα.)
Όχι δεν είναι το κόστος των ανταλλακτικών.Ειναι το θέμα λειτουργικότητας.
Τέλως πάντων νομίζω καλύφτηκα και σας ευχαριστώ για τις γνώμες σας.
Θα το σκεφτώ σοβαρά τι θα κάνω.

zopas
09/12/2017, 14:45
εφτιαξες το κινητηρα και θα εχεις ένα παπι για αλλα 300 χιλιαδες χλμ..τι άλλη βλαβη θα σου βγαλει αδελφε;ολα τα εχεις αλλαξει..ουσιαστικα εχεις καινουργιο μηχανακι....νομιζω ότι σε εχει φαει η γνωριμη τρελα να αλλαξεις γιατι βαρεθηκες όχι γιατι εχεις αναγκη..αν ηθελες να το πουλήσεις να μην το έφτιαχνες γιατι δεν βγαζει λογικη...εδωσες κανα 1000αρι να το φτιαξεις για να το πουλήσεις ολοκαινουργιο πλεον στα μισα λεφτα ταχα για να δωσεις επιπλέον χιλιαρικα για να παρεις κατι νέο που θα εχεις εγγυηση μονο 2 χρονια και μετα αντε παλι παλι μαστορες και ξηλωμα τσεπης..

Λαθος κινηση κανεις, αφου θελεις τη γνωμη μας, τα παπια σκυλια και ενιοτε τα ανακατασκευασμένα καλυπτουν βασικες ανάγκες και δεν δινονται με τιποτα από τη στιγμη που καινουργια πανε πανω από 2 χιλιαρικα και φυσικα τα καινουργια δεν εχουν τα αειθαλή μοτερ που ξερουμε π.χ βλεπε ινοβα..

αν όμως αποφασισεις να το δωσεις απλα σκέφτομαι τον τυχερο που θα το παρει...τσαμπα ένα ολοκαινουργιο παπακι που θα τον βγαλει πολλα πολλα χρονια χωρις ουσιαστικα θεματα ενώ εσυ θα τον κοιτας μετα από λιγο καιρο και θα τραβας τα μαλλια σου..

Βαλε στην ακρη την παρορμηση σου και κρατα το γιατι θα το μετανιώσεις πολύ γρηγορα και κυριως οικονομικα...

Anritsu
09/12/2017, 16:33
Ξανά - ότι λένε οι παραπάνω . Αν εριξες τόσο χρήμα στον κινητήρα και έχει καινούρια άντερα , όλα τα αλλα πολύ ευκολά μαζευόνται (ηλεκτρικά κλπ ) . Εδικά όταν το θες για δουλεία , δεν εχει νόημα να έιναι καινούριο . Εχει νόημα να πάρεις στα λεφτά σου αξία (δηλαδή χιλιόμετρα) κρατώντας το . Και πραγματικά δεν ξέρω ποιο απο τα καινούρια που λες που με το καλήμέρα , κάτι ψιλοκαίνε λάδια , κάτι ψιλοβαράνε μπιέλες ,κάτι τρίζουνε τα πλαστικά θα αντέξουν όσο αυτό . Ωστόσο μια δοκιμή θα σε πείσει . Ανεβάσε το στο καρ και ότι γίνει .

TsoliasGR
09/12/2017, 17:52
Δηλαδή αξίζει λές να επενδύσω απάνω του 500 για
γρανάζια σασμάν,δίσκους,και βολάν,και κανα 100ρικο για περιφερειακά να γίνει σαν να βγήκε απο αντιπροσωπεία.
Αν μου λέτε οτι αξίζει να το κάνω απλά...δεν είχα ΙΔΕΑ οτι ΟΛΑ τα καινούρια δεν είναι τέτοιας ποιότητας.

Anritsu
09/12/2017, 18:56
Δηλαδή αξίζει λές να επενδύσω απάνω του 500 για
γρανάζια σασμάν,δίσκους,και βολάν,και κανα 100ρικο για περιφερειακά να γίνει σαν να βγήκε απο αντιπροσωπεία.
Αν μου λέτε οτι αξίζει να το κάνω απλά...δεν είχα ΙΔΕΑ οτι ΟΛΑ τα καινούρια δεν είναι τέτοιας ποιότητας.

