PDA

View Full Version : Μειωση δασμων της ΕΕ στα Ιαπωνικα αυτοκινητα

DrBig
12/12/2017, 06:57
Φανταζομαι/ελπιζω το μετρο θα περιλαμβανει και τις μοτοσυκλετες.
http://www.zougla.gr/money/agores/article/evropeko-bonus-sta-iaponika-aftokinita

doctoras
12/12/2017, 07:11
περίεργο μου φαίνεται για τα αυτοκίνητα μιας και αποτελούν μεγάλο μερίδιο προιοντων και επειδή σκέφτομαι παρασκηνιακά, κίνηση για να χτυπήσουν τους υπόλοιπους ασιάτες που γιγαντόνονται? και με τα ευρωπαικά τι γίνεται εάν τα ιαπωνικά γίνουν οικονομικά πιο ελκυστικά?
βέβαια εάν ψηφιστούν και επικυρωθούν και απο τις δύο πλευρές θα θελαν να μπορούσε να τρέξει απο το '19

PortisHead
12/12/2017, 07:54
Και τι σας κανει να πιστευετε οτι αυτη η μειωση θα περάσει στον καταναλωτη :lol:.

To ίδιο θα κοστίζουν....απλα άλλος θα επωφεληθεί τη διαφορά.

(Κράτος...αντιπρόσωπος... κλπ κλπ)

devil's animal
12/12/2017, 09:05
Και τι σας κανει να πιστευετε οτι αυτη η μειωση θα περάσει στον καταναλωτη :lol:.

το σκεφτηκα και εγω αυτο...
ισως το μονο θετικο στην ολη κατασταση να ειναι οι εξαγωγες μας...
το λαδι, οι ελιες, τα τυρια και ολα τα Π.Ο.Π. προϊοντα...

christoi
12/12/2017, 18:24
περίεργο μου φαίνεται για τα αυτοκίνητα μιας και αποτελούν μεγάλο μερίδιο προιοντων και επειδή σκέφτομαι παρασκηνιακά, κίνηση για να χτυπήσουν τους υπόλοιπους ασιάτες που γιγαντόνονται? και με τα ευρωπαικά τι γίνεται εάν τα ιαπωνικά γίνουν οικονομικά πιο ελκυστικά?
βέβαια εάν ψηφιστούν και επικυρωθούν και απο τις δύο πλευρές θα θελαν να μπορούσε να τρέξει απο το '19

Από την άλλη, η Ιαπωνία θα καταργήσει δασμούς περίπου 30% στα τυριά και 15% στα κρασιά της Ε.Ε., ενώ θα επιτρέψει και την αύξηση των εξαγωγών του ευρωπαϊκού μπλοκ σε βοδινό και χοιρινό κρέας.

Αμοιβαία τα €σθήματα.

cityfly
12/12/2017, 21:46

Φυσικά και θα περάσει. Ο κάθε αντιπρόσωπος κερδίζει ΜΟΝΟ όταν πουλάει. Θα έχει δηλαδή την ευκαιρία να πουλήσει φθηνότερα και άρα να μπορέσει να πουλήσει περισσότερο και θα αποφασίσει να μην το κάνει;

Αυτά για τον αντιπρόσωπο τώρα αν το κράτος μας βρει ευκαιρία να τα ξαναπάρει είναι άλλο θέμα. Όχι ότι και για το κράτος δεν ισχύει το ίδιο αλλά δεν βλέπω να το καταλαβαίνουν. Δεν έχουν το αναμενόμενο αποτέλεσμα οι φόροι και βάζουν κι άλλους φόρους.

nic mor
13/12/2017, 09:44
Θέλω να πιστεύω πως αν γίνει η μείωση,θα περάσει κανονικά
στον καταναλωτή. Όπως και όταν έγινε κάποια στιγμή μείωση του τέλους ταξινόμησης.

Άλλο κομμάτι η εστίαση με το ΦΠΑ κτλ που έτσι κι αλλιώς το κλέβουν οι μαγαζάτορες και
άλλο η αγορά οχημάτων που δεν μπορεί εύκολα κάποιος να κρύψει κάτι.

Για παράδειγμα το 2009 που πήρα το 2ο στρωμα και μάλιστα από μεγάλο
κατάστημα και πολύ μεγάλο λαμόγιο των Αθηνών,Ναι για τον Β***Ο μιλάω,Από 8000κατι που είχε,με το μειωμένο τέλος ταξινόμησης,το πήρα 7200.

DrBig
13/12/2017, 10:16
Το βρισκω παραλογο να παραπονουμαστε για τους εμπορους πως πουλανε ακριβα.
Ας μην αγοραζουμε κυριοι να δειτε πως θα πεσουν οι τιμες.

PortisHead
13/12/2017, 11:17
Θέλω να πιστεύω πως αν γίνει η μείωση,θα περάσει κανονικά
στον καταναλωτή. Όπως και όταν έγινε κάποια στιγμή μείωση του τέλους ταξινόμησης.

Άλλο κομμάτι η εστίαση με το ΦΠΑ κτλ που έτσι κι αλλιώς το κλέβουν οι μαγαζάτορες και
άλλο η αγορά οχημάτων που δεν μπορεί εύκολα κάποιος να κρύψει κάτι.

Για παράδειγμα το 2009 που πήρα το 2ο στρωμα και μάλιστα από μεγάλο
κατάστημα και πολύ μεγάλο λαμόγιο των Αθηνών,Ναι για τον Β***Ο μιλάω,Από 8000κατι που είχε,με το μειωμένο τέλος ταξινόμησης,το πήρα 7200.

Οπα....αυτο εγινε για πολυ συγκεκριμενο λογο.
Ηταν το τυρακι στη φακα....για να μπουν πολλα ποντικακια μεσα...

βλεπεις τωρα τι γινεται με τα 2-λιτρα αυτοκινητα.....ανταλλαγες με 50αρι παπι + διαφορα (εκ μερους του κατοχου του 2λιτρου) :lol:

nic mor
13/12/2017, 11:26
Ναι δεν έχεις άδικο,απλά το θέμα δεν είναι γιατί έγινε η μείωση,
αλλά το ότι πέρασε κανονικά!

thunder ace
13/12/2017, 13:01
Το βρισκω παραλογο να παραπονουμαστε για τους εμπορους πως πουλανε ακριβα.
Ας μην αγοραζουμε κυριοι να δειτε πως θα πεσουν οι τιμες.

Εγω εχω να αγορασω απο το 2002.......@ρχιδι@ μειωση στις τιμες ειδα ολα αυτα τα χρονια φιλε Dr.

DrBig
13/12/2017, 16:17
Εγω εχω να αγορασω απο το 2002.......@ρχιδι@ μειωση στις τιμες ειδα ολα αυτα τα χρονια φιλε Dr.

Ενας κουκος δε φερνει την ανοιξη

stefanos
13/12/2017, 17:07
Φαντάζομαι ότι αυτές οι μειώσεις αφορούν τα γιαπωνέζικα μηχανάκια που κατασκευάζονται στην Ιαπωνία
οπότε δεν βλέπω όφελος για τον μέσο μικρό καταναλωτή που αγοράζει ταϊλανδέζικα Φιλιππινέζικα αφρικάνικα βραζιλιάνικα και άντε και ευρωπαϊκά γιαπωνέζικα.