PDA

View Full Version : Knives n' tools

Σελίδες : 1 2 3 4 5 [6] 7

SciTeF
16/01/2019, 13:55
Έκθεση έγραψες πάλι! Απλά και κατανοητά.

vaska
16/01/2019, 15:28
Δωστο σε επαγγελματία για διαμόρφωση της κοψης και μετά μόνο δέρμα.
Ρώτα κανένα κλασσικό κουρέα που υπάρχει σωστός ακονιστης.

Έχω δει και βίντεο και το έχω πάει σε ειδικό και μετά προσπάθησα και μόνος μου αλλά δεν κόβει όπως στην αρχή. Θα ξαναπροσπαθήσω μια μέρα που θα έχω χρόνο με καφέ και τσιγάρο. Το λουρί μάλλον το έχω χαλάσει έχει 2-3 καλές χαρακιές (κοψίματα) που έγιναν στην προσπάθειά μου για τρόχισμα :D

JNP
16/01/2019, 15:49
Έχω δει και βίντεο και το έχω πάει σε ειδικό και μετά προσπάθησα και μόνος μου αλλά δεν κόβει όπως στην αρχή. Θα ξαναπροσπαθήσω μια μέρα που θα έχω χρόνο με καφέ και τσιγάρο. Το λουρί μάλλον το έχω χαλάσει έχει 2-3 καλές χαρακιές (κοψίματα) που έγιναν στην προσπάθειά μου για τρόχισμα :D
Προσωπικά δεν έχω εμπειρία με ξυράφια.
Αν δεν κόβει όπως στην αρχή τότε θέλει μικρότερη γωνία τροχισματος. Εγώ θα το τροχιζα με πολύ λεπτό γυαλόχαρτο Ν. 2000+νερό και γυάλισμα σε δερμα.
Για να έκοψες το δέρμα προφανώς εσυρες την λάμα με την κόψη μπροστά. :cry:

Bowleno
16/01/2019, 15:56

Δεν έχεις δει ποτέ μπαρμπέρη να ακονίζει ξυράφι;

Bowleno
16/01/2019, 16:14
Σε αυτή την τιμή είναι μάλλον κινέζικα.
Αν σου αρέσει όμως η ποιότητα κατασκευής προχώρα.
Ένα μασάτι fissler που έχω κάνει καλή δουλειά.

Τα είδα και μου άρεσε το πιάσιμο τους, φαίνονται καλά ποιοτικά. Πλησιάζουν τα γενέθλιά μου και θα ψήσω την γυναίκα να μου τα πάρει :cool:

JNP
16/01/2019, 18:14
Τα είδα και μου άρεσε το πιάσιμο τους, φαίνονται καλά ποιοτικά. Πλησιάζουν τα γενέθλιά μου και θα ψήσω την γυναίκα να μου τα πάρει :cool:

Αυτό που μετράει είναι να σου αρέσει το εργαλείο, γιατί θα το έχεις περιποιημένο και λειτουργικό.

vaska
16/01/2019, 18:38
Προσωπικά δεν έχω εμπειρία με ξυράφια.
Αν δεν κόβει όπως στην αρχή τότε θέλει μικρότερη γωνία τροχισματος. Εγώ θα το τροχιζα με πολύ λεπτό γυαλόχαρτο Ν. 2000+νερό και γυάλισμα σε δερμα.
Για να έκοψες το δέρμα προφανώς εσυρες την λάμα με την κόψη μπροστά. :cry:

Κάποια μ@λ@κί@ θα έκανα σίγουρα, νομίζω όμως ότι έγινε στην προσπάθειά μου να αλλάξω φορά με ταχύτητα. Είμαι γλήγορος εγώ βλέπεις.

daz
16/01/2019, 18:41
Πολύ ωραία τα έγραψες και κατανοητά. Μια μικρή διόρθωση : όχι μολυβδος(Pb) αλλά μολυβδενιο(Μο) είναι το σωστό. Ο μόλυβδος άλλωστε απαγορεύεται να έχει επαφή με τα τρόφιμα.

Σωστός! :beer:

Μολυβδένιο.

Bowleno
16/01/2019, 19:31
Αυτό που μετράει είναι να σου αρέσει το εργαλείο, γιατί θα το έχεις περιποιημένο και λειτουργικό.

Σαφώς. Εξυπακούεται ότι θα της απαγορεύεται να τα πλησιάζει :smokin:

JNP
16/01/2019, 20:50
Σαφώς. Εξυπακούεται ότι θα της απαγορεύεται να τα πλησιάζει :smokin:

Είναι αυτονόητο.!

JNP
16/01/2019, 20:51
Κάποια μ@λ@κί@ θα έκανα σίγουρα, νομίζω όμως ότι έγινε στην προσπάθειά μου να αλλάξω φορά με ταχύτητα. Είμαι γλήγορος εγώ βλέπεις.

Σαν τον Λούκι Λουκ ας πούμε!

JNP
17/01/2019, 09:03
Αυτό είναι το μάλλον κινέζικο μαχαίρι της Berghoff 18εκ που είχα πάρει σε προσφορά στην Λιθουανία για την γυναίκα μου, όπως και το μασάτι. Τελικά το μασάτι είναι γαλλικό της Fischer και όχι της Fissler.!
402997

402998
ΥΓ :Το μαχαίρι έχει στο πίσω μέρος της λαβής ένα οβάλ ένθετο που είναι συνέχεια της λαμας. Το διευκρινίζω γιατί στη φωτο μοιάζει με τρύπα.

