Σύνδεση

View Full Version : Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΣΕ ΔΥΟ ΡΟΔΕΣ (και αναζήτηση σκούτερ)

KAFETZHS
20/01/2018, 11:50
Καλημέρα σε όλους σας.
Μόλις έκανα την εγγραφή μου στο φόρουμ και λέω να γράψω την ιστορία μου σε δύο ρόδες
37 ετών καταρχάς.
Όχι οδηγώ μηχανάκι,έχω δίπλωμα τα μισά χρόνια της ζωής μου γενικά μηχανάκι οδηγώ από τα 14 περίπου.
1 HONDA cub 90 Απίστευτα χρόνια χαραγμένα μέσα μου
2 HONDA CB 400 Tα πρώτα ταξιδάκια μεχρι 400 χιλιόμετρα σουπερ μηχανή μικρού κυβισμού.
3 YAMAHA FAZER 1000 EXUP Δeν έχω και πολλά να πώ, με μία λέξη ΜΑΓΕIA.Μάτωσα με τα service στο τέλος ήταν η αρχή της κρισης στην ΕΛΛΑΔΑ και ταυτόχρονα η γέννηση τού γιόκα μου οπότε το σκότωσα γιά ένα καινούργιο.
4 ΚΥMCO PEOPLE 300i το ότι χειρότερο μηχανάκι που έπεσε στα χέρια μου εκείνη την εποχή, όχι στο ότι είναι άσχημο ή ότι είναι προβληματικό αλλά δεν περίμενα να καταναλώνει τόσο καύσιμο εντός πόλης και δεύτερο πολύ σημαντικό για εμένα ήταν το service του ειδικά όταν πήγα για το service στα 30.000 και πλήρωσα κοντά στα 400 ευρώ το πούλησα την επόμενη μέρα.Λες και έκανα service στο fazer .......
5 MONDENAS KRISS 125 Ικανοποιημένος το έχω ακόμα και τώρα αλλά πωλείται και αυτό γιατί απλά είμαι 37 και βαρέθηκα να είναι πάντα τα πόδια μου μούσκεμα σε κάθε βροχή.Θέλω κάτι ποιό άνετο με χώρους για τα ψώνια και την ασφάλεια μου.

Κάποια πρόταση ίσως σε skouter.
Δεν είχα ποτέ μηχανάκι made in italy αξίζουν τα λεφτά τους η μόνο φινέτσα είναι

Ευχαριστώ για την φιλοξενία σας.

ΠΑΝΤΑ ΚΡΑΝΟΣ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΕΣ

daz
20/01/2018, 12:21
Καφετζή καλώς ήρθες στο φόρουμ!

Δε μπορώ να σε βοηθήσω με τα σκούτερ αλλά όλο και κάποιος θα το κάνει. Μεταφέρω το θρεντ στην ενότητα "γενικά περί μοτο" ώστε να πάρεις περισσότερες απαντήσεις.

Αν στην πέσει ο άλλος καφετζής του φόρουμ μη του δώσεις σημασία.

o_gavros
20/01/2018, 12:54
Καλώς ηρθες αρχικά.
Το PCX νομίζω είναι η χρυση τομή για όσα "θέλω" περιγράφεις.
Οικονομικό,άνετο,με ΑΒS,δεν βγάζει λένε ζημιές και απο γκάζι είναι αξιοπρεπές.
Θα σου έλεγα να αποφύγεις ιταλικά γιατί έρχονται με LED πράσινο σταυρό και ζητάνε βιβλιάριο υγείας για εργασιες.

basilis_k6
20/01/2018, 12:54
μετόχειρο vstrom.

buckley
20/01/2018, 12:55
37 ρε και τα παράτησες ήδη ,γιατί δεν πιστεύω να νομίζεις ότι τα σκούτερ είναι μοτοσυκλέτες.
Α, και φαντάσου δεν είμαι καν ο καφετζής...

o_gavros
20/01/2018, 13:02
Ωπα ρε,μη τον δικάζετε με την μία τον άνθρωπο. γκιβ πις ε τσανς να πούμε :D

KAFETZHS
20/01/2018, 15:44
Σας ευχαριστώ για την αποδοχή σας στο φόρουμ.
Είναι ωραίο να ανταλλάξουμε απόψεις για κάτι που γουστάρουμε και αγαπάμε.
Προσωπικά για εμένα είναι τρόπος ζωής ανάλογα τίς συνθήκες πάντα, οικονομικές - οικογενειακες .

