View Full Version : ΤΙ ΤΑΞΙΔΙ ΚΙ ΑΥΤΟ
Spiros19991
03/01/2018, 12:19
Εχω ενα παπι μοντενας gt135 και οπως καθε φορα που κατεβαινω κρητη νοτια του ηρακλειου (ψαρη φοραδα)με παπια αποφασιζω να παω με αυτο(πρωτη φορα).
Πανω στο μηχανακι εγω κι η αδερφη μου με τσαντες και πραγματα μαζι καθως και μια βαλιτσα που εχει χερουλια να μπει και στους ωμους! Φορωντας 2 μπουφαν ο καθενας μπλουζες και τα λοιπα παω να δεσω την βαλιτσα στο μηχανακι αλλα δεν ηξερα. (Νομιζα ηταν ευκολο) στα μεσα της διαδρομης προς πειραια φευγει απο τη θεση του το σακβαγιαζ που το χα δεσει με γαντζους! Λεω στην αδερφη μου πρεπει να το παρεις στην πλατη σου. Πρωτη μεγαλη δυσκολια. Το καραβι αργησε 3μιση ωρες να πιασει λιμανι λογο ισχυρων ανεμων(μας εδειχναν κι οι ειδησεις!
Μας ειχε προειδοποιησει η μανα μου αλλα την αψηφισαμε μιας και παντα ειναι υπερβολικη.Δεν ειχα προετοιμαστει καταλληλα. Στα πρωτα 500 μετρα μπαινουν τα πρωτα παγωμενα νερα στα ποδια μου μετα απο λακουβα. Σταματησα σε μια καντινα να φαμε κατι και κατσαμε μεσα στα ζεστα για λιγο! Το ταξιδι ηταν περιπου μια μιση ωρα με ευνοικο καιρο και υπολογιζα 2μιση ωρες με τον ασχημο καιρο.
Καθομαστε να φαμε κατι και να παρω σακουλες να βαλω στα ποδια μου.
Εκει μας ρωτανε που παμε με τετοιο καιρο και μολις το ειπα αρχισαν να μας παρακαλανε να μην παμε ως εκει κατω γιατι εχει πολυ ασχημες καιρικες συνθηκες και ακομα και τα αυτοκινητα δυσκολευονται.
Ισχυροι ανεμοι,βροχη,χαλαζι,χιονι, αποτομοι γκρεμοι,κακοι οδηγοι μερικα απο αυτα που μας προειδοποιουσαν οτι θα συναντουσαμε. Ειχα πεισμωσει και πιστευα θα αντεξουμε και οτι ολοι απλα ειναι υπερβολικοι και ισως οχι τοσο καλοι οδηγοι μιας και φοβοντουσαν!
Δεν μας πειθουν και ξεκιναμε. Μεχρι που μας ειπαν να μας πανε αυτοι μολις σχολασουν με αμαξι εκει κατω
Φευγουμε λοιπον..
Αρχιζω να οδηγαω κεντρικα και ελαφρως δεξια του δρομου με δυσκολο αερα και ενα μηχανακι που λογο βαρους και δυσκολιων δεν μπορουσε να πιασει αρχικα πανω απο 50 60 σε ισιο προς ανηφορικο εδαφος.
Ειχα εκνευριστει..Κρυο πολυ αερας λιγη ομιχλη βιαστικοι οδηγοι.
45 λεπτα μετα κι αφου εχω αρχισει να γινομαι μουσκεμα λογο οτι δεν ειχα καταλληλο εξοπλισμο σβηνει το μηχανακι. Μπουκωμενο φουλ! Μετα απο μερικες μανιβελιες και ξερογκαζα πηρε μπροστα σε ενα ερημικο μερος οπου αρχιζε να ψιλοχιονιζει.
20 λεπτα αργοτερα εξω απο το χωριο αυτο αρχιζει το χαλαζι.
Λεω Ωχχ...Οντως ασχημα τα πραγματα.. Συνεχιζω με 40 χλμ πανω κατω με δυσκολη οραση και γκρεμους χωρις προατατευτικα που αν φυγεις εχε Γεια!
Λιγο αργοτερα εχει παγωσει μεχρι και το "πουλι μου"..νερα εχουν μπει μεσα ακομα και στα ποδια μου και στα γαντια μου ελαφρως μιας και δεν ηταν αδιαβροχα.
Σταματαμε να αλλαξω τα βγαζω ολα και εξω να χιονιζει!! Αλλαζω με τα ζορια..
Φευγουμε και εχουμε πανω απο μια μιση ωρα να φτασουμε μιας και δεν μπορουσα να τρεξω! Οδηγω προσεκτικα πανω στον παγο και πατωντας στα σημεια που εχουν πατησει τα αμαξια και εχει λιγοτερο παγο και ολα καλα..Δεν πεφτω και κανω εξαιρετικη δυσκολη οδηγηση μιας και ειχα κι αλλες παραμετρους να σκεφτω οπως λακουβες γκρεμους οδηγους αερα, ελαφρυα ομιχλη..Περναει αρκετη ωρα και αρχιζει χειροτερος παγος και χιονι.. Δεν ειχα ξαναδει τετοιο πραγμα ..Ακομα και στη ζελατινα του κρανους ειχε αρχισει να το στρωνει.
Φτανοντας σε ενα χωριο στα αμοιρα της ορεινης βιαννου ειναι μια στροφη με αποτομη κατηφορα και παω να την κατεβω.
Στα μισα της κατηφορικης διαδρομης σταματαω...Λεω λιγο να πατησω εδω φρενο σκοτωθηκαμε δεν υπαρχει περιπτωση. Σταματαμε και βρισκουμε καταφυγιο σε ενα τοπικο καφενειο.
Ολοι μας λενε πως καταφεραμε και ηρθαμε ως εκει..Απο θαυμα.
Απο κει και περα πηραμε τηλ να ερθουν να μας παρουν. Ηρθαν μιαμιση ωρα μετα πηραν την αδερφη μου και τα πραγματα και εγω συνεχισα με το μηχανακι. Αρνιομουν να το αφησω εκει. Γκρινιαζε η μανα μου να το αφησω εκει. Θα πηγαινετε λεω μπροστα σιγα και αμα κορναρω σταματατε.
Λιγα λεπτα μετα και οντας βρεγμενος ταλαιπωρημενος και ελαφρως φοβισμενος σε μια κατηφορα και ενω παταω φρενα με λεπτες κινησεις παταω και μπλοκαρει ο πισω τροχος στην κατηφορα..Εκεινη τη στιγμη ειχε βρεγμενο εδαφος και οχι χιονισμενο. Το χιονι δεν υπηρχε πλεον παρα μονο ψιχαλιζε..
