Σύνδεση

View Full Version : Προβλημα με ασφαλιστικη μετα απο τρακαρισμα

700_Thespieis
16/01/2018, 18:54
Καλησπερα σε ολους και καλη χρονιά,

ειχα προσφατα ενα ατυχημα με αυτοκινητο. Εφταιγε ο αλλος (βγηκε απο στοπ) και ολα καλα, δηλωση, θα πληρωσει κτλ. Το προβλημα ειναι οτι μολις μας πηρε η Ιντεραμερικαν και μας ειπε οτι απο τη στιγμη που το αυτοκινητο εχει περασει την 3ετια (ειναι 4ων) πρεπει να πληρωσουμε εμεις το 30%!!:look:

Μου ακουστηκε εξαιρετικα απιθανο και 1) ηθελα τη γνωμη σας 2) για να εχετε και σεις τον νου σας.

:a014:

Bowleno
16/01/2018, 19:02
Για κάθε καινούργιο ανταλλακτικό που θα μπει, ναι. Αν κι εμένα το 30% μου φαντάζει κάπως υπερβολικό ;)
Για μεταχειρισμένα όχι, τα πλΕρώνει όλα η ασφαλιστική.

daz
16/01/2018, 19:19
Βάλε τα καλύτερα μτχ που θα βρεις.
Δυστυχώς έτσι είναι.

basilis_k6
16/01/2018, 21:08
Αν ειναι νομιμο, μολις πας να πλήρωθεις πες τους ότι θα φυγεις. Κανε ακυρωση συμβολαίου. Θα σου πουνε: ολες οι εταιρείες ετσι κανουν και πες τους: θα φυγω και απο τους επόμενους.

Dant3
16/01/2018, 23:37
Τι να σας πω...
Εμενα σε ατυχημα αυτοκινητου 15ετιας και σε μηχανη 7ετιας δε μου ειπαν τιποτα.
Τα λενε και οποιος τσιμπησει,τσουπ γλιτωσαν 30%.
Κατ εμε πες δε το δεχεσαι και ελατε παμε δικαστηριο,ακομα και εναντιον της δικιας σου της ασφαλιστικης.Μια χαρα θα πληρωθεις στο τελος,που δε θα φτασει δηλαδη στο τελος.

gasto
16/01/2018, 23:52
Ετσι ειναι για τα καινουρια ανταλλακτικα.Ή βαζεις μεταχειρισμενα ή βαζεις καινουρια και συμφωνεις με τον μαστορα να σου κοψει ενα φουσκωμενο τιμολογιο για εργασια και τα κανεις αποσβεση απο εκει.

typhoon
17/01/2018, 07:39
Κ κάπου εδώ βλέπεις πως κυριαρχεί ένας urban legend.
Όλοι έτσι κάνουν, δε μπορείς να κάνεις τίποτα, βάλε τα καλύτερα μεταχειρισμένα κ βάλε τον μάστορα να σου κόψει της Παναγίας τα μάτια.

1) διάβασε το ασφαλιστηρίο συμβόλαιο σου να δεις τι υπόγραψες. Αν υπόγραψες "σε περίπτωση αποζημίωσης μου πληρώνετε τα μισά" κανείς μόκο κ πλερωνεις.
2) υπάρχουν όντως συντελεστές απομείωσης. Όσο παλαιότερο τόσο μικρότερη αποζημίωση. Ψάξε βρες τους.
3) εάν έχετε την οικονομική δυνατότητα πλήρωσε την ζημιά από την τσέπη σου. Μάζεψε όλα τα παραστατικά από τα ολοκαίνουργια κ πανάκριβα ανταλλακτικά που θα τοποθετήσεις, βάλε ένα δικηγόρο να μιλάει με την ασφαλιστική (οπότε σε πάρουν τηλ να μην δεχθείς καμία προσφορά τους εκτός κι αν σου πληρώσουν όσα έδωσες) κ περίμενε 3-4 χρόνια να εκδικασθεί η υπόθεση σου. 99% θα αποζημιωθείς στο ολόκληρο συν νόμιμους τόκους

caesarsk
17/01/2018, 12:58
Κ κάπου εδώ βλέπεις πως κυριαρχεί ένας urban legend.
Όλοι έτσι κάνουν, δε μπορείς να κάνεις τίποτα, βάλε τα καλύτερα μεταχειρισμένα κ βάλε τον μάστορα να σου κόψει της Παναγίας τα μάτια.

