View Full Version : x-spirit 3 το έχει κανείς;
Βλέπω στο helmet city κι έχουν γενναία έκπτωση σε κάποια x spirit 3 και δεν σας κρύβω ότι ψήνομαι..
Κάτοχος εδώ και μία πενταετία του πολύ καλού xr1100 θα ήθελα γνώμες για το κορυφαίο μοντέλο της εταιρείας κι αν κάποιος το έχει στη κατοχή αν έχει τη καλοσύνη να μου πει δυο πράγματα γιατί επειδή είναι καινούργιο μοντέλο δε σημαίνει ότι είναι και καλύτερο από προηγούμενα.
Επίσης θα ήθελα να μου πείτε αν ξέρετε σχετικά με τα νούμερα-φόρμα, είναι τα ίδια με το xr1100 φερ ειπείν που έχω ή αλλάζει η φόρμα;
RaGe_Raptor
14/12/2017, 19:30
Βλέπω στο helmet city κι έχουν γενναία έκπτωση σε κάποια x spirit 3 και δεν σας κρύβω ότι ψήνομαι..
Κάτοχος εδώ και μία πενταετία του πολύ καλού xr1100 θα ήθελα γνώμες για το κορυφαίο μοντέλο της εταιρείας κι αν κάποιος το έχει στη κατοχή αν έχει τη καλοσύνη να μου πει δυο πράγματα γιατί επειδή είναι καινούργιο μοντέλο δε σημαίνει ότι είναι και καλύτερο από προηγούμενα.
Επίσης θα ήθελα να μου πείτε αν ξέρετε σχετικά με τα νούμερα-φόρμα, είναι τα ίδια με το xr1100 φερ ειπείν που έχω ή αλλάζει η φόρμα;
Καλύτερο είναι σίγουρα. Αλλά σε τι?
Η Shoei έγραφε :improved aerodynamic performance at speeds in excess of 300....
Δε χρειάζεται να αναφέρουμε ότι αυτά τα κράνη "δουλεύουν" καλύτερα σε ss
DoctoR_k6
14/12/2017, 23:07
Σε όλα θα είναι καλύτερο από το προηγούμενο της κατηγορίας του. Αεροδυναμική, εξαερισμό κλπ κλπ.
Απλά παίζει ρόλο κ ή χρήση που κανείς γιατί διαφορετικά θα συμπεριφέρεται στο ss κ διαφορετικά στο παπί.
Καλή τιμή πάντως.
Ένα gsxr k6, δε το θέλω για παπί :). Για τα νούμερα ξέρουμε αν έχουν αντιστοιχία με άλλα μοντέλα της εταιρείας πχ xr1100 ;
DoctoR_k6
14/12/2017, 23:21
Το καλύτερο είναι να το δοκιμάσεις κ να αποφασίσεις.
Δεν κάνουν όλα τα κράνη σε όλα τα κεφάλια.
Suzuki κ Shoei τα πάνε καλά...:p
Σίγουρα το να το δοκιμάσεις είναι το ιδανικό, αλλά τουλάχιστον στη Κρήτη δεν νομίζω να το έχει στοκ κάποιο μαγαζί. Το helmet city έχει πολιτική επιστροφής σε περίπτωση που δεν είναι το νούμερο σου;
Δε χρειάζεται να αναφέρουμε ότι αυτά τα κράνη "δουλεύουν" καλύτερα σε ss
Πιθανότα ναι, αλλά και στα γυμνά δουλεύουν εξαιρετικά. Είχα το NXR, το πούλησα και πήρα το X-Spirit II. Καμμία σχέση στον θόρυβο, μάλλον το xspirit είναι το πιο ήσυχο κράνος που έχω φορέσει.
RaGe_Raptor
15/12/2017, 14:40
Πιθανότα ναι, αλλά και στα γυμνά δουλεύουν εξαιρετικά. Είχα το NXR, το πούλησα και πήρα το X-Spirit II. Καμμία σχέση στον θόρυβο, μάλλον το xspirit είναι το πιο ήσυχο κράνος που έχω φορέσει.
Είναι επειδή δεν δούλευαν οι αεραγωγοί :tooth:
Και στα γυμνά, αν έχεις σκυφτή στάση,φαντάζομαι δουλεύει μια χαρά, αεροδυναμικά.