Το μηχανακι 10 δευτερα πριν ειδε σβησει.. προφανως παλι μπουκωσε(που εμενα δεν μου μπουκωνει ποτε κανενα μηχανακι)
Κατηφοριζω λοιπον με σβηστο μηχανακι κορναρω να με ακουσουν και μπλοκαρει το πισω φρενο. Το ισσοροπω χωρις να πανικοβληθω και απο μονο του παιρνει μπροστα ξαφνικα και η πρωτη ταχυτητα το κραταει και ισιωνει...(παλι καλα)
Απο κει και περα ο δρομος ηταν βρεγμενος με λασπη λακουβες χωμα πετρες που πεσαν απο κατολισθηση.. 40 λεπτα μετα φτανω στον προορισμο μου ζωντανος αλλα ετοιμος να παθω πνευμονια κρυοπαγηματα και δεν ξερω και εγω τι αλλο. Το μηχανακι εν τελει τα καταφερε! Αν ηξερα βεβαια τι θα περνουσα δεν θα το κανα με τιποτα αυτο το εγκλημα!
14:00 φτασαμε στον προορισμο ενω υπο κανονικες συνθηκες θα φταναμε 8μιση λογο και της καθυστερησης του πλοιου.
Μου κανε εντυπωση που μπουκωνε τοσο ευκολα ενω ηταν οι στροφες μονιμα πανω απο 4.000 και που δεν επεσα στον παγο
Αυτη ηταν λοιπον η δικη μου χριστουγεννιατικη εμπειρια!
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
03/01/2018, 12:35
Ευχαριστουμε που το μηραστικες.
Τι μηνα ηρθες???
Εχεις σπητη εκει στη ψαρη φοραδα?(τρομερο μερος).
Ησουν ατυχος γιατι πρεπει να επεσες σε μια συγκεκριμενη κακοκαιρια που κρατησε λιγο και μετα σταματησε.
Οτι σου πουνε για το μηχανακη που σου εσβηνε θα ειναι και για μενα καλο να το διαβασω καθοτι το καλοκαιρι οδηγουσα κοντρα στον αερα και στη βροχη και μου εσβησε 4 φορες.Υποψιαστηκα μπουζοπιπες και της εβγαζα της φισουσα και επερνε μπρος.
Spiros19991
03/01/2018, 13:23
Ευχαριστουμε που το μηραστικες.
Τι μηνα ηρθες???
Εχεις σπητη εκει στη ψαρη φοραδα?(τρομερο μερος).
Ησουν ατυχος γιατι πρεπει να επεσες σε μια συγκεκριμενη κακοκαιρια που κρατησε λιγο και μετα σταματησε.
Οτι σου πουνε για το μηχανακη που σου εσβηνε θα ειναι και για μενα καλο να το διαβασω καθοτι το καλοκαιρι οδηγουσα κοντρα στον αερα και στη βροχη και μου εσβησε 4 φορες.Υποψιαστηκα μπουζοπιπες και της εβγαζα της φισουσα και επερνε μπρος.
Γεια σου φιλε μου! Ναι εχουμε σπιτι εκει και μενει μονιμα η μανα μου και πηγαμε να την δουμε στις γιορτες..πηγαμε 23 δεκεμβριου και πραγματικα τοση κακοκαιρια δεν ειχα ξαναδει...Μερικες μερες μετα υποχωρησαν τα σφοδρα καιρικα φαινομενα οποτε μαλλον ειμασταν ατυχοι! Το μηχανακι μου εχει tps και πραγματικα για τα μπουκωματα αισθανομαι οτι φταιει αυτο που δεν με αφηνε να ανοιξω περισσοτερο γκαζι. Να σημειωσω οτι ειχα ανοικτο τσοκ! Εν το μεταξυ ειναι και καρμπυρατερ . Σκεφτομαι να αλλαξω εξατμιση ενα καρμπυρατερ 26αρι αλυσιδογραναζα και κοντιτερο πισω και ισως βγαλω το δισκοφρενο απο πισω. Πραγματικα το πισω δισκοφρενο ειναι κινδυνος θανατος στη βροχη. Με το ταμπουρο δεν ειχα ποτε θεμα πισω και με το δισκο ειχα θεμα και σε αυτο και στο αλλο μηχανακι που χα γιατι οταν πατας φρενα εκτακτης αναγκης μαγκωνει αν ειναι βρεγμενο κατω!!
sapila racing
03/01/2018, 13:40
Θα την θυμάσαι για καιρό την περιπέτεια!
Το μηχανακι προφανώς μπουκώνει γιατί το πηγαίνεις με το τσοκ τραβηγμένο.
καλα εσύ.
εχεις το μυαλό που έχεις.
τα μυαλά αυτά τα είχαν.εχουν και θα έχουν(με) και άλλοι.
η αδερφή σου δικάβαλο...που πήγαινε;;;;
lykourgi
03/01/2018, 15:23
Ωραίο το μάθημα.
Την άλλη φορά καλύτερη προετοιμασία (εξοπλισμός - πρόγνωση καιρού) και υποχώρηση αν χρειαστεί. Δεν είναι ντροπή.
Το τσοκ γιατί τραβηγμένο;
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
03/01/2018, 16:36
Το τσοκ γιατι το ειχες τραβηγμενο???Για να μη σου σβινει με το κλισιμο του γκαζιου???
Φιλε πραγματικα το δισκοφρενο δε το πηγα ποτε μου.Ταμπουρο και ξερω ψωμι.Και ποτε κανενα προβλημα με το ταμπουρο.Οσο για τον δισκο...
Η ψαρη φοραδα ειναι τρομερο μερος και καμια φορα την επισκαιπτομαι και το χειμονα για τη ωραια παραλια της.Ειναι ερημικη το χειμωνα και παω με τη γυναικα με τη μηχανη και αραζουμε.
Ησουν πραγματικα ατηχος με τα καιρικα φαινομενα.Σου ευχομαι του χρονου να σταθης πιο τυχερος.
Spiros19991
03/01/2018, 16:51
Ωραίο το μάθημα.
Την άλλη φορά καλύτερη προετοιμασία (εξοπλισμός - πρόγνωση καιρού) και υποχώρηση αν χρειαστεί. Δεν είναι ντροπή.
