Σύνδεση

View Full Version : Μεθώνη με DL650

kons
15/02/2018, 20:51
393201

Μια μικρή χειμωνιάτικη βόλτα μέχρι την Μεθώνη Μεσσηνίας.

Panos76
16/02/2018, 10:13
:beer:

Γράψε και καμιά λέξη για το μηχανάκι :)

kons
16/02/2018, 13:04

Γράψε και καμιά λέξη για το μηχανάκι :)

Δίκιο έχεις... με έκανες και γέλασα με το "τέλεξ" που έγραψα.

Ήμουν στη διαδικασία στρωσίματος και την απόλαυσα με μια ωραία βόλτα στην Πελοπόννησο, σε γνώριμα μέρη. Μια διαδικασία που έγινε με μεγάλη ευλάβεια και σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή.

Παλιός κάτοχος DL1000 του 2002 ανέβηκα σε αυτό το υπέροχο κουκλί DL650 και έμεινα έκπληκτος με την απόδοση του.

Τα +:

---Εξαιρετικά ροπάτο μοτέρ από χαμηλά που το κάνει πολύ φιλικό στην καθημερινή χρήση.
---Πάρα πολύ οικονομικό σε κατανάλωση αλλά αυτό θα το ξαναδώ και μετά το στρώσιμο μιας και δεν το δούλεψα σε όλο το φάσμα των στροφών του. Μέγιστο 5000 στροφές και 100 χλμ περίπου. Με το 20λιτρο ντεπόζιτο είχα τρελή αυτονομία. Το δρομολόγιο ήταν πάντα από επαρχιακό - παλιά εθνική.
---Καλοστημένο και δεμένο, άκαμπτο σαν στριτάδικο.
---Φρένα εξαιρετικά χωρίς περιττά σχόλια.
---Η ανάρτηση του ειδικά το μπροστινό με άφησε λίγο "παγωτό" με την απόδοση της αν και χωρίς προφόρτιση ελατηρίου και εγώ είμαι λίγο βαρούτσικος. Πίσω έχει τα πάντα
---Η ζελατίνα μπροστά ρυθμισμένη στο μέγιστο ύψος και με ύψος 1,75 δεν ένιωσα να μου κουνάει ο αέρας το κεφάλι ούτε για κλάσμα δευτερολέπτου.
---Traction control modes 2, το χρειάστηκα πραγματικά όταν βρέθηκα να περνάω την Τρίπολη στην επιστροφή με Χιονοθύελλα και δρόμο στρωμένο με χιόνι. Δεν κατάλαβα αν γλίστρησε ποτέ....!! ήταν τρένο μέχρι να μπω στο τούνελ του Αρτεμίσιου όπου από την άλλη μεριά είχε άλλο καιρό.
---Ευανάγνωστα και με όλες τις πληροφορίες όργανα.

Τα - :

---Θα ήθελα ρυθμιζόμενη μανέτα συμπλέκτη. Δεν έχω δάχτυλα πιανίστα. Αλλά είναι κάτι που αλλάζει.
---Ως προς τον αέρα στο κεφάλι, πραγματικά δεν προβληματίστηκα καθόλου αλλά υπάρχει πολύς θόρυβος. Να φταίει το κράνος ? Arai Quantum. Ίσως εκεί χρειάζεται μια διαφορετική ζελατίνα αλλά θα πρέπει να βρω και άλλους για να ακούσω τα σχόλια και την εμπειρία τους πριν καταλήξω να την αλλάξω με κάποια διαφορετικού σχήματος με αεροτομή, όχι όμως πιο ψηλή, ίσως να μην χρειάζεται τελικά.
---Προσοχή στην επιλογή κεντρικής βαλίτσας πίσω. Φίλος επέλεξε μια από αυτές με τις καμπύλες γραμμές στα 50+ λίτρα. Του κουνούσε ελαφρός στα 70-90 χλμ. Εγώ επέλεξα την GIVI TRK52N TREKKER , τετράγωνου σχήματος χωρίς να έχω απολύτως κανένα πρόβλημα άδεια και γεμάτη. Δεν ξέρω αν είναι αεροδυναμικό πρόβλημα της βαλίτσας ή της μηχανής, οπότε αυτό είναι με ερωτηματικό ως προς το αν ανήκει στα -.

Αυτά προς το παρόν για τον νέο μου έρωτα..... Ελπίζω να έδωσα μια μικρή εικόνα. Γενικά είναι μια μηχανή που συνεχίζει και αναβαθμίζει τον θρύλο της επιτυχίας των DL. Από Αμερική που μιλάω τακτικά και μας ζηλεύουν γιατί η Ευρώπη παίρνει πρώτη τα καινούργια μοντέλα ενώ αυτοί φτάνουν να έχουν καθυστέρηση ενός χρόνου, στα DL όλες οι εκδόσεις πουλάνε σαν τρελά. Το έχουν ονομάσει "The bullet proof machine", αφού η αξιοπιστία του είναι απαράμιλλη σε σχέση με αντίστοιχα άλλων εταιριών και με τα πάρα πολλά μίλια που κάνουν. Φίλοι εκεί έχουν DL650 με 250000 μίλια και DL1000 με 360000 μίλια!! μόνο με την απαιτούμενη συντήρηση. Το αναβαθμισμένο μοτέρ στις νέες εκδόσεις έχει πιο τραβηγμένο πρόγραμμα συντήρησης, αυτό λέει πολλά, ακόμα και για την οικονομία της τσέπης μας. Άλλο ένα ++

o_gavros
16/02/2018, 18:32
Καλορίζικο και καλόβολτο!
Αν και δεν είμαι φίλος της ον οφφ κατηγορίας,το νέο στρομ μ'αρεσει.

ggs
16/02/2018, 18:37
Ωραία βόλτα και μεγεια το μοτορι!!
Να μας γράφεις τις εντυπώσεις σου για το καινούργιο βεστρομ και , φυσικά, τις βόλτες σου !

kons
16/02/2018, 21:16
Καλορίζικο και καλόβολτο!
Αν και δεν είμαι φίλος της ον οφφ κατηγορίας,το νέο στρομ μ'αρεσει.

Όταν έχεις το δίτροχο μικρόβιο μέσα σου, όλα θα σου αρέσουν !!!... απλά ίσως δεν τα έχεις ανακαλύψει ακόμα.:)
Κάθε είδος έχει την χάρη του. Ένεκα ηλικίας (δεν λέω ποια ....αντα) και ανίατης δίτροχης ασθένειας έχουν περάσει τα "πάντα όλα" από τα χέρια μου. Μακάρι να μπορούσα να είχα ένα από κάθε είδος.
Τα αγαπάω όλα....:smokin:

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την υποδοχή και τα καλά σας λόγια.

bulmont
16/02/2018, 21:54
...... Ένεκα ηλικίας (δεν λέω ποια ....αντα) .....Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την υποδοχή και τα καλά σας λόγια.

Ti να πούμε κι' εμείς που 'χουμε καβατζάρει τα .....ήντα (δεν λέω ποιά ....ήντα!!!! )

kons
16/02/2018, 22:00
Ti να πούμε κι' εμείς που 'χουμε καβατζάρει τα .....ήντα (δεν λέω ποιά ....ήντα!!!! )

RESPECT !!! .......:beer: και είμαστε πάρα πολύ κοντά.... απλά υπάρχει και ο "δαίμων του τυπογραφείου".

Μακάρι όλοι να ήμαστε υγιείς και να μπορούμε να καβαλάμε τα άλογα.....

GiorgosLa
17/02/2018, 08:33
Δίπλα ο άλλος γκρινιάζει τρεις σελίδες τώρα, γιατί έγινε 50 και δεν μπορεί να στριψει. (και τα έβαλε με μένα) Εδώ ξανά για ηλικίες. Αν αρχίσει κι ο Βαγγέλης να λέει για ηλικία, θα φέρω παπά να ΣΑΣ διαβάσει.
Φίλε kons καλοταξιδο το μηχανάκι σου. Να το χαρείς όπου και όσο θέλεις.

black sheep
17/02/2018, 09:27
Όταν έχεις το δίτροχο μικρόβιο μέσα σου, όλα θα σου αρέσουν !!!... απλά ίσως δεν τα έχεις ανακαλύψει ακόμα.:)
Κάθε είδος έχει την χάρη του. Ένεκα ηλικίας (δεν λέω ποια ....αντα) και ανίατης δίτροχης ασθένειας έχουν περάσει τα "πάντα όλα" από τα χέρια μου. Μακάρι να μπορούσα να είχα ένα από κάθε είδος.
Τα αγαπάω όλα....:smokin:

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την υποδοχή και τα καλά σας λόγια.

Έτσι είναι! Το ον οφ έχει τη χάρη του λόγω άνεσης κυρίως. 8 χρόνια είχα το προηγούμενο μοντέλο και τώρα που πήγα σε πιο στρητάδικο λέω να ξαναγυρίσω εκεί...
Αν σου είναι εύκολο γράψε και ξανά εντυπώσεις μετά το στρώσιμο, μετά από βόλτες, ότι θες! Σίγουρα υπάρχουν πιο δυνατά μηχανάκια, πιο όμορφα ίσως, αλλά όοοολο το πακέτο σε ένα νομίζω δύσκολα τα βρίσκεις εκτός του βστρομ

kons
17/02/2018, 12:43
Δίπλα ο άλλος γκρινιάζει τρεις σελίδες τώρα, γιατί έγινε 50 και δεν μπορεί να στριψει. (και τα έβαλε με μένα) Εδώ ξανά για ηλικίες. Αν αρχίσει κι ο Βαγγέλης να λέει για ηλικία, θα φέρω παπά να ΣΑΣ διαβάσει.
Φίλε kons καλοταξιδο το μηχανάκι σου. Να το χαρείς όπου και όσο θέλεις.

Ευτυχώς ακόμα στρίβω..... αν δεν το έκανα θα ήταν σαν να μην μου σηκ@ν@τε !!! Απλά μην μας παρεξηγείς όσο μεγαλώνουμε μας φταίει το ένα και το άλλο κλπ. Ακόμα και ο φίλος που λέει ότι δεν μπορεί να στρίψει το εννοεί διαφορετικά ίσως, ότι δεν ξύνει κάτω μήπως? Σε ευχαριστώ πολύ, να είμαστε όλοι καλά και να χαιρόμαστε τους τροχούς μας. ;)

kons
17/02/2018, 12:57
Έτσι είναι! Το ον οφ έχει τη χάρη του λόγω άνεσης κυρίως. 8 χρόνια είχα το προηγούμενο μοντέλο και τώρα που πήγα σε πιο στρητάδικο λέω να ξαναγυρίσω εκεί...
Αν σου είναι εύκολο γράψε και ξανά εντυπώσεις μετά το στρώσιμο, μετά από βόλτες, ότι θες! Σίγουρα υπάρχουν πιο δυνατά μηχανάκια, πιο όμορφα ίσως, αλλά όοοολο το πακέτο σε ένα νομίζω δύσκολα τα βρίσκεις εκτός του βστρομ

Φυσικά και θα το κάνω με μεγάλη ευχαρίστηση. Επειδή έχω ξεφύγει πλέον από "το δικό μου είναι το καλύτερο" και η "τάδε" μάρκα είναι η κορυφή, ο πέλεκυς της κρίσης μου θα είναι αμείλικτος. Έκανα μια αγορά βάση συγκεκριμένων κριτηρίων και εμπειριών αλλά από εκεί και πέρα θα πρέπει να τα λέμε όλα. Όχι όπως τα περιοδικά και τα κανάλια.... όπου όλα είναι καλά και ωραία. Εμείς πληρώνουμε για να τα αποκτήσουμε... όχι πληρωνόμαστε. ;)
Σήμερα όλες οι εταιρίες είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικές μεταξύ τους, γενικά βγάζουν καλά εργαλεία. Δεν στέκομαι ποτέ στην ομορφιά γιατί είναι πολύ σχετική, σε άλλους αρέσουν οι ξανθιές, σε άλλους οι μελαχρινές κλπ. Θα σταθώ όμως και θα μετρήσω την ποιότητα κατασκευής, τεχνικά χαρακτηριστικά, κόστος συντήρησης, αξιοπιστία κλπ είναι μεγέθη τα οποία είναι μετρήσιμα. Μετά πάμε στα σχετικά και που έχει να κάνει με την ιδιοσυγκρασία μας π.χ. εγώ το φρένο το θέλω προοδευτικό και στο βάθος κόκαλο... άλλος το θέλει αλλιώς δεν έχει να κάνει όμως με το ουσιαστικό αποτέλεσμα του φρεναρίσματος. Σίγουρα θα δώσω update, αργότερα όμως... ;)

Bowleno
17/02/2018, 14:21
Οι φήμες που το θέλουν να έχει 2,5 αστροδίνες μεγαλύτερη ταχύτητα από το προηγούμενο μοντέλο, στέκουν; (15 έναντι 12,5) :confused:

:D

Κακεντρέχειες της γειτονιάς μας, καλόβολτο και να το απολαύσεις. :beer:
Και καλώς μας ήρθες, όποτε μπαίνεις εδώ μέσα να έχεις πρόχειρα κοντά σου, tavor, prozac, maalox.....θα τα χρειαστείς :D

black sheep
17/02/2018, 14:49
Συμφωνώ πολύ με αυτα που γράφεις, κανένας λόγος να διαφημίζεις ένα μηχανάκι επειδή είναι δικό σου ή και το αντίθετο, να το θάβεις επειδή δε φρενάρει σα το δικό σου. Η αλήθεια είναι πως λίγοι εχουν περάσει απο διάφορες κατηγορίες για να έχουν ασφαλή συμπεράσματα.

kons
17/02/2018, 16:50
Οι φήμες που το θέλουν να έχει 2,5 αστροδίνες μεγαλύτερη ταχύτητα από το προηγούμενο μοντέλο, στέκουν; (15 έναντι 12,5) :confused:

:D

Κακεντρέχειες της γειτονιάς μας, καλόβολτο και να το απολαύσεις. :beer:
Και καλώς μας ήρθες, όποτε μπαίνεις εδώ μέσα να έχεις πρόχειρα κοντά σου, tavor, prozac, maalox.....θα τα χρειαστείς :D

:D..... πολύ καλό !!! Λοιπόν προς ενημέρωση των φίλων εκτός της μεγαλύτερης ταχύτητας των 2,5 αστροδινών έχει και τηλεμεταφορά σε συνδυασμό με τορπίλες φωτονίων κλπ !!! :p

Γιατρέ μου, τώρα όμως με βάζεις σε προβληματισμό με το συνταγολόγιο που μου δίνεις και αρχίζω να ανησυχώ.....:uplate:
Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου. Όλοι μας όρθιοι.... και μακριά από τα κακόφημα γνωστά club ΚΑΤ - Βούλα. Τα έχω επισκεφτεί και τα δύο..... και όχι μόνο.... τα ποτά τους είναι μπόμπα... μακριάααα....:cry:

kons
15/03/2018, 12:42
Φίλοι μου όπως υποσχέθηκα, δίνω εντυπώσεις έχοντας κάνει περίπου 1400 χλμ. και με την πρώτη αλλαγή λαδιών στα 1000 χλμ.

Τα +:

1. Η πρώτη αλλαγή λαδιών έγινε στο επίσημο συνεργείο της Suzuki στην Καλλιρόης. Άψογο από κάθε άποψη , με μερακλήδες τεχνικούς που προσέχουν και την παραμικρή λεπτομέρεια. Το ωραίο ήταν ότι τους γνώρισα καθώς ήταν στο άλλο συνεργείο στην Σπ. Πάτση εδώ και καμιά 20αρια χρόνια. Τους εμπιστεύομαι με κλειστά μάτια. Έγινε αλλαγή λαδιών, φίλτρου λαδιών, έλεγχοι και ρύθμιση αλυσίδας.

2. Η σέλα εξαιρετική και για τον συνεπιβάτη.

