Σύνδεση

View Full Version : Ανακτηση δεδομενων... Sos !!!

Giannis_L
26/11/2005, 16:51
Ρε παίδες,κατι εγινε και ο δισκος μου τα ψιλοεπαιξε...ειναι SATA.Απο την εταιρια μου λενε οτι δεν μπορουν να βρουν τα δεδομενα...εγω ομως τα θελω...ειναι αρχεια και φωτογραφιες 4 ετων...απιστευτα !!

Ξερει κανενας καποιο τροπο ωστε να μπορω να συνδεσω το δισκο ??

Πλεον χτυπαει λιγο και δεν αναγνωριζεται σητν αρχη που βρισκει τους δισκους...

ιδεα???

johnpagr
26/11/2005, 17:01
logika, gia na mhn sou ton anagnwrhzei sto bios shmainei oti exeis kai provlhma hlektroniko ektos apo kefales/moter (eipes kati oti xtypaei). ........

gia pes xarakthristika diskou

:smilea:

tifoefs
26/11/2005, 17:07
Αρχικά δημιουργήθηκε από johnpagr
logika, gia na mhn sou ton anagnwrhzei sto bios shmainei oti exeis kai provlhma hlektroniko ektos apo kefales/moter (eipes kati oti xtypaei). ........

Αν χτυπαει ξεχασε τον εχει κοψει το εσωτερικο interface ! !

Μονο αν μπορεις να το στειλεις στον κατασκευαστη ισως βρεις τα αρχεια σου !!

..........

johnpagr
26/11/2005, 17:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από tifoefs
Αν χτυπαει ξεχασε τον εχει κοψει το εσωτερικο interface ! !

Μονο αν μπορεις να το στειλεις στον κατασκευαστη ισως βρεις τα αρχεια σου !!

..........

mwre kai emena xtypage alla ton evlepe to bios

kai prolava kai ta phra (me kako tropo vevea)

Giannis_L
26/11/2005, 17:10

SATA Seagate Barracuda 7200ρπμ 200Gb

Giannis_L
26/11/2005, 17:11
mwre kai emena xtypage alla ton evlepe to bios

kai prolava kai ta phra (me kako tropo vevea)

κακο τροπο ???

SF
26/11/2005, 17:11
Για δες εδώ: http://www.ocs.gr/

Επίσης υπάρχουν κι άλλες εταιρίες που κάνουν ανάκτηση χτυπημένων δίσκων. Ρίξε και λίγο google η ψάξου σε forum κομπιουτεράδων (π.χ. pathfinder experts, fleamarket.gr).

SF
26/11/2005, 17:12
Αν το βλέπει κανονικά το BIOS, υπάρχει το μαγικό πρόγραμμα RSTUDIO που κάνει θαύματα! :)
Βάζεις τον χτυπημένο 2ο, μπουτάρεις από κάποιον καλό ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΩΡΟ, και το RSTUDIO θα σου σώσει σχεδόν τα πάντα. Αν έχει γίνει head crash όμως ίσως να έχουν χαθεί πολλά αρχεία.

banditgr
26/11/2005, 18:10
an exei kapio ilektroniko prob. mporeis na ala3eis tin plaketa me enan allon idio kalo hd kai na pe3ei kanonika..dokimasmeno.

Giannis_L
26/11/2005, 18:24
πλακετα ???
δεν καταλαβα...για πες λεπτομεριες pls

tifoefs
26/11/2005, 18:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από banditgr
an exei kapio ilektroniko prob. mporeis na ala3eis tin plaketa me enan allon idio kalo hd kai na pe3ei kanonika..dokimasmeno.

αυτο γινεται μονο οταν δεν εχει κοψει το εσωτερικο interface !!

johnpagr
26/11/2005, 18:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από banditgr

aftos einai o "kakos" tropos...

kai ton lew kako giati 8elei prosoxh logo mos eksarthmatwn pou einai eves8hta ston statiko hlektrismo !! alla kai sthn xrish !!!

johnpagr
26/11/2005, 18:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από tifoefs
αυτο γινεται μονο οταν δεν εχει κοψει το εσωτερικο interface !!

opote dokhmazeis na alakseis plaketa kai an den paiksei ...... tote ftaiei to internal interface !!

:wave2:

zeli
26/11/2005, 18:35
Εχω software για αυτη ακριβώς την δουλεια(γνήσιο με lisence). Θα κοιτάξω την Δευτέρα.(ξέρεις τα σχετικά αν μπορω να το δανειστώ να πετύχω τον μπαμπουλα σε καλή μέρα....)

