View Full Version : Ερωτηση για αγγελια- ενδιαφερομενοι απο το εξωτερικο
RAMMSTEIN
20/02/2018, 14:08
καλησπερα
για αρχη ελπιζω να εχω δημοσιευσει στην σωστη κατηγορια
λοιπον, εχω μια αγγελια για ενα μηχανακι που τρεχει κανα χρονο τωρα στο car.gr
απο ελλαδα εχει χτυπησει μονο μια φορα το τηλεφωνο μου απο εναν ενδιαφερομενο που τελικα δεν τα βρηκαμε
την προηγουμενη βδομαδα μου ηρθαν δυο μηνυματα στο κινητο απο δυο ξεχωριστα ατομα απο μια (μαλλον) εφαρμογη που λεγεται ttsms
με ρωταγαν αν το μηχανακι ειναι ακομα προς πωληση και να τουσ απαντησω στα αγγλικα στο μαιλ τους, το οποιο μου παραθεσαν απο κατω
εστειλα στον πρωτο απο περιεργεια , ειναι απο την αμερικη ειπε και τωρα ειναι για δουλειεσ στην σκωτια
δεν με ρωτησε τπτ για την μηχανη, τπτ ομως και μου ειπε να του δωσω το paypal μου να μου κανει καταθεση τα λεφτα και μετα να του πω που μενω να ερθει ο μεταφορεας του να παρει την μηχανη για να την φορτωσει
τον ρωτησα 3 φορες , αν θελει να ρωτησει κατι για την μηχανη , που ειδε την αγγελια, τι θα γινει με τα χαρτια κτλ κτλ
δεν μου απαντησε ποτε- σαν να μην ειδε καν τις ερωτησεις, επεμενε απλα να του δωσω το paypal να προχωρησει στην καταθεση και τα χαρτια θα τα αναλαβει ο μεταφορεας του
μπορει να ειμαι εγω καχυποπτος δεν ξερω, μπορει στο εξωτερικο οι φραγκατο να τα αγοραζουν ετσι τα μηχανακια σαν γουρουνια στο σακι
αλλα κατι δεν μου καθεται καλα.
μετα απο 5 μερες μου εσκασε και το δευτερο μηνυμα απο αλλο τυπο, του οποιου δε εχω απαντησει ακομα
γνωμες?
taisteal
20/02/2018, 14:10
Απάτη κατά 99%.
devil's animal
20/02/2018, 14:11
μην δωσεις σε κανεναν τιποτα (εννοω που να εχει σχεση με τραπεζικο λογαριασμο, λογαριασμο paypal, αριθμο πιστωτικης κλπ)...
ειναι απατη...:wave2:
Απάτη κατά 99%.
Έτσι πιστεύω και εγώ.
ps: Αν θες προχώρα με προσοχή για να φτάσεις μέχρι το σημείο που θα σου ζητήσουν να τους στείλεις χρήματα για να το αγοράσουν :lol:
Γιατι 99% ρε παλικάρια?
100% απάτη ειναι
Εγώ πιστεύω ότι πραγματικά θέλει να το αγοράσει έτσι.
taisteal
20/02/2018, 14:29
Γιατι 99% ρε παλικάρια?
100% απάτη ειναι
Ποτέ δεν λέω 100%,σε τίποτα.
You never know
wthanasis
20/02/2018, 14:43
Κι εγώ για απάτη βλέπω τη συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά παλαιότερα, όταν είχα αγγελία για το μηχανάκι μου, επικοινώνησε από εξωτερικό κάποιο μέλος του forum για να πάρει το μηχανάκι χωρίς να το δει. Φυσικά με ρώτησε διάφορα για το μηχανάκι, όχι έτσι όπως εσένα, αλλά όταν τον ρώτησα πως νιώθει σίγουρος να κάνει μια τέτοια αγορά, μου είχε απαντήσει ότι είναι απόλυτα διασφαλισμένος μέσω Ε.Ε. για τη συναλλαγή και ότι αν δεν είναι το όχημα στην κατάσταση που περιγράφω, μπορεί να ζητήσει επιστροφή των χρημάτων κτλ κτλ. Δεν ξέρω αν είχε δίκιο ή όχι αλλά τελικά δεν προχώρησα τη συναλλαγή.
Akalestos
20/02/2018, 14:52
Φιλε μου χει συμβει κι εμενα στο παρελθον,δεν ασχοληθηκα καθοτι ειμαι καχυποπτος σε τετοιες καταστασεις.Κατα 99% ειναι απατη!
