View Full Version : ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΑΝΟΡΘΩΣΗ
stefstath
20/02/2018, 14:58
Γειά σας παιδιά. Ήθελα να ρωτήσω κάτι αν ξέρει κάποιος. Έχω το σκούτερ kymco x-cting 250i. Επειδή τα κρύα πρωινά μου άναβε κόκκινο λαμπάκι μπαταρίας κι όταν έπαιρνε μπροστά μετά από 5 δυτερόπλεπτα έσβηνε, άλλαξα πέρυσι ανορθωτή. (έβαλα ιμιτασιόν). Πριν 3 μέρες αλλάζω και μπαταρία YUASA. Όταν την έβαλε πάνω ο μπαταριάς την μέτρησε με ένα μηχάνημα και παρατήρησε κάτι περίεργο. Όταν γκάζωνα με ανοικτά φώτα, τα βολτ αντί να αυξάνουν, λιγόστευαν. Μου λέει ότι κάτι έχει συνδεθεί ανάποδα και να το πάω σε ηλεκρολόγο. Πάει κάπου το μυαλό σας;
Πάει κάπου το μυαλό σας;
Πάει καπου αλλα το reverse breakdown voltage των διόδων ανορθωσης κραδαίνει απειλητικα ενα ρόπαλο πανω απο τα κεφαλια μας...
Υ.Γ.
Για την ιστορία και μονο..
Αυτό το "αρνητική" ανόρθωση πως ακριβως προεκυψε..??
stefstath
20/02/2018, 18:51
το αρνητική ανόρθωση είναι σχήμα λόγου. Δηλαδή ο ανορθωτής που η δουλειά του είναι να ανεβάζει ρεύμα, σε εμένα όταν γκαζώνω κατεβάζει ρεύμα. Από έμφαση το έγραψα, το ξέρω ότι δεν υπάρχει τέτοια κυριολεξία αφού είναι αντίφαση.
Τι είναι το " reverse breakdown voltage των διόδων ανόρθωσης" που γράφεις;
wthanasis
20/02/2018, 19:27
Δηλαδή ο ανορθωτής που η δουλειά του είναι να ανεβάζει ρεύμα, σε εμένα όταν γκαζώνω κατεβάζει ρεύμα. ;
Εσύ ή είχες κάνει κοπάνα από το μάθημα της ''ανορθωτολογίας'' , ή από το μάθημα της έκφρασης-έκθεσης.
Πες στον κ.Oldman τι από τα δύο για να μην καθυστερούν τα αποτελέσματα. :lol:
stefstath
20/02/2018, 19:50
Εσύ ή είχες κάνει κοπάνα από το μάθημα της ''ανορθωτολογίας'' , ή από το μάθημα της έκφρασης-έκθεσης.
Πες στον κ.Oldman τι από τα δύο για να μην καθυστερούν τα αποτελέσματα. :lol:
ααααααα .....και εγώ σε πήρα στα σοβαρά. Απευθύνομαι μόνο σε ισορροπημένους ομιλητές.
telegonos
21/02/2018, 10:19
Σου απάντησα ...δίπλα. ;)
Και που ειναι αυτό το "διπλα" ρε μαγκες..??
Να μαθουμε κι εμεις τπτ περι "ανεβασματος" και "κατεβάσματος" ρευματος...
Τι είναι το " reverse breakdown voltage των διόδων ανόρθωσης" που γράφεις;
Ετοιμάστηκα να σου πω αλλα μετα συνειδητοποίησα οτι "ολα ειναι ατμός.."..
stefstath
21/02/2018, 20:20
Ετοιμάστηκα να σου πω αλλά μετά συνειδητοποίησα ότι "όλα είναι ατμός.."..
Εσύ ξεκίνησες τις ειρωνείες περί κοπάνας ανορθωτο-λογίας, περί μαθήματος έκφρασης, περί ανεβο-κατεβάσματος ρεύματος κτλ κτλ. Βλέπω ότι συνεχίζεις και παριστάνεις και τον πολυμαθή με απαξίωση στο τέλος. Εγώ μια ερώτηση έκανα.
Το φόρουμ δεν είναι για να βγάζουμε τον εγωισμό μας ούτε για να καμουφλάρουμε τη μοναξιά μας. Ούτε με ξέρεις ούτε σε ξέρω. Ούτε ξέρεις τα πτυχία μου ούτε εγώ τα δικά σου για να με αμφισβητείς τόσο απαξιωτικά.
Μόλις εχτές μπήκα στο φόρουμ μετά από χρόνια και νόμιζα ότι είχα να κάνω με ισορροπημένους ανθρώπους. Δεν περίμενα τέτοιο σύμπλεγμα υπεροχής και τόσο κρυψίλαγνο ύφος. Δεν θα σας ενοχλήσω άλλο....κρατήστε τις απαντήσεις για σας. Κατάλαβα περί τίνος πρόκειται.
panavour
21/02/2018, 21:52
Εσύ ξεκίνησες τις ειρωνείες περί κοπάνας ανορθωτο-λογίας, περί μαθήματος έκφρασης, περί ανεβο-κατεβάσματος ρεύματος κτλ κτλ. Βλέπω ότι συνεχίζεις και παριστάνεις και τον πολυμαθή με απαξίωση στο τέλος. Εγώ μια ερώτηση έκανα.
Το φόρουμ δεν είναι για να βγάζουμε τον εγωισμό μας ούτε για να καμουφλάρουμε τη μοναξιά μας. Ούτε με ξέρεις ούτε σε ξέρω. Ούτε ξέρεις τα πτυχία μου ούτε εγώ τα δικά σου για να με αμφισβητείς τόσο απαξιωτικά.
Μόλις εχτές μπήκα στο φόρουμ μετά από χρόνια και νόμιζα ότι είχα να κάνω με ισορροπημένους ανθρώπους. Δεν περίμενα τέτοιο σύμπλεγμα υπεροχής και τόσο κρυψίλαγνο ύφος. Δεν θα σας ενοχλήσω άλλο....κρατήστε τις απαντήσεις για σας. Κατάλαβα περί τίνος πρόκειται.
Φιλε συμπασχω μαζι σου και κατανοω απολυτα την αντιδραση σου,ομως θα ηθελα να σου δωσω σαν συμβουλη να μην το παιρνεις τοσο βαρεως και χαλας την διαθεση σου, γιατι σε καθε φορουμ γραφουν χιλιαδες και παντα ο γραπτος -ΑΦΑΝΟΥΣ ΓΡΑΦΟΝΤΟΣ- λογος μπορει παντα να παρεξηγηθει,ως προς την προθεση πλακας,κριτικης,καζουρας ,κακοπιστης αντιλογιας,εξυπναδισμου κλπ.Επισης μην ξεχνας παντα οτι αν και υπαρχουν ρητοι κανονες στα διαφορα φορα,και πρεπει θεωρητικα να τηρουνται,αυτοι δεν τηρουνται παντα,διοτι και οι εντεταλμενοι να τους τηρουν ειναι και αυτοι ανθρωποι ,και ενδεχομενως και αυτοι να κανουν λαθη,παραλειψεις,να κρινουν προσωπικα,φιλικα η εχθρικα αναλογα με τις προσωπικες γνωριμιες η φιλιες,αλλα ολα αυτα ειναι ανθρωπινα και συμβαινουν παντου και παντα.Για ολα αυτα λοιπον ριξε λιγο νερακι στο κρασι και ξαναγυρνα μετα απο τοσο καιρο πισω να μας απολαυσεις και να σε απολαυσουμε χωρις κακιες και στενοχωριες. :beer:
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
21/02/2018, 21:59
Εκτος απο τον στεφσαθ μηπος και ο κυριος ολντμαν πρεπει να βαλει νερο στο κρασι του???
Λεω εγω τωρα ε???
panavour
21/02/2018, 22:09
Εκτος απο τον στεφσαθ μηπος και ο κυριος ολντμαν πρεπει να βαλει νερο στο κρασι του???
Λεω εγω τωρα ε???
Oλοι πρεπει να βαζουμε ενιοτε νερο στο κρασι μας,ολοι πρεπει να βουταμε την πενα μας στο μυαλο μας πριν γραψουμε κατι ΑΝΩΝΥΜΑ,και ολοι πρεπει να μαστιγωνουμε τον ΕΓΩΙΣΜΟ μας ,γιατι απο κει ξεκινουν ολα τα κακα.:wave2:
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
21/02/2018, 22:19
Oλοι πρεπει να βαζουμε ενιοτε νερο στο κρασι μας,ολοι πρεπει να βουταμε την πενα μας στο μυαλο μας πριν γραψουμε κατι ΑΝΩΝΥΜΑ,και ολοι πρεπει να μαστιγωνουμε τον ΕΓΩΙΣΜΟ μας ,γιατι απο κει ξεκινουν ολα τα κακα.:wave2:
Ναι αλλα δεν ειδα κανεναν να του το λεει.Και εγω οταν προτομπηκα στο σαιτ κοντεψα να φυγω εξετειας του.Και αφου θελει να ειναι ετσι και αποτομος και ειρονικος και να τη λεει σε ολους ανοιχτα και ολοι να ξερουν οτι το κανει πλακα γιατι δε βαζει εμοσιον που να βλεπουμε και μεις που δεν τον ξερουμε οτι το κανει πλακα???
Εμενα δε με νοιαζει γιατι τον εμαθα πια.Ξερω οτι δεν εχει κακη προθεση και εκει που μπορει να βοηθησει θα το κανει με το δικο του τροπο.Αλλα ος ενα σημειο.
panavour
21/02/2018, 22:54
Ναι αλλα δεν ειδα κανεναν να του το λεει.Και εγω οταν προτομπηκα στο σαιτ κοντεψα να φυγω εξετειας του.Και αφου θελει να ειναι ετσι και αποτομος και ειρονικος και να τη λεει σε ολους ανοιχτα και ολοι να ξερουν οτι το κανει πλακα γιατι δε βαζει εμοσιον που να βλεπουμε και μεις που δεν τον ξερουμε οτι το κανει πλακα???
Εμενα δε με νοιαζει γιατι τον εμαθα πια.Ξερω οτι δεν εχει κακη προθεση και εκει που μπορει να βοηθησει θα το κανει με το δικο του τροπο.Αλλα ος ενα σημειο.
καλον ειναι ολοι να αναλογισθουμε τις ευθυνες μας,και να αυτοσυγκρατουμεθα,και ισως ετσι ξαναδωσουμε στο παρον φορουμ την παλια του αξιοπιστια και ζωντανια,οι οποιες τους τελευταιους εξι μηνες εχουν παρει την κατω βολτα,εξ αιτιας αυτων που ανεφερα στα προηγουμενα,και που εχουν οδηγησει πολλους αξιολογους παλαιους συμφουρμιτες στην αποχη και την φυγη απο το φορουμ,που σιγα σιγα γινεται πλατφορμα με μονο προβληματισμο,τι παπι να παρω και τι πιστονι και εξατμιση θα βαλω στο παπι για να παει πιο γληγορα για να με βλεπουν οι αλλοι στο χωριο
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
22/02/2018, 06:10
καλον ειναι ολοι να αναλογισθουμε τις ευθυνες μας,και να αυτοσυγκρατουμεθα,και ισως ετσι ξαναδωσουμε στο παρον φορουμ την παλια του αξιοπιστια και ζωντανια,οι οποιες τους τελευταιους εξι μηνες εχουν παρει την κατω βολτα,εξ αιτιας αυτων που ανεφερα στα προηγουμενα,και που εχουν οδηγησει πολλους αξιολογους παλαιους συμφουρμιτες στην αποχη και την φυγη απο το φορουμ,που σιγα σιγα γινεται πλατφορμα με μονο προβληματισμο,τι παπι να παρω και τι πιστονι και εξατμιση θα βαλω στο παπι για να παει πιο γληγορα για να με βλεπουν οι αλλοι στο χωριο
:beer:
Το ότι ο παλιΟγερος έχει βοηθήσει ΠΟΛΥ κόσμο εδώ μέσα δεν αμφισβητείται από κάνέναν, ναι;
Το κακό ξεκινάει όταν βλέπει κάποιον, ειδικά νιούφη, να μπαίνει στα λημέρια του και να ρωτάει "έβαλα 2 κιλά αβάνς αλλά δεν παίρνει μπρος, τι φταίει;" και μάλιστα μετά απο τριήμερα τσίπουρα ( :p ) ε, δεν θέλει και πολύ να πάρει ανάποδες....
Μιλάει με γρίφους ο γέροντας, σου πετάει και τον χρησμό και μετά τρέχεις να βγάλεις άκρη :lol:
Μιλάει με γρίφους ο γέροντας, σου πετάει και τον χρησμό και μετά τρέχεις να βγάλεις άκρη :lol:
Μας ακονίζει το μυαλό τζάμπα, τι δεν καταλαβαίνεις;:lol:
Εύθικτοι ρε φιλε..μη σας πουν κατι παραπάνω αμέσως η κατάρρευση του σύμπαντος και η ηθικολογία παει σύννεφο...τςτςτς..:rolleyes:
Ρε χαβ σομ φακινγκ χουμορ και μη τα παίρνετε ολα της μετρητής:D
Μια μικρή λεπτομέρεια είναι πως ο Oldman είναι και moderator. Go on...
:a014:
Μια μικρή λεπτομέρεια είναι πως ο Oldman είναι και moderator. Go on...
:a014:
Σςςςςς!
Μην του το πει κανείς. Μάλλον δεν το ξέρει.
panavour
22/02/2018, 09:41
Η ενσταση και ο προβληματισμος μου δεν εχουν να κανουν με τον oldman -o οποιος ειρησθω εν παροδω-μου ειναι συμπαθης και εχει βοηθησει πολυ και πολλους εδω μεσα,και με κανενα oldman ειτε ειναι moderator η οχι. Εκεινο που εγω θα ηθελα απο ενα φορουμ ειναι η ιση αντιμετωπιση σε ολους απο τους διαχειριστες,η ευπρεπεια απο τα μελη προς τα αλλα μελη,ο σεβασμος,και η ανοχη οπου και εαν χρειαζεται,ειδικα προς νεωτερης ηλικιας μελη που δεν εχουν ουτε την πειρα ουτε τις γνωσεις,των μεγαλυτερων.Επισης προσωπικα με ενοχλει το θεμα των οριοθετικων γραμμων του φορουμ οπως αυτες εκφραζονται και τηρουνται απο τους διαχειριστες και εμας τους ιδιους ειδικα οσον αφορα θεματα ασφαλειας και κοινωνικης συμπεριφορας,οπως εξατμισεις θορυβος πινακιδες κλπ.Νομιζω οτι συζητησεις που σκοπο εχουν την αποδοχη οποιασδηποτε παρανομιας πρεπει να διαγραφονται εξ αρχης.Το ιδιο και τα γκρικλις.Ελπιζω ολοι να προσπαθησουμε να καλυτερευσουμε το επιπεδο του φορουμ για να μην εχει και αυτο την τυχη τοσων αλλων που σιγα σιγα εφθιναν και στο τελος εκλεισαν:)
telegonos
22/02/2018, 09:59
Εγώ ξέρω, ΓΕΝΙΚΑ, ότι αν θέλει κάποιος να βοηθήσει, βοηθάει. Έστω κάνει το πειραγματάκι του στην αρχή, αλλά μετά βοηθάει.
Και η βοήθεια είναι με όρους κατανοητούς από όλους, με αναφορές και παραδείγματα που ο καθένας μπορεί να καταλάβει, με απλή γλώσσα μεν, πλήρη ανάλυση δε.
Σου λέει, είναι έτσι και έτσι, και κάνει αυτό και αυτό, επειδή έτσι επιτυγχάνεται το τάδε, και έτσι δουλεύει. Εσύ κάνε την τάδε διαδικασία να το δεις. Με απλά ελληνικά όλα.