Antinomos
16/12/2017, 18:49
Εχω ενα x spirit 3 περιπου 2 μηνες τωρα. Συγκριτικα με αλλα μοντελα shoei δε μπορω να πω γιατι δεν ειχα αλλο κρανος shoei στο παρελθον. Πριν απο αυτο ειχα ενα arai chaser το οποιο τα τελευταια χρονια ειχε γινει λιγο κουβας απο τις πολλες τουμπες και εμπαζε κιολας απο διαφορους αεραγωγους που ειχαν σπασει μπροστα, οποτε απο θεμα εξαερισμου συγκριτικα επισης δεν μπορω να πω πολλα πραγματα :p
Στις μεγαλες ταχυτητες ειναι πολυ καλο, αντι να κουνιεται δεξια αριστερα πολυ γρηγορα και να χτυπιεται το κεφαλι περα δωθε κανει ενα πολυ ομαλο και πιο αργο κουνημα, σαν να κουνιεται πιο ομοιομορφα ολοκληρο το κρανος. Απο θεμα ηχου ο αερας δεν ακουγεται πολυ αλλα ησυχο δεν θα το ελεγα, την εξατμιση μου την ακουω πολυ εντονα (υπαρχει ενα πραγμα που μπαινει κατω απο το σαγονι και λενε ειναι για αυτο το λογο, δεν εχω δοκιμασει να το βαλω η αληθεια ειναι). Τα γυαλια μυοπιας και ηλιου μπαινουν ανετα, αν και ειχα ενα μικρο θεμα αρχικα εστρωσε απο τις πρωτες μερες που το φορεσα και καθονται καλα πλεον.
Προσωπικα εχω ενα τεραστιο προβλημα με αυτο το κρανος, δεν υπαρχει αρκετος χωρος αναμεσα στη μυτη μου και το κρανος σε αυτο το σημειο με αποτελεσμα στις μεγαλες ταχυτητες (250+) να μου πιεζει τη μυτη με παρα πολυ δυναμη, και ειδικα αν χρειαστει να "σηκωθω" για να φρεναρω ειναι σα να τρωω μπουνια στη μυτη κανονικα.. Αυτο το θεμα αν δεν το διορθωσω αλλαζοντας καποια μαξιλαρακια εσωτερικα ισως για να παει πιο πισω το κεφαλι, που ειλικρινα δυσκολο μου φαινεται, θα αναγκαστω να το πουλησω δυστυχως και να παρω αλλη μαρκα... Οποτε οσοι ειστε "ξιφιες" σαν εμενα τσεκαρετε το αυτο οταν το δοκιμασετε πριν το παρετε ;)
Antinomos@ όταν λες σου πιέζει τι μύτη εννοείς ότι μετακινείται το κράνος προς τα πάνω και βρίσκει η μύτη σου κάπου ή ότι μετακινείται προς τα μέσα και δημιουργείται πίεση εκεί που κάθονται τα γυαλιά πάνω στη μύτη;
Εγώ έχω το xr1100 της shoei λοιπόν όταν το είχα πρωτοπάρει κι ενώ είχα διλέξει ένα νούμερο μικρότερο με προτροπή του έμπορα εφόσον καθόταν στο κεφάλι μου, με ταχύτητες κοντά στα 200 (είχα το hornet 600) το κράνος άρχιζε να μετακινείται προς τα πάνω κι εύρισκα κι εγώ μύτες, σαγόνια, πάνω στο εσωτερικό του κράνους χωρίς να με ενοχλεί στο σημείο που περιγράφεις. Όσο και να έσφιγγα το λουρί αυτό μετακινείτο. Μετά που πήρα το gsxr σταμάτησε αυτό και το κράνος μένει ακίνητο ακόμα κι αν δεν έχω δέσει το λουρί με μεγαλύτερες ταχύτητες. Πέρυσι πήρα κάτι γυαλιά ηλίου Oakley τύπου μάσκα λοιπόν με το που τα βάζω ( με δυσκολία γιατί κάνουν μία κούρμπα για να πιάσουν στο κεφάλι κι όχι πίσω από το αυτί) κι ανοίγω εθνική, στο σήκωμα του κεφαλιού αισθάνομαι έντονο πίεση στο σημείο της μύτης που κάθονται τα γυαλιά.
Πες μου αν αναγνωρίζεις κάτι από αυτά που περιγράφω.
Antinomos
17/12/2017, 16:16
Στο σημειο που καθονται τα γυαλια πανω στη μυτη δεν εχω κανενα προβλημα. Ουσιαστικα δεν υπαρχει αρκετος χωρος εσωτερικα του "σαγονιου" του κρανους και με την αντισταση του αερα οταν το κρανος τραβιεται λιγο προς τα πανω και πισω ακουμπαει η ακρη της μυτης μου εκει. Αυτο το κρανος λογικα προκειμενου να σου δωσει περισσοτερο οπτικο πεδιο ψηλα, ειναι φτιαγμενο να φοριεται καπως ψηλα στο κεφαλι οποτε η μυτη βρισκεται αρκετα χαμηλα μεσα στο κρανος. Υπαρχει περιπτωση εγω προκειμενου να πατησουν καλα τα γυαλια που φοραω να το πιεζω να μπει λιγο πιο χαμηλα απο οτι πρεπει και γι'αυτο να εχω αυτο το προβλημα.
Στο σημειο που καθονται τα γυαλια πανω στη μυτη δεν εχω κανενα προβλημα. Ουσιαστικα δεν υπαρχει αρκετος χωρος εσωτερικα του "σαγονιου" του κρανους και με την αντισταση του αερα οταν το κρανος τραβιεται λιγο προς τα πανω και πισω ακουμπαει η ακρη της μυτης μου εκει. Αυτο το κρανος λογικα προκειμενου να σου δωσει περισσοτερο οπτικο πεδιο ψηλα, ειναι φτιαγμενο να φοριεται καπως ψηλα στο κεφαλι οποτε η μυτη βρισκεται αρκετα χαμηλα μεσα στο κρανος. Υπαρχει περιπτωση εγω προκειμενου να πατησουν καλα τα γυαλια που φοραω να το πιεζω να μπει λιγο πιο χαμηλα απο οτι πρεπει και γι'αυτο να εχω αυτο το προβλημα.
Δεν το έχω αλλά ήταν στα υπ'όψιν μου.
Θυμάμαι πολύ χαρακτηριστικά στις παρουσιάσεις ότι η εσωτερική επένδυση μπορεί να κουμπώσει σε 2 διαφορετικές θέσεις αλλάζοντας την γωνία επάνω-κάτω .
Επίσης μπορούν να αλλαχτούν σχεδόν όλα τα εσωτερικά (κεντρική επένδυση-πλαΙνά μάγουλα-κλπ.) σε άλλο μέγεθος ώστε να ταιριάξει καλύτερα.
Κατέβασε το manual από την επίσημη σελίδα της Shoei εάν το έχεις με τα αγγλικά και διαβασέ το προσεκτικά.
Το καλύτερο θα ήταν να πας στον αντιπρόσωπο (Τζωρτζόπουλος) ώστε να σε βοηθήσει.
Προσπάθησε λίγο παραπάνω γιατί είναι κρίμα για το κρανάκι των μόλις 700€
Καλές οι αγορές από το internet αλλά οι αγγελίες έχουν γεμίσει με πωλήσεις λόγω λάθους μεγέθους.
Δες εδώ αναλυτική παρουσίαση στο Revzilla (στην Αμερική πωλείται σαν X-14)
https://www.youtube.com/watch?v=WAZ3azHN0Po
basilis_k6
17/12/2017, 18:21
Καλές οι αγορές από το internet αλλά οι αγγελίες έχουν γεμίσει με πωλήσεις λόγω λάθους μεγέθους.
ευλογημένοι να είναι όλοι αυτοί. απο αυτούς αγοράζω εδω και χρόνια. Ειμαι και small σε όλα σχεδόν οπότε βρίσκω πράμα αβέρτα!
Ειμαι και small σε όλα
Too much info.
basilis_k6
17/12/2017, 20:40
Too much info.
:D:D:D
Παιδιά με τα κάπιταλ κοντρόλ για αγορές από το εξωτερικό τι παίζει; Επίσης τι ισχύει στο τελωνείο για αγορά από Αγγλία, τώρα που η Αγγλία έφυγε από Ευρωπαϊκή Ένωση; Αν γνωρίζετε παρακαλώ ενημερώστε :)
Δεν έχω περιοριστεί από τα cc εδώ και πάρα πολύ καιρό, σε οποιαδήποτε αγορά. Και η Αγγλία είναι ακόμα στην ΕΕ.
Εθεσες ενα ωραιο ζητημα φιλε μου.
Το οικονομικο οφελος για αγορα κρανους απο την Αγγλια ειναι πολυ μεγαλο.
Στην Αγγλια εχουν προτεραιοτητα την ΑΣΦΑΛΕΙΑ των αναβατων, γι αυτο η φορολογια στα κρανη ειναι 0%!!!!
Ναι σωστα διαβασατε! Δεν υπαρχει κανενας φορος στο τελωνειο, και θα ερθει στο σπιτι σου μεσα σε 2 εβδομαδες max.
Αγοραστηκαν απο το ebay 2 κρανη Shoei X spirit 3 απο εμενα και εναν κολλητο μου.
Θελετε να δειτε διαφορες?
To δικο μου Kagayama black 890eu στην Ελλαδα - 605eu! απο Αγγλια μαζι με τα εξοδα αποστολης.393853]
Το κρανος του φιλου μου το assail blue sthn Ελλαδα περιπου 830eu και απο Αγγλια 540!!!!!!!!
[ATTACH=CONFIG]393854
Και μπορουν να επιστραφουν εντος 2 εβδομαδων σε περιπτωση λαθους.
Το μονο που χρειαζεται ειναι να δοκιμαστε το κρανος σε καταστημα στην Ελλαδα, για το σωστο μεγεθος (εαν δεν εχετε ηδη Shoei)
Τωρα εντυπωσεις για το κρανος με Hayabusa Gen2 ειναι απλα σε αλλη κατηγορια.
Αθορυβο, πολυ ζυγισμενο, και στα πολλα πανω απο 260 κοβει τον αερα σαν μαχαιρι.
Το προτεινω ανεπιφυλακτα, για super προστασια, και αεροδυναμικη. Για supersport μηχανες ειναι μονοδρομος.
basilis_k6
11/03/2018, 16:03
απο ποιο καταστημα τα πηρες?
απο ποιο καταστημα τα πηρες?
Σου εστειλα προσωπικο μηνυμα Billy
john_gixxer
17/03/2018, 09:55
Καλησπερα παιδια! Ειμαι νεος στο φορουμ και ενδιαφερομαι κι εγω τελευταια για το shoei xspirit...μεχρι στιγμης εχω εμπειριες μονο με arai και ειδικα στο θεμα του θορυβου απ τον αερα ωρες ωρες απλα θελω να σπασω το κρανος! Αυτη τη στιγμη εχω το arai rx7-v αγορασμενο στα μεσα του 2016...αρχικα φαινοταν μια χαρα σε γυμνο μηχανακι λειτουργουσε νορμαλ σε θεμα θορυβου σε μηχανακι με ζελατινα σε τρελαινε!! Δυστυχως ειναι ετσι το στησιμο του που δεν υπαρχει σωτηρια...μεχρι τα 200χλμ παλευεται σχετικα μετα τα 240χλμ το κρανος νομιζεις οτι θα σου παρει το κεφαλι...πολυ γρηγορα χτυπηματα αριστερα δεξια υπερβολικος θορυβος απ τον αερα σε σημειο που δεν αντεχεις πανω απο μερικα δευτερα...γενικα μια απογοητευση...η μονη λυση ειναι να βρισκομαι εξω απ τη ζελατινα σ αυτα τα χλμ προκειμενου να μην ακουω τον αερα να μπαινει μεσα στο κρανος πραγμα επισης απαλευτο σ αυτα τα χλμ! χαχαχ...Για να μη δωσω αλλη μια φορα ενα σκασμο λεφτα και να παρω ενα παρομοιο κρανος μηπως μπορει καποιος εμπειρος στα xspirit να πει τη γνωμη του σ αυτο το θεμα? Ευχαριστω
Δεν υπάρχει περίπτωση σε μηχανάκι με ζελατίνα να κάθεσαι σε κανονική όρθια θέση και να περνάς τα 180 χωρίς θόρυβο.
Ή θα σκύβεις τέρμα κάτω (ο σωστός τρόπος) ή θα πρέπει ο αέρας που σε χτυπάει από την ζελατίνα να είναι από τους ώμους και επάνω ώστε το κράνος να είναι σε καθαρή ροή αέρα.
Σε αντίθεση με ότι νομίζουν οι πολλοί τα κράνη είναι πιο αθόρυβα σε γυμνά μηχανάκια (το κορμί δεν μπορεί να ακολουθήσει με τόσο αέρα που τρως).
Βέβαια σύμφωνα με αυτά που λέγονται από διάφορα reviews το SHOEI xspirit-3 πρέπει να είναι ότι καλύτερο σε θέμα αεροδυναμικής και θορύβου αυτήν την στιγμή.
Απλά είναι αμφίβολο κατά πόσο θα σου λύσει το πρόβλημα σε ικανοποιητικό βαθμό (ειδικά που το θέμα θορύβου εξαρτάται από το ύψος σου και το μηχανάκι που έχεις).
...πολυ γρηγορα χτυπηματα αριστερα δεξια υπερβολικος θορυβος απ τον αερα
Μάλλον για λάθος νούμερο μου κάνει εμένα (ή λάθος εφαρμογή τέλος πάντων)
o_gavros
17/03/2018, 13:21
Νομίζω πως το θεμα σου θα το λυσεις ανεξοδα με ενα ζευγάρι ωτοασπίδες.