ΜΗ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ εννοειται και μη μπλεκεις σε τετοιες καταστασεις,οποιος ενδιαφερεται ερχεται και την παιρνει,σου δινει το χρημα κανετε μεταβιβαση και τελος.
Υ.γ ειναι γνωστο αλλωστε (το αναφερει μες το car.gr σαν συμβουλη) οτι υπαρχουν κυκλωματα απο εξωτερικο κι οχι μονο που κανουν τετοιες μπινιες.
RAMMSTEIN
20/02/2018, 14:57
ναι δεν ειχα σκοπο να προχωρησω σε καποια παραπανω κινηση
και που εστειλα email στον πρωτο πολυ ηταν
απλα μου εκανε εντυπωση η ολη φαση και ηθελα να δω αν εχει τυχει και σε καποιον αλλον και να το αναφερω και σαν περιστατικο μιασ και ολοι κατα καιρους πουλαμε και αγοραζουμε μηχανες
Κι εγώ για απάτη το κόβω. Αλλά έχεις βάλει αγγελία για μηχανάκι στο car.gr και σε πήραν ένα τηλέφωνο μέσα στο χρόνο; Καλά τι μηχανάκι είναι και πόσο το δίνεις;
Από καθαρή αδιάκριτη περιέργεια ρωτάω και μπορείς να μην απαντήσεις φυσικά;)
RAMMSTEIN
20/02/2018, 16:41
δεν ειναι κανα μυστικο
https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=152902
υποθετω οτι κολλανε στα πολλα χιλιομετρα
Live2ride
20/02/2018, 17:44
read the f@cking manual! :lol:
Στο car όταν πας να βάλεις αγγελία το λέει ξεκάθαρα.
Προσοχή !!!
Απατεώνες στέλνουν ψεύτικα καταθετήρια. Μη στείλετε τίποτα αν δεν δείτε τα χρήματα στον λογαριασμό σας
Προσοχή στα SMS που στέλνουν απατεώνες και θέλουν να πληρώσουν μέσω PAYPAL
Μη στέλνετε προκαταβολή αν δεν έχετε διαβάσει τον σύμβουλο αγοράς! (https://www.car.gr/information/simboulos/)
read the f@cking manual! :lol:
Στο car όταν πας να βάλεις αγγελία το λέει ξεκάθαρα.
Προσοχή !!!
Απατεώνες στέλνουν ψεύτικα καταθετήρια. Μη στείλετε τίποτα αν δεν δείτε τα χρήματα στον λογαριασμό σας
Προσοχή στα SMS που στέλνουν απατεώνες και θέλουν να πληρώσουν μέσω PAYPAL
Μη στέλνετε προκαταβολή αν δεν έχετε διαβάσει τον σύμβουλο αγοράς! (https://www.car.gr/information/simboulos/)
Ποιος θα στείλει προκαταβολή για να ΠΟΥΛΗΣΕΙ μηχανάκι; :lol:
rainmike
20/02/2018, 18:11
Δώσε ρε φιλε το paypal στα παπαρια σου.Και τα donations μεσω paypal γινονται.Αν ο ανθρωπος θελει να συνδράμει ας συνδράμει:D
Ποιος θα στείλει προκαταβολή για να ΠΟΥΛΗΣΕΙ μηχανάκι; :lol:
Ο κάτοχος ιταλικού....
karellen
20/02/2018, 18:22
Κάνε ένα μικρό πείραμα,βάλε την τιμή 4.900€.
Να δεις που θα ενδιαφερθούν ξανά!
Κοίτα που θα μπει ο ξένος στο φόρουμ και θα αρχίσει νήμα "pussy napkins admins".....