STF
22/01/2019, 13:29
403185

403186

403187

403188

JNP
22/01/2019, 13:31
403185

403186

403187

403188

Πολύ περιποιημένο από κάθε άποψη!
Μου μοιάζει χειροποίητο ή όχι;
Η δαμασκηνια λάμα τι μήκος έχει, γύρω στα 15 εκ;

STF
22/01/2019, 19:25
Πολύ περιποιημένο από κάθε άποψη!
Μου μοιάζει χειροποίητο ή όχι;
Η δαμασκηνια λάμα τι μήκος έχει, γύρω στα 15 εκ;

Το μαχαίρι αυτό κρύβει από πίσω του και μια πικρή ιστορία.
Προσωπικά δεν κατέχω και πολλά από μαχαίρια, μαζί με τους σουγιάδες πρέπει να έχω καμιά δεκαριά, αλλά μέχρι εκεί...

Το συγκεκριμένο είναι το μόνο χειροποίητο που έχω και είναι βαφτισμένο από τον κατασκευαστή του ως Unicorn, θέλοντας να με τιμήσει καθώς κάποτε χρησιμοποιούσα το nickname Einhorn που σημαίνει το ίδιο στα Γερμανικά. Όσοι ασχολείστε με χειροποίητα μαχαίρια πιθανότατα θα γνωρίζατε τον Νικόλα τον Δονταδάκη, γωστός και ως Nickblade. Ο Νικόλας το έφτιαξε για εμένα το 2009 χωρίς να του δώσω καμία οδηγία, παρά μόνο να είναι φτιαγμένο με το μεράκι φίλου προς φίλο.
Ο Νικόλας μας "άφησε" τον Ιούλιο του 2012...

Είναι ένα χειροποίητο Δαμασκηνό Κυνηγετικό Μαχαίρι με ολικό μήκος 25 εκ. και μήκος κόψης τα 13 εκ. Η λεπίδα είναι Δαμασκηνό ατσάλι από 250+ στρώσεις και ο χειροφυλακτήρας της λαβής είναι ορειχάλκινος ενώ η ίδια η λαβή είναι φτιαγμένη από γνήσιο κέρατο βούβαλου με διακοσμητικούς πήρους.
Για τη λαβή ο Νικόλας με είχε πάρει τηλέφωνο και μου είχε πει πως το κομμάτι από το κέρατο που είχε παρουσίαζε κάποιες ατέλειες (λευκούς λεπτούς μικρούς ρόζους) και αν ήθελα θα μου έβαζε άλλο κομμάτι. Τον παρακάλεσα να έχει ατέλειες για να μαρτυράει τη χειροποίητη κατασκευή και κράτησα τη λαβή όπως είναι.

Ένα βίντεο από τη κατασκευή του μαχαιριού μπορείτε να δείτε παρακάτω:

https://www.youtube.com/watch?v=MJHKgrdyGSU

Και μερικές ακόμη δικές μου φωτό.

403198

403199

403200

403201

403202

JNP
22/01/2019, 23:12
Με τον Nickblade είχα μιλήσει στο forum των μαχαιροποιων.
Η δουλειά του εξαιρετική. Εσύ τουλάχιστον έχεις ένα ενθύμιο από το φίλο σου.
Η απώλεια του στοίχισε σε πολλούς.

Bowleno
23/01/2019, 11:01
Προσωπικά δεν κατέχω και πολλά από μαχαίρια, μαζί με τους σουγιάδες πρέπει να έχω καμιά δεκαριά, αλλά μέχρι εκεί...

Το συγκεκριμένο είναι το μόνο χειροποίητο που έχω και είναι βαφτισμένο από τον κατασκευαστή του ως Unicorn, θέλοντας να με τιμήσει καθώς κάποτε χρησιμοποιούσα το nickname Einhorn που σημαίνει το ίδιο στα Γερμανικά. Όσοι ασχολείστε με χειροποίητα μαχαίρια πιθανότατα θα γνωρίζατε τον Νικόλα τον Δονταδάκη, γωστός και ως Nickblade. Ο Νικόλας το έφτιαξε για εμένα το 2009 χωρίς να του δώσω καμία οδηγία, παρά μόνο να είναι φτιαγμένο με το μεράκι φίλου προς φίλο.

Είναι ένα χειροποίητο Δαμασκηνό Κυνηγετικό Μαχαίρι με ολικό μήκος 25 εκ. και μήκος κόψης τα 13 εκ. Η λεπίδα είναι Δαμασκηνό ατσάλι από 250+ στρώσεις και ο χειροφυλακτήρας της λαβής είναι ορειχάλκινος ενώ η ίδια η λαβή είναι φτιαγμένη από γνήσιο κέρατο βούβαλου με διακοσμητικούς πήρους.
Για τη λαβή ο Νικόλας με είχε πάρει τηλέφωνο και μου είχε πει πως το κομμάτι από το κέρατο που είχε παρουσίαζε κάποιες ατέλειες (λευκούς λεπτούς μικρούς ρόζους) και αν ήθελα θα μου έβαζε άλλο κομμάτι. Τον παρακάλεσα να έχει ατέλειες για να μαρτυράει τη χειροποίητη κατασκευή και κράτησα τη λαβή όπως είναι.

:uplate: Η αξία του ως δαμασκηνό χειροποίητο ι σίγουρα μεγάλη.
Η αξία του ως ενθύμιο φίλου απλά ανεκτίμητη! Να το κοιτάς, να το δουλεύεις και να θυμάσαι τον φιλο σου....:(

losvre
24/01/2019, 01:26

Ένα βίντεο από τη κατασκευή του μαχαιριού μπορείτε να δείτε παρακάτω:

https://www.youtube.com/watch?v=MJHKgrdyGSU

Και μερικές ακόμη δικές μου φωτό.

403198

403199

Απλά τρομερό!!!

JNP
26/01/2019, 13:17
Έχω δει ένα σετ μαχαιριων με βάση, της fissler (γαλλικά) στα 50 κάτι ευρώ... Να τα τσιμπισω η μπα; Χρήση απλή κουζίνας σπιτιού...