1) διάβασε το ασφαλιστηρίο συμβόλαιο σου να δεις τι υπόγραψες. Αν υπόγραψες "σε περίπτωση αποζημίωσης μου πληρώνετε τα μισά" κανείς μόκο κ πλερωνεις.
2) υπάρχουν όντως συντελεστές απομείωσης. Όσο παλαιότερο τόσο μικρότερη αποζημίωση. Ψάξε βρες τους.
3) εάν έχετε την οικονομική δυνατότητα πλήρωσε την ζημιά από την τσέπη σου. Μάζεψε όλα τα παραστατικά από τα ολοκαίνουργια κ πανάκριβα ανταλλακτικά που θα τοποθετήσεις, βάλε ένα δικηγόρο να μιλάει με την ασφαλιστική (οπότε σε πάρουν τηλ να μην δεχθείς καμία προσφορά τους εκτός κι αν σου πληρώσουν όσα έδωσες) κ περίμενε 3-4 χρόνια να εκδικασθεί η υπόθεση σου. 99% θα αποζημιωθείς στο ολόκληρο συν νόμιμους τόκους

100% Σωστό εκτός απο την αναμονή η οποία στην καλύτερη περίπτωση ειναι 5-7 έτη

SoR
17/01/2018, 15:32
μου φαινεται υπερβολικό.
σιγουρα υπάρχουν σενάρια και σενάρια.

η ιντεραμερικαν ειναι η ασφαλιστική του άλλου;
η δική σου ασφαλιστική τι λέει;

αμα εχεις νομική προστασια στο συμβόλαιο πες οτι δεν συμφωνεις και να πατε δικαστικα. Επίσης, υπήρχε τραυματισμός στο συμβάν; αν ναι, έφυγες με ασθενοφορο; (εστω και προληπτικά).
1 φορα πήγα στο δικαστήριο σε τροχαίο και μέχρι να γίνει "Η δική μας" δίκη... δεν φαντάζεσαι τι άκουσα...Πλέον νιώθω προετοιμασμένος για τέτοιο συμβάν....

700_Thespieis
18/01/2018, 20:58
Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας. Εν τελει μιλησαμε με το συνεργειο και φουσκωσε τον λογαριασμο... Καλη συνεχεια

Pew
18/01/2018, 21:41
Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας. Εν τελει μιλησαμε με το συνεργειο και φουσκωσε τον λογαριασμο... Καλη συνεχεια

#ΑΝΤΕ_ΓΕΙΑ η φαση! :beer:
Ωραιος! Σε καποιες περιπτωσεις ετσι πρεπει!

4 χρονων αμαξι (μερικοι τα εχουν σε κατασταση βιτρινας) και να ζητουν συμμετοχη 30% ? Βρωμιαρηδες....

Στη δικη μου περιπτωση με τρακαραν 2 φορες.
Η 1η, ηταν στο 3μηνο επανω (ΚΟΥΤΑ!!) ... αποζημιωθηκα στο ακεραιο.
Η 2η, ηταν στη 2ετια, αποζημιωθηκα ξανα στο ακεραιο.

Φιλος μου, ασφαλιστης μεσω του οποιου ειμαι ασφαλισμενος, λεει οτι στο φακελο τους καποιες ασφαλιστικες υπολογιζουν τα ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ανταλλακτικα (φερινγκ) που τοποθετηθηκαν στο τελευταιο συμβαν και με αυτα πορευονται! Δηλαδη, εαν στην 4ετια χτυπα ξυλο, σου κανει κολυμπηθροξυλο καποιος ολα τα πλαστικα μερη και αλλαχτουν απο την ασφαλιστικη του υπαιτιου με γνησια ολοκαινουρια ως ειθισται, εαν σε 2 χρονακια υπαρξει ξανα ζημια στα ιδια μερη, υπολογιζονται ως καινουρια.

Φυσικα ολο αυτο προυποθετει τρεξιμο, εκτος φιλικου διακανονισμου, ομως εαν εχεις υπομονη δικαιωνεσαι.
Κρατα ενα αντιγραφο με ολα τα παραστατικα που μπορεις, γιατι ποτε δεν ξερεις.

cityfly
26/01/2018, 20:40
Καραγκιοζιλίκια των ασφαλιστικών. Η υποχρέωσή τους είναι να πληρώσουν για να γίνει όπως ήταν και άρα να πληρώσουν ό,τι χρειαστεί απλά προσπαθούν να τη βγάλουν φτηνά

leo1964
27/01/2018, 15:33

Μεγάλο ατόπημα να το λες δημόσια,ποτέ δεν ξέρεις
Φιλικά

rainmike
29/01/2018, 07:02
Μεγάλο ατόπημα να το λες δημόσια,ποτέ δεν ξέρεις
Φιλικά+675.Αυτα τα κρατάς για τον εαυτό σου γιατί έτσι εκθετεις και το μηχανικό σου

