View Full Version : FZ1 πλαισιο ραγισμενο
fogeo933
26/02/2018, 15:17
Καλησπερα... Δυστυχως επελεξα να αγορασω πριν 2 χρονια το FZ1 μοντελο του 2007 ... περαν απο τα 900 ευρω που εφυγαν σε βολαν και πηνια μαζι με εργασια τις τελευταιες μερες ειδα και μια ρωγμη μικρη στο πλαισιο δεξια . Περασαν δυστυχως 10 χρονια και το υπουργειο μου εριξε πανηγυρικο Χ στο θεμα αλλαγης πλαισιου . Ποσο κοστιζει ρε παιδια το φτιαξιμο του πλαισιου ? Εχει τυχει σε κανεναν? Δεν εχει σπασει απλως εχει μια μικρη ρωγμη
sapila racing
26/02/2018, 15:46
Αυτή η ρωγμή που περιγράφεις εχει παρουσιαστεί σε πάρα πολλά FZ1 δυστυχώς.
Το αν αξίζει να επισκευαστεί ή όχι δεν το ξέρω.
Το αν αξίζει να επισκευαστεί ή όχι δεν το ξέρω.
Ούτε εγώ, αλλά το σίγουρο είναι ότι δε θα καβαλούσα μηχανάκι με ραγισμένο πλαίσιο.
Καλά ξεμπερδέματα.
Περισσοτερο θα ανησυχουσα για το ποσο "σωβρακο" πρεπει να γινει η μηχανη, ωστε το μηχανουργειο να φαει το ραγισμα, να δημιουργησει εσοχη για να ξεκινησει το γεμισμα-κολλημα.
Οπως και το μετα για τυχον φινιρισμα, βαψιμο ...
Ως προς την αντοχη, αγνωστο παντως...
Αν σε παρηγορει ωστοσο, κατι ντραγκστεραδικα με 30cm κολλημενη προεκταση αλουμινενιου ψαλιδιου και 250 αλογα στον τροχο, την παλευουν απ'οτι φαινεται. :lol:
telegonos
26/02/2018, 16:09
Αναλόγως που είναι το μικρό ράγισμα, είναι εύκολο ή δύσκολο, από την άποψη, τι πρέπει να βγάλεις από την μοτοσυκλέτα για να έχει πρόσβαση ο μάστορας.
Δεν είναι κάτι τρομερό συνήθως πάντως, και μην ακούς τις φωνές πανικού, πλαίσιο μοτοσυκλέτας είναι, όχι κόψιμο κρανίου και εγχείριση εγκεφάλου.
Ένας ΚΑΛΟΣ μάστορας για αυτήν την δουλειά, είναι ο Μητσοτάκης, όχι ο μάλλον αστείος πολιτικός, αυτός εδώ >>> https://www.xo.gr/profile/profile-907481266/el/
Πήγαινε να το δει και θα σου πει. Το κόστος συνήθως για την κόλληση αυτή-καθέαυτή είμαι μικρό (σε ένα ράγισμα που του είχα πάει εγώ, μου είχε πάρει ένα 20ευρώ, η μεταφορά της μοτό εκεί, είχε κοστίσει πιο πολύ....)
fogeo933
27/02/2018, 17:21
Eυχαριστω παιδια για τις απαντησεις σας
basilis_k6
27/02/2018, 17:43
πηγαινε στον παπουτσα να το δει. όλοι αυτον μου προτειναν οταν ηθελα να κολλησω το gsxr. το γδυνει το κολλαει το ντυνει και το παιρνεις. θα γινει σαν καινουργιο αλλα θα κοστισει αρκετα λεφτα.
πηγαινε στον παπουτσα να το δει. όλοι αυτον μου προτειναν οταν ηθελα να κολλησω το gsxr. Σε γδυνει το κολλαει το ντυνει και το παιρνεις. θα γινει σαν καινουργιο αλλα θα κοστισει αρκετα λεφτα.
FZ 1 του 07 ε, δεν κατηφορίζεις προς Νίκαια λέω γω αδελφέ...