KAFETZHS
20/01/2018, 15:51
37 ρε και τα παράτησες ήδη ,γιατί δεν πιστεύω να νομίζεις ότι τα σκούτερ είναι μοτοσυκλέτες.
Α, και φαντάσου δεν είμαι καν ο καφετζής...

buckley ούτε εγώ πιστεύω ότι τα σκούτερ είναι μοτοσυκλέτες, αλλά είναι μια λύση για κάθε μέρα πηγαινε έλα στην δουλειά στο κέντρο Θεσσαλονίκης εχει άνετους χώρους και στο να μπορώ να πηγαίνω και καμιά Χαλκιδική για μπάνιο.

SoR
20/01/2018, 16:00
Παρε καμια χοντα cb500 πως το λενε.. ειναι μοτο,λιγο ψοφια. Κανεις τα παντα, καιει 3/100...

KAFETZHS
20/01/2018, 16:02
Ευχαριστώ φίλε μου για το pcx θέλω κατι σε 300 ή 400 κυβικά για να πηγαίνω το καλοκαιράκι για μπανάκι

Lioulios
20/01/2018, 18:02
Καλωστονε .

Εγω ειμαι ο μαγειρας .

Μεχρι ποσα χρηματα ;

panavour
20/01/2018, 18:25
για λογικη τιμη αγορας,για χρηση και για πολη και για εκδρομες,για λογικο κοστος συντηρησης,για μακροζωια μηχανης τα κατωθι ειναι μονοδρομος
1) kawasaki er-5 500 cc
2) honda cb 500 500 cc
3) suzuki gs 500 500 cc

λιγο παλαια σαν μοντελλα αλλα με 1500 ευρω οροφη βρισκεις πολυ καλα και κανεις αριστα την δουλεια σαυ
Α και μην το ξεχασω καλη η φινετσα αλλα τα μεταξωτα βρακια θελουν και επιδεξιους κω..............................:wave2:

GiorgosLa
20/01/2018, 19:29
Δεν ξέρω τι μηχανάκι θα πάρεις, αλλά πρέπει να μας πεις (γρήγορα) από που προκύπτει το "KAFETZHS" πριν μπει ο παλιός καφετζής και γίνει εδώ του Μάμαλη... (η του Δράμαλη. Δεν θυμάμαι ποιος είναι πιο άγριος)

Πλάκα κάνω ναι? :)

Καλωσόρισες φίλε καφετζή. :beer:

K-Beast
20/01/2018, 20:22
kymco downtown 350 abs! Καναπεδατο με πολλους χωρους με καλο γκαζι για να βγαινεις και παραεξω με την ανεση σου!!
Sym maxsym 400 abs! Ισχυει οτι και στο απο πανω απλα ειναι πιο παλιο μοντελο!
Piaggio beverly 350 abs/asr! Oρθια θεση οδηγησης,σβελτο μεσα στη πολη κι πιο ευελικτο απ τ αλλα δυο που σου εγραψα,αλλα με λιγους χωρους (μπαγκαζιερα απαραιτητη)!!

Γενικως υπαρχουν πολλα σκουτερ που μπορουν να καλυψουν τις αναγκες σου,αλλα θα πρεπει να ψαχτεις για το τι σε βολευει!!

doctoras
20/01/2018, 22:25
Σε καινούργιο και στα 4k θα βρεις piaggio beverli 300, sym gts 250i, kymco x-town 300.
Και τα 3 εμπορικά μοντελα ειναι με αρκετες πωλήσεις. Προσωπικά θα διαλεγα με αυτη την σειρά

TERRAMOTO
21/01/2018, 06:14
με 4κ και burgman 200 με τεραστιους χωρους κατω απο τη σελα ,αξιοπιστια και παει αξιοπρεπεστατα

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
21/01/2018, 06:43
Καφετζή καλώς ήρθες στο φόρουμ!

Δε μπορώ να σε βοηθήσω με τα σκούτερ αλλά όλο και κάποιος θα το κάνει. Μεταφέρω το θρεντ στην ενότητα "γενικά περί μοτο" ώστε να πάρεις περισσότερες απαντήσεις.

