PDA

View Full Version : Πρατηρια και κλεψιμο

Σελίδες : 1 [2] 3

spyrval
30/11/2019, 13:17
Αυτό ισχύει μόνο για να ξέρουμε εμείς και όχι απόλυτα. Τί θα πεις στο βενζινά, κοίτα το δείκτη έχω μέσα 3 λίτρα ; Κι εσύ μου έβαλες άλλα.14 και ξεπερνάει τα 15 της χωρητικότητας ; Θα.σου πει είχες 1. Η μονη απόδειξη είναι να σου βάλει περισσότερη ποσότητα από τη χωρητικότητα του ρεζερβουάρ άσχετα από πόσο είχες μέσα.

cityfly
30/11/2019, 13:32
Σκέφτηκα μια ιδέα για το πως μπορούμε να εξασφαλίσουμε την ορθότητα και το αδιαμφισβήτητο του δίκιου μας, σε περίπτωση καταγγελίας (αν κι όποτε προκύψει). Φτάνοντας στο βενζινάδικο και πριν ανοίξουμε τάπα, βγάζουμε μια φωτογραφία με το φορητό μας τηλέφωνο, το κοντέρ. Εστιάζουμε εκεί που δείχνει τον δείκτη του καυσίμου και ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ, την ΩΡΑ!
Με αυτή τη μέθοδο, κι εφ'όσον γνωρίζουμε καλά τη χωρητικότητα του ρεζερβουάρ μας (manual), μπορούμε να αποδείξουμε σε οποιονδήποτε και οποτεδήποτε, το πότε και που (ακριβή ημέρα κι ΩΡΑ, βάση της απόδειξης του πρατηρίου και της φωτο μας) έγινε η "ρομπαρία" με τον ανεφοδιασμό μας. Μέθοδος που ισχύει για όλους τους τύπους καυσίμων, ακόμα και για υγραέριο! (αν ποτέ γίνουμε δίτροχοι υγραεριοκίνητοι :D)
H μόνη δυνατή, και ΠΡΟΠΑΝΤΩΣ σιγουράντζα περίπτωση, να καλέσει κάποιος την αστυνομία επί τόπου, χωρίς να χάσει το δίκιο του!!!

Υ.Γ: Εμείς, με τις συμπεριφορές μας, πρέπει να γίνουμε το κράτος (η πολιτεία) που θέλουμε.

Δεν ξέρω αν θα έχει αποτέλεσμα αλλά αν είναι να το κάνεις ή πάρε κάμερα ή βάλε το κινητό σε λειτουργία πτήσης μη γίνει καμιά στραβή.

Kas_Tracer
02/12/2019, 04:53
Ολόκληρη επιχείρηση είχαν στήσει όλοι αυτοί οι εγκληματίες
https://www.bikeit.gr/reportaz/item/22183-nothevmena-kaysima-eksarthrothike-kykloma-stin-attiki-me-21-pratiria
Το συμπέρασμα είναι ότι το κράτος αν θέλει μπορεί να τους πιάσει

yes-u
02/12/2019, 10:29
Ολόκληρη επιχείρηση είχαν στήσει όλοι αυτοί οι εγκληματίες
https://www.bikeit.gr/reportaz/item/22183-nothevmena-kaysima-eksarthrothike-kykloma-stin-attiki-me-21-pratiria
Το συμπέρασμα είναι ότι το κράτος αν θέλει μπορεί να τους πιάσει

..και να μας πει και ποια πρατήρια είναι...

andreastwin
02/12/2019, 11:09
αυτο που επρεπε να κανουν,ηταν αμεσα ενημερωση ποια πρατηρια ηταν, μπας και προλαβη καποιος χριστιανος που εβαλε βενζινα και μετα το αραξε για πολλους και διαφορους λογους.
εχω βαλει στην παργα κεντρο, απο BP φουλαρισμα για να φυγω για αθηνα, και με γ@μι@ε ωσπου να φτασω Αθηνα, με το που εβαλα βενζινα στα 10 χιλιομετρα ξεκινησε το μαρτηριο. και σε αυτοκινητο με 3000 χιλιομετρα καινουργιο. οφ ο καταλυτης και αισθητηρας Λ. κατεβηκε ντεποζιτο,2 λιτρα νερο, χωρια ποσο νερο εκαψε, τραβιξε, στο μονου ψεκασμου που ειχε το αυτοκινητο.

GRR
08/12/2019, 18:53
Καλησπέρα. Ισχύει ότι τα εταιρικά πρατήρια της Shell είναι ποιο αξιόπιστα από τα ιδιωτικά.Στα ιδιωτικά πέφτει περισσότερο κλέψιμο?

Bowleno
08/12/2019, 21:51
Καλησπέρα. Ισχύει ότι τα εταιρικά πρατήρια της Shell είναι ποιο αξιόπιστα από τα ιδιωτικά.Στα ιδιωτικά πέφτει περισσότερο κλέψιμο?

Όλα τα εταιρικά πρατήρια ασχέτως μάρκας, θεωρούνται πιο αξιόπιστα διότι απλά οι υπάλληλοι που τα δουλεύουν δεν έχουν κανένα κέρδος να κλέψουν....

mikes
08/12/2019, 22:25

οταν πηρα το μηχανακι που εχω τωρα, του εβαζα βενζινη σε δυο-τρια συγκεκριμενα οικομικα πρατηρια...
επειδη δεν εχω ενδειξη γεμιζω παντα οταν ο χιλιομετρητης ημερας δειξει 200 χλμ..
η χοντα γι αυτο το μηχανακι δηλωνει καταναλωση 6/100, και στα πρατηρια αυτα επαιρνε συνηθως απο
13,5 εως 14,5 λιτρα.. και παντα απορουσα ποσο πολυ καιει το μπουρ@@@@ και αν ειναι δυνατον να
πλησιαζει η καταναλωση του τα 7,5/100..
ωσπου μια μερα (τυχαια) γεμισα σε shell και πηρε 11,5.. ρε λες? και ξαναβαζω σε shell 11,8 αυτη τη φορα
και απο τοτε βαζω συνεχεια shel και δεν εχω περασει ποτε τα 11,8 ενω τη μικροτερη ποσοτητα (10,5) την
εβαλα σε shell μεν αλλα ιδιωτικο.. οποτε ναι, ολα τα shell για μενα ειναι 100% αξιοπιστα..

Acacius
08/12/2019, 23:46
Tο Freewind που είχα ήταν μεν καλόβολο μηχανάκι, αλλά τα καρμπυρατέρ του ήταν λίγο μαλ... ε, ευαίσθητα. Όταν το πρωτοπήρα γέμιζα από διάφορα πρατήρια όπως έκανα και με το αυτοκίνητο (που δεν καταλάβαινε τίποτα), μέχρι που παρατήρησα ότι όποτε γέμιζα από Shell, η μηχανή συμπεριφερόταν λίγο πιο στρωτά. Μικρή διαφορά μεν, αλλά αρκετή ώστε να γίνεται αισθητη, π.χ. σε ανοίγματα γκαζιού. Έκτοτε, όσο το είχα στην κατοχή μου γέμιζα σχεδόν αποκλειστικά από Shell, κατά προτίμηση από 3-4 συγκεκριμένα πρατήρια που, ας πούμε, εμπιστεύομαι (το ένα ιδιόκτητο).

Τα παιδιά που δουλεύουν την αντλία στα δύο εταιρικά που γεμίζω συνήθως είναι και πολύ εξυπηρετικά.

GRR
09/12/2019, 20:19
Όλα τα εταιρικά πρατήρια ασχέτως μάρκας, θεωρούνται πιο αξιόπιστα διότι απλά οι υπάλληλοι που τα δουλεύουν δεν έχουν κανένα κέρδος να κλέψουν....

Η ΕΛΙΝ έχει εταιρικά πρατήρια ή είναι μόνο ιδιωτικά?Κι αν είναι ιδιωτικό ή εταιρικό το καταλαβαίνεις απο την επωνυμία?

GRR
09/12/2019, 20:21
οταν πηρα το μηχανακι που εχω τωρα, του εβαζα βενζινη σε δυο-τρια συγκεκριμενα οικομικα πρατηρια...
επειδη δεν εχω ενδειξη γεμιζω παντα οταν ο χιλιομετρητης ημερας δειξει 200 χλμ..
η χοντα γι αυτο το μηχανακι δηλωνει καταναλωση 6/100, και στα πρατηρια αυτα επαιρνε συνηθως απο
13,5 εως 14,5 λιτρα.. και παντα απορουσα ποσο πολυ καιει το μπουρ@@@@ και αν ειναι δυνατον να
πλησιαζει η καταναλωση του τα 7,5/100..
ωσπου μια μερα (τυχαια) γεμισα σε shell και πηρε 11,5.. ρε λες? και ξαναβαζω σε shell 11,8 αυτη τη φορα
και απο τοτε βαζω συνεχεια shel και δεν εχω περασει ποτε τα 11,8 ενω τη μικροτερη ποσοτητα (10,5) την
εβαλα σε shell μεν αλλα ιδιωτικο.. οποτε ναι, ολα τα shell για μενα ειναι 100% αξιοπιστα..