Αν είναι αυτά που είδα στο praktiker περίπου 55 ευρώ.... Τι να σου πω δεν μου γέμισαν το μάτι.
Εγω θα επαιρνα στο ίδιο μαγαζί τα τραμοντινα. Ένα σαντοκου σεφ Knife με εγκοπές στο πλάι για να ξεκολανε οι φέτες τα λαχανικά στα - 20 ευρώ, ένα κρεατομαχαιρο στα 10 ευρώ και κανένα δύο μικρά καθαρισμού αλλα 10 ευρώ. Μια ξύλινη βάση εως 10 ευρώ και έχεις ανώτερη ποιότητα από τα κινέζικα. Βραζιλ =vfm!

Bowleno
26/01/2019, 14:19
Αν είναι αυτά που είδα στο praktiker περίπου 55 ευρώ.... Τι να σου πω δεν μου γέμισαν το μάτι.
Εγω θα επαιρνα στο ίδιο μαγαζί τα τραμοντινα. Ένα σαντοκου σεφ Knife με εγκοπές στο πλάι για να ξεκολανε οι φέτες τα λαχανικά στα - 20 ευρώ, ένα κρεατομαχαιρο στα 10 ευρώ και κανένα δύο μικρά καθαρισμού αλλα 10 ευρώ. Μια ξύλινη βάση εως 10 ευρώ και έχεις ανώτερη ποιότητα από τα κινέζικα. Βραζιλ =vfm!

Ένα δίκιο το έχεις....μάλλον προς τα εκεί θα κινηθώ τραμοντινα έχω μαχαίρια γενικής χρήσης και όντως είναι πολύ καλά για τα λεφτά τους!

JNP
01/02/2019, 08:22
https://youtu.be/N1pP90Q4pMw
Τα τελευταία πολυεργαλεια της Leatherman.

dankannn
03/02/2019, 20:48
Καλησπέρα παιδιά,
Ξέρουμε κανέναν σοβαρό επαγγελματία στην Αθήνα να μας τροχισει το παρακάτω μαχαίρι?

yes-u
03/02/2019, 22:19
Το νέο μου απόκτημα...
403481
403482
Πολύ καλά ζυγισμενο και ξυράφι, με μοναδικό άγχος πώς θα γίνει σωστό τροχισμα..

george.S
06/02/2019, 16:38
Καλησπέρα παιδιά,
Ξέρουμε κανέναν σοβαρό επαγγελματία στην Αθήνα να μας τροχισει το παρακάτω μαχαίρι?

καλησπέρα

δεν γνωριζω αν καποιος σου απαντησε με πμ
σημερα πηγα μια μασετα(που πηρα απο το παζαρι και την ξεσκουριασα και τωρα φτιαχνω λαβη )για ακονισμα
ειχα δωσει το bevel αν το λεω σωστα αλλα δεν ειχα την υπομονη να την κανω ξυραφι

εμεινα παρα πολυ ευχαριστημενος και απο αυτην και απο ενα φιλεταρισματος για ψαρι που εφτιαξα εγω,ξυριζουν στην κυριολεξια και τα δυο

για το φιλεταρισματος(20+ cm) εδωσα 4 ευρω

τα πηγα στον ποριχη στην πειραιως 1 μεσα στην στοα στο κεντρο της περιπου(η αλλη εξοδοδς της στοας βγαινει στην λυκουργου 14)
ακονιζει ψαλιδια κομμωτηρίου,νυχοκοπτες για νυχαδικα και γενικα λεπτεπιλετα πραγματα και ετσι τον διαλεξα

στο παρελθον ειχα απογοητευτεί γιατι μου τα καναν με πετρα και γινοντουσαν χειροτερα απο πριν........

daz
06/02/2019, 17:07
Αυτός με τι τα κάνει?

george.S
06/02/2019, 17:33
προφανώς και αυτός με πέτρα ....κακή διατύπωση
απλά πιστεύω με λεπτότερο κόκκο

το αποτέλεσμα πάντως είναι εξαιρετικό

Δεν θέλω να κάνω διαφήμιση
και εγώ ψαχνομουν και παρακολουθούσα το θέμα και είπα να πω τι λύση βρήκα .....

daz
07/02/2019, 00:23
Καλά έκανες. Απλά μου φάνηκε παράξενο όπως το είπες. :beer:

JNP
07/02/2019, 07:48
<<τα πηγα στον ποριχη στην πειραιως 1 μεσα στην στοα στο κεντρο της περιπου(η αλλη εξοδοδς της στοας βγαινει στην λυκουργου 14) ακονιζει ψαλιδια κομμωτηρίου,νυχοκοπτες για νυχαδικα και γενικα λεπτεπιλετα πραγματα και ετσι τον διαλεξα>>

Όπως τα λες είναι. Το μαγαζί αρχικά ήταν στην Λυκουργου αλλά μεταφέρθηκε.
Παλιότερα πούλαγε και καλά μαχαίρια, ξυράφια και ψαλίδια,ισως έχει και τώρα.
Οποτε κατέβαινα στην Ομόνοια χάζευα την βιτρίνα του.
Θα τον έχω υπόψιν μου κι εγω για ψαλίδια.

JNP
11/02/2019, 13:22
403646
Φετινή κοπή πίτας Ελλήνων Μαχαιροποιων.

Bowleno
11/02/2019, 19:35
403646
Φετινή κοπή πίτας Ελλήνων Μαχαιροποιων.

Με πόσα Μαχαίρια την κόψανε; :p

sniper
12/02/2019, 10:33
Με πόσα Μαχαίρια την κόψανε; :p

Αν δεν είναι μέσα σε μαχαιράδικο ή στο σαλόνι κάποιου εξ αυτών, πολύ θα ήθελα να μάθω πως τα μεταφέρουν.