Το τσοκ γιατί τραβηγμένο;
Το τσοκ για να μη σβησει γιατι εκανε πολυ κρυο!!!
Spiros19991
03/01/2018, 16:52
καλα εσύ.
εχεις το μυαλό που έχεις.
τα μυαλά αυτά τα είχαν.εχουν και θα έχουν(με) και άλλοι.
η αδερφή σου δικάβαλο...που πήγαινε;;;;
Η αδερφη μου προκειμενου να χασει την βολη της με κτελ και ιστοριες με ακολουθησε πιστα! Χαχα
Spiros19991
03/01/2018, 16:55
Το τσοκ γιατι το ειχες τραβηγμενο???Για να μη σου σβινει με το κλισιμο του γκαζιου???
Φιλε πραγματικα το δισκοφρενο δε το πηγα ποτε μου.Ταμπουρο και ξερω ψωμι.Και ποτε κανενα προβλημα με το ταμπουρο.Οσο για τον δισκο...
Η ψαρη φοραδα ειναι τρομερο μερος και καμια φορα την επισκαιπτομαι και το χειμονα για τη ωραια παραλια της.Ειναι ερημικη το χειμωνα και παω με τη γυναικα με τη μηχανη και αραζουμε.
Ησουν πραγματικα ατηχος με τα καιρικα φαινομενα.Σου ευχομαι του χρονου να σταθης πιο τυχερος.
Φιλε εχουμε σπιτι μπροστα στην παραλια και μιας και εχω περαδει εκει ολα μου τα καλοκαιρια οφειλω να πω οτι δεν αλλαζω με τιποτα το μερος.. ειναι υπεροχοοο!!!
Επισης με το τσοκ ειχα θεμα γιατι αν δεν το χα ανοικτο εσβηνε ειδικα στην αρχη αλλα και μετα που ηταν μπουκωμενο ειχε ενα θεμα... Σκεφτομαι να βαλω αλλη εξατμιση σιγουρα.. το tps αν βαλω ελευθερη εξατμιση φευγει απο μονο του η αλλιως;;
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
03/01/2018, 17:14
Φιλε εχουμε σπιτι μπροστα στην παραλια και μιας και εχω περαδει εκει ολα μου τα καλοκαιρια οφειλω να πω οτι δεν αλλαζω με τιποτα το μερος.. ειναι υπεροχοοο!!!
Επισης με το τσοκ ειχα θεμα γιατι αν δεν το χα ανοικτο εσβηνε ειδικα στην αρχη αλλα και μετα που ηταν μπουκωμενο ειχε ενα θεμα... Σκεφτομαι να βαλω αλλη εξατμιση σιγουρα.. το tps αν βαλω ελευθερη εξατμιση φευγει απο μονο του η αλλιως;;
Αν με ρωτας εμενα για το tps δε ξερω καθολου φιλε καθοτι δε ξερω καν τι σημενει αυτο
sapila racing
03/01/2018, 17:23
Το τσοκ για να μη σβησει γιατι εκανε πολυ κρυο!!!
To choke το χρησιμοποιούμε μόνο κατα την εκκίνηση του κινητήρα όταν έχει κρύο και μόλις ζεσταθεί ο κινητήρας το κλείνουμε.
Αν σου έσβηνε ενω ήταν ζεστός ο κινητήρας, τότε υπαρχει κάποιο θέμα με την τροφοδοσία.
Spiros19991
03/01/2018, 19:09
To choke το χρησιμοποιούμε μόνο κατα την εκκίνηση του κινητήρα όταν έχει κρύο και μόλις ζεσταθεί ο κινητήρας το κλείνουμε.
Αν σου έσβηνε ενω ήταν ζεστός ο κινητήρας, τότε υπαρχει κάποιο θέμα με την τροφοδοσία.
Μου εσβηνε γιατι ειχε μπουκωσει.. και υπεθεσα πως αν το ξεμπουκωσω και ανεβασω το τσοκ δυσκολα να μην ξανασβησει..
Spiros19991
03/01/2018, 19:11
Αν με ρωτας εμενα για το tps δε ξερω καθολου φιλε καθοτι δε ξερω καν τι σημενει αυτο
Μια μαλακια ειναι για να ελεγχει το ποσο γκαζι μου δινει για οικονομια... και ετσι δεν με αφηνει να το ανοιξω...ειναι και euro 4 και πνιγει η εξατμιση
taisteal
03/01/2018, 19:30
Πολλή ταλαιπώρια ρε φίλε :lol:
Άντε,και στην επόμενη πιο καλά οργανωμένος
:beer::beer:
Spiros19991
03/01/2018, 21:36
Πολλή ταλαιπώρια ρε φίλε :lol:
Άντε,και στην επόμενη πιο καλά οργανωμένος
:beer::beer:
Χαχα σωστος... πρεπει.. αυριο σκεφτομαι να αλλαξω λαστιχα και αλυσιδογραναζα... ωστοσο θελω να χω περισσουερο γκαζι στις πρωτες ταχυτητες... τι γραναζωμα να αλλαξω; πως να το ζητησω απο το στελπετ; ξερεις;
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
03/01/2018, 22:17
Χαχα σωστος... πρεπει.. αυριο σκεφτομαι να αλλαξω λαστιχα και αλυσιδογραναζα... ωστοσο θελω να χω περισσουερο γκαζι στις πρωτες ταχυτητες... τι γραναζωμα να αλλαξω; πως να το ζητησω απο το στελπετ; ξερεις;
Ενα δοντακι μικροτερο απο αυτο που φορας νομιζω θα σε καληψει.Η 3 περισοτερα απο το πισω.
lykourgi
03/01/2018, 22:39
Πριν αρχίσεις να πειράζεις το μηχανάκι, ψάξε μήπως κάτι δεν λειτουργεί σωστά και διόρθωσέ το.
Κρίμα είναι.
Spiros19991
03/01/2018, 22:47
Πριν αρχίσεις να πειράζεις το μηχανάκι, ψάξε μήπως κάτι δεν λειτουργεί σωστά και διόρθωσέ το.
Κρίμα είναι.
Κοιτα εξαρχης με παραξενεψε που επιανε 80 ευκολα και 100 δυσκολα.. πηγα στην μοντενας γκοργκολη και μου πε τοσο λεει ο κατασκευαστης και ειναι μια χαρα τα 100.. ομω1 εχω ακουσει κι απο αλλους αυτο το θεμα.. για μενα φταιει το tps και η εξατμιση που το πνιγει.. Ισως αν δεν δω διαφορα αλλα ξω και καρμπυρατερ αν και δεν νονιζω να αξιζει τοσα χρηματα δαπανη μιας και σε κανα 6μηνο 7μηνο θα παρω την tdm πρωτα ο θεος..