Akalestos
27/02/2018, 21:04
Πωω πακετο εφαγες ρε φιλε..Καλα ξεμπερδεματα κι οσο πιο οικονομικα ευχομαι
fogeo933
28/02/2018, 12:13
Aφηστε το παιδια.... ενταξει η yamaha ειπε μεχρι το 2012 μπορειτε να αλλαξετε βολαν και πηνια δωρεαν οσο αναφορα τα fz1 ... ειπε επισης για το πλαισιο ...δωρεαν αλλαγη με καινουριο .. βεβαια το υπουργειο λεει μεχρι 10 χρονια οι αλλαγες πλαισιου ...μετα δεν γινεται .. φτασαμε 2018 ... δεν ασχοληθηκε κανενα παιδι πριν απο εμενα που ειχε τη μηχανη .. οποτε ο λαχνος επεσε σε εμενα...
kostaskk
28/02/2018, 12:40
393487
σε αυτο το σημειο ή ποιο πανω στην βαση του μοτερ?
για την βαση του μοτερ ειχα ακουσει οτι και απο πτωση μπορει να γινει γιατι βρισκει κατω ή αν εχει μανιταρι εκει ισως το επηρεάζει σε πτωση
DoctoR_k6
28/02/2018, 12:46
Aφηστε το παιδια.... ενταξει η yamaha ειπε μεχρι το 2012 μπορειτε να αλλαξετε βολαν και πηνια δωρεαν οσο αναφορα τα fz1 ... ειπε επισης για το πλαισιο ...δωρεαν αλλαγη με καινουριο .. βεβαια το υπουργειο λεει μεχρι 10 χρονια οι αλλαγες πλαισιου ...μετα δεν γινεται .. φτασαμε 2018 ... δεν ασχοληθηκε κανενα παιδι πριν απο εμενα που ειχε τη μηχανη .. οποτε ο λαχνος επεσε σε εμενα...
Εχει η ανακληση (λογικα εχει βγει για να το λες) χρονικο οριο?
FotisFz1
28/02/2018, 13:39
νομιζω δεν μπορει να γινει αλλαγη πλαισιο μετα το περας της 10τιας απο την κυκλοφορια της μηχανης
Ειναι ασχετο με την ανακληση
fogeo933
28/02/2018, 14:05
Η μοτοδυναμικη πηρε εγκριση απο japan για δωρεαν αλλαγη πλαισιου αλλα εφαγα ακυρο απο υπουργειο μαγκες λογω περας της 10ετιας...
η ρωγμη ειναι ακριβως οπως ειναι ο κυκλος κατω κατω στην ενωση
basilis_k6
28/02/2018, 14:14
Η μοτοδυναμικη πηρε εγκριση απο japan για δωρεαν αλλαγη πλαισιου αλλα εφαγα ακυρο απο υπουργειο μαγκες λογω περας της 10ετιας...
η ρωγμη ειναι ακριβως οπως ειναι ο κυκλος κατω κατω στην ενωση
τον έχεις τον νομο στα χερια σου? τον ζητησες?
DoctoR_k6
28/02/2018, 14:31
τον έχεις τον νομο στα χερια σου? τον ζητησες?
http://www.yme.gr/imagebank/categories/ctg679_9_1182762459.pdf
Εχω την εντυπωση πως γι αυτο μιλαει...(2.3)
basilis_k6
28/02/2018, 14:41
http://www.yme.gr/imagebank/categories/ctg679_9_1182762459.pdf
Εχω την εντυπωση πως γι αυτο μιλαει...(2.3)
διαβάζοντας το βλέπω ενα ξερό " 2.3 Η μοτοσικλέτα πρέπει να είναι ηλικίας μέχρι δέκα (10) ετών από το έτος κατασκευής της" που στα μάτια είναι "μετά απο απαίτηση των ασφαλιστικών εταιριών για μείωση εξόδων...μπλα μπλα μπλα."
Καμια λογική πάντως. λες και 10 χρονών μηχανάκι ειναι για πέταμα ας πούμε.
DoctoR_k6
28/02/2018, 14:45
διαβάζοντας το βλέπω ενα ξερό " 2.3 Η μοτοσικλέτα πρέπει να είναι ηλικίας μέχρι δέκα (10) ετών από το έτος κατασκευής της" που στα μάτια είναι "μετά απο απαίτηση των ασφαλιστικών εταιριών για μείωση εξόδων...μπλα μπλα μπλα."
Καμια λογική πάντως. λες και 10 χρονών μηχανάκι ειναι για πέταμα ας πούμε.
Ειναι δεν ειναι λογικο...αυτο ισχυει οποτε την εφαγε ο φιλος.
Επιδιορθωση εφοσον γινεται κ ειναι ασφαλες.
fogeo933
28/02/2018, 15:28
ναι ναι κανονικα ... λεει μεχρι 10ετια... και αυτος απο το υπουργειο μου ειπε και μια μερα να περασει απο την 10ετια δεν μπορουμε να συνεχισουμε
telegonos
28/02/2018, 17:05
Ώπα , κάτι δεν πάει καλά εδώ.
H Yamaha, απόσο ξέρω, αν σου κάνει αλλαγή το πλαίσιο και καλά σαν ανάκληση, το νέο πλαίσιο που θα σου φέρει, έχει ΙΔΙΟ αριθμό με το παλιό, το οποίο στο παίρνει να το καταστρέψει.
Δεν έχει εφαρμογή εδώ ο νόμος περί πλαισίων ο ελληνικός, γιατί δεν αλλάζει τυπικά το πλαίσιο με την παραπάνω διαδικασία.
Ο νόμος για αλλαγή πλαισίου, μιλάει για ανταλλακτικό πλαίσιο, ΧΩΡΙΣ αριθμό, που χτυπιέται πάνω του ο αριθμός κυκλοφορίας του οχήματος σαν νέος αριθμός πλαισίου , μέχρι 10 χρόνια, μπλα μπλα μπλα.
Η Yamaha που λες ότι το ενέκρινε, σε τι κόλλησε στα παραπάνω;
fogeo933
28/02/2018, 23:22
η μοτοδυναμικη μου εδωσε ενα χαρτι που λεει οτι χρειαζεται αντικατασταση το πλαισιο λογο αστοχιας υλικου και οτι δεν ειναι δυνατη η επισκευη του ..αυτο το χαρτι επρεπε να το δεχτει το υπουργειο ...εφαγα ακυρο απο το υπουργειο γιατι περασαν 10 χρονια ... απο την αντιπροσωπια μου ειπαν οτι χρειαζεται η εγκριση του υπουργειου για να προχωρησει η διαδικασια ... μηπως ελεγαν παπατζες...?
Το θεμα ειναι ποιος ελεγε και αν μπορεις να βρεις ακρη.
Δεν πας και σε ενα διεκπαιρεωτη αυτοι με το υπουργειο την βρισκουν την ακρη το θεμα ειναι η μοτοδυναμικη.
Ζητα και απο την Μοτοδυναμικη ενα χαρτι τι ακριβως να γραφει αυτο που θελουν απο το υπουργειο ετσι θα δεις τι θελουν και αν οντως χρειαζεται.
Απο την αλλη βρες ανθρωπους που εχουν κανει αλλαγη πλαισιου.
αν φερνει πλαισιο με το ιδιο νουμερο δε χρειαζεται καν δηλωση αλλαγης
αν φερνει πλαισιο με το ιδιο νουμερο δε χρειαζεται καν δηλωση αλλαγης
Αυτό θα έλεγα κι εγώ...
Ψάξτο με την Μοτοδυναμική μήπως μπορεί να σου φέρει πλαίσιο με το ίδιο νούμερο (κρατώντας εκείνη το παλιό) και μην ασχοληθείς καν με το υπουργείο
FotisFz1
02/03/2018, 14:27
εδω ενας που το επαθε περιγραφει την διαδικασια
http://www.fazerclub.eu/forumx/viewtopic.php?t=5854&start=30
sukerman
15/03/2020, 08:49
Φίλε μου γεια σου..μπορείς να ενημερώσεις για την εξέλιξη της υπόθεσης?τελικά τι έκανες?μου παρουσιάστηκε ακριβώς το ίδιο θέμα και ψάχνω λύσεις. .
Απευθήνθηκες στην Γιαμάχα? Σου έδωσε νέο πλαίσιο? το μηχανάκι σου είναι 07 πρώτο εξάμηνο?