Το κράνος σου ειναι οτι καλύτερο παιζει στην αγορα αυτη τη στιγμή.
john_gixxer
17/03/2018, 14:20
Ευχαριστω παιδια! Απλα δεν διευκρινισα μαλλον καποια πραγματα... δεν παω πανω απο 180 και ειμαι ορθιος στο μηχανακι...παντα κατω απ τη ζελατινα ειμαι αλλα και παλι ακουγεται θορυβος απ τον αερα ακομα και οταν εχω κλεισει ολες τις εισαγωγες εξαγωγες και εχω αφησει ανοιχτο μονο το στομα και τα πινλοκ στη ζελατινα! Ειμαι 1.78 υψος και η μηχανη ειναι ενα suzuki hayabusa gen2 k8...αυτο που νιωθω εγω ειναι οτι σαν να μπαινει αερας απο παντου μες το κρανος...με λιγα λογια σαν να εχει γινει λιγο σωβρακο...παρολα αυτα δεν μου εχει πεσει ποτε κατω οσο το εχω...το φοραω μονο εγω και οταν το πηρα μου εφαρμοζε αψογα στο κεφαλι εως αρκετα σφιχτο μπορω να πω...δεν ηταν μεγαλο δηλαδη...απλα μεσα σε 1.5 χρονο εχει ανοιξει αρκετα...παντως απ οτι εχω ακουσει γενικα ολοι λενε πως τα αραι σε σχεση με τα υπολοιπα ειναι πιο θορυβωδη στο θεμα του αερα...
Ευχαριστω παιδια! Απλα δεν διευκρινισα μαλλον καποια πραγματα... δεν παω πανω απο 180 και ειμαι ορθιος στο μηχανακι...παντα κατω απ τη ζελατινα ειμαι αλλα και παλι ακουγεται θορυβος απ τον αερα ακομα και οταν εχω κλεισει ολες τις εισαγωγες εξαγωγες και εχω αφησει ανοιχτο μονο το στομα και τα πινλοκ στη ζελατινα! Ειμαι 1.78 υψος και η μηχανη ειναι ενα suzuki hayabusa gen2 k8...αυτο που νιωθω εγω ειναι οτι σαν να μπαινει αερας απο παντου μες το κρανος...με λιγα λογια σαν να εχει γινει λιγο σωβρακο...παρολα αυτα δεν μου εχει πεσει ποτε κατω οσο το εχω...το φοραω μονο εγω και οταν το πηρα μου εφαρμοζε αψογα στο κεφαλι εως αρκετα σφιχτο μπορω να πω...δεν ηταν μεγαλο δηλαδη...απλα μεσα σε 1.5 χρονο εχει ανοιξει αρκετα...παντως απ οτι εχω ακουσει γενικα ολοι λενε πως τα αραι σε σχεση με τα υπολοιπα ειναι πιο θορυβωδη στο θεμα του αερα...
Παρτου ένα σετ καινούργια μάγουλα αν έχουν πέσει τόσο πολύ.Κι οι ωτοασπιδες θα κάνουν δουλίτσα όπως επίσης κι ένα buff για το λαιμό.
Παρόλα αυτά σε busa δε θα έπρεπε να έχει τέτοια συμπεριφορά το κράνος.Για μένα είναι ξεκάθαρα "λάθος" νούμερο και το βάζω σε εισαγωγικά γιατί είπες όταν το πήρες ότι σου ήταν σφιχτό
gior-gos
17/03/2018, 16:43
εχω αφησει ανοιχτο μονο το στομα και τα πινλοκ στη ζελατινα
Κλείσ' τα κι αυτα. Την ζελατινα τελείως· στο "lock". Και παλι βεβαια θα μπαινει αερας αλλά με τη ζελατινα τελείως κλειστή θα βελτιωθουν καπως τα πραγματα. Ειναι θορυβωδες και "ευαερο" κρανος. Το xr1100 που ειχα ηταν καλυτερο σ αυτους τους τομεις.
DoctoR_k6
17/03/2018, 16:50
Το ίδιο κράνος έχω. Άψογο στα πολλά...δεν μπορώ να καταλάβω πως έχεις τέτοια θέματα.
Θόρυβο να το καταλάβω...
Τελοσπαντων εδώ γράφουμε για x-spitir μην τα κάνουμε αχταρμα!!
Γράψτε κάνα review οι κάτοχοι.