3. Φρένα απροβλημάτιστα, ειδικά το μπροστινό εξαιρετικό, το πίσω το έχω αγγίξει ελάχιστα. Γενικά είναι ιδιαίτερα επιτυχημένος ο συνδυασμός του νέου βελτιωμένου πηγουνιού με σωστά φρένα.

4. Το σύνολο είναι ιδιαίτερα δεμένο και δεν ταλαντώνει κλπ. ακόμα και με 2 άτομα.

5. Το δεύτερο άτομο πίσω δεν προβληματίζει καθώς η αυξημένη ακαμψία του υποπλαίσιου βοηθάει πάρα πολύ.

6. Το όριο φόρτωσης πίσω στην μπαγκαζιέρα από τον κατασκευαστή είναι στα 10 κιλά. Αρκετά μεγάλο και περισσότερο από την πλειοψηφία. Έφτασα να φορτώσω καμία 20αριά κιλά μέσα και πάνω στην μπαγκαζιέρα για να αρχίζω να αισθάνομαι τη ροπή που δημιουργούσε το βάρος πίσω.

7. Η θέση οδήγησης είναι λίγο πιο επιθετική σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα.

8. Κατανάλωση εντός πόλης με 95% σχεδόν πάντα με συνεπιβάτη και νευρικό χεράκι 5 λίτρα τα 100 χλμ. Έκανα 315 χλμ. εντός πόλης καταναλώνοντας 16 λίτρα.

9. Εκτιμώμενη κατανάλωση εκτός πόλης. Μέχρι τα πρώτα 1000 χλμ. όπου ήμουν στη διαδικασία του αρχικού στρωσίματος με ήπια οδήγηση έως 100 χλμ. μέγιστη ταχύτητα έφτασε τα 4 λίτρα/ 100 χλμ.
Σύντομα θα κάνω ένα ταξιδάκι και θα δώσω δεδομένα με πραγματική κατανάλωση σε κανονικές συνθήκες οδήγησης.

10. Απίστευτα φώτα, εξαιρετική ορατότητα το βράδυ.

Τα - :

1. H ζελατίνα εμπρός μάλλον θέλει άλλαγμα με μια βελτιωμένη για ταξίδια. Αν και στη μέγιστη ρύθμιση ύψους, για γενική χρήση οδήγησης εντός / εκτός πόλης σε κοντινές διαδρομές με ταχύτητα έως 100 χλμ. δεν προβληματίζει, από εκεί και πάνω και σε ταξίδι το μόνο που μου κακοφαίνεται είναι ο υπερβολικός θόρυβος και αυτό για ύψος 1,75. Στην κυριολεξία δεν ακούς τίποτα !!

2. Η μανέτα του συμπλέκτη με έχει προβληματίσει κάπως καθώς έχω πολύ φαρδύ χέρι 3XXL αλλά σχετικά κοντά δάχτυλα.

3. Ο πλαστικός προφυλακτήρας της αλυσίδας μάλλον θα έπρεπε να είναι λίγο μεγαλύτερος αφού λερώνει εύκολα τον θόλο έως πίσω μέρος πινακίδας κυκλοφορίας με λαδόγρασσα.

4. Κάποιες φορές λόγω της ελαφρά πιο επιθετικής θέσης οδήγησης σε ταξίδι μπορεί να κουράσει αν δεν βρεις το σωστό σημείο που θα βολέψεις το σώμα σου. Ίσως μια πιο χαμηλή σέλα να βοηθούσε αρκετά. Την πουλάνε ως έξτρα. Ίσως 2 αποστάτες τιμονιού να βοηθάνε επίσης. Αυτό θέλει λίγο ψάξιμο άλλωστε δεν έχω φτάσει ακόμα τα 1500 χλμ.

doctoras
15/03/2018, 13:08
Για την ζελατίνα μαλλον στροβιλισμους τρως, δοκίμασε να την χαμηλώσεις εαν ρυθμίζεται το υψος

kons
15/03/2018, 13:21
Για την ζελατίνα μαλλον στροβιλισμους τρως, δοκίμασε να την χαμηλώσεις εαν ρυθμίζεται το υψος

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την συμβουλή σου. Ναι ρυθμίζεται σε 3 θέσεις και τώρα είναι στην πιο ψηλή. Αλλά χαμηλώνοντας την θα βοηθήσει σίγουρα? Θα το δοκιμάσω πάντως το χαμήλωμα ειδικά όταν φύγω σε ταξιδάκι.

doctoras
15/03/2018, 19:28
Χαμηλωσε το στο πιο χαμηλό και μετα ανεβα αν χρειαστεί.
Μάλλον στο πιο ψηλο έρχεται στο υψος των αυτιων και αναπόφευκτα οι ριπες αερα δημιουργούν αυτο τον σαματά

kons
15/03/2018, 19:32
Χαμηλωσε το στο πιο χαμηλό και μετα ανεβα αν χρειαστεί.
Μάλλον στο πιο ψηλο έρχεται στο υψος των αυτιων και αναπόφευκτα οι ριπες αερα δημιουργούν αυτο τον σαματά

Ο αέρας σε καμία περίπτωση δεν μου κουνά το κεφάλι, δεν με επηρεάζει καθόλου σε αυτό. Το πρόβλημα είναι ο θόρυβος, μάλλον από τον στροβιλισμό του αέρα. Να γίνεται πάνω από το κράνος άραγε αυτό, τι να πω δεν ξέρω. Πάντως η συμβουλή σου αξίζει να δοκιμαστεί σε ταξιδάκι και θα γίνει σχετικά σύντομα πιστεύω γιατί μέσα στην πόλη δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

kons
16/03/2018, 22:27
Ξέχασα να αναφέρω κάτι στον κατάλογο των "-".
Ακούγεται μερικές φορές θόρυβος από τα μπροστινά τακάκια κατά την διάρκεια του φρεναρίσματος σαν να ακούς στο βάθος μπουρού από καράβι ! :confused:
Το φαινόμενο είναι ασταθές χωρίς συγκεκριμένη συχνότητα εμφάνισης και είναι λίγες οι φορές που εμφανίζεται, όχι συνέχεια. Το συγκεκριμένο σχόλιο έγινε και στην αντιπροσωπεία όπου μου είπαν ότι είναι συνήθεις φαινόμενο λόγο των οικολογικών υλικών που υποχρεούνται να χρησιμοποιούν τα εργοστάσια.
Πάντως σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει πρόβλημα απόδοσης.

gior-gos
16/03/2018, 22:36
Προβλημα αποδοσης σιγουρα δεν τιθεται

αλλά οταν συμβαινει

μηπως σε κοιτανε δεξια αριστερα και ντρεπεσαι που φρεναρεις;

:lol:

kons
16/03/2018, 22:39
Προβλημα αποδοσης σιγουρα δεν τιθεται

αλλά οταν συμβαινει

μηπως σε κοιτανε δεξια αριστερα και ντρεπεσαι που φρεναρεις;

:lol:

Άμα με κοιτάνε τότε έχουν πολύ άσχημα "γούστα"....:lol:
Αλλά πραγματικά αν φρενάριζα δίπλα σου και άκουγες την μπουρού του καραβιού τι θα έλεγες? :uplate:

gior-gos
16/03/2018, 22:47
Αλλά πραγματικά αν φρενάριζα δίπλα σου και άκουγες την μπουρού του καραβιού τι θα έλεγες? :uplate:

"Αυτος πρεπει να ψαχτει με τακακια" :winka:

(αμα οντως δεν θες ν ακουγεται· εγω ναι, δε θελω ν ακουγεται)

kons
16/03/2018, 22:51
"Αυτος πρεπει να ψαχτει με τακακια" :winka:

(αμα οντως δεν θες ν ακουγεται· εγω ναι, δε θελω ν ακουγεται)

και εγώ δεν θέλω, δεν μου αρέσει έστω και άστατα - σπάνια που συμβαίνει αλλά τι να κάνω να σκάσω ευρώπουλα για καινούργια τακάκια αλλάζοντας καινούργια τακάκια ? Δεν μου κάθετε καλά,,,,, οπότε περιμένω το τέλος τους κάποια στιγμή και τότε βλέπουμε. Από τακάκια after market τι προτείνεις? τι χρησιμοποιείς?

gior-gos
16/03/2018, 23:01
Δυστυχως δεν υπαρχει εγγυημενη συνταγη γι αυτο..

Αλλαζεις - δοκιμαζεις, κι αν δεν κανουν αποσυρεις.. κ.ο.κ...

ναι· μπορει να αποβει κοστοβορο..

vaska
17/03/2018, 00:03
Καλορίζικο και καλόβολτάριστο, να το χαρείς όσο δεν πάει.

Πάντα όρθιος και βάλε και καμιά φωτο να το δούμε

:beer::beer:

kons
17/03/2018, 11:40
Καλορίζικο και καλόβολτάριστο, να το χαρείς όσο δεν πάει.

Πάντα όρθιος και βάλε και καμιά φωτο να το δούμε

:beer::beer:

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις ευχές σου και όλοι μας πάντα με υγεία για να τα χαιρόμαστε.
Αν και δεν είμαι καλός με τις φώτο θα προσπαθήσω.

kons
24/03/2018, 09:08
Καλημέρα παιδιά,

Γύρισα χθες από μια βολτίτσα ψάχνοντας ειδικά το θέμα της ζελατίνας. Ρύθμισα την ζελατίνα σε όλες τις θέσεις, το αποτέλεσμα ήταν ίδιο, θόρυβος παντού! και μιλάμε για πολύ θόρυβο, τόσο που δεν ακούς τίποτα άλλο απολύτως.

Στη βόλτα ήμουν παρέα με ένα φίλο που είχε ένα Vstrom 650, 2010 mod.. Παίζοντας με τις ιδέες κλπ. σαν σπαζοκεφαλιά, άρχισα να παίζω με την γωνία του κεφαλιού - κράνους και οοούπς βρέθηκε η άκρη του προβληματικού νήματος. Αλλάζοντας γωνία ο θόρυβος μειώνεται ή αυξάνεται !
Τώρα άρχισα να επικεντρώνομαι και να εστιάζω στο κράνος (Arai Quantum) ως το πρόβλημα στην ιστορία αυτή. Όπως και να είχε θόρυβος υπήρχε με την χρήση του συγκεκριμένου κράνους όσο και να έπαιζα.
Αλλάζουμε κράνη και φοράω ένα AGV .......και ο θόρυβος εξαφανίστηκε σε εντυπωσιακά επίπεδα! Τόσο που δεν το θεωρείς πλέον πρόβλημα.
Μελετώντας τα 2 κράνη πρόσεξα κατι το ενδιαφέρον γιατί παράγει τόσο θόρυβο το δικό μου. Τα καλύμματα των μηχανισμών της ζελατίνας έχουν ένα μεγάλο πρόσθιο κενό που εκεί δημιουργείται το πρόβλημα. Αντίθετα το AGV δεν έχει τέτοια καπάκια και ο αέρας γλιστρά αντί να μπαίνει μέσα στην μεγάλη χαραμάδα του μηχανισμού της ζελατίνας.
Το πρόβλημα του αέρα δεν είναι πλέον στην ζελατίνα της μηχανής αλλά στο κράνος και μόνο.

George_M.
24/03/2018, 09:38
Ως κατοχος του ιδιου κρανους να προσθεσω οτι μερος του θορυβου παραγεται κ απο τους 2 αεραγωγους της ζελατινας.ισως μαλιστα να ειναι μεγαλυτερος απο αυτον που παραγουν τα καλυμματα που αναφερει ο φιλος.
δεν εχω Β-Στρομ αλλα ιδιου τυπου μοτοσυκλετα με εξισου μεγαλη ζελατινα/καλυψη.

η χρηση ωτασπιδων ειναι επιβεβλημενη οχι μονο για το εν λογω κρανος αλλα παντα σε διαδρομες μεγαλων αποστασεων για προστασια της ακοης μας.
μην ξεχναμε οτι η ζημια ειναι αθροιστικη

ggs
24/03/2018, 09:48
Μεγάλο θέμα ο ενοχλητικός αέρας και θόρυβος στο κράνος.

Η ζελατίνα είναι ένα θέμα.
Εγω ,για να δω αν θέλει μεγαλύτερη, βάζω εν κινήσειτην παλάμη μου πάνω από την ζελατίνα και βλέπω αν σταματάει ο αέρας κι ο θόρυβος .

Το άλλο θέμα είναι το κράνος.
Τα κράνη, τα περισσότερα, είναι σχεδιασμένα αεροδυναμικά για πιο σκυφτή θέση οδήγησης.
Στις ονοφ μηχανές μπορεί να φέρουν θόρυβο.
Επειδή είναι δύσκολο να δοκιμάσει κανείς πολλά κράνη, ένα γενικό κανόνα που κοιτάω είναι να μην έχουν πολλά και μεγάλα εξαρτήματα (αεραγωγοί, διακόπτες κλπ) μετωπικά αντίθετους με την ροή του αέρα.

Επίσης, υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες για τον θόρυβο.
Οι περιδινησεις που γίνονται από το κενο μεταξύ ντεπόζιτου μάσκας ( ειδικά στα ονοφ που είναι μεγάλο και σε πολλά μοντέλα έχουν βγει αξεσουάρ για τα το κλείνουν) ή από τα πλάγια της ζελατίνας (επίσης,πολλά μοντέλα έχουν βγάλει σαν αξεσουάρ flaps)

Μπορεί επίσης, ένα buff που θα κλείνει την ροή του αέρα κάτω από το κράνος να μειώσει τον θόρυβο.

Πάντως,δεν έχει πάντα εύκολη λύση ,για αυτό και πολλοί χρησιμοποιούν ωτοασπιδες

kons
24/03/2018, 13:20
Πολύ σωστά τα λέτε παιδιά. Αυτό ακριβώς μου είπε και ένας φίλος από το εξωτερικό, ωτοασπίδες. Αλλά δεν μπορούσα να το πιστέψω ή να το κατανοήσω. Τώρα γνωρίζω.
Δυστυχώς δεν είναι από τα επιθυμητά το να βάλω ωτοασπίδες και έχω προβληματιστεί αρκετά με τον θόρυβο σε μεγάλες διαδρομές.
Θα κινηθώ στο να αλλάξω κράνος αφού τώρα έχω κάνει και μια δοκιμή με άλλο και γνωρίζω. Ο υπάρχον ανεμοθραύστης της μηχανής είναι επαρκέστατος και δεν δημιουργεί το παραμικρό πρόβλημα, τουλάχιστον στο δικό μου ύψος.
Θα μπορούσε να πουληθεί το Arai Quantum ως μεταχειρισμένο? Αξίζει τον κόπο? Είναι ολόλευκο πέρλα, με 4 έξτρα ζελάτίνες διαφόρων χρωματισμών γνήσιες και με έξτρα ανταλλακτικούς αεραγωγούς με διακόπτη στη συσκευασία τους, αγρατζούνιστο. Τί χρήματα θα μπορούσα να ζητήσω? Πραγματικά δεν ξέρω προς τα πού να κινηθώ, αλλαγή κράνους ή τις δυσάρεστες ωτοασπίδες?...................:confused:

doctoras
24/03/2018, 13:30
Συνήθεια ειναι εγω τις φοραω ακομη και για μεσα στην πολη. Στο ταξιδι δε προσφερουν υψηλα επίπεδα άνεσης.
Και εγω arai εντωμεταξύ
Τα εξογκώματα στα μαγουλα κανουν την διαφορα σε σχεση με τα αλλα κράνη

kons
24/03/2018, 13:38
Συνήθεια ειναι εγω τις φοραω ακομη και για μεσα στην πολη. Στο ταξιδι δε προσφερουν υψηλα επίπεδα άνεσης.
Και εγω arai εντωμεταξύ
Τα εξογκώματα στα μαγουλα κανουν την διαφορα σε σχεση με τα αλλα κράνη

Έχω φορέσει και άλλα κράνη, αλλά τα Arai τα λατρεύω. Το ζύγισμα τους και η εφαρμογή τους είναι εξαιρετική.
Τι εννοείς για τα εξογκώματα δεν κατάλαβα, σε τι επηρεάζουν?.
Πάντως θα κάνω και μια δοκιμή ξανά μετά από χρόνια τις ωτοασπίδες να δω μήπως και μπορώ να τις υποφέρω.

doctoras
24/03/2018, 15:33
Το ιδιο λεμε, τον μηχανισμό της ζελατίνα εννοούσα.
Οτοασπιδες παρε απο μοτοσυκλεταδικο μαγαζι. Εχω 3 ζευγάρια σιλικονουχες (τις άλλοτε uvex) με τις διακριτικές θήκες τους και ειναι μια χαρα. Που και που καθάρισμα οινόπνευμα και θα ειναι σούπερ.
Και εγω οταν αλλαζα κρανη μου ειπαν αν αγοράσεις μια φορά arai παντα arai και εκει έμεινα
Ξερω νουμερο χωρις να δοκιμάσω μπορω να αγορασω αμεσα απο ιντερνετ.