Όταν βλέπεις άτομα, που πάνε να εξηγήσουν κάτι, και λένε δύσκολους όρους που δεν ξέρει κανείς πλην ειδικών, δύσκολες λέξεις πιο δύσκολες από το ίδιο το ερώτημα του ανθρώπου που ρώτησε, ένα πράγμα συμβαίνει: ΔΕΝ θέλει να βοηθήσει. ΘΕΛΕΙ να κάνει φιγούρα σε όσους περνάει αυτό το στυλ. Δείτε τον παλαβό τον Ζουράρι, δεν λέει ΤΙΠΟΤΑ ουσιαστικό, αλλά το λέει με τέτοια λόγια, που άλλοι να ντραπούν να πουν ότι δεν κατάλαβαν τίποτα, άλλοι θαμπωθούν ''ωωωω τι είπε''. Και τελικά περνάει στους πολλούς για ''σοφός'' ενώ είναι ένας βλάκας και μισός που δεν είναι εις θέση να μοιράσει δυο γαιδάρων άχυρα.
Ο πραγματικά σοφός που θέλει να βοηθήσει, λέει το σωστό, αυτό που πρέπει, αυτό που σε βοηθάει να ξεκολλήσεις από το μπλέξιμό σου, και σε βοηθάει. Έτσι απλά.
Και ολα αυτα για μια "αρνητικη" ανορθωση, εεε...??
:bawl:
Μην γελάτε κύριε Πάνο μας.
Σεβασμός στην τρίτη ηλικία.
:p
Και ολα αυτα για μια "αρνητικη" ανορθωση, εεε...??
Αγαπάμε oldman :D
Manalishi
22/02/2018, 12:26
One of those threads.....
Μια και κανουμε εδω μουχαμπετι, για να δουμε τι ακριβως συνεβη...
Μπαινει ενας καθολα αξιοσεβαστος ανθρωπος (μεχρις αποδειξεως του εναντίου..) και θετει μια επισης αξιοσεβαστη ερωτηση/προβλημα με εναν καθολου αξιοσεβαστο τίτλο..
Οι απαντησεις ως προς το προβλημα μπορούν και οφείλουν να ειναι αξιοσεβαστες..!!
Η αντιμετωπιση της - τουλαχιστον ιλαρής - περιγραφής/τιτλου μπορει να ακολουθησει οποιαδήποτε οδό..
(απο απλο σφαξιμο στο γονατο - κοινώς, thread με μαλακια τιτλο παει σουμπιτο, μεχρι χαβαλε και οπου βγάλει..)
Επι του συκεκριμενου τωρα, ο εν λογω κυριος απευθυνει κατηγορίες περι ανισορροπίας χωρίς να διαβαζει ΠΟΙΟΣ απαντησε ΤΙ..??
(μια αναδρομη στο αρχικο thread λυνει τις παρεξηγησεις..)
Υπαινιγμοί/μπηχτες για τις γνωσεις και την καταρτιση του καθενός καλο θα ηταν να λειπουν - ΕΚΤΟΣ των περιπτωσεων αυτων που επιμενουν στην ορθότητα των ανατριχιαστικα φρικαλεων ισχυρισμών τους..
(και - δοξα τω Θεω - ειχαμε, εχουμε και θα εχουμε μπολικες τετοιες περιπτωσεις..)
@ptc: Προφανως δεν εχεις την δυνατοτητα να πληροφορηθεις/ενημερωθεις για τα τεκταινόμενα "εντος", ουτε για το ποιος ριχνει ban/καρτες (και ποσες), οπότε θεωρω το αντιστοιχο post σου σαν μη γραφεν..;)
@telegonos: Οι "επιστημονικοί"/εξιδεικευμενοι οροι ειναι ενα εργαλειο συννενοησης - αλλιως θα επρεπε να γραφουμε κατεβατα και σεντονια για το παραμικρό..
Το αν καποιοι δεν τους καταλαβαινουν (και πολυ δικαιως) ειναι προβλημα ΤΟΥΣ - και οχι αυτου που τους χρησιμοποιεί..
Οταν καποιος δεν ξερει τι ειναι το ηλεκτροσοκ, ειναι αρκετα δυσκολο να του εξηγησεις γιατι δεν πρεπει να βαζει το δαχτυλο του στην πριζα αν δεν θελει να κανει περμαναντ..
Επίσης, απαντησεις του τυπου: "Σου απάντησα ...δίπλα. ;)" αποπνεουν τουλαχιστον ελιτισμό και απαξιωση αυτων που συζητανε "εδω"..
@ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ: Δεν μπορεις να φανταστεις, ειλικρινα, ποσο προσβλητικο ειναι να προσπαθεις να καταλαβεις τι γραφει ο αλλος ειτε λογω τεραστιας ανακριβειας/αν-αντιστοιχιας στην περιγραφη με την πραγματικότητα είτε απο την κατα το δοκουν χρηση διφθογγων/φωνηεντων..
ωωωωω θρεντακι για σπαμ και μουχαμπετι..γιουρια ρεεεε:a30::a54::vroum::panic:
Μια και κανουμε εδω μουχαμπετι, για να δουμε τι ακριβως συνεβη...
.....
Στα @@ μας. ©
Είπε ο άνθρωπος σχήμα λόγου ήταν. Αφού το είπε ας έβαζες τα εισαγωγικά στον τίτλο και όχι στην απάντηση και να τελειώνε εκεί το θέμα Μία σκέψη ... Τώρα τι σκέφτεται ο καθένας και πως το αντιμετωπίζει δεν το ξέρουμε. Αυτάαα..:wave2:
Είπε ο άνθρωπος σχήμα λόγου ήταν.
Εχεις δει εσυ πολλα μηχανακια να φτιαχνονται με "σχηματα λογου"...??
©
Ακόμη να το κατοχυρωσεις σαν TradeMark ρε αχρηστε..??
Όταν ο ανορθωτής δεν ανορθώνει, η ανόρθωση είναι αρνητική, αφού έχει "δεν" μπροστά.
There.
ΡΕ ΓΙΩΡΓΗΗΗΗΗ....!!!
Διαχωριζεις, συγχωνευεις, ξαναδιαχωριζεις, ξανασυγχωνευεις..
Crash test στο ποντικι σου κανεις..??
Manalishi
22/02/2018, 13:01
Όταν ο ανορθωτής δεν ανορθώνει, η ανόρθωση είναι αρνητική, αφού έχει "δεν" μπροστά.
There.
Άρα, αφού δεν ανορθώνει, δηλαδή όχι προς τα πάνω ( λόγω του αν-), μπορούμε να πούμε ότι "κατ-ορθώνει??
Δηλ έκανε κατόρθωμα??
https://www.youtube.com/playlist?list=PLnF13DISKwtlIveHWi2DQmQC9gfR2TZbB
ΡΕ ΓΙΩΡΓΗΗΗΗΗ....!!!
Διαχωριζεις, συγχωνευεις, ξαναδιαχωριζεις, ξανασυγχωνευεις..
Crash test στο ποντικι σου κανεις..??
Έλεγα να διαχωρίσω το «τεχνικό» από το μουχαμπετι , αλλά αφού έγινε το ιδιο , το αφήνω εδώ στα χεράκια σου…:p
Σςςςςς!
Μην του το πει κανείς. Μάλλον δεν το ξέρει.
.....ή στην ηλικία του , μάλλον δεν το θυμάται..................
Τελικά θα το βοηθήσουμε το παλικάρι να.... "ανορθώσει" το ρεύμα του; αν και πολύ φοβάμαι ότι πήρε παραμάσχαλα τον ανορθωτή για αλλού.....:lol:
Κανονιστε μαλακισμενα...
Εδω κανουμε σοβαρη κουβεντα..!!!
Κανονιστε μαλακισμενα...
Εδω κανουμε σοβαρη κουβεντα..!!!
....είπε και συνέχισε να ψάχνει γιατί δεν δίνει σπινθήρα το μπουζί του MAICO 500 του.....:D
Μη γραφετε ασχετα, θα κλειδωσω το θεμα! :lol:
Καταφερατε να σηκωσετε τον βασιλεα της Σπαρτης απο τον ταφο του ρε κοπρίτες..
Καταφερατε να σηκωσετε τον βασιλεα της Σπαρτης απο τον ταφο του ρε κοπρίτες..
Τάφος; Εγώ νόμιζα ότι τον πετάξαμε σε αρδευτικό κανάλι.
Τάφος; Εγώ νόμιζα ότι τον πετάξαμε σε αρδευτικό κανάλι.
Τον πετάξατε;;; :eek:
Δεν έπεσε μόνος του μέσα; :confused:
wthanasis
22/02/2018, 21:55
Εγώ ξέρω, ΓΕΝΙΚΑ, ότι αν θέλει κάποιος να βοηθήσει, βοηθάει. Έστω κάνει το πειραγματάκι του στην αρχή, αλλά μετά βοηθάει.
Και η βοήθεια είναι με όρους κατανοητούς από όλους, με αναφορές και παραδείγματα που ο καθένας μπορεί να καταλάβει, με απλή γλώσσα μεν, πλήρη ανάλυση δε.
Σου λέει, είναι έτσι και έτσι, και κάνει αυτό και αυτό, επειδή έτσι επιτυγχάνεται το τάδε, και έτσι δουλεύει. Εσύ κάνε την τάδε διαδικασία να το δεις. Με απλά ελληνικά όλα.
Όταν βλέπεις άτομα, που πάνε να εξηγήσουν κάτι, και λένε δύσκολους όρους που δεν ξέρει κανείς πλην ειδικών, δύσκολες λέξεις πιο δύσκολες από το ίδιο το ερώτημα του ανθρώπου που ρώτησε, ένα πράγμα συμβαίνει: ΔΕΝ θέλει να βοηθήσει. ΘΕΛΕΙ να κάνει φιγούρα σε όσους περνάει αυτό το στυλ. Δείτε τον παλαβό τον Ζουράρι, δεν λέει ΤΙΠΟΤΑ ουσιαστικό, αλλά το λέει με τέτοια λόγια, που άλλοι να ντραπούν να πουν ότι δεν κατάλαβαν τίποτα, άλλοι θαμπωθούν ''ωωωω τι είπε''. Και τελικά περνάει στους πολλούς για ''σοφός'' ενώ είναι ένας βλάκας και μισός που δεν είναι εις θέση να μοιράσει δυο γαιδάρων άχυρα.
Ο πραγματικά σοφός που θέλει να βοηθήσει, λέει το σωστό, αυτό που πρέπει, αυτό που σε βοηθάει να ξεκολλήσεις από το μπλέξιμό σου, και σε βοηθάει. Έτσι απλά.
Κάποιες φορές ισχύει αυτό που λες, αλλά γενικά είμαι εντελώς διαφορετικής άποψης.
Δεν απαντώ σε εσένα προσωπικά, αλλά με αφορμή αυτό που είπες, να εξηγούμαστε .
Αυτό που αν ο ελληνάρας απαιτήσει από τον Αινστάιν να του εξηγήσει με απλά-κατανοητά λόγια τη θεωρία της σχετικότητας για να την κατανοήσει σε βάθος (όπως νομίζει ότι μπορεί) και όταν εξακολουθεί φυσικά να μην καταλαβαίνει, φταίει ο Αινστάιν, δεν μπόρεσα ποτέ να το ξεπεράσω.
-ΔΕΝ είναι όλα απλά σε αυτή τη ζωή και ΔΕΝ εξηγούνται όλα με μπακάλικους όρους όπως θα ήθελαν κάποιοι.
-ΔΕΝ λύνονται πολυσύνθετα τεχνικά θέματα με περιγραφές του τύπου : " άνοιξε το μαύρο καπάκι και θα δεις ένα μικρό καβλιτσέκι σαν πόδι από playmobil, γύρνα το μισή σβούρα με το μικρό σου δαχτυλάκι, όπως σκαλίζεις το αυτί σου ντε, και θα συγχρονίσουν οι βαλβίδες με μιας ΣΕ λέω ''
-ΔΕΝ χρωστάει κάτι ο κάθε oldman να προσπαθεί να αποδείξει κάθε φορά ότι δεν είναι ελέφαντας, επειδή εσύ βρίσκεσαι σε τρικυμία εν κρανίω (κλεμένο από αυτόν) σε κάποιο θέμα.
-Όλοι έχουμε άγνοια σε πολλά και καλώς ρωτάμε για να μαθαίνουμε, αλλά μην τα ισοπεδώνουμε όλα επειδή δεν πήραμε την απάντηση που φανταζόμασταν ε ?
Με κάθε σεβασμό σε όποιον τυχόν ενοχλήθηκε.
telegonos
22/02/2018, 22:10
Κάποιες φορές ισχύει αυτό που λες, αλλά γενικά είμαι εντελώς διαφορετικής άποψης.
Αυτό που αν ο ελληνάρας απαιτήσει από τον Αινστάιν να του εξηγήσει με απλά-κατανοητά λόγια τη θεωρία της σχετικότητας για να την κατανοήσει σε βάθος (όπως νομίζει ότι μπορεί) και όταν εξακολουθεί φυσικά να μην καταλαβαίνει, φταίει ο Αινστάιν, δεν μπόρεσα ποτέ να το ξεπεράσω.
-ΔΕΝ είναι όλα απλά σε αυτή τη ζωή και ΔΕΝ εξηγούνται όλα με μπακάλικους όρους όπως θα ήθελαν κάποιοι.
-ΔΕΝ λύνονται πολυσύνθετα τεχνικά θέματα με περιγραφές του τύπου : " άνοιξε το μαύρο καπάκι και θα δεις ένα μικρό καβλιτσέκι σαν πόδι από playmobil, γύρνα το μισή σβούρα με το μικρό σου δαχτυλάκι, όπως σκαλίζεις το αυτί σου ντε, και θα συγχρονίσουν οι βαλβίδες με μιας ΣΕ λέω ''
-ΔΕΝ χρωστάει κάτι ο κάθε oldman να προσπαθεί να αποδείξει κάθε φορά ότι δεν είναι ελέφαντας, επειδή εσύ βρίσκεσαι σε τρικυμία εν κρανίω (κλεμένο από αυτόν) σε κάποιο θέμα.
-Όλοι έχουμε άγνοια σε πολλά και καλώς ρωτάμε για να μαθαίνουμε, αλλά μην τα ισοπεδώνουμε όλα επειδή δεν πήραμε την απάντηση που φανταζόμασταν ε ?
Με κάθε σεβασμό σε όποιον τυχόν ενοχλήθηκε.
Περίπτωση σαν όλα αυτά που περιγράφεις, ήταν εδώ ο άνθρωπος και το ερώτημά του, περίπτωση ''αινστάιν που δεν φταίει, ο ελληναράς που δεν καταλαβαίνει φταίει'' ήταν η απάντηση που του δόθηκε;
wthanasis
22/02/2018, 22:23
Περίπτωση σαν όλα αυτά που περιγράφεις, ήταν εδώ ο άνθρωπος και το ερώτημά του, περίπτωση ''αινστάιν που δεν φταίει, ο ελληναράς που δεν καταλαβαίνει φταίει'' ήταν η απάντηση που του δόθηκε;
Όχι απόλυτα.
Ήταν όπως κατάλαβες υπερβολικό το παράδειγμα μου για να γίνω πιο κατανοητός και λίγο πιο χιουμοριστικός (προσπάθησα έστω )
Πάντως ναί, πιστεύω πως με μια άστοχη περιγραφή, με δικές του απλουστεύσεις και έτοιμος να αρπαχτεί, είχε κάποια κριτήρια.
Γνώμη μου και μπορεί φυσικά να είναι λάθος.
Τηλεγόνε τι προσέφερες στη συζήτηση εσύ?
Για γύρνα λίγο στην πρώτη σελίδα σε παρακαλώ και πες μου!
Γιατί εγώ είδα έναν oldman να δίνει μια εύστοχη απάντηση για την αιτία του προβλήματος και τον λεξιπλάστη stefstath, να του καταλογίζει το χιούμορ που έκανε κάποιος άλλος για τους αυθαίρετους όρους και τις υπεραπλουστεύσεις που χρησιμοποίησε στον τίτλο. Αν δεν είχε λύσει το ζωνάρι για καυγά θα είχε και τις διευκρινήσεις του περί reverse breakdown αλλά προτίμησε τις βαρύγδουπες αναφορές σε πτυχία σε ένα θρεντ με τίτλο "αρνητική ανόρθωση".
και ναι σήμερα είναι Παρασκευή
και ναι σήμερα είναι Παρασκευή
Με run-time-out error η φουτανα ...
(ευτυχως..)
RaGe_Raptor
24/02/2018, 16:47
There.
αυτά θα είδε ο άνθρωπος και σου λέει έτσι γίνεται πλέον...:bawl:
393394