Είναι σαν το χρηματιστήριο ένα πράμα . Οσο χάνεις ρίχνεις ένα πράμα . Απο τη στιγμή που έριξες τα πολλά να το ισιώσεις στα ψιλά θα κολλήσεις . Ολα αυτα που θες κάποια στιγμή θα στα ζητήσει . Οχι αυριο το πρωί . Και όσο εσυ το δουλέυεις κάνεις αποσβέση στο κεφάλαιο που έχεις επενδύσει . Αλλιώς κάτσε και υπολόγισε πόσα έχεις δώσει μέχρι τώρα , και πόσα χιλιόμετρα/χρόνια έχεις βγάλει . Και μετά δες ένα crypton x στα 3 K που πάει πόσα χλμ θα πρέπει να κάνεις για να βγάλεις το κεφάλαιο της αγοράς και λοιπά φτιάξίματα που με τον καίρο θα έρθουν . Απο τη στιγμή που είναι εργαλείο δουλειάς και το εμπιστευεσαι δεν τον δίνεις . Δεν είναι τυχαίο που συντριπτικά όλοι αυτό σου λένε . Και ναι τα καινούρια , κακά τα ψέμματα , κατασκευάζονται με ορίζονται δεκαετίας και με νορμάλ χρήση οχι ντελιβεράδικη . Και στο λέω εγω που έχω ενα πάπιο 8 ετών για όλες τις δουλείες και απο την μία τον έχω βαρεθεί , απο την άλλη να τον πουλήσω για να πάρω άλλο πάπιο απο τη στιγμή που εχω ρίξει χρήμα ( φρένα, σελες , εξατμίσεις αναρτήσεις) είναι οικονομική αυτοκτονία .

toyar
09/12/2017, 21:09
σασμαν γιατι; εχει θεμα;
βολαν;
ασε που αυτα δεν ειναι 500αρικο
ουτε τα περιφερειακα εχουν 100

mia_zoi_kawa
09/12/2017, 22:07
Όταν έχεις ένα μηχανάκι 18 χρόνια και έχεις κάνει τόσα χιλιόμετρα γνώμη μου είναι ότι δεν το πουλάς...γιατί πλέον το μηχανάκι δεν ειναι απλά μηχανακι αλλά ειναι ένα οικογενειακό κειμήλιο....

o teos
09/12/2017, 22:12
Όλα είναι ένα ματσο σιδερα καλώδια και πλαστικά..ανάλογα την κατάσταση τα χλμ και την ηλικία έχουν και την ανάλογη αξία.....Αυτά..μη το πολύ ζαλίζεις η το δίνεις γύρω στα 400 με 500 το ανώτερο η απλά κράτα το...my two cents..:wave2:

TsoliasGR
10/12/2017, 00:58
σασμαν γιατι; εχει θεμα;
βολαν;
ασε που αυτα δεν ειναι 500αρικο
ουτε τα περιφερειακα εχουν 100

8 γραναζια μεσα χ30 ευρα=240 και
καμια 100 η εργασια
και βολαν 80
δισκοι 10 ευρώ
λαδια 13,5 (ipone 15w50 semi)
βαλε τωρα φλάτζες φτασαμε τα 500
περιφερειακα έχουμε και λεμε
8 το κρύσταλλο απο το κοντέρ που έσπασε προχτές...
λάμπες όλες εμπρος πίσω φλας
ασφάλειες
πλεξούδα κανα 50ρι 2-3 πλαστικα που πρεπει να αγοράσω να γινει καινουριο...
Και αμα περισσεύουν αλλάζουμε και σωληνάκια μιας και μπαίνουμε στον κόπο να γίνει όλη η διαδικασία να τα 100 ευρώ.
Τακάκια/φερμουί έχω στοκαρει,φίλτρο βενζίνης έχω 5-6 σπίτι,δισκόπλακα εμπρός έχω πάρει ήδη μαργαρίτα και απλά περιμένω να φτάσει η ώρα να την βάλω (να φαγωθεί η άλλη) δεν θέλει και πολύ οπότε ίσως την αλλάξω και αυτή.
Κανα ρουλεμάν σε κανα τροχό δεν θα αλλάξουμε;SKF και μόνο...φτηνά μεν αλλα στο σύνολο ανεβαίνεις.Αν και με τόσα έχω ένα μηχανάκι για άλλα 350.000 χλμ.
Αυτά σε πε΄ριπτωση που το κρατήσω...Γιατί αν ο κρατήσω θα είναι αντί για καινούριο οπότε.Εδώ λέω αν αξίζει.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
10/12/2017, 06:58
Όταν έχεις ένα μηχανάκι 18 χρόνια και έχεις κάνει τόσα χιλιόμετρα γνώμη μου είναι ότι δεν το πουλάς...γιατί πλέον το μηχανάκι δεν ειναι απλά μηχανακι αλλά ειναι ένα οικογενειακό κειμήλιο....