Vrasidas
04/01/2018, 21:09
Μου αρεσε γιατι ηταν αυθεντικο ...
Vrasidas
04/01/2018, 21:13
Μου αρεσε γιατι ηταν αυθεντικο ... :beer::beer:
Spiros19991
05/01/2018, 05:58
[QUOTE=Vrasidas;2914823]Μου αρεσε γιατι ηταν αυθεντικο ... :beer::beer:[/QUOTE
Χαχα αν το ζουσες ισως να μην σαρεσε και τοσο!!
GiorgosLa
05/01/2018, 07:57
Μην τα περνεις όλα της μετρητής. Ο από πάνω, φανταζετε ότι αν οργανωθεις καλά, θα πάρεις το παπί και θα πας Γερμανία με δυο μέτρα χιόνι χωρίς καμία ταλαιπωρία... Γιατι? Γιατί έτσι κάνει εκείνος συνήθως... :wave2:
Ο από πάνω, φανταζετε ότι αν οργανωθεις καλά, θα πάρεις το παπί και θα πας Γερμανία με δυο μέτρα χιόνι χωρίς καμία ταλαιπωρία... :wave2:
Για αυτό μόνο χόνδα :D
391858
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
05/01/2018, 19:33
Μην τα περνεις όλα της μετρητής. Ο από πάνω, φανταζετε ότι αν οργανωθεις καλά, θα πάρεις το παπί και θα πας Γερμανία με δυο μέτρα χιόνι χωρίς καμία ταλαιπωρία... Γιατι? Γιατί έτσι κάνει εκείνος συνήθως... :wave2:
Με τελειωσες.....:lol:
Spiros19991
05/01/2018, 20:56
Παιδια εγω σκεφτομαι το επομενο ταξιδι να ναι θεσσαλονικη.. πιστευω μ μια σταση θα το κανω!!
Vrasidas
05/01/2018, 21:44
Παιδια εγω σκεφτομαι το επομενο ταξιδι να ναι θεσσαλονικη.. πιστευω μ μια σταση θα το κανω!!
Απο Εθνικη οδο ? Τι εποχη ? Προτιμοτερο απο επαρχιακο δικτυο ... και περισσοτερες απο 2 στασεις ....
aerovatis
07/01/2018, 11:37
Καλημερα και καλη χρονια..να το κανεις..κιοπως σου ειπαν ΟΧΙ απο εθνικη..απο παραδρομο και απο παρακαμψεις σε επαρχιακα δικτυα..εκει ειναι τα ωραια ..και στασεις οσες θες..υπαρχουν μερικες ενναλακτικες , αν σε ενδιαφερει μπορω να σου πω διαδρομες..;)
Spiros19991
07/01/2018, 12:37
Καλημερα και καλη χρονια..να το κανεις..κιοπως σου ειπαν ΟΧΙ απο εθνικη..απο παραδρομο και απο παρακαμψεις σε επαρχιακα δικτυα..εκει ειναι τα ωραια ..και στασεις οσες θες..υπαρχουν μερικες ενναλακτικες , αν σε ενδιαφερει μπορω να σου πω διαδρομες..;)
Ελεγα να κανω μια σταση και καλη καπου στα μισα να μεινω μια μερα σε ενα ξενοδοχειο και μετα να συνεχισω να παω μερικες μερες θεσσαλονικη και μετα στο γυρισμο παλι το ιδιο! Ναι οποιεσδηποτε προτασεις ειναι καλοδεχουμενες
Απο νεα εθνικη θα βαρεθεις πολυ. Βλεπεις τον δρομο ατελειωτο φανταζομαι η ταχυτητα σου θαναι 70-80 κ οχι παραπανω (για το μηχανακι πιο πολυ). Επισης κανε στασεις παραπανω. Εγω μετα απο 1-2 ωρες πανω στο παπι μουδιαζα. Κανε εστω κ 5λεπτες κ για να σβηνει λιγο το παπι (οχι οτι με το 4τ εχεις προβλημα. Λεμε τωρα). Επισης οδικη βοηθεια εχεις ε; Για νασαι πιο ωραιος κ ανετος, να εχεις καλα αδιαβροχα γαντια μποτακια κλπ απο θεματα εξοπλισμου.μην την πατησεις οπως κρητη :-p. Τωρα στα της διαδρομης, πιες κανα καφεδακι στα καμμενα βουρλα. Διανυκτερευση κατι κοντα σε βολο.
Spiros19991
07/01/2018, 18:57
Απο νεα εθνικη θα βαρεθεις πολυ. Βλεπεις τον δρομο ατελειωτο φανταζομαι η ταχυτητα σου θαναι 70-80 κ οχι παραπανω (για το μηχανακι πιο πολυ). Επισης κανε στασεις παραπανω. Εγω μετα απο 1-2 ωρες πανω στο παπι μουδιαζα. Κανε εστω κ 5λεπτες κ για να σβηνει λιγο το παπι (οχι οτι με το 4τ εχεις προβλημα. Λεμε τωρα). Επισης οδικη βοηθεια εχεις ε; Για νασαι πιο ωραιος κ ανετος, να εχεις καλα αδιαβροχα γαντια μποτακια κλπ απο θεματα εξοπλισμου.μην την πατησεις οπως κρητη :-p. Τωρα στα της διαδρομης, πιες κανα καφεδακι στα καμμενα βουρλα. Διανυκτερευση κατι κοντα σε βολο.
Τετραχρονο μοντενας 135 σκυλι.. δεν κολλαει με τιποτα!!
Τωρα ταχυτητα σταθερα 100 ουτως η αλλος και στα 100 εχει κοφτη.. θα μπορουσε παει 30 40 χλμ παραπανω αλλα βλεπεις το χουν φιμωμενο..
Διαδρομη ναι θα παρω αυτην που προτεινεις.. Εξοπλισμος πολλα λεφτα ρε φιλε..θες 1000αρικο για καλο εξοπλισμο.. αν ειναι ετσι μαζευω και ενα 1000αρικο ακομα και παιρνω την tdm δεν συμφερει χαχα!
Σκυλι γατι δεν ξερω.