Apache
24/03/2018, 16:39
Σε σχεση με τα προηγουμεα μοντελα εχουν εκφραστεί καποια παραπονα οτι ο κινητήρας είναι πιο ραθυμος, ισχύει κατι τετοιο;

kons
24/03/2018, 19:52
Σε σχεση με τα προηγουμεα μοντελα εχουν εκφραστεί καποια παραπονα οτι ο κινητήρας είναι πιο ραθυμος, ισχύει κατι τετοιο;

Θα πρέπει να γνωρίζεις ότι τα καινούργια DL 650 και 1000 είναι Euro 4. Αυτό και μόνο κάνει τουλάχιστον τα μοτέρ πιο ήπια, αποδίδοντας πιο ήρεμα την ιπποδύναμη ενώ ταυτόχρονα η ροπή έχει βελτιωθεί ειδικά στις χαμηλές στροφές όπου το 650 κερδίζει στην καθημερινότητα σε συνδυασμό με την χαμηλή κατανάλωση.
Δεν το έχω ανοίξει τόσο ώστε να έχω ολοκληρωμένη άποψη για το πως αποδίδει το μοτέρ σε όλο το φάσμα των στροφών. Εκτιμώ όμως ότι δεν αποδίδει την πιο "άγρια" ή πιο "ξερή" ή "ωμή", όπως και να την εκφράσω απόδοση, όπως το παλαιότερο μοντέλο.
Προσωπική μου άποψη πάντα είναι ότι παίρνοντας ένα μηχάνημα αυτής της κατηγορίας δεν πρέπει να απασχολεί κάποιον τα μέγιστα όρια που μπορεί να φτάσει σε ιπποδύναμη και πώς αυτή μεταφέρεται στο χέρι μας. Αυτό πάντα είναι σχετικό με τις ανάγκες του χρήστη και πως βαθμονομεί τις ανάγκες του για την επιλογή μιας μότο.

George_M.
24/03/2018, 19:55
προσπαθησε να δοκιμασεις τις ωτασπιδες κ θα δεις αλλη ανεση στο ταξιδι σου.ξεκινα με τις απλες..κανουν εξαιρετικη δουλεια.

τα Quantum οταν βγηκαν ηταν τα κορυφαια μοντελα της Αραι με απιστευτα επιπεδα ανεσης/εφαρμογης/ασφαλειας!
ακομα κ τωρα 7 χρονια μετα σε σχεση με τα φρεσκα μοντελα υπερεχουν ποιοτικα!
αν ειναι σε καλη κατασταση βαστα το 1-2 χρονια ακομα κ παραλληλα ψαχνε διακρητικα ποιο θα ειναι το επομενο σου.
(το ιδιο κανω κ εγω)
το κεφαλι μας απαιτει ποιοτητα! κτ τα Αραι ειναι παθος!

kons
24/03/2018, 20:06
προσπαθησε να δοκιμασεις τις ωτασπιδες κ θα δεις αλλη ανεση στο ταξιδι σου.ξεκινα με τις απλες..κανουν εξαιρετικη δουλεια.

τα Quantum οταν βγηκαν ηταν τα κορυφαια μοντελα της Αραι με απιστευτα επιπεδα ανεσης/εφαρμογης/ασφαλειας!
ακομα κ τωρα 7 χρονια μετα σε σχεση με τα φρεσκα μοντελα υπερεχουν ποιοτικα!
αν ειναι σε καλη κατασταση βαστα το 1-2 χρονια ακομα κ παραλληλα ψαχνε διακρητικα ποιο θα ειναι το επομενο σου.
(το ιδιο κανω κ εγω)
το κεφαλι μας απαιτει ποιοτητα! κτ τα Αραι ειναι παθος!

Τα είπες όλα σε λίγες γραμμές..... συμφωνώ είναι έρωτας τα άτιμα τα ARAI. Στο τελευταίο στριτάδικο που είχα χρησιμοποιούσα το RX7 RR IV Edwards αλλά δεν είχα αυτό το πρόβλημα με τον θόρυβο. Το έκανα δώρο στον φίλο που αγόρασε και τη μηχανή.
Το κράνος είναι στην κυριολεξία άψογο σαν καινούργιο και μάλλον θα το κρατήσω εφόσον μου "κάτσουν" οι ωτοασπίδες. Αλλιώς βλέπουμε.......

Apache
25/03/2018, 11:31
Θα πρέπει να γνωρίζεις ότι τα καινούργια DL 650 και 1000 είναι Euro 4. Αυτό και μόνο κάνει τουλάχιστον τα μοτέρ πιο ήπια, αποδίδοντας πιο ήρεμα την ιπποδύναμη ενώ ταυτόχρονα η ροπή έχει βελτιωθεί ειδικά στις χαμηλές στροφές όπου το 650 κερδίζει στην καθημερινότητα σε συνδυασμό με την χαμηλή κατανάλωση.
Δεν το έχω ανοίξει τόσο ώστε να έχω ολοκληρωμένη άποψη για το πως αποδίδει το μοτέρ σε όλο το φάσμα των στροφών. Εκτιμώ όμως ότι δεν αποδίδει την πιο "άγρια" ή πιο "ξερή" ή "ωμή", όπως και να την εκφράσω απόδοση, όπως το παλαιότερο μοντέλο.
Προσωπική μου άποψη πάντα είναι ότι παίρνοντας ένα μηχάνημα αυτής της κατηγορίας δεν πρέπει να απασχολεί κάποιον τα μέγιστα όρια που μπορεί να φτάσει σε ιπποδύναμη και πώς αυτή μεταφέρεται στο χέρι μας. Αυτό πάντα είναι σχετικό με τις ανάγκες του χρήστη και πως βαθμονομεί τις ανάγκες του για την επιλογή μιας μότο.
Πολύ σωστά, να το χαίρεσαι το εργαλείο με πολλά πολλά χλμ. και πάντα όρθιος.
Πάντως το συγκεκριμένο είναι μακριά μπροστά από όλα τα προηγούμενα μοντέλα.

George_M.
16/04/2018, 12:41
κατι ακομα σχετικα με τα κρανη που λεγαμε πιο πανω,σημερα πηγα για σερβις την μοτο κ πηρα ενα SH σκουτερ απο το συνεργειο για να βολευτω
το οποιο δεν εχει ζελατινα η καποια καλυψη απο τον αερα...ε μαντεψτε..
το κρανος (arai quantum) ειναι απλα Α-Θ-Ο-Ρ-Υ-Β-Ο...!!επαθα πλακα,νομιζα οτι ημουν μεσα σε αυτοκινητο!:eek:
τελικα η μηδενικη καλυψη ειναι το απολυτο στοιχειο των sport touring κρανων!

kons
16/04/2018, 13:50
κατι ακομα σχετικα με τα κρανη που λεγαμε πιο πανω,σημερα πηγα για σερβις την μοτο κ πηρα ενα SH σκουτερ απο το συνεργειο για να βολευτω
το οποιο δεν εχει ζελατινα η καποια καλυψη απο τον αερα...ε μαντεψτε..
το κρανος (arai quantum) ειναι απλα Α-Θ-Ο-Ρ-Υ-Β-Ο...!!επαθα πλακα,νομιζα οτι ημουν μεσα σε αυτοκινητο!:eek:
τελικα η μηδενικη καλυψη ειναι το απολυτο στοιχειο των sport touring κρανων!

Πήγες πάνω από 100 χλμ ????.....:confused: και ήσουν ευχαριστημένος με το κεφάλι σε κανονική θέση / γωνία?

Τελικά την λύση την βρήκα εδώ προς το παρόν... 394958

George_M.
16/04/2018, 14:43
ναι το δοκιμασα στα 100-110 που ειναι η συνηθες ταχυτητα ταξιδιου μου με το ΤΑ
θεση οδηγησης απολυτα ορθια οπως εχουν ολα τα σκουτερ αλλωστε.
επαθα λεμε...αφου σκεφτομουν αν πρεπει να αλλαξω κρανος η μοτοσυκλετα...χα,χα

kons
16/04/2018, 14:50
ναι το δοκιμασα στα 100-110 που ειναι η συνηθες ταχυτητα ταξιδιου μου με το ΤΑ
θεση οδηγησης απολυτα ορθια οπως εχουν ολα τα σκουτερ αλλωστε.
επαθα λεμε...αφου σκεφτομουν αν πρεπει να αλλαξω κρανος η μοτοσυκλετα...χα,χα

Πραγματικά αυτό ήταν έκπληξη για μένα τα σχόλια σου. Τι παιχνίδι μπορεί να σου κάνει ο αέρας και η σχεδίαση μιας μηχανής !!!:facepalm:

kons
01/05/2018, 18:58
Update για το DL650 - 2018.

Συγκριτικό προηγούμενο μοντ. με το 2018

Vstrom 2015: 68HP @ 8,800 RPM's 60Nm / 44.25 Ft Lbs Torque @ 6,400 RPM's
Vstrom 2018: 70.7HP @ 8,800 RPM's 62Nm / 45.72 Ft Lbs Torque @ 6,400 RPM's

Κατανάλωση εντός πόλης με νεύρο, μόνιμη μπαγκαζιέρα 52 λτ., 2 άτομα βάρους 190 κιλών συνολικά, 4.8 Lt / 100 km - 5.1 Lt / 100 km Επιβεβαιωμένη κατανάλωση στα 2000 χλμ.
Κατανάλωση εκτός πόλης με ήπια οδήγηση, μόνιμη μπαγκαζιέρα 52 λτ., 1 άτομο, ταχύτητα έως 140 κλμ, 3.9 Lt / 100 km - 4.4 Lt / 100 km Πρέπει να κάνω περισσότερα χιλιόμετρα εκτός για να επιβεβαιωθεί.

Άψογη λειτουργία των αμορτισέρ πίσω και εμπρός. Ιδανική ρύθμιση πίσω αμορτισέρ για 2 άτομα συνολικού βάρους 190 κ. και σε όλα τα είδη δρόμου 3.5+ γραμμές από τις 5.

Χρειάστηκε η ρύθμιση ύψους στα φώτα γιατί από την αρχή έβλεπαν λίγο ψηλά, ειδικά με το έξτρα βάρος.
Έγινε μάζεμα τζόγου ντίζας γκαζιού.

kons
06/06/2018, 11:14
Νέο update για την κατανάλωση εκτός πόλης.

Συνολική απόσταση 550 χλμ., από τα οποία τα 50+ περίπου σε επαρχιακό με πολύ στροφιλίκι - βουνό (περιοχή Βάστα Αρκαδίας).
Μονός με μια μπαγκαζιέρα 52λ.
Τα 250 χλμ έγιναν με ταχύτητα 110 - 120 χλμ με την κατανάλωση να παίζει από 3.9 έως 4.5 λτ. Στα 80 έως 100 χλμ ταχύτητα η κατανάλωση είναι 2.8 - 3.8 λτ/100χλμ.
Τα υπόλοιπα 250 έγιναν με ταχύτητες από 130 έως 160 χλμ. (εκεί δεν πρόσεξα την κατανάλωση)
Η συνολική ποσότητα καυσίμου που καταναλώθηκε ήταν 26.3 λίτρα για 550 χλμ. με συνολικό μέσο όρο τα 4.8 λτ/100χλμ.

Να είναι καλά τα παιδιά που μου πρότειναν τις ωτοασπίδες σιλικόνης για τον θόρυβο... σώθηκα.

veloujr
07/06/2018, 09:44
550 χλμ με ένα γέμισμα??

kons
07/06/2018, 10:39
550 χλμ με ένα γέμισμα??

Όχι βέβαια...!!! το ντεπόζιτο έχει 20 λίτρα χωρητικότητα, μακάρι να είχε παραπάνω.
Συγκεκριμένα έβαλα καύσιμο στα 350 χλμ περίπου και στο ντεπόζιτο μέσα είχα άλλα 5 λίτρα καυσίμου (+100 χλμ τουλάχιστον). Αυτό σημαίνει ότι στη συγκεκριμένη φάση η μέση κατανάλωση ήταν στα 4.3 λτ/100 χλμ. όπου η ταχύτητα έπαιζε έως 120 χλμ μαζί με τα στροφιλίκια του βουνού.
Την τελική κατανάλωση και Μ.Ο. την ανέβασε η υψηλότερη ταχύτητα επιστροφής.
Απλά έβαλα μερικά λίτρα για να επιστρέψω και στο τέλος όταν επέστρεψα γέμισα και έκανα τους υπολογισμούς.
Είμαι εξαιρετικά ευχαριστημένος με την κατανάλωση της και την αυτονομία που δίνει αφού όπως και να έχει είμαι κάτω των 5 λτ/100 χλμ που μου δίνει μια αυτονομία 400 χλμ με μικτή ταχύτητα, ενώ σε ταχύτητα χαλαρού ταξιδιού έως 120 χλμ ταχύτητα φτάνω στα σίγουρα τα 450 χλμ απόστασης ή το κρατώ για απόθεμα ασφάλειας και αυτά με ένα 20λιτρο ντεπόζιτο.

The_Scientist
07/06/2018, 11:49
Ωραίο μηχανάκι και ωραίο χρώμα το πήρες :)

Αν ήταν και 800άρι θα άγγιζε το τέλειο...

kons
07/06/2018, 11:57

Σε ευχαριστώ πολύ.
Το 800αρι θέλει και περισσότερο τάισμα τα άλογα του (μεγαλύτερη κατανάλωση) καθώς και πιο τσιμπημένη τιμούλα αγοράς. ;)
Οπότε μια χαρά είμαι...

veloujr
07/06/2018, 12:03
Όχι βέβαια...!!! το ντεπόζιτο έχει 20 λίτρα χωρητικότητα, μακάρι να είχε παραπάνω.
Συγκεκριμένα έβαλα καύσιμο στα 350 χλμ περίπου και στο ντεπόζιτο μέσα είχα άλλα 5 λίτρα καυσίμου (+100 χλμ τουλάχιστον). Αυτό σημαίνει ότι στη συγκεκριμένη φάση η μέση κατανάλωση ήταν στα 4.3 λτ/100 χλμ. όπου η ταχύτητα έπαιζε έως 120 χλμ μαζί με τα στροφιλίκια του βουνού.
Την τελική κατανάλωση και Μ.Ο. την ανέβασε η υψηλότερη ταχύτητα επιστροφής.
Απλά έβαλα μερικά λίτρα για να επιστρέψω και στο τέλος όταν επέστρεψα γέμισα και έκανα τους υπολογισμούς.
Είμαι εξαιρετικά ευχαριστημένος με την κατανάλωση της και την αυτονομία που δίνει αφού όπως και να έχει είμαι κάτω των 5 λτ/100 χλμ που μου δίνει μια αυτονομία 400 χλμ με μικτή ταχύτητα, ενώ σε ταχύτητα χαλαρού ταξιδιού έως 120 χλμ ταχύτητα φτάνω στα σίγουρα τα 450 χλμ απόστασης ή το κρατώ για απόθεμα ασφάλειας και αυτά με ένα 20λιτρο ντεπόζιτο.