:p
thalasinos
20/02/2018, 21:45
καλησπερα
απο ελλαδα εχει χτυπησει μονο μια φορα το τηλεφωνο μου απο εναν ενδιαφερομενο που τελικα δεν τα βρηκαμε
την προηγουμενη βδομαδα μου ηρθαν δυο μηνυματα στο κινητο απο δυο ξεχωριστα ατομα απο μια (μαλλον) εφαρμογη που λεγεται ttsms
με ρωταγαν αν το μηχανακι ειναι ακομα προς πωληση και να τουσ απαντησω στα αγγλικα στο μαιλ τους, το οποιο μου παραθεσαν απο κατω
εστειλα στον πρωτο απο περιεργεια , ειναι απο την αμερικη ειπε και τωρα ειναι για δουλειεσ στην σκωτια
δεν με ρωτησε τπτ για την μηχανη, τπτ ομως και μου ειπε να του δωσω το paypal μου να μου κανει καταθεση τα λεφτα και μετα να του πω που μενω να ερθει ο μεταφορεας του να παρει την μηχανη για να την φορτωσει
τον ρωτησα 3 φορες , αν θελει να ρωτησει κατι για την μηχανη , που ειδε την αγγελια, τι θα γινει με τα χαρτια κτλ κτλ
δεν μου απαντησε ποτε- σαν να μην ειδε καν τις ερωτησεις, επεμενε απλα να του δωσω το paypal να προχωρησει στην καταθεση και τα χαρτια θα τα αναλαβει ο μεταφορεας του
μπορει να ειμαι εγω καχυποπτος δεν ξερω, μπορει στο εξωτερικο οι φραγκατο να τα αγοραζουν ετσι τα μηχανακια σαν γουρουνια στο σακι
μετα απο 5 μερες μου εσκασε και το δευτερο μηνυμα απο αλλο τυπο, του οποιου δε εχω απαντησει ακομα
γνωμες?
Τον Σύμβουλο αγορας στο car.gr τον διαβασες?
Προσοχή στα SMS που στέλνουν απατεώνες από το εξωτερικό που θέλουν δήθεν να αγοράσουν το όχημά σας χωρίς παζάρια και χωρίς να το δουν, θέλοντας να πληρώσουν μέσω PAYPAL.Μην απαντάτε σε SMS ιδιαίτερα αν έχει στο κείμενο e-mail. Αν ενδιαφέρεται πραγματικά κάποιος θα σας πάρει τηλέφωνο. Μην πέφτετε στην παγίδα ανταλλαγής e-mail. Απατεώνες δημιουργούν ένα PAYPAL λογαριασμό με μια πιστωτική κάρτα. Μετά σας στέλνουν τα χρήματα για το αυτοκίνητο και μόλις πάρουν το αυτοκίνητο λένε στην τράπεζα της πιστωτικής κάρτας να κάνουν ακύρωση της πληρωμής.
Διαβάστε παρακάτω την μαρτυρία ενός μέλους !
"Κάποια στιγμή στην ημέρα δέχτηκα ένα sms μέσω κάποιου site αποστολής sms(hok.bik) ότι κάποιος έχει δει την αγγελία μου στο car.gr και σε περιπτωση που δεν το έχω πουλήσει να του στείλω e-mail για πρόσθετες πληροφορίες. Το μύνημα ήταν στα αγγλικά και το όνομα ξένο.
Μετά από κάποιες λίγες ερωτήσεις που μου έκανε για την κατάσταση του αυτοκινήτου, και κάποια παζάρια, μου ανέφερε ότι θέλει να το αγοράσει.
Αφού τον ρώτησα πως θα γίνει αυτό αν αυτός είναι στο εξωτερικό, αυτός μου απάντησε ότι τώρα βρίσκεται στις Βερμούδες και θα γίνει η μεταφορά από καποιον άλλο και να μην με απασχολεί οποιαδήποτε διαδικασία και έξοδο μεταφοράς καθώς θα το καλύψει αυτός.
Μετά με ρώτησε εάν έχω λογαριασμό Paypal για να μου βάλει τα λεφτά εκεί. Του απάντησα ναι και του έδωσα τον αριθμό. Μέσα σε λίγα λεπτά είχα e-mail από Paypal ότι μου κατατέθηκαν τα λεφτά του αυτοκινήτου συν 800 ευρώ για την εταιρεία μεταφοράς. Μάλιστα στο e-mail έλεγε ότι επειδή το ποσό κατάθεσης είναι μεγάλο, και προκειμένου να εξασφαλιστεί ο αγοραστής ότι θα πάρει το αυτοκίνητο θα έπρεπε εγώ να καταθέσω τα λεφτά μεταφοράς σε έναν λογαριασμό Western Union στην Αγγλία και μετά θα μπορούσα να εισπράξω τα λεφτά της κατάθεσης.
Επειδή είμαι λίγο πιο προχωρημένος χρήστης Η/Υ διαπίστωσα ότι το e-mail του Paypal ήταν καλά καμουφλαρισμένο και στην πραγματικότητα είχε σταλεί από μια άλλη διεύθυνση Gmail. Δηλαδή απάτη..