Μιας κ δν πας να κανεις χρονους, δεν χρειαζεται να το πας πιεσμενα. Τα περι φιμωματος, τα ακουω βερεσε. Μπουρδες ειναι οποιος κ να στα λεει.μεγαλωνοντας θα καταλαβεις οτι δεν χρειαζεται να επενδυσεις στο παπι. Κανει την δουλεια του πολυ καλα οπως ειναι.
Εξοπλισμο θα χρειαστεις, γιατι ηδη την πατησες κρητη. Ενα οικονομικο μπουφαν κανει κανα 100αρικο. Οικονομικα γαντια 20-25€ (προτιμησε υλικο neoprene) κ ναχει μικρη προστασια, αδιαβροχα πανω κατω με 15€ κ στην χειροτερη σακουλες η γκετες για τα ποδια. Μαξ 200€ κ θα τα εχεις για καμποσα χρονια... Καλο ειναι να παρεις κ καμια επιγονατιδα, μην κατσει καμια στραβη κ πεσεις κ σπασεις κανα γονατο. Τουλαχιστον θα σηκωθεις κ θα συνεχισεις..
Σε παλια επαρχιακα δικτυα δεν θα βαρεθεις στον δρομο.. πας απο βολο κ γυρνας απο καρδιτσα αμα θες. Αναλογα τα κεφια σου. Φωτο βγαλε κ δειξε μας μετα!
Spiros19991
08/01/2018, 06:16
Σκυλι γατι δεν ξερω.
Μιας κ δν πας να κανεις χρονους, δεν χρειαζεται να το πας πιεσμενα. Τα περι φιμωματος, τα ακουω βερεσε. Μπουρδες ειναι οποιος κ να στα λεει.μεγαλωνοντας θα καταλαβεις οτι δεν χρειαζεται να επενδυσεις στο παπι. Κανει την δουλεια του πολυ καλα οπως ειναι.
Εξοπλισμο θα χρειαστεις, γιατι ηδη την πατησες κρητη. Ενα οικονομικο μπουφαν κανει κανα 100αρικο. Οικονομικα γαντια 20-25€ (προτιμησε υλικο neoprene) κ ναχει μικρη προστασια, αδιαβροχα πανω κατω με 15€ κ στην χειροτερη σακουλες η γκετες για τα ποδια. Μαξ 200€ κ θα τα εχεις για καμποσα χρονια... Καλο ειναι να παρεις κ καμια επιγονατιδα, μην κατσει καμια στραβη κ πεσεις κ σπασεις κανα γονατο. Τουλαχιστον θα σηκωθεις κ θα συνεχισεις..
Σε παλια επαρχιακα δικτυα δεν θα βαρεθεις στον δρομο.. πας απο βολο κ γυρνας απο καρδιτσα αμα θες. Αναλογα τα κεφια σου. Φωτο βγαλε κ δειξε μας μετα!
Σε ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες!
Θα τις εχω υποψιν!
Απλα επειδη εχω κανει ερευνα αγορας και υπολογισα για καλο εξοπλισνο 1000 σκεφτομουν να μην δωσω τιποτα τωρα για μετριο εξοπλισμο και να μαζεψω να παρω τον καλυτερο! Αλλα νταξει αν ειναι να κανω τετοιο ταξιδι θα παρω και τον μετριο! Παντως επιγονατιδες νομιζω περιτες ..Αμα πεσεις λογικα θα χτυπησεις σε πολλα σημεια.. οι επιγονατιδες μας μαραναν
μη το λες, περιττες δεν ειναι μακαρι να ειχαμε το μυαλο να τις φοράμε και μέσα στην αθήνα. Όσοι φοράνε ακόμα και μέσα στην Αθήνα μάλλον έχουν χτυπήσει ήδη μια φορά.. Σε επαρχιακές βόλτες και με μικρές ταχύτητες εχω δει να πετάγονται σκυλια ή γάτες μπροστά και να πέφτει ο άλλος απο το πουθενα με 40χλμ.. Επισης οι επιγονατίδες παίζουν απο 20-50ε. Να προσέχεις για να έχεις. Και μένα μου φαινόντουσαν "χαζομάρες" στην αρχή. Η πρώτη μου "βόλτα" με το φζ6 ήταν χαλκίδα για καφέ. Πήγα με βερμούδα και κοντομάνικο και όλη την ΕΟ με 200+. Το λέω και ντρέπομαι (χώρια οτι μου την έσπασε ο αέρας-μυγάκια-πετραδάκια κλπ)
Στο 2ο ταξίδι λίγο πιο οργανωμένος (Αθήνα-Κεφαλονιά-Αθήνα) γάντια-μποτάκια-μπουφάν ενα σπουργίτι με χτύπησε στον ώμο. φίλε Επεσε στην προστασία του ώμου και πάλι με πόναγε αρκετά. Απο παραδείγματα έχω επίσης αρκετά.
Αμα φας μια τούμπα με τα χλμ που θα μπορείς να πιάσεις, αγκώνα-γόνατα-χερια/παλαμες θα ακουμπήσουν πρώτα κάτω. Στα λέω περισσότερο φιλικά γιατί θα πας να το κάνεις παρά ως γεροπαράξενος.
επίσης απο αυτούς που βλέπεις στα καγκουροβιντεάκια, δεν φοράνε στολές κλπ μονο για μόστρα.... πάρτε τα βασικά για αρχή (θα σου μείνουν) γιατί λογικά όπως οι περισσότεροι μας, είχαμε στόχο να πάρουμε την μηχανή και όταν την πήραμε, ήμασταν με 20αρικο μετά ισα ισα για τις πρώτες βενζίνες... οπότε χαμένα δεν θα πάνε..
αλλη μια ερώτηση. Το παπί στην κρήτη γιατί σου έσβηνε (μπουκωνε??)
φοράς χοάνη;
φανταζομαι η ταχυτητα σου θαναι 70-80 κ οχι παραπανω (για το μηχανακι πιο πολυ).
Δηλαδή αυτός θα κινείται με 70-80 και το μηχανάκι με 100;
devil's animal
08/01/2018, 11:26
το μηχανακι το μπουκωσες εσυ που ειχες το choke τραβηγμενο....
μια που το τραβας για να παρει μπροστα και μολις παρει το κλεινεις οτι και να γινει...
προς γνωση και συμμορφωση η περιπετεια στην Κρητη...απο εδω και εμπρος θα ξερεις...