Panos76
12/02/2019, 10:53
Αν δεν είναι μέσα σε μαχαιράδικο ή στο σαλόνι κάποιου εξ αυτών, πολύ θα ήθελα να μάθω πως τα μεταφέρουν.

:D

403669

Bowleno
12/02/2019, 10:57

Με δελτίο αποστολής και αιτιολογία "επίδειξη και επιστροφή" φαντάζομαι (αν εννοείς την σκέτη μεταφορά από το εργαστήρι τους μέχρι το κοπή το πίτα....) φέρανε τόσα για να είναι σίγουροι ότι κάποιο θα κόβει:D

JNP
12/02/2019, 16:01
http://www.jn-handmade-knives.com/index.htm
Οι κατασκευές ενός Έλληνα μαχαιροποιου.

Grafton 505
12/02/2019, 20:17

Ε δεν είναι και τόσο δύσκολο. Εάν τους πιάνανε θα ήταν το θέμα, αλλά εκεί θα πρέπει να γίνουν πολλά γεγονότα στην σειρά και μια μ@λ@κία .

JNP
13/02/2019, 14:29
Έργο του μαχαιροποιου Γιώργου Πλατανιωτη με τα σύμβολα των σιδεραδων σφυρί και αμονι:
403717

JNP
15/02/2019, 14:43
Και το απλό εργαλείο έχει ομορφιά αν φτιαχτεί με μεράκι
403749
από https://www.orionasknives.com

vaska
18/03/2019, 16:45
Το My Market έχει σε προσφορά μια σειρά μαχαίρια κουζίνας της Sambonet. Με μια ματιά που έριξα στο site της είναι ακριβά μαχαίρια και μέσω της προσφοράς του My Market είναι δελεαστική η τιμή τους.
https://www.mymarket.gr/Landing-Pages/2019/Sambonet.aspx
Τι λένε?? Τα ξέρει κανείς ? Θα ήθελα στην κουζίνα μου μερικά καλά μαχαίρια αλλά δεν έχω καμία διάθεση να πουλήσω ένα σπίτι για να πάρω μαχαίρια.
Για πείτε οι ειδικοί.

JNP
18/03/2019, 19:06
Το My Market έχει σε προσφορά μια σειρά μαχαίρια κουζίνας της Sambonet. Με μια ματιά που έριξα στο site της είναι ακριβά μαχαίρια και μέσω της προσφοράς του My Market είναι δελεαστική η τιμή τους.
Τι λένε?? Τα ξέρει κανείς ? Θα ήθελα στην κουζίνα μου μερικά καλά μαχαίρια αλλά δεν έχω καμία διάθεση να πουλήσω ένα σπίτι για να πάρω μαχαίρια.
Για πείτε οι ειδικοί.

Προφανώς κινέζικα αλλά περιποιημένα.
Αν δεν μπορείς να πάρεις ακριβότερα μια χαρά είναι.
Αρκεί να ξέρεις να ακονιζεις.

vaska
18/03/2019, 19:40

Ιταλικά λέει ότι είναι αλλά δεν βάζω και το χέρι μου στην φωτιά. Δεν καίγομαι για κάτι πολύ άνω του μετρίου, έτσι κι αλλιώς μέχρι τώρα βολευόμαστε με τα βασικά μαχαίρια, αλλά ηθελα μια αναβάθμιση. Το ζητούμενο είναι να μην είναι τπτ τενεκέδες και πετάξω τα λεφτά μου.
Ακόνι και μάλιστα λαδάκονο έχω αλλά περιμένω κανα 2-3 χρόνια τον Daz να μου δείξει τον σωστό τρόπο.
:cry:

Bowleno
18/03/2019, 20:42
Για πείτε οι ειδικοί.

Έβαλα μάνα και γυναίκα να μαζεύουν κουπόνια να τα πάρω:D

daz
18/03/2019, 21:00

Μη ξεχάσεις να βάλεις φωτό σύντροφε! :D

vaska
18/03/2019, 21:12

έχω κολλητή ταμεία και με έφτιαξε, αύριο θα πάω να τα πάρω.

Λαμογιά παντού ρπμ
:lol:

vaska
31/03/2019, 07:42

Τελικά είχες δίκιο, είναι από την Κινεζια αλλά πολύ περιποιημένα και με 10 χρόνια εγγύηση. Βέβαια δεν ξέρω αν μετά από 10 χρόνια θα υπάρχει η εργοστασιαρα να μου στείλει άλλα αν χαλάσουν αλλά για τα λεφτά που έδωσα και την χρήση που θα τους κάνω μια χαρά είναι. Χθες δοκιμάστηκε το ένα από αυτά, πήγα να κόψω κρεμμύδι μπρουνουαζ (καταραμένο μάστερ σεφ μας έχεις κάψει) και οκ κόβουν καλά. Φάγαμε 2 δάχτυλα χάχα

JNP
31/03/2019, 08:04
Με γεια τα κοφτερά εργαλεία.
Κανόνισε καμμια καλή συνταγή να περάσουμε τυχαία...

vaska
31/03/2019, 10:35
Με γεια τα κοφτερά εργαλεία.
Κανόνισε καμμια καλή συνταγή να περάσουμε τυχαία...

Ναι ρε ότι θέτε αλλά θα ειμεθα γκουρμέδες. Μπουκιτσα και πενηνταρι

JNP
31/03/2019, 14:55
Ωχ, μουκατσε η μπουκιτσα στο λαιμό!

SciTeF
31/03/2019, 19:53
μπουκιτσα; ουτε καν μπουκια;

vaska
31/03/2019, 22:05
Γκουρμέ αφού

losvre
08/04/2019, 19:19
Παιδιά είναι καλό το μαχαίρι η να το πάω πίσω; Το πήρα μισή τιμή λόγω ότι το μαγαζί κλείνει.

Kai Shun Nagare λέει
405847

405848

JNP
08/04/2019, 19:45
Πόσο πλήρωσες τελικά;

losvre
08/04/2019, 21:43
150

daz
08/04/2019, 22:38
Αν είσαι απ' αυτούς που το κρατάνε όλη τη μέρα στο χέρι και βγάζουν λεφτά απ' αυτό, δε ξέρω να σου απαντήσω.

Σε κάθε άλλη περίπτωση...

:wave2:

JNP
08/04/2019, 22:51
Η τιμή στο Amazon είναι πραγματικά διπλάσια.
Είναι όμορφο και εργονομικό, υποθέτω και ποιοτικό.
Αν σου αρέσει το κράτημα του και η εμφανιση του μεγεια σου.
Είναι εργαλείο για δύο ζωές. Προσωπικα θα το κρατούσα.
Σαυτη την τιμή παίρνεις καλά γερμανικά με απλή λάμα που όμως δεν είναι δαμασκηνη.

Bowleno
09/04/2019, 08:36
Παιδιά είναι καλό το μαχαίρι η να το πάω πίσω; Το πήρα μισή τιμή λόγω ότι το μαγαζί κλείνει.

Kai Shun Nagare λέει
405847

405848

Αν είσαι αυτό που λέει ο vaska συν να ξέρεις να το συντηρείς σωστά (ένα ζόρι το δαμασκηνό το έχει στο ακονισμα) κράτα το αλλιώς είναι too much...

Κάπου έχουμε χάσει λίγο την μπάλα εδώ μέσα με τα καλά και πανάκριβα μαχαίρια... Τι να τα κάνεις άμα δεν ξέρεις να τα διατηρείς κοφτερά; Προσωπικά προτιμώ να έχω φτηνά μαχαίρια που αν δεν μου κάτσει το ακονισμα τους δεν θα κλάψω κιόλας...

Bowleno
09/04/2019, 12:39
Τελικά είχες δίκιο, είναι από την Κινεζια αλλά πολύ περιποιημένα και με 10 χρόνια εγγύηση. Βέβαια δεν ξέρω αν μετά από 10 χρόνια θα υπάρχει η εργοστασιαρα να μου στείλει άλλα αν χαλάσουν αλλά για τα λεφτά που έδωσα και την χρήση που θα τους κάνω μια χαρά είναι. Χθες δοκιμάστηκε το ένα από αυτά, πήγα να κόψω κρεμμύδι μπρουνουαζ (καταραμένο μάστερ σεφ μας έχεις κάψει) και οκ κόβουν καλά. Φάγαμε 2 δάχτυλα χάχα

Ρε γκαντεμοσαυρε... Πήρα σήμερα το σαντοκου (έχω ήδη 2 του σεφ και ήθελα κάτι διαφορετικό) πήγα να κόψω κρεμμύδι να κάνω σάλτσα και έσφαξα κι εγώ δάχτυλο! Κόβει πολύ καλά και όντως καλή ποιότητα για το κόστος του

sniper
09/04/2019, 12:44
Θέλετε να τα κλειδώσετε κάπου πριν πάθετε κανένα άλλο κακό;

Bowleno
09/04/2019, 12:57

:moutza::moutza:

daz
09/04/2019, 17:46

agamoi-thytai
09/04/2019, 20:52

Kai Shun Nagare λέει
405847

405848
Ποιο είναι το μαγαζί που κλείνει ; Έχει κι αλλα ;

vaska
10/04/2019, 07:32
Από σαχλαμάρες έχουμε χορτάσει. Αν είσαι μάγκας και λεβέντης αντί να μας λες να τα κλειδώσουμε, κανόνισε μια συνάντηση να μας δείξεις 5 10 πραγματάκια πριν φτάσουμε να μην έχουμε δάχτυλα για τον συμπλέκτη. Κι εμείς για να σου δείξουμε την ευγνωμοσύνη μας θα σε κεράσουμε καφεδάκι. Αλλιώς σιώπα για πάντα. Έχουμε γεμίσει μαχαιροβγαλτες εδώ μέσα.

:p

george.S
10/04/2019, 07:59
https://www.ebay.com/itm/Cut-Proof-Stab-Resistant-Stainless-Steel-Wire-Metal-Mesh-Butcher-Gloves-Safety/163414911105?var=462739073310&hash=item260c49a881:m:mhPOSuPSO7H2c6oT7fHCQOQ

https://www.ebay.com/itm/1-Stainless-Steel-Metal-Mesh-Butcher-Glove-M-XL-Safety-Cut-Proof-Stab-Resistant/113232782353?var=413527020363&hash=item1a5d332411:m:mNTYi1vq07bzojNvGN6YvAw

θέλω να πάρω ένα για την γυναίκα μου που δεν το έχει
πάντως δεν θέλει κόπο....τρόπο θέλει για να μην κόβεσαι

Bowleno
10/04/2019, 10:47
https://www.ebay.com/itm/Cut-Proof-Stab-Resistant-Stainless-Steel-Wire-Metal-Mesh-Butcher-Gloves-Safety/163414911105?var=462739073310&hash=item260c49a881:m:mhPOSuPSO7H2c6oT7fHCQOQ

https://www.ebay.com/itm/1-Stainless-Steel-Metal-Mesh-Butcher-Glove-M-XL-Safety-Cut-Proof-Stab-Resistant/113232782353?var=413527020363&hash=item1a5d332411:m:mNTYi1vq07bzojNvGN6YvAw