Επειδή ενδιαφέρομαι για αγορα..μερικές ερωτήσεις...από θέμα συντηρησης μπορεις να μου δωσεις μερικες πληροφοριες?κοστος?..Επίσης από ποιον εμπορο το αγορασες?

black sheep
07/06/2018, 12:12

Ενταξει λίγο παραπάνω γκάζι ίσως, από την άλλη έρχεται ο Δεκέμβριος και δίνεις 55 ευρώ για τέλη αντί για 120, οπότε όλα σχετικά είναι

kons
07/06/2018, 12:24
Επειδή ενδιαφέρομαι για αγορα..μερικές ερωτήσεις...από θέμα συντηρησης μπορεις να μου δωσεις μερικες πληροφοριες?κοστος?..Επίσης από ποιον εμπορο το αγορασες?

Το κόστος συντήρησης ήταν κάτι που με απασχολούσε πολύ και εμένα και το έψαξα αρκετά πριν την αγορά, αφού στην έρευνα αγοράς υπήρχαν και άλλα παραπλήσια μηχανήματα.
Χρειάζεται λάδια/φίλτρο κάθε 12.000 χλμ, ενώ για μπουζί κλπ κάθε 24.000. Μετά τις αναβαθμίσεις που πήρε ο κινητήρας πλέον έγινε πολύ πιο οικονομικός σε όλα, κατανάλωση και συντήρηση. Φυσικά αν κάνεις συντήρηση μόνος το κόστος είναι πολύ χαμηλότερο.
Στο πρώτο σέρβις (1000 χλμ.) όπου και άλλαξα λάδια - φίλτρο καθώς έγιναν και γενικοί έλεγχοι ρυθμισούλες όπως φώτα, αλυσίδα. Το κόστος δεν ξεπέρασε τα 90Ε στο κεντρικό σέρβις της αντιπροσωπείας (από εξαιρετικούς μάστορες που γνωρίζω πάρα πολλά χρόνια). Από την αντιπροσωπεία το αγόρασα όχι από έμπορο.
Γενικά είναι μια μηχανή που δεν σε ξοδεύει από όποια μεριά και να το σκεφτείς.

veloujr
07/06/2018, 12:34
Το κόστος συντήρησης ήταν κάτι που με απασχολούσε πολύ και εμένα και το έψαξα αρκετά πριν την αγορά, αφού στην έρευνα αγοράς υπήρχαν και άλλα παραπλήσια μηχανήματα.
Χρειάζεται λάδια/φίλτρο κάθε 12.000 χλμ, ενώ για μπουζί κλπ κάθε 24.000. Μετά τις αναβαθμίσεις που πήρε ο κινητήρας πλέον έγινε πολύ πιο οικονομικός σε όλα, κατανάλωση και συντήρηση. Φυσικά αν κάνεις συντήρηση μόνος το κόστος είναι πολύ χαμηλότερο.
Στο πρώτο σέρβις (1000 χλμ.) όπου και άλλαξα λάδια - φίλτρο καθώς έγιναν και γενικοί έλεγχοι ρυθμισούλες όπως φώτα, αλυσίδα. Το κόστος δεν ξεπέρασε τα 90Ε στο κεντρικό σέρβις της αντιπροσωπείας (από εξαιρετικούς μάστορες που γνωρίζω πάρα πολλά χρόνια). Από την αντιπροσωπεία το αγόρασα όχι από έμπορο.
Γενικά είναι μια μηχανή που δεν σε ξοδεύει από όποια μεριά και να το σκεφτείς.

απο εξτρα τι εχεις βαλει?της suzuki η αλλη μαρκα?ψαχνω για τριβαλιτσο και καγκελα

kons
07/06/2018, 12:49
απο εξτρα τι εχεις βαλει?της suzuki η αλλη μαρκα?ψαχνω για τριβαλιτσο και καγκελα

Έχω βάλει μια κεντρική βαλίτσα της Givi 52 λίτρα..... μου την έφερε φίλος από το εξωτερικό μαζί με βάση κλπ. με λίγο χαμηλότερο κόστος από εδώ. https://www.givi.it/cases/Monokey/TRK52B%20TREKKER%20Black%20Line
>> κάλυμμα ντεπόζιτου Bagster μαζί με βαλίτσα της ίδιας εταιρίας. Από τον αντιπρόσωπο εδώ ... https://www.giassaris.gr/
>> κεντρικό σταντ γνήσιο της Suzuki.
Αυτά..... Τώρα για τριβάλιτσο αν έπαιρνα θα ήταν της Givi και έχεις πάρα πολλές επιλογές ανάλογα την τσέπη σου.
Για κάγκελα θα ήμουν μεταξύ των γνήσιων που έχω δει και της Givi.
Με το καλό να το αποφασίσεις και να την αποκτήσεις. Θα την ευχαριστηθείς πάρα πολύ.

veloujr
07/06/2018, 12:55
Έχω βάλει μια κεντρική βαλίτσα της Givi 52 λίτρα..... μου την έφερε φίλος από το εξωτερικό μαζί με βάση κλπ. με λίγο χαμηλότερο κόστος από εδώ. https://www.givi.it/cases/Monokey/TRK52B%20TREKKER%20Black%20Line
>> κάλυμμα ντεπόζιτου Bagster μαζί με βαλίτσα της ίδιας εταιρίας. Από τον αντιπρόσωπο εδώ ... https://www.giassaris.gr/
>> κεντρικό σταντ γνήσιο της Suzuki.
Αυτά..... Τώρα για τριβάλιτσο αν έπαιρνα θα ήταν της Givi και έχεις πάρα πολλές επιλογές ανάλογα την τσέπη σου.
Για κάγκελα θα ήμουν μεταξύ των γνήσιων που έχω δει και της Givi.
Με το καλό να το αποφασίσεις και να την αποκτήσεις. Θα την ευχαριστηθείς πάρα πολύ.

σε ευχαριστω παρα πολυ για τις απαντησεις σου...ελπιζω να μη γινομαι κουραστικος :D...ο συγκεκριμενος εμπορος(https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/10670545/) την δινει με πολλα δωρα...ελπιζω να ισχυει βεβαια και γλυτωνεις πολλα λεφτα...ελπιζω να μη θεωρηθει διαφημιση

kons
07/06/2018, 13:07
σε ευχαριστω παρα πολυ για τις απαντησεις σου...ελπιζω να μη γινομαι κουραστικος :D...ο συγκεκριμενος εμπορος(https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/10670545/) την δινει με πολλα δωρα...ελπιζω να ισχυει βεβαια και γλυτωνεις πολλα λεφτα...ελπιζω να μη θεωρηθει διαφημιση

Κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει και δεν ενοχλείς. Κοίταξα τον σύνδεσμο και οι ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις είναι: Ποια βαλίτσα, είδος, πόσα λίτρα, μάρκα κλπ? Ο συναγερμός ?? μάρκα κουκουρούκου, τα κάγκελα ?? Επίσης τα άλλα τι μάρκα είναι αφού πολλοί είναι οι έμποροι που μπορούν να σε "λούσουν" με δώρα αλλά τι είναι αυτά σε ποιότητα - αξιοπιστία και στο τέλος αν ικανοποιούν τις ανάγκες σου.

Επισημαίνω μια μικρή τεχνική λεπτομέρεια. Η DL650 έχει την δυνατότητα φόρτου στη σχάρα στα 10 κιλά, το οποίο είναι αρκετά υψηλό για αρκετές μηχανές. Προσωπικά έχω βάλει πάνω από 20 κιλά χωρίς πρόβλημα. ΘΑ πρέπει να επιλέξεις μια μπαγκαζιέρα η οποία θα έχει την ανάλογη δυνατότητα για να εκμεταλευτείς την μέγιστη δυνατότητα φόρτου. Εφόσον κάτι τέτοιο σε ενδιαφέρει για φόρτωμα ταξιδιού κλπ.

veloujr
07/06/2018, 14:33
Κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει και δεν ενοχλείς. Κοίταξα τον σύνδεσμο και οι ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις είναι: Ποια βαλίτσα, είδος, πόσα λίτρα, μάρκα κλπ? Ο συναγερμός ?? μάρκα κουκουρούκου, τα κάγκελα ?? Επίσης τα άλλα τι μάρκα είναι αφού πολλοί είναι οι έμποροι που μπορούν να σε "λούσουν" με δώρα αλλά τι είναι αυτά σε ποιότητα - αξιοπιστία και στο τέλος αν ικανοποιούν τις ανάγκες σου.

Επισημαίνω μια μικρή τεχνική λεπτομέρεια. Η DL650 έχει την δυνατότητα φόρτου στη σχάρα στα 10 κιλά, το οποίο είναι αρκετά υψηλό για αρκετές μηχανές. Προσωπικά έχω βάλει πάνω από 20 κιλά χωρίς πρόβλημα. ΘΑ πρέπει να επιλέξεις μια μπαγκαζιέρα η οποία θα έχει την ανάλογη δυνατότητα για να εκμεταλευτείς την μέγιστη δυνατότητα φόρτου. Εφόσον κάτι τέτοιο σε ενδιαφέρει για φόρτωμα ταξιδιού κλπ.

θα ρωτησω και θα επανελθω...ισως ενδιαφερει και καποιον αλλον...οσον αφορα τα service αλλαγη λαδιων στα 12 χιλ μ φαινονται πολλα και ας το λεει το μανιουαλ

kons
07/06/2018, 14:53
θα ρωτησω και θα επανελθω...ισως ενδιαφερει και καποιον αλλον...οσον αφορα τα service αλλαγη λαδιων στα 12 χιλ μ φαινονται πολλα και ας το λεει το μανιουαλ

Για εμένα το θέμα βρίσκεται καθαρά στην ποιότητα του λαδιού. Εκτιμώ ότι δεν πρέπει να παρασυρόμαστε από τα μαστόρια που μας θέλουν πιο τακτικά κοντά τους και σίγουρα δεν είναι για να τους κρατάμε παρέα. Επίσης όλα τα νέας γενιάς - τεχνολογίας λάδια είναι μακράν καλύτερα αυτών που ήξερα εγώ και που δεν συγκρίνονται με αυτά περασμένων δεκαετιών. Χρησιμοποίησε ότι προδιαγραφές ή και καλύτερο από αυτό που ορίζει ο εκάστοτε κατασκευαστής και θα είσαι εντάξει.
Μια ενδεικτική ματιά εδώ https://www.amsoil.com/shop/by-product/motor-oil/motorcycle/10w-40-synthetic-metric-motorcycle-oil/?code=MCFQT-EA και συγκεκριμένα κοίτα στο "SERVICE LIFE". Φυσικά υπάρχουν και άλλες εξαιρετικές μάρκες π.χ. MOTUL https://www.motul.com/gr/el/products/5100-4t-10w50--2 κοίτα στο "ΔΕΛΤΙΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ"
Το γνωστό πάντως τα χιλιόμετρα που ορίζει το εγχειρίδιο ή το ένας (1) χρόνος ισχύει για όλα. Οπότε όποιο έρθει πρώτο.

kons
09/07/2018, 10:25
Ενημέρωση στο θέμα της κατανάλωσης.
3βάλιτσο με 2 x 41 λ. και 1 x 52 λ. τέρμα γεμάτες με πολύ βάρος, 2 άτομα μαζί με την ομπρέλα θαλάσσης, 630 χλμ συνολικά Αθήνα - Μεσσηνία εκ των οποίων καμιά 80αριά επαρχιακός βουνό κλπ.. Ταχύτητα 120 - 140 χλμ με μέσο όρο τα 130 χλμ στο σκέλος της εθνικής οδού. Η συνολικά κατανάλωση έφτασε τα 33,5 λίτρα καυσίμου, δηλαδή 5,3 λ / 100 χλμ.
Ήταν ένα απολαυστικό και όμορφο ταξιδάκι χωρίς να κουραστούμε.

kons
16/07/2018, 13:31
Κάτι που αμέλησα να σχολιάσω είναι τα λάστιχα που φοράει από την αρχή.
Αυτά είναι τα BRIDGESTON TRAILWING TW152 R 150/70R17 M/C 69H και TW101 F 110/80R19 M/C 59Η.
Μέχρι τώρα έχω περίπου 5500 χλμ εκ των οποίων το 60-70% σε ταξίδι άσφαλτο, με βροχή, χιόνι, στεγνό, 5% σε χώμα ακόμα και σε πολύ δύσκολα κομμάτια με φυτευτή πέτρα, λάσπη αλλά και στεγνό. Τα υπόλοιπα στους γνωστούς Αθηναϊκούς δρόμους αλλά και της Αττικής γενικότερα.
Έχουν αργή κορώνα, είναι στρογγυλά, ο χαρακτήρας τους αργός θα έλεγα ούτε καν μέτριος. Εξαιρετικά σταθερά σε όλες τις ταχύτητες έως 160 χλμ δοκιμασμένα.
Αν και Η σε ταχύτητα, σαν θερμοκρασία αργούν να ζεσταθούν ακόμα και αν ζεσταθούν καλά μπορείς να τα εμπιστευτείς σχετικά μόνο σε πολύ καλό οδόστρωμα για καλύτερα στριψίματα. Γενικά είναι σκληρά και από ότι φαίνεται θα έχουν χιλιομετρική απόδοση για ταξίδι. Δεν είναι για μεγάλες κλίσεις σε καμία περίπτωση. Στη βρεγμένη ή και γυαλιστερή Αττική άσφαλτο αν τα πιέσεις έστω και λίγο μπορούν να γλιστρήσουν, απαιτούν ήπιους χειρισμούς Στο στεγνό χώμα πολύ καλά αλλά όχι στο βρεγμένο και ειδικά σε λάσπη ακόμα και με σκληρό υπόστρωμα στο έδαφος, εκεί δεν τα θέλω καθόλου. Άλλωστε για τέτοιες καταστάσεις άλλα λάστιχα είναι καταλληλότερα.
Γενικά είναι ένα απλά καλό λάστιχο με εξαιρετική σταθερότητα για διπλή χρήση σε αυτή την κατηγορία μοτοσικλετών χωρίς όμως πολλές απαιτήσεις αλλά με καλή χιλιομετρική απόδοση.
Τα επόμενα λάστιχα που θα μπουν πάνω είναι τα BRIDGESTON Α41 ή τα PIRELLI SCORPION TRAIL II εκεί έχω καταλήξει με την χρήση που κάνω, προτιμώ να αλλάζω κάθε χρόνο λάστιχα αλλά να πατώ σίγουρα.
Κάθε προσθήκη - ιδέα για καινούργια λαστιχάκια καλοδεχούμενη, ειδικά αν κάποιος τα έχει φορέσει σε ανάλογη μηχανή.

virus
17/07/2018, 22:40
Για τα πιρελι, γνωστοι μου 36ωριτες πινουν νερο στο ονομα τους.

George_M.
18/07/2018, 07:41
Μην διστασεις κωστη,PIRELLI SCORPION TRAIL II
2 φορες τα χω βαλει στο ΤΑ κ ηταν εξαιρετικα,γρηγορη κορωνα,πολυ καλη προσφυση,βγαζουν χιλιομετρα σε διαρκεια/
μοναδικη παραφωνια οτι μετα απο τα ~12.000 φαινεται το σημειο ενωσης σαν ανοιγμα στο εξωτερικο μερος του πισω ελαστικου,
ισως κ αυτο πλεον να χει βελτιωθει

kons
18/07/2018, 08:00
Σας ευχαριστώ παιδιά. Για άσφαλτο η ζυγαριά αρχίζει να γέρνει στα Pirelli αλλά στο χώμα τι γίνεται?
και πάω στο χώμα όπου να είναι σε ότι μορφή και να έχει δεν διστάζω να μπω. Τα KLR...KLX...TT μου έχουν αφήσει "κακές συνήθειες". Γνωρίζω ότι πρέπει να κάνω αρκετούς συμβιβασμούς με 1 τόνο νερό στο κρασί μου.

karellen
18/07/2018, 08:44
Σας ευχαριστώ παιδιά. Για άσφαλτο η ζυγαριά αρχίζει να γέρνει στα Pirelli αλλά στο χώμα τι γίνεται?
και πάω στο χώμα όπου να είναι σε ότι μορφή και να έχει δεν διστάζω να μπω. Τα KLR...KLX...TT μου έχουν αφήσει "κακές συνήθειες". Γνωρίζω ότι πρέπει να κάνω αρκετούς συμβιβασμούς με 1 τόνο νερό στο κρασί μου.