Εγώ πάντως στο innova μου (καρπυρατέρατο) βάζω βενζίνη απο συγκεκριμένο ανεξάρτητο πρατήριο και μια φορά μέτρησα την αυτονομία full γεμάτο και μου έβγαλε 147 χιλιόμετρα με νορμάλ οδήγηση εκτός πόλης όμως, μέχρι να αναβοσβήνει η τελευταία γραμμή.Σύμφωνα με το manual, από την πρώτη γραμμή που είναι full γεμάτο μέχρι την τελευταία που αναβοσβήνει είναι 3 λίτρα.Άρα είναι 3 λίτρα στα 147 χιλιόμετρα, κι αν το κανει αναγωγή στα 100 χιλιόμετρα είναι 2,04L ανα 100 χιλιόμετρα, που είναι απολύτως φυσιολογικό όταν ο κατασκευάστης δίνει κατανάλωση 2,8 L/100 χιλιόμετρα.Άρα το βενζινάδικο είναι αξιόπιστο κι ας έχει την ποιο φθηνή βενζίνη κι ας είναι ανεξάρτητο πρατήριο.Και να πω την αλήθεια ο ιδιοκτήτης του μου φαίνεται σοβαρός άνθρωπος και κύριος

Manalishi
10/12/2019, 10:54
Πως καταλαβαίνεις οτι ενα πρατήριο είναι εταιρικό?

andreastwin
10/12/2019, 11:00

για τα shell απ'οτι ξερω δεν περνουν την καρτα που σου βαζουν ποντους. εχω στην περιοχη μου και αυτο γινετε σε ιδιοκτητο βενζιναδικο, αλλα εχει την shell.

BLiTzER
10/12/2019, 11:02

Από την επωνυμία.

Manalishi
10/12/2019, 11:26
Από την επωνυμία.

Correct, Μυρτέα ή Ερμής, τα εταιρικά της Shell.

GRR
10/12/2019, 19:49

Ε τότε για ποιο λόγο κάποιοι υπάλληλοι στα εταιρικά πρατήρια της Shell σε πρήζουν να βάλεις την vpower?Είναι οδηγία απο την ίδια την shell?Και να πω ότι σ ένα εταιρικό πρατήριο shell που έβαζα βενζίνη, με έπρηζε πολύ ένας συγκεκριμένος υπάλληλος, ενώ οι άλλοι οι υπάλληλοι όχι

Bowleno
10/12/2019, 22:12
Ε τότε για ποιο λόγο κάποιοι υπάλληλοι στα εταιρικά πρατήρια της Shell σε πρήζουν να βάλεις την vpower?Είναι οδηγία απο την ίδια την shell?Και να πω ότι σ ένα εταιρικό πρατήριο shell που έβαζα βενζίνη, με έπρηζε πολύ ένας συγκεκριμένος υπάλληλος, ενώ οι άλλοι οι υπάλληλοι όχι

Αυτό...οδηγία από την μητρική εταιρία και επεκτείνεται και στα ιδιωτικά πρατήρια, βεβαίως βεβαιως.....τώρα, αν ένας σε πρήζει και άλλος όχι, έχει να κάνει πόσο βαριέται να ασχοληθεί με την οδηγία.

GRR
21/12/2019, 15:45
Η ζημιά που κάνουν οι βενζίνες που είναι νοθευμένες με αλκοόλες (αιθανόλη-μεθανόλη) είναι μακροχρόνια, ή παθαίνεις ζημιά στην μηχανή άμεσα?(πχ 5-6 χιλιόμετρα μετά το γέμισμα)

doctor_john
21/12/2019, 18:55
Νόμίζω χρειάζονται μικρότερη συμπίεση οπότε κτυπάνε πειράκια, χάνεις απόδοση, υπερθερμαίνει, φθορές..

Acacius
21/12/2019, 21:23
Απ' όσο ξέρω η αιθανόλη έχει καλύτερες αντικροτικές ιδιότητες, οπότε δεν υπάρχει θέμα με πειράκια. Χαμηλότερη ενεργειακή απόδοση ναι, αλλά όχι τραγικά πράγματα. Σε κάποιες Ευρωπαϊκές χώρες 10% αιθανόλη στη βενζίνη είναι ο κανόνας για "οικολογικούς" λόγους.

Το βασικό πρόβλημα με την αιθανόλη είναι ότι διαβρώνει κάποια πλαστικά και σωληνώσεις σε παλιότερα οχήματα. Ζημιά σε κινητήρα της τελευταίας δεκαετίας δεν πρόκειται να κάνει.

GRR
21/12/2019, 21:37
Απ' όσο ξέρω η αιθανόλη έχει καλύτερες αντικροτικές ιδιότητες, οπότε δεν υπάρχει θέμα με πειράκια. Χαμηλότερη ενεργειακή απόδοση ναι, αλλά όχι τραγικά πράγματα. Σε κάποιες Ευρωπαϊκές χώρες 10% αιθανόλη στη βενζίνη είναι ο κανόνας για "οικολογικούς" λόγους.

Το βασικό πρόβλημα με την αιθανόλη είναι ότι διαβρώνει κάποια πλαστικά και σωληνώσεις σε παλιότερα οχήματα. Ζημιά σε κινητήρα της τελευταίας δεκαετίας δεν πρόκειται να κάνει.

Εγώ μια φορά είχα βάλει βενζίνη από ένα βενζινάδικο και το μοτέρ έγινε λίγο ποιο τραχύ στην λειτουργία του και μου έβγαλε 10 χλμ λιγότερα αυτονομία.Παίζει η βενζίνη να ήταν νοθευμένη με αλκοόλη?

bros400pgm
21/12/2019, 21:39

Σωστος. Στο Αμέρικα, έχουν πρόβλημα με τα πλαστικά τεποζιτα των μοτοσυκλετών, στο σημείο που εδράζεται το πιατελο της τρόμπας βενζίνης.

Acacius
22/12/2019, 00:47
Εγώ μια φορά είχα βάλει βενζίνη από ένα βενζινάδικο και το μοτέρ έγινε λίγο ποιο τραχύ στην λειτουργία του και μου έβγαλε 10 χλμ λιγότερα αυτονομία.Παίζει η βενζίνη να ήταν νοθευμένη με αλκοόλη?

Η μειωμένη αυτονομία είναι λογική, αλλά πρόκειται για μεγέθη στα όρια του στατιστικού λάθους. Για τραχύτερη λειτουργία κινητήρα δεν ξέρω κάτι, αλλά το θεωρώ απίθανο αν ήταν καθαρή η αλκοόλη. Αν όντως ήταν νοθευμένη η βενζίνη, παίζει να μην ήξερε ούτε ο βενζινάς τι σου έβαλε, όχι εγώ :lol:

telegonos
24/12/2019, 01:10

Το οινόπνευμα (αιθυλική αλκοόλη=αιθανόλη) είναι πιο ακριβό από την βενζίνη. Όταν νοθεύεις, έχει λογική για την νοθεία, να βάζεις κάτι πιο φτηνό, όχι πιο ακριβό.

Εκτός οινοπνεύματος, είναι βέβαια και άλλες αλκοόλες, π.χ. το ξυλόπνευμα (μεθυλική αλκοόλη=μεθανόλη) που δεν ξέρω, μπορεί να είναι και φτηνότερες.

Γενικότερα, το σενάριο ''νόθευσε την βενζίνη με αλκοόλη'' είναι τύπου ''τα αεροπλάνα μας ψεκάζουν''.

doctor_john
24/12/2019, 08:37
Κάτι τέτοιο σκέφτομαι γιατί την μεθυλική που ανέφερες, μου παραδίδουν το 5λιτρο με τελετή.

Αυτό που με τρολάρει σαν ανάμνηση είναι που παλαιότερα είχα δεί απο κοντά μετατροπή
μοτό σε αλκοολική, με υψηλή συμπίεση, θερμαντήρες καυσίμου κ.α.

Ήμουν αρκετά μικρός για να θυμάμαι λεπτομέρειες και το μόνο που θυμάμαι γιατί μου έκανε
εντύπωση, ήταν το ότι πέταξε το τελικό κάποια στιγμή.