Όλα είναι θέμα συνήθειας... Όταν δουλεύεις συνέχεια με μαχαίρια που ναι μεν κόβουν αλλά όχι τόσο καλά οπως το καινούργιο που πήραμε εγώ και ο Βασίλης, ε, μπορεί να σου φύγει ελαφρώς λόγω της ευκολίας με την οποία κόβει εκείνο, μέχρι να το συνηθίσεις, παύει να κόβει τόσο καλά.:lol:
Όλη η δουλειά είναι το να μάθεις να διατηρείς αυτή την κόψη... Έτσι δεν θα κόβεσαι. Δεν είμαστε να δίνουμε 3 και 4 ευρώ για ακονισμα κάθε φορά....

sniper
10/04/2019, 11:09
Από σαχλαμάρες έχουμε χορτάσει. Αν είσαι μάγκας και λεβέντης αντί να μας λες να τα κλειδώσουμε, κανόνισε μια συνάντηση να μας δείξεις 5 10 πραγματάκια πριν φτάσουμε να μην έχουμε δάχτυλα για τον συμπλέκτη. Κι εμείς για να σου δείξουμε την ευγνωμοσύνη μας θα σε κεράσουμε καφεδάκι. Αλλιώς σιώπα για πάντα. Έχουμε γεμίσει μαχαιροβγαλτες εδώ μέσα.

:p

Ρε σαχλαμάρα, έχεις φτάσει 90 χρονών κι ακόμα κόβεσαι με τα μαχαίρια. Τι να σου δείξω; Να μην βάζεις τα δάχτυλά σου εκεί που πας να κόψεις;

Σαν να σου λέω "Προσπάθησε την επόμενη φορά που θα ξεκινήσεις το υποβρύχιο (GS) να είσαι ήδη επάνω".

vaska
10/04/2019, 19:51
Ρε σαχλαμάρα, έχεις φτάσει 90 χρονών κι ακόμα κόβεσαι με τα μαχαίρια. Τι να σου δείξω; Να μην βάζεις τα δάχτυλά σου εκεί που πας να κόψεις;

Σαν να σου λέω "Προσπάθησε την επόμενη φορά που θα ξεκινήσεις το υποβρύχιο (GS) να είσαι ήδη επάνω".

Μάλιστα αυτή είναι μια καλή συμβουλή, ακόμα καλύτερα νομίζω ότι είναι να βάζω την MILFαρα να κόβει. Αν δεν κοπεί θα φάμε φαγητό, αν όμως κοπεί τι με νοιάζει εμένα?? Ως γνωστόν κλωτσιά σε ξένο κώλο δεν πονάει. Άσε που μπορεί να ελπίζουμε και σε ένα θαύμα μέρες που είναι , να είναι βαθύ το τραύμα ας πούμε. Win Win κατάσταση.
Για την πομόνα τώρα οι συμβουλές περιττεύουν. Όταν ξεκινάει πάντα είμαι επάνω, έχει σένσορες αφού και δεν φεύγει μόνη της.

vaska
10/04/2019, 20:00

Βασικά θέλει το σωστό μαχαίρι για να μην κόβεσαι ειδικά όταν μιλάμε για κοπές σε φαγητό. Το μαχαίρι άσετ με την φαρδιά λάμα είναι το σωστό, με τον κόμπο του μέσου (δάχτυλου) του αριστερού χεριού (για τους δεξιόχειρες) οδηγείς την λάμα και με το δεξί κόβεις. Εγώ που κόπηκα είχα λάθος μαχαίρι.
Υπάρχει πολύ υλικό στον σωλήνα για να πάρεις μια ιδέα. Το γάντι είναι δύσχρηστο και λερώνει εύκολα ενώ καθαρίζει πολύ δύσκολα.

p@nos
11/04/2019, 09:08
τωρα το ειδα το θεμα...πολυ mainstream τα μαχαιρια ρε παιδια, σε συριγγα δε παιζει τπτ ψαγμενο? :lol:

losvre
18/04/2019, 18:20
Ποιο είναι το μαγαζί που κλείνει ; Έχει κι αλλα ;

Steamer trading αλλά μιλάμε για Αγγλια.

Συγγνωμη λόγω δουλειά κλπ δεν μπήκα στο φορυμ.

JNP
11/05/2019, 14:34
https://www.facebook.com/749860971812712/posts/1566516810147120/
406720
Πραγματικά value for money.!50ευρω + 4 μεταφορικά!
ICEL:Πορτογαλική εταιρεία με πολύ καλή ποιότητα.
ΣΗΜ :Με ένα οδοντωτο μαχαίρι για ψωμί και δύο μικρά μαχαίρια των 10εκ είναι πλήρης η κουζίνα.

JNP
14/06/2019, 19:02
https://youtu.be/ipd6WrT6RBE?t=481
Ωραίο βίντεο της ICEL για τους τύπους μαχαιριών κουζίνας.

JNP
19/07/2019, 16:44
https://youtu.be/GaEsR4CSyts
Πολλοί έχουν μαχαίρια η σουγιαδες με λάμες carbon που σκουριαζουν αλλά ακονιζονται πιο εύκολα από τις ανοξείδωτες. Ένας τρόπος προστασίας της λαμας από την σκουριά είναι να οξειδωσετε την λάμα με ελεγχωμενο τρόπο. Στο βίντεο βλέπουμε την χρήση ζεστού ξυδιου και μετά πέρασμα με λάδι. Η λάμα μαυρίζει όμορφα και ταιριάζει σε Outdoor χρήση.
Πάντα σκούπισμα της carbon λαμας και μια σταγόνα λάδι πριν το βάλουμε ξανά στη θήκη!

daz
20/07/2019, 01:28
Για όσους το οξειδώσουν έχω ένα τιπ μόνο!

Μετά την οξείδωση, ακονίστε το μαχάιρι, ή κάντε στρόπινγκ ή τέλος πάντων αφαιρέστε την οξείδωση απ' την micro bevel (την άκρη της κόψης).

Σε αντίθετη περίπτωση, υπάρχουν πολλές πιθανότητες, την επόμενη φορά που θα το χρησιμοποιείσεται να μην κόβει τίποτα. Και οι πιθανότητες έχουν να κάνουν με το χρόνο και μόνο! Για πόσο διάστημα δλδ θα μείνει η κοψη του "μαυρισμενη".

Κατά τ' άλλα είναι απόλυτα ασφαλές για το μαχαίρι και αφαιρείται και σχετικά εύκολα. Δεν είναι όμως και ιδιαίτερα ανθεκτικό οπότε ανάλογα τη χρήση θα χρειαστεί να το ξανακάνετε.

Προσωπικά αφήνω την λάμα να αποκτήσει φυσική πατίνα!

Για όσους αποφασίσουν να κάνουν 90 degree spine (κοφτερή πάνω μεριά) καλύτερα να το κάνουν χρησιμοποιώντας την λίμα μόνο προς μια κατεύθυνση. Προς τη μεριά που θέλουμε να κόβει καλύτερα. Αυτό που γίνεται τόσο εύκολα με το λεπτό mora του βιντεο, δε γίνεται καθόλου εύκολα με ένα πιο χοντρό μαχαίρι!

SciTeF
20/07/2019, 14:07
Μπορεί κανείς επίσης να καλύψει το τροχισμένο τμήμα της λεπίδας με χρώμα νυχιών, τεχνική που χρησιμοποιούν και κάποιοι από τους μαχαιροποιούς που δουλεύουν με δαμασκηνό ατσάλι.

daz
20/07/2019, 14:50
Μπορεί κανείς επίσης να καλύψει το τροχισμένο τμήμα της λεπίδας με χρώμα νυχιών, τεχνική που χρησιμοποιούν και κάποιοι από τους μαχαιροποιούς που δουλεύουν με δαμασκηνό ατσάλι.

Μιλάς για την κάλυψη πριν γίνει η οξείδωση και μετά να αφαιρεθεί
ή να περαστεί με βερνίκι αφού γίνει η οξείδωση και καθαριστεί η κόψη?

SciTeF
20/07/2019, 15:06
Πριν την οξείδωση για να προστατευθεί η κόψη. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και κόλλα στιγμής.

daz
20/07/2019, 15:31
:beer:

SciTeF
20/07/2019, 15:38
Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία σχεδίων είτε καλύπτοντας την επιφάνεια της λεπίδας και αφαιρώντας όπου χρειάζεται είτε βάφοντας μόνο όπου δεν θέλουμε η λεπίδα να έρθει σε επαφή με το οξύ που θα χρησιμοποιήσουμε.

daz
21/07/2019, 00:02
Αυτό σκέφτηκα.

JNP
21/07/2019, 08:58
Επειδή βλέπω ότι έχετε όρεξη να καταστρέφετε εργαλεία, πάρτε έναν carbon Opinel 8-12 ευρώ
και βγάλτε του τα μάτια : https://youtu.be/jrmWF8vuJqU.:beer:
Εκτός από πυρογραφία ωραίο είναι και το σκάλισμα με το dremmel:
https://youtu.be/V30vCw94D3U
Σημ. Που θα μου πάτε θα σας πείσω και για ένα φακουδακι 1300lm. Στο κάτω κάτω σε 60" στη μεγάλη σκάλα θα έχει μετατραπεί σε τοστιέρα. :uplate:Ούτε το lidl δεν έχει τέτοια. :nono:

daz
21/07/2019, 12:48
To τελευταίο που με ενδιαφέρει σε ένα carbon μαχαίρι είναι να μη σκουριάσει! Καλά για σχεδιάκια δε το συζητάμε! Δεν είναι αυτά για μένα! Τα μόνα σχέδια που του κάνω είναι απ' τη χρήση! :D

To Sissipuukko μου απ' τον κύριο Jukka-Pekka Peltonen.

408395

daz
21/07/2019, 13:16
Οι μόνες αλλαγές που έχει δεχθεί είναι 90 μοίρες ράχη (spine) και το choil. Το μικρό κοίλο κόψιμο κάτω απ' το ricasso.

Χαρακτηριστικά που δε φαίνονται...
Hidden full tang με ζύγισμα στο πρώτο δάχτυλο και hi carbon 80crV2 ατσάλι στα 58-59hrc με πααααρα πολύ καλή διάρκεια και αντοχή σε σκληρή χρήση και πολύ εύκολο και γρήγορο ακόνισμα. Έχω ασελγήσει επάνω του και δεν έχει κάνει κιχ. Συνήθως καθαρίζεται με στάχτη ή με τίποτα. Όποτε μου θυμηθεί του βάζω λίγο λάδι.

JNP
21/07/2019, 13:34
Φαίνεται πολύ εργονομικό εργαλείο!

daz
21/07/2019, 13:47
Φαίνεται πολύ εργονομικό εργαλείο!

Είναι! Κάπου στα 80 γιούργια κάνει!

SciTeF
22/07/2019, 07:39
Ωραίο φαίνεται το μαχαίρι! Η λαβή είναι από σκληρό υλικό;

daz
22/07/2019, 08:53
Όχι. Μαλακό είναι αλλά μη φανταστείς ότι το πιέζεις και μπαίνει μέσα. Είναι τοσο αντιολισθητικο όσο χρειάζεται αφήνοντας ένα περιθώριο να φέρνεις το μαχαίρι μέσα στη χούφτα σου, στη θέση που το θες ανάλογα με αυτό που κάνεις. Έχει φάει και κάτι καλά χτυπήματα από πανω!
Η λαβή του με έχει κερδίσει γιατί έχει και το κατάλληλο μέγεθος (πάχος, μηκος) και το σωστό σχήμα ώστε να προσφέρει ιδανικό κράτημα σε όλες τις θέσεις. Πολλές λαβές απο μαχαίρια αυτού του μεγέθους, γυριζαν μέσα στο χέρι μου. Μεταξύ αυτών και κάποια ακριβά. Άλλα, είχαν περίεργες λαβές που περιόριζαν σε μεγάλο βαθμό.

Σε εντατική χρήση δε με έχει κουράσει, με ή χωρίς γάντι.
Οι γραμμές στο κάτω μέρος προσφέρουν το κάτι παραπάνω μόνο αν κάνεις choping. Έστω και αν είναι για να καθαρίσεις ένα ξύλο απ' τα παρακλάδια.

Νομίζω ότι το χειρότερο που μπορείς να της κάνεις είναι να την χτυπήσεις από πίσω, αλλά γενικά είναι κάτι που ποτέ δεν κάνω σε ένα μαχαίρι.

Bowleno
22/07/2019, 09:43
Τι είπαμε ότι επαγγέλλεσθε; χασάπης; :cry:

daz
22/07/2019, 09:56
Τι είπαμε ότι επαγγέλλεσθε; χασάπης; :cry:

Δε κάνει για χασάπικο αυτό ρε. Εσύ παίζεις μπόουλινγκ φορώντας wehrmacht; :lol:

Bowleno
23/07/2019, 00:56
Δε κάνει για χασάπικο αυτό ρε. Εσύ παίζεις μπόουλινγκ φορώντας wehrmacht; :lol:

:moutza::moutza::bawl::bawl:

:beer:

JNP
27/07/2019, 19:45
408585
Μετατροπή της λαβής ενός Opinel n10. Το ν9 και το ν10 έχουν τις πιο άνετες λαβες.
Στρογγυλεμα πίσω, εγκοπή για το νύχι και αντιολισθητικη χάραξη με τρύπημα (dremelοειδες) και κάψιμο με εργαλείο πυρογραφιας(λιντλ).Αύριο θα περαστεί λινέλαιο.
408586

Leon67
28/07/2019, 20:01
Ωραίο το σουγιαδακι. Ψαχνω χρόνια αυτό από οψιδιανό που είχε βγάλει καποτε σε νορμαλ τιμή. Nα σας δώ πως θα το ακονίζεται:D

JNP
29/07/2019, 08:10
Ωραίο το σουγιαδακι. Ψαχνω χρόνια αυτό από οψιδιανό που είχε βγάλει καποτε σε νορμαλ τιμή. Nα σας δώ πως θα το ακονίζεται:D

Δεν το έχω δει αυτό που λες. Αν το είχα θα έκανα δοκιμή με Κεραμική ακονοπετρα.

daz
29/07/2019, 14:36
Τα opinel είναι convex. ;)

daz
29/07/2019, 14:39

Το πιο εύκολο που μπορώ να σκεφτώ είναι να βάλεις πάστα γυαλίσματος επάνω σε ένα ξύλο και να κάνεις stropping.

JNP
29/07/2019, 16:39
Τα opinel είναι convex. ;)

Το πιο εύκολο που μπορώ να σκεφτώ είναι να βάλεις πάστα γυαλίσματος επάνω σε ένα ξύλο και να κάνεις stropping.

Οι λάμες οψιδιανου ήταν από πέτρωμα. Η κόψη ήταν σχετικά ανώμαλη και δημιουργοταν αποσπώντας φυλλιδια με χτύπημα. Άρα ούτε convex ισχύει ούτε stropping.

Leon67
29/07/2019, 19:33
Ναι πέτρινο, συλλεκτικό και αχρηστο ηταν - ειναι αλλά μου εχει μεινει απωθημένο από τις μερες της Αρχαιομετρίας.

daz
30/07/2019, 08:03
Παρντον με. Δεν πρόσεξα οτι λέτε για οψιδιανό!

Λεό θέλεις να χρησιμοποιήσεις μαχαίρι από πυριτόλιθο και σε απασχολεί το ακόνισμα? :cry:

JNP
30/07/2019, 09:08
https://youtu.be/rSKO0fpES6s
Εδώ φαίνεται η επεξεργασία κομματιού οψιδιανου που είναι υαλωδες πέτρωμα.
Πριν την εποχή των μετάλλων ο οψιδιανος και τα τροχισμενα κόκκαλα ήταν τα κοπτικα εργαλεία της εποχής αλλά και τα επιθετικά.

daz
30/07/2019, 15:16
Ο λεό είναι στη λίθινη εποχή ακόμα αλλά τα hazet, hazet! :p

JNP
30/07/2019, 15:28
Ο λεό είναι στη λίθινη εποχή ακόμα αλλά τα hazet, hazet! :p

Φίλε γούστα είναι αυτά!
Να σκεφτείς ότι οι πολύ αρχαίοι ημών πρόγονοι είχαν τις φλούδες του οψιδιανου για ξυράφι ξυρίσματος, ενώ οι πολύ ανδροπρεπεις τα έκαιγαν τα γενια. Υποθέτω με ελεγχόμενη καύση για να μην καίγονταν φρύδια και μαλλιά.

SciTeF
30/07/2019, 16:46
...ενώ οι πολύ ανδροπρεπεις τα έκαιγαν τα γενια. Υποθέτω με ελεγχόμενη καύση για να μην καίγονταν φρύδια και μαλλιά.

Είχα πάει κάτι ξαδερφάκια πριν μερικά χρόνια σε ένα πάρκο δεινοσαύρων όπου και είχαν και μια απομίμηση ενός προγόνου μας με μαλλιά γένια κλπ.
Ο ξεναγός είπε ότι δεν είχαν με τι να κουρευτούν τότε κι όταν του απάντησα ότι είχαν την φωτιά με κοίταξαν όλοι παράξενα :lol: :evil: :smokin: :D .