Spiros19991
08/01/2018, 17:35
μη το λες, περιττες δεν ειναι μακαρι να ειχαμε το μυαλο να τις φοράμε και μέσα στην αθήνα. Όσο.ι φοράνε ακόμα και μέσα στην Αθήνα μάλλον έχουν χτυπήσει ήδη μια φορά.. Σε επαρχιακές βόλτες και με μικρές ταχύτητες εχω δει να πετάγονται σκυλια ή γάτες μπροστά και να πέφτει ο άλλος απο το πουθενα με 40χλμ.. Επισης οι επιγονατίδες παίζουν απο 20-50ε. Να προσέχεις για να έχεις. Και μένα μου φαινόντουσαν "χαζομάρες" στην αρχή. Η πρώτη μου "βόλτα" με το φζ6 ήταν χαλκίδα για καφέ. Πήγα με βερμούδα και κοντομάνικο και όλη την ΕΟ με 200+. Το λέω και ντρέπομαι (χώρια οτι μου την έσπασε ο αέρας-μυγάκια-πετραδάκια κλπ)
Στο 2ο ταξίδι λίγο πιο οργανωμένος (Αθήνα-Κεφαλονιά-Αθήνα) γάντια-μποτάκια-μπουφάν ενα σπουργίτι με χτύπησε στον ώμο. φίλε Επεσε στην προστασία του ώμου και πάλι με πόναγε αρκετά. Απο παραδείγματα έχω επίσης αρκετά.
Αμα φας μια τούμπα με τα χλμ που θα μπορείς να πιάσεις, αγκώνα-γόνατα-χερια/παλαμες θα ακουμπήσουν πρώτα κάτω. Στα λέω περισσότερο φιλικά γιατί θα πας να το κάνεις παρά ως γεροπαράξενος.
επίσης απο αυτούς που βλέπεις στα καγκουροβιντεάκια, δεν φοράνε στολές κλπ μονο για μόστρα.... πάρτε τα βασικά για αρχή (θα σου μείνουν) γιατί λογικά όπως οι περισσότεροι μας, είχαμε στόχο να πάρουμε την μηχανή και όταν την πήραμε, ήμασταν με 20αρικο μετά ισα ισα για τις πρώτες βενζίνες... οπότε χαμένα δεν θα πάνε..
αλλη μια ερώτηση. Το παπί στην κρήτη γιατί σου έσβηνε (μπουκωνε??)
φοράς χοάνη;
Φιλε εσβηνε επειδη μπουκωνε.. οχι χοανη δεν εχω..
Λοιπον αυτα που λες ειναι πολυ σημαντικα και πραγματικα μαρεσει να ακουω τετοιες εμπειριες.. ονειρο μου μολις παρω μεγαλη μηχανη ειναι να φυγω να παω ενα ταξιδι μακρινο πχ να την παρω και το ιδιο βραδυ να παω θεσσαλονικη!! Σκεψου βλεπω στα ονειρα μ οτι οδηγαω μεγαλη μηχανη και οταν ξυπναω ειναι ψεμα :(
Αστααα!! Σκεφτηκα σκεψου να παω να νοικιασω μια
Spiros19991
08/01/2018, 17:36
το μηχανακι το μπουκωσες εσυ που ειχες το choke τραβηγμενο....
μια που το τραβας για να παρει μπροστα και μολις παρει το κλεινεις οτι και να γινει...
προς γνωση και συμμορφωση η περιπετεια στην Κρητη...απο εδω και εμπρος θα ξερεις...
Ενω ειμαι υπεροχος οδηγος δεν μπορω να καταλαβω τι εγινε.. Αλλα μια εμπειρια ηταν και ηταν αρκετα καλη!!
Αυτο με την θεσσαλονικη το ελεγα κ γω. Το κανα δυο χρονια αφου πηρα μοτο βεβαια. Ακριβως οπως τα λεω σε σενα τα λεω στον ανηψιο μου που ειναι νομιζω κοντα στην ηλικια σου 18-20. Οχι τοσο γιατι ειστε πιτσιρικαδες, αλλα γιατι θελετε "να κανετε κατι που ακομα δεν ξερετε πως ειναι". Εκει που εισαι ημουνα και εδω που ειμαι θαρθεις... Περιττα εξοδα για να κανεις την καυλα σου, σε καθυστερουν απο το να παρεις μοτο. Θυμαμαι τον εαυτο μου που τα μαζευα κ στο τελος ειπα, οκ τωρα εχω 5κ γιατι δεν εχω μηχανη. Μετα εψαχνα εψαχνα...και τελικα μπορω να πω οτι δυσκολευτηκα να βρω μοτο περισσοτερο απο το να μαζεψω τα λεφτα
Spiros19991
09/01/2018, 08:26
Αυτο με την θεσσαλονικη το ελεγα κ γω. Το κανα δυο χρονια αφου πηρα μοτο βεβαια. Ακριβως οπως τα λεω σε σενα τα λεω στον ανηψιο μου που ειναι νομιζω κοντα στην ηλικια σου 18-20. Οχι τοσο γιατι ειστε πιτσιρικαδες, αλλα γιατι θελετε "να κανετε κατι που ακομα δεν ξερετε πως ειναι". Εκει που εισαι ημουνα και εδω που ειμαι θαρθεις... Περιττα εξοδα για να κανεις την καυλα σου, σε καθυστερουν απο το να παρεις μοτο. Θυμαμαι τον εαυτο μου που τα μαζευα κ στο τελος ειπα, οκ τωρα εχω 5κ γιατι δεν εχω μηχανη. Μετα εψαχνα εψαχνα...και τελικα μπορω να πω οτι δυσκολευτηκα να βρω μοτο περισσοτερο απο το να μαζεψω τα λεφτα
Ειμαι 26 οδηγω 5 χρονια!
Νομιζω εχω καλη ηλικια για να παρω κατι μεγαλο σιγα σιγα..
Tdm fazer ερωτας
Varadero ερωτας
Cbf ερωτας..
Αα..απο αυριο θα οδηγαω το χmax του πατερα μ που και που αν και δεν νονιζω να μου το πολυδινει γιατι ειναι και καινουργιο ωστοσο θελω να το παρω να δω τα μεγαλυτερα κυβικα πως ειναι..
Ειναι 400! Φυσικα δεν ειμαι υπερ των σκουτερ αλλα αφου αυτο ηθελε θα υποκειψω και θα το καβαλησω
απο αυτα που σαρεσουν, μπορω να σου πω για το φζ6 μιας και αυτό έχω. ελα σε πμ αμα εχεις αποριες κλπ.