Αν έχει κανεις πληροφορίες ας ποστάρει να μάθουμε για το πείραμα αυτό.

viper1
24/12/2019, 09:00
Κάτι τέτοιο σκέφτομαι γιατί την μεθυλική που ανέφερες, μου παραδίδουν το 5λιτρο με τελετή.

Αυτό που με τρολάρει σαν ανάμνηση είναι που παλαιότερα είχα δεί απο κοντά μετατροπή
μοτό σε αλκοολική, με υψηλή συμπίεση, θερμαντήρες καυσίμου κ.α.

Ήμουν αρκετά μικρός για να θυμάμαι λεπτομέρειες και το μόνο που θυμάμαι γιατί μου έκανε
εντύπωση, ήταν το ότι πέταξε το τελικό κάποια στιγμή.

Αν έχει κανεις πληροφορίες ας ποστάρει να μάθουμε για το πείραμα αυτό.

Έχω μεθανολη αν θες να πειραματιστείς :D

doctor_john
24/12/2019, 12:23
Είναι για άλλα παιχνίδια αυτό. Δεν είμαστε μόνοι μας, είναι και άλλα παιδάκια που θέλουν να παίξουν.

Parking
24/12/2019, 13:01
Το οινόπνευμα (αιθυλική αλκοόλη=αιθανόλη) είναι πιο ακριβό από την βενζίνη. '.

ΑΝ φορολογηθεί

https://www.iefimerida.gr/news/186380/pos-notheyontai-ta-kaysima-ti-vazoyn-oi-epitideioi-se-amolyvdi-100-oktanion-kai-diesel

GRR
28/12/2019, 18:58
Τα βενζινάδικα της Kaoil είναι αξιόπιστα?

drade
30/12/2019, 19:06
Δεν έχω διαβάσει τις προηγούμενες απαντήσεις επί του θέματος αλλά θα ήθελα να πω την δική μου εμπειρία. Τα τελευταία (περίπου) 5 χρόνια στο πετρελαιοκίνητο αμάξι μου βάζω κατά 95% Avio Diesel από εταιρικό πρατήριο Εκο (εταιρικό όχι οποιοδήποτε: https://www.eko.gr/pratiria/idioleitourgoumeno-diktyo-kalypso/to-diktyo-kalypso/) και στα διτροχα μου βενζίνη από τα ίδια πρατήρια. Δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα (σε αντίθεση με το παρελθόν που είχα θέμα με τα μπεκ του τουόνο μου). Προσπαθώ, όπου και αν βρίσκομαι, να βάζω από εταιρικό ΕΚΟ, αγνοώντας εντελώς την τιμή και αν δεν τα καταφέρω τότε πηγαίνω σε shell 100άρα και ότι γίνει. Λίγο σπαστικό να ψάχνεις πάντα για εταιρικό ΕΚΟ αλλά δεν το έχω μετανιώσει καθόλου. Εδώ ο σύνδεσμος για πρατήρια Καλυψώ που είναι τα εταιρικά Εκο: https://www.eko.gr/Uploads/Documents/43075/WEBSITE-Pratiria-kalipso-new.pdf

telegonos
30/12/2019, 19:31
ΑΝ φορολογηθεί

https://www.iefimerida.gr/news/186380/pos-notheyontai-ta-kaysima-ti-vazoyn-oi-epitideioi-se-amolyvdi-100-oktanion-kai-diesel

Φορολογηθεί ή όχι, το σενάρο ''νοθεύω την βενζίνη με αλκοόλη'' είναι παντελώς αντιπρακτικό και δεν βγαίνει με τίποτα.

Ας πούμε ότι έχεις πρατήριο: Για να νοθεύσεις 10% με αλκοόλη την βενζίνη σου, π.χ. σε δεξαμενή 10 χιλιάδων λίτρων, πάει να πει, ότι με κάποιο τρόπο, βρίσκεις στην αγορά, 1.000 λίτρα αλκοόλη, την φέρνεις με όχημα βυτίο αλκοόλης από την παραγωγή οδικώς, και την ρίχνεις στην δεξαμενή σου.

Όλα αυτά, χωρίς να σε αντιληφθεί κανένας ιδιώτης, και καμία αρχή. Ήδη το σενάριο μοιάζει ... δύσκολο. Που θα βρεις τέτοια ποσότητα, μαύρη και χωρίς δελτία αποστολής, πόσο καιρό θα την φέρνεις χωρίς να τύχει να σταματήσει το όχημα που την φέρνει κάποια αρχή για έλεγχο και τι ώρες θα την ρίχνεις στην δεξαμενή χωρίς να κινήσεις υποψίες;

Και όλο αυτό το mission impossible το κάνεις , για να κερδίσεις τι; Πόσο παραπανίσιο κέρδος να σου βγάλει το π.χ. ξυλόπνευμα (=μεθανόλη) ; Για κάθε λίτρο μεθανόλης που θα πουλάς, θα εισπράτεις τιμή βενζίνης, ήτοι π.χ. με 1.60 ευρώ το λίτρο, να πεις 1600 ευρώ στα 1000 λίτρα. Πόσο να έχουν τα 1000 λίτρα μεθανόλης στην -υποτιθέμενη μαύρη- αγορά; Στην κανονική αγορά είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΗ, 10 φορές ακριβότερη της βενζίνης, ας πούμε ότι θέλεις να βγάλεις 500 ευρώ απόλο αυτό, άρα τα 1100 ευρώ της διαφοράς, σημαίνουν ότι 1.1 ευρώ το λίτρο πρέπει να σου κοστίζει η μεθανόλη. Υπάρχει μεθανόλη σε τέτοια τιμή;

Δεν βλέπω να βγάζουν λογική τα σενάρια περί νοθείας με αλκοόλες, γενικότερα.

toyar
30/12/2019, 19:41
https://www-protothema-gr.cdn.ampproject.org/v/s/www.protothema.gr/economy/article/950702/diethnes-kukloma-lathreborias-kausimon-exarthrosan-aade-kai-oikonomiki-astunomia/AMP/?amp_js_v=a2&amp_gsa=1&usqp=mq331AQCKAE%3D#aoh=15777312529218&referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com&amp_tf=%CE%91%CF%80%CF%8C%20%251%24s&ampshare=https%3A%2F%2Fwww.protothema.gr%2Feconomy%2Farticle%2F950702%2Fdiethnes-kukloma-lathreborias-kausimon-exarthrosan-aade-kai-oikonomiki-astunomia%2F

telegonos
30/12/2019, 19:54
Αν ήξερα και πότε θα πεθάνω.... :lol:

GRR
30/12/2019, 21:25

Ε τότε με ποια χημικά νοθεύουν τις βενζίνες?με νερό απ ότι ξέρω δεν γίνεται

GRR
30/12/2019, 21:33
https://www-protothema-gr.cdn.ampproject.org/v/s/www.protothema.gr/economy/article/950702/diethnes-kukloma-lathreborias-kausimon-exarthrosan-aade-kai-oikonomiki-astunomia/AMP/?amp_js_v=a2&_gsa=1&usqp=mq331AQCKAE%3D#aoh=15777312529218&referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com&_tf=%CE%91%CF%80%CF%8C%20%251%24s&share=https%3A%2F%2Fwww.protothema.gr%2Feconomy%2Farticle%2F950702%2Fdiethnes-kukloma-lathreborias-kausimon-exarthrosan-aade-kai-oikonomiki-astunomia%2F

Μήπως (με βάση αυτό το άρθρο) είναι άλλο το οινόπνευμα που πουλάνε στα φαρμακεία και στα supermarket και άλλο είναι το οινόπνευμα που νοθευούν τις βενζίνες?

viper1
30/12/2019, 21:51

Γιατί δεν Ρωτάς σε ένα βενζινάδικο?:D

teogtp
30/12/2019, 21:53

Στασου να φορτισω την καμερα!
:lol:

GRR
30/12/2019, 22:16
https://www-protothema-gr.cdn.ampproject.org/v/s/www.protothema.gr/economy/article/950702/diethnes-kukloma-lathreborias-kausimon-exarthrosan-aade-kai-oikonomiki-astunomia/AMP/?amp_js_v=a2&_gsa=1&usqp=mq331AQCKAE%3D#aoh=15777312529218&referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com&_tf=%CE%91%CF%80%CF%8C%20%251%24s&share=https%3A%2F%2Fwww.protothema.gr%2Feconomy%2Farticle%2F950702%2Fdiethnes-kukloma-lathreborias-kausimon-exarthrosan-aade-kai-oikonomiki-astunomia%2F

Η απόλυτη απόδειξη ότι τα ΜΜΕ στην ουσία δεν βγάζουν τίποτα στην φόρα.1ον δεν έδωσαν στην δημοσιότητα την λίστα με τα 20 πρατήρια που έκαναν την νοθεία.2ον λέει ότι από την Βουλγαρία η νοθευτική ύλη κατέληγε στην Αττική:Τότε γιατί δεν φέρνουν νοθευτική ύλη και στην Βόρεια Ελλάδα που είναι ποιο κοντά,και τα ΜΜΕ δεν μας το έχουν πει ακόμα?Και 3ον δεν έχουν βγάλει ποτέ στην φόρα λίστα με πρατήρια που νοθεύουν σ όλοκληρη την Ελλάδα παρα μόνο στην Αττική και κάποια στην Θεσ/νικη (αν θυμάμαι καλά είχαν βγάλει λίστα πριν 3-4 χρονια)

alexandrosgs
30/12/2019, 22:30
... το σενάρο ''νοθεύω την βενζίνη με αλκοόλη'' είναι παντελώς αντιπρακτικό και δεν βγαίνει με τίποτα....

