PDA

View Full Version : Καινούργιος οδηγός ,πρώτη μηχανή.

RasFrenzY
02/02/2018, 11:02
Γεια σε όλους.

Είμαι καινούργιος κάτοχος διπλώματος μηχανής τύπου Α ηλικίας 33 χρονών. (Δεν ειχα καμια εμπειρια απο μηχανες πριν παρω το δίπλωμα . Οδηγησα ελαχιστα μια CBR600f του 2001 πριν πάρω το δίπλωμα γύρω από το τετράγωνο που εμενα στο κέντρο.) Ειμαι 1,85 και 92 κιλά θα ηθελα μια μηχανη κυρίως για να πηγαινω στην δουλεια μου στο κεντρο αλλα και για να παω ταξιδι. (Θα ηθελα παρα πολυ να κανω το γύρω της Ελλαδας). Μπορώ να διαθέσω μέχρι και 3.500 ευρώ και αυτά όχι cash.

Κοιταζω αγγελίες όπως αυτή

https://www.car.gr/12475592-suzuki-dl-650-v-strom-abs

Τι πρεπει να προσεξω σε μια μεταχειρισμένη μηχανή?(Δεν εχω ιδεα απο τα μηχανολογικα )

Θα εχω προβλημα να οδηγήσω μια μεγαλη μηχανή?

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

TROOPER
02/02/2018, 11:08
1. να την ξερεις
2. οχι
3. εξοπλισμο παντα
4.καλωσηρθες.

teogtp
02/02/2018, 11:24
1. να την ξερεις
2. οχι
3. εξοπλισμο παντα
4.καλωσηρθες.

Έλα πες την αλήθεια.....σε έπιασε" πριόνι" και δεν προλαβαινες να γράψεις.....
:p

Καλώς ήρθες.
Μια χαρά θα βολεψει το strom.
Καλό θα ήταν το μηχανάκι να το πας σε κάποιο εξουσιοδοτημένο συνεργείο για έλεγχο, χωρίς να σημαίνει ότι δεν μπορεί να στην "φέρουν"....
Βασικό. Εξοπλισμός αναβάτη. Ελπίζω να έχεις υπολογίσει το κόστος αγοράς του.
Καλές βόλτες.

ptc
02/02/2018, 11:33
Καλωσορισες. Νομιζω πως το v-strom θα σου κανει τη δουλεια σου μια χαρα. Γενικα δικυλινδρο μεσαιου κυβισμου θα ειναι η καλυτερη επιλογη για αυτο που ζητας. Δε θα εχεις κανενα προβλημα με τετοιες μηχανες, εισαι και ψηλος οποτε δε θα σε ζορισει και στατικα μια πιο μεγαλη μηχανη. Για μενα καλα κανεις και κοιτας για ABS, ειναι μεγαλη βοηθεια ειδικα για νεο αναβατη.

Προσωπικα παντως ειμαι καθετα αντιθετος στην αγορα απο εμπορους. Εχω δει να γινονται "θαυματα" και μηχανες που πουλησαν γνωστοι σε εμπορους ξαφνικα να ξανανιωνουν και να χανουν 30000χλμ σε μια μερα. Καταλαβαινω πως μαλλον υπαρχει αναγκη για χρηματοδοτηση. Ισως ομως να ηταν πιο συμφερουσα αγορα αν επαιρνες κατι πιο φτηνο που να μπορεις να το καλυψεις οικονομικα χωρις να μπλεξεις με δοσεις.

Σχετικα με τον ελεγχο, καλο ειναι να υπαρχει βιβλιο σερβις οπου να φαινεται πως εχουν γινει οι προβλεπομενες εργασιες (μπορεις να τις βρεις στο manual της καθε μηχανης με ενα απλο γκουγκλαρισμα). Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να ζητησεις βοηθεια απο καποιον γνωστο σου που ξερει πεντε πραγματα παραπανω οταν ερθει η ωρα να δεις μηχανακια, αφου εσυ δυσκολο να ξερεις τι να κοιταξεις. Φυσικα και ενας εμπιστος μηχανικος που θα μπορεσει να ριξει μια ματια σε υποψηφιο μηχανακι θα ειναι μεγαλη βοηθεια.

Ριξε μια ματια και στο Riding School του Χουντρα, ειναι πολυ καλη επενδυση για καθε νεο αναβατη. Και φυσικα παντα να φορας εξοπλισμο.

:beer:

TROOPER
02/02/2018, 11:36
Έλα πες την αλήθεια.....σε έπιασε" πριόνι" και δεν προλαβαινες να γράψεις.....
:p

Λιγα λογια και σταρατα. :lol:

RasFrenzY
02/02/2018, 11:57
Από εξοπλισμό μόνο κράνος δεν έχω. Βλέπω όμως διαφορές στις τιμές εξοπλισμού αρκετά μεγάλες. Αξίζει να πάρεις κάτι σχετικά φτηνό όσο αφορά το κράνος ή όσο μεγαλύτερη η τιμή τόσο καλύτερο ?

pipe_smoker
02/02/2018, 12:00
Αξίζει να πάρεις κάτι σχετικά φτηνό όσο αφορά το κράνος ή όσο μεγαλύτερη η τιμή τόσο καλύτερο ?

Τις 9 στις 10 φορές ισχύει το δεύτερο. (η 1 φορά που δεν ισχύει είναι όταν μιλάμε για καμιά προσφορά σε κουλά νούμερα ή σχέδια που μπορεί να σου κάνει)

Σε καμία περίπτωση δεν παίρνεις φτηνό κράνος που είναι όντως φτηνό κι όχι λόγω κάποιας έκπτωσης κλπ.

RasFrenzY
02/02/2018, 12:00
Καλωσορισες. Νομιζω πως το v-strom θα σου κανει τη δουλεια σου μια χαρα. Γενικα δικυλινδρο μεσαιου κυβισμου θα ειναι η καλυτερη επιλογη για αυτο που ζητας. Δε θα εχεις κανενα προβλημα με τετοιες μηχανες, εισαι και ψηλος οποτε δε θα σε ζορισει και στατικα μια πιο μεγαλη μηχανη. Για μενα καλα κανεις και κοιτας για ABS, ειναι μεγαλη βοηθεια ειδικα για νεο αναβατη.

Προσωπικα παντως ειμαι καθετα αντιθετος στην αγορα απο εμπορους. Εχω δει να γινονται "θαυματα" και μηχανες που πουλησαν γνωστοι σε εμπορους ξαφνικα να ξανανιωνουν και να χανουν 30000χλμ σε μια μερα. Καταλαβαινω πως μαλλον υπαρχει αναγκη για χρηματοδοτηση. Ισως ομως να ηταν πιο συμφερουσα αγορα αν επαιρνες κατι πιο φτηνο που να μπορεις να το καλυψεις οικονομικα χωρις να μπλεξεις με δοσεις.

Σχετικα με τον ελεγχο, καλο ειναι να υπαρχει βιβλιο σερβις οπου να φαινεται πως εχουν γινει οι προβλεπομενες εργασιες (μπορεις να τις βρεις στο manual της καθε μηχανης με ενα απλο γκουγκλαρισμα). Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να ζητησεις βοηθεια απο καποιον γνωστο σου που ξερει πεντε πραγματα παραπανω οταν ερθει η ωρα να δεις μηχανακια, αφου εσυ δυσκολο να ξερεις τι να κοιταξεις. Φυσικα και ενας εμπιστος μηχανικος που θα μπορεσει να ριξει μια ματια σε υποψηφιο μηχανακι θα ειναι μεγαλη βοηθεια.

Ριξε μια ματια και στο Riding School του Χουντρα, ειναι πολυ καλη επενδυση για καθε νεο αναβατη. Και φυσικα παντα να φορας εξοπλισμο.

Δυστυχώς δεν έχω κανέναν μηχανικό εμπιστοσύνης αλλά έχω φίλο που θα μπορούσε να έρθει μαζί μου.

pipe_smoker
02/02/2018, 12:02
Δυστυχώς δεν έχω κανέναν μηχανικό εμπιστοσύνης αλλά έχω φίλο που θα μπορούσε να έρθει μαζί μου.

Καλοί οι φίλοι αλλά θα χρειαστείς και μηχανικό.
Μπορεί να ξέρει κάποιον ο φίλος σου.

TROOPER
02/02/2018, 12:03
Από εξοπλισμό μόνο κράνος δεν έχω. Βλέπω όμως διαφορές στις τιμές εξοπλισμού αρκετά μεγάλες. Αξίζει να πάρεις κάτι σχετικά φτηνό όσο αφορά το κράνος ή όσο μεγαλύτερη η τιμή τόσο καλύτερο ?

Παρε καλο και ακριβο. Δεν κανεις εκπτωσεις στην ασφαλεια σου.

RasFrenzY
02/02/2018, 12:03
Τις 9 στις 10 φορές ισχύει το δοεύτερο. (η 1 φορά που δεν ισχύει είναι όταν μιλάμε για καμιά προσφορά σε κουλά νούμερα ή σχέδια που μπορεί να σου κάνει)

Σε καμία περίπτωση δεν παίρνεις φτηνό κράνος που είναι όντως φτηνό κι όχι λόγω κάποιας έκπτωσης κλπ.
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Μια καλή τιμή για κράνος ποια είναι ?
συγγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις

RasFrenzY
02/02/2018, 12:13

Δυστυχώς δεν έχω άλλη επιλογή προς την αγορά μηχανής. ποιος είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος εάν αγοράσω από εμπορο

pipe_smoker
02/02/2018, 12:20
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Μια καλή τιμή για κράνος ποια είναι ?
συγγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις

Ρωτα ελεύθερα γι’αυτο ειμαστε εδώ.

Με τα κράνη (όπως και με πολλά αλλά πράγματα) το καλό είναι ακριβό. Δε σημαίνει ότι και το ακριβό είναι απαραίτητα καλό.
Υπάρχουν ακριβά κράνη που είναι ακριβά μόνο λόγω μοστρας. Δεν είναι απαραίτητα καλά.

Κορυφαίες εταιρίες είναι arai και shoei κατά τη γνώμη μου.
Μετά έρχονται hjc, agv και διάφορες άλλες.

Μπορούμε να σου προτείνουμε και μοντέλα αλλά πρέπει να πας σε μαγαζί να δοκιμάσεις.

BLiTzER
02/02/2018, 12:25
Δυστυχώς δεν έχω άλλη επιλογή προς την αγορά μηχανής. ποιος είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος εάν αγοράσω από εμπορο

Να πληρώσεις 3,5 χιλιάρικα για ένα μηχανάκι που αξίζει 1,5.

TROOPER
02/02/2018, 12:38
Δες hjc rpha11!!!
300-500 ευρω αναλογα τα γραφικα.

Akalestos
02/02/2018, 12:39
Φιλε οντως εχουν δικιο τα παιδια οσον αφορα την αγορα απο εμπορο δυστυχως..
Πολυ καλη επιλογη το V strom αλλωστε εχει αποδειξει περι τινος προκειται και την αξια του
Προσπαθησε να βρεις απο γνωστο η ξεψαχνισε Ο,ΤΙ μπορεις σε ψαξιμο ιστορικου της μοτο που θα βρεις και ΠΑΝΤΑ με εξοπλισμο!

Καλως ηρθες καλες βολτες :-)

RasFrenzY
02/02/2018, 12:59
Φιλε οντως εχουν δικιο τα παιδια οσον αφορα την αγορα απο εμπορο δυστυχως..
Πολυ καλη επιλογη το V strom αλλωστε εχει αποδειξει περι τινος προκειται και την αξια του
Προσπαθησε να βρεις απο γνωστο η ξεψαχνισε Ο,ΤΙ μπορεις σε ψαξιμο ιστορικου της μοτο που θα βρεις και ΠΑΝΤΑ με εξοπλισμο!

Καλως ηρθες καλες βολτες :-)

Σας ευχαριστώ όλους για το καλωσόρισμα.
Πρέπει να βρω έναν μηχανικό

RasFrenzY
02/02/2018, 13:01
Δες hjc rpha11!!!
300-500 ευρω αναλογα τα γραφικα.
Ωχ να ανασανω ρε αδέλφια λίγο..

BLiTzER
02/02/2018, 13:06
250-300€ είναι υπερυπεραρκετά για πρώτο κράνος. Εξάλλου το πιο πιθανό είναι ότι θα το πάρεις λάθος (σχήμα, μέγεθος, λοιπά χαρακτηριστικά). :p

mike_4
02/02/2018, 14:39
Για μηχανικο, παρε τηλεφωνο σε καποιο εξουσιοδοτημενο και κανονισε το, οι πιο πολλοι θα σου το κανουν τζαμπα αν και εγω δεν θα δισταζα και να πληρωσω για ενα σοβααρο ελεγχο.
Επισης θα συμφωνησω με τους απο πανω, ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΟ, ειδικα τωρα που εισαι αρχαριος.

Υγ: εξοπλισμο φορας παντα και παντου, οσο περισσοτερα τοσο το καλυτερο!

ggs
02/02/2018, 15:14
Ωχ να ανασανω ρε αδέλφια λίγο..

Για το μηχανάκι είπες περίπου το budget σου.
Γύρω στα 3500 και με κάποιες δόσεις,αν κατάλαβα καλά.
Προτίμησε ένα από ιδιώτη- γνωστό και μετά από έμπορο.
Αν το θέμα σου είναι οι δόσεις, να ξέρεις ότι η συναλλαγή με έναν ιδιώτη μπορεί να γίνει μέσω εμπόρου κι έτσι να μπορείς να έχεις εσύ δόσεις.

Δλδ, ο πωλητής πουλάει το μηχανάκι στον έμπορο κι εσύ το αγοράζεις από τον έμπορο στην τιμή που έχετε συμφωνήσει και με δανεισμό τράπεζας που συνεργάζεται ο έμπορος.

Για τον εξοπλισμό έχεις κάποιο budget ώστε να σε βοηθήσουμε στην επιλογή;

rainmike
02/02/2018, 16:20
Αν το θες κατά κύριο λόγο μέσα στην πόλη το βστρομ μπορεί να σε κουράσει είναι αρκετά βαρύ και ογκώδες. Επιπλέον όντας ένα πολύ εμπορικό μηχανάκι να έχεις στο μυαλό σου ότι πρώτον τα κλέβουν αβέρτα και ότι ίσως το πάρεις λίγο υπερτιμημένα. Εννοώ ότι μπορείς να βρεις μηχανάκια λιγότερο εμπορικά με πολύ καλή ποιότητα κατασκευής σε πιο προσιτές τιμές. Αν έχεις χρήματα σε ρευστό καλύτερα να το πάρεις από ιδιώτη ο άλλος μπορεί να έχει μεγάλη ανάγκη και να το πάρεις κοψοχρονια που λέμε. Ο έμπορος είναι επιχείρηση οπότε τον νοιάζει μόνο το κέρδος του.Για κράνος το hjc rpha είναι κραναρα εγώ έχω το 10 και με βολεύει μια χαρά. Αλλά δεν έχει σημασία η μάρκα αλλά ποιο κάθεται καλύτερα σε σένα. Όταν με το καλό αγοράσεις αφιέρωσε χρόνο στη λεπτομέρεια δεν αγοράζεις τζιν.Καλη αγορά και καλές βόλτες.