Δε το πουλας για αλους λογους.Με τα σιδερα δε πρεπει να δενομαστε.Ηρθανε να μας υπηρετουνε:)

toyar
10/12/2017, 08:56
ξαναρωταω....
το σασμαν εχει θεμα;
το βολαν γιατι;
επειδη με 240 γραναζια + 80 βολαν αγοραζεις 3 μεταχειρισμενα μοτερ και τα κανεις ανταλλακτικα

TsoliasGR
10/12/2017, 10:25
ξαναρωταω....
το σασμαν εχει θεμα;
το βολαν γιατι;
επειδη με 240 γραναζια + 80 βολαν αγοραζεις 3 μεταχειρισμενα μοτερ και τα κανεις ανταλλακτικα

Και ξανααπαντάω.Επειδή θέλω κατι καινούριο.Να έχω το κεφάλι μου ήρεμο οτι ΔΕΝ θα βγάλει πρόβλημα.
Γρανάζια και βολάν,καμπάνα κτλπ ΔΕΝ αλλάχτηκαν και αν τα πάρω μεταχείρω δεν θα ειναι καινούρια.Τόσο απλά.
Δεν έχουν πρόβλημα ακόμα αλλά ειναι πολλά χρόνια εκει μέσα,έχουν μεγάλη φθορά.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
10/12/2017, 10:51
Και ξανααπαντάω.Επειδή θέλω κατι καινούριο.Να έχω το κεφάλι μου ήρεμο οτι ΔΕΝ θα βγάλει πρόβλημα.
Γρανάζια και βολάν,καμπάνα κτλπ ΔΕΝ αλλάχτηκαν και αν τα πάρω μεταχείρω δεν θα ειναι καινούρια.Τόσο απλά.
Δεν έχουν πρόβλημα ακόμα αλλά ειναι πολλά χρόνια εκει μέσα,έχουν μεγάλη φθορά.

Φαντασου γιατι σκυλο μιλαμε.Τοσα χλμ με τα ιδια...

TsoliasGR
10/12/2017, 11:26
Αν το δεις αντικειμενικά το kawasaki kazer το παλιό είναι το πιο καλό μοτέρ που έχω δεί σε cub bike.
Δεν γνωρίζω όμως εάν τα καινούρια kaze-r φοράνε το ίδιο μοτέρ.Ξέρω σίγουρα οτι πάσχουν απο πλαστικά (μιλάω για τα mod 13-14-15)

panavour
10/12/2017, 11:59
Επειδη το εχω ζησει αρκετες φορες το σαρακι της βαρεμαρας και της αλλαγης, παρε την αποφαση οτι και να σου πουμε, και δωστο κανα 500αρικο γιατι δεν θα πιασει παραπανω, και παρε το καινουργιο που γουσταρεις.Δεν θα πιασεις ουτε τα χιλιομετρα ουτε την αξιοπιστια του παλιου, αλλα το γυιαλι πια στην καρδια σου εχει ραγισει απ οτι βλεπω, γιαυτο προχωρα και μην ακους κανενα μας.:beer:

TsoliasGR
10/12/2017, 17:51
Επειδη το εχω ζησει αρκετες φορες το σαρακι της βαρεμαρας και της αλλαγης, παρε την αποφαση οτι και να σου πουμε, και δωστο κανα 500αρικο γιατι δεν θα πιασει παραπανω, και παρε το καινουργιο που γουσταρεις.Δεν θα πιασεις ουτε τα χιλιομετρα ουτε την αξιοπιστια του παλιου, αλλα το γυιαλι πια στην καρδια σου εχει ραγισει απ οτι βλεπω, γιαυτο προχωρα και μην ακους κανενα μας.:beer:

:beer:

zopas
10/12/2017, 18:04
γαμωτο δεν την εβαζες την αγγελια κανα χρονο πριν να το επαιρνα..σε ριπη οφθαλμου θα φυγει...ολοι περιμενουν τέτοιες φανταστικες ευκαιριες..