Στην κανονική αγορά είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΗ, 10 φορές ακριβότερη της βενζίνης, ..

Έχουν τέτοιο πάθος με τη νοθεία που θέλουν να κλέψουν όσο κι αν αυτό κοστίσει.

toyar
31/12/2019, 07:04
Τα μέσα δεν έχουν δικαίωμα να βγάλουν λίστες με πρατήρια αν δεν έχει τελεσιδικησει δικαστική αποφαση
Τετοιες λίστες βγάζει το υπουργείο ανάπτυξης σε συνεργασία με τη δικαιοσύνη

toyar
31/12/2019, 07:06
Το οινόπνευμα των φαρμακείων είναι αιθυλική αλκοολη η οποία είναι πιο ακριβή απ' τη βενζίνη και δεν έχει καμμία σχέση με τη μεθανόλη η άλλες φθηνές αλκοόλες που χρησιμοποιούνται για νοθεια

eko
31/12/2019, 10:03

Με Τουλουολη

viper1
31/12/2019, 10:33
Με Τουλουολη

Στην EKO δουλεύεις?:lol:

GRR
31/12/2019, 11:07

Ο ποιο κατάλληλος άνθρωπος για να το ρωτήσει είναι η Τατιάνα Στεφανίδου, όχι εγώ:D:D

GRR
31/12/2019, 11:09
Τα μέσα δεν έχουν δικαίωμα να βγάλουν λίστες με πρατήρια αν δεν έχει τελεσιδικησει δικαστική αποφαση
Τετοιες λίστες βγάζει το υπουργείο ανάπτυξης σε συνεργασία με τη δικαιοσύνη

Μπορεί και τα βενζινάδικα που έχουν ποιαστεί για νοθεία να πληρώνουν για να μην δημοσιευσούν ότι έκαναν νοθεία.

GRR
31/12/2019, 11:10
Έχουν τέτοιο πάθος με τη νοθεία που θέλουν να κλέψουν όσο κι αν αυτό κοστίσει.

Απόδειξη πόσο κουτοπόνηρος είναι ο Έλληνας βενζινάς.

telegonos
31/12/2019, 11:36
Με Τουλουολη

Υπέροχα, ρίχνεις την τολουόλη, σε νιτρικό οξύ, ρίχνεις και θεικό 3:1 να αποροφήσει το νερό που παράγεται, και στο άλλο σκέλος της αντίδρασης παίρνεις τρινιτροεστέρα της τολουόλης. Εμπορικό όνομα: ΤΝΤ

Τρελλό γκάζι το αμάξι μετά.

:lol:

eko
02/01/2020, 14:46
Στην EKO δουλεύεις?:lol:

Εκει που πουλαμε την τουλουολή :lol:

Acacius
02/01/2020, 16:05
Υπέροχα, ρίχνεις την τολουόλη, σε νιτρικό οξύ, ρίχνεις και θεικό 3:1 να αποροφήσει το νερό που παράγεται, και στο άλλο σκέλος της αντίδρασης παίρνεις τρινιτροεστέρα της τολουόλης. Εμπορικό όνομα: ΤΝΤ

Τρελλό γκάζι το αμάξι μετά.

Σαν τη νιτρογλυκερομεθανόλη δεν έχει

413831

GRR
05/01/2020, 10:31
Καλημέρα.Υπάρχει κάποιο νούμερο για να καταγγείλει κάποιος νοθεία καυσίμων?

DrIoannis
05/01/2020, 11:51
Νομίζω στο συνήγορο του πολίτη...

GRR
06/01/2020, 18:37
Στα εταιρικά πρατήρια της shell η νοθεία και το κλέψιμο γίνεται από τον ίδιο τον επόπτη, η από τους υπαλλήλους?Μήπως γίνεται και εν γνώση της ίδιας της Shell?

Bowleno
06/01/2020, 18:51
Στα εταιρικά πρατήρια της shell η νοθεία και το κλέψιμο γίνεται από τον ίδιο τον επόπτη, η από τους υπαλλήλους?Μήπως γίνεται και εν γνώση της ίδιας της Shell?

Δεν νομίζω ότι κλέβουν με οποιονδήποτε τρόπο τα εταιρικά, λες να ρισκάρουν όνομα για λίγα (σχετικά) ευρώ

GRR
06/01/2020, 19:31
Η Shell στα ιδιωτικά πρατήρια κάνει ποτέ ελέγχους?

Bowleno
06/01/2020, 23:04
Η Shell στα ιδιωτικά πρατήρια κάνει ποτέ ελέγχους?

Δεν νομίζω... Είναι εμπορική εταιρία, πουλάει ένα προϊόν και επαφίεται στον αγοραστή (βενζινά) να το πουλήσει με την σειρά του αυτούσιο.
Το υπουργείο είναι υποχρεωμένο....

viper1
06/01/2020, 23:52

Ξέρεις ότι αν το διαβάσει κάποιος εξωσχολικός το παραπάνω σχόλιο θα μπλέξεις

GRR
07/01/2020, 13:07
Στην Ελλάδα η τιμή της βενζίνης είναι ακριβότερη απ ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη?Στην γειτονική Βουλγαρία πόσο έχει το λίτρο?Την πληρώνεις την βενζίνη βάση την ισοτιμία Λεβ σε ευρώ?

DrIoannis
07/01/2020, 13:29
Στην Ελλάδα η τιμή της βενζίνης είναι ακριβότερη απ ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη?Στην γειτονική Βουλγαρία πόσο έχει το λίτρο?Την πληρώνεις την βενζίνη βάση την ισοτιμία Λεβ σε ευρώ?

Μερικές απαντήσεις στις ερωτήσεις σου. Σκέψου πότε είδες απότομη αύξηση στη βενζίνη τα τελευταία 8-10 έτη και θα καταλάβεις ποιος είναι ο κύριος υπαίτιος για την ακριβή βενζίνη που πληρώνεις και γιατί συνέβη αυτό.

https://www.economistas.gr/oikonomia/18876_fotia-kai-labra-oi-foroi-kaysimon-stin-ellada
http://www.gazzetta.gr/plus/koinwnia/article/1405873/h-ellada-sto-top-10-ton-horon-me-tin-akrivoteri-venzinis-pagkosmios-pic

GRR
07/01/2020, 13:39
Μερικές απαντήσεις στις ερωτήσεις σου. Σκέψου πότε είδες απότομη αύξηση στη βενζίνη τα τελευταία 8-10 έτη και θα καταλάβεις ποιος είναι ο κύριος υπαίτιος για την ακριβή βενζίνη που πληρώνεις και γιατί συνέβη αυτό.

https://www.economistas.gr/oikonomia/18876_fotia-kai-labra-oi-foroi-kaysimon-stin-ellada
http://www.gazzetta.gr/plus/koinwnia/article/1405873/h-ellada-sto-top-10-ton-horon-me-tin-akrivoteri-venzinis-pagkosmios-pic

Πολύ Σωστά.Στην Βουλγαρία όταν πας να πληρώσεις βενζίνη, πληρώνεις βάση της ισοτιμίας του Λεβ με το ευρώ?

andreastwin
07/01/2020, 18:25
Η τιμή τον Νοέμβριο στην Βουλγαρία που ειμουνα ήταν 1,15--1,25ευρο η απλή αμόλυβδη.

mia_zoi_kawa
07/01/2020, 19:34
Καλημέρα.Υπάρχει κάποιο νούμερο για να καταγγείλει κάποιος νοθεία καυσίμων?

Το 11012 είναι το νούμερο της αστυνομίας για παράνομες ενέργειες η δραστηριότητες στον τομέα της οικονομίας.
Στην θέση σου θα ήμουνα επιφυλακτικός γενικα. Όλα τα μεγάλα μαγαζιά και επιχειρήσεις που κάνουν κάτι αθέμιτο συνήθως έχουν πλάτες από τις αρχές...

GRR
07/01/2020, 20:11
Το 11012 είναι το νούμερο της αστυνομίας για παράνομες ενέργειες η δραστηριότητες στον τομέα της οικονομίας.
Στην θέση σου θα ήμουνα επιφυλακτικός γενικα. Όλα τα μεγάλα μαγαζιά και επιχειρήσεις που κάνουν κάτι αθέμιτο συνήθως έχουν πλάτες από τις αρχές...

Έχεις απόλυτο δίκιο σ αυτό που λες.Στην Ελλάδα όλα επιτρέπονται και όλα απαγορεύονται.

mia_zoi_kawa
07/01/2020, 20:38
Πάντως εγώ φίλε μου τα βενζινάδικα της shell τα προτιμώ. Ο κύριος λόγος για αυτό είναι ότι έχω φίλους που δουλεύουν σε βενζινάδικα και μου αναφέρουν ότι αυτά της shell είναι πολύ τυπικά όσον αφορά το εργατικό δίκαιο σε αντίθεση με τους υπόλοιπους που κάνει ο καθένας ότι του καπνίσει. Λέω δεν μπορεί. Αφού είναι τυπικοί με τους εργαζόμενους τους είναι πολύ πιθανόν να είναι και με τους πελάτες τους!

GRR
07/01/2020, 20:55
Πάντως εγώ φίλε μου τα βενζινάδικα της shell τα προτιμώ. Ο κύριος λόγος για αυτό είναι ότι έχω φίλους που δουλεύουν σε βενζινάδικα και μου αναφέρουν ότι αυτά της shell είναι πολύ τυπικά όσον αφορά το εργατικό δίκαιο σε αντίθεση με τους υπόλοιπους που κάνει ο καθένας ότι του καπνίσει. Λέω δεν μπορεί. Αφού είναι τυπικοί με τους εργαζόμενους τους είναι πολύ πιθανόν να είναι και με τους πελάτες τους!

Εγώ έχω κακή εμπειρία από 2 πρατήρια shell.To ένα ήταν ιδιωτικό, είχα βάλει μια φορά την απλή βενζίνη και ο ήχος της μηχανής από το μηχανάκι έγινε ποιο τραχύς, μολίς άδειασε έβαλα από αλλού βενζίνη και το μηχανάκι λειτουργούσε κανονικά όπως πρίν.Ποτέ δεν θα ξαναπατήσω στο συγκεκριμένο.Στο άλλο που ήταν εταιρικό, μια φορά που πήγα να βάλω βενζίνη, με έπρηζε επι πολλή ώρα ο υπάλληλος να βάλω την v power, στο τέλος τον ανάγκασα και μου έβαλε την απλή, και από τότε δεν ξαναπάτησα και σε αυτό.Κατά τα άλλα, στα υπόλοιπα πρατήρια της shell στην περιοχή μου που έχω βάλει βενζίνη δεν είχα κανένα πρόβλημα.Γενικά πρέπει να βάζεις βενζίνη από συγκεκριμένα πρατήρια που έχεις τσεκάρει ότι είναι αξιόπιστα.Εγώ μόνο στην ανάγκη βάζω βενζίνη από αλλού.

viper1
07/01/2020, 21:19
Εγώ έχω κακή εμπειρία από 2 πρατήρια shell.To ένα ήταν ιδιωτικό, είχα βάλει μια φορά την απλή βενζίνη και ο ήχος της μηχανής από το μηχανάκι έγινε ποιο τραχύς, μολίς άδειασε έβαλα από αλλού βενζίνη και το μηχανάκι λειτουργούσε κανονικά όπως πρίν.Ποτέ δεν θα ξαναπατήσω στο συγκεκριμένο.Στο άλλο που ήταν εταιρικό, μια φορά που πήγα να βάλω βενζίνη, με έπρηζε επι πολλή ώρα ο υπάλληλος να βάλω την v power, στο τέλος τον ανάγκασα και μου έβαλε την απλή, και από τότε δεν ξαναπάτησα και σε αυτό.Κατά τα άλλα, στα υπόλοιπα πρατήρια της shell στην περιοχή μου που έχω βάλει βενζίνη δεν είχα κανένα πρόβλημα.Γενικά πρέπει να βάζεις βενζίνη από συγκεκριμένα πρατήρια που έχεις τσεκάρει ότι είναι αξιόπιστα.Εγώ μόνο στην ανάγκη βάζω βενζίνη από αλλού.

Και από αυτά έβγαλες συμπέρασμα ότι τα shell κλέβουν?

GRR
07/01/2020, 21:38

Δεν είναι ότι καλύτερο να πηγαίνεις να βάλεις βενζίνα και για υπόθεση 1 λεπτού που είναι για να βάλει την βενζίνη, να σε πρήζει ο άλλος για 15 λεπτά να βάλεις την v power και να χάνεις άσκοπα τον χρόνο σου.Για το άλλο που έγινε ο ήχος της μηχανής ποιο τραχύς, δεν θέλω να το ρισκάρω να βάζω βενζίνη από εκεί γιατί δεν θέλω να πάθει ζημιά το όχημα μου.
Παντού υπάρχουν και οι καλοί και οι κακοί, δεν είπα ότι όλοι είναι σκάρτοι.

mia_zoi_kawa
07/01/2020, 21:49
Κάποτε δούλευα με ένα Innova εξωτερικός στην Αθήνα δηλαδή 100 με 140 χλμ την μέρα πάνω στην σέλα. Οπότε έβαζα v power και εγώ άκουγα τον κινητήρα ποιο τραχύ. Όμως ειμαι βέβαιος ότι κέρδιζα κάτι σε ιπποδύναμη. Όταν λέω ότι είμαι βέβαιος θέλω να πω το ενιωθα. Και όταν κάνεις 100-140χλμ κάθε μέρα με ένα δίκυκλο χαμηλής ιπποδύναμης μπορείς να νιώσεις και τις ποιο ανεπαισθητες αλλαγές. Αισθανόμουν λοιπόν ότι κέρδιζα σίγουρα κάτι λιγότερο από μισό ίππο. Επίσης κάτι σε ροπή και σε απόκριση. Αυτά. Υπήρχαν και άλλες βενζίνες που ακουγόταν ο κινητήρας με λιγότερο θόρυβο αλλά δεν μου δίναν τέτοια αίσθηση.

GRR
07/01/2020, 22:03
Κάποτε δούλευα με ένα Innova εξωτερικός στην Αθήνα δηλαδή 100 με 140 χλμ την μέρα πάνω στην σέλα. Οπότε έβαζα v power και εγώ άκουγα τον κινητήρα ποιο τραχύ. Όμως ειμαι βέβαιος ότι κέρδιζα κάτι σε ιπποδύναμη. Όταν λέω ότι είμαι βέβαιος θέλω να πω το ενιωθα. Και όταν κάνεις 100-140χλμ κάθε μέρα με ένα δίκυκλο χαμηλής ιπποδύναμης μπορείς να νιώσεις και τις ποιο ανεπαισθητες αλλαγές. Αισθανόμουν λοιπόν ότι κέρδιζα σίγουρα κάτι λιγότερο από μισό ίππο. Επίσης κάτι σε ροπή και σε απόκριση. Αυτά. Υπήρχαν και άλλες βενζίνες που ακουγόταν ο κινητήρας με λιγότερο θόρυβο αλλά δεν μου δίναν τέτοια αίσθηση.

Εγώ με την απλή βενζίνη από το ιδιωτικό πρατήριο shell άκουγα τον ήχο του κινητήρα ποιο τραχύ.Επίσης όσες φορές έχω βάλει 100αρα στο innova μου (από Shell και BP) ο ήχος της μηχανής έγινε μεν ποιο βελούδινος και γλυκός, αλλά μου έβγαλε λιγότερα χιλιόμετρα αυτονομία

STF
07/01/2020, 22:29

Με πρόλαβες, την ίδια απορία είχα κι εγώ!!! Μου θύμισε λίγο το ανέκδοτο με το γρύλο με το που το διάβασα!