Μάλιστα στο e-mail ανέφερε ότι σε περίπτωση που έχω την οποιαδήποτε απορία μπορώ να κάνω reply και ενώ θα φαινότανε ότι κάνω στο paypal, στην πραγματικότητα θα έκανα πάλι σε αυτόν. Θα έπερνε δηλαδή κάποιος τα 800 ευρώ μέσω Western Union και μετά καπνός.Eκανα προώθηση στο paypal το μήνυμα ως ύποπτο και με ενημέρωσαν πως όντως είναι απάτη.Δεν είχαν μπει στο λογαριασμό μου χρήματα και ουδέποτε το paypal ζήτησε να γίνει κατάθεση απο εμένα στην western union."
τυχαια χθες επεσα πανω σε αυτο
https://www.youtube.com/watch?v=obtKqsAn0mk
PortisHead
21/02/2018, 07:50
Μου πήρε λίγο χρόνο να το βρω.....από το μακρινό 2008 !!!
https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=63087
:lol:
killbill
21/02/2018, 09:43
Απάτη 100% μην ασχοληθείς καν , την έχει πατήσει γνωστός μιου δυστυχώς δεν με άκουσε και έστειλε και λεφτά για τα μεταφορικά.
Υποτίθεται ότι σου βάζουν λεφτά στο paypal και το e-mail που σου ερχεται δεν είναι απο το paypal απλώς το έχουν φτιάξει με alias κλπ.
Βάλε λίγο νερό στο κρασί σου σε σχέση με την τιμή αν θέλεις να πουλησεις οπωσδηποτε και πήγαινε για πιο σίγουρη συναλλαγή με κάποιον απο Ελλάδα.
Φιλικα
Μετρητά μονοπολης δέχεσαι;
RAMMSTEIN
21/02/2018, 21:05
Μετρητά μονοπολης δέχεσαι;
Bitcoins μονο:D
πυξιδας990
22/02/2018, 09:42
θα σε παω απ την αναποδη.ψαχνω κατι απεναντι ιταλια...για να καταλαβει οτι εδιαφερομαι,εχω στειλει μυνημα στο fb,εχω μιλησει τηλεφωνικως,ειμαι γραμμενος στη ομαδα του συγκεκριμενου μοντελου στο fb, εχει δει τη φατσα μου,του εχω εξηγησει τη διαδικασια στη χωρα του και γενικως προσπαθω να καταλαβει ο αλλος οτι εδιαφερομαι πραγματικα.οχι απροσωπα mail κτλπ
θα σε παω απ την αναποδη.ψαχνω κατι απεναντι ιταλια...για να καταλαβει οτι εδιαφερομαι,εχω στειλει μυνημα στο fb,εχω μιλησει τηλεφωνικως,ειμαι γραμμενος στη ομαδα του συγκεκριμενου μοντελου στο fb, εχει δει τη φατσα μου,του εχω εξηγησει τη διαδικασια στη χωρα του και γενικως προσπαθω να καταλαβει ο αλλος οτι εδιαφερομαι πραγματικα.οχι απροσωπα mail κτλπ
Πες μας ότι του έστειλες και κουτί με σοκολατάκια με ευχετήρια κάρτα.....
Αυτά σηκώνουν παρεξήγηση.....
πυξιδας990
22/02/2018, 10:02
Πες μας ότι του έστειλες και κουτί με σοκολατάκια με ευχετήρια κάρτα.....
Αυτά σηκώνουν παρεξήγηση.....
καμια σαγιοναρα να πηγαινει παραλια:D
Ούτε με την σύζυγο τέτοιο ψηστήρι δεν έριξα ρε πατριώτη, τώρα να μου πεις άλλο το "Ντουκάτι" ........................
πυξιδας990
22/02/2018, 11:34
Ούτε με την σύζυγο τέτοιο ψηστήρι δεν έριξα ρε πατριώτη, τώρα να μου πεις άλλο το "Ντουκάτι" ........................
ρε ψηστηρι κανουμε αλλα δεν προλαβαινουμε τους ντοπιους διπλανους...ειναι και λιγα τα ατιμα:look:αλλα γκομεναρες
Τελειώσαν τα XX παγκοσμίως και μείνανε μόνο τα ελληνικά:lol:
Πάντως φίλε με το υπέροχο nickname το άτιμο το ΧΧ ήταν το μόνο από καμιά 15αριά μηχανάκια που έχω πουλήσει που με παίδεψε τόσο πολύ. Τί αγγελίες, τί σε έμπορο το είχα αφήσει γύρω στον ενάμιση χρόνο, δεν έφευγε. Και σε εποχή προ κρίσης. Τελικά το σκότωσα σε έμπορο, μιλάμε ότι ψόφησε όμως, το είχα δώσει λιγότερα από ότι ζητάς τώρα. Πριν από καμιά δεκαριά χρόνια όμως...