GEORGE171
01/02/2018, 20:46
+675.Αυτα τα κρατάς για τον εαυτό σου γιατί έτσι εκθετεις και το μηχανικό σου

πλέον πολλά στοιχεία στο δικαστήριο στηρίζονται στο Facebook κτλ...οι δικηγόροι το ψάχνουν.

zami
07/02/2018, 21:04
Καραγκιοζιλίκια των ασφαλιστικών. Η υποχρέωσή τους είναι να πληρώσουν για να γίνει όπως ήταν και άρα να πληρώσουν ό,τι χρειαστεί απλά προσπαθούν να τη βγάλουν φτηνά
ακριβως εκει βασίζονται.Η υποχρεωση τους εγκειται στο να επανέλθει το οχημα στην κατασταση που ηταν πριν το ατυχημα, δηλαδη με λαμαρινες κλπ τεσσαρων ετων (στην περιπτωση μας). Γιαυτο και αν τα ανταλλακτικα ειναι μτχ δεν πληρωνεις καθολου συμμετοχη. Τωρα εαν εσυ η εγω θελουμε ολοκαινουργια (και γνησια) τοτε επιβαρυνομαστε με τη «παλαιοτητα» οπως την λενε..Το εχω παθει πολλες φορες, το εχω πληρωσει αρκετες....

S705
08/02/2018, 00:24
ακριβως εκει βασίζονται.Η υποχρεωση τους εγκειται στο να επανέλθει το οχημα στην κατασταση που ηταν πριν το ατυχημα, δηλαδη με λαμαρινες κλπ τεσσαρων ετων (στην περιπτωση μας). Γιαυτο και αν τα ανταλλακτικα ειναι μτχ δεν πληρωνεις καθολου συμμετοχη. Τωρα εαν εσυ η εγω θελουμε ολοκαινουργια (και γνησια) τοτε επιβαρυνομαστε με τη «παλαιοτητα» οπως την λενε..Το εχω παθει πολλες φορες, το εχω πληρωσει αρκετες....

Το γνήσια στην παρένθεση σου είναι άτοπο. Και βέβαια γνήσια, δεν είχα στο αμάξι μου-μηχανή μου ημιτασιον.
Φτερά, καπό, πόρτες και γενικά στο αμάξι μου ειχα αγοράσει μτχ. Η ασφαλιστική όμως δικαιολογεί στην μτχ πόρτα το πλαϊνό πλαστικό και το αυτοκόλλητο δίπλα στο τζάμι με νέα και γνήσια.
Το ίδιο και με εξαρτήματα. Μτχ άκρο με νέο αμορτισέρ και ρουλεμάν τροχού.
Θέλει ή να ξέρεις ή να έχεις γάτα φαναρτζη και μηχανικό.

cityfly
09/02/2018, 13:12
Η πρότερη κατάσταση σημαίνει όπως το είχα εγώ. Αν εγώ λοιπόν το έχω πχ πέντε χρόνια και δεν μπορείς να μου βρεις μεταχειρισμένη λαμαρίνα ή κινητήρα σε "ακριβώς την ίδια κατάσταση" τότε πρόβλημα της ασφαλιστικής να βάλει καινούργιο.
Άσε με με τους απατεώνες, αν τους αρέσει, αν δεν τους αρέσει μετά το ατύχημα τους ζητάς και διάφορα έξτρα ψυχολογικής φύσεως ως συνέπεια του ατυχήματος και θα πληρώσουν περισσότερα.

katsar
11/09/2018, 12:07
Εδώ μιλάμε ότι μαντάμ είχε τον σκύλο στο αμάξι της,καβάλησε πεζοδρόμιο και χτύπησε την πεζή μάνα μου+εγκατάλειψη.Η οδηγός έλεγε έχασα τον έλεγχο,καβάλησα πεζοδρόμιο αλλά δεν κατάλαβα να χτύπησα κάποιον και η ασφάλεια της επέμενε για συνυπαιτιότητα.
Συνυπαιτιότητα πεζού που ήταν στο πεζοδρόμιο,μάλιστα,φυσικά στο δικαστήριο δεν το δέχτηκαν αλλά η απόφαση βγήκε μετά από 4 χρόνια με την μάνα μου να κάνει εγχείρηση στη μέση της αντί να ξεμπερδέψει με απλές διαδικασίες.
Κουφάλες.