STF
07/01/2020, 22:34
Εγώ με την απλή βενζίνη από το ιδιωτικό πρατήριο shell άκουγα τον ήχο του κινητήρα ποιο τραχύ.Επίσης όσες φορές έχω βάλει 100αρα στο innova μου (από Shell και BP) ο ήχος της μηχανής έγινε μεν ποιο βελούδινος και γλυκός, αλλά μου έβγαλε λιγότερα χιλιόμετρα αυτονομία

Μήπως έβαλες το ίδιο ποσό σε ευρώ; Φαντάζομαι όχι. Οι 100άρες δεν μπορούν να αποδώσουν παρά μόνο σε κινητήρες υψηλής απόδοσης, εκεί θα δεις κάποιες διαφορές. Σε παπιά δεν πιστεύω να δεις κανενός είδους διαφορά, ούτε σε απόδοση ούτε σε οικονομία.

Σε ότι αφορά αυτό που λες με τον τραχύ ήχο θέλει ψάξιμο τι ακριβώς εννοείς. Στην Ιταλία όποτε έβαζα βενζίνη άλλαζε ο ήχος της μηχανής μου, γινόταν πιο μπάσος και ναι ακουγόταν και λίγο πιο τραχύς (δεν εννοώ ότι ακουγόταν τίποτα περίεργο) αλλά η διαφορά στην απόδοση ήταν εμφανέστατη και εύκολα αναγνωρίσιμη αφού ήμουν φορτωμένος και διπλός.

GRR
08/01/2020, 08:36
Με πρόλαβες, την ίδια απορία είχα κι εγώ!!! Μου θύμισε λίγο το ανέκδοτο με το γρύλο με το που το διάβασα!

Δεν είπα ότι ΟΛΑ τα Shell είναι κακά.Απλώς όταν πας να βάλεις βενζίνη και ενώ είναι υπόθεση 2 λεπτών να σου βάλει βενζίνη και ο υπάλληλος σε πρήζει επι 15 λεπτά να βάλεις την v power, σε καθυστερεί από την δουλεία σου.Και έτσι καταντάει αγενής ο υπάλληλος που σε καθυστερεί και δεν σε σέβεται, ενώ εσύ θες να πας στην δουλεία σου.Και έτσι σε αναγκάζει να μην ξαναπάς να βάλεις βενζίνη.Οσό για το άλλο εκτός του ότι έγινε ο ήχος της μηχανής ποιο τραχύς, μου έβγαλε αυτονομιά λιγότερα χιλιόμετρα,και έτσι είναι λογικό να σου δημιουργεί αμφιβολίες για την ποιότητα της βενζίνης, και έτσι βάζεις από αλλού βενζίνη που είναι τσεκαρισμένο ότι το πρατήριο είναι αξιόπιστο.Από άλλα shell που έχω βάλει βενζίνη είτε 95αρα, είτε 98αρα, είτε 100αρα , ποτέ δεν έγινε ο ήχος της μηχανής ποιο τραχύς όπως σ αυτό το πρατήριο που είχα βάλει

GRR
08/01/2020, 09:04
Μήπως έβαλες το ίδιο ποσό σε ευρώ; Φαντάζομαι όχι. Οι 100άρες δεν μπορούν να αποδώσουν παρά μόνο σε κινητήρες υψηλής απόδοσης, εκεί θα δεις κάποιες διαφορές. Σε παπιά δεν πιστεύω να δεις κανενός είδους διαφορά, ούτε σε απόδοση ούτε σε οικονομία.

Σε ότι αφορά αυτό που λες με τον τραχύ ήχο θέλει ψάξιμο τι ακριβώς εννοείς. Στην Ιταλία όποτε έβαζα βενζίνη άλλαζε ο ήχος της μηχανής μου, γινόταν πιο μπάσος και ναι ακουγόταν και λίγο πιο τραχύς (δεν εννοώ ότι ακουγόταν τίποτα περίεργο) αλλά η διαφορά στην απόδοση ήταν εμφανέστατη και εύκολα αναγνωρίσιμη αφού ήμουν φορτωμένος και διπλός.

Την ίδια ποσότητα καυσίμου είχα βάλει που έβαζα και με την 95ρα, αφού γέμισε βενζίνη ακριβώς μέχρι επάνω στο στόμιο στο ρεζερβουάρ, και ο δείκτης της βενζίνης είχε 6 γραμμές στο full, και μου έβγαλε αυτονομία 15 χλμ περίπου λιγότερο, ενώ όμως ο κινητήρας λειτουργούσε ποιο βελούδινα.

Όσο για το άλλο που λες ότι οι 100άρες ταιριάζουν μόνο σε κινητήρες υψηλής απόδοσης, ναι συμφωνώ μαζί σου:συγκεκριμένα η 100αρα έχει καλύτερη απόδοση σε κινητήρες με σχέση συμπιέσης απο 10,5:1 και πάνω, πχ ένας φίλος μου που είχε δοκιμάσει 100αρα στο cbr το 125αρι (που έχει σχέση συμπίεσης 11:1) και τραβούσε καλύτερα το μηχανάκι.

Τέσπα εγώ στο μηχανάκι έχω κάνει 111000 χιλιόμετρα και βάζω πάντα απο συγκεκριμένα πρατήρια χρόνια ολόκληρα απο τσεκαρίσμενα πρατήρια, χώρις να είναι τραχύς ο ήχος της μηχανής όπως στο συγκεκριμένο, και δεν μου έβγαλε ποτέ κανένα πρόβλημα.Από το συγκεκριμένο πρατήριο που έγινε ποιο τραχύς ο ήχος της μηχανής είχα βάλει μόνο μια φορά, και πολύ απλά δεν ξαναβάζω ποτέ.Γιατί δεν μπορώ να ξέρω τι ουσίες βάζουν μέσα στην βενζίνη και είχε γίνει ο ήχος της μηχανής ποιο τραχύς, μπορεί αυτές οι ουσίες να κάνουν ζημιά στα εξάρτηματα της μηχανής χωρίς να το ξέρω, και έτσι δεν θέλω να το ρισκάρω να βάζω βενζίνη από εκεί.

doctoras
09/01/2020, 07:09
Η 95ρα είναι κίτρινη(όπως και σε όλα τα υπόλοιπα πρατήρια) η 100ρα όμως είναι διάφανη (τουλάχιστο στα shell που τσεκαρα) χωρίς να είμαι μηχανικός πετρελαίων θεωρώ οτι ενδέχεται να είναι πιο καθαρή χωρίς κατάλοιπα που θα μείνουν εντός του ρεζερβουαρ και κατεπέκταση στο κύκλωμα τροφοδοσίας και αυτό για όσους κινούν μακροπρόθεσμα τα δίκυκλα όπως εγώ και είναι o μονος λόγος που προτιμώ αρκετές φορές 100ρα.

GRR
09/01/2020, 07:26
Η 95ρα είναι κίτρινη(όπως και σε όλα τα υπόλοιπα πρατήρια) η 100ρα όμως είναι διάφανη (τουλάχιστο στα shell που τσεκαρα) χωρίς να είμαι μηχανικός πετρελαίων θεωρώ οτι ενδέχεται να είναι πιο καθαρή χωρίς κατάλοιπα που θα μείνουν εντός του ρεζερβουαρ και κατεπέκταση στο κύκλωμα τροφοδοσίας και αυτό για όσους κινούν μακροπρόθεσμα τα δίκυκλα όπως εγώ και είναι o μονος λόγος που προτιμώ αρκετές φορές 100ρα.

Πολύ σωστά, το λέει και σ αυτό το βίντεο, όπως λέει και για την διαπίστωση της νοθευμένης βενζίνης: https://www.youtube.com/watch?v=HIkKQb7PTWc

yes-u
12/02/2020, 08:42
Μου ήρθε κοινοποίηση του διαβιβαστικού της επώνυμης καταγγελίας που έστειλα τότε από τη Δ/νση Τεχνικής Βιομηχανικής Νομοθεσίας Τμήμα Επαλήθευσης Μετρήσεων & Επιθεώρησης Μετρητικών Συστημάτων. Είναι το ακόλουθο:

"ΘΕΜΑ: "Διαβίβαση καταγγελιών για πρατήρια καυσίμων"
Σχετ.:
1. Η από 18-9-2019 ανώνυμη καταγγελία καταναλωτή (Δικός μας ΑΠ 93788/19-9-
2019/ΔΤΒΝ972/20-9-2019).
2. Η από 21-9-2019 καταγγελία καταναλωτή (Δικός μας ΑΠ 95921/ΔΤΒΝ983/25-9-2019).
3. Η από 21-9-2019 καταγγελία καταναλωτή (Δικός μας ΑΠ 95925/ΔΤΒΝ984/25-9-2019).
4. Η από 22-9-2019 καταγγελία καταναλωτή (Δικός μας ΑΠ 95931/ΔΤΒΝ985/25-9-2019).
5. Η από 21-10-2019 ανώνυμη καταγγελία καταναλωτή (Δικός μας ΑΠ 107247/ΔΤΒΝ1110/22-
10-2019).
6. Η από 23-10-2019 καταγγελία καταναλωτή (Δικός μας ΑΠ 108485/ΔΤΒΝ1133/24-10-2019).
7. Η από 16-10-2019 καταγγελία καταναλωτή (μέσω Συνηγόρου Καταναλωτή - Δικός μας ΑΠ
107553/ΔΤΒΝ1119/22-10-2019).
Σας διαβιβάζουμε τα ανωτέρω σχετικά, που περιήλθαν στην υπηρεσία μας και αφορούν
καταγγελίες καταναλωτών ως προς την ελλιπή παράδοση καυσίμων για πρατήρια χωρικής σας
αρμοδιότητας και παρακαλούμε για τη διενέργεια ελέγχων και τη σχετική ενημέρωση των
καταγγελλόντων, του Συνηγόρου Καταναλωτή και της υπηρεσίας μας."

Ενημερώνω πάλι όταν θα έχω κάποιο νέο...

Τέλος, μου ήρθε χθες αυτό...

415130

Δεν περίμενα βέβαια κάτι διαφορετικό, γιατί οι τρόποι κλοπής μπορεί να είναι πιο προηγμένοι από τους ελέγχους, οι έλεγχοι να είναι σικέ..
Δεν απογοητεύομαι και η στάση μου θα συνεχίσει να είναι ίδια όταν έχω σοβαρές υποψίες απάτης, γιατί αυτό περιμένω και από τους υπόλοιπους πολίτες και, κάπως έτσι πάει το πράμα μπροστά...

GRR
12/02/2020, 15:59
Τέλος, μου ήρθε χθες αυτό...

415130

Δεν περίμενα βέβαια κάτι διαφορετικό, γιατί οι τρόποι κλοπής μπορεί να είναι πιο προηγμένοι από τους ελέγχους, οι έλεγχοι να είναι σικέ..
Δεν απογοητεύομαι και η στάση μου θα συνεχίσει να είναι ίδια όταν έχω σοβαρές υποψίες απάτης, γιατί αυτό περιμένω και από τους υπόλοιπους πολίτες και, κάπως έτσι πάει το πράμα μπροστά...

Τι ζημιά έπαθε το όχημά σου και έκανες καταγγελία?

yes-u
13/02/2020, 07:51
Τι ζημιά έπαθε το όχημά σου και έκανες καταγγελία?

Καμία ζημιά, πήρε περισσότερα λίτρα από τη συνολική χωρητικότητα του ντεπόζιτου..

GRR
13/02/2020, 13:00
Καμία ζημιά, πήρε περισσότερα λίτρα από τη συνολική χωρητικότητα του ντεπόζιτου..

Και πόσα λίτρα ήταν η διαφορά?

yes-u
13/02/2020, 21:15
Και πόσα λίτρα ήταν η διαφορά?
5 στα 42. Μπήκαν 47λτ. Κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί σε κανένα άλλο πρατήριο..

GRR
13/02/2020, 21:29
5 στα 42. Μπήκαν 47λτ. Κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί σε κανένα άλλο πρατήριο..

Το ποσόστο των πρατηρίων που κλέβουν είτε νοθεύοντας το καύσιμο, είτε με μαμουνιές στις αντλίες στα λίτρα είναι γύρω στο 10-20% είχα διαβάσει κάπου.Πάντως τα συνεργεία μότο και τα μαγαζιά που πουλάνε ανταλλακτικά μότο είναι πολύ ποιο αμαρτωλά από τους βενζινάδες, μ αυτά που έχουν δει τα μάτια μου

o_gavros
13/02/2020, 22:08

χωρίς να είμαι ούτε εγώ μηχανικός πετρελαίων, νομίζω ότι το χρώμα στα καύσιμα είναι ένα πρόσθετο για να τα ξεχωρίζουν και όχι ενδεικτικό της ποιότητας τους.

Bowleno
14/02/2020, 08:03
χωρίς να είμαι ούτε εγώ μηχανικός πετρελαίων, νομίζω ότι το χρώμα στα καύσιμα είναι ένα πρόσθετο για να τα ξεχωρίζουν και όχι ενδεικτικό της ποιότητας τους.

Το αυτό.

ioannispar
27/10/2021, 17:58
Σήμερα χαρούμενος για την κατανάλωση που είδα οτι έχω, πήγα να γεμίσω σε ένα πρατήριο στον Πειραιά που έχω ξανά βάλει αρκετές φορές και η αλήθεια είναι πως η ποιότητά του μου άρεσε γιατί πάντα μου κρατάει σαν βενζίνη, έγινε το εξής παράξενο...

272 χλμ ανάβει ρεζέρβα με κατανάλωση 5,2 lt/100 οπότε είχα υπολογίσει οτι έχω κάψει 14,1 λίτρα οπότε μένουν άλλα 2,9 λίτρα μέσα μιας και το ντεπόζιτο μου είναι 17 λίτρα. Κάνω άλλα 12 χλμ με ρεζέρβα και πάω βενζινάδικο. Μου έβαλε το παλικάρι 16,48 λίτρα και όταν του είπα ότι είχα μέσα 2+ λίτρα και πως γίνεται να μου βάλει αλλα 16, μου απάντησε "και εγώ που να ξέρω πόσα είχες μέσα;"

Το γαμώτο με τρελαίνει είναι η αλήθεια και όχι τα 3,5 ευρω παραπάνω. Το πρατήριο είναι σε γμωστο μεγάλο δρόμο του Πειραιά.

telegonos
27/10/2021, 18:04
272 χλμ ανάβει ρεζέρβα με κατανάλωση 5,2 lt/100 οπότε είχα υπολογίσει οτι έχω κάψει 14,1 λίτρα οπότε μένουν άλλα 2,9 λίτρα μέσα μιας και το ντεπόζιτο μου είναι 17 λίτρα. Κάνω άλλα 12 χλμ με ρεζέρβα και πάω βενζινάδικο. Μου έβαλε το παλικάρι 16,48 λίτρα και όταν του είπα ότι είχα μέσα 2+ λίτρα και πως γίνεται να μου βάλει αλλα 16, μου απάντησε "και εγώ που να ξέρω πόσα είχες μέσα;"

12 χλμ εντός πόλης, αφαίρεσε άλλο ένα λίτρο.

Μετράς από πλήρως γεμάτο ντεπόζιτο τα 14.9; ή μήπως τα 14.9 είχανε ηδη μπει λίγο μέσα και στα 2.9 της ρεζέρβας;

ioannispar
27/10/2021, 18:19
12 χλμ εντός πόλης, αφαίρεσε άλλο ένα λίτρο.

Μετράς από πλήρως γεμάτο ντεπόζιτο τα 14.9; ή μήπως τα 14.9 είχανε ηδη μπει λίγο μέσα και στα 2.9 της ρεζέρβας;

14,9 δεν είπα ποτε. 14,1 λίτρα λέω.

Όλα τα χλμ εντός πόλης είναι μιας και η δουλειά μου απέχει 7 χλμ από το σπίτι μου, οπότε αν το υπολογίσω έτσι όπως λες πάει 204 χλμ όλο το ντεπόζιτο. Νομίζω πως κάτι έχεις καταλάβει λάθος :wave2:

telegonos
27/10/2021, 18:26
14,9 δεν είπα ποτε. 14,1 λίτρα λέω.

Όλα τα χλμ εντός πόλης είναι μιας και η δουλειά μου απέχει 7 χλμ από το σπίτι μου, οπότε αν το υπολογίσω έτσι όπως λες πάει 204 χλμ όλο το ντεπόζιτο. Νομίζω πως κάτι έχεις καταλάβει λάθος :wave2:

Πέραν του λάθους μου στο νούμερο, σε αυτά που ρώτησα, πως ξέρεις ότι δεν μετράς λάθος, ακριβώς με τους τρόπους που ρωτάω;

Τα ξαναβάζω, με σωστό το νούμερο

Μετράς από πλήρως γεμάτο ντεπόζιτο τα 14.1; ή μήπως τα 14.1 είχανε ηδη μπει λίγο μέσα και στα 2.9 της ρεζέρβας;

motojojo
27/10/2021, 18:31
Πως μέτρησες τα 14 λίτρα; Και μάλιστα με ακρίβεια δεκαδικού.

ioannispar
27/10/2021, 18:32
Μέτρησα από πλήρως γεμάτο ντεπόζιτο και μάλιστα ακριβώς στο ίδιο σημείο που είχα δει την στάθμη της βενζίνης την είδα κι σήμερα. Τώρα για το πόσο είχε μέσα βασίζομαι στην ρεζέρβα και στο ότι με 5,2 λίτρα στα 100 χλμ δεν βγαίνει αλλιώς.

ioannispar
27/10/2021, 18:36
Πως μέτρησες τα 14 λίτρα; Και μάλιστα με ακρίβεια δεκαδικού.

Αν κάνεις την πράξη 5,2 x 272 / 100 = 14,144

motojojo
27/10/2021, 18:38
Είδες το μέγιστο σημειο της στάθμης, αλλά όχι το ελάχιστο. Οπότε πάλι στο περίπου είσαι.

Αν έβαλες και από την ίδια αντλία, εννοείται ότι μηδένισες την τελευταία φορά που φουλαρες, τότε η μέση κατανάλωση υπολογίζεται από τα λίτρα που έβαλες τώρα και όχι από τα λίτρα που έβαλες την προηγουμενη φορά.
Δηλ 16,48 * 100 / 272 = 6.1/100 (περιπου)

Ακόμα και το λαμπάκι δεν θα ελεγα ότι είναι αξιόπιστο μέτρο συγκρισης.

ioannispar
27/10/2021, 18:46
Ok συμφωνώ ότι το λαμπάκι μπορεί να μην είναι αξιόπιστο αλλά μηδένισα και την κατανάλωση όταν έβαλα την προηγουμενη φορά. Εννοείται πως έβαλα στην ιδια ακριβώς αντλία, ο υπάλληλος μόνο άλλαξε. Βάση της κατανάλωσης όμως δεν είναι λογικά τα 16,5 λίτρα σε 17αρι ντεπόζιτο σε ολοκαίνουργια μηχανή με 3 γεμίσματα και μόλις πριν 12 χλμ να εχει ανάψει λαμπάκι. Σκεφτομαι τόσο λάθος;;;; Θα το δω και στο επομενο γέμισμα αλλά σε άλλο βενζινάδικο φυσικά!

motojojo
27/10/2021, 18:54
Έχεις τριπ κομπιουτερ; Πολλές φορές είναι λίγο πιο αισιοδοξα απ'όσο πρέπει αλλα παρόλα αυτά τα εμπιστευόμαστε. Κι εγω μαζί.

Το 5 από το 6 είναι μεγάλη διαφορά για να χαρακτηριστεί αισιόδοξο. Όμως δεν αποδεικνύει ότι σε έκλεψε, χωρίς να αποκλείεται βέβαια.

Από τη στιγμή που δεν σου έβαλε παραπάνω απ'όσο παίρνει συνολικά το ρεζερβουάρ μόνο υποθέσεις μπορείς να κάνεις.

karateo
27/10/2021, 19:02
Ok συμφωνώ ότι το λαμπάκι μπορεί να μην είναι αξιόπιστο αλλά μηδένισα και την κατανάλωση όταν έβαλα την προηγουμενη φορά. Εννοείται πως έβαλα στην ιδια ακριβώς αντλία, ο υπάλληλος μόνο άλλαξε. Βάση της κατανάλωσης όμως δεν είναι λογικά τα 16,5 λίτρα σε 17αρι ντεπόζιτο σε ολοκαίνουργια μηχανή με 3 γεμίσματα και μόλις πριν 12 χλμ να εχει ανάψει λαμπάκι. Σκεφτομαι τόσο λάθος;;;; Θα το δω και στο επομενο γέμισμα αλλά σε άλλο βενζινάδικο φυσικά!

Για να βγάλεις κατανάλωση θα μετρήσεις απο γέμισμα σε γέμισμα χιλιόμετρα και λίτρα.
Αυτό πολλές φορές για να μειώσεις λάθη και να βγάλεις μέσο όρο.

Το τρασερ έχεις αν δε σε μπερδεύω με άλλον?
Στο ΜΤ07 του 2018 η ένδειξη γράφει 0.2λίτρα/100χλμ περισσότερη κατανάλωση απο όσο μετράω εγώ. Σταθερή απόκλιση στα 20.000χλμ που έχω.

Η ένδειξη του ΜΤ07 είναι για πέταμα. Μπορεί να μου γράφει 2 μπάρες (3 μπάρες με ρεζέρβα), να παρκάρω και όταν πάω να το πάρω να ανάβει το λαμπάκι της ρεζέρβας!
Για να δείς αν κλέβει θα πρέπει να γεμίσεις μέχρι το σίδερο και μετά να αφαιρέσεις συγκεκριμένη ποσότητα καυσίμου.

Μήν αφήνεις να ανάβει η ρεζέρβα συχνά γιατί κάνει κακό στην αντλία.

ioannispar
27/10/2021, 19:14
Σωστά το tracer7 έχω αλλά προσπαθώ να καταλάβω ακόμα τις καταναλώσεις και απλά νομίζω ότι το συγκεκριμένο βενζινάδικο με έκλεψε. Λόγω δουλειάς (οδηγος) έχω μάθει να μετράω πολυ καλά τις καταναλώσεις αλλα επέλεξα αλλο βενζινάδικο (από αυτό που πάω συνήθως) για να βάλω στην μηχανή μιας και με βόλευε.

karateo
27/10/2021, 19:26
Ναί αλλά πάς να τσεκάρεις χωρίς κάποιες σταθερές τιμές.
Μόνο αν σου βάλει περισσότερο απο όσο χωράει συνολικά βγάζεις άκρη ή με το σύστημα που σου είπα που έτσι θα μετρήσεις σχεδόν με ακρίβια δεκάδας ml την κλοπή (αν υπάρχει). Απλά με υπομονή και στα δύο γεμίσματα να φτάσει μέχρι το σίδερο και να μείνει εκεί.

Το ΜΤ07 μου πάντως είναι 0.2λ/100χλμ απαισιόδοξο!

ioannispar
27/10/2021, 19:36
Έγινε! Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Θα το δω ξανά για να βεβαιωθώ.

o_gavros
27/10/2021, 19:47
Γιατί δεν δοκιμάζεις κάποια εφαρμογή για την παρακολούθηση της κατανάλωσης;
Έτσι δεν θα χρειάζεται να ψυχανεμιζεσαι τη στάθμη της βενζίνης ούτε και να μαντεύεις οτιδήποτε.
Γέμισμα, καταγραφή, επόμενο γέμισμα καταγραφή κοκ, και θα στα βγάζει όλα και περισσότερα ακόμα από αυτά που εσύ κοιτούσες.
Εγώ θυμάμαι κάποια φεγγάρια χρησιμοποίησα το fuelio.
Λίγο πειθαρχία θέλει με τις καταγραφές για να έχεις ακρίβεια.
Και το πόσες επιμέρους μετρήσεις και γραφήματα σου βγάζει,δε λέγεται.

ioannispar
27/10/2021, 19:59
Γιατί δεν δοκιμάζεις κάποια εφαρμογή για την παρακολούθηση της κατανάλωσης;
Έτσι δεν θα χρειάζεται να ψυχανεμιζεσαι τη στάθμη της βενζίνης ούτε και να μαντεύεις οτιδήποτε.
Γέμισμα, καταγραφή, επόμενο γέμισμα καταγραφή κοκ, και θα στα βγάζει όλα και περισσότερα ακόμα από αυτά που εσύ κοιτούσες.
Εγώ θυμάμαι κάποια φεγγάρια χρησιμοποίησα το fuelio.
Λίγο πειθαρχία θέλει με τις καταγραφές για να έχεις ακρίβεια.
Και το πόσες επιμέρους μετρήσεις και γραφήματα σου βγάζει,δε λέγεται.

Δεν το ειχα σκεφτεί! ευχαριστώ!! Θα το δω άμεσα!!!

basilis_k6
27/10/2021, 20:31
αν δεν εχεις κεντρικο σταντ ολες αυτες οι μετρησεις ειναι ανουσιες. στο πλαινο ο ενας θα σου γεμιζει 15 λίτρα ο άλλος 16. ανάλογα το που έβαλες την μανικα χτυπαει νωριτερα. θελει κεντρικο σταντ η να κάθεσαι πανω στην μηχανη για να ειναι ορθια. αυτο βεβαια εχει κινδυνο να μην κοψει η μανικα και να γινεις χαλια απο την βενζινη.

ioannispar
27/10/2021, 21:57
Βασίλη πάντα σε όλες τις μηχανές που είχα τις κρατάω όρθιες για να αποφεύγω το ελλιπές γέμισμα. Αν εχω κεντρικό σταντ οκ αλλά όταν δεν έχω την κραταω μέχρι να πάει στο μέταλλο της τάπας.