Επίσεις υπάρχουν και adapters απο ΑΤΑ/SATA σε USB2(κι από αυτό εχουμε;) όπου ίσως μπορείς να το δείς σαν data δισκο σε αλλο PC/laptop που υπάρχουν σε όλα τα κομπιουτερομάγαζα και είναι φθηνα .

Υπομονή πάντως αν δεν έχει χτυπήσει ο μηχανισμός ανάγνωσης ή τελοσπάντων αν δεν έχει υποστεί μηχανική βλάβη έχεις έλπίδες:wave2:

Giannis_L
26/11/2005, 18:40
μαλιστα..ολες οι γνωμες δεκτες..και ακομα περισσοτερες..

thanx

idi
27/11/2005, 01:20
ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΝΑ maxtor 541dx 5400rpm 20gb ultra ata/100 please save me!

johnpagr
27/11/2005, 01:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από idi
ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΝΑ maxtor 541dx 5400rpm 20gb ultra ata/100 please save me!

me to idio provlhma??

re exw enan fireball 3 alla exei diaforetikh plaketa .... aliws 8a ston eperna bas kai tou pername ta dedomena !!

oulas
27/11/2005, 01:41
Αν έχει γίνει head crash όμως ίσως να έχουν χαθεί πολλά αρχεία.

Την ωρα φιλε μου, που ακους αφτο το περιοδικο τσαφ τσαφ τσαφ, οπως δουλεθει ο δισκος με ενα σφυρακι δωστου στο κεντρο με λιγο δυναμη. 3/5 φορες ξεκολαει η κεφαλη, παιρνεις backup, και τον πετας.

Αν ειχες προβλημα στο ηλεκτρονικο (την πλακετα), (αυτο το πρασινο πραγμα που ειναι στην κατω πλευρα του δισκου), ο δισκος πιθανοτερα δεν θα επαιρνε ρευμα, ουτε στο Bios θα το εβλεπες ουτε πουθενα. Θα ηταν νεκρος τελειος.

Στην περιπτωση αυτη, εβρισκες εναν αλλο ολοιδιο αλλαζες πλακετα και δουλευε.

Δεν παιζει αλλη περιπτωση. Αυτα μπορεις να κανεις μονος σου οσο αναφορα το hardware. Αν δεν παιζει τοτε το πας για Data Recovery σε εταιρεια.

Επισης παρε ενα USB εξωτερικο δισκο ιση χοριτηκοτητα με τον δισκο σου η και παραπανω, για να παιρνεις καθημερινα backup.
Εχουντα Windows utility, απλο και πρακτικο.
Ρυθμισε το να κανει Ιncremental backup και βαλε το scedule να τρεχει καποια ωρα που σηνηθως εχεις ανοιχτο το pc.

Giannis_L
27/11/2005, 04:25
Εγω ακουω αυτο το περιοδικο τσαφ τσαφ,αλλα το προβλημα ειναι οτι κολλαει και δεν τον αναγνωριζει στην αρχη.δλδ δεν φτανει να κανει την αναγνωριση,κολαει.
Αρα δεν μπορει να διαβασει το δισκο.

Να συνεχισω λες με το χτυπημα ???

oulas
27/11/2005, 08:34
Καντο την ωρα που δουλευει μπας και ξεκοληση η κεφαλη και ο θεος βοηθος!

jimbar
27/11/2005, 09:03
ευτυχώς που δεν εργάζομαι σε υπολογιστές .. διότι δεν καταλαβαίνω γρι από αυτά που λέτε ..
εμένα για παράδειγμα με έσωσε ο IDI αλλιώς ο υπολογιστής μου έβγαζε μία φατσούλα στην οθόνη και μου έγραφε .. «ΟΧΙ ΜΑΛΑΚΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ .. ΠΑΡΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ..»
και ήτανε στο τσακ να βγάλει καπνούς ..
α ρε η τεχνολογία ..
μιας και σας έχω βρε παιδιά .. μου χάλασε η «θήκη» του καφέ ..
ξέρετε βρε σεις .. αυτή που βγαίνει και γράφει 52Χ ..

Πάντα καλά να ‘στε βλεεεεεεεε

Υ.Γ:[πλάκα κάνω. εύχομαι να σε βοηθήσανε τα παιδιά διότι πραγματικά δεν κατέχω αλλα μπορώ να σε νιώσω διότι έχω χάσει πολλάάάάάά αρχεία από μαλακίες μου ..]