τδμ κρατάνε τιμή υψηλη ακόμα
φαζερ βρίσκεις και με 2.000ε
σε φαζερ-σιμπιεφ υπαρχει η επιλογη για 600αρι
τα αλλα ειναι 900++ κυβικά (μικρές διαφορες σε φορους-τελη-ασφαλειες-κατανάλωση).
Καλησπέρα κι από μένα.
Σαν πιο έμπειρος (είμαι 53 και οδηγώ από τα 16) θα σου πω κι εγώ μερικές συμβουλές κι ελπίζω να τις λάβεις σοβαρά υπ' όψη σου, όπως και πολλοί άλλοι.
Κατ' αρχήν μου αρέσει η κάψα σου για τις μηχανές, την καταλαβαίνω γιατί κι εγώ την έχω ακόμη μετά από τόσα χρόνια και σε καμία περίπτωση δε θα προσπαθήσω να σε αποτρέψω από το να συνεχίσεις να γουστάρεις. Το βρίσκω απόλυτα υγιές και σου εύχομαι να γουστάρεις και να καβαλάς μέχρι τα γεράματα σου.
Η μηχανή και γενικά οτιδήποτε έχει πολλά άλογα, θέλει σεβασμό, εγκράτεια και το μυαλό στο κεφάλι. (Δάσκαλε που δίδασκες... είναι φορές που ξεφεύγω ακόμη και τώρα). Όταν με το καλό αποκτήσεις την καλή σου, κάνε για κανένα μήνα κοντινές βόλτες να τη μάθεις μια που θα πας κατευθείαν στα 900 κυβικά και σε καμιά 80ριά άλογα περισσότερα και μετά να πας το μακρινό ταξιδάκι. Εγώ όταν είχα πάρει τα πρώτα μου πολλά κυβικά, έφυγα μετά από μια μέρα ταξίδι από Αθήνα για Μετέωρα και μέχρι σήμερα θυμάμαι δύο στιγμές που από καθαρή τύχη γλίτωσα και ζω σήμερα. Αυτές ήταν λάθος χειρισμοί και αντιδράσεις που αν είχα την απαιτούμενη εμπειρία και εξοικείωση με τη μηχανή, δε θα γίνονταν. Το πρόβλημα με τα δυνατά εργαλεία είναι να μάθεις τα όρια και να αντιδράς σωστά. Να προβλέπεις και όταν γίνει η στραβή, να σου βγουν οι σωστές κινήσεις, που συνήθως είναι πολύ διαφορετικές από αυτές που σου υπαγορεύουν τα αντανακλαστικά σου. Αυτό απαιτεί εμπειρία. Καλό θα είναι να μπορέσεις στον προϋπολογισμό σου να βάλεις μερικά μαθήματα ασφαλούς οδήγησης. Εκεί θα σου μάθουν τα όρια της μηχανής και πως να "σβήσεις" τις λάθος συνήθεις και να "γράψεις" σωστές. Επίσης θα μάθεις και πολλά tips που ποτέ δεν είχες φανταστεί και όταν (το απεύχομαι) έρθει η κακιά στιγμή θα σε σώσουν από μεγάλες περιπέτειες. Άσε που η όλη φάση στην πίστα είναι πολύ διασκεδαστική.
Σχετικά με τον εξοπλισμό, να πάρεις πρώτα αυτόν και μετά τη μηχανή. Σας παρακαλώ όλους, μην καβαλάτε ποτέ χωρίς προστασία! Έχω δει πολλά και πιστέψτε με ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των κακών που συμβαίνουν θα είχαν αποφευχθεί αν δεν απουσίαζε ο εξοπλισμός. Πάντα κράνος, γάντια, μπουφάν, παντελόνι (για την πόλη αν δε θέλεις παντελόνι καλές είναι και οι επιγονατίδες) και μποτάκι. Τις επιγονατίδες μην τις υποτιμάς, γιατί ένα πέσιμο με 5 χιλιόμετρα στο πλάι με το γόνατο να βρει στο πεζοδρόμιο, μπορεί να σε στείλει στο χειρουργείο και για πολλούς μήνες στους φυσιοθεραπευτές. Και το τελευταίο που πολλοί δε δίνουν σημασία, είναι οι ωτασπίδες. Στα πολύωρα ταξίδια όταν οι ταχύτητες είναι πάνω από 100, η χρήση τους είναι επιβεβλημένη γιατί ο αέρας πάνω στο κράνος σου δίνει αρκετά ντεσιμπέλ, που σε βάθος χρόνου αθροιστικά προκαλούν μόνιμες βλάβες στην ακοή. Και πάντα στα ταξίδια καλού κακού έχουμε μαζί μας αδιάβροχα μπουφάν-παντελόνι-γκέτες σύνολο 50 ευρώ και δεν περνάει σταγόνα. Στεγνός (άρα και ζεστός) έχεις καλύτερη αυτοσυγκέντρωση, άρα και καλύτερες αντιδράσεις.
Όσο για το TDM, είναι πολύ καλό μηχανάκι. Το έχω από 2004 και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Θέλει μόνο προσοχή στην αγορά, γιατί τα περισσότερα είναι κακομεταχειρισμένα. Ένας έλεγχος σε κάποιο εξουσιοδοτημένο της YAMAHA, πιθανότατα θα σε γλιτώσει από πολυέξοδες μελλοντικές επισκευές. Και να θυμάσαι, ό,τι γυαλίζει δεν είναι χρυσός.
Σου εύχομαι με το καλό να πάρεις την καλή σου, να την ευχαριστηθείς και πολλά όμορφα χιλιόμετρα.
Spiros19991
12/01/2018, 00:57
Καλησπέρα κι από μένα.
Σαν πιο έμπειρος (είμαι 53 και οδηγώ από τα 16) θα σου πω κι εγώ μερικές συμβουλές κι ελπίζω να τις λάβεις σοβαρά υπ' όψη σου, όπως και πολλοί άλλοι.
Κατ' αρχήν μου αρέσει η κάψα σου για τις μηχανές, την καταλαβαίνω γιατί κι εγώ την έχω ακόμη μετά από τόσα χρόνια και σε καμία περίπτωση δε θα προσπαθήσω να σε αποτρέψω από το να συνεχίσεις να γουστάρεις. Το βρίσκω απόλυτα υγιές και σου εύχομαι να γουστάρεις και να καβαλάς μέχρι τα γεράματα σου.