Mitas Terra Force ή MC-30, απίστευτο λάστιχο.
Το mc το έβαλα πρόπερσυ στο KLR 600 και μετά από χρόνια ένιωσα σίγουρο πάτημα στην άσφαλτο και στο χώμα,άσε που ζεσταίνεται στα πρώτα χιλιόμετρα.
Μετά από τις άριστες εντυπώσεις του μικρού,πέρσυ τόλμησα και έβαλα τα terra force-r στο GS γιατί αυτά ταίριαζαν σε αυτές τις διαστάσεις.
Ένα χρόνο και 9.500 χλμ ύστερα το λαστιχάκι δεν με έχει πουλήσει ΠΟΤΕ,ούτε ένα γλύστρημα,έχει μπόλικο ψωμί ακόμα και ούτε έχει τετραγωνίσει στο ελάχιστο εν αντιθέσει με τα απαράδεκτα Dunlop Traismart που είχα προηγουμένως και τα πέταξα στα 7.000χλμ με συνοπτικές διαδικασίες!

Είναι και τα 2 χρήσης 80-20 άσφαλτο/χώμα και επιπροσθέτως καθαρίζεις με 200€ το ζευγάρι.

black sheep
18/07/2018, 08:56
Ανακεε 2, κανενα προβλημα στην ασφαλτο, αρκετα καλο στο χωμα λογω χαραξης. Επισης 200€. Ευτυχως για τις διαστασεις του βστρομ βγαινει ακομα

giorgosb
18/07/2018, 12:11
Τα νέα road 5 σας φαίνονται πολύ άκυρα για v-strom;

kons
18/07/2018, 12:13
Τα νέα road 5 σας φαίνονται πολύ άκυρα για v-strom;

Δεν τα γνωρίζω. Αν μπορείς δώσε κάποιο σύνδεσμο για περισσότερες πληροφορίες.

giorgosb
18/07/2018, 12:52
Οι επιλογες σε λαστιχα απο καταστημα για v-strom: https://www.tyreshop.gr/Content.php?PageId=226&Language=el

και το road 5: https://www.tyreshop.gr/Product/3562/Page/226/el/

kons
18/07/2018, 12:56
Οι επιλογες σε λαστιχα απο καταστημα για v-strom: https://www.tyreshop.gr/Content.php?PageId=226&Language=el

και το road 5: https://www.tyreshop.gr/Product/3562/Page/226/el/

Καθαρό στριτάδικο είναι αυτό. Αν οι ανάγκες σου είναι τέτοιες τότε έχεις πολλές επιλογές στην συγκεκριμένη κατηγορία, ίσως και καλύτερες. Προσωπικά θέλω κάτι που να πηγαίνει και χώμα 80/20, αν και υποπτέυομαι ότι θα πάρω μάλλον και δεύτερο ζευγάρι καθαρό trail με τάκο και θα τα αλλάζω ανάλογα την εξόρμηση.

https://www.youtube.com/watch?v=phkWteVHio0
https://www.youtube.com/watch?v=SShguzFl7Eg

kons
27/07/2018, 19:47
Το θέμα της κατανάλωσης έχει πλέον λήξει αφού στο τελευταίο ταξίδι είδα πλήρως μέχρι πού μπορώ να φτάσω με ένα ντεπόζιτο και τέρμα φορτωμένος και συγκεκριμένα Αθήνα - Λευκάδα (Βασιλική).

3βάλιτσο με 2 x 41 λ. και 1 x 52 λ. τέρμα γεμάτες με πολύ βάρος, πιο πολύ δεν γινόταν 2 άτομα μαζί με την ομπρέλα θαλάσσης. Ταχύτητα 100 - 120 χλμ με μέσο όρο τα 105-110 χλμ στο σκέλος της εθνικής οδού. Ήταν μια ξεκούραστη και απολαυστική οδήγηση και για τον συνεπιβάτη αφού έτσι μπορούσαμε να τα λέμε (χωρίς ενδοσυνεννόηση) αλλά και να παρατηρούμε τα πάντα γύρω μας χωρίς πίεση. Επίσης έτσι δεν τρώω παντόφλα, γκρίνια κλπ. Αφού υψηλότερη ταχύτητα υπήρχε μόνο σε στάδιο προσπέρασης φορτηγών και λεωφορείων. Ειδικά όταν την διαδρομή την κάνεις καθημερινή και όχι το ΠΣΚ στην έξοδο όλων είναι ακόμα πιο ξεκούραστη.
Η κατανάλωση από την αρχή μέχρι τον ενδιάμεσο προορισμό 355 χλμ. στη Βόνιτσα που φουλάρισα αφού πάντα κρατώ μια καβάτζα έφτασε τα 15,5 λίτρα καυσίμου, δηλαδή 4,45 λ / 100 χλμ. Δηλαδή είχα ακόμα άλλα 4.5 λίτρα καυσίμου για άλλα 100 χλμ. Φυσικά έκανα και δοκιμές στα 80-100 χλμ. και εκεί η κατανάλωση μικραίνει δραματικά.
Ήταν άλλο ένα απολαυστικό και όμορφο ταξιδάκι χωρίς να κουραστούμε.

MARKOS-V
04/03/2019, 16:14
μη ξεχναμε οτι κ αυτο το κοντερ ..κλεβει μερικα χλμ
ετσι οταν λεει 125 ,πας με 120 πραγματικα χλμ
βεβαια εν εχεση με το Κ7 που ειχα που ...εκλεβε σχεδον 20 χλμ στα 120 ,τα 5 χλμ που κλεβει αυτο δεν ειναι τιποτα
κατα την γνωμη μου .μετα απο τα 283.000χλμ που εδωσα το Κ7,δεν ειναι οτι κ πιο σοφο να πηγαινεις εθνικη με 100-110 πραγματικα χλμ
πρεπει οσο κ τα αλλα οχηματα.120 πες πραγματικα χλμ κ εισαι οκ
καλα ταξιδια

KAGOURO
05/03/2019, 17:08
Μην διστασεις κωστη,PIRELLI SCORPION TRAIL II
2 φορες τα χω βαλει στο ΤΑ κ ηταν εξαιρετικα,γρηγορη κορωνα,πολυ καλη προσφυση,βγαζουν χιλιομετρα σε διαρκεια/
μοναδικη παραφωνια οτι μετα απο τα ~12.000 φαινεται το σημειο ενωσης σαν ανοιγμα στο εξωτερικο μερος του πισω ελαστικου,
ισως κ αυτο πλεον να χει βελτιωθει

...Aργούν να ζεσταθούν ή είναι ιδέα μου ? Κατά τα άλλα συμφωνώ απόλυτα !

kons
31/05/2019, 12:20
UPDATE των 13.000 χλμ.

1. Αλλάχτηκε η μπροστινή ζελατίνα με την τουρινγκ της Suzuki που είναι λίγο πιο ψηλή και με έξτρα ρυθμιζόμενο φριδάκι. Σημαντική αλλαγή στο πώς επηρεάζει ο αέρα το κράνος, όπου παρέμεινα στο ίδιο με αλλαγή κάποια στιγμή αργότερα.
2. Κόστος συντήρησης ...τίποτα... λάδια, φίλτρο λαδιού.
3. Τα λάστιχα έχουν φάει το μισό πέλμα περίπου, είναι πολύ σκληρά και αποδοτικά μόνο για χιλιομετροφάγους, η απόδοση παραμένει σταθερή σε όλα τα άλλα όπως έχω αναφέρει πιο πάνω. Υπάρχουν σειρές που έχουν τοποθετηθεί τα Α40 πολύ καλύτερα ελαστικά σε σχέση με τα δικά μου που έχουν καταργηθεί όπως έμαθα.
4. Αλλάχτηκε 1 ορινγ στην αντλία καυσίμου λόγο ανάκλησης.

Γενικά είναι μια μηχανή που δεν με ξοδεύει...κάνει τα πάντα σε ικανοποιητικό βαθμό... και αυτό μου αρέσει. Ενώ μετά το πέρας της εγγύησης όλα τα αλλάγματα θα τα κάνω μόνος μου.

veloujr
11/11/2019, 20:26
έφτασε η ώρα και για μένα σύντροχε...θα πάρω κατά 90 % το ΧΤ ...έχεις να μου πεις κάτι άλλο να προσέξω??...η προσφορά που το έχουν τώρα σε συνδυασμό με τα εξτρά που δίνουν νομίζω οτί δε συγκρίνεται με άλλα...πραγματικά οι καταναλώσεις που γράφεις είναι πολύ καλές

kons
11/11/2019, 21:23
Με το καλό να το πάρεις και να το χαρείς. Δεν θα σε απογοητεύσει.!
Αυτή είναι η καλύτερη περίοδος για μοτοαγορές, πολύ καλά κινήθηκες.
Οι καταναλώσεις είναι αυτές που περιέγραψα με ήρεμο χέρι πάντα όπως κατάλαβες. Αν γίνεις νευρικός θα ανέβει σίγουρα, από το χέρι σου εξαρτάται.
Τι να προσέξεις?
1. Καλό και προσεκτικό στρώσιμο, τήρησε τις οδηγίες. Χειμώνα το πήρα και εγώ και έκανα στρώσιμο από παλιά Ε.Ο. σου συστήνω.
2. Τσεκάρισε πιέσεις ελαστικών όταν το πάρεις.
3. Τα λάστιχα που θα έχει μάλλον είναι τα Α41. Εξαιρετικά σε άσφαλτο και σε στεγνό πατημένο χώμα.... μην σου μπαίνουν ιδέες για τίποτα άλλο.
4. Αν μπαίνεις χώμα, πάρε οπωσδήποτε μεταλλική ποδιά. Να είναι μονοκόμματη απο κάτω μέχρι την εξαγωγή της εξάτμισης εμπρός. Φυσικά θα πρέπει να βάλεις και ένα λάστιχο 80/20 ή 70/30.
5.Η σουζουκι δίνει μια πλαστική περιμετρική προστατευτική ποδιά για τον κινητήρα, όχι όμως από κάτω. Όμως είναι καλή μόνο αν συνδυαστεί με skid plate.
6. Ανάλογα τα λάστιχα και αν πηγαίνεις χώμα. Εγώ έβαλα προσθήκη μπροστινού φτερού κάτω χαμηλά για να μην πετιούνται πολλές πέτρες προς τα πάνω, αλλά και βρομίζει τα πάντα εύκολα από λάσπες.
7. Ανάλογα το κράνος και το ύψος σου μπορεί να αντιμετωπίσεις θόρυβο. Είχα Arai, άλαξα την ζελατίνα της μηχανής με την turing με το ρυθμιζόμενο φτεράκι και έτσι βελτιώθηκε η κατάσταση. Τώρα χρησιμοποιώ ένα HJC RPHA70 και δεν την χρειάζεται την ψηλότερη ζελατίνα. Είναι κάτι που θα δείς εσύ με τον καιρό.
8. Στα 12.000 χλμ αλλάζουν τα μπουζί αλλά να ξέρεις ΔΕΝ χρειάζεται, αυτά που φορά είναι ιριδίου. Έχεις 4 χρόνια εγγύηση + οδική και κάπου σε δεσμεύει το πρόγραμμα συντήρησης.
9. Τα μαμά λάδια δεν τα χρησιμοποιώ, βάζω άλλα και αλλαγές κάθε 12.000.
10. Πρόσεξε τι βαλίτσα θα βάλεις πίσω. Άλλες είναι καλύτερες και άλλες χειρότερες στα 130+ για να μην έχεις ψαρεματάκια πίσω.
Δεν μου έρχεται κάτι άλλο...
Με τις καλύτερες ευχές να το πάρεις και να είσαι σίγουρος ότι δεν θα σε ξοδεύει.
Ρίξε πμ αν είσαι Αθήνα να βρεθούμε και από κοντά.....

veloujr
12/11/2019, 20:28
ευχαριστω πλ για τις απαντησεις....βαλιτσα μου δινει δωρο μια kappa 47l οποτε θα βαλω αυτη και καρινα σκεφτομαι να την αλλαξω αργοτερα με μια της givi....τα λαδια αλλαγη καθε 12χιλ??...πολυ δεν ειναι??....επισης, συναγερμο τι του εχεις βαλει?

kons
12/11/2019, 20:59
ευχαριστω πλ για τις απαντησεις....βαλιτσα μου δινει δωρο μια kappa 47l οποτε θα βαλω αυτη και καρινα σκεφτομαι να την αλλαξω αργοτερα με μια της givi....τα λαδια αλλαγη καθε 12χιλ??...πολυ δεν ειναι??....επισης, συναγερμο τι του εχεις βαλει?

Απο κατάστημα ιδιώτη την παίρνεις? Αν μπορείς πέρνα μια βόλτα και απο άλλους αλλά και απο κάποιο κεντρικό της σουτζούκι..!!! Να δεις δώρα κλπ και να συγκρίνεις την ποιότητα και την χρηστικότητα για σένα του δώρου και όχι την ποσότητα.

Για τα λάδια, εφόσον βάζεις με προδιαγραφές από τις ελάχιστες συνιστώμενες καλύτερες φυσικά, δεν θα έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα. Το κάθε 6.500 χλμ. και ημισυνθετικό είναι μια ωραία εφεύρεση των συνεργείων για να μην ξεχνιόμαστε μεταξύ μας και να είμαστε τακτικοί στο ταμείο, για το συγκεκριμένο που έχει πολλές αλλαγές στο μοτέρ. Σε κανένα εγχειρίδιο χρήστη (διάβασε το όταν θα το πάρεις) ή service manual δεν αναφέρει κάτι τέτοιο. Απλά σου συστήνουν τα ελάχιστα πρότυπα.
Εγώ βάζω τα AMSOIL 10W-40 Synthetic Metric Motorcycle Oil https://www.amsoil.com/shop/by-product/motor-oil/motorcycle/10w-40-synthetic-metric-motorcycle-oil/?code=MCFQT-EA
Το θέμα είναι αν κάνεις 12.000 χλμ μέσα σε ένα χρόνο, αλλιώς τα αλλάζεις πιο νωρίς με όσα έχεις κάνει στον χρόνο. Πολλά καινούργια μοτέρ πλέον έχουν μεγάλα διαστήματα αλλαγών στα λάδια.

Για τον συναγερμό βάλε ότι καλύτερο μπορείς που να κουμπώνει κατευθείαν πάνω στην πλεξούδα της μηχανής, χωρίς κόψε ράψε και μονωτικές ταινίες. Να ξέρεις αυτό είναι το ελάχιστο καθώς πρέπει να σκεφτείς και άλλες μεθόδους προφύλαξης και προστασίας όπου ο καθένας μπορεί να φτάσει εκεί που μπορεί με π.χ. έξτρα λουκέτα, κουλούρες, κλειστό χώρο στάθμευσης.... και πολλά άλλα.

Ελπίζω να σε βοήθησα.

doctoras
12/11/2019, 21:02

ή 12 ή χρόνος, ότι έρθει πρώτο (μάλλον το δεύτερο)

kons
12/11/2019, 21:03
Έτσι ακριβώς είναι.

veloujr
13/11/2019, 19:42
Απο κατάστημα ιδιώτη την παίρνεις? Αν μπορείς πέρνα μια βόλτα και απο άλλους αλλά και απο κάποιο κεντρικό της σουτζούκι..!!! Να δεις δώρα κλπ και να συγκρίνεις την ποιότητα και την χρηστικότητα για σένα του δώρου και όχι την ποσότητα.

Για τα λάδια, εφόσον βάζεις με προδιαγραφές από τις ελάχιστες συνιστώμενες καλύτερες φυσικά, δεν θα έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα. Το κάθε 6.500 χλμ. και ημισυνθετικό είναι μια ωραία εφεύρεση των συνεργείων για να μην ξεχνιόμαστε μεταξύ μας και να είμαστε τακτικοί στο ταμείο, για το συγκεκριμένο που έχει πολλές αλλαγές στο μοτέρ. Σε κανένα εγχειρίδιο χρήστη (διάβασε το όταν θα το πάρεις) ή service manual δεν αναφέρει κάτι τέτοιο. Απλά σου συστήνουν τα ελάχιστα πρότυπα.
Εγώ βάζω τα AMSOIL 10W-40 Synthetic Metric Motorcycle Oil https://www.amsoil.com/shop/by-product/motor-oil/motorcycle/10w-40-synthetic-metric-motorcycle-oil/?code=MCFQT-EA
Το θέμα είναι αν κάνεις 12.000 χλμ μέσα σε ένα χρόνο, αλλιώς τα αλλάζεις πιο νωρίς με όσα έχεις κάνει στον χρόνο. Πολλά καινούργια μοτέρ πλέον έχουν μεγάλα διαστήματα αλλαγών στα λάδια.

Για τον συναγερμό βάλε ότι καλύτερο μπορείς που να κουμπώνει κατευθείαν πάνω στην πλεξούδα της μηχανής, χωρίς κόψε ράψε και μονωτικές ταινίες. Να ξέρεις αυτό είναι το ελάχιστο καθώς πρέπει να σκεφτείς και άλλες μεθόδους προφύλαξης και προστασίας όπου ο καθένας μπορεί να φτάσει εκεί που μπορεί με π.χ. έξτρα λουκέτα, κουλούρες, κλειστό χώρο στάθμευσης.... και πολλά άλλα.

Ελπίζω να σε βοήθησα.

Στα κεντρικά της σουζουκι πήρα και την καλύτερη προσφορά...καγκελα διπλο σταντ βαλιτσα και συναγερμο της σουζουκι με 9300.....Η μηχανή θα φυλασσεται σε γκαραζ αλλα θα μπει και ασφαλεια κλοπης για να χω το κεφαλι μου ησυχο

kons
13/11/2019, 19:53
Μπράβο φίλε έπραξες άριστα...!!! Τα πήρες όλα και έφυγες που λέμε. Για αρχή μπορεί να αντέχεις να δίνεις υπέρογκα ασφάλιστρα κλοπής, αλλά δεν ξέρω στη συνέχεια πως θα το αντέξεις, ειδικά αν αρχίζεις και αθροίζεις τα ποσά της ασφάλισης κάθε χρόνο. Θα σου έλεγα να εστιάσεις εφόσον έχεις δικό σου χώρο και σε καλό συναγερμό χώρου, καλή πόρτα κλπ.
Σου εύχομαι καλούς δρόμους και πάντα όρθιος.

veloujr
13/11/2019, 21:05
Μπράβο φίλε έπραξες άριστα...!!! Τα πήρες όλα και έφυγες που λέμε. Για αρχή μπορεί να αντέχεις να δίνεις υπέρογκα ασφάλιστρα κλοπής, αλλά δεν ξέρω στη συνέχεια πως θα το αντέξεις, ειδικά αν αρχίζεις και αθροίζεις τα ποσά της ασφάλισης κάθε χρόνο. Θα σου έλεγα να εστιάσεις εφόσον έχεις δικό σου χώρο και σε καλό συναγερμό χώρου, καλή πόρτα κλπ.
Σου εύχομαι καλούς δρόμους και πάντα όρθιος.

να σαι καλα φιλε @kons !!θα χαρώ να βολτάρουμε παρέα!

kons
13/11/2019, 22:26
να σαι καλα φιλε @kons !!θα χαρώ να βολτάρουμε παρέα!

Όταν με το καλό την έχεις στα χέρια σου "σφύριξε" να σου πώ τα καλορίζικα. :a013:

veloujr
28/12/2019, 15:26
Ένα σύντομο update...Σήμερα συμπλήρωσα τα πρωτα 1000 οπότε από βδομάδα πάμε για το πρώτο service...Οι μέχρι τώρα εντυπώσεις άριστες...είναι ακριβώς ότι ήθελα η μηχανή...παω κάθε μέρα στη δουλειά μου και οι βόλτες είναι άνετες(η δοκιμή έγινε χτες προς ορεινή αρκαδία σύνολο 400χλμ) φίλε @kons πρώτη φορά μέτρησα κατανάλωση και έκαψε 4,7 στα 100 με ταχύτητες 120-130 στην εθνική, νομίζω είναι πάρα πολύ καλά.

kons
28/12/2019, 18:27
Καλορίζικη λοιπόν και καλά χιλιόμετρα, πάντα όρθιος. Θα την ευχαριστηθείς σίγουρα, όσο για τις καταναλώσεις θα δείς και μικρότερες σίγουρα, αφού τελειώσεις με το στρώσιμο.
Εάν βάλεις τα μαμά λάδια άλλαγμα κάθε 6500 το πολύ, σε περίπτωση που θες να βάλεις άλλα και εφόσον κάνεις αρκετά χιλιόμετρα σου συστήνω άλλα, όπου μπορείς να τα αλλάζεις κάθε 12000 χλμ σύμφωνα και με το πρόγραμμα της μηχανής. Τα μπουζί είναι ιριδίου μην τα αλλάξεις στις 12000 χλμ που θέλει το "μαγαζί" είναι κρίμα, αυτά είναι για κάθε 24Κ.
https://www.amsoil.com/shop/by-product/motor-oil/motorcycle/10w-40-synthetic-metric-motorcycle-oil/?code=MCFQT-EA
Καλές Γιορτές

DoctoR_k6
29/12/2019, 00:05
15€ το λίτρο για το V2 της σουζι? :eek:

Βαλε ένα motul 5100 με κοστος 2 λτ των amsoil κ άλλαζε τα ανά βόλτα που λέει ο λόγος.
12Κ λάδια αλλαγή?
Τι έγινε ρε παιδιά...? (Που έλεγε κ ο Σπύρος)

doctoras
29/12/2019, 11:05
15€ το λίτρο για το V2 της σουζι? :eek:

Βαλε ένα motul 5100 με κοστος 2 λτ των amsoil κ άλλαζε τα ανά βόλτα που λέει ο λόγος.
12Κ λάδια αλλαγή?
Τι έγινε ρε παιδιά...? (Που έλεγε κ ο Σπύρος)

ότι έρθει πιο γρήγορα 12k ή έτος, εννοείται οτι ενα καλό λάδι σε ένα χρόνο λειτουργίας παρα τα 12k (στην περίπτωση που τα πιάσει) δε πρόκειται να "σπάσει" κάτι απο τα χαρακτηριστικά του

kons
29/12/2019, 11:49
ότι έρθει πιο γρήγορα 12k ή έτος, εννοείται οτι ενα καλό λάδι σε ένα χρόνο λειτουργίας παρα τα 12k (στην περίπτωση που τα πιάσει) δε πρόκειται να "σπάσει" κάτι απο τα χαρακτηριστικά του

Γιατρέ μου πολύ ορθά ομιλείς....

Μάλιστα σε ένα παλιοεργαστήριο κάπου στο αμέρικα κάποιοι έκαναν ένα τέστ σε κάποια καλά λάδια που είχαν ξεπεράσει το χρονικό όριο του έτους (18 μήνες) αλλά όχι των χιλιομέτρων και το αποτέλεσμα ήταν ότι το καλό λάδι διατηρεί σε πολύ υψηλό ποσοστό τα αρχικά χαρακτηριστικά του με σχετική ικανότητα να αποδώσει έως και 24 μήνες περίπου και να συνεχίζει να είναι εντός ορίων των χαρακτηριστικών του. Αυτό έτσι απλά εγκυκλοπαιδικά....

Καλές γιορτές με υγεία και πάντα όρθιοι...!!!

xbul
30/12/2019, 22:42
413801
Ταξίδι τον Οκτώβριο με το v-stromάκι στην Τυνησία.
Σύνολο χιλιομέτρων 4200.
Σήμερα το μηχανάκι έχει 14.000km.
Γενικά, δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα, αν και το μηχανάκι ήταν (μαζί με ένα versys 650) το πιο μικρό της παρέας.
Η κατανάλωση είναι περίπου εκεί που λέει ο φίλος kons, με την επιφύλαξη για ταχύτητες περί τα 130km/h που παίζει γύρω στα 5,5lt.
Η άποψή μου είναι πως το v-strom 650 είναι το corolla των μοτό. Δεν θα ενθουσιάσει, είναι μέτριο σε όλα και δεν είναι κακό σε τίποτα. Θα κάνει ότι του ζητήσεις. Το χρησιμοποιώ σχεδόν καθημερινά στη δουλειά, ταξιδεύει πολύ άνετα και είναι οικονομικό σε συντήρηση και καύσιμα.

veloujr
31/12/2019, 20:31
το ταξιδι αυτό ειναι στη to do list καποια στιγμη...γραψε δυο λογια αν θες

kons
01/01/2020, 03:53
το ταξιδι αυτό ειναι στη to do list καποια στιγμη...γραψε δυο λογια αν θες

Δίκιο έχεις. Το ξεκίνησα κάπως παράξενα το θέμα, κόλλησε το θέμα με την μηχανή και ο προορισμός εξαφανίστηκε. Θα σου πώ λίγα λόγια, αν και θα ήταν ιδανικός προορισμός να πάς προς τα εκεί για στρώσιμο με μπόλικα χιλιόμετρα να γράψεις. Θα σου σύστηνα να μην μείνεις ως στρώσιμο στα 1000 και να του δώσεις άλλα 500+. Ακόμα και ημερήσια εκδρομή γίνεται αυτή η διαδρομή στην οποία μπορείς να γράψεις πάνω από 600 χλμ εύκολα.
Λοιπόν αυτή η βόλτα έγινε στα πλαίσια του δικού μου στρωσίματος τέλη Ιανουαρίου. Η επιλογή έγινε βάση της συνολικής χιλιομετρικής απόστασης, ευκολίας του δρόμου τον οποίο γνώριζα και του ότι χρησιμοποιείς την μηχανή σε κατάσταση με τακτικές αλλαγές ταχυτήτων και στροφών, έως τις μέγιστες επιθυμητές. Είχε μπόλικα κρύα, ψιλόβροχο και χιόνι στην επιστροφή, γιατί στην κάθοδο ήταν σαν ανοιξιάτικη μέρα.
Η διαδρομή ήταν αυτή στην κάθοδο και έγινε από τον παλιό επαρχιακό, χωρίς διόδια κλπ.
https://www.google.com/maps/dir/38.0455127,23.4984007/36.8175322,21.7072751/@37.5529946,22.7299088,10.25z/data=!4m5!4m4!2m2!1b1!2b1!3e0
Τα λάστιχα που είχα, τα TW101/152 δεν παράγονται από την Bridgestone, τώρα τα DL φοράνε από μαμά τα Α41 εξαιρετικά 90/10 αλλά όχι m+s 80/20 που ήταν αυτά που είχα, στα δύσκολα στο παχί χιόνι που αντιμετώπισα στην πεδιάδα της Τρίπολης και με το λασποχιονόνερο μετά την Μεγαλόπολη αυτά τα παλιάς κοπής φρέσκα λαστιχάκια με έβγαλαν "σπαθί" και τα εκτίμησα ιδιαίτερα, κάτι που μέχρι σήμερα που τα φορώ στα 16000 που είναι στα τελευταία τους, ειδικά το μπροστινό έχει "παραδώσει πνεύμα" αποδίδουν σχετικά καλά αλλά θέλουν άλλαγμα οπωσδήποτε.
Επανέρχομαι στην διαδρομή που σε ενδιαφέρει. Μέχρι την περιοχή του Άργους η διαδρομή κύλισε πολλή χαλαρή με μηδαμινή κίνηση, η συνέχεια ήταν όμως πολύ πιο όμορφη στην ανάβαση του Αχλαδόκαμπου που ξεκινά μετά τους Μύλους. Ο γνωστός στους παλιούς ως "κωλοσούρτης" αφού αυτή ήταν η παλιά Ε.Ο. και μοναδική διαδρομή για να φτάσεις προς Κεντρική και Ν. Πελοπόννησο, όταν κάποιος έβρισκε μπροστά κάποιο λεωφορείο, φορτηγό κλπ. μέχρι να φτάσει στα πεδινά της Τρίπολης πήγαινε "τρενάκι"... Προσοχή στον δρόμο αυτό υπάρχουν κατολισθήσεις και βρήκα πολύ πέτρα όλων των μεγεθών την εποχή που πήγα, πάνω στο οδόστρωμα.
Σήμερα όμως δεν είναι έτσι και ειδικά με μηχανή. Η κίνηση είναι ελάχιστη, έχει γίνει κάτι σαν τοπικό επαρχιακό δίκτυο για τους ντόπιους. Εκεί απολαμβάνεις στροφιλίκια σε ανάβαση και σε αρκετά σημεία με όμορφη θέα.
Στη συνέχεια φτάνεις στην πεδιάδα της Τρίπολης, δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο, εκτός και αν θές να αγοράσεις κανα κεφαλοτύρι κλπ. την διασχίζεις προσπερνάς Τρίπολη και μετά τα τελευταία υψίπεδα της αρχίζει η κάθοδος προς Μεγαλόπολη. Στη διαδρομή προς την Καλαμάτα υπάρχουν στα χωριά παραδοσιακά καφενεία για καμιά στάση αν θές. Εγώ συνήθως μέχρι 300-350 χλμ. συνήθως δεν σταματώ καθόλου.
Όταν αρχίσεις να βλέπεις τον κάμπο της Καλαμάτας στην κάθοδο με καθαρό καιρό στο βάθος φαίνεται και η θάλασσα. Στροφή προς Μεσσήνη με κατεύθυνση Πύλο. Μέχρι τον Ριζόμιλο θα αντιμετωπίσεις τακτική κίνηση από ντόπιους σε ένα κακής ποιότητας οδόστρωμα, όχι ότι ο υπόλοιπος επαρχιακός πάει πίσω. Από τον Ριζόμιλο ξεκινάν στροφιλίκια απολαυστικά στο ίδιο τύπο οδοστρώματος που να εύχεσαι να το περάσεις μετά τις 10 το πρωί για να έχει στεγνώσει από τις υγρασίες, προσοχή έχει μπόλικες "ανάποδες" στροφές. Σε αυτή την διαδρομή είσαι μέσα στη φύση, στις ελιές και μέχρι την Πύλο η διαδρομή θα κυλήσει με ενδιαφέροντα τοπία, ειδικά στον κόλπο της Πύλου από ψηλά.
Αν θές κάνε μια στάση στο ζαχαροπλαστείο Κρίνος στην πλατεία της Πύλου, εγγυημένο γαλακτομπούρεκο αλλά και άλλα γλυκά. Φεύγοντας από εκεί μετά τις μικρές ανηφορίτσες της πόλης κατηφορίζεις για Μεθώνη. Αν είσαι λάτρης της Ιστορίας κλπ. υπάρχουν υπέροχα κάστρα για να επισκεφτείς στην Πύλο και την Μεθώνη. Ειδικά στο τελευταίο να φτάσεις μέχρι το τέλος, στο άκρο του που μπαίνει μέσα στη θάλασσα. Αν δεν πάς μόνος, σίγουρα θα ευχαριστηθήτε φωτογράφηση σε αυτά τα μέρη. Καλό φαγητό υπάρχει και στα 2 μέρη ανάλογα την εποχή, διαχωρίζονται σε τουριστικής ποιότητας και σπιτικής.
Η επιστροφή έγινε από χαμηλά, Φοινικούντα - Κορώνη - Πεταλίδι στενό επαρχιακό ( Προσοχή στα αδέσποτα.... εκεί δοκίμασα τα φρένα...!!) μέχρι την άνοδο πρίν την Μεγαλόπολη όπου εκεί λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που άρχισα να αντιμετωπίζω προτίμησα να μπω στην Ε.Ο. και που τελικά το στρωμένο χιόνι δεν το γλίτωσα.
Ανάλογα την εποχή που θα αποφασίσεις να κάνεις την διαδρομή και το ποια θα επιλέξεις, θα ανταμειφθείς από τα ανάλογα πλεονεκτήματα της κάθε μίας. Από ιδανική βόλτα για ζευγάρι και 3ήμερο ή και διακοπές έως γρήγορη μονοήμερη. Ειδικά η Ε.Ο. προσφέρει μια πολύ σύντομη και ακούραστη διαδρομή για όποιο προορισμό της Πελοποννήσου επιλέξεις. Επειδή τα μέρη κάτω από το "αυλάκι" τα έχω επισκεφθεί πάρα πολλές φορές και σχεδόν όλη την Πελοπόννησο, ότι ερώτηση έχεις ρίχτην, μην διστάσεις από καλό φαγητό, τιμές, έως παραλίες.

veloujr
01/01/2020, 18:27
Δίκιο έχεις. Το ξεκίνησα κάπως παράξενα το θέμα, κόλλησε το θέμα με την μηχανή και ο προορισμός εξαφανίστηκε. Θα σου πώ λίγα λόγια, αν και θα ήταν ιδανικός προορισμός να πάς προς τα εκεί για στρώσιμο με μπόλικα χιλιόμετρα να γράψεις. Θα σου σύστηνα να μην μείνεις ως στρώσιμο στα 1000 και να του δώσεις άλλα 500+. Ακόμα και ημερήσια εκδρομή γίνεται αυτή η διαδρομή στην οποία μπορείς να γράψεις πάνω από 600 χλμ εύκολα.
Λοιπόν αυτή η βόλτα έγινε στα πλαίσια του δικού μου στρωσίματος τέλη Ιανουαρίου. Η επιλογή έγινε βάση της συνολικής χιλιομετρικής απόστασης, ευκολίας του δρόμου τον οποίο γνώριζα και του ότι χρησιμοποιείς την μηχανή σε κατάσταση με τακτικές αλλαγές ταχυτήτων και στροφών, έως τις μέγιστες επιθυμητές. Είχε μπόλικα κρύα, ψιλόβροχο και χιόνι στην επιστροφή, γιατί στην κάθοδο ήταν σαν ανοιξιάτικη μέρα.
Η διαδρομή ήταν αυτή στην κάθοδο και έγινε από τον παλιό επαρχιακό, χωρίς διόδια κλπ.
https://www.google.com/maps/dir/38.0455127,23.4984007/36.8175322,21.7072751/@37.5529946,22.7299088,10.25z/data=!4m5!4m4!2m2!1b1!2b1!3e0
Τα λάστιχα που είχα, τα TW101/152 δεν παράγονται από την Bridgestone, τώρα τα DL φοράνε από μαμά τα Α41 εξαιρετικά 90/10 αλλά όχι m+s 80/20 που ήταν αυτά που είχα, στα δύσκολα στο παχί χιόνι που αντιμετώπισα στην πεδιάδα της Τρίπολης και με το λασποχιονόνερο μετά την Μεγαλόπολη αυτά τα παλιάς κοπής φρέσκα λαστιχάκια με έβγαλαν "σπαθί" και τα εκτίμησα ιδιαίτερα, κάτι που μέχρι σήμερα που τα φορώ στα 16000 που είναι στα τελευταία τους, ειδικά το μπροστινό έχει "παραδώσει πνεύμα" αποδίδουν σχετικά καλά αλλά θέλουν άλλαγμα οπωσδήποτε.
Επανέρχομαι στην διαδρομή που σε ενδιαφέρει. Μέχρι την περιοχή του Άργους η διαδρομή κύλισε πολλή χαλαρή με μηδαμινή κίνηση, η συνέχεια ήταν όμως πολύ πιο όμορφη στην ανάβαση του Αχλαδόκαμπου που ξεκινά μετά τους Μύλους. Ο γνωστός στους παλιούς ως "κωλοσούρτης" αφού αυτή ήταν η παλιά Ε.Ο. και μοναδική διαδρομή για να φτάσεις προς Κεντρική και Ν. Πελοπόννησο, όταν κάποιος έβρισκε μπροστά κάποιο λεωφορείο, φορτηγό κλπ. μέχρι να φτάσει στα πεδινά της Τρίπολης πήγαινε "τρενάκι"... Προσοχή στον δρόμο αυτό υπάρχουν κατολισθήσεις και βρήκα πολύ πέτρα όλων των μεγεθών την εποχή που πήγα, πάνω στο οδόστρωμα.
Σήμερα όμως δεν είναι έτσι και ειδικά με μηχανή. Η κίνηση είναι ελάχιστη, έχει γίνει κάτι σαν τοπικό επαρχιακό δίκτυο για τους ντόπιους. Εκεί απολαμβάνεις στροφιλίκια σε ανάβαση και σε αρκετά σημεία με όμορφη θέα.
Στη συνέχεια φτάνεις στην πεδιάδα της Τρίπολης, δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο, εκτός και αν θές να αγοράσεις κανα κεφαλοτύρι κλπ. την διασχίζεις προσπερνάς Τρίπολη και μετά τα τελευταία υψίπεδα της αρχίζει η κάθοδος προς Μεγαλόπολη. Στη διαδρομή προς την Καλαμάτα υπάρχουν στα χωριά παραδοσιακά καφενεία για καμιά στάση αν θές. Εγώ συνήθως μέχρι 300-350 χλμ. συνήθως δεν σταματώ καθόλου.
Όταν αρχίσεις να βλέπεις τον κάμπο της Καλαμάτας στην κάθοδο με καθαρό καιρό στο βάθος φαίνεται και η θάλασσα. Στροφή προς Μεσσήνη με κατεύθυνση Πύλο. Μέχρι τον Ριζόμιλο θα αντιμετωπίσεις τακτική κίνηση από ντόπιους σε ένα κακής ποιότητας οδόστρωμα, όχι ότι ο υπόλοιπος επαρχιακός πάει πίσω. Από τον Ριζόμιλο ξεκινάν στροφιλίκια απολαυστικά στο ίδιο τύπο οδοστρώματος που να εύχεσαι να το περάσεις μετά τις 10 το πρωί για να έχει στεγνώσει από τις υγρασίες, προσοχή έχει μπόλικες "ανάποδες" στροφές. Σε αυτή την διαδρομή είσαι μέσα στη φύση, στις ελιές και μέχρι την Πύλο η διαδρομή θα κυλήσει με ενδιαφέροντα τοπία, ειδικά στον κόλπο της Πύλου από ψηλά.
Αν θές κάνε μια στάση στο ζαχαροπλαστείο Κρίνος στην πλατεία της Πύλου, εγγυημένο γαλακτομπούρεκο αλλά και άλλα γλυκά. Φεύγοντας από εκεί μετά τις μικρές ανηφορίτσες της πόλης κατηφορίζεις για Μεθώνη. Αν είσαι λάτρης της Ιστορίας κλπ. υπάρχουν υπέροχα κάστρα για να επισκεφτείς στην Πύλο και την Μεθώνη. Ειδικά στο τελευταίο να φτάσεις μέχρι το τέλος, στο άκρο του που μπαίνει μέσα στη θάλασσα. Αν δεν πάς μόνος, σίγουρα θα ευχαριστηθήτε φωτογράφηση σε αυτά τα μέρη. Καλό φαγητό υπάρχει και στα 2 μέρη ανάλογα την εποχή, διαχωρίζονται σε τουριστικής ποιότητας και σπιτικής.
Η επιστροφή έγινε από χαμηλά, Φοινικούντα - Κορώνη - Πεταλίδι στενό επαρχιακό ( Προσοχή στα αδέσποτα.... εκεί δοκίμασα τα φρένα...!!) μέχρι την άνοδο πρίν την Μεγαλόπολη όπου εκεί λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που άρχισα να αντιμετωπίζω προτίμησα να μπω στην Ε.Ο. και που τελικά το στρωμένο χιόνι δεν το γλίτωσα.
Ανάλογα την εποχή που θα αποφασίσεις να κάνεις την διαδρομή και το ποια θα επιλέξεις, θα ανταμειφθείς από τα ανάλογα πλεονεκτήματα της κάθε μίας. Από ιδανική βόλτα για ζευγάρι και 3ήμερο ή και διακοπές έως γρήγορη μονοήμερη. Ειδικά η Ε.Ο. προσφέρει μια πολύ σύντομη και ακούραστη διαδρομή για όποιο προορισμό της Πελοποννήσου επιλέξεις. Επειδή τα μέρη κάτω από το "αυλάκι" τα έχω επισκεφθεί πάρα πολλές φορές και σχεδόν όλη την Πελοπόννησο, ότι ερώτηση έχεις ρίχτην, μην διστάσεις από καλό φαγητό, τιμές, έως παραλίες.

άψογος!

veloujr
01/01/2020, 18:28
413801
Ταξίδι τον Οκτώβριο με το v-stromάκι στην Τυνησία.
Σύνολο χιλιομέτρων 4200.
Σήμερα το μηχανάκι έχει 14.000km.
Γενικά, δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα, αν και το μηχανάκι ήταν (μαζί με ένα versys 650) το πιο μικρό της παρέας.
Η κατανάλωση είναι περίπου εκεί που λέει ο φίλος kons, με την επιφύλαξη για ταχύτητες περί τα 130km/h που παίζει γύρω στα 5,5lt.
Η άποψή μου είναι πως το v-strom 650 είναι το corolla των μοτό. Δεν θα ενθουσιάσει, είναι μέτριο σε όλα και δεν είναι κακό σε τίποτα. Θα κάνει ότι του ζητήσεις. Το χρησιμοποιώ σχεδόν καθημερινά στη δουλειά, ταξιδεύει πολύ άνετα και είναι οικονομικό σε συντήρηση και καύσιμα.

φιλε @xbul γράψε και συ δύο λογια αν θες για το ταξίδι σου

xbul
01/01/2020, 20:24
το δικό μου ταξίδι έγινε με τη βοήθεια εξειδικευμένου γραφείου ταξιδίων. Δεν θέλω να γράψω ποιο, για να μη θεωρηθεί διαφήμιση, αλλά γενικά ήταν άψογα οργανωμένο και δεν χρειάστηκε να ασχοληθώ με λεπτομέρειες (διαμονή, διατροφή, εισιτήρια, κλπ.). Συνολικά, είμασταν 12 συμμετέχοντες και 2 οδηγοί από το γραφείο. Η συνολική διάρκεια του ταξιδιού ήταν 2 εβδομάδες.
Εγώ ξεκίνησα από Θεσσαλονίκη, μαζί με τον έναν οδηγό και ένα συμμετέχοντα ακόμα. Στη Βέροια, συναντήσαμε κι άλλους και σκοπός μας ήταν να είμαστε στην Ηγουμενίτσα, ώστε να επιβιβαστούμε στο πλοίο για Ancona, περίπου τα μεσάνυχτα. Στη διαδρομή βέβαια μάθαμε πως υπήρχε 6ωρη καθυστέρηση και αποφασίστηκε να πάμε Πάτρα και να επιβιβαστούμε από εκεί στο ίδιο πλοίο που θα παίρναμε από την Ηγουμενίτσα. Πράγματι, στο λιμάνι της Πάτρας συναντήσαμε και τους υπόλοιπους Νότιους συμμετέχοντες και φύγαμε για Ιταλία. Οι ταχύτητες στην Εγνατία και στην Ιόνια οδό ήταν 130 - 140km/h και το v strom δεν είχε ιδιαίτερο θέμα. Ταξίδεψα, όπως και όλοι οι υπόλοιποι, μονός.
Το επόμενο βράδυ αποβιβαστήκαμε στην Ancona και οδηγήσαμε μέχρι την Sienna, μέσω επαρχιακής οδού (strada statale), η οποία έχει δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση, δεν έχει ΛΕΑ, είχε άπειρες λακκούβες στο μεγαλύτερο τμήμα της (ένιωθα ότι δούλευα κομπρεσέρ) και επίσης ψιλόβρεχε για αρκετό διάστημα. Την επόμενη ξεκινήσαμε από την καλυμμένη με ομίχλη Sienna, μέσα από επαρχιακούς δρόμους στην Τοσκάνη (η οποία είναι παραμυθένια και αξίζει οπωσδήποτε) και αργότερα από autostrada για Genova. Οι χρόνοι ήταν πολύ πιεσμένοι, γιατί έπρεπε να προλάβουμε το καράβι το μεσημέρι. Οι οδηγοί είχαν άψογη γνώση της διαδρομής και στεναχωρέθηκα μόνο από το γεγονός ότι δεν μπορούσα να χαζέψω αρκετά. Αλλά ο προορισμός ήταν η Τυνησία και αν χάναμε το πλοίο, θα καταστρεφόταν το ταξίδι. Οι ταχύτητες στην autostrada ως 130km/h, χωρίς πρόβλημα και τεράστια αυτονομία από το v strom. Σημείωση, οι Ιταλοί σε προσπερνούν, πολλές φορές με μεγάλη διαφορά ταχύτητας, χωρίς αναστολές και πρέπει να προσέχεις πολύ τους καθρέπτες σου.
Μετά από ταξίδι στο καράβι 24,5 ωρών, φτάσαμε στην Τύνιδα. Σημειώνω ότι το πλοίο από Πάτρα προς Ancona ήταν των πρώην Μινωικών και είχε μεγάλη διαφορά στην ποιότητα με αυτό από Ιταλία προς Τυνησία και αντίστροφα, που είναι της Grimaldi (Ριμάλδι). Δεν θα γράψω πολλές λεπτομέρειες για την Τυνησία, διότι υπάρχει ο κίνδυνος αυτοκτονιών αναγνωστών από πλήξη, λόγω του συγγραφικού μου ταλέντου, ή μάλλον της ανυπαρξίας του. Θα αναφέρω μόνο πως γυρίσαμε όλη τη χώρα, οι οδηγοί μας ήταν πολύ διαβασμένοι και εντυπωσιακά υπομονετικοί με το νηπιαγωγείο με το οποίο έπρεπε να τα βγάλουν πέρα. Σημειώνω μόνο τα εξής που μου έκαναν εντύπωση:

xbul
01/01/2020, 20:25
1. το τοπικό νόμισμα αντιστοιχεί περίπου σε €1=310 δηνάρια. Το κόστος είναι πολύ μικρό για ο,τιδήποτε, η βενζίνη κοστίζει 0,68€/lt και δεν υπήρξε πρόβλημα με την ποιότητά της. Βενζινάδικα υπάρχουν αρκετά και δεν υπάρχει πρόβλημα.
2. η αστυνομία μας πρόσεχε (με την καλή έννοια) και μας ακολουθούσε διακριτικά όπου χρειαζόταν, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα με την ασφάλειά μας. Κάποιες φορές μάλιστα, μας οδήγησε με συνοδεία μέσα από το κέντρο πόλεων, ώστε να μας διευκολύνει. Οι αστυνομικοί ήταν πολύ φιλικοί και όποτε τους το προτείναμε, δεν δέχτηκαν να τους κεράσουμε ούτε καφέ.
3. η οδική συμπεριφορά των Τυνήσιων γενικά είναι καλή, μας παραχωρούσαν προτεραιότητα για να μην διακοπεί το convoy σε όλους τους κυκλικούς κόμβους (υπάρχουν ελάχιστα φανάρια). Το μόνο θέμα είναι πως για να ανάψουν τα φώτα τους το βράδυ, πρέπει να φτάσει μεσάνυχτα. Μάλλον το θεωρούν απόδειξη ανδρισμού, αλλά το σούρουπο σου ερχόταν από απέναντι πεζός, μοτοποδήλατο ή και φορτηγό χωρίς φώτα.
4. μιλούν ελάχιστα αγγλικά και σχεδόν όλοι γαλλικά, προφανώς λόγω του αποικιακού παρελθόντος.
5. τα ξενοδοχεία που μείναμε ήταν αρκετά καλά, με μια γενική τάση παρακμής όμως, λόγω της κρίσης που διέπει τον τουρισμό της χώρας. Ήταν σχετικά μεγάλα, θύμιζαν ελληνική δεκαετία του 80 και φαινόταν η ελλιπής συντήρηση. Ο τουρισμός της χώρας διέρχεται μια κρίση τα τελευταία 10 χρόνια, λόγω της αραβικής άνοιξης και κάποιων τρομοκρατικών ενεργειών που έγιναν το 2011, νομίζω.
6. το φαγητό μάλλον ανιαρό: κοτόπουλο και αρνί. Καλό είναι να αποφεύγεται η κατανάλωση προϊόντων που πλύθηκαν με νερό και είναι ωμά (σαλάτες, πχ), εκτός των ξενοδοχείων. Ευτυχώς, οι διοργανωτές μας βοήθησαν και δεν είχαμε θέματα. Αλκοόλ, υπάρχει στις βόρειες παραθαλάσσιες περιοχές, όχι όμως σε αυθονία. Μέσα στα ξενοδοχεία είναι πιο εύκολα τα πράγματα. Υπάρχει μια τοπική μπύρα, η οποία από ότι μου είπαν αυτοί που δοκίμασαν ήταν καλούτσικη (δεν πίνω μπύρα ο ίδιος και δεν έχω προσωπική άποψη). Στον Νότο, τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Είναι μια μουσουλμανική χώρα, αλλά όχι φανατική.
7. οι μοτοσυκλέτες στην Τυνησία είναι πρακτικά ανύπαρκτες. Υπάρχει πληθώρα μοτοποδηλάτων (Peugeot, Motobecane), σαν αυτά που είχε ο παππούς στο χωριό κάποτε. Από καινούρια, κάποια παπιά, που μάλλον θεωρούνται τα τοπικά supersport.
8. οι ντόπιοι είναι φιλικοί και θέλουν να σε βοηθήσουν, αλλά η γλώσσα πολλές φορές δεν βοηθάει, εκτός αν ξέρει κανείς γαλλικά. Εννοείται πως όπου σταματούσαμε τρέχανε μικροί και μεγάλοι να βγάλουν φωτογραφίες με τα μηχανάκια. Υπάρχουν αρκετά group ευρωπαίων μοτοσυκλετιστών που κάνουν εκδρομή.
9. Τέλος Οκτωβρίου, μέγιστη θερμοκρασία στον Νότο (δηλαδή Σαχάρα) 35 βαθμοί. Αντίθετα στην επιστροφή από Ηγουμενίτσα προς Θεσσαλονίκη: 4, στα βουνά πριν τα Γιάννενα. Το βράδυ η θερμοκρασία είναι ευχάριστη, περίπου 23 - 25 βαθμοί. Δεν υπάρχουν σχεδόν κουνούπια, μάλλον λόγω ξηρασίας. Αντίθετα, υπάρχουν άπειρες μύγες, μάλλον λόγω αυθονίας τροφής. Γενικά, οι συνθήκες υγιεινής με έκαναν να χαίρομαι που τελικά δεν ήρθε μαζί και η γυναίκα μου.
10. η εμπειρία οδήγησης στην έρημο ήταν μοναδική. Εννοείται μόνο σε άσφαλτο (οι δρόμοι είναι σε σχετικά καλή κατάσταση, κάτι σαν το δικό μας επαρχιακό δίκτυο).
Ελπίζω να μην ξεχνώ κάτι σημαντικό. Συμπερασματικά, το ταξίδι άξιζε λόγω του τρόπου ταξιδιού (με μηχανάκι) και της πολύ καλής οργάνωσης (ευχαριστώ πολύ Θανάση και Σταύρο). Αλλιώς, αν κάποιος θέλει να πάει με τον κλασικό τρόπο σας τουρίστας (αεροπλάνο, group κλπ), δεν θα τρελαινόμουν. Αν θα ξαναπήγαινα; Όχι, είχαμε αρκετές μέρες και καλή οργάνωση, τα είδαμε σχεδόν όλα, δεν βρίσκω λόγο να το ξανακάνω.
Επιστροφή από Τύνιδα -> Παλέρμο, διάσχιση της Σικελίας από την βόρεια πλευρά της και διανυκτέρευση στην Cosenza της Νότιας Ιταλίας. Οι Ιταλοί εκεί οδηγούν πολύ επιθετικά και θέλει προσοχή. Πολλές φορές αναπολούσα την οδηγική ηρεμία της Τυνησίας. Την επόμενη μέρα, οδήγηση μέχρι Brindisi και επιβίβαση στο πλοίο της επιστροφής. Για άλλη μια φορά και τις 2 μέρες η επιλογή των διαδρομών ήταν εξαιρετική και άξιζε από όλες τις απόψεις, οδηγικά και τουριστικά.
Συμπερασματικά, το v strom μονό, ανταπεξήλθε πολύ καλά. Η αυτονομία του συναγωνίζεται r1200gs adventure, και πολλές φορές ντρεπόμουν στο βενζινάδικο να βάλω 10lt βενζίνη, για τα 200km που είχαμε διανύσει. Αν ήμουν διπλός και η εκδρομή σε δρόμους με μεγαλύτερες ταχύτητες, δεν ξέρω, αν το v strom θα φαινόταν λίγο. Αν κάποιος χρειάζεται περισσότερες λεπτομέρειες και μπορώ να βοηθήσω, παρ' όλη την άγνοια και ασυναρτησία μου, ευχαρίστως.
413814
ΥΓ. Στην χώρα δεν υπάρχει καθόλου εγκληματικότητα. Δεν αισθανθήκαμε πουθενά ότι κινδυνεύουμε και η αστυνόμευση είναι πολύ έντονη, χωρίς να γίνεται ενοχλητική, για τους αλλοδαπούς τουλάχιστον.

ioannispar
01/01/2020, 20:50
Περιεκτικός και αναλυτικός χωρίς να κουράζεις τον αναγνώστη (για εμένα προσωπικά μιλάω). Ωραίο το ταξίδι - tour που κάνατε! Όντως Ιταλία μπορώ να πω και εγώ ότι οδηγούν πολύ επιθετικά αν και ήμουν πεζός και είχα πάει για δουλειά. Σου εύχομαι να το ξανακάνεις σε άλλο προορισμό με καλή παρέα!!!

veloujr
02/01/2020, 20:54
1. το τοπικό νόμισμα αντιστοιχεί περίπου σε €1=310 δηνάρια. Το κόστος είναι πολύ μικρό για ο,τιδήποτε, η βενζίνη κοστίζει 0,68€/lt και δεν υπήρξε πρόβλημα με την ποιότητά της. Βενζινάδικα υπάρχουν αρκετά και δεν υπάρχει πρόβλημα.
2. η αστυνομία μας πρόσεχε (με την καλή έννοια) και μας ακολουθούσε διακριτικά όπου χρειαζόταν, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα με την ασφάλειά μας. Κάποιες φορές μάλιστα, μας οδήγησε με συνοδεία μέσα από το κέντρο πόλεων, ώστε να μας διευκολύνει. Οι αστυνομικοί ήταν πολύ φιλικοί και όποτε τους το προτείναμε, δεν δέχτηκαν να τους κεράσουμε ούτε καφέ.
3. η οδική συμπεριφορά των Τυνήσιων γενικά είναι καλή, μας παραχωρούσαν προτεραιότητα για να μην διακοπεί το convoy σε όλους τους κυκλικούς κόμβους (υπάρχουν ελάχιστα φανάρια). Το μόνο θέμα είναι πως για να ανάψουν τα φώτα τους το βράδυ, πρέπει να φτάσει μεσάνυχτα. Μάλλον το θεωρούν απόδειξη ανδρισμού, αλλά το σούρουπο σου ερχόταν από απέναντι πεζός, μοτοποδήλατο ή και φορτηγό χωρίς φώτα.
4. μιλούν ελάχιστα αγγλικά και σχεδόν όλοι γαλλικά, προφανώς λόγω του αποικιακού παρελθόντος.
5. τα ξενοδοχεία που μείναμε ήταν αρκετά καλά, με μια γενική τάση παρακμής όμως, λόγω της κρίσης που διέπει τον τουρισμό της χώρας. Ήταν σχετικά μεγάλα, θύμιζαν ελληνική δεκαετία του 80 και φαινόταν η ελλιπής συντήρηση. Ο τουρισμός της χώρας διέρχεται μια κρίση τα τελευταία 10 χρόνια, λόγω της αραβικής άνοιξης και κάποιων τρομοκρατικών ενεργειών που έγιναν το 2011, νομίζω.
6. το φαγητό μάλλον ανιαρό: κοτόπουλο και αρνί. Καλό είναι να αποφεύγεται η κατανάλωση προϊόντων που πλύθηκαν με νερό και είναι ωμά (σαλάτες, πχ), εκτός των ξενοδοχείων. Ευτυχώς, οι διοργανωτές μας βοήθησαν και δεν είχαμε θέματα. Αλκοόλ, υπάρχει στις βόρειες παραθαλάσσιες περιοχές, όχι όμως σε αυθονία. Μέσα στα ξενοδοχεία είναι πιο εύκολα τα πράγματα. Υπάρχει μια τοπική μπύρα, η οποία από ότι μου είπαν αυτοί που δοκίμασαν ήταν καλούτσικη (δεν πίνω μπύρα ο ίδιος και δεν έχω προσωπική άποψη). Στον Νότο, τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Είναι μια μουσουλμανική χώρα, αλλά όχι φανατική.
7. οι μοτοσυκλέτες στην Τυνησία είναι πρακτικά ανύπαρκτες. Υπάρχει πληθώρα μοτοποδηλάτων (Peugeot, Motobecane), σαν αυτά που είχε ο παππούς στο χωριό κάποτε. Από καινούρια, κάποια παπιά, που μάλλον θεωρούνται τα τοπικά supersport.
8. οι ντόπιοι είναι φιλικοί και θέλουν να σε βοηθήσουν, αλλά η γλώσσα πολλές φορές δεν βοηθάει, εκτός αν ξέρει κανείς γαλλικά. Εννοείται πως όπου σταματούσαμε τρέχανε μικροί και μεγάλοι να βγάλουν φωτογραφίες με τα μηχανάκια. Υπάρχουν αρκετά group ευρωπαίων μοτοσυκλετιστών που κάνουν εκδρομή.
9. Τέλος Οκτωβρίου, μέγιστη θερμοκρασία στον Νότο (δηλαδή Σαχάρα) 35 βαθμοί. Αντίθετα στην επιστροφή από Ηγουμενίτσα προς Θεσσαλονίκη: 4, στα βουνά πριν τα Γιάννενα. Το βράδυ η θερμοκρασία είναι ευχάριστη, περίπου 23 - 25 βαθμοί. Δεν υπάρχουν σχεδόν κουνούπια, μάλλον λόγω ξηρασίας. Αντίθετα, υπάρχουν άπειρες μύγες, μάλλον λόγω αυθονίας τροφής. Γενικά, οι συνθήκες υγιεινής με έκαναν να χαίρομαι που τελικά δεν ήρθε μαζί και η γυναίκα μου.
10. η εμπειρία οδήγησης στην έρημο ήταν μοναδική. Εννοείται μόνο σε άσφαλτο (οι δρόμοι είναι σε σχετικά καλή κατάσταση, κάτι σαν το δικό μας επαρχιακό δίκτυο).
Ελπίζω να μην ξεχνώ κάτι σημαντικό. Συμπερασματικά, το ταξίδι άξιζε λόγω του τρόπου ταξιδιού (με μηχανάκι) και της πολύ καλής οργάνωσης (ευχαριστώ πολύ Θανάση και Σταύρο). Αλλιώς, αν κάποιος θέλει να πάει με τον κλασικό τρόπο σας τουρίστας (αεροπλάνο, group κλπ), δεν θα τρελαινόμουν. Αν θα ξαναπήγαινα; Όχι, είχαμε αρκετές μέρες και καλή οργάνωση, τα είδαμε σχεδόν όλα, δεν βρίσκω λόγο να το ξανακάνω.
Επιστροφή από Τύνιδα -> Παλέρμο, διάσχιση της Σικελίας από την βόρεια πλευρά της και διανυκτέρευση στην Cosenza της Νότιας Ιταλίας. Οι Ιταλοί εκεί οδηγούν πολύ επιθετικά και θέλει προσοχή. Πολλές φορές αναπολούσα την οδηγική ηρεμία της Τυνησίας. Την επόμενη μέρα, οδήγηση μέχρι Brindisi και επιβίβαση στο πλοίο της επιστροφής. Για άλλη μια φορά και τις 2 μέρες η επιλογή των διαδρομών ήταν εξαιρετική και άξιζε από όλες τις απόψεις, οδηγικά και τουριστικά.
Συμπερασματικά, το v strom μονό, ανταπεξήλθε πολύ καλά. Η αυτονομία του συναγωνίζεται r1200gs adventure, και πολλές φορές ντρεπόμουν στο βενζινάδικο να βάλω 10lt βενζίνη, για τα 200km που είχαμε διανύσει. Αν ήμουν διπλός και η εκδρομή σε δρόμους με μεγαλύτερες ταχύτητες, δεν ξέρω, αν το v strom θα φαινόταν λίγο. Αν κάποιος χρειάζεται περισσότερες λεπτομέρειες και μπορώ να βοηθήσω, παρ' όλη την άγνοια και ασυναρτησία μου, ευχαρίστως.
413814
ΥΓ. Στην χώρα δεν υπάρχει καθόλου εγκληματικότητα. Δεν αισθανθήκαμε πουθενά ότι κινδυνεύουμε και η αστυνόμευση είναι πολύ έντονη, χωρίς να γίνεται ενοχλητική, για τους αλλοδαπούς τουλάχιστον.

πλ ωραία παρουσίαση να είσαι γερός να ταξιδεύεις με το εργαλείο!!αν επιτρεπεται για τι κόστος μιλάμε όλο το ταξίδι?

xbul
03/01/2020, 15:07
Το κόστος του γραφείου ήταν 1690 ευρώ και περιλάμβανε εισιτήρια πλοίων σε δίκλινη καμπίνα, διατροφή με ένα γεύμα σχεδόν όλες τις ημέρες που είμασταν σε ξενοδοχείο (νομίζω 9 γεύματα ήταν συνολικά) και πρωϊνό και φυσικά την παρουσία των 2 οδηγών. Ελπίζω να μην ξεχνάω κάτι. Το δωμάτιο που είχα στα ξενοδοχεία ήταν μονόκλινο. Αν θέλεις να το μοιραστείς με κάποιον άλλον, είναι πιο οικονομικά. Επίσης, εννοείται πως αν ταξιδεύεις διπλός, το κόστος δεν είναι το διπλάσιο αλλά λιγότερο, με αποτέλεσμα να μειώνεται το κόστος ανά άτομο. Τέλος πάντων, τα χρήματα που πλήρωσα ήταν τα περισσότερα από τις διαθέσιμες εναλλακτικές, αλλά είμαι αρκετά γέρος (και επομένως και αρκετά παράξενος).
Εκεί και σε όλη τη διαδρομή (Ελλάδα και Ιταλία), τα έξοδα αφορούν καύσιμα, διόδια, προσωπικά έξοδα και κάποια πρόχειρα γεύματα καθ΄οδόν. Αν θυμάμαι καλά, πρέπει να ξόδεψα κάπου 600 - 800 ευρώ, τα οποία φυσικά δεν σημαίνουν τίποτα γιατί αφορούν και την αγορά αναμνηστικών, κλπ. Η τιμή της βενζίνης στην Ιταλία είναι περίπου όσο κι εδώ. Στην Τυνησία, χρειάζεσαι περίπου 20 ευρώ την ημέρα maximum + τα καύσιμα.
Σημείωση: όταν κανείς βγαίνει για ψώνια και δη αναμνηστικά σε αγορές τύπου "Μοναστηράκι", το παζάρι είναι ανελέητο. Ένας καλός κανόνας είναι να αγοράζεις στο 1/3 της αρχικής τιμής. Επίσης, αν κάνεις το λάθος να κοιτάξεις έστω τα προϊόντα προς πώληση, αποκτάς τσιμπούρι ολκής, το οποίο κατεβάζει την τιμή όσο εσύ απομακρύνεσαι.

Tsber
04/01/2020, 09:48
Μπράβο φίλε xbul, πολύ χρήσιμες πληροφορίες και ξεχωριστό ταξίδι :beer: