View Full Version : Z250 sl-Γνώμες
motonoobas
26/02/2018, 18:57
Καλησπέρα στην παρέα, πρώτο μου πόστ κι ενδιαφέρομαι όπως λέει ο τίτλος μεταξύ και κάποιων άλλων και για την εν λόγω μηχανή, η οποία θα είναι και η πρώτη μου μηχανή(σύντομα βγάζω δίπλωμα για απεριόριστο). Μοναδική εμπειρία ως τώρα από δίκυκλα παπί 100άρι.
Τη μηχανή τη θέλω κυρίως για καθημερινές μετακινήσεις εντός Αθηνών και λίγο εθνική(πάνω κάτω 80-20 σε αναλογία), υπάρχει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί δικάβαλο σε εξορμήσεις για καλοκαιρινά μπάνια, νησιά ή και για σύντομο ταξιδάκι(αν και θα εξακολουθήσει ακόμη να προτιμάται το αυτοκίνητο) θέλω μικρές διαστάσεις, ευελιξία, μικρό βάρος και οικονομία. Στα 250 δε περιμένω και τίποτε σπουδαίες επιδόσεις, αλλά θέλω να είναι σβέλτο και να μπορεί να πηγαίνει άνετα με 100-120 χωρίς να το δουλεύω κοντά στα όρια.
Πώς σας φαίνεται ως επιλογή; Την έχει κανείς να πεί εντυπώσεις ως τώρα και πόσο να μου κοστίζει ετησίως με τα πάντα όλα( βενζίνες για 6κ χλμ, λάδια, σέρβις, λάστιχα, κτλπ)
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.
doctoras
26/02/2018, 19:31
Πολυ καλη επιλογη ορθολογική και εντελώς vfm, με 3890 κλέβει εκκλησίες.
Φουλ αξιόπιστο μοτερ με διαδρομή 30ετων τουλαχιστο
Ελαφρύ 150 γεματο θα παει παντου σε ολους τους χωματοδρομους του νησιου ευκολα θα κανεις τα παντα μαζι του και εαν δεν εχεις αμεσες βλέψεις αντικατάστασης θα μεινεις για χρονια μαζί του
ρε φιλε αυτο το μηχανακι εγω δεν ηξερα οτι υπηρχε:eek:
klx ειναι το μοτερ;
doctoras
26/02/2018, 22:13
ρε φιλε αυτο το μηχανακι εγω δεν ηξερα οτι υπηρχε:eek:
klx ειναι το μοτερ;
Ναι του klx ειναι πιο ανοιχτο ομως στα 28hp
motonoobas
28/02/2018, 09:20
Ναι του klx ειναι πιο ανοιχτο ομως στα 28hp
Καλημέρα φίλε μου κι ευχαριστώ για τις συμβουλές.
Μιάς και γνωρίζεις τον κινητήρα του, πώς συμπεριφέρεται γενικά, τραβάει σε χαμηλές και μεσαίες στροφές για να είναι κι ευκολοδήγητο(αν τελικά το πάρω, δεν έχω καταλήξει, κοιτάω κι άλλες μηχανές, κυρίως wolf 250, αν έχεις και γι' αυτό κάποιο σχόλιο συγκριτικά με το πρώτο θα ήμουν ευγνώμων, αν και διάβασα ήδη κάποια πράγματα και γι' αυτή στο σχετικό νήμα) ή έχει ξέσπασμα στις ψηλές κι άρα σε ανηφόρα δικάβαλο πχ θα του πίνω το αίμα για να πηγαίνει;
Από κόστος συντήρησης πώς πάει;
giorgosb
28/02/2018, 12:23
Ρίξε μια ματια και στο Duke 250, μοντελο '18 ειναι, με 30 αλογα στα 4.390 ευρω
doctoras
28/02/2018, 17:08
Καλημέρα φίλε μου κι ευχαριστώ για τις συμβουλές.
Μιάς και γνωρίζεις τον κινητήρα του, πώς συμπεριφέρεται γενικά, τραβάει σε χαμηλές και μεσαίες στροφές για να είναι κι ευκολοδήγητο(αν τελικά το πάρω, δεν έχω καταλήξει, κοιτάω κι άλλες μηχανές, κυρίως wolf 250, αν έχεις και γι' αυτό κάποιο σχόλιο συγκριτικά με το πρώτο θα ήμουν ευγνώμων, αν και διάβασα ήδη κάποια πράγματα και γι' αυτή στο σχετικό νήμα) ή έχει ξέσπασμα στις ψηλές κι άρα σε ανηφόρα δικάβαλο πχ θα του πίνω το αίμα για να πηγαίνει;
Από κόστος συντήρησης πώς πάει;
γραμμικό είναι έχει απλωμένη την ισχύ του παντού χωρίς ξεσπάσματα γιαυτό και έχει 28hp η συμπίεση είναι χαμηλά 11.3:1
το wolf απο ότι γνωρίζω βγήκε αξιόπιστο χωρίς προβλήματα τουλάχιστο στα πρώτα χρόνια του στην αγορά. Όμως δεν υπάρχει καινούργιο
έχει αντικατασταθεί απο το πολύ όμορφο wolf cr300 με ρετρό χαρακτήρα στα 4200
αν είσαι σπορ τύπος όπως πρότεινε ο αποπάνω δες και το duke250 με 4350 και με πολύ καλό πακέτο αναρτήσεων
Απο μονοκύλινδρα επίσης υπάρχει το πιο όμορφο(για μένα) Benelli BN251 στα 3750 που δείχνει πιο τουρερ συγκριτικά λογο μεγαλύτερων διαστάσεων
Με τα σύγχρονα δεν τα πάω καλά αλλά να βλέπω τα KTM duke να έχουν στη γκάμα τους 200 250 390 4χρονα και 300ρι δίχρονο τι να πω, Τζαπάν γίνανε...
Το 300ρι wolf ομορφούλι πάντως.
Akalestos
03/03/2018, 11:49
Φιλε απ οτι καταλαβαινω θες ροπη χαμηλα/μεσαια κ με λιγη ανεση για 2ο ατομο!
Θα σου προτεινω μονοκυλινδρο στα 300cc οποιο σ αρεσει κυριως οπτικα..πανω κατω τα ιδια θα ειναι συγκρινε,κατσε επανω τους κ δες!! ΚΑΛΗ ΑΓΟΡΑ