Ακόμα το σκέφτομαι στο γκαράζ πάντως. Αν μπορούσα να το κρατήσω...
Καλησπέρα
Πριν 4-5 χρόνια πουλούσα μια μηχανή. Λαμβάνω μαιλ από κάποιον Patrick ότι και καλά ενδιαφέρεται και τις λοιπές ιστορίες για paypal τις μεταφορικές και τα ρέστα. Η ιστορία πάντα ήταν να τσιμπήσουν τα λεφτά της μεταφοράς. Του έστειλα ένα δυο μαιλ ως "ψημενος" πωλητής, και όλο το πακετάκι με τα μαιλ τα έστειλα στην δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος. Με ευχαρίστησαν για την απόφασή μου να απευθυνθώ σε αυτούς, και η ζωή συνέχισε να κυλά.
Σήμερινο sms:
wilson
Is your Bike still for sale?
reply me back to my email:
--------wilson102@zoho.com
road spirit
05/05/2018, 22:16
Σήμερινο sms:
wilson
Is your Bike still for sale?
reply me back to my email:
--------wilson102@zoho.com
Δραστήριος ο Wilson, έστειλε και σε μένα σήμερα
ειναι σιγουρο οτι διαβαζει moto.gr ο Κυριος Wilson :lol:
Πουλήστε όλοι τώρα που είναι στα ψηλά οι ''μετοχές'' σας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:bawl::bawl::bawl:
Ε μα με τα μπουρδελα που εχουν παρει οι τρεις απο πανω :bawl:
LOUKILOUK
06/05/2018, 09:17
καλησπερα
γνωμες?
Απάτη...
Σκέψου μόνο ότι τα συγκεκριμένα μηχάνακια με πολύ λιγότερα χλμ και σε άριστη κατάσταση πωλούνται πολύ φτηνότερα στη Σκωτία...
Καλορίζικο και αγρατζούνιστο!
Εγώ δέχθηκα 2 διαφορετικά ΣΜΣ
"your bike still for sell ? email me direct to col.guill@us-defense.net"
Και
"Hello, I will like to know if your BIKE on car.gr is still available for sale? get back to me via ( wille.scot78@inbox.lv ) Thanks."
Και δεν ξέρω που να πρωτοπουλησω..
Εγώ δέχθηκα 2 διαφορετικά ΣΜΣ
"your bike still for sell ? email me direct to col.guill@us-defense.net"
Και
"Hello, I will like to know if your BIKE on car.gr is still available for sale? get back to me via ( wille.scot78@inbox.lv ) Thanks."
Στείλε ένα εμαιλ, και στους 2, και πες τους ότι επειδή δεν θέλω να αδικήσω κανέναν, κάντε μου την καλύτερη σας προσφορά
taisteal
07/05/2018, 17:13
They will make you an offer you can't refuse
προτιμησε με paypal :bawl:
Μανολης67
07/05/2018, 21:48
Δωσε λογαριασμο Bit Coin σε 10 λεπτα επιβεβαιωνεται η συναλλαγη και η προμηθεια η μικροτερη
TsoliasGR
07/05/2018, 22:29
Kαι σε μενα ηρθε το ιδιο.Και απάντησα στο μέιλ με τοπ εξής κείμενο και δεν με ξαναενοχλήσανε.
Yes my motorcycle is still for sale.I accept only cash in hand.I dont have paypal and i dont want to have.
Kαι σε μενα ηρθε το ιδιο.Και απάντησα στο μέιλ με τοπ εξής κείμενο και δεν με ξαναενοχλήσανε.
Yes my motorcycle is still for sale.I accept only cash in hand.I dont have paypal and i dont want to have.
Μπορεί ακόμα να προσπαθούν να καταλάβουν τι εννοείς.
Λογικα το Bot βαρεσε buffer overflow .... :lol:
Μου ήρθε και μένα από τον κυρ Wilson...
Τελικά, όλοι πουλάμε, ε?
Είναι απλό ρε σαχλα.
I want the lettuce warm.
karellen
16/05/2018, 17:40
Bere (το better με αμερικάνικο αξάν)five in the hand than ten and wait.
ο Wilson εστειλε και σε 'μενα 3 φορες μεσα σε τεσσερις μερες.
Κανω εικονα εναν τυπα 1,80μ με φατσα κλαμμενη, φορωντας για περιλαιμια, ισα με 200 "τριτα τα μακρυτερα". :lol:
karellen
16/05/2018, 19:01
395690
Κι εγώ τον φαντάζομαι.