View Full Version : BMW δωρέαν αντικατάσταση ανταλλακτικού
caesarsk
13/12/2017, 12:42
Χαμένος στα προβληματα μου χρόνια τώρα, σε δουλειές τρελές, είχα παραμελήσει αρκετά την μοτοσυκλέτα μου σε επίπεδο συντήρησης, ασχολούμενος μόνο με τα βασικά. Ήρθε και το κωλοατύχημα και με πήδηξε τελείως. Στο χτεσινό μου σέρβις λοιπόν βλέπω στο καπάκι της αντλίας ποσότητα βενζίνης, όπως και στο καπάκι στο δεξιο ντεπόζιτο. Καθαρίζω και κοιτάζω προσεχτικά και έχουν ραγίσει και στα δυο τα καπάκι το πλαστικό που κουμπώνει ο σωλήνας καυσίμου.
Παίρνω την BMW τηλέφωνο, έχοντας πάρει αρκετή βαζελίνη στα δάχτυλα για να μην πονέσω αρκετά.
Μετά από το τηλεφώνημα, νομίζω οτι δικαιολογήται απόλυτα ο χορός του ηλιου στην μέση της Αλ. Παναγούλη, αφού ενημερωθηκα πως σε μηχανή 11 ετών το συγκεκριμένο ανταλλακτικό η BMW το αλλάζει εντελώς δωρεάν λόγω αστοχίας υλικού....στην Ελλάδα...του 2017...που δεν δουλεύει τίποτα σωστά...που κυριαρχεί η λαμογιά...
Kαλά, θα έχει παίξει καμιά ανάκληση και δεν θα το έχεις πάρει χαμπάρι.
Έτσι δουλεύει η μπεμβέ. Στις 10 ζημιές, η μία δώρο.
Μπράβο στον μηχανικό που στο πέρασε δωρεάν. Άλλοι θα στο χρέωναν και δε θα έπαιρνες χαμπάρι ποτέ.
caesarsk
13/12/2017, 13:14
Kαλά, θα έχει παίξει καμιά ανάκληση και δεν θα το έχεις πάρει χαμπάρι.
εννοειται πως ετσι ειναι...αλλα δεκα χρονια μετα
Δεν παίζεις και κανένα τζόκερ-λότο....:D
caesarsk
13/12/2017, 13:27
Δεν παίζεις και κανένα τζόκερ-λότο....:D
ΕΦΥΓΑΑΑΑΑΑΑ
1200GS του 06; υπάρχει ανάκληση για την αντλία βενζίνης..
1200GS του 06; υπάρχει ανάκληση για την αντλία βενζίνης..
Δεν είχαμε αμφιβολία...
caesarsk
14/12/2017, 09:10
Δεν είχαμε αμφιβολία...
Μα καμμία όμως....Τι σκατα...ολοκληρη πενταετια περασε να μην βγαλουμε 3-4 ανακλήσεις; Μάλιστα μολις εμαθα πως εχει ανακληση και για το πισω μουαγιε τροχου...Απορω με το μπουρδελο μου που κινειται ακομη! Ρε μπας και μου εχουν πουλησει Γιαπωνεζικο με σηματακια BMW;;;
Μα καμμία όμως....Τι σκατα...ολοκληρη πενταετια περασε να μην βγαλουμε 3-4 ανακλήσεις; Μάλιστα μολις εμαθα πως εχει ανακληση και για το πισω μουαγιε τροχου...Απορω με το μπουρδελο μου που κινειται ακομη! Ρε μπας και μου εχουν πουλησει Γιαπωνεζικο με σηματακια BMW;;;
Για το μουαγιέ του πίσω τροχού ναι έχει γίνει ανάκληση ενώ στις αρχές ο κόσμος το πλήρωνε από τσέπη του και είναι μπόλικο το μαρούλι που κοστίζει. Μετά από αλλεπάλληλες αστοχίες στο συγκεκριμένο σημείο η μαμά εταιρία αποφάσισε πως κάτι δεν πάει καλά και το έκανε ανάκληση με διαφορετικό κράμα μετάλλου μάλιστα. Για την αντλία δεν έχω ακούσει ανάκληση, αυτό που ξέρω είναι ότι οι ταχυσύνδεσμοι που συνδέουν ντεπόζιτο και τροφοδοσία καυσίμου είναι πλαστικοί και χρειάζονται αντικατάσταση γιατί ραγίζουν με τα χρόνια και μένεις στην μέση του πουθενά από καύσιμο στα καλά καθούμενα. Κάποιοι έχουν βρει ακριβώς τους ίδιους (με τις γωνίες όπως πρέπει να είναι) μεταλλικούς και τους αντικαθιστούν μόνοι τους με πολύ μικρό κόστος.
Τα έχω αλλάξει και τα δυο (μουαγιε, αντλία)
Προ ανάκλησης..πόνεσε!
Αλλά καλή κίνηση από την bmw
dukeandthecity
14/12/2017, 15:43
τα λέμε και εδώ https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=21466&page=2
τα λέμε και εδώ https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=21466&page=2
Σόρι, αλλά κοίταξα το λινκ και είδα προηγούμενο ποστ σου. 4 ανακλήσεις σε λίγους μήνες; Μπράβο, ρε παιδιά! Θέλω κι εγώ τέτοιο!
dukeandthecity
14/12/2017, 15:57
δεν έγιναν όλες μεσα σε λίγους μήνες, η καταγραφή τους έγινε εκείνη την περίοδο. Καλύτερα παντως να γίνονται απο το να το κάνει μουτι η εταιρεία.
Ναι, αλλά ακόμα καλύτερα είναι να μην υπάρχει λόγος να γίνονται. Αλλά εντάξει, έτσι είναι αυτά, ό,τι πληρώνεις, παίρνεις.
Oh wait...
panavour
14/12/2017, 17:06
Ναι, αλλά ακόμα καλύτερα είναι να μην υπάρχει λόγος να γίνονται. Αλλά εντάξει, έτσι είναι αυτά, ό,τι πληρώνεις, παίρνεις.
Oh wait...
φαντασου δηλαδη να ηταν φθηνοτερες τι θα επαιρνες:bawl::lol:
caesarsk
14/12/2017, 17:55
Πριφανως δεν έχετε ζήσει τις εποχές Σαρακακη που δεν αναγνωριζόταν κανένα τεχνικό λάθος καμμια παγκόσμια ανάκληση, που μαθαίναμε με κόπο εδώ στην Ελλάδα και που για να κατέβεις στα ανταλλακτικά άφηνες 5χιλιαρο στην είσοδο γιατί δεν υπήρχε περίπτωση να φύγεις με φτηνότερο ανταλλακτικό.
Πριφανως δεν έχετε ζήσει τις εποχές Σαρακακη που δεν αναγνωριζόταν κανένα τεχνικό λάθος καμμια παγκόσμια ανάκληση, που μαθαίναμε με κόπο εδώ στην Ελλάδα και που για να κατέβεις στα ανταλλακτικά άφηνες 5χιλιαρο στην είσοδο γιατί δεν υπήρχε περίπτωση να φύγεις με φτηνότερο ανταλλακτικό.
Τις έχω ζήσει εγώ.....:(
ΠΟΛΥΣ πόνος....μα πολύς όμως :(
Είναι ένας από τους λόγους που δεν ξαναπήρα μΕχανάκι με το φτερό.....
sapila racing
15/12/2017, 13:46
Τωρα μου θύμησες το φοβερό γραφείο 100....
Παντως εχουν αλλάξει τα πράγματα προς το καλύτερο ευτυχώς.
Τωρα μου θύμησες το φοβερό γραφείο 100....
Παντως εχουν αλλάξει τα πράγματα προς το καλύτερο ευτυχώς.
Να πετάξω το aprilia και να πάρω honda; :D
caesarsk
16/12/2017, 10:14
Χωρίς δεύτερη κουβέντα. Θα πληρώνεις ακριβότερα ανταλλακτικά αλλά τουλάχιστον θα έχεις μοτο 6 μέρες την εβδομάδα αντί για 2 που έχεις με το Aprilia αφου τις υπόλοιπες είναι συνεργείο
sapila racing
16/12/2017, 11:20
Αυτό εσύ μόνο μπορείς να το αποφασίσεις.
Εγώ θα σου πω οτι είχα αποφασίσει οτι δεν θα ξαναπάρω Honda μετά την ταλαιπωρία που τράβηξα την δεκαετία του 80', αλλά τελικά το 2005 πήρα το Hornet 900 καινούριο και μετά απο 91000 χλμ δεν έχει βγάλει ούτε μία βλάβη.
Μόνο service. Δηλαδή λάδια, μπουζί, παραφλού, φίλτρα λαδιού και αέρα, τακάκια, υγρά φρένων, αλυσίδες, λάστιχα, 2 φορές λαμπες πίσω, μια λάμπα εμπρός, μια βαλβίδα στοπ που βραχυκύκλωσε απο πλημμύρα στην οποία το μηχανάκι κολύμπησε κανονικά, μια βαλβίδα νεκράς και μια ντίζα συμπλέκτη.
Οι βαλβίδες δεν έχουν πειραχτεί ακόμα, ελέγχθηκαν μια φορά στις 35000 χλμ, τώρα μάλλον θέλουν ρύθμιση.
Τα ανταλλακτικά Honda που έχω αγοράσει αυτά τα 12 χρόνια είναι φίλτρα λαδιού, η ντίζα συμπλέκτη και οι δύο βαλβίδες (νεκράς και πίσω φρένου), φίλτρο αέρα έχω KN.
Τα ανταλλακτικά Honda που έχω αγοράσει αυτά τα 12 χρόνια είναι φίλτρα λαδιού, η ντίζα συμπλέκτη και οι δύο βαλβίδες (νεκράς και πίσω φρένου), φίλτρο αέρα έχω KN.
Αυτά είναι 5 ανταλλακτικά. Και ένα μπεμβέ, σε τόσα χιλιόμετρα, περίπου τόσα ανταλλακτικά χρειάζεται: δυο αντλίες βενζίνης, μια ηλεκτρονική, ένα μοτέρ κι έναν άξονα. Άρα είναι το ίδιο.
karellen
16/12/2017, 11:58
Αυτά είναι 5 ανταλλακτικά. Και ένα μπεμβέ, σε τόσα χιλιόμετρα, περίπου τόσα ανταλλακτικά χρειάζεται: δυο αντλίες βενζίνης, μια ηλεκτρονική, ένα μοτέρ κι έναν άξονα. Άρα είναι το ίδιο.
:a52::a52:
dukeandthecity
18/12/2017, 12:54
:whiteflag::whiteflag::whiteflag: