View Full Version : Knives n' tools
Σελίδες :
1
2
3
4
5
[
6]
7
Έκθεση έγραψες πάλι! Απλά και κατανοητά.
Δωστο σε επαγγελματία για διαμόρφωση της κοψης και μετά μόνο δέρμα.
Ρώτα κανένα κλασσικό κουρέα που υπάρχει σωστός ακονιστης.
Έχω δει και βίντεο και το έχω πάει σε ειδικό και μετά προσπάθησα και μόνος μου αλλά δεν κόβει όπως στην αρχή. Θα ξαναπροσπαθήσω μια μέρα που θα έχω χρόνο με καφέ και τσιγάρο. Το λουρί μάλλον το έχω χαλάσει έχει 2-3 καλές χαρακιές (κοψίματα) που έγιναν στην προσπάθειά μου για τρόχισμα :D
Έχω δει και βίντεο και το έχω πάει σε ειδικό και μετά προσπάθησα και μόνος μου αλλά δεν κόβει όπως στην αρχή. Θα ξαναπροσπαθήσω μια μέρα που θα έχω χρόνο με καφέ και τσιγάρο. Το λουρί μάλλον το έχω χαλάσει έχει 2-3 καλές χαρακιές (κοψίματα) που έγιναν στην προσπάθειά μου για τρόχισμα :D
Προσωπικά δεν έχω εμπειρία με ξυράφια.
Αν δεν κόβει όπως στην αρχή τότε θέλει μικρότερη γωνία τροχισματος. Εγώ θα το τροχιζα με πολύ λεπτό γυαλόχαρτο Ν. 2000+νερό και γυάλισμα σε δερμα.
Για να έκοψες το δέρμα προφανώς εσυρες την λάμα με την κόψη μπροστά. :cry:
Έχω δει και βίντεο και το έχω πάει σε ειδικό και μετά προσπάθησα και μόνος μου αλλά δεν κόβει όπως στην αρχή. Θα ξαναπροσπαθήσω μια μέρα που θα έχω χρόνο με καφέ και τσιγάρο. Το λουρί μάλλον το έχω χαλάσει έχει 2-3 καλές χαρακιές (κοψίματα) που έγιναν στην προσπάθειά μου για τρόχισμα :D
Δεν έχεις δει ποτέ μπαρμπέρη να ακονίζει ξυράφι;
Σε αυτή την τιμή είναι μάλλον κινέζικα.
Αν σου αρέσει όμως η ποιότητα κατασκευής προχώρα.
Ένα μασάτι fissler που έχω κάνει καλή δουλειά.
Τα είδα και μου άρεσε το πιάσιμο τους, φαίνονται καλά ποιοτικά. Πλησιάζουν τα γενέθλιά μου και θα ψήσω την γυναίκα να μου τα πάρει :cool:
Τα είδα και μου άρεσε το πιάσιμο τους, φαίνονται καλά ποιοτικά. Πλησιάζουν τα γενέθλιά μου και θα ψήσω την γυναίκα να μου τα πάρει :cool:
Αυτό που μετράει είναι να σου αρέσει το εργαλείο, γιατί θα το έχεις περιποιημένο και λειτουργικό.
Προσωπικά δεν έχω εμπειρία με ξυράφια.
Αν δεν κόβει όπως στην αρχή τότε θέλει μικρότερη γωνία τροχισματος. Εγώ θα το τροχιζα με πολύ λεπτό γυαλόχαρτο Ν. 2000+νερό και γυάλισμα σε δερμα.
Για να έκοψες το δέρμα προφανώς εσυρες την λάμα με την κόψη μπροστά. :cry:
Κάποια μ@λ@κί@ θα έκανα σίγουρα, νομίζω όμως ότι έγινε στην προσπάθειά μου να αλλάξω φορά με ταχύτητα. Είμαι γλήγορος εγώ βλέπεις.
Πολύ ωραία τα έγραψες και κατανοητά. Μια μικρή διόρθωση : όχι μολυβδος(Pb) αλλά μολυβδενιο(Μο) είναι το σωστό. Ο μόλυβδος άλλωστε απαγορεύεται να έχει επαφή με τα τρόφιμα.
Σωστός! :beer:
Μολυβδένιο.
Αυτό που μετράει είναι να σου αρέσει το εργαλείο, γιατί θα το έχεις περιποιημένο και λειτουργικό.
Σαφώς. Εξυπακούεται ότι θα της απαγορεύεται να τα πλησιάζει :smokin:
Σαφώς. Εξυπακούεται ότι θα της απαγορεύεται να τα πλησιάζει :smokin:
Είναι αυτονόητο.!
Κάποια μ@λ@κί@ θα έκανα σίγουρα, νομίζω όμως ότι έγινε στην προσπάθειά μου να αλλάξω φορά με ταχύτητα. Είμαι γλήγορος εγώ βλέπεις.
Σαν τον Λούκι Λουκ ας πούμε!
Αυτό είναι το μάλλον κινέζικο μαχαίρι της Berghoff 18εκ που είχα πάρει σε προσφορά στην Λιθουανία για την γυναίκα μου, όπως και το μασάτι. Τελικά το μασάτι είναι γαλλικό της Fischer και όχι της Fissler.!
402997
402998
ΥΓ :Το μαχαίρι έχει στο πίσω μέρος της λαβής ένα οβάλ ένθετο που είναι συνέχεια της λαμας. Το διευκρινίζω γιατί στη φωτο μοιάζει με τρύπα.
403185
403186
403187
403188
403185
403186
403187
403188
Πολύ περιποιημένο από κάθε άποψη!
Μου μοιάζει χειροποίητο ή όχι;
Η δαμασκηνια λάμα τι μήκος έχει, γύρω στα 15 εκ;
Πολύ περιποιημένο από κάθε άποψη!
Μου μοιάζει χειροποίητο ή όχι;
Η δαμασκηνια λάμα τι μήκος έχει, γύρω στα 15 εκ;
Το μαχαίρι αυτό κρύβει από πίσω του και μια πικρή ιστορία.
Προσωπικά δεν κατέχω και πολλά από μαχαίρια, μαζί με τους σουγιάδες πρέπει να έχω καμιά δεκαριά, αλλά μέχρι εκεί...
Το συγκεκριμένο είναι το μόνο χειροποίητο που έχω και είναι βαφτισμένο από τον κατασκευαστή του ως Unicorn, θέλοντας να με τιμήσει καθώς κάποτε χρησιμοποιούσα το nickname Einhorn που σημαίνει το ίδιο στα Γερμανικά. Όσοι ασχολείστε με χειροποίητα μαχαίρια πιθανότατα θα γνωρίζατε τον Νικόλα τον Δονταδάκη, γωστός και ως Nickblade. Ο Νικόλας το έφτιαξε για εμένα το 2009 χωρίς να του δώσω καμία οδηγία, παρά μόνο να είναι φτιαγμένο με το μεράκι φίλου προς φίλο.
Ο Νικόλας μας "άφησε" τον Ιούλιο του 2012...
Είναι ένα χειροποίητο Δαμασκηνό Κυνηγετικό Μαχαίρι με ολικό μήκος 25 εκ. και μήκος κόψης τα 13 εκ. Η λεπίδα είναι Δαμασκηνό ατσάλι από 250+ στρώσεις και ο χειροφυλακτήρας της λαβής είναι ορειχάλκινος ενώ η ίδια η λαβή είναι φτιαγμένη από γνήσιο κέρατο βούβαλου με διακοσμητικούς πήρους.
Για τη λαβή ο Νικόλας με είχε πάρει τηλέφωνο και μου είχε πει πως το κομμάτι από το κέρατο που είχε παρουσίαζε κάποιες ατέλειες (λευκούς λεπτούς μικρούς ρόζους) και αν ήθελα θα μου έβαζε άλλο κομμάτι. Τον παρακάλεσα να έχει ατέλειες για να μαρτυράει τη χειροποίητη κατασκευή και κράτησα τη λαβή όπως είναι.
Ένα βίντεο από τη κατασκευή του μαχαιριού μπορείτε να δείτε παρακάτω:
https://www.youtube.com/watch?v=MJHKgrdyGSU
Και μερικές ακόμη δικές μου φωτό.
403198
403199
403200
403201
403202
Με τον Nickblade είχα μιλήσει στο forum των μαχαιροποιων.
Η δουλειά του εξαιρετική. Εσύ τουλάχιστον έχεις ένα ενθύμιο από το φίλο σου.
Η απώλεια του στοίχισε σε πολλούς.
Το μαχαίρι αυτό κρύβει από πίσω του και μια πικρή ιστορία.
Προσωπικά δεν κατέχω και πολλά από μαχαίρια, μαζί με τους σουγιάδες πρέπει να έχω καμιά δεκαριά, αλλά μέχρι εκεί...
Το συγκεκριμένο είναι το μόνο χειροποίητο που έχω και είναι βαφτισμένο από τον κατασκευαστή του ως Unicorn, θέλοντας να με τιμήσει καθώς κάποτε χρησιμοποιούσα το nickname Einhorn που σημαίνει το ίδιο στα Γερμανικά. Όσοι ασχολείστε με χειροποίητα μαχαίρια πιθανότατα θα γνωρίζατε τον Νικόλα τον Δονταδάκη, γωστός και ως Nickblade. Ο Νικόλας το έφτιαξε για εμένα το 2009 χωρίς να του δώσω καμία οδηγία, παρά μόνο να είναι φτιαγμένο με το μεράκι φίλου προς φίλο.
Ο Νικόλας μας "άφησε" τον Ιούλιο του 2012...
Είναι ένα χειροποίητο Δαμασκηνό Κυνηγετικό Μαχαίρι με ολικό μήκος 25 εκ. και μήκος κόψης τα 13 εκ. Η λεπίδα είναι Δαμασκηνό ατσάλι από 250+ στρώσεις και ο χειροφυλακτήρας της λαβής είναι ορειχάλκινος ενώ η ίδια η λαβή είναι φτιαγμένη από γνήσιο κέρατο βούβαλου με διακοσμητικούς πήρους.
Για τη λαβή ο Νικόλας με είχε πάρει τηλέφωνο και μου είχε πει πως το κομμάτι από το κέρατο που είχε παρουσίαζε κάποιες ατέλειες (λευκούς λεπτούς μικρούς ρόζους) και αν ήθελα θα μου έβαζε άλλο κομμάτι. Τον παρακάλεσα να έχει ατέλειες για να μαρτυράει τη χειροποίητη κατασκευή και κράτησα τη λαβή όπως είναι.
:uplate: Η αξία του ως δαμασκηνό χειροποίητο ι σίγουρα μεγάλη.
Η αξία του ως ενθύμιο φίλου απλά ανεκτίμητη! Να το κοιτάς, να το δουλεύεις και να θυμάσαι τον φιλο σου....:(
Το μαχαίρι αυτό κρύβει από πίσω του και μια πικρή ιστορία.
Προσωπικά δεν κατέχω και πολλά από μαχαίρια, μαζί με τους σουγιάδες πρέπει να έχω καμιά δεκαριά, αλλά μέχρι εκεί...
Το συγκεκριμένο είναι το μόνο χειροποίητο που έχω και είναι βαφτισμένο από τον κατασκευαστή του ως Unicorn, θέλοντας να με τιμήσει καθώς κάποτε χρησιμοποιούσα το nickname Einhorn που σημαίνει το ίδιο στα Γερμανικά. Όσοι ασχολείστε με χειροποίητα μαχαίρια πιθανότατα θα γνωρίζατε τον Νικόλα τον Δονταδάκη, γωστός και ως Nickblade. Ο Νικόλας το έφτιαξε για εμένα το 2009 χωρίς να του δώσω καμία οδηγία, παρά μόνο να είναι φτιαγμένο με το μεράκι φίλου προς φίλο.
Ο Νικόλας μας "άφησε" τον Ιούλιο του 2012...
Είναι ένα χειροποίητο Δαμασκηνό Κυνηγετικό Μαχαίρι με ολικό μήκος 25 εκ. και μήκος κόψης τα 13 εκ. Η λεπίδα είναι Δαμασκηνό ατσάλι από 250+ στρώσεις και ο χειροφυλακτήρας της λαβής είναι ορειχάλκινος ενώ η ίδια η λαβή είναι φτιαγμένη από γνήσιο κέρατο βούβαλου με διακοσμητικούς πήρους.
Για τη λαβή ο Νικόλας με είχε πάρει τηλέφωνο και μου είχε πει πως το κομμάτι από το κέρατο που είχε παρουσίαζε κάποιες ατέλειες (λευκούς λεπτούς μικρούς ρόζους) και αν ήθελα θα μου έβαζε άλλο κομμάτι. Τον παρακάλεσα να έχει ατέλειες για να μαρτυράει τη χειροποίητη κατασκευή και κράτησα τη λαβή όπως είναι.
Ένα βίντεο από τη κατασκευή του μαχαιριού μπορείτε να δείτε παρακάτω:
https://www.youtube.com/watch?v=MJHKgrdyGSU
Και μερικές ακόμη δικές μου φωτό.
403198
403199
Απλά τρομερό!!!
Έχω δει ένα σετ μαχαιριων με βάση, της fissler (γαλλικά) στα 50 κάτι ευρώ... Να τα τσιμπισω η μπα; Χρήση απλή κουζίνας σπιτιού...
Αν είναι αυτά που είδα στο praktiker περίπου 55 ευρώ.... Τι να σου πω δεν μου γέμισαν το μάτι.
Εγω θα επαιρνα στο ίδιο μαγαζί τα τραμοντινα. Ένα σαντοκου σεφ Knife με εγκοπές στο πλάι για να ξεκολανε οι φέτες τα λαχανικά στα - 20 ευρώ, ένα κρεατομαχαιρο στα 10 ευρώ και κανένα δύο μικρά καθαρισμού αλλα 10 ευρώ. Μια ξύλινη βάση εως 10 ευρώ και έχεις ανώτερη ποιότητα από τα κινέζικα. Βραζιλ =vfm!
Αν είναι αυτά που είδα στο praktiker περίπου 55 ευρώ.... Τι να σου πω δεν μου γέμισαν το μάτι.
Εγω θα επαιρνα στο ίδιο μαγαζί τα τραμοντινα. Ένα σαντοκου σεφ Knife με εγκοπές στο πλάι για να ξεκολανε οι φέτες τα λαχανικά στα - 20 ευρώ, ένα κρεατομαχαιρο στα 10 ευρώ και κανένα δύο μικρά καθαρισμού αλλα 10 ευρώ. Μια ξύλινη βάση εως 10 ευρώ και έχεις ανώτερη ποιότητα από τα κινέζικα. Βραζιλ =vfm!
Ένα δίκιο το έχεις....μάλλον προς τα εκεί θα κινηθώ τραμοντινα έχω μαχαίρια γενικής χρήσης και όντως είναι πολύ καλά για τα λεφτά τους!
https://youtu.be/N1pP90Q4pMw
Τα τελευταία πολυεργαλεια της Leatherman.
dankannn
03/02/2019, 20:48
Καλησπέρα παιδιά,
Ξέρουμε κανέναν σοβαρό επαγγελματία στην Αθήνα να μας τροχισει το παρακάτω μαχαίρι?
Το νέο μου απόκτημα...
403481
403482
Πολύ καλά ζυγισμενο και ξυράφι, με μοναδικό άγχος πώς θα γίνει σωστό τροχισμα..
george.S
06/02/2019, 16:38
Καλησπέρα παιδιά,
Ξέρουμε κανέναν σοβαρό επαγγελματία στην Αθήνα να μας τροχισει το παρακάτω μαχαίρι?
καλησπέρα
δεν γνωριζω αν καποιος σου απαντησε με πμ
σημερα πηγα μια μασετα(που πηρα απο το παζαρι και την ξεσκουριασα και τωρα φτιαχνω λαβη )για ακονισμα
ειχα δωσει το bevel αν το λεω σωστα αλλα δεν ειχα την υπομονη να την κανω ξυραφι
εμεινα παρα πολυ ευχαριστημενος και απο αυτην και απο ενα φιλεταρισματος για ψαρι που εφτιαξα εγω,ξυριζουν στην κυριολεξια και τα δυο
για το φιλεταρισματος(20+ cm) εδωσα 4 ευρω
τα πηγα στον ποριχη στην πειραιως 1 μεσα στην στοα στο κεντρο της περιπου(η αλλη εξοδοδς της στοας βγαινει στην λυκουργου 14)
ακονιζει ψαλιδια κομμωτηρίου,νυχοκοπτες για νυχαδικα και γενικα λεπτεπιλετα πραγματα και ετσι τον διαλεξα
στο παρελθον ειχα απογοητευτεί γιατι μου τα καναν με πετρα και γινοντουσαν χειροτερα απο πριν........
george.S
06/02/2019, 17:33
προφανώς και αυτός με πέτρα ....κακή διατύπωση
απλά πιστεύω με λεπτότερο κόκκο
το αποτέλεσμα πάντως είναι εξαιρετικό
Δεν θέλω να κάνω διαφήμιση
και εγώ ψαχνομουν και παρακολουθούσα το θέμα και είπα να πω τι λύση βρήκα .....
Καλά έκανες. Απλά μου φάνηκε παράξενο όπως το είπες. :beer:
<<τα πηγα στον ποριχη στην πειραιως 1 μεσα στην στοα στο κεντρο της περιπου(η αλλη εξοδοδς της στοας βγαινει στην λυκουργου 14) ακονιζει ψαλιδια κομμωτηρίου,νυχοκοπτες για νυχαδικα και γενικα λεπτεπιλετα πραγματα και ετσι τον διαλεξα>>
Όπως τα λες είναι. Το μαγαζί αρχικά ήταν στην Λυκουργου αλλά μεταφέρθηκε.
Παλιότερα πούλαγε και καλά μαχαίρια, ξυράφια και ψαλίδια,ισως έχει και τώρα.
Οποτε κατέβαινα στην Ομόνοια χάζευα την βιτρίνα του.
Θα τον έχω υπόψιν μου κι εγω για ψαλίδια.
403646
Φετινή κοπή πίτας Ελλήνων Μαχαιροποιων.
403646
Φετινή κοπή πίτας Ελλήνων Μαχαιροποιων.
Με πόσα Μαχαίρια την κόψανε; :p
Με πόσα Μαχαίρια την κόψανε; :p
Αν δεν είναι μέσα σε μαχαιράδικο ή στο σαλόνι κάποιου εξ αυτών, πολύ θα ήθελα να μάθω πως τα μεταφέρουν.
Αν δεν είναι μέσα σε μαχαιράδικο ή στο σαλόνι κάποιου εξ αυτών, πολύ θα ήθελα να μάθω πως τα μεταφέρουν.
:D
403669
Αν δεν είναι μέσα σε μαχαιράδικο ή στο σαλόνι κάποιου εξ αυτών, πολύ θα ήθελα να μάθω πως τα μεταφέρουν.
Με δελτίο αποστολής και αιτιολογία "επίδειξη και επιστροφή" φαντάζομαι (αν εννοείς την σκέτη μεταφορά από το εργαστήρι τους μέχρι το κοπή το πίτα....) φέρανε τόσα για να είναι σίγουροι ότι κάποιο θα κόβει:D
http://www.jn-handmade-knives.com/index.htm
Οι κατασκευές ενός Έλληνα μαχαιροποιου.
Grafton 505
12/02/2019, 20:17
Αν δεν είναι μέσα σε μαχαιράδικο ή στο σαλόνι κάποιου εξ αυτών, πολύ θα ήθελα να μάθω πως τα μεταφέρουν.
Ε δεν είναι και τόσο δύσκολο. Εάν τους πιάνανε θα ήταν το θέμα, αλλά εκεί θα πρέπει να γίνουν πολλά γεγονότα στην σειρά και μια μ@λ@κία .
Έργο του μαχαιροποιου Γιώργου Πλατανιωτη με τα σύμβολα των σιδεραδων σφυρί και αμονι:
403717
Και το απλό εργαλείο έχει ομορφιά αν φτιαχτεί με μεράκι
403749
από https://www.orionasknives.com
Το My Market έχει σε προσφορά μια σειρά μαχαίρια κουζίνας της Sambonet. Με μια ματιά που έριξα στο site της είναι ακριβά μαχαίρια και μέσω της προσφοράς του My Market είναι δελεαστική η τιμή τους.
https://www.mymarket.gr/Landing-Pages/2019/Sambonet.aspx
Τι λένε?? Τα ξέρει κανείς ? Θα ήθελα στην κουζίνα μου μερικά καλά μαχαίρια αλλά δεν έχω καμία διάθεση να πουλήσω ένα σπίτι για να πάρω μαχαίρια.
Για πείτε οι ειδικοί.
Το My Market έχει σε προσφορά μια σειρά μαχαίρια κουζίνας της Sambonet. Με μια ματιά που έριξα στο site της είναι ακριβά μαχαίρια και μέσω της προσφοράς του My Market είναι δελεαστική η τιμή τους.
https://www.mymarket.gr/Landing-Pages/2019/Sambonet.aspx
Τι λένε?? Τα ξέρει κανείς ? Θα ήθελα στην κουζίνα μου μερικά καλά μαχαίρια αλλά δεν έχω καμία διάθεση να πουλήσω ένα σπίτι για να πάρω μαχαίρια.
Για πείτε οι ειδικοί.
Προφανώς κινέζικα αλλά περιποιημένα.
Αν δεν μπορείς να πάρεις ακριβότερα μια χαρά είναι.
Αρκεί να ξέρεις να ακονιζεις.
Προφανώς κινέζικα αλλά περιποιημένα.
Αν δεν μπορείς να πάρεις ακριβότερα μια χαρά είναι.
Αρκεί να ξέρεις να ακονιζεις.
Ιταλικά λέει ότι είναι αλλά δεν βάζω και το χέρι μου στην φωτιά. Δεν καίγομαι για κάτι πολύ άνω του μετρίου, έτσι κι αλλιώς μέχρι τώρα βολευόμαστε με τα βασικά μαχαίρια, αλλά ηθελα μια αναβάθμιση. Το ζητούμενο είναι να μην είναι τπτ τενεκέδες και πετάξω τα λεφτά μου.
Ακόνι και μάλιστα λαδάκονο έχω αλλά περιμένω κανα 2-3 χρόνια τον Daz να μου δείξει τον σωστό τρόπο.
:cry:
Το My Market έχει σε προσφορά μια σειρά μαχαίρια κουζίνας της Sambonet. Με μια ματιά που έριξα στο site της είναι ακριβά μαχαίρια και μέσω της προσφοράς του My Market είναι δελεαστική η τιμή τους.
https://www.mymarket.gr/Landing-Pages/2019/Sambonet.aspx
Τι λένε?? Τα ξέρει κανείς ? Θα ήθελα στην κουζίνα μου μερικά καλά μαχαίρια αλλά δεν έχω καμία διάθεση να πουλήσω ένα σπίτι για να πάρω μαχαίρια.
Για πείτε οι ειδικοί.
Έβαλα μάνα και γυναίκα να μαζεύουν κουπόνια να τα πάρω:D
Έβαλα μάνα και γυναίκα να μαζεύουν κουπόνια να τα πάρω:D
Μη ξεχάσεις να βάλεις φωτό σύντροφε! :D
Έβαλα μάνα και γυναίκα να μαζεύουν κουπόνια να τα πάρω:D
έχω κολλητή ταμεία και με έφτιαξε, αύριο θα πάω να τα πάρω.
Λαμογιά παντού ρπμ
:lol:
Προφανώς κινέζικα αλλά περιποιημένα.
Αν δεν μπορείς να πάρεις ακριβότερα μια χαρά είναι.
Αρκεί να ξέρεις να ακονιζεις.
Τελικά είχες δίκιο, είναι από την Κινεζια αλλά πολύ περιποιημένα και με 10 χρόνια εγγύηση. Βέβαια δεν ξέρω αν μετά από 10 χρόνια θα υπάρχει η εργοστασιαρα να μου στείλει άλλα αν χαλάσουν αλλά για τα λεφτά που έδωσα και την χρήση που θα τους κάνω μια χαρά είναι. Χθες δοκιμάστηκε το ένα από αυτά, πήγα να κόψω κρεμμύδι μπρουνουαζ (καταραμένο μάστερ σεφ μας έχεις κάψει) και οκ κόβουν καλά. Φάγαμε 2 δάχτυλα χάχα
Με γεια τα κοφτερά εργαλεία.
Κανόνισε καμμια καλή συνταγή να περάσουμε τυχαία...
Με γεια τα κοφτερά εργαλεία.
Κανόνισε καμμια καλή συνταγή να περάσουμε τυχαία...
Ναι ρε ότι θέτε αλλά θα ειμεθα γκουρμέδες. Μπουκιτσα και πενηνταρι
Ωχ, μουκατσε η μπουκιτσα στο λαιμό!
μπουκιτσα; ουτε καν μπουκια;
Παιδιά είναι καλό το μαχαίρι η να το πάω πίσω; Το πήρα μισή τιμή λόγω ότι το μαγαζί κλείνει.
Kai Shun Nagare λέει
405847
405848
Αν είσαι απ' αυτούς που το κρατάνε όλη τη μέρα στο χέρι και βγάζουν λεφτά απ' αυτό, δε ξέρω να σου απαντήσω.
Σε κάθε άλλη περίπτωση...
:wave2:
Η τιμή στο Amazon είναι πραγματικά διπλάσια.
Είναι όμορφο και εργονομικό, υποθέτω και ποιοτικό.
Αν σου αρέσει το κράτημα του και η εμφανιση του μεγεια σου.
Είναι εργαλείο για δύο ζωές. Προσωπικα θα το κρατούσα.
Σαυτη την τιμή παίρνεις καλά γερμανικά με απλή λάμα που όμως δεν είναι δαμασκηνη.
Παιδιά είναι καλό το μαχαίρι η να το πάω πίσω; Το πήρα μισή τιμή λόγω ότι το μαγαζί κλείνει.
Kai Shun Nagare λέει
405847
405848
Αν είσαι αυτό που λέει ο vaska συν να ξέρεις να το συντηρείς σωστά (ένα ζόρι το δαμασκηνό το έχει στο ακονισμα) κράτα το αλλιώς είναι too much...
Κάπου έχουμε χάσει λίγο την μπάλα εδώ μέσα με τα καλά και πανάκριβα μαχαίρια... Τι να τα κάνεις άμα δεν ξέρεις να τα διατηρείς κοφτερά; Προσωπικά προτιμώ να έχω φτηνά μαχαίρια που αν δεν μου κάτσει το ακονισμα τους δεν θα κλάψω κιόλας...
Τελικά είχες δίκιο, είναι από την Κινεζια αλλά πολύ περιποιημένα και με 10 χρόνια εγγύηση. Βέβαια δεν ξέρω αν μετά από 10 χρόνια θα υπάρχει η εργοστασιαρα να μου στείλει άλλα αν χαλάσουν αλλά για τα λεφτά που έδωσα και την χρήση που θα τους κάνω μια χαρά είναι. Χθες δοκιμάστηκε το ένα από αυτά, πήγα να κόψω κρεμμύδι μπρουνουαζ (καταραμένο μάστερ σεφ μας έχεις κάψει) και οκ κόβουν καλά. Φάγαμε 2 δάχτυλα χάχα
Ρε γκαντεμοσαυρε... Πήρα σήμερα το σαντοκου (έχω ήδη 2 του σεφ και ήθελα κάτι διαφορετικό) πήγα να κόψω κρεμμύδι να κάνω σάλτσα και έσφαξα κι εγώ δάχτυλο! Κόβει πολύ καλά και όντως καλή ποιότητα για το κόστος του
Θέλετε να τα κλειδώσετε κάπου πριν πάθετε κανένα άλλο κακό;
Θέλετε να τα κλειδώσετε κάπου πριν πάθετε κανένα άλλο κακό;
:moutza::moutza:
:lol:
agamoi-thytai
09/04/2019, 20:52
Παιδιά είναι καλό το μαχαίρι η να το πάω πίσω; Το πήρα μισή τιμή λόγω ότι το μαγαζί κλείνει.
Kai Shun Nagare λέει
405847
405848
Ποιο είναι το μαγαζί που κλείνει ; Έχει κι αλλα ;
Θέλετε να τα κλειδώσετε κάπου πριν πάθετε κανένα άλλο κακό;
Από σαχλαμάρες έχουμε χορτάσει. Αν είσαι μάγκας και λεβέντης αντί να μας λες να τα κλειδώσουμε, κανόνισε μια συνάντηση να μας δείξεις 5 10 πραγματάκια πριν φτάσουμε να μην έχουμε δάχτυλα για τον συμπλέκτη. Κι εμείς για να σου δείξουμε την ευγνωμοσύνη μας θα σε κεράσουμε καφεδάκι. Αλλιώς σιώπα για πάντα. Έχουμε γεμίσει μαχαιροβγαλτες εδώ μέσα.
:p
george.S
10/04/2019, 07:59
https://www.ebay.com/itm/Cut-Proof-Stab-Resistant-Stainless-Steel-Wire-Metal-Mesh-Butcher-Gloves-Safety/163414911105?var=462739073310&hash=item260c49a881:m:mhPOSuPSO7H2c6oT7fHCQOQ
https://www.ebay.com/itm/1-Stainless-Steel-Metal-Mesh-Butcher-Glove-M-XL-Safety-Cut-Proof-Stab-Resistant/113232782353?var=413527020363&hash=item1a5d332411:m:mNTYi1vq07bzojNvGN6YvAw
θέλω να πάρω ένα για την γυναίκα μου που δεν το έχει
πάντως δεν θέλει κόπο....τρόπο θέλει για να μην κόβεσαι
https://www.ebay.com/itm/Cut-Proof-Stab-Resistant-Stainless-Steel-Wire-Metal-Mesh-Butcher-Gloves-Safety/163414911105?var=462739073310&hash=item260c49a881:m:mhPOSuPSO7H2c6oT7fHCQOQ
https://www.ebay.com/itm/1-Stainless-Steel-Metal-Mesh-Butcher-Glove-M-XL-Safety-Cut-Proof-Stab-Resistant/113232782353?var=413527020363&hash=item1a5d332411:m:mNTYi1vq07bzojNvGN6YvAw
θέλω να πάρω ένα για την γυναίκα μου που δεν το έχει
πάντως δεν θέλει κόπο....τρόπο θέλει για να μην κόβεσαι
Όλα είναι θέμα συνήθειας... Όταν δουλεύεις συνέχεια με μαχαίρια που ναι μεν κόβουν αλλά όχι τόσο καλά οπως το καινούργιο που πήραμε εγώ και ο Βασίλης, ε, μπορεί να σου φύγει ελαφρώς λόγω της ευκολίας με την οποία κόβει εκείνο, μέχρι να το συνηθίσεις, παύει να κόβει τόσο καλά.:lol:
Όλη η δουλειά είναι το να μάθεις να διατηρείς αυτή την κόψη... Έτσι δεν θα κόβεσαι. Δεν είμαστε να δίνουμε 3 και 4 ευρώ για ακονισμα κάθε φορά....
Από σαχλαμάρες έχουμε χορτάσει. Αν είσαι μάγκας και λεβέντης αντί να μας λες να τα κλειδώσουμε, κανόνισε μια συνάντηση να μας δείξεις 5 10 πραγματάκια πριν φτάσουμε να μην έχουμε δάχτυλα για τον συμπλέκτη. Κι εμείς για να σου δείξουμε την ευγνωμοσύνη μας θα σε κεράσουμε καφεδάκι. Αλλιώς σιώπα για πάντα. Έχουμε γεμίσει μαχαιροβγαλτες εδώ μέσα.
:p
Ρε σαχλαμάρα, έχεις φτάσει 90 χρονών κι ακόμα κόβεσαι με τα μαχαίρια. Τι να σου δείξω; Να μην βάζεις τα δάχτυλά σου εκεί που πας να κόψεις;
Σαν να σου λέω "Προσπάθησε την επόμενη φορά που θα ξεκινήσεις το υποβρύχιο (GS) να είσαι ήδη επάνω".
Ρε σαχλαμάρα, έχεις φτάσει 90 χρονών κι ακόμα κόβεσαι με τα μαχαίρια. Τι να σου δείξω; Να μην βάζεις τα δάχτυλά σου εκεί που πας να κόψεις;
Σαν να σου λέω "Προσπάθησε την επόμενη φορά που θα ξεκινήσεις το υποβρύχιο (GS) να είσαι ήδη επάνω".
Μάλιστα αυτή είναι μια καλή συμβουλή, ακόμα καλύτερα νομίζω ότι είναι να βάζω την MILFαρα να κόβει. Αν δεν κοπεί θα φάμε φαγητό, αν όμως κοπεί τι με νοιάζει εμένα?? Ως γνωστόν κλωτσιά σε ξένο κώλο δεν πονάει. Άσε που μπορεί να ελπίζουμε και σε ένα θαύμα μέρες που είναι , να είναι βαθύ το τραύμα ας πούμε. Win Win κατάσταση.
Για την πομόνα τώρα οι συμβουλές περιττεύουν. Όταν ξεκινάει πάντα είμαι επάνω, έχει σένσορες αφού και δεν φεύγει μόνη της.
https://www.ebay.com/itm/Cut-Proof-Stab-Resistant-Stainless-Steel-Wire-Metal-Mesh-Butcher-Gloves-Safety/163414911105?var=462739073310&hash=item260c49a881:m:mhPOSuPSO7H2c6oT7fHCQOQ
https://www.ebay.com/itm/1-Stainless-Steel-Metal-Mesh-Butcher-Glove-M-XL-Safety-Cut-Proof-Stab-Resistant/113232782353?var=413527020363&hash=item1a5d332411:m:mNTYi1vq07bzojNvGN6YvAw
θέλω να πάρω ένα για την γυναίκα μου που δεν το έχει
πάντως δεν θέλει κόπο....τρόπο θέλει για να μην κόβεσαι
Βασικά θέλει το σωστό μαχαίρι για να μην κόβεσαι ειδικά όταν μιλάμε για κοπές σε φαγητό. Το μαχαίρι άσετ με την φαρδιά λάμα είναι το σωστό, με τον κόμπο του μέσου (δάχτυλου) του αριστερού χεριού (για τους δεξιόχειρες) οδηγείς την λάμα και με το δεξί κόβεις. Εγώ που κόπηκα είχα λάθος μαχαίρι.
Υπάρχει πολύ υλικό στον σωλήνα για να πάρεις μια ιδέα. Το γάντι είναι δύσχρηστο και λερώνει εύκολα ενώ καθαρίζει πολύ δύσκολα.
τωρα το ειδα το θεμα...πολυ mainstream τα μαχαιρια ρε παιδια, σε συριγγα δε παιζει τπτ ψαγμενο? :lol:
Ποιο είναι το μαγαζί που κλείνει ; Έχει κι αλλα ;
Steamer trading αλλά μιλάμε για Αγγλια.
Συγγνωμη λόγω δουλειά κλπ δεν μπήκα στο φορυμ.
https://www.facebook.com/749860971812712/posts/1566516810147120/
406720
Πραγματικά value for money.!50ευρω + 4 μεταφορικά!
ICEL:Πορτογαλική εταιρεία με πολύ καλή ποιότητα.
ΣΗΜ :Με ένα οδοντωτο μαχαίρι για ψωμί και δύο μικρά μαχαίρια των 10εκ είναι πλήρης η κουζίνα.
https://youtu.be/ipd6WrT6RBE?t=481
Ωραίο βίντεο της ICEL για τους τύπους μαχαιριών κουζίνας.
https://youtu.be/GaEsR4CSyts
Πολλοί έχουν μαχαίρια η σουγιαδες με λάμες carbon που σκουριαζουν αλλά ακονιζονται πιο εύκολα από τις ανοξείδωτες. Ένας τρόπος προστασίας της λαμας από την σκουριά είναι να οξειδωσετε την λάμα με ελεγχωμενο τρόπο. Στο βίντεο βλέπουμε την χρήση ζεστού ξυδιου και μετά πέρασμα με λάδι. Η λάμα μαυρίζει όμορφα και ταιριάζει σε Outdoor χρήση.
Πάντα σκούπισμα της carbon λαμας και μια σταγόνα λάδι πριν το βάλουμε ξανά στη θήκη!
Για όσους το οξειδώσουν έχω ένα τιπ μόνο!
Μετά την οξείδωση, ακονίστε το μαχάιρι, ή κάντε στρόπινγκ ή τέλος πάντων αφαιρέστε την οξείδωση απ' την micro bevel (την άκρη της κόψης).
Σε αντίθετη περίπτωση, υπάρχουν πολλές πιθανότητες, την επόμενη φορά που θα το χρησιμοποιείσεται να μην κόβει τίποτα. Και οι πιθανότητες έχουν να κάνουν με το χρόνο και μόνο! Για πόσο διάστημα δλδ θα μείνει η κοψη του "μαυρισμενη".
Κατά τ' άλλα είναι απόλυτα ασφαλές για το μαχαίρι και αφαιρείται και σχετικά εύκολα. Δεν είναι όμως και ιδιαίτερα ανθεκτικό οπότε ανάλογα τη χρήση θα χρειαστεί να το ξανακάνετε.
Προσωπικά αφήνω την λάμα να αποκτήσει φυσική πατίνα!
Για όσους αποφασίσουν να κάνουν 90 degree spine (κοφτερή πάνω μεριά) καλύτερα να το κάνουν χρησιμοποιώντας την λίμα μόνο προς μια κατεύθυνση. Προς τη μεριά που θέλουμε να κόβει καλύτερα. Αυτό που γίνεται τόσο εύκολα με το λεπτό mora του βιντεο, δε γίνεται καθόλου εύκολα με ένα πιο χοντρό μαχαίρι!
Μπορεί κανείς επίσης να καλύψει το τροχισμένο τμήμα της λεπίδας με χρώμα νυχιών, τεχνική που χρησιμοποιούν και κάποιοι από τους μαχαιροποιούς που δουλεύουν με δαμασκηνό ατσάλι.
Μπορεί κανείς επίσης να καλύψει το τροχισμένο τμήμα της λεπίδας με χρώμα νυχιών, τεχνική που χρησιμοποιούν και κάποιοι από τους μαχαιροποιούς που δουλεύουν με δαμασκηνό ατσάλι.
Μιλάς για την κάλυψη πριν γίνει η οξείδωση και μετά να αφαιρεθεί
ή να περαστεί με βερνίκι αφού γίνει η οξείδωση και καθαριστεί η κόψη?
Πριν την οξείδωση για να προστατευθεί η κόψη. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και κόλλα στιγμής.
Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία σχεδίων είτε καλύπτοντας την επιφάνεια της λεπίδας και αφαιρώντας όπου χρειάζεται είτε βάφοντας μόνο όπου δεν θέλουμε η λεπίδα να έρθει σε επαφή με το οξύ που θα χρησιμοποιήσουμε.
Επειδή βλέπω ότι έχετε όρεξη να καταστρέφετε εργαλεία, πάρτε έναν carbon Opinel 8-12 ευρώ
και βγάλτε του τα μάτια : https://youtu.be/jrmWF8vuJqU.:beer:
Εκτός από πυρογραφία ωραίο είναι και το σκάλισμα με το dremmel:
https://youtu.be/V30vCw94D3U
Σημ. Που θα μου πάτε θα σας πείσω και για ένα φακουδακι 1300lm. Στο κάτω κάτω σε 60" στη μεγάλη σκάλα θα έχει μετατραπεί σε τοστιέρα. :uplate:Ούτε το lidl δεν έχει τέτοια. :nono:
To τελευταίο που με ενδιαφέρει σε ένα carbon μαχαίρι είναι να μη σκουριάσει! Καλά για σχεδιάκια δε το συζητάμε! Δεν είναι αυτά για μένα! Τα μόνα σχέδια που του κάνω είναι απ' τη χρήση! :D
To Sissipuukko μου απ' τον κύριο Jukka-Pekka Peltonen.
408395
Οι μόνες αλλαγές που έχει δεχθεί είναι 90 μοίρες ράχη (spine) και το choil. Το μικρό κοίλο κόψιμο κάτω απ' το ricasso.
Χαρακτηριστικά που δε φαίνονται...
Hidden full tang με ζύγισμα στο πρώτο δάχτυλο και hi carbon 80crV2 ατσάλι στα 58-59hrc με πααααρα πολύ καλή διάρκεια και αντοχή σε σκληρή χρήση και πολύ εύκολο και γρήγορο ακόνισμα. Έχω ασελγήσει επάνω του και δεν έχει κάνει κιχ. Συνήθως καθαρίζεται με στάχτη ή με τίποτα. Όποτε μου θυμηθεί του βάζω λίγο λάδι.
Φαίνεται πολύ εργονομικό εργαλείο!
Φαίνεται πολύ εργονομικό εργαλείο!
Είναι! Κάπου στα 80 γιούργια κάνει!