Αν στην πέσει ο άλλος καφετζής του φόρουμ μη του δώσεις σημασία.

Προφανος δε το εχει δη ακομα.Δεν εξηγειτε αλιος:lol:

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
21/01/2018, 06:46
Οταν ειπες χωρους για ψονια και σκουτερ αυτοματος μου ρθε στο μιαλο πιατζιο mp3.
Φιλος οταν το πηρε μετα απο καιρο πουλησε το αμαξι γιατι δε το χρειαζοτανε αλλο.Μιλαμε το μηχανακι εχει πορτ μπαγκαζ

jim
21/01/2018, 06:59
Ευχαριστώ φίλε μου για το pcx θέλω κατι σε 300 ή 400 κυβικά για να πηγαίνω το καλοκαιράκι για μπανάκι

Sh300abs . Γρηγορο για σκούτερ . Απροβλημάτιστα . Με χαμηλή κατανάλωση,φτηνα σέρβις ,και βρίσκεις πολλά σε καλές σχετικά τιμές. Μην μπλέξεις με sym,kymko κλπ την διάφορα χρημάτων που μπορεί να κερδίσεις στην αγορά θα τα δώσεις στην πορεία σε σέρβις, κατανάλωση κλπ.

stefanos
21/01/2018, 09:10
4 ΚΥMCO PEOPLE 300i το ότι χειρότερο μηχανάκι που έπεσε στα χέρια μου εκείνη την εποχή, όχι στο ότι είναι άσχημο ή ότι είναι προβληματικό αλλά δεν περίμενα να καταναλώνει τόσο καύσιμο εντός πόλης και δεύτερο πολύ σημαντικό για εμένα ήταν το service του ειδικά όταν πήγα για το service στα 30.000 και πλήρωσα κοντά στα 400 ευρώ το πούλησα την επόμενη μέρα.Λες και έκανα service στο fazer .......

Δεν ξέρω από kymco αλλά μην νομίζεις ότι το σέρβις στα υπόλοιπα της κατηγορίας θα σου έρθει φτηνότερα.
Το sh κάθε 20k είναι ένα καταστάρικο μόνο ανταλλακτικά και αρκετή ώρα δουλειά.
Δεν το έχω πάει ποτέ σε μάστορα αλλά σε μεγάλο σέρβις δεν μου φαντάζει μεγάλο νούμερο το τετρακοσάρι.
Ένα 500αρι από αυτά που σου πρότειναν τα παιδιά παραπάνω είναι πολύ πιο οικονομική λύση και στη συντήρηση
και στην περίπτωση ζημιάς και στην περίπτωση χαζοπτώσης ταξιδεύει ανετότερα για μπανάκι ίσως να μην είναι τόσο καλό στην πόλη.
Καλώς ήρθες.

teogtp
21/01/2018, 11:33
Αγαπητε εν Ρομπουστα αδερφε.
Έτσι όπως τα λέει ο stefanos είναι.
Το σκούτερ μπορεί να σου λύνει τα χερια αλλά το κόστος χρήσης είναι αυξημένο.

doctoras
21/01/2018, 19:08
Παιζει και το peugeot satelis 500 στο 4k καινουργιο
http://www.peugeotscooters.gr/maxi/satelis-500.php

basilis_k6
21/01/2018, 19:28
Αγαπητε εν Ρομπουστα αδερφε.
Έτσι όπως τα λέει ο stefanos είναι.
Το σκούτερ μπορεί να σου λύνει τα χερια αλλά το κόστος χρήσης είναι αυξημένο.
οχι ρε μλκ τωρα το έπιασα :lol:

KAFETZHS
22/01/2018, 07:46
Καλημέρα σε όλους σας.
Καταρχάς να ξεκαθαρίσω λίγο κάτι το μπάτζετ μου είναι αρχικά MAX 2500€
Άμα πάω σε μηχανή που το βλέπω δύσκολο γιατί δεν νομίζω να την χρειάζομαι πραγματικά απλά έχω το μικρόβιο με της μηχανές και θα το έχω πάντα,θα πάω σε strada 650 2007+ η σε ένα cb 500.
Για τα σκούτερ που δεν τα γουστάρω και πολύ γιατί έχουν υψηλά service και γενικά σαν συμπεριφορά στον δρόμο,αλλά είναι αυτό που χρειάζομαι αυτήν την στιγμή λέω να πάω σε κάτι με όρθια θέση οδήγησης και το ποίο σημαντικό να έχει όσο γίνεται χαμηλό κόστος συντήρησης.
Από ότι έχω μάθει τα sym έχουν τα ποίο "οικονομικά" ανταλλακτικά-service.
Ισχύει κάτι τέτοιο;;;;;;;
Δουλευω σε καφεκοπτειο από το 2001 γι'αυτό και το Καφετζής.
Τόρα αν υπάρχει και άλλος συνονόματος και επειδή είμαι νέος στο φόρουμ θα κάνω πίσω και θα γίνω Καφετζής ο 2ος.

KAFETZHS
22/01/2018, 07:48
Αποκλείονται τα τριτροχα πού μου πρότεινε κάποια μέλος του φόρουμ.

KAFETZHS
22/01/2018, 08:01
Γεια σου μάγειρα 2500€ Max

teogtp
22/01/2018, 08:06
Κοίτα να δεις πού πληθαίνουν οι καφεκοπτες.....

KAFETZHS
22/01/2018, 08:07
Δεν ξέρω από kymco αλλά μην νομίζεις ότι το σέρβις στα υπόλοιπα της κατηγορίας θα σου έρθει φτηνότερα.
Το sh κάθε 20k είναι ένα καταστάρικο μόνο ανταλλακτικά και αρκετή ώρα δουλειά.
Δεν το έχω πάει ποτέ σε μάστορα αλλά σε μεγάλο σέρβις δεν μου φαντάζει μεγάλο νούμερο το τετρακοσάρι.
Ένα 500αρι από αυτά που σου πρότειναν τα παιδιά παραπάνω είναι πολύ πιο οικονομική λύση και στη συντήρηση
και στην περίπτωση ζημιάς και στην περίπτωση χαζοπτώσης ταξιδεύει ανετότερα για μπανάκι ίσως να μην είναι τόσο καλό στην πόλη.
Καλώς ήρθες.

Είναι κλεψιά για εμένα προσωπικά να είναι νόρμσλ φίλε μου 400€ για πλήρες service σε σκούτερ
Δηλαδή τα t-max πόσο κάνουν τα servuce ρε φουστη μου:cry:

KAFETZHS
22/01/2018, 08:08
Κοίτα να δεις πού πληθαίνουν οι καφεκοπτες.....

:):)
Είσαι και εσύ ένας από εμάς;;;;

GiorgosLa
22/01/2018, 08:10
Δουλευω σε καφεκοπτειο από το 2001 γι'αυτό και το Καφετζής.
Τόρα αν υπάρχει και άλλος συνονόματος και επειδή είμαι νέος στο φόρουμ θα κάνω πίσω και θα γίνω Καφετζής ο 2ος.

Δηλαδή είσαι καφετζής, όνομα και πράμα. Έχουμε εδώ παλιότερο καφετζή, αλλά... μόνο πράμα. Στο όνομα είναι teogtp. Εξού και τα κρυπτογραφικά που γράφει παραπάνω με το "εν ρομπούστα" κλπ καφεδοκόλπα. :D

buckley
22/01/2018, 08:12
Cafe racer να πάρεις φίλος για να μπεις στο μάτι και του παλιού του καφετζή (aka παλιοκαφετζή)...

teogtp
22/01/2018, 08:15
Oui

Panos76
22/01/2018, 08:25
4 ΚΥMCO PEOPLE 300i το ότι χειρότερο μηχανάκι που έπεσε στα χέρια μου εκείνη την εποχή, όχι στο ότι είναι άσχημο ή ότι είναι προβληματικό αλλά δεν περίμενα να καταναλώνει τόσο καύσιμο εντός πόλης και δεύτερο πολύ σημαντικό για εμένα ήταν το service του ειδικά όταν πήγα για το service στα 30.000 και πλήρωσα κοντά στα 400 ευρώ το πούλησα την επόμενη μέρα.Λες και έκανα service στο fazer ...

Φίλε μου αυτό είναι ο κανόνας για τα σκούτερς. Πάντα τα σέρβις τους είναι ακριβότερα από ένα αμάξι πχ 1.200cc. Μιλάμε βέβαια για την περίπτωση που κάνεις όλες τις εργασίες σε εξουσιοδοτημένο ή και σε εξειδικευμένο ακόμα συνεργείο και δεν βάζεις χέρι μόνος σου ούτε ανταλλακτικά από τον Jiang-vou-parta-Li.

To είδες και μόνος σου πως μηχανή και σκούτερ είναι ακριβά σπορ. Αν θες πραγματική οικονομία, μόνο παπί ή μοτοσυκλετάκι μαζεμένων cc.

KAFETZHS
22/01/2018, 08:25
Oui

Τα σέβη μου teogtp χάρηκα συνάδελφε.
Της καλημέρες μου σε όλους σας.

KAFETZHS
22/01/2018, 08:56
Φίλε μου αυτό είναι ο κανόνας για τα σκούτερς. Πάντα τα σέρβις τους είναι ακριβότερα από ένα αμάξι πχ 1.200cc. Μιλάμε βέβαια για την περίπτωση που κάνεις όλες τις εργασίες σε εξουσιοδοτημένο ή και σε εξειδικευμένο ακόμα συνεργείο και δεν βάζεις χέρι μόνος σου ούτε ανταλλακτικά από τον Jiang-vou-parta-Li.

To είδες και μόνος σου πως μηχανή και σκούτερ είναι ακριβά σπορ. Αν θες πραγματική οικονομία, μόνο παπί ή μοτοσυκλετάκι μαζεμένων cc.

Panos76 Βλέπω την φωτό σου και δακρύζω φίλε ακριβώς το ίδιο παπάκι είχα πριν 20 χρόνια περίπου αλλά σε βυσσινί.
Συμφωνώ σε αυτά που λες ,το εχω δεί και εγώ απλά νόμιζα ότι έπεσα σε μοντέλο που είχε τόσο ακριβά service δεν περίμενα ότι όλα τα skouter γενικά έχουν πανάκριβα service.
Έχω δουλέψει και σε συνεργείο πριν γίνω Καφετζής
Το παπί το βάζω χέρι άνετα για τα σέρβις του .
Στα σκούτερ δεν το κατέχω όποτε πάμε σε μάστορα.
Παπί έχω και τόρα.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
22/01/2018, 09:12
Τα συμ οντος ειναι πιο φτηνα και αξιοπιστα.Το σερβις δεν ειναι ακριβο(μιλαω για ενα 200cc)αναλογος σε τι συνεργειο θα πεσης.
Μια παρατηρηση απο εμενα ειναι οτι παλαιωτερα ισος ειχαν μια πιο αυξημενη φθορα στα πλαστικα τους.Ειχαν ξεθωριαση και χαναν το χρωμα τους.Τωρα δε ξερω πος ειναι αλλα για τα λεφτα τους τα θεωρω μια τιμια λυση.

KAFETZHS
22/01/2018, 09:47
Τα συμ οντος ειναι πιο φτηνα και αξιοπιστα.Το σερβις δεν ειναι ακριβο(μιλαω για ενα 200cc)αναλογος σε τι συνεργειο θα πεσης.
Μια παρατηρηση απο εμενα ειναι οτι παλαιωτερα ισος ειχαν μια πιο αυξημενη φθορα στα πλαστικα τους.Ειχαν ξεθωριαση και χαναν το χρωμα τους.Τωρα δε ξερω πος ειναι αλλα για τα λεφτα τους τα θεωρω μια τιμια λυση.

Να είσαι καλά φίλε μου ευχαριστώ.
Όποτε τα sym τα έχουμε στα + στην τελική απόφαση.

teogtp
22/01/2018, 10:12
Άσε βρε τα σκούτερ και πιάσε καμία σέσουλα τώρα.....

TERRAMOTO
22/01/2018, 17:16
πάντως εγω δεν καταλαβαινω πως το σερβις είναι πιο ακριβο σε ένα scooter,στην περιπτωση μου έιχα strom 650 και πήρα ένα burgman 200

-το burgman παιρνει 1,3 lt λάδι ,το strom 3.5λτ (ίδια λάδια ,κάντε την αναλογια στα λεφτα)
-το burgman εχει ένα τακακι ,μπροστα ,το v strom 2
-το burgman εχει ένα μπουζι,το strom 4
-ο ιμάντας παει αναλογικα με αλυσιδογραναζα σε μηχανη
-τα λαστιχα κάνουν 110-120 € ενω στο strom 250
-το burgman καιει 3,2-3,5 lt ,το στρωμα εκιαγε 5,5 + (όπως οδηγαω εγω)

δεν προσπαθω να πω ότι το scooter είναι καλυτερο ,δεν υπάρχει η αίσθηση της μηχανής αλλα προσωπκά σε μένα δεν υπάρχει θέμα οικονομίας μεταξυ των δυο

doctoras
22/01/2018, 19:25
το ακριβα σέρβις παει στο σετ ιμάντα μπιλιαδορους?? Γιατι ολα τα υπόλοιπα ειναι συντήρηση μοκονυλινδρου κινητηρα, κλαιν

KAFETZHS
22/01/2018, 19:46
Άσε βρε τα σκούτερ και πιάσε καμία σέσουλα τώρα.....

Την πιάσαμε και σήμερα την σέσουλα την μεγάλη κιόλας του μισώ κιλού

KAFETZHS
22/01/2018, 19:57
το ακριβα σέρβις παει στο σετ ιμάντα μπιλιαδορους?? Γιατι ολα τα υπόλοιπα ειναι συντήρηση μοκονυλινδρου κινητηρα, κλαιν

Τα είπες όλα doctora αυτά ακριβώς κάνουν τα σκούτερ να έχουν ακριβά service για εμένα.
Όπως έγραψα και ποιο πάνω σε συνεργείο Θεσσαλονίκης, kymco people 300i ιμάντες μπιλιαδοροι σετ γνήσια ανταλλακτικά με τιμολόγιο αγοράς 210€ + το service φτάσαμε στα 400 € 2014 χρονολογία
Fazer 1000 γρανάζια αλυσίδα + μικρό σέρβις 380€ 2010 χρονολογία.
Δεν ξέρω τι τιμές υπάρχουν τόρα στην αγορά

doctoras
22/01/2018, 21:13
200 ειναι αρκετα εαν γραφεις πολλα χλμ. Του sym gts250i κοστιζουν στο 100ρικο όπως λεει ο τιμοκατάλογος της εταιρειας.
http://www.sym.gr/model/gts-250i-sport-abs-euro-4/#tab-id-4

Παρε ενα τηλ και την piaggio να μάθεις ποσο κοστίζουν στο beverli

Μανολης67
23/01/2018, 07:59
Το πιο φθηνο οικονομικο μηχανακι μακραν απο ολα το παπακι και καλυτερο νομιζω το Crypton, οσο για την γνωμη μου ασε σκουτερ και παπια και υπαρχουν πολλες μοτοσυκλετες που σε καλύπτουν, Mt 03 -Gladious- Er n 650 δες και μικρα KTM

GogosLux
23/01/2018, 11:58

:eyepop:

Ελα ρε, που χωρέσανε 4 μπουζί στο στρώμα?

Μήπως ήταν υπέρδιπλο ?? :lol::lol:

TERRAMOTO
23/01/2018, 17:04
μετα το 07 έβγαζε 2 μπιουζι σε καθε κυλινδρο:beer:

GogosLux
23/01/2018, 17:19
μετα το 07 έβγαζε 2 μπιουζι σε καθε κυλινδρο:beer:

OK, δεν το ήξερα ; λάθος μου :D

:beer:

devil's animal
23/01/2018, 18:42
πάντως εγω δεν καταλαβαινω πως το σερβις είναι πιο ακριβο σε ένα scooter,στην περιπτωση μου έιχα strom 650 και πήρα ένα burgman 200

-το burgman παιρνει 1,3 lt λάδι ,το strom 3.5λτ (ίδια λάδια ,κάντε την αναλογια στα λεφτα)
-το burgman εχει ένα τακακι ,μπροστα ,το v strom 2
-ο ιμάντας παει αναλογικα με αλυσιδογραναζα σε μηχανη
-τα λαστιχα κάνουν 110-120 € ενω στο strom 250
-το burgman καιει 3,2-3,5 lt ,το στρωμα εκιαγε 5,5 + (όπως οδηγαω εγω)

δεν προσπαθω να πω ότι το scooter είναι καλυτερο ,δεν υπάρχει η αίσθηση της μηχανής αλλα προσωπκά σε μένα δεν υπάρχει θέμα οικονομίας μεταξυ των δυο

οταν γινεται σερβις στα σκουτερ την περισσοτερη ωρα ο μηχανικος την τρωει στο λυσε δεσε τα πλαστικα...
ειδικα για το θεμα του κινητηρα που δεν φαινεται τιποτα, ειναι μανικι μεγαλο...αλλα και οτι αφορα σε ποδιες ή μασκες ειναι ζορικα τα λυσε και κυριως τα δεσε...
ακομα και τον "μικρο" να βαλει να τα κανει ειναι εξτρα χρονος που θα μπορουσε να τον απασχολει σε κατι αλλο...

κατα τ'αλλα δεν μπορεις να συγκρινεις ενα μονοκυλινδρο 200αρι μηχανακι με ενα δικυλινδρο 650, οσον αφορα την καταναλωση ή και τα σερβις...(σαφεστατα, αφου το ενα μοτερ ειναι πιο μεγαλο σε κυβικα, θα παιρνει και περισσοτερο λαδι...αφου εχει πιο μεγαλη δαγκανα, θα εχει 2 τακακια, θα καιει και περισσοτερο, κ.ο.κ..)

ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ λοιπον με ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ μηχανακια, τα σκουτερ εχουν ακριβοτερα σερβις...;)

TERRAMOTO
24/01/2018, 06:15
χωρις να θελω να φανω σπαστικος και πνευμα αντιλογίας θα φερω ενα παραδειγμα για το λυσιμο :

γισ να αλλαξω φιλτρο αερος στο στρομ επρεπε να λυσεις τα πλαστικα, να λυσεις και να βγαλεις το ντεποζιτο για να φτασεις στο φιλτροκουτι

τωρα στο σκουτερ δυο βιδουλες κοντα στην πισω ροδα και εισαι ετοιμος -μιλαμε για κανα 20λεπτο κερδος σε χρονο και βάλε

καπως ετσι ειναι και για το μπουζι ,για το ψυκτικο υγρο κλπ

Μανολης67
24/01/2018, 13:19

Και ακριβως αυταεινα που δεν μπορεις να τα κανεις μόνος σου (οπως λαδια-μπουζι-φιλτρα τακακια- ) και αναγκαστικα πας στον μαστορα....:(

DoctoR_k6
24/01/2018, 14:16
Καλα κ ιμαντα με ραουλα να αλλαξεις μονος σου δεν ειναι κατι το ιδιαιτερο.
Μερικες βιδες απο το καπακι της μεταδοσης κ τα εχεις ολα πιατο.
Παντως μπουζι, λαδια ,ξυδια κ μεταδοση δεν λυνεις πλαστικα (στα περισσοτερα απ οσο ξερω) τουλαχιστον στο Bev 300-350 που ειχα/εχω.

p@nos
25/01/2018, 14:18
οσοι λενε οτι τα σκουτερ εχουν ακριβα σερβις υποθετω οτι δεν ειχαν ποτε τους σκουτερ...ακριβα ειναι μονο σε σχεση με παπι η ποδηλατο που ειναι ανυπαρκτα...

τωρα το σκουτερ ως το απολυτο εργαλειο μετακινησης εντος πολης, εχει εξεληχθει τα τελευταια χρονια ακομα και ως προς τον σχεδιασμο του...

οποτε στον φιλο θα προτεινα να κινηθει σε τρικυκλες επιλογες...

η 2η ροδα μπροστα προσφερει πολυ μεγαλα πλεονεκτηματα στον τομεα της ασφαλειας, χωρις στην ουσια να κανει το μηχανακι πιο βαρυ η πιο δυσχρηστο στην πολη, μιας και το συνολικο φαρδος δε μεγαλωνει πολυ...

πλεον τα mp3 και τα λοιπα συναφη, εχουν πεσει νομιζω κατω απο τα 4 χιλιαρικα ως μεταχειρισμενα