Η μηχανή και γενικά οτιδήποτε έχει πολλά άλογα, θέλει σεβασμό, εγκράτεια και το μυαλό στο κεφάλι. (Δάσκαλε που δίδασκες... είναι φορές που ξεφεύγω ακόμη και τώρα). Όταν με το καλό αποκτήσεις την καλή σου, κάνε για κανένα μήνα κοντινές βόλτες να τη μάθεις μια που θα πας κατευθείαν στα 900 κυβικά και σε καμιά 80ριά άλογα περισσότερα και μετά να πας το μακρινό ταξιδάκι. Εγώ όταν είχα πάρει τα πρώτα μου πολλά κυβικά, έφυγα μετά από μια μέρα ταξίδι από Αθήνα για Μετέωρα και μέχρι σήμερα θυμάμαι δύο στιγμές που από καθαρή τύχη γλίτωσα και ζω σήμερα. Αυτές ήταν λάθος χειρισμοί και αντιδράσεις που αν είχα την απαιτούμενη εμπειρία και εξοικείωση με τη μηχανή, δε θα γίνονταν. Το πρόβλημα με τα δυνατά εργαλεία είναι να μάθεις τα όρια και να αντιδράς σωστά. Να προβλέπεις και όταν γίνει η στραβή, να σου βγουν οι σωστές κινήσεις, που συνήθως είναι πολύ διαφορετικές από αυτές που σου υπαγορεύουν τα αντανακλαστικά σου. Αυτό απαιτεί εμπειρία. Καλό θα είναι να μπορέσεις στον προϋπολογισμό σου να βάλεις μερικά μαθήματα ασφαλούς οδήγησης. Εκεί θα σου μάθουν τα όρια της μηχανής και πως να "σβήσεις" τις λάθος συνήθεις και να "γράψεις" σωστές. Επίσης θα μάθεις και πολλά tips που ποτέ δεν είχες φανταστεί και όταν (το απεύχομαι) έρθει η κακιά στιγμή θα σε σώσουν από μεγάλες περιπέτειες. Άσε που η όλη φάση στην πίστα είναι πολύ διασκεδαστική.
Σχετικά με τον εξοπλισμό, να πάρεις πρώτα αυτόν και μετά τη μηχανή. Σας παρακαλώ όλους, μην καβαλάτε ποτέ χωρίς προστασία! Έχω δει πολλά και πιστέψτε με ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των κακών που συμβαίνουν θα είχαν αποφευχθεί αν δεν απουσίαζε ο εξοπλισμός. Πάντα κράνος, γάντια, μπουφάν, παντελόνι (για την πόλη αν δε θέλεις παντελόνι καλές είναι και οι επιγονατίδες) και μποτάκι. Τις επιγονατίδες μην τις υποτιμάς, γιατί ένα πέσιμο με 5 χιλιόμετρα στο πλάι με το γόνατο να βρει στο πεζοδρόμιο, μπορεί να σε στείλει στο χειρουργείο και για πολλούς μήνες στους φυσιοθεραπευτές. Και το τελευταίο που πολλοί δε δίνουν σημασία, είναι οι ωτασπίδες. Στα πολύωρα ταξίδια όταν οι ταχύτητες είναι πάνω από 100, η χρήση τους είναι επιβεβλημένη γιατί ο αέρας πάνω στο κράνος σου δίνει αρκετά ντεσιμπέλ, που σε βάθος χρόνου αθροιστικά προκαλούν μόνιμες βλάβες στην ακοή. Και πάντα στα ταξίδια καλού κακού έχουμε μαζί μας αδιάβροχα μπουφάν-παντελόνι-γκέτες σύνολο 50 ευρώ και δεν περνάει σταγόνα. Στεγνός (άρα και ζεστός) έχεις καλύτερη αυτοσυγκέντρωση, άρα και καλύτερες αντιδράσεις.
Όσο για το TDM, είναι πολύ καλό μηχανάκι. Το έχω από 2004 και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Θέλει μόνο προσοχή στην αγορά, γιατί τα περισσότερα είναι κακομεταχειρισμένα. Ένας έλεγχος σε κάποιο εξουσιοδοτημένο της YAMAHA, πιθανότατα θα σε γλιτώσει από πολυέξοδες μελλοντικές επισκευές. Και να θυμάσαι, ό,τι γυαλίζει δεν είναι χρυσός.
Σου εύχομαι με το καλό να πάρεις την καλή σου, να την ευχαριστηθείς και πολλά όμορφα χιλιόμετρα.
Ευχαριστω παρα παρα πολυ για τις συμβουλες... θα τις τηρησω ολες πλυν του εξοπλισμου(μερικως) επιγονατιδες με επεισες και κρανος.. τα αλλα μονο αν ειναι χειμωνας! Χαχα..σε ευχαριστω και παλι...Και οσο για τα μαθηματα ασφαλους οδηγησης θα τα κανω 1000%
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
12/01/2018, 05:15
Ευχαριστω παρα παρα πολυ για τις συμβουλες... θα τις τηρησω ολες πλυν του εξοπλισμου(μερικως) επιγονατιδες με επεισες και κρανος.. τα αλλα μονο αν ειναι χειμωνας! Χαχα..σε ευχαριστω και παλι...Και οσο για τα μαθηματα ασφαλους οδηγησης θα τα κανω 1000%
Υπαρχουν και καλοκαιρινα μπουφαν
Αν οδηγήσεις καλοκαίρι με καύσωνα με καλοκαιρινό μπουφάν, καλοκαιρινά γάντια και κράνος με κλειστή ζελατίνα (καλό με σωστό εξαερισμό), θα αλλάξεις γνώμη. Αυτά σε προστατεύουν και από τη ζέστη και το πιο σημαντικό από την αφυδάτωση. Ειδικά στο ταξίδι, η αφυδάτωση είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσεις.
Καλημέρα,να κάνω μια ψιλοάσχετη ερώτηση;Τι θα πει μπούκωσε το μηχανάκι;Δεν κοροιδεύω,θέλω να μάθω τι εννοείτε και τι φταίει,προσωπικά όσα χρόνια οδηγώ νομίζω δεν μου μπούκωσε κάποιο,ευχαριστώ!:beer:
Κατά τα άλλα ωραίος ο ήρωας,μου θύμισε τα νιάτα μου που πήγαινα χειμώνα 50κλμ με το τ50 σε ένα κλαμπ στην πόλη με ένα μπουφανάκι,μελάνιαζα!!:wave2:
Καλημέρα,να κάνω μια ψιλοάσχετη ερώτηση;Τι θα πει μπούκωσε το μηχανάκι;
396840
Συνοπτικά:
Όταν πλημμυρίζεις το σύστημα τροφοδοσίας με καύσιμο.