Ωραίο φαίνεται το μαχαίρι! Η λαβή είναι από σκληρό υλικό;
Όχι. Μαλακό είναι αλλά μη φανταστείς ότι το πιέζεις και μπαίνει μέσα. Είναι τοσο αντιολισθητικο όσο χρειάζεται αφήνοντας ένα περιθώριο να φέρνεις το μαχαίρι μέσα στη χούφτα σου, στη θέση που το θες ανάλογα με αυτό που κάνεις. Έχει φάει και κάτι καλά χτυπήματα από πανω!
Η λαβή του με έχει κερδίσει γιατί έχει και το κατάλληλο μέγεθος (πάχος, μηκος) και το σωστό σχήμα ώστε να προσφέρει ιδανικό κράτημα σε όλες τις θέσεις. Πολλές λαβές απο μαχαίρια αυτού του μεγέθους, γυριζαν μέσα στο χέρι μου. Μεταξύ αυτών και κάποια ακριβά. Άλλα, είχαν περίεργες λαβές που περιόριζαν σε μεγάλο βαθμό.
Σε εντατική χρήση δε με έχει κουράσει, με ή χωρίς γάντι.
Οι γραμμές στο κάτω μέρος προσφέρουν το κάτι παραπάνω μόνο αν κάνεις choping. Έστω και αν είναι για να καθαρίσεις ένα ξύλο απ' τα παρακλάδια.
Νομίζω ότι το χειρότερο που μπορείς να της κάνεις είναι να την χτυπήσεις από πίσω, αλλά γενικά είναι κάτι που ποτέ δεν κάνω σε ένα μαχαίρι.
Τι είπαμε ότι επαγγέλλεσθε; χασάπης; :cry:
:lol:
Τι είπαμε ότι επαγγέλλεσθε; χασάπης; :cry:
:lol:
Δε κάνει για χασάπικο αυτό ρε. Εσύ παίζεις μπόουλινγκ φορώντας wehrmacht; :lol:
Δε κάνει για χασάπικο αυτό ρε. Εσύ παίζεις μπόουλινγκ φορώντας wehrmacht; :lol:
:moutza::moutza::bawl::bawl:
:beer:
408585
Μετατροπή της λαβής ενός Opinel n10. Το ν9 και το ν10 έχουν τις πιο άνετες λαβες.
Στρογγυλεμα πίσω, εγκοπή για το νύχι και αντιολισθητικη χάραξη με τρύπημα (dremelοειδες) και κάψιμο με εργαλείο πυρογραφιας(λιντλ).Αύριο θα περαστεί λινέλαιο.
408586
Ωραίο το σουγιαδακι. Ψαχνω χρόνια αυτό από οψιδιανό που είχε βγάλει καποτε σε νορμαλ τιμή. Nα σας δώ πως θα το ακονίζεται:D
Ωραίο το σουγιαδακι. Ψαχνω χρόνια αυτό από οψιδιανό που είχε βγάλει καποτε σε νορμαλ τιμή. Nα σας δώ πως θα το ακονίζεται:D
Δεν το έχω δει αυτό που λες. Αν το είχα θα έκανα δοκιμή με Κεραμική ακονοπετρα.
Τα opinel είναι convex. ;)
Ωραίο το σουγιαδακι. Ψαχνω χρόνια αυτό από οψιδιανό που είχε βγάλει καποτε σε νορμαλ τιμή. Nα σας δώ πως θα το ακονίζεται:D
Το πιο εύκολο που μπορώ να σκεφτώ είναι να βάλεις πάστα γυαλίσματος επάνω σε ένα ξύλο και να κάνεις stropping.
Τα opinel είναι convex. ;)
Το πιο εύκολο που μπορώ να σκεφτώ είναι να βάλεις πάστα γυαλίσματος επάνω σε ένα ξύλο και να κάνεις stropping.
Οι λάμες οψιδιανου ήταν από πέτρωμα. Η κόψη ήταν σχετικά ανώμαλη και δημιουργοταν αποσπώντας φυλλιδια με χτύπημα. Άρα ούτε convex ισχύει ούτε stropping.
Ναι πέτρινο, συλλεκτικό και αχρηστο ηταν - ειναι αλλά μου εχει μεινει απωθημένο από τις μερες της Αρχαιομετρίας.
Παρντον με. Δεν πρόσεξα οτι λέτε για οψιδιανό!
Λεό θέλεις να χρησιμοποιήσεις μαχαίρι από πυριτόλιθο και σε απασχολεί το ακόνισμα? :cry:
https://youtu.be/rSKO0fpES6s
Εδώ φαίνεται η επεξεργασία κομματιού οψιδιανου που είναι υαλωδες πέτρωμα.
Πριν την εποχή των μετάλλων ο οψιδιανος και τα τροχισμενα κόκκαλα ήταν τα κοπτικα εργαλεία της εποχής αλλά και τα επιθετικά.
Ο λεό είναι στη λίθινη εποχή ακόμα αλλά τα hazet, hazet! :p
Ο λεό είναι στη λίθινη εποχή ακόμα αλλά τα hazet, hazet! :p
Φίλε γούστα είναι αυτά!
Να σκεφτείς ότι οι πολύ αρχαίοι ημών πρόγονοι είχαν τις φλούδες του οψιδιανου για ξυράφι ξυρίσματος, ενώ οι πολύ ανδροπρεπεις τα έκαιγαν τα γενια. Υποθέτω με ελεγχόμενη καύση για να μην καίγονταν φρύδια και μαλλιά.
...ενώ οι πολύ ανδροπρεπεις τα έκαιγαν τα γενια. Υποθέτω με ελεγχόμενη καύση για να μην καίγονταν φρύδια και μαλλιά.
Είχα πάει κάτι ξαδερφάκια πριν μερικά χρόνια σε ένα πάρκο δεινοσαύρων όπου και είχαν και μια απομίμηση ενός προγόνου μας με μαλλιά γένια κλπ.
Ο ξεναγός είπε ότι δεν είχαν με τι να κουρευτούν τότε κι όταν του απάντησα ότι είχαν την φωτιά με κοίταξαν όλοι παράξενα :lol: :evil: :smokin: :D .
Powered by vBulletin® Copyright © 2025 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.